Emelie Lindgren nouw.com/emelys I want to thrive not just survive

Psykisk ohälsa

"Du har ingen ångest, vad vi kan se" "Det går inte att komma hit varje gång det blir lite jobbigt" "Du kan inte förvänta dig hjälp när du inte säger vad det är" "Vi kan inte hjälpa dig här" "Du är lågprioriterad inom vården" "Vi hjälper inte självskadetjejer" "Det finns ingen plats" "Jag anser inte att du är speciellt deperimerad" "Det är väl bara att bita sig i läppen"
Alla dessa ord kommer från en läkares mun.

Ångest syns inte alltid och bara jag vet hur mycket ångest jag har. Bara jag vet hur min ångest påverkar mig och hur mycket jag kan kämpa med att dölja den. Jag söker inte sjukvård för att jag tycker att det är roligt eller för att jag på något sätt vill fly från mina problem utan jag söker sjukvård för att jag vill ha hjälp. Jag söker för att det är mitt sista hopp och gång på gång sviker sjukvården och puttar mig ett snepp närmre till att ge upp. Och lite jobbigt? Jag har det inte lite jobbigt, jag är på väg att försvinna. Hade jag vetat vad som var fel så hade jag aldrig varit här, så nej jag kan inte säga vad det är. Var kan ni hjälpa mig då om inte på en psykiatrisk avdelning med akutmottagning och slutenvård? Jag är alltså lågprioriterad. Jag förtjänar ingen hjälp och mina problem är alltså inte värda att ta tag i. Jag förtjänar inte en plats här för mina problem är inte tillräckliga. Självskadetjejer? Kategoriserad, placerad under en rubrik. Alltså är jag bara någon som man kan slänga i en hög med andra så kallade självskadetjejer. Ni hjälper ju inte "såna" här. Var hjälper dom såna då? Och vilka hjälper ni? Ni hjälper inte någon som inte orkar leva mer, ni hjälper inte någon som gör allt för att skada sig själv. Ni hjälper inte könet kvinnor med beteendet självskadande. För att dom inte behöver någon hjälp? Det finns alltså ingen plats? Sämsta ursäkten jag hört, säg bara att jag inte är välkommen här för att jag inte är värd att få någon hjälp. Du kan alltså läsa tankar med och se in i min hjärna och ändra på diagnoser genom att bara titta på mig. Jag kanske inte är deprimerad men är det inte din uppgift att ta reda på vad jag då är? För jag vet bäst att något inte står rätt till hos mig, att det är något fel på mig. Jag ska bita mig i läppen, jag ska bita sönder den helt, bara för din skull käraste läkare.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Fotografier

Hej bloggen! Igår när jag var på jobbet så passade jag på att ta några höstbilder, kan bara tänka mig hur löjligt det måste sett ut. Jag stod och verkligen som nån turist i fotograf ställning med mobilen i handen och fotade löven och träden haha! Men jag blev faktiskt förvånad över hur bra mobilkameran är på iPhone 7, bara kolla på bilderna!

Likes

Comments

New In

Hej bloggen! Äntligen, äntligen har jag fått min nya telefon! Jag tappade ju min gamla telefon i marken för ett tag sedan och hela skärmen sprack.. Först tänkte jag att den kanske gick att laga men sen blev jag förbannad någon dag senare och kastade den i marken. Efter det har den varken gått att sisa med eller nånting annat. Touchen blev helt kass och jag kände mig på riktigt helt handikappad med den. Så när jag ändå var tvungen att köpa en ny tänkte jag att jag lika gärna kan köpa en iPhone 7, hihi!

​Min nya boboo

Likes

Comments

Tips & Trix

Godmorgon bloggen! Jag vaknade lite väl sent idag tycker jag själv.. Min kärlek ligger och sover bredvid mig och det är faktiskt ganska mysigt att bara ligga och lyssna på när han andas (oj vad djupt och gulligt osv).

Igår kväll kollade vi bland annat på Morden i Sandhamn vilket är den bästa kriminalserien någonsin enligt mig. Jag brukar inte tycka om kriminalserier, visst, jag kan tycka Beck är bra ibland men jag skulle aldrig få för mig att sätta på ett sånt avsnitt eller film själv. Men Morden i Sandhamn har jag sätt på tv, alla 3 säsonger och jag verkligen älskar det! Så jag och J bestämde oss för att ha Morden i Sandhamn maraton, så det är vad vi ägnat dom senaste två kvällarna åt.
Har ni inte sett det då rekommenderar jag er starkt till att kolla på det! Förutom en vacker ö med världens bästa skådespelare i huvudrollen, en familj med två barn som till en början verkar ha det bra, en kriminalpolis som kommer in i bilden, ett lik som hittas, en man som slår sin fru, två barn som går ovetande, strålande väder och sommardagar så är det kärlek, mycket spänning och oväntade händelser!

