Jag väntar som sagt mitt första barn och vi har inte super koll på vad vi ska köpa. Vad får man absolut inte missa att köpa & vad är helt onödigt att köpa? Vi har köpt

x Vagn med både ligg & sittdel men även ett babyskydd som går att ha på vagnen med.
x skötväska
x åkpåse
x Skötbord
x spjälsäng (sån att ha intill våran säng)
x nått enstaka plagg
x 2 mini nappar

Ja detta är vad vi har i dags läget. Jag har en massa ideér & tankar på vad jag vill köpa men undrar lite om de är några av er där ute som har lite tips på saker som är guld värda & vi kan hoppa över att köpa för det är totalt onödigt. Vårt barn kommer som sagt komma i början av september.

Vi tänkte ta en tripp till Gekås om cirka 1 vecka så hade varit toppen med massa förslag på vad man inte ska missa när man är där & vad man bör köpa någon annanstans.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Det är först nu som man börjar få rätt på tankarna om att om 4 månader så är jag mamma. Det är sjukt, det har tagit tid att förstå, i morgon går jag in i vecka 21. I 15 veckor har jag nu vetat att jag är gravid och vi ska bli föräldrar, det har varit många tankar i huvudet som hoppat rundor. Jag trodde aldrig detta va en sak som skulle hända mig eftersom läkarna varit så säkra att jag aldrig skulle kunna bli gravid. Jag skulle iaf inte kunna bli det på egen hand utan läkarnas hjälp. Jag trodde hoppet var över och jag har fått testa så många olika mediciner för att lugna min endometrios och pcos. Fast jag sa till dom att jag ville bli gravid så va de inte lönt att försöka förrän de fått rätt på mina värden och mina sjukdomar. De ville sätta mig på så många olika mediciner och smärtstillande så jag nästan tappade mig själv.
Jag blev opererad och "tog bort" endometriosen, de skrapade hela magen & livmoders & dess väggar. Sån smärta jag hade efter den operationen fy!
Tillslut fick jag en bra läkare efter många anmälningar om felbehandling och att jag blev tvingad till att testa saker jag inte ville så fick jag äntligen en bra läkare som är speciallist inom endometrios % kan även en del om pco. Hon har hjälp mig så mycket och har verkligen lyssnat på mig och jag fick börja försöka bli gravid. Jag slapp äntligen alla piller förutom smärtstillande. Jag började må bättre både fysiskt & psykiskt. Det tog oss 4 månader från att vi äntligen fick rätt med läkare & allt. Min älskade fästman trodde på oss hela tiden och gjorde så jag fick upp mitt hopp och tro. Aldrig trodde jag detta skulle hända mig, inte ens när testet visade positivt. Det var nervösa veckor i början fram till vecka 13 . Men även mellan vecka 13 -17 så var jag orolig för att något skulle hända. När jag kom in i vecka 17 så började jag känna av plutten i magen och det gjorde mig lugn.

Även om jag känt av bebisen imagen var jag ändå super nervös inför rutinultraljudet, tänk så var det inte bebisen jag kände utan bara tarmarna.. som jag aldrig känt innan haha. När vi gick in till RUL så slog mitt hjärta sååå fort men direkt när hon satte ultraljudet mot magen såg man vår bebis och hjärtat lugnande ner sig. Man såg hjärtat slå och allt var bra med vår pojke. Vi ska bli föräldrar till en liten underbar pojke. <3

När jag gick in i vecka 20 så kände jag första sparken utanpå magen och sambon fick känna 3 små sparkar men i tisdags tror jag det var så fick han känna på en rejäl spark. Annars brukar han bara bli lugn och sluta så fort han lägger handen på min mage men denna gången fick han känna en hård spark :D sån lycka! <3
Det är mysigt att vara gravid nu när man känner honom varje dag. Nu vill jag börja köpa saker till vår älskling för nu tror jag på det, vi ska verkligen bli föräldrar. Känslan är galen och nu kan jag inte sluta tänka på det.

