Header

1. Vem står dig närmast?
- De allra närmsta är min sambo & Mina systrar

2. Vad är du mest nöjd över hos dig själv ?
- Min gravid mage just nu :D

3. Hur lång är du och vad väger du ?
- Jag är 164. Vikt vet inte vad jag väger idag men förra veckan hos barnmorskan vägde jag 78 kg.

4. Vilken manlig kändis tycker du är snygg?
- Ian Somerhalder, får jag nog säga.

5. Vad är din högsta dröm just nu ?
- Min högsta dröm har länge varit att bli mamma och de blir jag om cirka 5-6 veckor :D Men sen är det väl att starta eget.

6. Vad tycker du inte är attraktivt?
- Människor som mår bra av att det går dåligt för andra.

7. Är du förälskad i någon?
- Jag är förälskad i min älskade sambo & fästman Mattias <3

8. Bästa låten just nu ?
- Är fortfarande fast i Despacito :P

9. Vilken är din bästa och sämsta egenskap just nu ?
- Min bästa egenskap är att jag bryr mig om andra och vill deras bästa
- Min sämsta egenskap är väl desamma, att jag ibland bryr mig för mycket om vad andra tycker.

10. Vilken är den godaste maträtten du vet?
- Thai/Kina mat :D

11. Saknar du något extremt mycket?
- Att kunna röra på mig utan att få ont haha, men löser sig om några veckor. haha <3

12. Har du fått nya vänner som ersatt de gamla?
- Ersatt nej, klart jag skaffat nya vänner men har fortfarande de "gamla" kvar som förtjänar de :)

13. Skulle du säga att du är attraktiv?
- Haha, nja asså känner mig inte så attraktiv just nu :P

14. Skulle du säga att du är pengaberoende?
- Nja, skulle nog mer säga shoppingberoende, haha

15. Trivs du med ditt liv & jobb osv?
- Jag älskar mitt liv just nu!

16. Om du vore ett djur vad skulle du då vara?
- En hund eller katt.

17. Är du beroende av sociala medier?
- Ja de skulle jag väl kunna påstå., ärligt talat så tror jag att de flesta människorna är det.

18. Söker du mycket på google & tror på det?
- Ja tyvärr, haha. Det värsta som finns är att googla på symtom man har och helt plötsligt är man döende eller har cancer typ, haha. Man får ta de man läser med en nypa salt och inte tro på ALLT.

19. Vilken är den bästa serien enligt dig?
- Oj svårt. Jag kollar på många just nu.

20. Bor du i ditt drömboende nu?
- Nej! Vår lägenhet är super fin men vi behöver större snart & vi vill bo i Hus i framtiden. & området vi bor på just nu gillar jag inte alls längre.

Jag nominerar @Melander34 @Sanemro @Tinajau att svara på frågorna!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Helt sjukt att det snart gått 2 veckor sedan förra inlägget, tiden verkligen flyger förbi nu känns de som. På fredag går jag in i vecka 35 och nu är det verkligen nära. Nervositeten börja komma men de är fortfarande svårt att förstå haha. Känns som de är så mycket kvar att fixa innan och nu är de bara cirka 5-6 veckor kvar...

I lördags skulle jag & hundarna åka hem till sambons syster och umgås lite. Men efter en bit åkande fick jag sätta på mig ögonbindel och efter de kändes de som vi åkte hur långt som helst haha.


Och när jag fick ta av mig slipsen så satt familj & vänner där :D Man hamnade helt i chock haha. Så att hon överraskade mig kan man säga & eftermiddagen va helt underbar med massa roliga lekar och mys prat <3 Fick massa fina presenten till vår älskling & helt underbar mat !

