Den här helgen har verkligen varit otroligt lärorik och inspirerande för framtiden! Inledde med dressyr och hoppning på Stensäters RF på lördagen.

Dressyr: Både bra och mindre bra, Castello var stadig och mjuk i formen och gick lydigt, tyvärr hamnade vi redan från början i lite undertempo och jag fick inte riktigt fram honom då jag inte ville riskera att störa honom när han var så fin i kontakten för övrigt, resulterade i 56,8 straff = 64,52%.

Hoppning: Definitiv svåraste banan vi hoppat hittills, mycket svåra linjer och mer eller mindre alla hinder var maxade både på höjden och bredden. Castello har varit i en liten jobbig period och har varit väldigt tittig på precis allt möjligt och detta var en bana med mycket att titta på, stora plank, infångare, reklamskyltar osv. Men oj vilken känsla vi hade på banan! Inte ett dugg tittig utan tvärt om verkade han ha väldigt roligt och hoppade avslappnat och kastade sig inte över hindren som han har en tendens att göra annars om han tycker det är för lågt. Tyvärr hade vi en bom ner på andra hindret då han inte riktigt tog min förhållning och därför kom lite nära, men annars toppenkänsla!

Terrängen: På söndag reds terrängen på Eketorp där det samma helg var internationell fälttävlan och även H100 klassens bana var uppenbart inspirerad av detta... Castello har bara gått en H100 tidigare och den här banan var långt mycket svårare än något vi någonsin hoppat både på träning och tävling. Lång bana, maxade hinder som kom fort och flera svåra linjer och kombinationer. Men Castello överträffade allas förväntningar och hoppade allt det där som jag ansåg avancerat med spetsade öron. Tyvärr envisas han med att fortfarande vara väldigt misstänksam mot gravar och vatten. Detta resulterade i stopp på hinder 8 b som var en pytteliten grav i en coffin, efter mycket övertalande fick jag tillslut över honom. Sen tog det tvärstopp när vi skulle upp ur vattnet på hinder 1, fick lägga en volt o tog oss sedan upp i långsam trav och vidare till b hindret utan problem. Tyvärr tog den mentala bensinen slut på hinder 17 som var ett vattenhinder, bara två hinder från mål så blev helt enkelt till att ge honom en klapp på halsen och trava ut från banan på långa tyglar.


Naturligtvis tråkigt att vi inte kom hela vägen men Castello har ändå bevisat vilken potential han har för framtiden! Det vi hade problem med var trots allt inget av det som egentligen är svårt, han älskar verkligen terrängen och bara fortsätter att utvecklas hela tiden så det är bara att fortsätta att träna och hoppa massor med gravar och vatten för att avdramatisera det.

Hinder 11 c

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Efter en längre paus från bloggandet kände jag att det var dags igen, Mycket har hänt sen sist jag  skrev här, studenten närmar sig med stormsteg och jag kommer snart att ge mig iväg på mitt livs största äventyr! 


I det senaste inlägget jag skrev här berättade jag att jag skulle på praktik i England, det har gått nästan ett år sen dess. Förra sommaren spenderade jag två fantastiska veckor på Somerford Park tillsammans med Team Hobday, det var massor med hårt jobb men också fruktansvärt roligt och lärorikt. Jag red flera hästar om dagen, longerade, ryktade och hjälpte Ben med allt möjligt. Hästen jag red nästan alla dagar jag var där var ingen mindre än självaste superstjärnan Mulrys Error, som ett par veckor tidigare genomfört Badminton Horse Trials! Sista veckan åkte Ben och tävlingsgroomen Rachel till Bramham Horse Trials och då fick jag följa med, vilken upplevelse det var! Hade aldrig kunnat drömma om att få vara så delaktig  i teamet som jag faktiskt var, jag följde med på ryttarfesten med alla de andra toppryttarna så som William Fox-Pitt, Ludwig Svennerstål etc, hjälpte till att förbereda hästarna före och efter tävling och en massa andra saker! 

Även hemma med mina egna hästar har det hänt en hel del. Castello har utvecklats otroligt mycket och har nyligen gjort sin debut i H100 och har senast nu i helgen bevisat vilken potential han har för framtiden. 


Som sagt tar jag snart studenten, jätteroligt och samtidigt fruktansvärt läskigt! I vilket fall kommer jag och Castello flytta till England där jag har fått jobb som "working pupil" hos Australiensiska fälttävlansryttaren Samantha Birch som bland annat var topp 10 på Badminton (världens största 4* fälttävlan) 2015! En ett äventyr som kommer innebära hårt jobb och mod, men förhoppningsvis också kommer bli väldigt roligt och lärorikt! 


