Vardag

Nej men hej allihop! Detta inlägget läser inte ni förrens tisdag morgon, ett litet tidsinställt från mig då jag insåg att ingen skulle läsa om jag postar det vid 23.30 haha...

Nu under måndagen så ägnade jag väll all min vakna tid åt hästar. Bellis nya hovslagare skulle komma nämligen och såklart har det vart blött väder. Hon fick komma in och torka upp någon timma och blev ompysslad, tyvärr hade mitt pälsglans frusit och inte tinat upp trots plusgrader vilket var lite irriterande. Hovslagarbesöket gick super, han var super trevlig och Bellis tyckte om honom samt ett bra resultat. Fick mycket nyttig info och lite angående vad man ska hålla koll efter på hovarna just nu. Visade sig även att han har haft hand om verkning och skoning hos flera jag känner. Detta blir nog bra!

Sen vart de lite pyssel med de andra hästarna i stallet också. Imorgon (för er då) är det dags för Puttes ena katt att kastreras så då blir de tidig morgon med honom till kliniken. Vi hörs!

Likes

Comments

Jag är faktiskt otroligt taggad inför det här året. Det finns så mycket möjligheter, något jag inte hade sagt för ett par årsen då jag hatade allt mest hela tiden. Men jag har börjat uppskatta allt så mycket mer, värderar min familj högt och mitt mående också. Man ska ge av sig själv har jag lärt mig men lika viktigt att inte glömma bort sig själv heller. Jag har vart på båda ställena, otroligt egotrippad och helt glömt bort mig själv och mina behov. Nu är de ändrat på det. Bort med energitjuvar.

I år ska Bellis få mycket uppmärksamhet. Målet är att hon långsamt ska komma igång, en medryttare skall få hjälpa till med detta. En plan ska läggas upp helt enkelt och jag tror detta kommer blir jätte bra.

Jag ska arbeta mer med mig själv och mina relationer. Allt med jobb och studier gör att jag & P kommer få börja planera allt mer kring ekonomi mm. Helt enkelt för att alla ska må bra och för att undvika missförstånd.

I sommar har jag samma jobb som förra året vilket är underbart, jag trivdes otroligt bra där! Sen i höst är det dags för studier igen, ska bli roligt att själv välja precis vad man ska studera.

Vlogga - jag har ju haft en rätt bra kamera liggandes men de behövdes minneskort, laddare och nytt batteri för att kunna få användning av den så det har införskaffats. Även ett stativ som dock var lite sönder när jag fick det så företaget skickar ett nytt. Ska bli kul att komma igång med vloggar och videos mer seriöst! Så stay tuned!

Likes

Comments

Den härjar överallt. Varje dag uppkommer statusar om den. Varje jävla vintermånad sitter jag på spänn. Magsjuka, vinterkräksjuka, spya. Bara att skriva de orden får magen att knyta sig och kännas ostadig.

Jag har en fobi, som med ett finare ord än de ovanstående heter emetofobi. Jag är rädd för att spy själv, jag har rädd för att se eller höra andra spy, jag klarar inte av ljudet av ett djur som spyr, folk som hostar eller sätter i halsen gör mig rädd, jag kan höra en persons mage låta konstigt oavsett ljudnivå, känner någon illamående så är jag oftast på språng direkt.
Jag tvättar händerna konstant, undviker att vara på offentliga platser under vintermånaderna, håller mig isolerad och går bara ut/handlar om jag verkligen måste, åkt buss har jag inte gjort sen innan sommaren, oroar mig konstant över utgångsdatum på maten eller hur den förvarats eller tillagats.

Just nu läser jag om hur folk blir magsjuka överallt, det spelar ingen roll att personen som skrev det är 50 mil bort. Det känns som det är uppe i mitt ansikte. Tvätta händer, tvätta lakan, äter vitpepparkorn. Proviva, nyttiga yoghurtar, goda magbakterier. Inte äta något alls ibland, då borde jag inte bli dålig tänker fobin. Vad som helst för att inte bli dålig. Onlineshopping - japp japp!

Sur uppstötning - panik. Magtarmljud - panik. Illamående - panik panik panik.

Det var bara några veckor sen som jag var med om att en människa spydde pga. bakfull/för mycket dricka. Jag fick panik. Jag höll för öronen det hårdaste jag kunde, jag gömde mig under täcket, svettades, hyperventilerade, störtlipa. Sen så fort chansen kom så sprang jag ut. Frisk luft och svalka ner kroppen.

Jag har massa skyddsbeteende men försöker att inte använda dom. Men något som inte funkar för att göra min fobi bättre är att utsätta mig direkt för den utan det blir tvärtom. Att spotta i toaletten ger mig till och med flashbacks från när jag vart dålig trots att jag bara spytt 2 gånger på 9 år. (Ta i trä)

För att undvika att sprida smittor till sjuka, svaga, fobiska personer mm. så har jag ett par råd som kan faktiskt hoppas alla följer.

* Behandla alltid kräkningar som inte uppstått pga. överdrivet alkoholintag och dyl. som magsjuka!