Vad har mer hänt sen förra gången då? tror jag skrev om att vi skulle på ultraljud och de har vi varit :) super mysigt & vi fick åter igen se att de var en pojke inget snack om saken och han va inte blyg för att visa upp dig haha. Men ansiktet däremot hade vi svårt att få se. Hon puttade och knuffade för han skulle vända sig så vi skulle få se mer än hans nacke. Hon kallade honom t.o.m för sur skalle hahah, men efter cirka 15 min så vända han sig och vi fick de hans ansikte, så otroligt söt! & han la sig precis som han gjorde på ultraljudet i vecka 20. hahah

Dom beräknade honom att väga cirka 2079gram. Både han & jag följer mitten sträcket på kurvan så de känns bra. Då blir de en lagom bebis att få ut :P om allt stämmer och fortsätter så kommer han väga cirka 3500 när han föds.

<3

Likes

Comments

Ja nu är det ett bra tag sedan jag var här inne och skrev, har inte haft något speciellt att skriva om och suger har inte funnits där. Jag hade i mina planer att minst 1 gång i veckan gå in här och skriva om min graviditet så jag senare kunde kolla tbx på det. Men ibland så finns de helt enkelt inget nytt roligt att skriva om, vissa veckor är lika dana. Sedan har jag varit sjukligt trött de senaste veckorna nu igen. Det enda "speciella" som hänt är väl när jag var i vecka 30 så fick de bli en runda med ambulans in till bb för jag trodde vattnet gått. Men det var tydligen bara första delen av slemproppen som gått. För tydligen har man 2 såna? inget jag visste nått om. Sen har jag haft dagar med minskade fosterrörelser i cirka 2 dagar åt gången men sedan kommer han igång igen. Man har så ont i magen och rädsla när han inte rör sig som han brukar. Men nu sparkar inte inte så mycket längre utan de är mer rörelser och puttning, och jag ska tala om att de är inte smärtfritt :P Har fångat han på bild & film ett flertal gånger när han leker där inne.

Idag går jag in i vecka 33 (32+0) . Helt sjukt känns det. De är nu man verkligen förstår att man ska bli förälder. Att om 2 månader är vår plutt ute. Det känns så overkligt även om jag säger att jag förstår det. Va hos bm i förra veckan och kollade till honom & allt var bra, han har lagt sig med huvud neråt & jag har gått upp totalt 7 kg (tycker dock de ser ut som 20 kg haha). Det börjar bli svårt att andas, får ändra ställning hela tiden både när jag sitter & ligger.

På måndag är det dags för nästa ultraljud & min älskling är ledig och kan följa med på även detta. Tillväxtultraljud, nu ska vi får reda på hur lång han är cirka & vad han väger där inne. Ska bli så spännande att se om man växer som han ska och mår bra. Är ju lite rädd att han ska vara för stor och ligga på plus sidan. Enligt bm så har jag ju graviditetsdiabetes. Jag får ta 7 stick i fingret varje dag och kolla mina värden och har gjort de nu i 10 veckor cirka? och av alla dom värdena jag fått fram så har cirka 8 varit dåliga. Så 8 av 70 cirka :P så allt ser bra ut men de vill jag ska fortsätta iallafall. Jag har ingen medecin för detta utan äter rätt bara, men äter precis som innan tycker jag. Men jag gör som dom säger de är bäst så, allt för min älskling i magen <3

Likes

Comments

Ännu en vecka har gått men inte allt för mkt har hänt. Jag har haft 2 dagar som jag tyckte de va minskade fosterrörelse, inte helt still men mindre än de brukar. Men som tur är har jag en doppler hemma som kunde lugna mig då hjärtat hördes fint. Nu är pojken dock igång igen och det känns underbart. Inte så mycket sparkar, men rörelse. En MASSA rörelse :D Magen rör sig som om de vore disco där inne & ibland kan de kännas lite konstigt haha men jag njuter av det. För de 2 dagarna de va mindre va jag sååå orolig. <3

Jag har nu blivit sjukskriven resten av graviditeten då jag har en del bekymmer. Knölrosen ger sig inte och mitt högerben ser nu ut som de varit med om en brännskada, hemskt är det ! Min höft gör väldigt ont & kramp i vänster ben till och från... ingen aning vad de är med jobbigt att göra något när de känns som benet ska hoppa av haha. Nä inte riktigt så men segt är de. & min värden på sköldkörteln va tydligen inget bra så har fått medicin mot de och ska tbx nästa vecka & ta nya prover och se om medicinen hjälpt eller vi ska höja dosen.