Kärlek till er alla <3


Likes

Comments

Idag byter vi vecka och nu går vi in i vecka 20. Jag har känt små puffar från honom där inne i cirka 2 veckor nu lite varje dag men i natt så fick jag känna en spark på utsidan :D en sådan lycka !!! Trodde inte jag skulle bli så glad av det men det var en extrem känsla och lycka i hela kroppen. Lite senare fick även min älskade sambo känna tre små sparkar från vår älskling.

Jag har inte jätte mycket att skriva om idag, jag mår bra och prinsen i magen lever livet. <3
Allt känns väldigt bra just nu. Jag mår bra, bebis mår bra, skolan går bra.
Hoppas ni alla får en fin helg för de ska vi.
Glad påsk på er <3

Likes

Comments

Då var det efterlängtade rutinultraljudet gjort :) Det va en livlig liten buse där inne som mådde fint och vinkade åt oss några gånger, super gulligt. Den ville inte alls vara stilla så barnmorskan skulle få mäta och ha sig, den ville hellre leka och rulla runt. Tillslut så fick vi våra mått å allt såg super bra ut och de nya datumet blev den 7/9 . Så på Fredag går jag in i vecka 20 och halva tiden är gången. Det känns sjukt att de redan gått så mycket tid, men jag längtar så tills plutten är ute <3

Den ville inte alls visa vad den hade mellan benen och när vi försökte kolla så knep den ihop allt vad den kunde och vi buffade lite och hade oss och till slut särade benen på sig rejält och fram kom hela paketet intryckt i skärmen hahahah. Japp vi väntar en frisk fin liten pojke! <3 Nu ska jag njuta så gott jag kan & hoppas tiden går fort så jag får träffa dig snart ! Vi längtar efter dig så mycket. <3

Jag hoppas ni haft en bra start på veckan för det har jag . Kram till er alla <3

Likes

Comments

Nu har snart halva tiden gått och i morgon är de ÄNTLIGEN dags för RUL :D längtar så äntligen har de gått 7 veckor sedan jag fick tiden och denna sista veckan har gått så otroligt sakta. Samtidigt som jag längtar så sjukt mycket så är jag även väldigt nervös att något ska vara fel. Tror jag känt en del puffar från bebisen där inne och fladder den senaste veckan. Annars mår jag som vanligt väldigt bra men dock kräsen vad jag stoppar i mig. Magen den växer på för fullt. Bilden som jag lägger in i dag är tagen för 2 dagar sedan så vecka 18/19 typ. Orkar inte ta någon ny bild just idag haha. Jag ser likadan ut idag som för 2 dagar sen. 

Igår va jag även på babyshower för min syster som ska ha om cirka 1 månad. De var så mysigt <3
Jag har inte så mycket mer att säga denna gången , allt rullar på som det ska med både mig mage & plugget. & just de barnen har lov denna veckan så har en av mina syster söner här i några dagar :) Så får se vad vi hittar på med för skoj. Hoppas ni alla haft en bra helg <3

Likes

Comments

Wow, tiden flyger iväg... Nu är jag i vecka 18 redan & om en vecka är de ÄNTLIGEN dags att få kolla på vår älskling. Denna eviga längtan är enorm. Jag har räknat ner dagarna sedan jag fick tiden till detta ultraljud. Det är 6 veckor sedan jag fick tiden och nu är det bara 1 vecka kvar. Tiden har gått snabbt, vilket jag inte tyckte alls i början. Jag tror jag lyckats känna nån liten puff och kittel där inifrån. Jag får känslan av att denna veckan kommer gå såååååååååå sakta bara för det är så nära nu. Om en vecka så kan jag säga I morgon ska vi kolla på vår bebis, vårt älskade mirakel <3

