Emelie Lindgren nouw.com/emelys En blogg om allt & ingenting
View tracker

Stallet & Hästarna , Tankar & Åsikter

Hej bloggen!

Alla har vi olika intressen, mål & drömmar här i livet. Mitt är hästar, i stort sett allt som rör hästar intresserar mig och hästar är det jag vill hålla på med och satsa på. Det som gör att jag älskar just denna sporten är djuren, djur är levande varelser och det gör ju att sporten blir varierande, spännande och inte riktigt som andra sporter. Jag älskar djur, jag älskar att vara i närheten av djur, att kunna kommunicera med djur och att försöka förstå djuren. Men just hästarna älskar jag dom långa skogsrundorna, dom hårda träningarna, det hårda jobbet runt omkring, alla mysstunder i boxen jag får med min häst, alla långa promenader, ja, ni förstår säkert vart jag vill komma. Ridningen är inte bara en sport utan det är så himla mycket mer. Det handlar om att kunna ta ansvar för ett väldigt stort djur med många behov, det handlar om att kunna sammarbeta, det handlar om tålamod, tårar och frustration, glädje, vilja, kontroll, styrka och sammanhållning. Man kan inte försöka bestämma helt och hållet över en häst, det handlar om att ge och ta. Man kan heller inte dalta med en häst som man gör med en bebis för då kommer man inte heller någonstans. Man måste sätta tydliga gränser för vad som är rätt och fel, vad som är okej och inte och man måste kunna sammarbeta.

Jag har alltid hällt på med hästar, så länge jag kan minnas och jag har alltid tyckt att det är fruktansvärt roligt. Jag har aldrig haft den turen att ha en egen ponny, eller att få åka på dom stora, roliga ridlagerna eller att ha råd att rida mer än en dag i veckan. Jag har aldrig fått allt det där som tillhör, gratis. Jag var den ungen som alltid satt på läktaren och kollade när dom "större barnen" red, jag var den som steg upp och var i stallet tidigt på morgonen för att titta på när någon morgonfodrade och för att få höra hästarna tugga på sitt hö. Jag var den som valde att spendera alla mina lediga dagar i stallet, trots att jag varken skulle rida eller göra något annat speciellt där. När jag blev äldre fick jag rida till och hjälpa till att rida in hästar, jag tog allt som erbjöds och tyckte det var så roligt att få rida lite mer. Jag började även hålla lite lektioner för dom små barnen själv och jag hjälpte till att sköta alla hästarna, så mycket jag bara kunde. Förra året köpte jag min första egna häst. Han är importerad, har okänd stam & okänd ras och han är bara några centimeter över ponnymåttet så han räknas som en storhäst. Jag hade inte råd att köpa en toppstammad hopphäst med grym kapacitet.

Jag spenderar timmar i stallet, lägger i stort sett alla mina pengar på min häst och jag ägnar gärna tid åt att läsa på, kolla filmer eller läsa bloggar, allt som gör att jag kan lära mig ännu mer om hästar. Jag läser om olika foder för att lära mig mer om vilket foder som passar bäst på min häst, vad allt foder innehåller och saker som är viktiga att veta. Jag kollar på videor med tips på övningar inom dressyr eller hoppning, tips på klippningar, tips på hur man kan kolla att sadeln passar, tips om tävling, om grundträning, markträning, horsemanship, ja you name it. Och allt detta för att jag brinner för detta och för att jag vill nå mina mål, trots att jag inte kan köpa "min nya stjärna" och ut och tävla med direkt eller trots att jag inte kan köpa den dyraste utrustningen eller trots att jag inte ens har en egen transport. Men jag älskar det ändå!

Likes

Comments

Tankar & Åsikter

Detta är alltså vad 15- åriga jag använde för att motivera mig själv till att träna. Jag var långt ifrån tjock och absolut inte otränad egentligen, jag höll faktiskt på mycket med sport då. Men jag bombades av dessa bilderna varje dag och tillslut började jag tro på det och jag blev helt besatt. Tränade man inte så hade man ingen snygg kropp och hade man ingen snygg kropp så kunde man lika gärna dö.. i stort sett.. Tack och lov gick det inte så långt för mig att jag blev sjuk vilket jag vet att det gjorde för många. Men jag kommer ihåg hur otroligt dåligt jag faktiskt mådde. Egentligen vill jag inte fokusera på "mig" och vad "jag varit med om" i detta inlägget för att det är egentligen helt ointressant, "jag" är bara ett exempel i denna sjuka trend. Men kan trots allt bara utgå från mina egna erfarenheter och jag hoppas att ni kan förstå hur sjukt detta är och att det finns så många som detta gått helt överstyr för.

