"Me too" har regerat veckan som gått...

Vi har fått höra många kvinnor berätta om hur de utsatts för bl a sexuella trakasserier.
Vi har börjat fundera på varför många män tycker sig vara tillåtna att ta sig dessa friheter.... varför många FORTFARANDE tror att NEJ från en kvinna betyder ja.
Ja VARFÖR?

Inte nog med att många kvinnor tas för givet... på SÅ många sätt:
Av sina chefer
Av sina män
Av sina barn
Av den där killen på dansgolvet som tror att dina vickande höfter är en invit.
Av de glatt visslande männen du passerar en "snyggdag."
Av hela samhällsstrukturen som (oavsett vad ngn säger) tycker att du ska vara mammaledig ett år, arbeta 100%, sköta om hemmet, vara snygg, vara bästa mamman med all tid i världen.

I en värld där du inte kan visa dig skör.. hur sönder du än är... hur lite än människor omkring dig bryr sig om dig på riktigt... hur utnyttjad du än är osv osv

För när du är skör, orkeslös, ledsen och i behov av stöd.... När du inte orkar sminka dig och klä dig snyggt eller vara den där glada, roliga och flirtiga pinglan som klarar vad som helst....
Ja då vänder de flesta dig ryggen.

Många män i min generation visar tydliga spår av de där gamla övertygelserna om att kvinnan är något. Inte någon.
Sorgligt.

Det ena leder till det andra och jag är ledsen när jag säger följande:
När det gäller det som händer inom relationen med en man där ni lever under samma tak eller där du bjuder in mannen t dig eller frivilligt vistas under hans tak frekvent.....
Ingen kan ta dig för givet, taffsa på dig, negligera dig, trycka ner dig, slå dig mer än en gång osv osv... om du inte tillåter det!
Om du en gång tidigare varit med om en normaliseringsprocess och tagit sig ur det... då hamnar du inte där igen, varken med den mannen eller en annan man.

"Men om han går till väga på ett helt annat sätt då... som jag inte upptäcker?"

Ja.... Vi kvinnor har en omhändertagande ådra som de flesta män saknar.
Vi visar vår kärlek genom god mat, ett mysigt välkomnande hem, kramar, omtanke, uppoffringar m.m.
Vi kan säga så här:
Om du som kvinna inte upplever att du får tillbaka samma som du ger... så är det inte en känsla hos dig. Då ÄR det så. För du har tillåtit det att vara så... för det är naturligt för sig att ömma, vårda, bry sig om och underlätta för andra.

Den vanligaste anledningen till att kvinnor lämnar män är för att de inte känner sig uppskattade, för att han slutat att uppvakta henne, för att hon är trött, för att hon inte orkar städa efter och serva ett vuxet barn, för att det är länge sedan han kysste hennes panna, köpte blommor och sa "jag älskar dig", för att mannen är självisk eller för att hon redan känner att de lever vars ett liv.

Sen har vi då männen med misshandlarbeteende som gör det hela väldigt allvarligt och set är ju oftast dem denna blogg handlar om MEN:
Grundsynen på kvinnan är densamma.
"Frugan"... "kärringen där hemma".... "tanten".... "regeringen" osv osv.

Vill man ha en sådan "stämpel"?

Jag är vacker.
Jag är smart.
Jag kan vara väldigt rolig.
Jag har ett stort hjärta.
När jag mår bra så är jag helt underbar att vara kring.
Jag är någon man kämpar för.
Jag är stark.
Jag är omtyckt och massor med livserfarenhet.
Jag älskar äventyr.
Jag har tydliga mål.
Jag har drömmar kvar att förverkliga
Osv osv osv....

( repetera gärna varje dag)

De som nöjer sig med att vara "frugan" osv... kan vara det så länge de är nöjda på riktigt.. men det tror jag inte att någon är😉


Sen har vi problemet i det allmänna rummet...
Jag vågar inte få ut när det är mörkt längre.
Är det OK?
Jag vet knappt vad jag ska skriva om detta för det är inget vi kvinnor kan göra ngt åt.. mer än att så låta bli att gå ut... eller skaffa en stor hund.
Så vi ska stanna hemma... för att det finns män som tycker att de har rätt att klubba ner oss, våldta oss, strypa oss, döda oss och komma över oss med ett sjukt flin på läpparna.... OK.
Men det är klart.... hon HADE ju kort kjol och rött läppstift.... så hon ville nog. Eh...

