Vad jag saknar att luncha med mina vänner en fredag eftermiddag efter skolan... MYYYYYS! Men snart så blir det härliga luncher med mina vänner på olika mysiga restauranger i München. Vill ni att jag ska blogga om några besök? Ge lite tipps om ni någonsin skulle befinna er i München ?!?!!?

Men med det kommer också skolstarten... lite mindre roligt men ja så är det! Jag ska då börja första året på gymnasiet som det kallas för i Sverige. Men inget nytt för mig, blir kvar på sama skola. Jag är ändå taggad på att börja träna regelbundet igen och få sova i min säng!!! Det ska bli kul att rida, boxas och simma igen. Skönt att få tillbaka rytmen och lite rutiner. Oktoberfesten är en annan sak jag ser fram emot och andra roliga grejer.

Bilderna ovanför är iallafall från innan somarlovet då två av mina vänner och jag åt lunch på Hungriges Herz (samma ställe jag åt brunch på inlägg här ). Vi åt en buffalla pizza ,om det nu hette så men det tror jag, och pesto tagiatelle med lax. Jätte gott!!

Annars sov gott & så ses vi!

Likes

Comments

Hej hej!

Jag vet att det har varit dött här på bloggen rätt länge nu men har haft mycket problem med internet! Iallafall har jag haft sommarlov rätt länge nu och det första vi (familjen) gjorde var att köra upp till Gävle. Där har jag varit i min sommarstuga och renoverat, träffat släktingar, badat, paddlat SUP, vilat.... ja det var typ det haha. Sedan åkte vi upp till min mormor i Östersund. Där red vi och umgicks med vänner.

Lördag den 29 juni var jag på storsjöyran med ett härligt tjejgäng. Jag fick träffa nya människor och hade det jätte roligt. Först var vi runt och tittade, senare var vi och lyssnade på Laleh. Vilken fin människa hon är, så duktig på att sjunga och bara sprider glädje. Hon är bara sig själv. Underbar på så många sätt.Sedan var det president-talet och klockan 1:00 lyssnade vi som fortfarande var pigga på Tjuvjakt.


Hoppas att det var ett okej inlägg hehe, det kommer några fler in framtiden....

Ha det så bra!

Likes

Comments


Hej igen!

Igår var jag på Tove Lo's konsert på Backstage här i München. Dagen började iallafall med att jag var i skolan och lyssnade på olika presentationer i typ 3 timmar. På eftermiddagen var jag och gjorde sugaring på benen med en vän och sedan var det dags att åka till konserten.

I början var det något lokalt förband (tror jag) men dem såg vi (jag, min syrra, mamma och några vänner) inte och sen var det Tove Lo. Jag hade inga förväntningar och kände bara vissa av hennes låtar men blev väldigt positivt överraskad. Hon var jätte duktig på att uppträda live och jag upptäckte några bra låtar. Som till exempel Imaginary Friend och Keep it Simple.

Det var väldigt kul ändå om jag var jätte trött hahah. Så om ni är interessade kolla upp till vilka städer hon ännu kommer till och skaffa biljetter. Det är värt det!

Annars så ses vi!


Likes

Comments

Hej hej!

Jag har inte hunnit göra ett enda portugal inlägg till men nu så ska det komma flera under kommande veckan. Här kommer som sagt först lite bilder från Ponta da Piedade, Portugal. Verkligen en MUST SEE...

Det hade varit så fint att se med en soluppgång eller solnedgång. Vädret var dock ingen höjdare den dagen så bilderna är lite gråaktiga och alla blev typ suddiga... jag vet inte. Hoppas att de är okej att titta på!

Annars ha en jätte bra dag! Hejdå


Likes

Comments

Tja! Dålig uppdatering... jag vet

Jag kom hem från Lagos, söder om Lissabon i Portugal, igår kväll. Det var såååå FINT...vilket vackert ställe och nära är det också! Detta är ett par bilder från första dagen då vi bara tog det lugnt.. blev rätt tråkiga då vädret var sådär...