I alla fall så började jag räkna varenda kalori jag åt, jag läste mängder med artiklar, böcker, bloggar, tidningar mm om hur man skulle göra för att gå ner i vikt, få snygg kropp, orka träna mer, ja you name it. När jag var "inne i denna perioden" så tänkte jag inte alls på att det var något onormalt med det och det är just därför jag vill skriva om detta, för många unga tjejer tänker nog inte heller att det är onormalt. Jag åt inte lunch i skolan ibland för att på matsedeln stod det tex. köttgryta och det var ju alldeles för många kalorier i det. Pasta och "ren" kyckling utan sås och en massa grönsaker kunde jag äta. Fisk var också ganska nyttigt men absolut inte lasagne eller köttbullar. Jag drack en massa te innan lunchen för att jag hade läst att om man drack te innan maten så blev man inte lika hungrig och då åt man mindre. Sen kom jag på att vanligt te var onyttigt så jag skulle bara dricka grönt te. Jag fick extrem ångest när jag inte varit på gymmet, jag skulle ju träna på gym 5 dagar i veckan och sen springa 2 dagar och ja, jag minns inte allt.

Det sjuka är att detta börjar så himla tidigt hos unga tjejer och detta har lett till alla möjliga ätstörning- sjukdomar hos unga. Det kan alltså börja såhär.. med dessa bilderna..

Detta kollaget gjorde jag alltså och hade som bakgrundsbild på telefonen för att "motivera" mig själv.

Likes

Comments

När jag mår som bäst

Denna låten är ingen nyhet precis.. men det är en låt som ger mig rysningar, tar mig bort från verkligheten en stund och gör mig lycklig faktiskt!

Lights go down
In the moment we're lost and found
I just wanna be by your side
If these wings could fly
Damn these walls
In the moment we're ten feet tall
And how you told me after it all
We'd remember tonight


For the rest of our lives

Likes

Comments

Allmänt

Godmorgon vill jag säga fast att jag vet att det inte är morgon längre.. Idag är det måndag igen och om jag ska vara ärlig så har jag tappat bort mig helt i dagarna. Jag har ju varit ledig en hel vecka nu, till och med lite mer, och dessutom har jag varit sjuk så jag har verkligen inte gjort något vettigt alls på över en vecka.. Och när dagarna då ser likadana ut så glömmer jag bort vilken dag det är för det spelar ju egentligen ingen roll haha!

Idag vet jag dock att det är måndag för idag skulle jag ha börjat jobba igen, dock är jag inte frisk så det får bli ännu en hemma dag.. Usch, jag tycker verkligen inte om att bara vara hemma, jag vill ju kunna rida, kunna träna, kunna jobba en massa och kunna träffa folk. Att sätta igång Amingo efter vilan kommer ju bli uppskjutet om jag inte hittar någon annan som kan hjälpa mig att sätta igång honom. Men men, snart är jag förhoppningsvis frisk igen och då kan jag komma igång med allt, ska bli så skönt!

Hoppas alla får en fin start på veckan!

Likes

Comments

Mode & Skönhet

Vad tycker ni om denna "velvet"- trend? Madlady har ju hur mycket kläder som helst i velvet- materialet, allt från mjukisdressar till vardagliga tröjor till lite finare klänningar. Kläderna finns i alla möjliga färger och i stort sett i alla möjliga stilar. Om jag ska vara helt ärlig så måste jag säga att jag verkligen inte tycker om det, jag tycker rent ut sagt att det är skitfult haha. Men det hade varit intressant att veta vad andra tycker om det, så vad tycker ni?

Likes

Comments

View tracker

Drömmar & Mål

Det handlar inte längre om "om", det handlar om "när". För jag har insett att jag faktiskt kan göra vad jag vill och jag har bestämt mig för att göra mina drömmar till verklighet! ..och jag längtar!!

