Vardag

Nu vart det ett tag sen igen haha. Jag har haft fullt upp med studier, djuren, julklappshandling och ordningen hemma. Vi har gått kursen arbete på väg nivå 1 & 2. Nu läser vi schakta säkert och ska ha prov på det imorgon. Så blir att plugga järnet ikväll.
Annars så vart jag iväg med ett gäng katter på kastrering i fredags däribland Irma, gick bra för alla och nu håller Irma på att hämta sig. Hon är redan mycket lugnare och tillfreds.

Igår och idag har jag mest städat, även om vi har litet tar det tid att få det noggrant städat. Hatar att göra det halvdant. Katterna fick lampor installerade i sitt rum/toalett, blev jätte bra och lite lättare att ta kattlådan nu i vintermörkret. Har fått upp adventspynt då jag inte har tid varken imorgon eller lördag, sen fyller jag på strax innan jul med mer. Har filmat pyntandet så kommer upp en video på lördag.

På lördag ska jag jobba samt ha insläpp i mitt stall. Sen även hjälpa syrran i helgen som flyttat.

Måste även bara visa min fina almanacka från personlig almanacka, så bra och hjälper mig hålla koll.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vardag
Jag är väldigt dålig med uppdatering på både bloggen och youtubekanalen just nu. Ska verkligen försöka ta tag i det.


Nu denna veckan har jag börjat pendla 20 mil per dag. De krävs lite finess och planering för att få det att klaffa. Detta har lett till att jag somnar till en stund på eftermiddagen/kvällen. Vaknar rätt tidigt nu och ofta även mitt i natten.

Men får det väll snart till en rutin. Vi har bara läst teori denna veckan så man blir ju lite seg i huvudet. Annars så är allt bra, Bellis har fått en hagkompis igen vilket är jätte kul och bra för henne. Trodde hon skulle bli jobbig med att bli lämnas själv och vi trodde likadant med hagkompisen. Men det har inte varit några problem alls. Peppar peppar.

Likes

Comments

Imorgon så har jag pluggat en månad på movant, ska ju som tidigare sagt plugga till anläggare. Det har gått över förväntan på de flesta sätt. Jag tycker det vi gör är riktigt roligt, träffar roliga människor, jag lär mig nya saker varje dag då det är riktigt bra lärare och flertalet av eleverna har erfarenhet från jobb inom olika branscher. Redan nu kan jag säga att yrkesskola för vuxna är på en helt annan nivå än yrkesutbildningarna på gymnasiet, men sen är det så mycket som är annorlunda mer än själva utbildningen. Det är matlådor med, köpa de kläderna som krävs och ja det blir som en arbetsplats.


Det vi gjort hittills som ni ser är att snickra ihop en fågelholk, armera, gjuta lågform, regla upp, sätta gips, spakla, slipa, läsa massa teori och imorgon är det dags att börja mura. Oavsett vad du ska utbilda dig till inom bygg så kommer du börja med den här första kursen som består av grunder inom bygg vilket är nyttigt och roligt.
Vi som ska bli anläggare kommer göra klart denna första kursen här i Varberg sen ska vi börja pendla till en annan av Movants skolor men det dröjer åtminstone en månad till. Bellis trivs förövrigt bra i nya stallet, jag med. Det passar väldigt bra att det ligger påväg till varberg så jag tar henne direkt efter skolan allt som oftast.

Likes

Comments

Vardag

Nu i helgen som var besökte jag och mamma ett par ställen som ingick i evenemanget smaka på tvååker. De var allt från gårdsbutik, bed and breakfast, pub, retrobutik och café.

På lördagen var vi på karlsbergs gård och på puben the red fox. Vill gärna tillbaka till den puben med Putte för är rätt säker på att han hade gillat det.

I söndags var vi på strömma farmlodge och fikade och var även inne i de butikerna som finns där. Sen styrde vi kosan mot hägareds gårdsbutik där vi köpte sallad och potatis.

Mysigt!

Likes

Comments

Vardag

Vilka dagar det har vart, de sista fixades inför flytten. I fredags efter jobbet bar det av, koppla transporten sen mot betet. Att få fatt i henne samt få på grimman gick över förväntan men hon fick lite moraliskt stöd av minishettisen och halvblodet med haha. Lastningen gick så himla bra, hon gick rätt på och höll sig relativt lugn inne i transporten. En kort resa på kanske 10 minuter var det sen var vi framme.

Blev varmt mottagna av några stallvänner, Bellis fick komma in på box och en stund senare började hästarna komma in. Hon har tagit flytten så bra. Igår vart jag i stallet två gånger dels för att vara med på utsläppet och se att allt gick väl, var och köpte foder och fikade med mamma och syster emellan. Andra gången tog jag in henne för att borsta samt pröva sadeln men fick feeling och bara nej vi tar oss en ridtur i paddocken. Där var hennes boxgranne Pinnen också som sen visade henne runt paddocken så hon kände sig lite mindre hispig. Hon kändes pigg och glad, lite på tårna. Vi skrittade nog bara 10 minuter då hon vilat stor del av sommaren. Nu är vi snart på gång igen och imorgon kommer hovis.

Känner mig så varmt välkomnad på Backens gård, trevligt folk och fina hästar. Sen så trivs Bellis så mycket, man ser det på henne. Jag har även vloggat allt, sista dagen vloggade jag med nya kameran som jag tyvärr hade helt fel inställningar på visade det sig men kommer väl snart i underfund med hur den fungerar haha.Likes

Comments

Jag kollar mycket på youtube, det finns så mycket roligt att kolla på. Både svenskt material och internationellt material. Sen jag blev l/o-vegetarian så letar jag ofta inspiration via Youtube för bli mer påhittig i matlagningen bland annat. Kollar även mycket hästvideos, ger bra perspektiv på saker och ting.

