Header

Ojojoj, vad dålig jag blivit med att uppdatera här haha. Igår var det 3 månader sedan som jag la på bb & födde vår underbara son. Jag kan inte förstå vad tiden springer iväg, det känns inte som det gått 3 månader redan. Vår pojke har blivit så stor och utvecklats så mycket :) Man har att göra om dagarna så de är väl därför tiden bara springer förbi en hehe. Men jag ska inte klaga han är en snäll bebis <3

Snart är julen här och i år har jag faktiskt inte känt sådan stress som alla andra år med julklappar och pynta och fixa. Jag har verkligen bara koncentrerat mig på Jamie. Man får hinna med det man hinner helt enkelt. Men jag känner nu att jag börjar hinna med mer och mer så det är skönt :)
Är ni stressade inför julen ? vad gör ni för att lugna er?

Jag kommer inte på så mycket att skriva om just nu men slänger upp ett par fina bilder så får ni ha en fin dag <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Oj vad veckorna har gått sedan jag va här och skrev något sist, men vet ni vad ?
Han är ute nu ! Vår älskade lilla pojke är äntligen ute hos oss nu. Han kom i vecka 40+2. Fick bli igångsatt pga graviditetsdiabetesen för han inte skulle bli för stor för att föda normalt . De sa till mig att han skulle väga runt 3500g cirka. Vi var inne på förlossningen vid 12.30 och började igångsättningen vid 14-15 tiden tror jag de var. Det var inte mycket som hände i början och jag trodde jag skulle bli knäpp av att ligga där och att det aldrig skulle komma nån bebis. Mattias somnade eftersom vi inte hade sovit natten innan pga bebis höll mig vaken så blev de att jag höll han vaken hehe Inte lätt att sova med en gnällig kärring ;) Vi var väldigt nervösa med eftersom vi visste att förlossningen skulle ringa nån gång under dagen och ge oss en tid vi skulle komma in.
Men tbx till förlossningen. Jag tror jag hann få 2 vanliga doser & 2 dubbla av de som skulle sätta igång förlossningen. När klockan blev 22 började jag få ont, Mattias sov och jag ville inte väcka honom eftersom de kunde fortfarande ta lång tid innan nått hände. Så där la jag i mörkret och försökte klara mig igenom värkarna som jag hade. Jag tror de var runt klockan 23 som jag fick en väldigt stark värk och så gick vattnet. Fy vilken känsla... helt underbar och smärtan försvann för ett tag. När jag kände detta så bara skrek jag rakt ut MATTIAS MATTIAS, vattnet gick nu!!! Upp flyger han ur sängen hahah. Och in kom sköterskorna. Efter detta gick allt väldigt snabbt framåt. Värkarna blev väldigt snabbt intensivare och jag fick lustgas. Tiden gick och Min älskling var min klippa där inne, helt underbar <3
Jag skulle få epidural men de hanns inte med för när jag väl skulle få den så var det dags att börja krysta. Så de fick bli endast lustgas, men tackvara min fina Mattias så klarade jag det. & de som förlöste var med helt underbara och hjälpte mig på alla möjliga sätt. Klockan 02:42 var han ute. Så på cirka 4 timmar var han ute. 

Men tbx då till att han skulle väga runt 3500... Ut kom han på 4170 g & 52 lång! Men en helt perfekt liten pojke. Vi fick ligga kvar på sjukhuset i 3 dagar pga min graviditetsdiabetes, men allt var bra med oss båda och vi fick äntligen åka hem till pappa. En massa mys. Vi har ju vår andra bebis hemma med, Sixten. Vår älskade fina hund han har träffat barn flera gånger förr men när vi kom hem med denna nya människa så blev han så rädd. Han höll sig på avstånd och vågade inte riktigt komma fram och lukta på han. Efter några dagar så blev de vänner och nu när de nästan gått en månad så är de väldigt bra vänner. I morgon har det gått en hel månad sedan denna magiska dagen. 10 september 2017 <3

