Nå har det endelig sunket litt inn,- jeg reiser på ferie om bare få timer!

Endelig skal jeg få meg litt etterlengtet fri, der jeg skal fokusere mye på hygge og ro❤️

Jeg jobber fast som nattevakt, og pga mulighetene for mye overtid i sommermånedene, så velger jeg å arbeide når "alle andre" har fri. Noe jeg egentlig synes fungerer ganske greit nå, men vil nok vurdere og prioritere litt mer fri for å ikke bli utbrent når høsten kommer.

Nå er jeg på min siste nattevakt, og jeg gleder meg veldig til jeg er ferdig om 3.5 timer! Da er det hjem for å pakke ferdig, deretter reiser vi rett avgårde for å tilbringe 2 dager på Østlandet med min familie. Før vi setter oss på flyet ❤️

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Nå må jeg bare få det ut, for der er noe jeg har tenkt på en god stund nå.

Jeg sliter en del psykisk, som jeg har nevnt her tidligere. Det som har skjedd nå er att jeg har fått flere svar på hvorfor ting er som de er. Jeg har fått diagnosen Bipolar type 2 og er under utredning for emosjonelt ustabil personlighetsforstyrrelse. Det er så mange puslebiter som har falt på plass. Og jeg har nå mer motivasjon enn noen gang for og bli bedre.

Så hva kan jeg gjøre? De to mest åpenbare tiltakene for meg er kosthold og trening. På siden blir det medisiner og terapi som en behandlingsform. Men jeg tenker det er lurt og ta i noen tak på hjemmebane også.

Det første steget har jeg tatt nå, nemlig prøvd og få meg noen "faddere" som kan hjelpe meg på min vei mot vegetarisme/veganisme. Så jeg skal da teste ut om en slik type kosthold kan hjelpe psyken min. Det er forsket i Frankrike rundt kosthold i henhold til barn med ADHD. Så dette blir min norske forskning for oss som sliter med bipolar og/eller PF.

Dette kan bli spennende! Skal prøve og følge opp med flere blogg innlegg om hvordan dette blir gjennomført :)

Likes

Comments

Ja, nå har jeg blitt bitt av strikkedilla. Noe som mest sannsynlig har med og gjøre at jeg går nattevakt og er rastløs som F***. Ikke fordi jeg har så lite og gjøre, men det er en bivirkning fra de nye medisinene mine.
Strikking hjelper! Da får jeg energien ut på noe annet.

Det skal bli en "hyttegenser" da det er min første genser og jeg da ikke helt har troen på at den blir kjempebra. Men det er en god start:)

  • 19 Lesere

Likes

Comments

Nå når jeg har vært så "dårlig" som jeg har vært, undres jeg over meningen min rundt blogging. Den er jo for å gi meg selv noe tilbake, i form av å skrive sannheten. Så jeg må bare fortsette med det da :)

Jeg har nå vært manisk en stund, det er faktisk blitt rundt 4-6 uker nå mener jeg. Noe som faktisk er ganske lenge! Men det skal sies at jeg ikke er helt sikker på når det skjedde, for alt dette her og de det fører med seg, er utrolig vanskelig for meg i desse dager.

Jeg har begynt på enda en medisin, en medisin som skal "ta meg ned" fra manien, å hjelpe meg jeg var ikke lett å overtale!
Men jeg gikk med på det til slutt, gikk på de en uke der de hadde god effekt men så sluttet jeg. Og jeg har ikke fortalt det til noen enda.
Jeg svevet litt opp igjen mot skyene, og det er en herlig følelse.

Likes

Comments

Nå har jeg ikke skrevet på kjempelenge igjen, og jeg måtte spørre meg selv, hvorfor? Jeg har vært manisk til de grader, derfor.

Manien min denne gangen har vært "in full action" i rundt 2 uker, og jeg har på en måte kost meg veldig! Samtidig som jeg nå sitter igjen og er kjempesliten, lei av all dritten jeg har pådratt meg, og fullstendig medisinert fra tå til topp.