Grundsynen!!!! Banka in det i era hjärnor istället!!!!!

Jag-kvinna-fantastisk💪❤

Kärlek,
/Em

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments


Vad är egentligen psykisk misshandel?


Psykisk misshandel är återkommande dåligt bemötande i syfte att dominera, kontrollera, kränka, förödmjuka den man utsätter. Psykisk misshandel är skadligt för den utsattas psykiska och fysiska hälsa och skadar självkänslan allvarligt och på lång sikt.

Psykisk misshandel är en form av psykisk och känslomässig tortyr. Vissa av teknikerna känns igen från tortyrfängelser runt om i världen, t.ex att växla mellan värme och våld, hot att skada den utsattes närmaste, flera timmars förhör med absurda anklagelser, presentera lögner för att manipulera fram vissa svar och ”erkännanden”, vredesutbrott, nedsättande tillmälen. Det är en form av hjärntvätt och har aldrig någonting med kärlek att göra.

Psykisk misshandel är det första steget till fysisk misshandel. Nästa steg kan bli att slå på föremål eller att de verbala angreppen börjar förekomma inför andra människor innan misshandlaren slutligen attackerar sin partner fysiskt. Den psykiska misshandeln fortgår sedan parallellt med den fysiska misshandeln. Det finns också misshandlare som enbart misshandlar psykiskt.

Psykisk misshandel skadar den utsattes självkänsla och självtillit allvarligt. På sikt kommer den utsatta att tvivla på sitt omdöme och till och med sitt människovärde. Att förlora sitt jag är att bli bestulen på det viktigaste en människa har.

Psykisk misshandel skadar din hälsa allvarligt. Att leva under den stress det innebär att ha en vardag fylld med kränkningar och otrygghet orsakar en hälsofarlig stress. Det kan ge fysiska symtom som högt blodtryck, magsår, huvudvärk, muskelvärk, mag-tarmproblem. Det kan också orsaka psykisk ohälsa som depression, panikångest, sömnrubbingar, ätstörningar och självmordstankar.

Det starka band som ibland skapas mellan parterna i ett misshandelsförhållande är ingen kärlek utan en bindning som beror på känslomässigt beroende. Den utsatta blir alltmer beroende med tiden då hennes självkänsla minskar.

Misshandeln trappas nästan alltid upp. Misshandlaren förändrar sällan sitt beteende då han väl börjat misshandla.


Olika typer av psykisk misshandel:Kontrollerande

Hen vill ha kontroll över vem du pratar med, vem du umgås med, vilka kontakter du har på Facebook. Hen vill alltid veta var du är och vad du gör. Hen blandar sig i dina studier, ditt arbete. Hen kan hindra dig att få t.ex. läkarvård. Hen är överdrivet svartsjuk och kommer med obefogade anklagelser. Hen försöker hindra dig att ha bra kontakt med din familj och dina vänner. Hen hindrar dig att få en bra kontakt med hens familj och vänner. Hen kan tvinga dig att begå olagliga handlingar. Hen kan hota att skada dina anhöriga eller din egendom om du inte gör som hen säger.

Oförutsägbarhet

Hen får plötsliga utbrott utan någon konkret anledning. Hen reagerar helt olika på samma situation från gång till gång. Vad hen sa i går gäller inte i dag. Hens humörssvängningar gör att du aldrig kan veta vad som ska hända härnäst. Hen startar bråk med dig utan att ni är oense om någonting. Du känner dig rädd och på helspänn när du väntar på din partners nästa utbrott- som kan komma när som helst!

Sexuellt ofredande

Hen tvingar dig att ha sex då du inte vill. Hen tvingar dig att gå med på sexuella handlingar som du tycker är obehagliga. Om du säger nej så hotar hen dig med våld eller med att skaffa en annan kvinna/man som ställer upp.

