Jeg er så sliten. Men allikevel så fortsetter jeg og kjøre på, så jeg opplever vell i tillegg hypomani/mani. Hypomani er den lettere oppstemte delen av bipolar lidelse, noe som beskriver meg bra for tiden, i det minste er jeg i alle fall ikke deprimert! Men en flere måneders lang opptur tar hardt på kroppen. Nå skal det sies at jeg er ikke oppstemt alle dager, det forandrer seg fra dag til dag, eller fra time til time. Men i all hovedsak er jeg for det meste oppstemt, føler jeg går på en tynn linje til mani om dagen.

Er lenge siden jeg har sett meg selv med så mørke ringer under øynene, uren hud og alt annet som følger med. Er noe dritt!

Men, jeg får gjort veldig mye da! Jeg har også fått ånden over meg og kuttet ut en god del kjøtt fra kostholdet. Veldig mange spør meg om jeg er blitt vegetarianer når jeg poster ett bilde av noe jeg har laget som er vegetarisk, hvorfor gjør de det egentlig?? Altså, om du poster ett bilde av pasta med kjøttsaus, så tenker jeg automatisk att dette mennesket må ha kjøtt i alt, dette mennesket spiser er bare kjøtt. Jeg tenker i alle fall ikke slik.

Jeg har også kjøt meg Billet til #oslovegetarfestival! Noe jeg gleder meg kjempemasse til. Det holdes i Oslo, 13-14.Mai, og billetter kjøpes på Tikko.

Ellers er livet full rulle, og jeg leser samtidig til to eksamener, nå er det historie og samfunnsfag som står for tur :) Og Sosialkunnskap er utrolig interresant! Gleder meg til eksamen, bare jeg får lest nok🙊

Likes

Comments

Og nå når jeg sier ferie, da mener jeg virkelig ferie. Jeg har ikke blogget, jeg har ikke lagt ut ett eneste bilde på Facebook, tror neimen ikke der ble ett eneste julebilde på snapchat en gang.

Men jula mi har vært veldig bra. Jeg startet det hele med å fly hjem til Østlandet, R kom og hentet meg på flyplassen. (R er da mannen min mor er gift med, veldig glad i dette mennesket!) Vi snakket om løst og fast hele veien hjem, lo å hygget oss. Jeg tror vi hadde kjørt i ca. 30 minutter da jeg virkelig begynte å kjenne på meg at jeg vil hjem, hjem til Østlandet. Nå er jeg jo hjemme for ferien, men jeg ønsker å komme meg hit igjen på en mer permanent basis.

Det hele er egentlig ganske rart, da jeg har bodd flere år sammenlagt på Vestlandet, det var også der jeg vokste opp. Jeg har samboer og mange utrolig gode venner samt familie der oppe, men allikevel har jeg denne dragningen mot Østlandet. Det er noe med menneskene her nede, her er så mange flere som bryr seg om noe. Ikke nødvendigvis noe spesielt, men mange har ett eller annet de faktisk bryr seg om, drømmer om og virkeliggjør. Eller de har levd et liv som bærer preg, og erfaring. Slike mennesker elsker jeg, jeg vokser personlig mye på det selv og det er noe jeg trenger for å føre meg selv fremover.

Jeg også har drømmer. Derfor ønsker jeg meg hit igjen, jeg vil ha muligheten til å sitte på en kafé der jeg kan sitte å studere andre mennesker, uten at det nødvendigvis må være en rar ting. Jeg vil møte andre mennesker som vil noe med livet sitt, noe mer.

Å ikke minst vil jeg tilbringe mer tid ute, noe jeg føler er vanskelig på Vestlandet av en eller annen grunn. Jeg klarer liksom bare ikke å finne min nisjé der oppe, ei heller de som driver med friluftslivet og kunne tenke seg og ha med meg. Men her nede er det perfekte forhold for meg! Jeg har allerede vært på to turer, og idag skal jeg på den tredje og lengste turen. Gleder meg.

Det er kanskje litt vel mye om meg og mine tanker om livet. Men jeg har i alle fall fått slappet av en del her nede, humøret har også vært veldig stabilt. Men noe skjedde i går kveld, hode mitt tok en dyster vending og jeg har sovet dårlig, kanskje det er fordi jeg vet jeg skal tilbake til Vestlandet?