Jeg har da fått en ny medisin, Abilify. Og den fungerer bra, men jeg har utsatt det og utsatt det. Som normalt ved en mani, så har man ikke lust til å lande, og da i alle fall ikke ta medisiner for å lande!

Men der er bivirkninger, som jeg håper vil forsvinne snart. Begynte som en forjævlig morgen "kvalme", og nå er jeg svimmel i flere timer av dagen. Det føles ut som om jeg skal svime av, og må stoppe opp for å ta meg sammen når det skjer.

Og jeg har oppdaget en ting! Når jeg er manisk, da retter jeg ut håret. Litt morsomt egentlig.

Likes

Comments

Jeg tror at alle jenter/damer oppvokst i Norge, er på en eller annen måte opptatt av klær. Og meg selv er intet unntak.


Jeg har brukt lang tid på å finne ut hva som er meg, og hva som er min stil. De siste årene har jeg heldigvis landet en del der, og klær har for meg blitt mye mer spennende etter hvert som jeg har lært mer om det.

Jeg handler ikke på H&M. Grunnen er veldig enkel, media og andre bloggere har vært veldig flinke til å fremme sin sak, der de belyser store deler av denne bransjen. H&M har fått mye motgang, og jeg føler det er på sin rette plass, jeg velger med vitende vilje bort alle klær fra det merket.

De siste årene har jeg blitt veldig opptatt av second hand, vintage, brukt, kvalitet.
Jeg betaler med andre ord gjerne litt ekstra for ett plagg som er av god kvalitet, enda mer om jeg vet at de som har produsert denne genseren fra start til slutt,- har fått lønn for arbeidet.
Og det gjør meg ingen verdens ting om det er brukt. Er egentlig en bonus for meg.

Jeg vurderte og kun kjøpe brukte klær i 2017. Men jeg vet virkelig ikke om det går! Jeg bor langt ute på landet, og mine muligheter her for å prøve ett plagg før jeg kjøper det, det er vanskelig! Kan da fort bli mye penger i frakt frem og tilbake.
Men jeg kan velge og kun kjøpe nytt, om jeg har sett på alle andre muligheter.

Det blir en av mine miljø bidrag for dette året.

Handler du brukt? Tips til nettsider og apper?

Mine tips:
Tise
E-bay
Freetex
Nasty Gal

Likes

Comments

Herregud, jeg er så sykt glad og gira nå!

For under en uke siden, så tok jeg plutselig avgjørelsen på at jeg skal til Amsterdam. En liten smule impulsivt så spurte jeg lillebroren min om han kunne tenke seg og bli med meg noen dager, noen dager i Amsterdam for bare oss to. Real bonding-time.

Jeg og broren min bor jo ganske langt fra hverandre, og når jeg flyttet fra Oslo, flyttet han til Oslo området. Så vi byttet jo bare bosted, litt dumt. Men nå gjør vi noe med det.

Litt av bakgrunnen min for det her er det at jeg ser hvor mye penger jeg faktisk tjener, og hva bruker jeg de på? Denne måneden her hadde jeg et helt sykt matbudsjett. Jeg har virkelig kasta bort en hel masse penger!
Så nå har jeg låst meg til at de fleste pengene mine MÅ spares! Der går en hel del penger til sparing av tatoveringen jeg skal ta i sommer, og nå en hel del penger for å dekke flybillett, hotell og lommepenger i Amsterdam. Jeg har rett og slett ikke råd til sløsing nå, så det blir nok shoppestopp på både klær,sminke o.l

Herregud, hvordan skal dette gå?

Gleder meg vilt! Har du vært i Amsterdam? Har du et tips til hva jeg må få med meg?:)

Likes

Comments

"Gone missing" er akkurat slik jeg føler meg nå. Altså, jeg har hatt noen uker helt uten trening, dårlig kosthold (for meg i alle fall). Og det har mye og si for hvordan jeg føler meg, så idag tenkte jeg å kaste meg ut i det og starte på nytt.