Får dig att verka galen

Hen förnekar saker som ni båda vet har hänt, till exempel att hen har kränkt dig. Hen påstår att du ljuger eller inbillar dig. Hen får dig att tvivla på det du hört och sett, till och med tvivla på ditt förstånd. ”Det har jag aldrig sagt!” ”Du måste vara galen” ”Du hittar bara på!”

Hot om fysisk skada

Hen slår sönder saker i ert hem. Hen hotar att skada dig eller någon du tycker om. Hen kör bil så fort och vårdslöst att du fruktar ditt liv när hen är arg.

Ekonomisk misshandel

Du måste lämna över dina pengar, och sedan får du böna och be om litet fickpengar. Hen bestämmer själv över er ekonomi. Du har inget bankkonto som du disponerar själv. Du har ingen insyn i ekonomin. En annan variant är att hen låter dig betala alla räkningarna och först då du ber om hjälp med betalning ger hen dig mycket motvilligt en mindre summa. Vad hen gör med resten av lönen tycker hen inte du har med att göra.

Kränkande förväntningar

Hen kräver orimliga saker av dig, t.ex. att du ska vara sexuellt tillgänglig hela tiden. Du ska släppa allt du har för händer så snart hen vill ha någonting av dig. Hen är aldrig nöjd hur mycket du än anstränger dig.

Kränkande namn

Hen kallar dig idiot, bitch, slampa, hora eller andra nedsättande ord.

Undanhållande

Hen undanhåller sina känslor. Hen kan tiga flera dagar i rad utan att tala om vad som är fel. Hen tycker att många saker inte angår dig. Hen får dig att undra vad hen känner för dig. Hen vägrar planera framtiden med dig. Hen vägrar visa ömhet. Försöker du få till ett samtal så tiger hen eller svarar något som t.ex. ”Det finns inget att prata om” eller ”du är ändå inte intresserad”.

Anklagande

Hen anklagar och förebrår dig. Hen behandlar dig som om du vore hens fiende. ”Du vill bara ha problem” ”Du attackerar mig” ”Du lämnar mig aldrig ifred”.

Blockerande och avledande

När du försöker prata med personen om något du tycker är viktigt så blockerar hen dig. Exempel: ”Vem frågade efter din mening?” Skitsnack!” ”Du tror att du vet allt” .

En annan variant är när hen ändrar samtalsämnet och ser till att du måste försvara dig från hens anklagelser: Till exempel: Du frågar vart hushållspengarna tagit vägen och får något av de här svaren: ”Du är bara ute efter mina pengar!” ”Jag är utled på dina klagomål!” ” Men du har ju inte gjort något på XX år själv” Hen avleder dig nästan omärkligt från det ursprungliga ämnet och du får aldrig något svar på det du ville diskutera. Det slutar med att du känner dig förvirrad och frustrerad.

Trivialisera

Det du tycker är viktigt är bara strunt. Det du lyckats med betyder ingenting. Hen gör ner dina tankar, känslor och det du lyckats med.

Du har fel

Du uttrycker dina åsikter eller berättar om hur du upplever något. Hen säger bara emot och hävdar att du har fel. Exempel: Du: ”Det är litet kallt i kväll” Han: ”Det är inte kallt, det är kyligt!” Eller: hen: ”Serveringen tog för lång tid” Du: ”Jag tyckte inte vi väntade så länge” Hen: ”Du har fel!”

Hen gör sig rolig på din bekostnad

Hen säger saker som kränker eller sårar dig och när du talar om det så får du höra ”tål du inte ett skämt eller?” Det här är ett slag under bältet, särskilt om hen gör det inför andra människor.

Hen glömmer och ignorerar

Hen ”glömmer bort” det ni kommit överens om. Hen gör aldrig de saker hen lovat dig, utan säger att hen snart ska göra det men nu när du tjatar så tappade hen lusten. Det kan ge dig en hel del bekymmer men hen viftar bort dig med något som t.ex. ”alla glömmer ibland, ska du döda mig eller?” Detta är ett passiv-aggressivt beteende, ett sätt att visa fientlighet och komma undan med det.

