Då gick vi in i vecka 17 idag och det känns skönt. Bara 2 veckor kvar till ultraljudet nu :D Räknar ner dagarna & tjatar ihjäl min sambo hahah. Nä men jag tror han längtar med efter att få se den och så allt är okej där inne. Det ska bli första gången han får se den, jag fick ju en liten titt när ja gjorde tidigt ultraljud i vecka 8. Men det känns som en hel evighet sedan. Men hur har allt och & hur mår jag?
Är väl inte super mycket som ändrats mer än att magen ser super sne ut varje morgon när man vaknar haha. Jag mår hyfsat bra men de får inte gå för lång tid mellan måltiderna för hinner jag börja bli hungrig så börjar jag klökas direkt. Och det är inte all mat som faller mig i smaken heller. Jag kan känna ett sånt sug efter något lagar det och så smakar de skit :( suck... & så är de bara börja fixa något annat. För tyvärr kan jag inte trycka i mig det alla gånger iaf för ibland mår jag bara illa av det och de går verkligen inte att svälja.. hmm fler som haft de så eller har de så kanske?

& just de , foglossningen är inte skoj alls. Mina höfter värker och gör allmänt ont. Får ändra ställning 500 gånger och inte stanna för länge på varje hehe . Pain! Men man ska inte klaga för de blir säkert värre längre fram . & jag Älskar min graviditet. Det känns som ett mirakel ! Jag hade kunnat göra vad som för detta . Längtar så efter allt <3

& sen till plugg delen :) idag lämnade jag in min sista uppgift för denna kursen & slutprov på onsdag! Sen ledig resten av den veckan! UNDERBART :D Hoppas på sol då men ser ut som de kommer bli regn typ hela nästa vecka . Men iaf sen är det bara en kurs kvar på 5 veckor , sen är ja klar :D KLAR! så skönt de ska bli. Bara hoppas man klara de 2 sista nu så man inte får något F nu när de gått så bra som de gjort i allt annat.

Jag hoppas ni haft en super bra helg själv så har vi haft lite vårstädning & fixa här hemma och myst. & hoppas ni får en bra härlig vecka så hörs vi snart igen !
KRAM <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Det är först när man lägger bilderna såhär som man ser hur kroppen ändrats :) Så otroligt mysigt  <3

Känns som tiden går snabbt nu, men kan vara för att jag har mycket med plugget nu & tid för slut prov i nästa vecka. Känns så skönt när man har något att göra. Känns inte som denna kursen går så bra som de andra. Redovisning är så grymt svårt :/ Har 2 uppgifter kvar som ska va inne senast söndag & sen plugga satan å slut prov på onsdag. Sen börjar den sista kursen på Måndagen där efter & sen är de bara 5 veckor kvar tills jag är klar med skolan!! & det ska jag berätta att det känns så sjukt bra. Det har varit kul men skönt att man snart är klar. 

Idag är det  18 dagar kvar tills UL :D WIIIIE . Längtar såå mkt att få se vår bebis <3
Är dock fortfarande väldigt rädd att något ska ha hänt eller att något ska vara fel. Så samtidigt som man längtar så vill man bara få det över så man vet läget. & just de kan man se könet så kommer vi ta reda på det ! Eller ja nästan iaf, vi ska be om att få det i ett kuvert sedan ska vi ge de till min älsklings syster & så ska hon fixa något skoj. 

Hade varit kul om man hittade fler som bodde i min närhet & som med var gravida så man kunde följa varandra. 
Men nu ska ja gå tbx till mitt, hoppas ni får en fin kväll så hörs vi snart igen .

Kram <3

Likes

Comments

ååh tiden går så sakta just nu känns de som. Vill att de 3 sista veckorna ska gå snabbt nu! Jag vill att det ska vara den 10 april nununu :D För då ska vi ÄNTLIGEN få se vår plutt igen. & då är även nästan halva tiden gången. Har inte super mycket att berätta idag mer än att jag längtar så sjukt mycket samtidigt som inslag av oro finns att något ska ha hänt. Men allt känns precis som det ska göra & jag känner mig verkligen gravid hehe.

Idag var jag nere hos sjukgymnasten och kollade mina höfter för jag har börjat få ont, och de sa till mig att jag fått foglossning. Så jag köpte mig ett bälte och fick en del övningar jag ska göra. Kroppen känns helt öm nu efter allt tryckande och vridande och vändande hon gjorde idag haha. Men jag försöker se allt från den positiva sidan.
ALLT kommer vara värt det i slutet <3

Det var kul att se hur många de var som ville hänga med på min resa, några fler som är gravida just nu kanske?
Jag hoppas att kunna ge hopp till er alla med samma sjukdomar som mig. Det går när man minst anar det, ge inte upp. Jag har vänner som gett upp alldeles för snabbt och bara tänker negativ. Jag var själv väldigt negativ till mig själv om att kunna bli gravid. Läkarna hade ju sagt till mig att de inte skulle gå. Men titta nu... Min älskade fästman fick mig att börja tänka positivt igen och då helt plötsligt så gick det. Jag har börjat tro på Allt går om man bara vill och är positiv till det.