Likes

Comments

Tips & Inspiration

Jag har haft så stora problem att hitta dom där tunna, fina hjärtenen ni vet, eller den där lilla princesskronan eller det där hjärtat som är på sne, ja you name it. Jag behöver inte ens förklara dom för här är dom:

Love:

Flowers:

Music: ° ø

King & Queen:

Schack:

Stars and snowflakes:

Jag valde ut dom jag tycker är finast och viktigast för man behöver faktiskt dessa i sitt liv, dom får vardagen att funka liksom. skämt o sido, om ni är lika desperata efter dess som jag är, då har ni dom här, det är bara till att kopiera dom!

Likes

Comments

Allmänt

Självklart vill jag spendera en del av min lördagkväll med familjen, äta middag tillsammans, kanske sitta tysta framför tv:n med en skål godis tillsammans, prata lite om dagen tillsammans. Ibland är det grymt kul att spendera min lördagkväll hemma hos en kompis på förfest för att senare dra ut på puben, dansa loss och släppa allt och bara ha roligt. Men ibland vill jag bara spendera min kväll såhär, i mitt rum som jag trivs i, känner mig trygg i, i en ombäddad säng och med en jättestor nalle. Ibland vill jag vara en enstöring, ibland trivs jag ensam där bara jag är mitt sällskap, ibland vill jag helt enkelt bara vara själv.

Godnatt på er

Likes

Comments

Tankar & Åsikter

​Hej bloggen och alla som mot förmodan kommer läsa detta inlägget färdigt. Jag brukar bara blogga för min egen skull egentligen och inte för andras, men självklart är det kul om där finns någon som är intresserad av att läsa ändå. Idag skriver jag dock inte ​bara ​för mig själv utan även för andra. 

Många snackar om kroppsidealen och att man ska se ut på ett speciellt sätt för att vara perfekt, ganska uttjatat nu va? Många har faktiskt vågat gå emot trenderna som tar över samhället, och dom förändras. Först skulle man vara smal och ha det så kallade thighgap:et, efter det skulle man helt plötsligt ha kurvor och hade man inte det så var man en äckligt smal, som en planka. Sen skulle man helt plötsligt ha allt på samma gång, stor rumpa, stora bröst men pinnsmal midja och absolut inte vara tjock. Är det ens möjligt att se ut så? Whatever det är egentligen inte det jag vill prata om eftersom att det redan finns hundratusentalls inlägg om just detta och hur fel det är. Vill även förtydliga att jag är medveten om att killar också har kroppsideal som dom ska sträva efter för att bli perfekta.. men eftersom att jag är kvinna så pratar jag mest om kvinnor då jag inte har någon erfarenhet av manliga kroppsideal. 

Som sagt så har många börjat gå emot detta och vägrar följa idealen för att dom är fel, fel och fel. Många av er har säkert lyckats bra med att gå emot, att tydligt visa att ni kan vara er själva, all cred till er. Men jag tror att det finns dom som intalar sig själva att de inte bryr sig om vad andra tycker om en, att de sminkar sig för sin egen skull och inte för andras och att de har håret slarvigt uppsatt för att dom inte orkade fixa det och det ska ingen bry sig om. Men jag tror att dom innerst inne bryr sig. Jag tror att dom innerst inne undrar vad just den personen tycker om en eller om just den personen tycker att man är snygg. Man undrar om livet varit lättare om man såg ut på ett speciellt sätt eller la upp snygga modellbilder på instagram. Skulle man få fler följare då, fler killar efter sig eller kan man till och bli känd och kunna sprida sina åsikter om hur fel kroppsideal är. Dubbelmoral? 

För att få många följare på instagram så ska man lägga ut professionellt tagna moderbilder på sig själv, där man helst står och skrattar och tittar på snön som faller. Eller en bild på en strand där man tittar snett ner och låtsas att man inte vet om att bilden tas. En bild på en extremt sexig du med två drinkar i handen. En halvnaken bild med calvin klein underkläder.. ja ni förstår. För hur många likes får egentligen den här bilden:?

Likes

Comments

Allmänt

Världens mysigaste pyjamas, speciellt när det är flera minusgrader ute som det är nu.. 15 minusgrader var det imorse... Imorgon ska jag vara i stallet hela dagen, från morgon till kväll, fodra, mocka, in - och utsläpp osv. Det ska bli mys. Godnatt!

Likes

Comments