Ständig kritik och anklagelser

Hen kritiserar och anklagar dig för en massa saker. Du är för känslig, för uppkäftig, för tjock, för smal, för pratsam, för tystlåten. Du är korkad. Du är aldrig nöjd. Kritiken kan också komma mer inlindad som ”goda råd”, när hen gör sken av att ”vilja hjälpa dig att förbättras”. Det är väldigt tärande på självkänslan att ständigt höra vad det är för fel på en. Hen kan också berätta om dina misstag då ni umgås med andra och få dig att känna dig dum.

Order

Hen pratar till dig som om du vore hens tjänare. ”Städa upp här” ”Du tar inte på dig de där kläderna!” ”Nu går vi!” ”Ingen diskussion!”

Det GÅR att hitta tillbaka❤

Viktigt är dock att endast släppa in dem i livet som VET din historia och som FÖRSTÅR var/vad du kommer ifrån.
Du har inte känslomässigt råd med mer kaos/underlighet/fler OM osv...

Du är skör... troligtvis i flera år. Vårda och sätt dig där du inte varit på länge.... dvs främst. Det är du värd.
Man blir inte så lurad om man inte har ett hjärta som tror gott om andra.
Du är värd gott.... allt gott.

Skulle du omges av mer lögn... mer konstigheter.... mer lova-inte hålla... mer kyla.... om än i smått i jämförelse....
Då blir du KALL.
Det är då ditt enda försvar... och då kommer ingen in till slut.... och du blir knappast lycklig själv.

Så.... vilket liv vill du leva?
Nu.... nu när du kan välja🙏💪🌈...

Kärlek❤
/Em.

Likes

Comments

Har ju alltid talat för att tystnaden är det farligaste som finns.
Har bara inte orkat älta...
Men så länge monster existerar så måste vi stå upp emot och bemöta.
Inte med ilska eller hat... eller förtvivlan och rädsla....
Utan med vårt lugn och sanning.

Och oavsett påhopp och beskyllningar.... ondska från monster och dem dessa lyckas dupera... om än så tillfälligt så förstå följande:

Jag VET att det är svårt..
Det är outhärdligt för många och ja... man går ner.
Men sen.... mina vänner och kämpar... Så GÅR MAN UPP! ( och då är det inte i vikt jag pratar 😉)

Detta kan vi nu... VAD de än kastar på oss... ja? JA!

Kärlek❤
/Em.

Likes

Comments

Det som tyngt mig
Så många år
Som spänt och snört åt... strypt mig litegrann.
Små små stenar på hög

Ord som skurit mig
Igenom märg och ben
Som fött ett klumpigt moln... av ångest
Små små stenar på hög.

Lyssna! Se mig!
Jag gömmer mig inte mer!
Tog oss ur det som vi sa.... det var tryggt
Små små stenar på hög

Det har brunnit
Jag var brännmärkt
Full med vätskande färska.... sår och salt
Små små stenar på hög

Hör mig! Öppna era ögon!
Jag vågar ju nu!
Berättar allt... viker ut mig i ert drägel
Små små stenar på hög

Sviken... lurad
Det lurade er igen!
Ni kan inget... vet inget... chansar
Små små stenar på hög

Kämpar... provar
Jag faller in i er lögn
För att väckas igen ...av sanningsslag
Små små stenar på hög

Obotligt våldsamt
Fara för livet
Måste orka... bara lite till
Små små stenar på hög

Ge dig inte!
Det får inte bli fel!
Nog med offer har fått bära dennes kors
Små små stenar på hög

Stå upp med ett kras
Gå de blytunga stegen
Hela vägen fram... till rättvisa med sanning
Små små stenar på hög

Sakta börjar stenar rulla
Nerför en darrande rygg
Hoppet slår ner dem... krossas till grus
Små små stenar till grus

Till sista stenen...
De avverkas plötsligt snabbt
Huvudet över vattenytan... precis...
Små små stenar blir grus

Lättare! Lättviktigt!
Jätteviktigt!
Att aldrig ge upp för lögner.
Krossar sten till grus

Så nu samlar jag
All denna grus
För att bygga nya vägar... framåtanda
Utan sten.... framåt

❤🙏

Likes

Comments

Ja.... för det gör det ibland... även om det r svårt att erkänna... inte minst för sig själv.