* Stanna hemma minst 48 timmar efter att alla symtom avtagit helt och aptit återkommit.

* Tvätta händerna noga med tvål och vatten. Tvätta före måltid, efter man vart ute etc. Sprit hjälper inte mot magsjuka/vinterkräksjuka.

* Skura alla ytor med klorin eller virkon. Ha gärna färdigblandad lösning nära till hands så att man kan spraya direkt i toastolen efter kräkning/diarré. Viruset kan överleva på ytor upp till 2 veckor annars.

* Tvätta i 90 grader.

* Laga ej mat om du är sjuk. Frysta färdigrätter är ett tips.

Tack och hej för mig!

Likes

Comments

Igår spenderade jag kvällen med mamma. Vart en del irritation i samhället då någon/några håller på och saboterar på olika vis. Igår låg de sönderslagna pumpor lite varstanns. Jag bestämde mig för att starta en nattvandringsgrupp och nu är det inte mindre än över 100 medlemmar i den.

Tidningen ringde upp tidigare och jag fick svara på frågor om detta och bara en stund senare var det uppe på deras hemsida så ja allt har gått fort fort med detta projekt. Dra igång projekt är lite min grej haha.

Imorgon tänkte jag publicera lite bilder från när jag hade halloweenbak. Pumpacupcakes it is. Ska även in på besiktingen med bilen imorgon.


Likes

Comments

Vardag

Nu var det ett tag sedan jag skrev sist. Jag har lite allt möjligt som sker just nu. Typ hela mitt liv kretsar kring att få ekonomin att gå runt just nu. Jätte kul verkligen.

Vart iväg med Bellis förra veckan, hon fick den årliga vaccinationen. Sen igår va syrrans häst lite dålig så då spenderade jag även den dagen hos mamma. Känns som jag gör så mycket men ändå inte. Får inte städat och i ordning bombnedslaget här för blir trött av att flänga omkring. Saker jag och P gör under dagarna går omlott med varandra så är den ena hemma är den andra inte det och just nu har jag inte orken att städa allt det som 2 personer och flera katter stökar ner utan hjälp. Det senaste har det vart att vi sover ihop sen spenderas resten av tiden isär. Känner mig bara trött trött trött. Jag har inte ridit på 5 månader och Bellis har jag ännu inte hunnit sitta upp på.

Försöker även söka jobb, jag fick ju komma på en intervju som jag nämnde tidigare men fick inte jobbet. Nu det senaste har det bara dykt upp massa jobb jag inte är kvalificerad för.

Nu fick jag gnällt av mig lite och det behövs ibland. Lite medvind vore trevligt som omväxling. Halloween närmar sig och det är ju trevligt för jag älskar dem traditionen. Kommer ett inlägg med hur jag dekorerar på halloween sen.

Likes

Comments

Hej igen vänner! Här har det ekat tomt typ hela september. Jag har inte direkt haft något att blogga om. Vi har möblerat om nu över helgen och jag har vart lagledare. Även Ashy har blivit kastrerad.

Jag fick nej från skolan att börja plugga så där försvann den chansen så blivit fullt upp med jobbsökande. Vart på en intervju i torsdags och det var en trevlig intervju i ett mysigt kontor mitt i varberg. Vet inte riktigt hur de går med det jobbet ännu.

Det känns väldigt jobbigt att ha så oviss framtid. Jag vill och behöver tjäna pengar.  Hatar att vara beroende av andra. Jag försöker undvika att min ekonomi får mig deppig men ibland slår det till. Blä.

Likes

Comments

Jag har vart lite frånvarande från bloggen de senaste dagarna men jag ska vara ärlig och säga att jag haft fullt upp sen jag kom på svensk mark. Vi hann köra av båten och komma en liten bit utanför Göteborg innan ena bilen la av. Så Putte fick stanna med den trasiga bilen och invänta bärgning medans jag körde hem med resten av gänget.

Hela veckan har jag hjälpt mamma hemma, kört henne till sjukhuset och kört till stan för ärenden. Jag körde ner henne till sjukhuset som ligger 6 mil enkel väg ner och väntade många timmar med henne där hon skulle opererats igår. Men när hon vart ombytt och suttit med dropp i 4,5 timma säger det att de inte har tid för henne under dagen. Så blev att åka hem och åt max på vägen hem.

Idag fick hon ta foton till sitt körkort som skall förnyas för efter operationen dröjer de nog ett tag innan hon kan förnya det. Vi har även vart en sväng om mormor och hennebs syster. Vart även inne på campus i måndags och även idag för att se om jag kan lösa mima studier, får jag godkännande så börjar jag studera igen i slutet av månaden.

Vår ena katt som vart försvunnen en månad återkom för några dagar sen så honom åker jag in med på kastrering imorgon bitti, ni har inte sett så mycket av honom här så kanske lite förvirrande.

Det känns och syns att jag sovit lite denna veckan och vart igång så stor del av dygnen, knappt fått träffa pojken min liksom.

Likes

Comments