Jag älskar min fina familj. <3

Likes

Comments

Oj tiden har verkligen sprungit iväg. Det har gått 4 veckor sedan jag skrev något här. Jag som skulle skriva uppdatering minst en gång i veckan. haha ja så gick de med det. Men Det har inte hänt allt för mkt sedan sist med magen. Sammandragningar och lite för värkar japp! Och självklart så har magen vuxit en del. Har inte super mycket att skriva om själva graviditeten mer än att jag längtar till min prins kommer ut. Det är så sjukt nära nu! & på tisdag är de dags för sista besöket hos bm & sista ultraljudet. ååh jag vill verkligen inte gå över tiden haha. Vill att min bebis ska komma ut nu så jag kan få gosa. De senaste dagarna nu har de bubblat en del i magen som om jag druckit massa vatten som klunkar runder där inne haha. & så knäpper de hela tiden.

Jag tänkte bjuda på en hel del bilder sedan sist <3

Gjorde ett litet collage <3
En sån massa kärlek!

Min fina systerson & jag på kräftskivan & lite firande av min kommande födelsedag... Skulle ta lite fina bilder på mig & magen men han ville så gärna vara med och han längtar så efter bebisen. Så fin & så omtänksam <3

Vi alla längtar nu så kom strax <3

Likes

Comments

1. Vem står dig närmast?
- De allra närmsta är min sambo & Mina systrar

2. Vad är du mest nöjd över hos dig själv ?
- Min gravid mage just nu :D

3. Hur lång är du och vad väger du ?
- Jag är 164. Vikt vet inte vad jag väger idag men förra veckan hos barnmorskan vägde jag 78 kg.

4. Vilken manlig kändis tycker du är snygg?
- Ian Somerhalder, får jag nog säga.

5. Vad är din högsta dröm just nu ?
- Min högsta dröm har länge varit att bli mamma och de blir jag om cirka 5-6 veckor :D Men sen är det väl att starta eget.

6. Vad tycker du inte är attraktivt?
- Människor som mår bra av att det går dåligt för andra.

7. Är du förälskad i någon?
- Jag är förälskad i min älskade sambo & fästman Mattias <3

8. Bästa låten just nu ?
- Är fortfarande fast i Despacito :P

9. Vilken är din bästa och sämsta egenskap just nu ?
- Min bästa egenskap är att jag bryr mig om andra och vill deras bästa
- Min sämsta egenskap är väl desamma, att jag ibland bryr mig för mycket om vad andra tycker.

10. Vilken är den godaste maträtten du vet?
- Thai/Kina mat :D

11. Saknar du något extremt mycket?
- Att kunna röra på mig utan att få ont haha, men löser sig om några veckor. haha <3

12. Har du fått nya vänner som ersatt de gamla?
- Ersatt nej, klart jag skaffat nya vänner men har fortfarande de "gamla" kvar som förtjänar de :)

13. Skulle du säga att du är attraktiv?
- Haha, nja asså känner mig inte så attraktiv just nu :P

14. Skulle du säga att du är pengaberoende?
- Nja, skulle nog mer säga shoppingberoende, haha

15. Trivs du med ditt liv & jobb osv?
- Jag älskar mitt liv just nu!

16. Om du vore ett djur vad skulle du då vara?
- En hund eller katt.

17. Är du beroende av sociala medier?
- Ja de skulle jag väl kunna påstå., ärligt talat så tror jag att de flesta människorna är det.

18. Söker du mycket på google & tror på det?
- Ja tyvärr, haha. Det värsta som finns är att googla på symtom man har och helt plötsligt är man döende eller har cancer typ, haha. Man får ta de man läser med en nypa salt och inte tro på ALLT.

19. Vilken är den bästa serien enligt dig?
- Oj svårt. Jag kollar på många just nu.

20. Bor du i ditt drömboende nu?
- Nej! Vår lägenhet är super fin men vi behöver större snart & vi vill bo i Hus i framtiden. & området vi bor på just nu gillar jag inte alls längre.

Jag nominerar @Melander34 @Sanemro @Tinajau att svara på frågorna!


Likes

Comments

Helt sjukt att det snart gått 2 veckor sedan förra inlägget, tiden verkligen flyger förbi nu känns de som. På fredag går jag in i vecka 35 och nu är det verkligen nära. Nervositeten börja komma men de är fortfarande svårt att förstå haha. Känns som de är så mycket kvar att fixa innan och nu är de bara cirka 5-6 veckor kvar...