Likes

Comments

Det ble helg, jeg var fast bestemt på att det var på tide med ett "cheat meal"! Altså ett "juksemåltid". Det som ligger i ordet er nemlig at jeg får ta meg ett måltid som kan være så kaloririke som mulig,- vil jo ikke ende opp med en forbrenning som stagnerer og en kropp i sult-modus. Jeg inviterte venner og rasket sammen to pizzaer, det gikk faktisk ganske fort! Så det gjør jeg gjerne igjen.

Jeg har også trent en hel del. De siste ukene har jeg hatt en enorm treningsglede! Men nå som uka går mot sin slutt må jeg si att den ikke er like stor, men det er nok bare stress som gjør det. Skal være tilbake i den kommende uken, i samme formen💪🏻

Jeg er også ferdig med eksamen i kroppsøving! Det gikk veldig bra, og jeg er fornøyd med resultatet. (Fikk en 5'er) *klapper meg selv på skulderen*

Hva har du gjort denne uka?

Likes

Comments

Jeg gikk av nattevakt igår, da har jeg jobbet siden forrige fredag og det vil si att jeg har jobbet 10-11 dager i strekk. Så tenkte jeg nå: det blir deilig med litt fri! Fokusere på meg selv og treningen. Hehe.. Det gikk ikke så bra kan du si, for nå sitter jeg her igjen og manner meg opp til ny nattevakt klokken 20. Men det positive med det er jo att jeg nå får tjent litt ekstra penger, som vil gjøre det lettere å betale regninger å kjøpe julegaver🙌🏻 Og det er jo superflott!

Jeg kjøpte smoothien fra Eldorado igår, å den var kjempegod! Selvom jeg må si att jeg foretrekker mer grønnsaker og frukt, mindre juice. Nå har jeg nippet til en god kaffe, å jeg skal lage meg min favoritt frokost for tiden; knekkebrød og egg!

Men nå skal det sies att jeg var på trening igår, faktisk. Og det var helt fantastisk! Gleder meg til etterpå, for da kommer E kjørende hit og joiner meg. Gleder meg ril å vise henne hva jeg gjør, og forhåpentligvis blir hun blitt av treningsbasillen! Idag føler jeg egentlig for å trene Kardio, men det får bli senere i uka tenker jeg. Idag må E prioriteres, så det blir rein styrke💪🏻

Hva skal du idag?:)

Likes

Comments

Jeg flytter hjem, nå føler jeg det står skrevet i stein. Det skal sies ganske kjapt att jeg flytter ikke med det første, jeg har jo en plan for de neste 1,5 - 2 årene av livet mitt. Så medmindre det skjer noe veldig dramatisk har jeg tenkt og fullføre den planen, nemlig å bli ferdig med alle de fagene jeg tar nå,- for å få studiekompetanse. Samtidig som jeg skal jobbe her på boligene for de med fysiske og psykisk utviklingshemninger, jeg trives faktisk veldig godt her og lønna er grei.

Jeg er bare så utrolig glad for att det ikke lenger er bare noe jeg vurderer eller som kanskje skal skje, fordi det skal virkelig skje! Til og med D har begynt og glede seg, det er jeg som må tråkke på bremsene og være streng med att flyttingen ikke skjer før jeg er ferdig med fagene mine og kan begynne å søke på høyskolen. Å gurimalla som jeg gleder meg til å begynne å studere på høyskole!