Men har man en gång råkat ut för en psykopat så tar det aldrig riktigt slut.
En psykopat slutar aldrig att plåga sina offer.
De lever för att plåga, suga ut allt de kan osv.... De ägnar all tid åt att göra livet så surt de kan för den som inte vill anpassa sig efter dennes sätt... för den som inte vill vara medberoende etc.
De sprider skitsnack likt en pest... alla chanser de får bjäbbar de loss... bjäbb bjäbb bjäbb....
De går till ytterligheter utan att tänka på någon före dem själva. Inte ens sina egna barn kan de sätta i första rummet!
Det ska sugas ut energi, tid, pengar osv osv....

"Jag ska nog trötta ut henne" är tänket. "Ingen ska göra så mot mig" lyder det.

En psykopat har nämligen aldrig fel... gör aldrig fel och kan berättiga alla påstådda fel... som ju egentligen inte är fel.

Ja se vad det snurrar till med en psykopat ibland oss!

Och hopplöst känns det ibland. Jobbigt är det ganska ofta även om man borde ha vant sig.
Det är ok att känna så.
Det är ok att kippa efter andan och kanske t o m drunkna litegrann.
Det känns förjävligt! Men det är inte jättefarligt.

Det finns ljus. Det finns sätt att stänga ute det där skitiga psykopatfiaskot!

Och det går att ta nya tag när det känns som värst.
Låt det bara få kännas färdigt först så du inte rusar igenom det för länge.

Varm kram till alla er som kämpar!
Tro inte att det går att ändra på, för det gör det inte.
Acceptera och hantera.

Det är inte klokt att det är offren som ska göra allt jobbet, jag VET!
Men jag har också facit i hand.
En psykopat slutar aldrig. Alltså måste jag lära mig att leva med det.

Ja just det! Och lär er att skita lite i det👍
Ni vet... blickar, fnysningar, skitsnacket, ljuget, martyrspelandet osv...
SKIT I DET!!!!!

Karma sköter den biten😉🙏

Kärlek❤
/Em.

Likes

Comments

2012!!!!! Och ändå är vår familj där vi är.

"Pappa tar stryptag på oss när vi är dumma" var det senaste mina barn ventilerade.

Men hörni... Det är bara en TIDSFRÅGA innan monstret har fått enskild vårdnad pga att JAG "SABOTERAR" umgänget.

Skola orosanmäler
Förskola orosanmäler
Bekanta och vänner orosanmäler
Grannar orosanmäler
Jag orosanmäler
Övrig familj orosanmäler
Skola orosanmäler igen
Mormor orosanmäler igen

Men det betyder inget! Vad barnen säger betyder inget!
Barnen panikutbrott och rädsla över att ev bli hämtade av sin far på skola/förskola BETYDER INGET!!!!

Jag är så ARG! Jag är så LEDSEN!
Jag är så förbannat TRÖTT!!!!!

Uppgiven faktiskt😪

Jag minns..... För EXAKT 5 år sedan satt jag på kvinnohuset i Trelleborg och berättade för min samtalskontakt att jG var livrädd för detta och det var det som gjorde att jag tvekade på att lämna monstret.
Hon sa att vi har lagar i Sverige som skyddar oss. Det skulle aldrig bli så... det kunde inge bli så.... Så HÄR!.... Så HÄR SOM DET ÄR NU!!!!!!!

Hur mycket ska vi orka? Hur mycket ska barnen behöva tåla?
De är så glada här... trygga.... nästan fria från bekymmer.
De tror på att jag kan skydda dem från allt ont.
Nä fy....😭😭😭😭😭
/Em.

https://www.svd.se/tvinga-inte-barn-att-traffa-en-valdsam-pappa/om/debatt

Likes

Comments

"Vi måste utbilda domare och jurister samt reformera vårt rättssystem. Kvinnor är rädda för att avsluta sin relation när de upptäcker att mannen är psykopat eftersom de är rädda för att mannen skall skada deras barn när pappan har ensam vårdnad. Psykopaten skadar också sina barn genom att skrika åt dem, genom att barnet härmar pappans aggressiva och fientliga beteende samt hans inkonsekventa sätt att diciplinera dem."