Det kommer fler inlägg men vet dock inte när eftersom jag har två jätte stressiga veckor framför mig... kul. Har enormt mycket jobb just nu. Imorgon är det i alllafall back to basics med skolan som börjar igen. Iväg och träna boxning ska jag också eftersom jag lovat min boxpartner hehe.

För er svenskar som inte fattar hade jag en vecka pingstlov och "snart" (om en månad ungefär) har jag sommarlov woooo. Längtar.

Likes

Comments

Tja! Här är bilder från gårdagens lunch........asså vad gott det kan vara med sallad?!

Det var sjukt varmt och soligt igår, mådde dock lite sådär så jag låg i källaren hela dagen för att slippa värmen.

Idag höll jag en franska lektion och nu kom jag nyss hem från träningen. Min vän och jag tränade mage, rumpa och ben... var rätt trött idag heheh.


Likes

Comments

Hej hej! Idag är det torsdag, både en bra och dålig dag...De jobbigaste dagarna, måndag, tisdag och onsdag, har jag nu bakom mig. Torsdag och fredag brukar bara susa förbi. Skrev också mitt sista stora svenska prov idag på morgonen... Lättnad, men har alla andra ämnena kvar, det är ju lite mindre kul. Men ett steg i taget hehe.

Det som är jobbigt, dåligt men egentligen ändå bra(om ni fattar vad jag menar) är att varje torsdag har jag tre håltimmar mitt på dagen.. liksom vad gör man då? Det är "slutet" på veckan man har redan gjort allt man ska... Det skulle egentligen vara så mycket bättre om jag skulle ha de timmarna på morgonen eller på slutet av min skoldag, eftersom jag slutar ungefär vid 17.00 och då skulle jag kunna vara hemma mycket tidigare. Men man kan inte ha allt och jag har full förståelse för att det är jätte svårt att göra "bra" scheman till alla.

De tre timmarna leder då förståss till sånt här... ÄTA. MAT. Mina två bra vänner och jag brukar luncha tillsammans och idag blev det Hungriges herz. Mysigt litet ställe som har god och fin (att fotografera, hehe!) brunch, tror det har pizza också.

Vi åt alla amerikanska pankisar (fanns till och med glutenfritt vilket jag givetvis tog) + en vän åt ett ägg, den andra en omellett och jag en avocado macka... det blev lite mycket mat hihi. Vi drack såklart alla kaffe till.

Att jag alltid lyckas att skriva så långt hehe...

Annars ha en dritt bra kväll!

PS. Tagga Prison Break...

Likes

Comments

Tja! jag vet.. inge uppdatering på sistonde.. men inget (intressant att läsa om) har hänt hehe. Igår var jag iallafall på Frühlingsfest med Mia & hennes syrra. Sköt, åkte några berg o dalbanor och åt jordgubbar var typ det vi hann på två timmar. Det var proppfullt, ingen överraskning dock eftersom det regnat och snöat hela veckan och igår var det en "varm" och solig söndag!

Rosorna vann vi på skjutningen...

Annars ha en dritt bra kväll!

//Hi! I know.. I haven't updated... but nothing (intresting for you to read about) has happened hehe. However yesterday I was at the Frühlingsfest aka mini oktoberfest with Mia & her sis. We shot, went on some roller coasters and ate strawberries, that's basically what we had time for in 2 hours. Well it was very overfilled, no suprise tho because it had rained & snowed the whole week and yesterday it was a "warm" and sunny sunday.

Otherwise have a wonderful evening!

Likes

Comments

Vart ska jag börja..... Fredag, halva dagen var jag i skolan och sedan var jag hem och ut med vovsen. På eftermiddagen blev det äreden på stan med Mia och hur god som helst salladsmiddag. Jag är typ förvånad.. brukar inte vara sådär "nyttig". Varför tog jag sallad? Förresten tittade vi hela natten på olika filmer och serier.

Lördag. Sovmorgon + ännu mer strosande på stan. Jag och Mia åt mellis på Bite Delite, sjukt gott och nyttigt.... perfekta kombinationen hehe. Dem hade olika smoothies, acai bowls etc.. aka nyttig inspo mat. Sov över hos mia så det blev ännu en film/serie natt...

Annars vad ska man säga... man vilar typ på helgen...