Ideelt sett skulle jeg vell ha vært ferdig med høyskolen nå, jeg skulle i alle fall ha vært ferdig med alt som heter skole på videregående nivå. Men sånn ble det altså ikke for meg. Absolutt ikke fordi jeg nødvendigvis ikke ønsket det, men livet var turbulent, hodet mitt ble veldig turbulent og verken jeg eller noen rundt meg hadde noen svar på hvorfor det var sånn. Det var da jeg i all fortvilelsen fant usunne og direkte farlige metoder å få fred fra det turbulente hodet mitt, jeg hadde ett desperat behov for å "få fred". Å det fikk jeg, i starten. Alt som da var fremtid og nå er fortid ble opplevelser jeg helst skulle ha vært foruten, men som samtidig har gitt meg så utrolig mye jeg har igjen for nå senere i livet. Det har egentlig formet meg til det bedre.
Så jeg fikk en litt treigere start på voksenlivet på noen plan, som med utdanning, jobb, familiært osv. Men samtidig er der jo så mange andre opplevelser og relasjoner jeg har vært innom tidlig i livet, som har gitt meg noe. Jeg håper jeg en dag er modig nok til å skrive om noen av de. Men nok om det, jeg har faktisk helt glemt og skrive hvor jeg skal flytte, det er faktisk ikke åpenbart for dere som leser dette, så det skal jeg fortelle: Jeg flytter tilbake til Oslo eller Akershus! Detaljene rundt hvor det blir aner jeg ikke selv ennå da det avhenger av hvor jeg faktisk ender opp med å studere.

Herregud som jeg savner Oslo! Jeg har store fantasier om å få meg en leilighet der jeg kan sitte i vinduet å se på alle menneskene som går forbi, nyte en god kaffe og ha pusen og D i nærheten. Jeg kan virkelig ikke få sagt det nok, jeg blir helt varm innvendig bare av å dagdrømme om det, noe som jeg har gjort veldig mye de siste dagene! Altså,- å dagdrømme. For en herlig følelse. Bare det og ha så mye mer av alt mulig tilgjengelig, bygde-livet er virkelig noe helt annet enn og bo i en storby.

Jeg kan nesten ikke vente!!

Likes

Comments

View tracker

Heisann!

I natt sitter jeg her og aner ikke hva jeg skal blogge om. Sånn egentlig så har jeg noen temaer eller saker jeg kunne tenke meg og skrive om, dele med dere. Men jeg blir sittende igjen med følelsen av att jeg må tenke på de ulike temaene en liten stund til, før jeg velger å skrive om de, da jeg ønsker og gjøre det hele en anelse mer gjennomtenkt enn hva jeg klarer og få til nå.

De siste dagene mine har vært herlige! Jeg er sliten og lei av en laaang arbeidsuke, jeg har tross alt vært på jobb hver dag siden forrige fredag, med unntak av en fridag nå midt i uka. Men igår var det på den igjen, og her sitter jeg på min nest-siste vakt før jeg forhåpentligvis har en del fri! Men selvom jeg har en kropp som er ganske lei, og ikke får jeg trent eller spist så godt som jeg skulle, har vært syk i flere dager, så har jeg på en eller annen underlig måte fortsatt mye pågangsmot og glede i meg. Og det er så deilig!

Bildene mine er totalt random, de gir null mening. Og nå er det slik att jeg tenker hver en eneste gang jeg skal jobbe att jeg må ta meg sammen litt, begynne å mer bilder som sier meg noe,- som deretter kan gi dere inntrykk :)

Så nå sitter jeg her å strikker, håper forhåpentligvis jeg har ett resultat og vise frem til etter siste nattevakt. Krysser fingrene for det!

Strikker du? Eller kanskje en annen type håndarbeid?

Likes

Comments

Hjelpe meg altså! Må si jeg føler det er ganske lang tid siden jeg har skrevet innlegg nå, og det må bare beklages. Igjen har tiden bare reist forbi i ett blunk. Jeg har faktisk vært innom tanken flere ganger, men da kommer også det store spørsmålet rundt hva jeg skal skrive om.. så nå kommer en innføring i mitt liv og mine tanker den siste uka.

De siste 10 dagene mine har vært mildt sagt innholdsrike. Jeg har gjort på utrolig mye, og hatt en tusen tanker om tusen forskjellige ting. Jeg har vært mye hos bestemor og E. Hvem er E?
Jeg velger nå og ikke navngi noen rundt meg, slik som att samboeren min kun blir omtalt her som "D". Det er nok ikke alle som vil bli omtalt som noe annet enn en venn, eller venninne. Men jeg føler att de viktigste som betyr noe spesielt for meg, de må nesten ha en viss gjenkjennelse her.
E er da mitt søskenbarn/bonus-søster! Hun er helt fantastisk, og vi har ett veldig godt forhold sammen. Hun er en av de jeg føler jeg står nærmest, vi har opplevd mye sammen og jeg føler alltid at jeg kan være 100% meg selv med henne. Beste jenta i verden <3

Men de siste dagene har også begynt og bli noe mørkere. Da tenker jeg ikke bare på det åpenbare,- nemlig att vi går en mørkere årstid i møte. Men tankene mine begynner å visne bort fra den maniske tåka jeg har opplevd siste månedene, nå siver de tvilsomme, desperate og vonde tankene tilbake fra bunnen av brønnen de har ligget i. Borte, langt borte.

