"Gone missing" er akkurat slik jeg føler meg nå. Altså, jeg har hatt noen uker helt uten trening, dårlig kosthold (for meg i alle fall). Og det har mye og si for hvordan jeg føler meg, så idag tenkte jeg å kaste meg ut i det og starte på nytt.

Men jeg har hatt mye gøy, og der har vært mye tid til å prioritere andre ting i livet som trenger oppmerksomhet. Jeg har jobbet, shoppet, sløvet på sofaen, kvalitetstid med samboer (D) og Sofine.
Eneste jeg kanskje skulle ha gjort mer av, er husarbeid. Men jeg føler at når D er hjemme i 4 uker, så er det så sykt mye mer "daglig rengjøring" som må til, når jeg er alene så er det liksom bare mitt. Så jeg er drittlei av husarbeid, som vanlig! Hehe:)

Så idag startet dagen med kaffe, litt rydding, en god frokost og jeg psyker meg opp til å gå tusen trappetrinn i motbakke! Heldigvis skal E være med, så satser på en fin tur:)

Så nå må jeg gjøre meg klar!:)

Likes

Comments

Idag innså jeg noe som gjorde meg litt uvel, jeg er totalt avhengig av mobilen.
Til og med når jeg skal på toalettet, så har jeg med meg telefonen! Av en eller annen merkelig, og totalt unødvendig grunn. Hva skal jeg med den der liksom?
Jeg tar den med, legger den ved siden av meg, så tar jeg den med meg ut. Den er til og med ved siden av meg når jeg vasker hendene. Totalt meningsløst!

Det er greit nok at jeg bruker den når jeg betaler regninger, bestiller meg noe fra nettet, skal ringe noen eller lignende. Det er jo greit nok, da må jeg jo bruke den.
Men hvor mange ganger om dagen sjekker jeg egentlig messenger, Facebook, Instagram osv?
Er sikkert så mye at jeg gremmes over tanken!

For inntil 1-1,5 år siden sånn cirka, så hadde jeg ikke Instagram en gang. Og jeg kunne finne på å legge fra meg telefonen i mange timer hver eneste dag, den var bare ikke så veldig viktig for meg, og det var noe jeg var ganske stolt over faktisk.
Men nå har det skeiet helt ut, og jeg innser at her må det gjøres noen tiltak!

•Jeg skal ha lyd på telefonen når jeg er våken, slik at om det er noe så hører jeg det, da slipper jeg og måtte sjekke den hele tiden.

•Når jeg er med venner eller har besøk, da kan jeg fint legge den fra meg. Ha fokus på det som betyr noe.

•Når jeg studerer! Da kan jeg bruke pc, siden den er der liksom.
•Definitivt ikke ha den med meg på do, er jo helt teit!

•Legge den fra meg når jeg faktisk gjør noe annet.

Noen som har andre tips?

Jeg er heldigvis fortsatt flink til en ting; når jeg skal sove, så har jeg telefonen på flymodus. Og jeg ladder ikke mobilen når jeg sover.
En ting jeg er flink til i alle fall😅

Er du også avhengig av mobilen? Tenker du over hvor avhengig du er?

Likes

Comments

Mandag den 06.02.2017 så har jeg da failet på denne utfordringen. Det har ganske så enkelt skjedd fordi jeg ble syk, og en dag har liksom ikke hvert en dag, dermed har jeg glemt av hele livet mitt og alt som skjer i det.

Jeg har ligget rett ut og konsentrert meg om og bli bedre, og det har faktisk vært utrolig godt med en time out. Skulle ønske jeg hadde mer tid til det, men selvom jeg er noe pjusk, så er jeg på jobb igjen for natten.

Så i denne sammenheng prøver jeg og få i meg noe mat, det ble da kiwi, og te med ingefær. Visste du at ingefær skal hjelpe mot kvalme?
Isåfall hvet du det nå:)

Men denne challengen har fortsatt utfordret meg en del, og har vist meg hvor enkelt dette egentlig kan være! Jeg vil nok ikke blogge hver dag. Men for tankene mine har det egentlig vært veldig godt å bare få visse ting ut, det har vært lettere for meg og ha fokus på det som skjer i livet mitt, og det har vært en god opplevelse!