1. Liv B - tidigare känd som Liv's Healthy Life. Hon lägger upp ett hav av recept, allt från nyttiga till riktigt onyttiga recept. När man kollar på hennes kanal känner man att vem som helst hade kunnat äta vegetariskt/ha en vegansk livsstil.


2. Raw Alignment. Alltså den här kvinnan är ett energiknippe, hon har liknande bakgrund som mig när det kommer till mat som mig vilket gör att jag kan relatera mycket till henne. Hon pratar mycket om att älska sig själv, leva mer minimalistiskt och nära naturen, är vegan och även ätit mycket raw. Hon har precis hajkat ett par månader i Appalacherna där hon samtidigt vloggat. Inspirerande på alla sätt och vis.


3. Helen Torsgården. Förhoppningsvis vet de flesta om vem detta är, mycket av Helens videos handlar om hennes liv med sin sambo på deras gård i värmland. Hon har katter, getter, ett får & en webbshop. Hon har ett stort intresse för att renovera och inreda, vilket även jag har. Just nu är hon höggravid och hon är även makeupartist.

Likes

Comments

Då är stallflytten igång! De blir en 3 dagars flytt kan man säga. Packa, flytta hö & grejer, flytta häst - det kommer att komma en vlogg. Fick ett härligt välkomnande igår när jag kom med höet och mina grejer, positiva vibbar direkt. Ska stå på backens gård, tycker de verkar vara ett lagom stort stall som har det mesta och tror det kommer matcha våra behov som ekipage bra. Bellis flyttar dit i nästa vecka, dag har jag inte kommit fram till ännu. Ska även boka in hovslagarbesök för damen.

Annars så återstår sammanlagt 4 dagar på jobbet för säsongen, denna sommar har gått fort. Studierna börjar om 12 dagar. Planen är även att börja gymma i höst men som det ser ut nu kommer det inte ske innan september, vill komma in i alla nya rutiner först annars blir det för mycket på en och samma gång.

Likes

Comments

Nu går jag in på den sista perioden med jobb nu i juli, vädret i juli har inte direkt vart somrigt och jag har faktiskt inte badat ännu. Jag vill få till lite sommarkänsla och jag har ju ett par dagars ledighet innan jag börjar studera så får försöka klämma in min tältsemester. Jag har ju ögonen på att åka till Isaberg, finns ett gäng roliga aktiviteter där nämligen.

Mycket pusslande just nu då jag även ska byta stall i månadsskiftet, Bellis flyttar dock inte in direkt. Anledningen till flytten är helt enkelt att de blir närmre till stallet samt ligger mittemellan hem och skolan. Känner även en i stallet sedan tidigare så blir säkert super bra.

Som ni ser har detta inlägget ingen bild, jag lyckades nämligen glömma mobilen hemma idag. Lite mobildetox är väll inte helt fel heller...

Likes

Comments

Godmorgon allihopa, verkar bli så fint väder idag så hoppas de håller i sig tills jag går av mitt pass. Jag har inte skrivit på en vecka men har väll ändå skett lite saker utöver jobb. Patrick fyllde bland annat 21, min syster firade att hon fyllt 18, jag körde på wheels & wings, vi har rensat ut ett utrymme hemma, lagat matlådor & även tagit emot hemleverans av kattmat som vart lite små intressant.

Då jag vet att många undrar vad jag jobbar med så tänkte jag att jag kan förklara hur en dag på jobbet ser ut, jag jobbar alltså på camping. Jag jobbar både morgon och kvällspass, ibland har man vändpass som nu att jag jobbar kväll för att sen gå på morgonpasset direkt dagen efter men det sker nog bar a1-2 gånger under säsongen. Så när man som jag har 4 mil till jobbet blir de bara hem, sova och sen åka igen.

Vi kan ju ta hur ett kvällspass ser ut. Det börjar med att jag går på jobbet under eftermiddagen, jag kollar läget med den som jobbade morgon och kollar om det finns några incheckningar som väntar. Det kan komma folk och checka in hela kvällspasset så det trillar in allt eftersom. Jag kollar mailen med jämna mellanrum och tar emot samtal samt sköter kiosken, kulglassförsäljning och betalning för pizzerian som finns. Fixar med brödet inför kommande dag, städar vid stängning, räknar hur många tidningar som inte blivit sålda och rapporterar det. Det är kvällen i stora drag, på en camping är kvällspassen allt som oftast väldigt roliga då det ibland även är underhållning mm. Vill man ha ett kul säsongsjobb så rekommenderar jag att söka jobb på en camping, skulle dock säg att de krävs lite skinn på näsan för det är trots allt så att man möter människor som är på sin efterlängtade semester. ;)

Likes

Comments

Glad sommar på er, nä jag kan väll inte påstå att de har vart något sommarväder att tala om hittills. Vart bra väder när jag jobbat känns det som, jag sitter ju inomhus framför dator på jobbet. Det är ju högsäsong i campingvärlden nu så lite mer att göra på jobbet och det är faktiskt bara skönt och roligt. Men då det är lugna stunder på jobbet så sitter jag antingen och gör en budget och planerar ekonomin inför hösten eller så beräknar jag foderstater för djuren. Nörderi.

Känns som jag bara jobbat de senaste och stressat runt mellan olika grejer. Men nu tänker jag att nu ska jag ha lite skön sommar, få ordning på det som behövs. Åka på tältsemester, mysa med Bellis på betet om hon vill. Denna helgen är min sista lediga på en månad, sen har jag två dagar ledigt innan jag börjar studera igen. Sen väntar ca. ett års studier, mer om det när det närmar sig.

Ska även lägga upp en bra plan för Bellis träning, målet är i höst att hon ska vara i tävlingskondition.

Likes

Comments