Og siden jeg har begynt og gå til ukentlige samtaler med DPS igjen, så tenker jeg mye på utfallet av de samtalene. Har de funnet ut av noe? Vet de hva som er "galt"? Jeg ønsker inderlig å tro det. Jeg håper at jeg etter 10 år med samtaler og ett relativt turbulent liv, at jeg endelig kan få noen retningslinjer og svar på hvorfor alt har blitt som det er blitt. Og idag er det faktisk bare 15 dager til jeg skal få ett forslag på medisiner. Og det er ganske skummelt det. Og siden de har landet på en ganske spesifikk type medisiner, så vil jeg tro de har en anelse om hva som ligger bak.

Men jeg har også vært veldig flink til å trene, å spise relativt bra. Veldig stolt over att overspisingen min ikke har tatt overhånd de siste ukene, men at jeg har klart og beholde en viss kontroll! Applaus til meg slev, å klapper meg selv på begge skuldre! :)
Frem til nå har det vært lite fokus på Kardio, mest styrke trening. Men forrige helg, da hadde jeg meg en Kardio økt, og fytti rakkeren for ett resultat! Jeg sto på den tredemølla i 60 minutter! Det er noe jeg aldri bruker og gjøre, jeg blir drittlei og vil bare av, men denne gangen bare fortsatte og fortsatte jeg. Herregud for en deilig følelse!

Men.. så begynte jeg på en ny arbeidsperiode med nattevakter, da trener jeg svært lite til vanlig,- nemlig fordi jeg merker att kroppen min ikke vil bruke fritiden jeg har mellom vaktene på å reise på trening. Men jeg fant ett kort hjemme program, og var motivert for å gjennomføre. Meeen.. Litt flaut det her, men det som skjedde var att magen min ble helt bananas! Magen min klarte ikke å holde på noenting, og jeg merket fort veske og energitapet på hele kroppen og psyken. Men jeg skulle på jobb uansett hvor slitsomt og til tider flaut det hele var.. det her varte i 3 dager, men jeg er nå blitt mye bedre etter hjelp fra legen :) Så imorgen har en en vakt fri før jeg begynner på igjen, det døgnet skal utnyttes godt!
Jeg håper på en Kardio trening, og ett besøk med bestemor. Deretter noe husarbeid og kvalitetstid med Sofine (MCO'en vår).

Men nå har jeg bablet mye, og har diverse ting jeg må få gjort de neste timene av nattevakta mi. Så vi snakkes neste gang <3

Likes

Comments

God natt! Skriver det sånn fordi jeg er på nattevakt. Føler det blir litt feil å si god dag eller noe lignende, selvom det for meg nå følest ut som det er sen ettermiddag.
Jeg har så mye jobb på kveldene og nettene nå, att jeg kan merke godt at jeg har rett og slett snudd døgnet litt. Men oppi det hele har jeg blitt noe mer glad i å sove,- lenge. Så det er sykt digg:)

Denne helgen her tok jeg å rettet ut håret mitt med glattetang, å hjelpes for en forandring! Må være snart 3 år siden jeg gjorde det sist. Fra jeg var 13-23 år var jeg avhengig av å rette ut krøllene mine hver en eneste dag, helt kvalmt og tenke tilbake på hvor viktig det var for meg. Jeg var sykelig avhengig av det. Jeg kunne ikke vise meg for noen eller gå ut av døren før det ble gjort, jeg hadde ingen problemer med å stå opp 2 timer før jeg burde,- kun for å rette ut håret.

Men den tid er over. Uansett var det utrolig gøy å stå på badet med E å se på hvordan håret mitt forandret seg litt og litt. Var en ganske impulsiv greie, noe som bare skjedde, siden jeg plutselig innså etter jeg hadde sminket meg att det var to timer til jeg måtte dra avgårde! (Skulle da til den ekstra helgejobben min,- på en pub her på stedet jeg bor).