Jag hade slutprov i min redovisning 1 i onsdags, jag trodde mina chanser att få ett godkänt var noll! Men jag överraskade mig själv och fick t.o.m ett C :D Underbart. Nu är det bara företagsekonomi 1 kvar sedan är plugget klart. 5 Veckor kvar, och allt detta pluggandet gör så att man har annat att tänka på än bara graviditeten. Det har hjälp till mycket att ha något annat att lägga tankarna på. Speciellt i början när man var så orolig. Jag kan erkänna att det var svårt att koncentrera sig på plugget de 3 första veckorna efter jag plussat. ALLA mina tankar var på min mage å bebisen... Kunde detta verkligen vara sant? Jag hade väldigt dumma tankar med som att är jag verkligen värd detta? drömmer jag? Detta skulle aldrig gå, jag måste drömma...
Men, jag har lyssnat på bebisens hjärta 2 gånger och de galopperar snabbt där inne hehe så de är sant. Magen växer så de knakar och jag har fått några riktigt roliga bilder där man kan se EXAKT vart livmodern och den är haha. Oftast är den lite mer åt de vänstra hållet, men 2-3 gånger har den glidit över på höger sida. Idag när jag vaknade och kollade till magen vilken jag gör varje dag jag vaknar för det känns som en dröm allt. Men iaf idag när jag kollade så var den nästan över hela magen där längst nere. Allt växer och snart har redan halva tiden gått.

Om 5 Månader är vi föräldrar, Mamma & Pappa. <3
Vi längtar efter dig plutten.

Likes

Comments

Hur gamla är ni, du och din kille?

Jag är 26 och killen är 28.

Hur fick du beskedet att du var gravid?

Jag hade ömma bröst och otroligt trött hela tiden. Mensen var sen, en morgon kände jag för att ta ett test & det var positivt.

Vilken vecka var du i då?

Vecka 5-6 cirka.

Hur reagerade du när gravtestet var positivt?

Jag vart super chockad & över glad haha.

Hur berättade du för din pojkvän att du var gravid?

Sprang in från toan till honom som la i sängen och skrek på honom och tryckte upp testet i huvudet på honom. (jag skakade av glädje)

Hur lång tid tog det innan ni bestämde er för att behålla barnet?

fanns inget annat, vi har velat ha barn ett tag nu.

Varför tog det just den tiden att bestämma dig?

Vi visste redan eftersom vi ville ha barn.

Vem i er närhet fick veta nyheten först?

Jag ringde min syster direkt efter jag berättat för honom. Sen ringde vi våra familjer & berättade.

Hur gick ni ut med det officiellt?

Först var det våra familjer som fick veta samma dag som oss själva hehe sen gick vi ut med det till våra vänner när vi va i vecka 13.

Hur reagerade din familj och dina vänner när du berättade att du var gravid?

Alla blev super glada och de var bara positiva saker.

Hur lång tid tog det innan du berättade för dina föräldrar?

30 min kanske haha.

Hur känns det att ha en bebis i magen ?

Har inte känt av så mycket än men det är magiskt. <3 längtar efter sparkarna .

Hur mycket har du gått upp i vikt under graviditeten?

de första 13 veckorna hade jag gått ner 4kg , & nu vet jag inte har ingen våg hemma. Får se om 2 veckor.

Cravings?

Royals äpple först men den kräktes jag en gång efter att ätit de så nu är de bebistomater :D

Har ni planerat några namn?

Ja till flicka har vi kommit överens men pojknamn inte riktigt.

Kommer du vara mammaledig hela tiden?

Nej. Han ska ha sin pappaledighet med.

Vad tror ni att det blir, en flicka eller en pojke?

Vet inte.

När är bebisen beräknad att komma?

5 september 2017 ❤ (min födelsedag)

Likes

Comments

Då gick vi in i vecka 17 idag och det känns skönt. Bara 2 veckor kvar till ultraljudet nu :D Räknar ner dagarna & tjatar ihjäl min sambo hahah. Nä men jag tror han längtar med efter att få se den och så allt är okej där inne. Det ska bli första gången han får se den, jag fick ju en liten titt när ja gjorde tidigt ultraljud i vecka 8. Men det känns som en hel evighet sedan. Men hur har allt och & hur mår jag?
Är väl inte super mycket som ändrats mer än att magen ser super sne ut varje morgon när man vaknar haha. Jag mår hyfsat bra men de får inte gå för lång tid mellan måltiderna för hinner jag börja bli hungrig så börjar jag klökas direkt. Och det är inte all mat som faller mig i smaken heller. Jag kan känna ett sånt sug efter något lagar det och så smakar de skit :( suck... & så är de bara börja fixa något annat. För tyvärr kan jag inte trycka i mig det alla gånger iaf för ibland mår jag bara illa av det och de går verkligen inte att svälja.. hmm fler som haft de så eller har de så kanske?