Jeg har også fått øynene opp for mange andre bloggere, så denne challengen har ført mye godt med seg.

Så jeg vil nok fortsette å blogge mer enn jeg har gjort tidligere.


Tar gjerne imot ris og ros, om noen har :)

Likes

Comments

Er det ikke typisk vell?
Iløpet av min siste vakt på jobb, så ble jeg smitta med spysyken^^ Så det ble ingen friperiode på meg som planlagt😅

For i natt er det på'n igjen. Men det skal gå fint, må bare ta det litt ekstra med ro <3

Men er koselig når pus ligger oppå meg når jeg skal sove, all den kjærligheten :)

Likes

Comments

Gleder meg som et lite barn!
Jeg har aldri vært på en slik type festival, men heldigvis har jeg de siste årene fått opp øynene for hvor viktig det er, at jeg drar meg selv ut og gjør de tingene her i livet som betyr noe for meg.

For jeg er over gjennomsnittet interessert i mat, og det er både jeg og D, som er samboeren min. Han har kanskje ikke helt tatt det steget mot å være villig for å prøve retter som er vegetariske, da han er en super kjøttis. Men siste tiden har ham begynt å åpne seg for tanken, og nå er det helt greit om jeg vil lage middager som er vegetariske. Så utrolig bra!

For å gjøre det klart, så er jeg ikke vegetarianer. Men jeg er svært selektiv når det kommer til kjøtt, det er ikke alle typer kjøtt jeg spiser.
(Kylling f.eks har begynt å gjøre meg direkte dårlig.)
Og jeg spiser ingen dyr fra havet, har jeg aldri gjort, og jeg får bare ikke meg selv til å gjøre det.

Noen funfacts om Oslo vegetarfestival:

Det er en årlig matfestival i Oslo, som har som mål å fremme vegetarisme.
Festivalen ble startet av Heidi Røneid og Synne Hewitt i 2010.
Festivalen hadde 1 100 besøkende det første året. Og i 2015 hadde antallet besøkende økt til 6 000!
(Hentet informasjon fra Wikipedia, og oslovegetarfestival.no)

Du må absolutt ikke være fulltids vegetarianer for å nyte å lære mer om vegetariansk mat.

Jeg tror det vil bli noen opplevelsesrike dager, jeg klarer nesten ikke vente! Jeg kommer til å prøve utrolig mye nytt, og jeg skal spise til jeg sprekker🙊
Jeg håper også der er mange nye og spennende produkter jeg ønsker og prøve ut, å kjøpe med meg hjem. Som også vil være til glede for D, han kan dessverre ikke bli med meg da han er på sjøen akuratt da.

Og så må jeg ikke glemme alle menneskene! Jeg kan ikke få forklart godt nok hvor mye jeg gleder meg til å få se å møte mange nye mennesker! Det er absolutt ikke en luksus jeg har her jeg bor nå. Jeg mistenker at savnet mitt mot Oslo, vil bli ekstra sterkt de dagene jeg skal være der.

Kommer jeg til å se deg der?

Festivalen er 13-14 Mai, og du kan kjøpe billetter på tikko.no ( i alle fall den jeg bruker) men du kan sikkert kjøpe billetter direkte på siden deres:)

Www.oslovegetarfestival.no

Bare 96 dager igjen!

Likes

Comments

Idag ble en mer utfordrende dag enn jeg hadde forventet, og dagen begynte egentlig veldig bra!

Men så tok alt en helt annen vending, jeg kunne tydelig føle tegnene på hypomani, jeg begynte å planlegge ting flere måneder i forveien, holdt på å bestille meg hotellrom + diverse som jeg strengt tatt ikke behøver å tenke på. Heldigvis er jeg blakk like før lønning. Heldigvis. Og å sove kunne jeg bare glemme.