// Where should I start... Friday, I was in school half the day and afterwards I went home and out with my little doggy. In the afternoon I ran errands in the city with Mia & ate some really good salad for dinner. I was surprised.. haha I never choose to eat "healthy". Why did I take salad? By the way Mia and I watched movies all night long .

Saturday. ​We slept- in & walked around even more in the city. Mia and I ate a "snack" at Bite Delite, so freakin' good and healthy... perfekt combination hehe. They had like different smoothies, acai bowls etc.. aka healthy inspo food. Slept over at Mias' so we watched movies & series that whole night too....

Otherwise I have nothing more to say.. I mean you usually rest on weekends...

Likes

Comments

Jag vet, ännu en utställning...

Började dagen med att vakna 9.00 vilket är rätt tidigt för mig att vakna på lovdagar haha. Till min förvåning snöade det, man bara okej?! Det är ju mitten av APRIL... varför snöar det NU men det snöade inte i december. Hahah och det är global uppvärmning också... öhhh..okej. I allafall blev det långfrukost och en tur till mataffären. Kylskåpet var nämligen tomt efter så många "söndagar" (i München är allt stängt på söndagar) Annars tog mamsen och jag oss till Olympiazentrum med pendeltåget & tunnelbanan. Där träffa vi tre vänner och gick på Magic City - The art of the streets.

Häftig utställning, har aldrig varit på något liknande. Kul med något annorlunda ibland hehe. Intressant att lära sig om graffiti och om olika kända och mindre kända graffittikonstnärer. Alla hade sin stil och sin historia (vissa rätt lustiga)! De målade typ på allt också som tex. soptunnor vilket var lite coolt tyckte jag. Man fick också lära sig lite roliga graffitiuttryck som till exempel "top-to-bottom" och "end-to-end" kombinerat är "a whole-train" som betyder att HELA tåget att blivit graffiti målat. Lite workshops fanns det också beroende på dagarna- Idag var det kalligrafi och en bodypaint Live event. Recommenderar verkligen.... rolig grej att göra på en SNÖIG dag i April... länk till hemmsidan här

Såg också att det skulle finnas en "magic city" från och med den 1 November i Stockholm.. Kul att få lite sneak peaks hahhah... länkar här för mer info och sånt.

Tror nog ändå att jag är mer för fotoutställningar....

Annars ha en amaziiiing kväll! woooooo!

// I know, yet another exhibition....

Started of the day by waking up at 9 am wich is pretty early for me to wake up on a vacation day. To my suprise it was snowing, I was just like okay?! It's like the middle of APRIL.... why is it snowing NOW it wasn't even snowing in December. Hahaha and it's apparently global warming too....euhhhh..okay. Anyways I even ate breakfast without rushing, which I usally don't do on school days haha. The fridge was empty after a lot of "sundays" (in Munich everything is closed on sundays), so we took a little trip to the grocery store. Afterwards mom and I took the train to Olympiazentrum and met up with three friends and went to see this exhibition: Magic City - The art of the streets.

​Very cool exhibition, I've never been to something similar. It's sometimes fun to discover something different. They had an intresting story about the evolution of graffiti and enormously many various artists. They all had their own style and own history (some were pretty amusing)! They also all painted on practically everything like trash cans which was pretty cool I thought. I learnt some fun graffiti expressions for example "top-to-bottom" and "end-to-end" combined it is a "whole-train" which means the whole train has been covered with graffiti. There where a few workshops depending on days- Today they had calligraphy and a bodypaint live event. I really recommend this exhibition.... fun thing to do on a SNOWY day in April.... Link to website here

I also saw that the exhibition will come to Stockholm from the first of November 2017. Now you got a sneak preview hihi.. more information here.

this exhibition was nice but I think I like photography more..hehe

Otherwise have an amaziiiiiiing evening! wooooo!


ARTISTS

picture 1: left MadC, middle Qi Xinghua, right HERAKUT -

picture 2: Qi Xinghua - picture 3: OAKOAK -

picture 4/soptunnan: don't know

picture 5: left ?, right Daze - picture 6: me & a lot of people - picture 7: OLEK

Likes

Comments