Synes det ble veldig pent:) Men det blir lenge til neste gang. La også da merke til så slitte tuppene mine egentlig er! Noe jeg ikke legger så godt merke til når håret mitt er krøllete.

Jeg ble litt tidligere ferdig igår da jeg solgte billetter og ikke stod bak baren for en gang skyld. Noe som var ganske digg, var egentlig begynt å bli lei og sliten av hele uka. Etter jeg var ferdig dro jeg og E hjem til bestemor, bruker litt ekstra tid på å kjøre hjem da, men det var vel verdt det. Idag (igår) sov jeg nesten helt til den var 12, og det var utrolig digg! Merkelig så godt man sover når man er med familien. Senere dro vi alle på Basar, å det var utrolig gøy. Elsker sånne bygde greier.

Men ett lite minutt etter jeg våkna idag, så ringte telefonen. Og nå sitter jeg her og har nattevakt. Ikke helt etter planen, men det er alltid gøy med ekstra penger, så er det jo mye lettere når du jobber ett sted du trives.

Har du noen gang vært på basar? Eller er der andre bygde sammenkomster der du bor?

Likes

Comments

Da sitter jeg her, har nattevakt og trenger sårt å slå ihjel litt tid. Har en sånn natt der jeg merker godt att jeg er en smule trøtt, og jeg lurer på hvordan denne natten blir videre! Kan være den blir en anelse tøff, men kommer meg såklart gjennom den:)

Ble en anelse mye kattebilder av Sofine, men klarte ikke å dy meg! Dauer fullstendig når jeg ser på bildene jeg har fått tatt den siste uka! Så utrolig morsomt man kan ha det med Snapchat, både jeg D og E (bonus-søster) lo så vi grein,- men kanskje jeg mest av alle oss tre.

Etter jeg avsluttet nattevakten min tidligere idag, så måtte jeg på en legetime. Og hjelpe meg så ba han meg om å ta en blodprøve også! -La meg få det på det rette nå med en gang, jeg misliker blodprøver meget sterkt, jeg blir så dårlig att jeg blir kvalm og kan til tider svime av om de må stikke flere ganger. Jeg var trøtt og sliten etter natten, dette var det siste jeg trengte!
Men det gikk faktisk veldig bra, så er veldig stolt og fornøyd med det :) Måtte også ringe mamma bare for å fortelle henne det, Hehe.

Jeg er også kjempestolt over en ting til; jeg har faktisk klart og holde meg til dietten min! Eller ikke dietten, jeg spiser hva jeg vil men må holde meg under ett vist antall kalorier, litt avhengig av om jeg trener den dagen eller ikke. Og det har gått så utrolig bra. Jeg har heller ikke spist noen store mengder potetgull. Jeg har smakt litt, men ikke noen mengder som sagt og jeg har ikke kjøpt noe selv:) Så nå gleder jeg meg til Lørdag! Da kan jeg slå ut håret 😄

Har blitt lite trening siste tre dagene. Men med møter her og der, pluss att jeg jobber nattevakt, så føler jeg att det må være minst like viktig og få nok hvile. Ikke greit og stresse kroppen eller hodet for mye:)

Noen andre som jobber som nattevakt?:)

Likes

Comments

Av en eller annen grunn,- så blir jeg alltid mest treningsglad rundt høst/vinter. På sommeren så vil jeg gjøre minst mulig, muligens bare noen fjellturer i ny og ne.

Men nå skal jeg tilbake i form! Det vil si og innta rundt 1500kcal om dagen, deretter mosjon hver eneste dag, styrketrening helst annenhver dag:)

Ifjor trente jeg 5-6 dager i uken, og det skjer ikke i år for å si det sånn. Jeg klarer ikke to jobber, studere og så mye trening. Det går bare ikke.

Men jeg er sånn att om jeg skal på julebord, eller vil kose meg med mat,- så gjør jeg det. Siden jeg streber etter en varig livsstil, så kan der ikke være for mange regler.

Trener du? Eller går på diett? Fortell!😄

Likes

Comments