Da var det bare å stå opp, jeg merket godt at jeg var mer tverr og vanskelig enn hva jeg pleier og være, sånn i oppførsel. Ville være i fred, så jeg gikk på badet og hadde på full musikk.

Men så snudde alt.
Jeg falt helt i kjelleren, vill ikke bevege meg en meter, ble apatisk, og følelsesløs. Man ser det ganske tydelig på ansiktet mitt, nemlig at jeg ikke klarer å smile.

Så da følte jeg behovet for å ta ekstra medisinen min, Sobril, som jeg kun tar ved behov. Prøver å være veldig forsiktig med slike medisiner, siden jeg har slitt med misbruk tidligere.Men siden jeg måtte på jobb, og da møte mange mennesker osv. Så jeg behovet for dem.

Håper det snur til det bedre igjen

Likes

Comments

Hei til alle sammen:)

Nå er nok en uke ferdig, og den har som vanlig blitt fylt opp til randen med gjøremål,- store og små. Men det har også hvert noen helt spesielle ekstraordinære opplevelser som ikke gjentar seg hver eneste uke.

1: D er hjemme fra sjøen!
Og det er helt utrolig herlig! Må ha den beste samboeren, da han har fikset bilen min, og laget middag til meg <3

Jeg føler meg heldig

Nå hadde det seg også slik at jeg for en gangs skyld skulle jobbe på dagtid, hele helgen. Sånn ble det da ikke, for nå sitter jeg her klokken 15.38, og er passe småtrøtt av og plutselig måtte på en nattevakt i går kveld😅
Men det er sånt som skjer, og sånn egentlig er jeg veldig fornøyd med og få jobbe kun på nattestid, og slik blir det resten av mnd. Jeg har faktisk ikke en eneste helg fri!
#tilkallingsvikarlivet #bartenderlivet

Men da er det enda viktigere å nyte de lange friperiodene som blir i ukedagene. Helt ærlig så gjør det meg ingenting å jobbe i helgene, man kan ha det minst like gøy i ukedagene.

Jeg har fått gått på kafé, drukket god kaffe, laget meg god mat. Og helt til i går kveld, har jeg vært passe flink når det kommer til sukker inntaket. Men er store rom for forbedring merker jeg!
I går endte jeg med hodet langt nede i en stor bøtte med smågodt! Jeg hadde tatt meg en ettermiddags-hvil, og som vanlig ble jeg ekstremt sukker sugen i det jeg sto opp! Helt forferdelig det der. Men for å hjelpe meg selv, skal jeg prøve å ha tilgjengelig gode, søte, frukter og bær. Tror det kan hjelpe på det ekstreme søtsuget, og det er uansett sunnere å kaste i seg større mengder av det, enn smågodt.

Så nå skal jeg rydde og vaske over kjøkkenet, deretter få på meg buksa mi,- å rett på butikken å kjøpe frukt og bær. Siden jeg skal på natt igjen,- må jeg ha det tilgjengelig etter middagshvilen.

Hva gjør du for å tøyle sukkersuget? Tar imot alle tips!

Likes

Comments

Jeg er fullstendig avhengig av te, jeg har lenge likt det, men det er først siste årene jeg virkelig har fått øynene opp for dette fantastiske natur produktet!

Og de siste 3 månedene har jeg sverget til dette merket: Yogi som jeg handler på Iherb.com. For jeg er også veldig opptatt av hva jeg putter i meg, og når det angår teen min, så vil jeg gjerne ha økologisk dyrkede urter, ingen tilsetningsstoffer

Og drikke en god kopp te blir fort ett av høydepunktene mine for dagen, her er jeg på jobb og har skåret opp fersk ingefær,- som jeg alltid har i teen min!

Jeg har en klar favoritt te fra yogi, som jeg drikker mer enn noen annen, den heter Detox. Jeg drikker den fordi det er den som absolutt smaker best sammen med en god bit av ingefær. Så har også alle te posene slike søte #quotes som er herlige og lese. Noen ganger gir de deg virkelig noe å tenke over mens du drikke teen din!