"Alla studier pekar på att psykopatens biologiska barn far bättre av att inte ha någon kontakt med sin pappa"


Det är fullkomligt omöjligt för någon utomstående att kunna sätta sig in i hur det skulle vara att växa upp i en familj där mamman eller pappan har en grav personlighetsstörning, t.ex är psykopat. Det enda man kan göra är att försöka förstå och känna empati för detta barn. Likaså är det givetvis inte lätt för ett sådant barn att förstå att hans/hennes familj inte är som andra eftersom han/hon aldrig har upplevt något annat. För de som har delat med sig av sina erfarenheter av att växa upp i ett sådant hem så handlar det om att ständigt bli verbalt, känslomässigt och fysiskt misshandlad. Ett sådant barn kommer, hur man än vänder på det, ha svårigheter med att utveckla ett sunt förhållande till sig själv samt andra.

Den där underbara känslan av ovillkorlig kärlek är något som den här typen av våldsverkare aldrig kan ge sitt barn.


Den här föräldern använder sig av en rad olika metoder för att få kontroll över sitt barn.

Han/hon är bl.a. känd för att skrämma sitt barn till lydnad genom att uppträda oerhört hotfullt och att använda sig av känslomässig utpressning så som, ”om du verkligen älskade mig så. . . . ”

Genom att ge barnet skam och skuld känslor så får föräldern med störningen en oerhörd kontroll över barnet. Våldsverkaren ser det som sin rätt att utnyttja sitt barn på alla sätt och vis, det är hans/hennes "leksak" som han/hon kan behandla som han/hon vill.

Den här föräldern är "känd" för att "sätta upp" sitt barn mot den andre föräldern samt drar sig inte heller för att, föra bort/kidnappa sitt eget barn bara för att t.ex. göra den andra föräldern förtvivlad, ledsen eller "använda" barnet för att pressa den andre på pengar.


Ett barn som ideligen kritiseras, hånas, utnyttjas och kränks på alla sätt och vis får naturligtvis det mycket svårt med att utveckla ett bra självförtroende.

"Barn till psykopatiska föräldrar blir traumatiserade på en mängd olika sätt. De är offer. Deras uppväxtmiljö är både otrygg och kaotitsk. Det finns ingen riktig linje eller kontnuitet i någonting som föräldern gör, vilket känns förvirrande och skapar ångest hos barnen.

"Barn till psykopatiska föräldrar har aldrig fått kärlek eller omtanke. De ha aldrig fått något föräldraengagemang. De har bara fått kyla, bemötts med elakhet och i vissa fall ren bottenlös ondska."


Missat inläggen om uttrycken GASLJUS?
Kolla upp det!

❤️
/Em.

Likes

Comments

Psykopat

LISA-JAG FÖRLORADE ALLT JAG ÄGDE,ÄVEN MITT LIV

LÄSARNAS BERÄTTELSER APRIL 28, 2012


Lisa, 41, var tillsammans med en psykopat i åtta år.
– Varje dag var som att gå på en mina, jag visste aldrig när det skulle smällaJag blev imponerad av hans ”storhet”
Men snart drogs snaran åt.
– Jag fick endast umgås med stadgade kvinnor då singelkvinnor bara skulle få mig att vara otrogen
Jag och barnen flyttade till hans hemstad i norra Sverige. Vi blev sambo. Då ökade hans kontroll. Blev jag sen från jobbet anklagade han mig för att ha haft sex med någon på vägen hem. Det kunde vara pizzabagern eller kassabiträdet När han lugnat ner sig kom han aldrig ihåg sitt vansinne.
– Jag kan inte minnas hur många gånger jag hört orden: ”Det har jag aldrig sagt”.

Han sa att han tyckte tjocka människor var äckliga
Jag började hårdbanta
Underviktig och kritvit i ansiktet av all rädsla och misshandel tyckte han att jag var oattraktiv. Min dotter hörde detta och började skämmas för sin kropp då hon har flera operationsärr.
– Hon började bada i badkaret med kläderna på. När folk frågade vad hon skulle bli när hon blev stor så var alltid svaret: ”Jag ska bli så smal så att revbenen syns och ha stora tuttar”. Det var så hon såg mig.