Kram till er alla där ute & hoppas ni får en fin vecka !

Likes

Comments

Det har tagit tid att förstå att man ska bli mamma i år, har dock väldigt svårt fortfarande att förstå det. I morgon går jag in i veckan 16 & om 3 veckor ska jag få se min plutt igen :D Man har så mycket oro i sin kropp att något ska ha hänt där inne. Jag försöker verkligen hålla mitt humör på det positiva & min älskling hjälper min verkligen att tänka positivt. Det har nu gått 9 veckor sedan vi fick ett positivt resultat. Veckorna har gått sååå långsamt. Jag kan inte dölja att jag är gravid längre för omvärlden, den platta magen är borta haha. Jag älskar min mage!

De första 12 veckorna mådde jag hyfsat bra inte så mycket illamående om jag bara åt i tid och inte lät magen bli tom. De säga att när man går in i vecka 14 så börjar de flesta må bättre haha, ja för mig har de nog blivit tvärt om. Inte varje gång jag äter men lite då å då så bara vänder det och kommer upp igen. Oftast hinner jag inte äta upp heller, de är som om något trycker på min magsäck. "Här ska inte denna mat ner!" haha. Känns verkligen så och mitt smaksinne är katastrof. Vissa dagar smakar & luktar saker skit men nästa dag kan jag tycka samma sak doftar super gott och smakar smaskens. Det är sååå tråkigt att gå å handla mat för man vet inte vad man kommer tycka om de närmsta dagarna.

Ett måste nu känns som att handla lite nya kläder för de som ligger i garderoben passar inte mer just nu.
& just idag mår jag bra, iaf just nu haha. Och jag är så lycklig för allt som ska hända detta året. jag kommer bli klar med min utbildning om 7 veckor med. Känns som detta är mitt år <3

Tro på er själv! Hoppas ni får en toppen helg så hörs vi snart igen

Likes

Comments

Jag har aldrig varit så öppen om mitt liv, men nu tänkte jag berätta en sak som jag hoppas gör att folk i samma situation kan få upp hoppet. Jag har Pcos & Endometrios, vilket är 2 sjukdomar som gör det väldigt svårt för en att kunna bli gravid. Har gjort 3 operationer för dessa och för att göra de bättre för stunden. Tyvärr är de inga sjukdomar dom går att bota utan något man måste lära sig leva med och göra de bästa av det hela. Det som varit jobbigt för mig är att jag ville ha barn & dessa 2 sjukdomar har motarbetat mig så mycket och läkarna har sagt till mig att jag ALDRIG kommer kunna bli gravid på naturlig väg. Eftersom dessa motarbetar varandra, så när man behandlar den ena så blir den andra värre och tvärtom. Detta har tagit väldigt mycket på mitt psyke. Om ni vill veta mer om dessa så kan jag säkert skriva lite mer om det en annan gång.

Men nu till det lite mer positiva. Jag och min fästman bestämde oss för att börja försöka skaffa barn eftersom det skulle ta lång tid. Vi Blev ställda i en kö i 20 augusti 2016 för att kunna få hjälp. Man ska stå i kön 6 månader - 1 år innan man kan börja få hjälp. Under tiden så Fick jag testa massa olika mediciner och metoder för att lindra mina besvär och förbereda kroppen för att kunna göra IVF behandling. Jag fick smärtstillande och lite olika hormoner och vitaminer. Hormonerna fick jag för PCOS eftersom jag skulle bli mer "kvinna" . Jag trodde aldrig det skulle funka jag hade tyvärr inget stort hopp men min underbara kille höll alltid uppe mitt humör och gjorde så jag skulle få hopp om att vi skulle klara detta. Mitt humör påverkades väldigt mycket.

Den 9 Januari 2017
Min mens var 2 veckor sen vilken den inte hade varit på den senaste tiden efter jag hade börjat på alla hormoner. I 5 månader hade allt varit "normalt". Denna morgonen när jag vaknade bara kände jag , Idag ska jag ta ett test. Inte för att jag trodde jag skulle vara gravid utan för att jag skulle kunna slappna av så min mens kunde komma. Jag har varit mycket stressad och då brukar min mens vara sen och gör man ett test och de visar negativt (vilket det alltid gjort) så kommer mensen inom 1 dygn. Men denna gången blev det annorlunda. Jag gick in på toan tog mitt test ja de på golvet och skulle torka mig. jag hann inte mer än ta pappret i handen och kolla ner och testet visade 2 streck. Jag bara satt för och började skaka på toan. Jag skrek AAAAAH, skyndande mig och torka mig och klä på mig. Sprang in till min sovande älskling. MATTIAS MATTIAS!! KOLLA KOLLA KOLLA! Han vaknar till helt yr vaken och jag trycker upp mitt test i huvudet KOLLA KOLLA DET ÄR POSITIVT!!!! Han fattar först inget men blir sen väldigt glad han med. Kanske inte var det snällaste att trycka upp testet sådär i huvudet på honom jag var i chock. Jag satt och skakade än och trodde inte mina ögon och visste inte hur jag skulle känna eller bete mig. Detta var helt sjukt. Det tog tid innan det hann sjunka in.