Jeg la også til en annen favoritt, soothing Caramel. Det er en "bedtime" te som jeg føler gjør susen for min del når jeg behøver og stresse ned på kvelden. Den er sykt god på smak, til og med for meg som ikke er særlig glad i karamell smak!

Drikker du te?:)

Likes

Comments

Jeg våkner, skrur på tv2 og det er God Morgen Norge som er på planen. En ting fanget fort min oppmerksomhet,nemlig diskusjonen rundt selvmord, og hvor vanskelig det kan være å snakke åpent om det. Det må bli lettere, det må bli mindre tabubelagt, vi må bli mer åpne om temaet.
Men er selvmord noe som burde bli "vanlig" å snakke om?
Jeg hadde funnet det veldig ubehagelig om noen helt plutselig skulle ha tatt opp det temaet.

Tenker jeg helt feil?

Altså, jeg er en forkjemper for å snakke om rusavhengighet, angst, manier, depresjoner osv! Jeg føler selv jeg er dritflink til å uskadeliggjøre de ordene for meg selv og de rundt meg, til en viss grad såklart. Det er ikke alltid rett tid å snakke om slike ting, det er heller ikke riktig å gjøre det mot andre.

Om du har selvmordstanker så burde du snakke med en profesjonell, snakke med en som har kompetanse rundt temaet, snakk med en god venn, eller en du stoler på i familien. Det er faktisk veldig viktig, du trenger ikke å være alene med tankene. Jeg er såklart for at det skal bli en lavere terskel for å søke hjelp, det kan redde mange liv. Det er viktig å snakke om.

Det jeg tenker om selvmordstanker er at det er noe privat, det er noe veldig personlig. Du går ikke på jobb og nevner under lunsjen at du tenker på å ta livet ditt, det er ikke riktig sted. Ikke når du er på en fest, når du er med familien rundt frokostbordet, eller andre sosiale sammenkomster.
Jeg hadde funnet det ekstremt ubehagelig om jeg hadde hørt to mennesker snakke åpent om dette i "det offentlige rom". Jeg er temmelig sikker på at det hadde vært en trigger for mange.
Og jeg tenker at det er like feil som å snakke høylytt om hva du gjorde i senga med mannen eller dama di i går, eller hva som skjedde når du gikk på do idag tidlig. Det er visse ting du bare ikke snakker om åpent for alles ører, av hensyn til deg selv og andre.

Er jeg helt på bærtur?

Jeg er ganske trøtt, så håper jeg ikke har skrevet noen som er helt på bærtur nå, hehe. Tiden vil vise! Jeg får lese dette innlegget igjen om noen timer, se om jeg er enig med meg selv.

Likes

Comments

Å herre min hatt! Jeg har i den siste tiden vært litt bekymra for mitt eget kosthold, det har muligens vært litt vel mye usunn mat.
Jeg la hele kaloritellinga på hylla da jeg følte det kanskje ikke var så sunt for psyken min å følge med på hver en eneste kalori jeg putta i meg, noe jeg har hatt veldig godt av. Men etter "kaste i seg alt jeg finner" prestasjonen min i går kveld, så har jeg innsett at det her ikke går lenger.

Jeg tror ikke jeg har hatt et usedvanlig usunt kosthold, absolutt ikke. Men det har plutselig gått helt over stokk og stein med sukker inntaket, helt sykt hvor avhengig man blir av sukker!
Føler jeg trenger sukker fra jeg våkner til jeg legger meg, det har blitt noen kilo smågodt siste ukene. Og det er jo helt vilt! Her er det på høy tid å ta i noen tak.

Trent har jeg gjort hele tiden, og det er kanskje derfor jeg nå løfter tyngre og tyngre? At jeg totalt sett har fått i meg en god del kalorier i løpet av dagen?
Men en kalori er ikke bare en kalori, så nå blir det andre boller. Tror jeg skal legge meg rundt 1800-2000 kcal om dagen. Ikke så lett når du er et #matvrak

Noen andre matvrak her inne?

Imorgen kommer også D hjem! Gleder meg kjempe masse, skal bli godt å ikke være helt alene i senga hele måneden<3

Likes

Comments