En sak som inte har alls med graviditeten att göra är att vår älskade tvättmaskin har gett upp :( tack o lov för garanti! Och snabb servis , redan på tisdag kommer de & ska kolla/fixa den till oss. Men inte tar de slut där, min mobil börjar ge upp med :O Ljudet vill inte samarbeta länge bara hackar . Youtube, snapchat & samtal... ingen skillnad . Trodde först de va appen youtube som de va fel på men nope :(

Aja, nu ska jag städa klart lägenheten & sen njuta av helgen :D Hoppas ni alla får en fin helg <3

Likes

Comments

Igår hade vi ett followtrain på bloggen & tänkte höra om nån ville följa varandra även på youtube? De som nu har youtube, men känns som de flesta har det & hade varit super skoj att ses även där.

https://www.youtube.com/channel/UC90ZWuJkxlpE8andvOfwTmg

Ni som vill va med kan ju prenumerera så prenumererar jag tbx

Skrev inget inlägg i fredags om min graviditet men eftersom de kom ett extra i onsdag & det inte hänt så mycket sen dess så tänkte jag att de kommer ett nytt på fredag igen. Lite korta inlägg nu men ska bli bättre snart igen!

Likes

Comments

Hej alla glada!

Nu kör vi också ett följetåg, för vi vill som ni, hitta intressanta och roliga bloggar att läsa.
Att träffa nya människor är alltid skoj.
Vi hoppas att ni hakar på.
Gör så här: Sätt er i en kupè och börja följa alla på listan nedan.
Lämna en kommentar när ni är klara - så börjar vi följa er.
Avföljer ni? Japp, då gör vi detsamma men det skall vi väl ändå slippa?

Ha det toppen!

@familjenordberg
@lillfoppan
@frumylo
@minstingen
@frökenrödlök
@beckalindhe
@mothertoaprince
@emerhodin
@annya87
@emmawendel
@icaibloggen
@sillyme
@meeerry
@emmaforsblom

Likes

Comments

Denna dagen har jag spenderat på sjukhuset. Men nu har jag fått träffa en läkare som fått kolla min kropp och min problem jag fått. Fick även träffa dietist & någon dietist läkare eftersom de säger jag nu har graviditets diabetes. 7 gånger om dagen ska jag sticka mig och kolla blodsockret. Har haft 2 värden på hela veckan som varit för höga, så de tycker jag äter bra. Jag behöver inget insulin utan kommer klara detta genom att äta rätt.
Efter alla prover de tagit på mig så hade jag tydligen även lågt värde på sköldkörteln, så fick medicin mot det & nya prover ska tas om 3 veckor igen. Man känner sig som en nåldyna haha.

Men till något roligare idag gick vi ner på tvåsiffrigt :D 99 dagar kvar till bf :D
& när jag kom hem så hade jag fått ett paket med lite nya klänningar nu till sommaren så min fina mage syns. Älskar dom! Det är dom 2 till höger på bilden, den vita är med ny men den kom inte idag hehe.

Har inte super mycket att skriva om idag mer än att jag är helt slut efter att spenderat 5 timmar på sjukhuset. Hoppas ni alla haft en bra dag så hörs vi snart igen <3


Likes

Comments

Har ingen ny bild men bilden är bara 3 dagar gammal , så kan passa in denna veckan med även om de känns som magen växer mycket just nu hehe. Kanske bara är jag som börjar känna mig otroligt klumpig och stor :P
Denna vecka kanske inte varit den bästa, då jag fick samtal av läkaren att de tycker jag ligger på gränsen till graviditets diabetes. Så i Onsdags blev jag inskriven på specialistmödravården, och ska nu gå på möten 1 gång varannan vecka cirka. Nu på onsdag som kommer ska jag träffa nån mer läkare, dietist och lite sådant skoj för att få mer information. Fick även nån mätare jag ska mäta mitt blodsocker 7 GÅNGER OM DAGAEN, tycker synd om mina fingrar, men de är bara att göra & se glad ut. Allt för bebis ska må bra <3