Likes

Comments

Allmänt

Ser ni att jag ändrat rubrikstil, tyckte det behövdes lite nytt? Klockan är nu 02.28 och jag blev så himla bloggsugen trots att jag inte bloggat på väldigt länge. Det har varit väldigt mycket senaste tiden men det är absolut ingenting jag kommer gå djupare in på. Jag har varit på många läkarbesök, har varit inlagd ett antal gånger till och jag försöker skapa mig en plan för att överleva helt enkelt. Jag har kommit igång och börjat jobba igen vilket jag har väldigt blandade känslor kring. Jag älskar mitt jobb, jag älskar mina kollegor och jag älskar att hjälpa de äldre och de som är sjuka och behöver min hjälp. Så välkomna tillbaka till min blogg kära läsare.

Nu är det dessutom höst och detta är första höstterminen som jag inte går till skolan varje dag och därför hoppas jag att min tendens att bli höstdeprimerad inte kommer vara lika stark. Det är ju så mysigt med alla färgglada löv, tända ljus och tjockare jacka, halsduk och vantar. Jag tänkte att jag skulle försöka göra lite mer hördesign på min blogg dessutom, så det blir ännu mer höstkänslor.

Puss & kram, E

Likes

Comments

Tankar & Åsikter

Alltså denna fantastiska människa och sångerska har jag lyssnat på sen hennes videos kom upp på youtube. Jag har sjungit till hennes covers så länge jag kan minnas, somnade till hennes röst när jag var mindre och suttit och sträck- kollat på alla hennes videos flera gånger. För några månader sen blev hon skjuten till döds, varför? Nu finns det minnes sidor på internet, Sam Tsui har gjort en cover ärad till henne och hon är saknad över hela världen. Är inte livet fruktansvärt orättvist?

Till minne av Christina Grimmie

Hennes sista uppträdande:

Sam Tsui's cover till Christina

Är det inte en hemsk värld vi lever i egentligen?

Likes

Comments

Lycka & Mindfulness

Nu är första dagen på jobbet efter sjukskrivningen avklarad! Äntligen är jag tillbaka på jobbet, som jag saknat det, verkligen! Jag har saknat mina kollegor, mina brukare, känslan av att hjälpa andra, jag har till och med saknat tjänstebilarna. Det var så roligt att komma tillbaka och jag fick verkligen världens bästa välkomnande av mina kollegor. När jag kom hem till mina gamla vanliga brukare och fick höra saker som "jag har frågat och frågat så efter dig och undrar var du har varit" "jag har saknat dig så" "äntligen är du tillbaka, äntligen en vettig människa som kommer hit" "du är så snäll och söt, snälla kom tillbaka fler gånger" "du är verkligen duktig på ditt jobb, jag tycker om dig".. Det gör mig gråtfärdig och för första gången i mitt liv kan jag nog säga att jag faktiskt är bra på nånting. Mitt jobb, jag är bra på mitt jobb.

Nu kan jag somna med ett leende på läpparna för första gången på så långe, godnatt 

Likes

Comments

Stallet & Hästarna

Idag stod Horsemanship på schemat så utrustningen fick bli repgrimma, långt grimskaft och ljusblåa benlindor! Man glömmer lätt bort hur viktigt det egentligen är att träna horsemanship med sina hästar, det är ju grunden till egentligen allt man gör sen. Jag tränade i alla fall på att Amingo ska följa mig, men med ett lagom avstånd så att han liksom inte går över mig. Det är viktigt när man tränar hästarna från marken att man lär dom att inte springa över en och då brukar jag tänka att jag har en bubbla runt mig som min häst inte får spräcka, alltså måste han hålla avstånd till mig samtidigt som han ska följa mig. Jag tränade även på att han ska kunna stå still och att jag ska kunna gå ifrån honom en bit och sen när jag kallar så är det okej att komma. Vi håller även på att lära oss buga och snurra, mest för skojs skull. Jag ska lägga upp videor så fort jag kan så att ni får se hur vi tränar!

​Vackra häst

Likes

Comments

Tankar & Åsikter

Hej bloggen!

För att bara gå rakt på sak och fråga rätt ut: Är det för jobbigt att jag för det mesta skriver om min psykiska ohälsa på min blogg? Börjar det gå över en gräns och jag skriver för mycket "hemska saker" som händer i mitt liv? Borde jag låta bli att skriva ut vissa saker på bloggen?

'Som ni märker så speglar min blogg mitt mående rakt av i stort sett. Mår jag alldeles för dåligt så kommer det inga inlägg alls, mår jag dåligt på en "rimlig nivå" så kommer det deppiga inlägg och om jag mår bra så kommer det "vanliga" inlägg. När jag mår som sämst så har jag ofta tidsinställda inlägg eftersom att jag vet att jag inte kommer orka blogga. Anledningen till att jag skriver dom här jobbiga och kanske deppiga inläggen är helt enkelt för att jag ska få skriva av mig och för att jag tycker att det är viktigt att prata om och att våga skriva ut offentligt. Dessutom vill jag kunna titta tillbaka på allt detta mörka en dag och säga Jag klarade det, jag överlevde.

Likes

Comments