I lördags skulle jag & hundarna åka hem till sambons syster och umgås lite. Men efter en bit åkande fick jag sätta på mig ögonbindel och efter de kändes de som vi åkte hur långt som helst haha.


Och när jag fick ta av mig slipsen så satt familj & vänner där :D Man hamnade helt i chock haha. Så att hon överraskade mig kan man säga & eftermiddagen va helt underbar med massa roliga lekar och mys prat <3 Fick massa fina presenten till vår älskling & helt underbar mat !

Vad har mer hänt sen förra gången då? tror jag skrev om att vi skulle på ultraljud och de har vi varit :) super mysigt & vi fick åter igen se att de var en pojke inget snack om saken och han va inte blyg för att visa upp dig haha. Men ansiktet däremot hade vi svårt att få se. Hon puttade och knuffade för han skulle vända sig så vi skulle få se mer än hans nacke. Hon kallade honom t.o.m för sur skalle hahah, men efter cirka 15 min så vända han sig och vi fick de hans ansikte, så otroligt söt! & han la sig precis som han gjorde på ultraljudet i vecka 20. hahah

Dom beräknade honom att väga cirka 2079gram. Både han & jag följer mitten sträcket på kurvan så de känns bra. Då blir de en lagom bebis att få ut :P om allt stämmer och fortsätter så kommer han väga cirka 3500 när han föds.

<3

Likes

Comments

Ja nu är det ett bra tag sedan jag var här inne och skrev, har inte haft något speciellt att skriva om och suger har inte funnits där. Jag hade i mina planer att minst 1 gång i veckan gå in här och skriva om min graviditet så jag senare kunde kolla tbx på det. Men ibland så finns de helt enkelt inget nytt roligt att skriva om, vissa veckor är lika dana. Sedan har jag varit sjukligt trött de senaste veckorna nu igen. Det enda "speciella" som hänt är väl när jag var i vecka 30 så fick de bli en runda med ambulans in till bb för jag trodde vattnet gått. Men det var tydligen bara första delen av slemproppen som gått. För tydligen har man 2 såna? inget jag visste nått om. Sen har jag haft dagar med minskade fosterrörelser i cirka 2 dagar åt gången men sedan kommer han igång igen. Man har så ont i magen och rädsla när han inte rör sig som han brukar. Men nu sparkar inte inte så mycket längre utan de är mer rörelser och puttning, och jag ska tala om att de är inte smärtfritt :P Har fångat han på bild & film ett flertal gånger när han leker där inne.

Idag går jag in i vecka 33 (32+0) . Helt sjukt känns det. De är nu man verkligen förstår att man ska bli förälder. Att om 2 månader är vår plutt ute. Det känns så overkligt även om jag säger att jag förstår det. Va hos bm i förra veckan och kollade till honom & allt var bra, han har lagt sig med huvud neråt & jag har gått upp totalt 7 kg (tycker dock de ser ut som 20 kg haha). Det börjar bli svårt att andas, får ändra ställning hela tiden både när jag sitter & ligger.

På måndag är det dags för nästa ultraljud & min älskling är ledig och kan följa med på även detta. Tillväxtultraljud, nu ska vi får reda på hur lång han är cirka & vad han väger där inne. Ska bli så spännande att se om man växer som han ska och mår bra. Är ju lite rädd att han ska vara för stor och ligga på plus sidan. Enligt bm så har jag ju graviditetsdiabetes. Jag får ta 7 stick i fingret varje dag och kolla mina värden och har gjort de nu i 10 veckor cirka? och av alla dom värdena jag fått fram så har cirka 8 varit dåliga. Så 8 av 70 cirka :P så allt ser bra ut men de vill jag ska fortsätta iallafall. Jag har ingen medecin för detta utan äter rätt bara, men äter precis som innan tycker jag. Men jag gör som dom säger de är bäst så, allt för min älskling i magen <3