& hur mår jag denna veckan då? Trött. trött & super trött! Helt sjukt va tröttheten slog tillbaka igen. Klumpig, och glömmer saker lite smått hela tiden haha. Men de värsta är väl foglossningen som bara blir värre & värre. Har du bälte? ligger du med stöd mellan knäna, japp japp japp. Jag gör verkligen allt för att inte göra de värre. Men Kroppen håller på att förbereda sig & hade ju ont i kroppen redan innan p.g.a överrörligheten och min ischias nerv sitter nu i kläm ska jag tala om :D Super härligt hahah.

Men annars då? Jodå, bebis rör sig & det är mysigt.. det var en dag han var lite stilla och jag fick lite smått panik men han la nog bara annorlunda då, jag kände ju rörelser men inte som jag brukar. Men han börjar få det trångt där inne så det är mer rörelser än sparkar man känner nu. När vi var & skulle skriva in oss hos speciallisten så skulle de mäta SF måttet och lyssna på bebis hjärta. SF måttet var 23 cm & hjärtat tog cirka 2 sekunder att hitta. Så fort hon satte lyssnaren på magen började han åla runder och sparka mot maskinen :D Han gjorde även så på förra mötet när vi skulle kolla med ultraljud :P Typ ja Hej jag är här sluta kolla på mig bort med er hahah <3 Längtar så efter dig min plutt <3

Mycket mer än såhär blir de inte idag, men de kommer nog ett inlägg till på onsdag efter en heldag på sjukhuset med möten. Så ni får ha det så bra tills dess & ha den toppen helg kram !

Likes

Comments

Ännu en vecka har gått & nu är vi inne i vecka 25 & Månad 6. Det känns helt sjukt att säga jag är i sjätte månaden, det betyder att det är cirka 3 och en halv månad kvar tills vår bebis är ute. Jag har trott jag förstått de hela men nu när de närmar sig och börjar bli verkligare & verkligare så börjar man bli nervös haha. Man kan nog säga att man har förstått de hela , men de kommer nog inte bli helt verkligt förrän han väl är ute antar jag :)

Det har inte hänt något speciellt nytt mer än att magen blir större & han rör sig mer. Värmen har börjat komma & jag känner att jag behöver skaffa lite sommar kläder som kan passa mig denna sommaren :D
& jag såg på appen att 60 % av graviditeten är förbi nu. <3 I början kändes det som tiden gick sååå sjukt sakta men nu rullar det verkligen på super snabbt. Nä nu ska jag ut på ballongen & njuta av värmen lite ni får ha en toppen helg ! Kram på er

Likes

Comments

Ja du har veckorna börjat springa iväg tycker jag :) Skrev inget inlägg för vecka 23, men kände samma som veckan innan och inget speciellt nytt hade hänt. Har inte hänt så mycket mer nytt denna veckan heller. Han är super livlig där inne och rör sig nästa hela tiden tycker jag hehe :D Jag klagar inte för visst är det mysigt men lite jobbigt när man ska sova och han leker rövare där inne :P Men hade han inte rört sig så hade jag nog klagat på det ;)

Jag älskar att vara gravid! Detta har länge varit en dröm som nu äntligen är sann så jag njuter varje dag även om man har "träningsvärk" i magen av att han rör sig hela tiden hahaha <3
Snart är vi nere på tvåsiffrigt & det måste jag säga känns sjukt!
Om 4 månader är jag mamma, vi är föräldrar!
Jag älskar tanken av det <3


En annan sak som hänt denna vecka är att vår andra älskade bebis kommit hem igen :D

Som vi saknar vår älskling! <3 <3

Det finns inte så mycket mer för mig att säga idag mer än att allt rullar på som det ska & vi mår bra. <3
Hoppas nu alla får en underbar helg & Kram på er :)

Likes

Comments