Han blev min chef

För att få ytterligare kontroll fick han mig att börja jobba i företaget där han var vd.
– Personalen såg mina tårar, men ingen vågade göra något, han betalade deras löner. Alla såg och hörde men ingen vågade fråga eller hjälpa mig. Jag såg även hur han manipulerade och misshandlade personalen psykiskt. Han använde mig som sin budbärare mot personalen. Han läste deras mail när de gått hem från jobbet, och kontrollerade deras samtal vart de ringde.

Hemma fortsatte helvetet. När hon skulle sova sa han medans han smekte henne över kinden: ”Sov gott, så ses vi imorgon, om du nu vaknar!”
Jag väntade alltid tills han somnat och ställde klockan för att försäkra sig om att han inte skulle skada mig medan jag sov.
Jag började få panik och började söka på internet över hans beteende, och det jag fann gjorde mig livrädd!!
– Alla hans drag påvisade att han var psykopat med narcissistiska drag.

Jag planerade min flytt och flykt i två år!
– Jag trodde det inte kunde bli värre än att leva med en psykopat, men det blev det när jag gick.

Han sa till mig när han insåg att jag skulle lämna honom – Om du lämnar mig så kommer jag göra ditt liv till ett helvete! Jag ger mig inte innan du är död eller ekonomiskt nedbruten! Jag ger mig aldrig! Du lämnar INTE mig, jag det kommer få grymma konsekvenser!

Jag trodde inte livet kunde bli värre än att leva med honom- Men det blev det när jag gick!

Han hotade henne till livet och hela hennes sparkapital gick åt till att anlita advokater för att försvara sig mot hans anklagelser.
Bodelningen blev ett helvete.
– Jag fick inte ta med mig något från vårt gemensamma hem. Enligt honom hade han köpt allt, trots att jag hade kvitton på att det var tvärtom.

Han försökte ta barnen ifrån mig, trots att de inte var hans biologiska.

Samhället har inte kunskap att kunna genomskåda psykopater eftersom de också blir manipulerade.
I dag lever jag i ständig rädsla, då han fortfarande är besatt av att skada mig. Jag har skyddspaket från polisen.

Priset jag fått betala efter ha levt med en psykopat är högt!
– Jag har minnesförlust. Jag vaknar varje morgon med ett tomt minne, för mig finns inte igår eller imorgon, det finns bara här och nu.

Anklagelserna fortsätter komma via myndigheter, trots att fyra år gått sedan hon lämnade honom och trots att han lever med en ny kvinna som han har fått barn med.
– Han är fortfarande fokuserad på att mitt liv ska ta slut.

Jag förlorade inte bara allt jag ägde, jag förlorade hela mitt liv.
Jag förstår inte hur han kan få alla i samhället att agera mot mig utan bevis.
Han manipulerar alla.

Källa brottsoffer.com
Likes

Comments

Med bly på mina axlar
Går jag plikttroget vidare
Med sten i bröstet
Ler jag så som jag lärt

När fru ångest vill kramas
Går jag undan ensam
För när hon vill kela
Blir det svårt att andas

Drömmen som jagar
Har inte fått tag i mig ännu
Jag lyckas alltid vakna
I en sjö av svett och tårar

I salen av sk rättvisa
Skakar jag nästan sönder
Andas.... sluta inte andas
Men deras lögner kväver mig

Anspänning blir kramp
Tungan är tusen nålar
Muskler rycker och sliter åt olika håll
Går jag sönder nu?

Bödlarna samlas runt mig
Tills all luft och ljus är borta
De bara stirrar och väntar
På att jag ska ta mig loss

Det finns ingen hjälp
Jag ska kunna detta själv
Jag ska andas och resa mig
Det är en självklarhet

Jag bryts av på mitten igen
Skriket stannar på insidan
Där ska det stanna
Så att det inte stör någons värld.