Men jeg har hatt mye gøy, og der har vært mye tid til å prioritere andre ting i livet som trenger oppmerksomhet. Jeg har jobbet, shoppet, sløvet på sofaen, kvalitetstid med samboer (D) og Sofine.
Eneste jeg kanskje skulle ha gjort mer av, er husarbeid. Men jeg føler at når D er hjemme i 4 uker, så er det så sykt mye mer "daglig rengjøring" som må til, når jeg er alene så er det liksom bare mitt. Så jeg er drittlei av husarbeid, som vanlig! Hehe:)

Så idag startet dagen med kaffe, litt rydding, en god frokost og jeg psyker meg opp til å gå tusen trappetrinn i motbakke! Heldigvis skal E være med, så satser på en fin tur:)

Så nå må jeg gjøre meg klar!:)

Likes

Comments

Idag innså jeg noe som gjorde meg litt uvel, jeg er totalt avhengig av mobilen.
Til og med når jeg skal på toalettet, så har jeg med meg telefonen! Av en eller annen merkelig, og totalt unødvendig grunn. Hva skal jeg med den der liksom?
Jeg tar den med, legger den ved siden av meg, så tar jeg den med meg ut. Den er til og med ved siden av meg når jeg vasker hendene. Totalt meningsløst!

Det er greit nok at jeg bruker den når jeg betaler regninger, bestiller meg noe fra nettet, skal ringe noen eller lignende. Det er jo greit nok, da må jeg jo bruke den.
Men hvor mange ganger om dagen sjekker jeg egentlig messenger, Facebook, Instagram osv?
Er sikkert så mye at jeg gremmes over tanken!

For inntil 1-1,5 år siden sånn cirka, så hadde jeg ikke Instagram en gang. Og jeg kunne finne på å legge fra meg telefonen i mange timer hver eneste dag, den var bare ikke så veldig viktig for meg, og det var noe jeg var ganske stolt over faktisk.
Men nå har det skeiet helt ut, og jeg innser at her må det gjøres noen tiltak!

•Jeg skal ha lyd på telefonen når jeg er våken, slik at om det er noe så hører jeg det, da slipper jeg og måtte sjekke den hele tiden.

•Når jeg er med venner eller har besøk, da kan jeg fint legge den fra meg. Ha fokus på det som betyr noe.

•Når jeg studerer! Da kan jeg bruke pc, siden den er der liksom.
•Definitivt ikke ha den med meg på do, er jo helt teit!

•Legge den fra meg når jeg faktisk gjør noe annet.

Noen som har andre tips?

Jeg er heldigvis fortsatt flink til en ting; når jeg skal sove, så har jeg telefonen på flymodus. Og jeg ladder ikke mobilen når jeg sover.
En ting jeg er flink til i alle fall😅

Er du også avhengig av mobilen? Tenker du over hvor avhengig du er?

Likes

Comments

Mandag den 06.02.2017 så har jeg da failet på denne utfordringen. Det har ganske så enkelt skjedd fordi jeg ble syk, og en dag har liksom ikke hvert en dag, dermed har jeg glemt av hele livet mitt og alt som skjer i det.

Jeg har ligget rett ut og konsentrert meg om og bli bedre, og det har faktisk vært utrolig godt med en time out. Skulle ønske jeg hadde mer tid til det, men selvom jeg er noe pjusk, så er jeg på jobb igjen for natten.

Så i denne sammenheng prøver jeg og få i meg noe mat, det ble da kiwi, og te med ingefær. Visste du at ingefær skal hjelpe mot kvalme?
Isåfall hvet du det nå:)

Men denne challengen har fortsatt utfordret meg en del, og har vist meg hvor enkelt dette egentlig kan være! Jeg vil nok ikke blogge hver dag. Men for tankene mine har det egentlig vært veldig godt å bare få visse ting ut, det har vært lettere for meg og ha fokus på det som skjer i livet mitt, og det har vært en god opplevelse!

Jeg har også fått øynene opp for mange andre bloggere, så denne challengen har ført mye godt med seg.

Så jeg vil nok fortsette å blogge mer enn jeg har gjort tidligere.


Tar gjerne imot ris og ros, om noen har :)

Likes

Comments