Likes

Comments

Ännu en vecka har gått men inte allt för mkt har hänt. Jag har haft 2 dagar som jag tyckte de va minskade fosterrörelse, inte helt still men mindre än de brukar. Men som tur är har jag en doppler hemma som kunde lugna mig då hjärtat hördes fint. Nu är pojken dock igång igen och det känns underbart. Inte så mycket sparkar, men rörelse. En MASSA rörelse :D Magen rör sig som om de vore disco där inne & ibland kan de kännas lite konstigt haha men jag njuter av det. För de 2 dagarna de va mindre va jag sååå orolig. <3

Jag har nu blivit sjukskriven resten av graviditeten då jag har en del bekymmer. Knölrosen ger sig inte och mitt högerben ser nu ut som de varit med om en brännskada, hemskt är det ! Min höft gör väldigt ont & kramp i vänster ben till och från... ingen aning vad de är med jobbigt att göra något när de känns som benet ska hoppa av haha. Nä inte riktigt så men segt är de. & min värden på sköldkörteln va tydligen inget bra så har fått medicin mot de och ska tbx nästa vecka & ta nya prover och se om medicinen hjälpt eller vi ska höja dosen.


En sak som inte har alls med graviditeten att göra är att vår älskade tvättmaskin har gett upp :( tack o lov för garanti! Och snabb servis , redan på tisdag kommer de & ska kolla/fixa den till oss. Men inte tar de slut där, min mobil börjar ge upp med :O Ljudet vill inte samarbeta länge bara hackar . Youtube, snapchat & samtal... ingen skillnad . Trodde först de va appen youtube som de va fel på men nope :(

Aja, nu ska jag städa klart lägenheten & sen njuta av helgen :D Hoppas ni alla får en fin helg <3

Likes

Comments

Igår hade vi ett followtrain på bloggen & tänkte höra om nån ville följa varandra även på youtube? De som nu har youtube, men känns som de flesta har det & hade varit super skoj att ses även där.

https://www.youtube.com/channel/UC90ZWuJkxlpE8andvOfwTmg

Ni som vill va med kan ju prenumerera så prenumererar jag tbx

Skrev inget inlägg i fredags om min graviditet men eftersom de kom ett extra i onsdag & det inte hänt så mycket sen dess så tänkte jag att de kommer ett nytt på fredag igen. Lite korta inlägg nu men ska bli bättre snart igen!

Likes

Comments

Hej alla glada!

Nu kör vi också ett följetåg, för vi vill som ni, hitta intressanta och roliga bloggar att läsa.
Att träffa nya människor är alltid skoj.
Vi hoppas att ni hakar på.
Gör så här: Sätt er i en kupè och börja följa alla på listan nedan.
Lämna en kommentar när ni är klara - så börjar vi följa er.
Avföljer ni? Japp, då gör vi detsamma men det skall vi väl ändå slippa?

Ha det toppen!

@familjenordberg
@lillfoppan
@frumylo
@minstingen
@frökenrödlök
@beckalindhe
@mothertoaprince
@emerhodin
@annya87
@emmawendel
@icaibloggen
@sillyme
@meeerry
@emmaforsblom

Likes

Comments

Denna dagen har jag spenderat på sjukhuset. Men nu har jag fått träffa en läkare som fått kolla min kropp och min problem jag fått. Fick även träffa dietist & någon dietist läkare eftersom de säger jag nu har graviditets diabetes. 7 gånger om dagen ska jag sticka mig och kolla blodsockret. Har haft 2 värden på hela veckan som varit för höga, så de tycker jag äter bra. Jag behöver inget insulin utan kommer klara detta genom att äta rätt.
Efter alla prover de tagit på mig så hade jag tydligen även lågt värde på sköldkörteln, så fick medicin mot det & nya prover ska tas om 3 veckor igen. Man känner sig som en nåldyna haha.

Men till något roligare idag gick vi ner på tvåsiffrigt :D 99 dagar kvar till bf :D
& när jag kom hem så hade jag fått ett paket med lite nya klänningar nu till sommaren så min fina mage syns. Älskar dom! Det är dom 2 till höger på bilden, den vita är med ny men den kom inte idag hehe.

Har inte super mycket att skriva om idag mer än att jag är helt slut efter att spenderat 5 timmar på sjukhuset. Hoppas ni alla haft en bra dag så hörs vi snart igen <3


Likes

Comments