& just de , foglossningen är inte skoj alls. Mina höfter värker och gör allmänt ont. Får ändra ställning 500 gånger och inte stanna för länge på varje hehe . Pain! Men man ska inte klaga för de blir säkert värre längre fram . & jag Älskar min graviditet. Det känns som ett mirakel ! Jag hade kunnat göra vad som för detta . Längtar så efter allt <3

& sen till plugg delen :) idag lämnade jag in min sista uppgift för denna kursen & slutprov på onsdag! Sen ledig resten av den veckan! UNDERBART :D Hoppas på sol då men ser ut som de kommer bli regn typ hela nästa vecka . Men iaf sen är det bara en kurs kvar på 5 veckor , sen är ja klar :D KLAR! så skönt de ska bli. Bara hoppas man klara de 2 sista nu så man inte får något F nu när de gått så bra som de gjort i allt annat.

Jag hoppas ni haft en super bra helg själv så har vi haft lite vårstädning & fixa här hemma och myst. & hoppas ni får en bra härlig vecka så hörs vi snart igen !
KRAM <3

Likes

Comments

Det är först när man lägger bilderna såhär som man ser hur kroppen ändrats :) Så otroligt mysigt  <3

Känns som tiden går snabbt nu, men kan vara för att jag har mycket med plugget nu & tid för slut prov i nästa vecka. Känns så skönt när man har något att göra. Känns inte som denna kursen går så bra som de andra. Redovisning är så grymt svårt :/ Har 2 uppgifter kvar som ska va inne senast söndag & sen plugga satan å slut prov på onsdag. Sen börjar den sista kursen på Måndagen där efter & sen är de bara 5 veckor kvar tills jag är klar med skolan!! & det ska jag berätta att det känns så sjukt bra. Det har varit kul men skönt att man snart är klar. 

Idag är det  18 dagar kvar tills UL :D WIIIIE . Längtar såå mkt att få se vår bebis <3
Är dock fortfarande väldigt rädd att något ska ha hänt eller att något ska vara fel. Så samtidigt som man längtar så vill man bara få det över så man vet läget. & just de kan man se könet så kommer vi ta reda på det ! Eller ja nästan iaf, vi ska be om att få det i ett kuvert sedan ska vi ge de till min älsklings syster & så ska hon fixa något skoj. 

Hade varit kul om man hittade fler som bodde i min närhet & som med var gravida så man kunde följa varandra. 
Men nu ska ja gå tbx till mitt, hoppas ni får en fin kväll så hörs vi snart igen .

Kram <3

Likes

Comments

ååh tiden går så sakta just nu känns de som. Vill att de 3 sista veckorna ska gå snabbt nu! Jag vill att det ska vara den 10 april nununu :D För då ska vi ÄNTLIGEN få se vår plutt igen. & då är även nästan halva tiden gången. Har inte super mycket att berätta idag mer än att jag längtar så sjukt mycket samtidigt som inslag av oro finns att något ska ha hänt. Men allt känns precis som det ska göra & jag känner mig verkligen gravid hehe.

Idag var jag nere hos sjukgymnasten och kollade mina höfter för jag har börjat få ont, och de sa till mig att jag fått foglossning. Så jag köpte mig ett bälte och fick en del övningar jag ska göra. Kroppen känns helt öm nu efter allt tryckande och vridande och vändande hon gjorde idag haha. Men jag försöker se allt från den positiva sidan.
ALLT kommer vara värt det i slutet <3

Det var kul att se hur många de var som ville hänga med på min resa, några fler som är gravida just nu kanske?
Jag hoppas att kunna ge hopp till er alla med samma sjukdomar som mig. Det går när man minst anar det, ge inte upp. Jag har vänner som gett upp alldeles för snabbt och bara tänker negativ. Jag var själv väldigt negativ till mig själv om att kunna bli gravid. Läkarna hade ju sagt till mig att de inte skulle gå. Men titta nu... Min älskade fästman fick mig att börja tänka positivt igen och då helt plötsligt så gick det. Jag har börjat tro på Allt går om man bara vill och är positiv till det.

Kram till er alla där ute & hoppas ni får en fin vecka !

Likes

Comments