Så med detta sagt, VI SKA BLI FÖRÄLDRAR ! :D Och vi kan inte vara lyckligare just nu.
& till er i samma sits med dessa hemska sjukdomar och ni som haft läkare som sagt att ni aldrig kommer kunna bli gravida på naturlig väg. Det går, ge inte upp <3

Puss&Kram <3

Likes

Comments

Hoppsan då va tiden runnit iväg, nästan en hel månad sedan jag skrev här.
Mina tankar har verkligen varit på annat håll :D Men de mesta tiden har varit plugg plugg plugg. Det går bra, fick mitt första A någonsin i en uppgift! Stolt över mig själv hehe. Nu är det bara 3 kurser kvar att klara & det känns positivt.

Självklart har jag hunnit med lite roliga saker med under dessa veckorna, har haft mina underbara syskonbarn här. Har varit super mysigt, spelat in en hel del videos till Youtube. Har även varit i Kristianstad och träffat Lise, sjukt kul var det att träffa henne det var sååå längesedan vi sågs. hmm vad har mer hänt då? Jo men söta underbara Thio blev 3 år igår!! Helt sjukt att det redan gått 3 år sedan han föddes, tiden går verkligen snabbt <3

Känns som man skulle ha hur mycket som helst att skriva av sig om nu när det var så längesedan man gjorde ett avtryck här. Men jag känner mig positiv till detta året & det kommer bli ett super år & mer om det kommer ni får läsa om när jag vet mer hihi :D <3


Jag hoppas ni alla haft en superbra start på 2017. För några dagar sedan kändes det som om våren var på väg haha. Men igår kom snön igen ;)

Nu ska jag plugga IGEN så jag kan blir klar med veckans läxa.
PUSS & KRAM <3

Likes

Comments

Hur många kollar på den norska serien skam? Jag hade totalt missat den & förstod inte vad alla pratade om haha.
för 4 dagar sedan bestämde jag mig för att kolla vad alla pratade om & jag fastnade helt!!! Jag har ni kollat de 2 första säsongerna på svt med svensk text men sen kunde jag inte vänta på att de skulle släppa nästa säsong så gick in & kollade den på norsk tv ist, och nu kan man lite norska med hehe.

Vad tycker ni om den? & vem är er favorit?
än så länge tycker jag lätt att säsong 2 är lätt bäst!

Nu ska ja gå & fixa här hemma lite men ni får ha en fortsatt trevlig fredag
KRAM <3

Likes

Comments

Längesedan jag uppdaterade här, men som vanligt så har de varit mycket i plugget men igår hade jag slut prov & ännu ett B :D super nöjd. Nu är man ledig till söndag så skönt.
Jag tänkte fråga har ni plast eller riktigt gran hemma? & varför väljer ni de? :)
Har ni fixat klart era julklappar ? nästa bara 1 vecka kvar till julafton nu :D
Mysigt !!

Har spelat in när vår fina gran blev pyntat kolla gärna in den :D
https://www.youtube.com/watch?v=IK9U3Fc6AZU


Hoppas ni får en fin helg så hörs vi i morgon :D
KRAM <3
Likes

Comments

1. Pepparkakor eller lussebullar? Lussebullar helt klart!

2. Skumtomtar eller knäck? skumtomtar

3. Ischoklad eller marsipan? marsipan

4. Köttbullar eller prinskorvar? köttbullar

5. Julkorv eller julskinka? .skinka

6. Lax eller sill? Lax

7. Sylta eller pastej? Inget av de :P

8. Paradis eller Aladdin? båda? hehe

9.Revbensspjäll eller Jansons? revben

10. Glögg eller julmust? svårt val...

11. Rödbetssallad eller dopp i grytan? Rödbetssallad

12. Ris a la Malta eller gröt? inget :D

13. Hemma eller borta? där familjen är. <3

14. Utomlands eller Sverige? Sverige

15. Ge eller få? Ge

16. Mysteriet på Greveholm eller Sunes jul? Mysteriet på Greveholm lätt

17. Chokladkalender eller paketkalender? Paket kalender!

18. Plastgran eller äkta? äkta

19. Arne weise eller Ernst? Arne

20. När vill du att första snön ska falla? slutet av november/början av december.

21. Har du haft en grön gräsmatta på julen? Ja

22.När är det dags att pynta? i år var jag tidig :D gjorde 2 veckor innan första advent. Men kan tycka att helgen innan första advent så allt är klart till 1 advent.

23. Kan du komma på något negativt med julen? hmm :/

24. Favorit julfilm? Ensam hemma filmerna

25. Favorit julkalender? Mysteriet på Greveholm.

26. Blir du mättad av julen när den är slut eller vill du ha mer jul? de går över rätt snabbt haha.

27. När öppnar du dina julklappar? på kvällen.

28. Favorit juldoft? Saffran, nybakat av alla kakor.

29. Vad framkallar mest julstämning? Svårt att välja men Jullåtar, snö, lukten av granen och en massa goda doftljus & alla mysiga ljus.

30. Vad är viktigast med julen? Helt klart att vara med dom man älskar och bryr sig om! <3

Likes

Comments