Paralyserad och på flykt
Kroppen slits i tusen bitar
Äntligen släpper hon taget
En aning.... så att jag kan andas igen.

Alla ljud..... schhhhhh!
Kakafoni kan dränka vem som helst
All information som kommer
Lugn! Jag klarar bara en i taget.

Måste orka... måste andas...
Måste vara till lags så att alla mår bra.

Alla andra måste må bra!

Jo... men alla mår väl lite dåligt ibland. Det borde jag förstå.

❤️
/Em.

Likes

Comments

Ja.... jag är trött.
Jag är kanske t o m för trött för att orka.
Att orka försvara mig mot alla hans lögner och konstiga påstående från människor han lyckats dupera.

Det finns två monster som dedikerat all sin vakna tid åt att förstöra mitt och min makes liv.
Pga av vad?
Avundsjuka? Svartsjuka? Maktbegär? Pengar? Personlighetsstörningar? Galenskap? Ren psykopati? Hat? Dumhet?

Själv tror jag tyvärr mest på kombinationen hat och psykopati.

Så ja...... vi är körda.

Ingen på den sidan av rättsprocessen tänker på barnens bästa.
INGEN!

Oh..... alla ni duperade stackare som uttalat er till fördel för monstren. Jag förstår er så väl. Jag har själv gjort det.
Men OM ni förstod vilken skada ni gör.... inte mig... utan två helt oskyldiga barn.

Det hela känns förtvivlat. Jag kan inte förstå hur man bara hux flux kan bestämma sig för att ogilla en människa man inte känner pga en psykopats lögner.
Eller jo.... det kan jag ju.

När vi levde ihop så berättade han hemska saker om föredettor. Hur illa behandlad han blivit av dem och deras familjer.... Han berättade på ett väldigt nedvärderande sätt om sin dåvarande fru. Hur fet och äcklig hon var och om hur hon pressade honom på pengar hela tiden.
Jag trodde honom. Jag tyckte synd om honom och jag ogillade verkligen dessa människor han talade om.
Trots att jag aldrig träffat dem.

Och nej..... Varför i hela fridens namn ska jag sluta blogga för när monstret fortsätter att sprida osanningar och visa upp inspelningar som visar på hur labil och hysterisk jag är (efter att han psykat mig en hel dag.

Jag är så fantastiskt trött..... Och rädd för att jag inte ska orka...
Trodde jag visste hur man står upp för sig... orkar... håller ihop... fortsätter osv.
Har läst så mycket... fått så många råd i kvinnogrupp och av kvinnofridsexperter..... barnpsykologen osv osv osv..

Men jag måste erkänna... det har blivit för mycket. I över 4 år har jag kämpat nu sedan vi lämnade monstret.
Jag har varit ensamstående mamma, jobbat 3 jobb samtidigt, allt samtidigt som våldsutredningar, boende och vårdnadsutredningar, en trasig tonåring och ovisshet präglat vardagen.
Jag har vägrat sluta att leva! Jag har drivit en teaterförening, tagit mig till gymmet, vårdat relationer med familj och vänner och lekt med mina barn.
Jag har dansat! Jag har sjungit! Jag har pressat en barnvagn genom snödrivor samtidigt som jag haft ett barn på ryggen 21.00 på kvällen mellan förskolan och hemmet efter att ha arbetat hela dagen... och samtidigt skrattat och skojat.
Jag har dejtat! Jag har gift mig!

Jag har blivit sjuk... opererats 2 gånger inom loppet av ett år.... ätit starka mediciner, bytat jobb, lärt mig massor av nytt, förlorat när och kär, jag har förlorat kär igen, jag har sörjt så ofantligt mycket!!!!!!!!
Jag har inte haft tid för att bearbeta!!!!!!!!

Jag har nu avslutat mitt uppdrag som pedagog, teaterledare och ordförande.
Ngt jag identifierat mig som i 10 år!

För jag orkar inte mer.

Och jag måste orka vara mamma❤️ och jag måste orka att arbeta💪.

That's it.

Det är inte lätt att vara kvinna.... inte ens i "jämställda" Sverige.

Kärlek<3
/Emmely.


Likes

Comments