Hoppas du vill följa mig på mitt äventyr, trevlig läsning!

Vill ni följa Ben och hans team rekommenderar jag att ni klickar er in här: instagram.com/benhobday/

Likes

Comments

Ibland känns det som tiden bara flyger förbi, i fredags gick jag ut andra året på gymnasiet och imorgon åker jag till England för praktik.

Det känns som en hel evighet sedan det där med praktiken blev bestämt, samtidigt var det inte längesen alls. På något sätt känns det overkligt, nu har man gått och tänkt på det så länge, undrat vad man kommer få göra, drömt sig bort lite, tänk att JAG får åka till England! Så plötsligt är den där dagen så fruktansvärt nära att man nästan skulle kunna ta på den, om man bara sträckte ut handen långt nog.

Var är det då jag ska vara, vad ska jag göra där egentligen? Svaret på första frågan är Sommerdord park farm, Cheshire där internationella fälttävlansryttaren Ben Hobday och hans team driver fälttävlansstall med allt från unghästar till tävlingshästar på fyrstjärnig nivå. Svaret på fråga två: ska jag vara helt ärlig har jag inte en aning, men det lär jag väl få reda på när jag kommer dit.

Det ska naturligtvis bli jätteroligt, även om jag kanske inte kommer få rida så är det en fantastisk möjlighet att lära sig hur det går till i ett tävlingsstall, hur man förbereder en häst på bästa sätt för tävling och hur saker går till i allmänhet. Självklart är det även en möjlighet att knyta kontakter för framtiden.

Väskan är nästan färdigpackad, stövlarna står putsade och klara, imorgon bär det av till England!

Ben och Mulrys Error på Badminton horse trials 2015

Likes

Comments

Fälttävlan-H90
Sv.fälttävlan debutantklass (A) 2007
Dagstorportens RF
2:a placering

Igår var det dags för fälttävlan igen, första gången för Castello på hemmaföreningen Dagstorp.

Dressyren: 51 straff d.v.s 66%, vår högsta procent hittills. Jag är nöjd med vår prestation, Castello var fin och skötte sig bra, jag har precis börjat plocks upp honom lite i formen vilket gör att han lätt blir något ostadig emellanåt. Men utöver det hade vi inte några större missar mer än en för stor volt och en tidig halt.

Hoppningen: + 4 straff= 55 straff. Även här en fin runda, jag känner stor skillnad varje gång vi tävlar, mer bärighet i galoppen och rundare språng. Tyvärr fick vi ett lite onödigt nedslag på näst sista hindret men jag är ändå nöjd med vår insats.

Terrängen: + 0,8 straff= 55,8 straff. Dagens höjdpunkt, terrängen! Utan tvekan vår överlägset bästa runda, Castello klippte hinder efter hinder utan problem och kunde hålla högt tempo utan att rusa. Lite extra roligt är det att veta att det var en förhållandevis svår bana, teknisk och en del tittiga hinder, många som hade problem och fick stopp. Vi klättrade från en 5:e plats till att sluta 2:a med 0.8 straff från vinnaren. Man får 0.4 straff per påbörjad sekund över optimaltiden, jag var alltså 2 ynka sekunder ifrån att vinna! Men att komma två är ju inte helt fel det heller, speciellt inte med tanke på att det är Castellos tredje fälttävlan.

Likes

Comments

Först och främst, hej och välkommen! Som du säkert redan läst i presentationen är mitt namn Elsa, det är inte första gången jag ger mig in i bloggvärlden, faktum är att denna blogg har två föregångare.

Jag ska försöka att inte skriva så mycket i det här första inlägget utan bara precis ge er en bild av mig och varför jag än en gång valt att kasta mig in i internetvärlden.

Jag är alltså snart 18 år, skånetös med hjärnan full av hästar. Jag har sedan 2011 ägnat mig åt den fantastiska grenen fälttävlan och tävlade i det fram till 2013 med min New Forest hingst Skattegårds Texas, tillsammans har vi deltagit i Lag SM 2011 och 2013 samt Stil SM 2012 och 2013. Tyvärr drabbades Texas av den kroniska sjukdomen cushing syndrom och går nu på en medicin som gör att han inte får tävla, tränar det gör vi däremot för fullt!

Sedan 2014 har jag även nytillskottet Castello att rida, en SWB valack född 2009 e:Careful-Quite easy-Robin Z. Efter en lång bergochdalbana har vi nu startat våra första fälttävlan med strålande resultat!

Hoppas du tittar in igen!

Likes

Comments