Vilken dag det har varit asså. Kan knappt fatta allt som hänt. Vi åkte ju ner förut till Åsbo och kvällen innan kände jag mig inte helt hundra och det var jag väl inte heller. Men när jag vakna kände jag mig bättre än igår. Så jag går och tar på mig alla tävlingskläderna och går och äter frukost. Efter det så fixar jag iordning mig och sen när vi ska åka till stallet och hämta transporten så vill inte dörren stänga sig på mammas sida. Så jag går upp till stallet och fixar Bulan när mamma försöker fixa dörren.

Efter allt är fixat så börjar vi köra mot Åsbo. Vi stannar inte under hela vägen ner. Jag kände mig väldigt trött så jag tänkte sova påväg ner. Men som jag är så sov jag bara 10 minuter haha.

Vi kommer fram och vi går och visar vaccination och sen går vi och kollar lite på banan och sen framridningen. Det som var så bra idag var att en utav mina tränare Emma var där och hjälpte mig på framridningen och collecting ring.

Jag går iallafall in på framridningen och rider runt lite. Vi red lite programdelar och sen så var det min tur att gå in i collecting ring. Emma va med på collecting ringen men kunde inte se programmet för hon skulle hjälpa Ida. Men på banan gick det bra. Det är mest i ryggningen och så som jag tappar poäng. Men jag fick mina procent och dom var helt otroliga. Vi fick 70,278 vilket är helt otroligt och tog oss till en tredje plats. Ida och jag hade samma procent men hon hade högre på dom där nere. Grattis till Izabella som vann den klassen.

Det blev dags för andra klassen. Han var piggare till den klassen på framridningen han blev lite extra spänd när det var en häst som gick och gnäggade typ hela tiden. Men när vi väl kom in på banan så dog han lite. Men vi red ändå ihop 70,132% vilket är helt sjukt för att ha feber och ont i halsen. Jag kände väl att jag inte kunde trycka till honom så som jag ville för att jag inte hade orken till de. Men jag tog en tablett och sen gick vi på prisutdelning. Izabella blev även placerad som fyra i denna klassen.

Detta har verkligen varit en jätterolig dag och för Johanna i stallet gick det oxå bra för.
Så nu ska jag kolla klart mello och sen gå och lägga mig!!❤❤

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Nu är vi påväg till tävlingen i Skåne. Så vi har en lång resa framför oss. Bulan är taggad och jag är taggad. Det ska bli så kul för det är väldigt många som jag känner som ska dit. Johanna från stallet ska dit med sin ponny.
Det är så synd att Emma inte kan va med pga att hon har gips på handen vilket hindrar henne från att rida. Så alla styrkekramar till henne så hoppas jag att hon snabbt blir av med gipset så att hon kommer upp på hästryggen igen❤

Likes

Comments

Idag ska jag på ghs vilket ska bli jättekul. Frida ska ta hand om hästarna idag. Vi ska kolla på küren och sen ska vi gå lite på mässan. Jag va även där i onsdags med Ebba och det var superkul. Det som inte va så kul va att vi stod i kö till maten i en och en halv timma och att showen va väldigt sen så vi hann inte se gymkhanan. Så idag ska jag gå tidigare från skolan så ska vi åka dit. Det ska bli superkul att träffa alla som är där som man inte har träffat på länge.
Men först bär de av till skolan i några timmar❤

Likes

Comments

Igår va jag och tävla, man kan ju säga att det var en mycket omtumlande dag. Allt gick jättebra i stallet och det gick bra att köra. Han stod stilla och var duktig på transporten.

Vi lastade ut och började göra iordning honom. Vi gick till framridningen och där övade vi lite programdelar. Han kändes jättebra och jag var taggad inför klassen. Lite nervöst eftersom att det är första gången jag startar l:ap1. Men vi gick in i collecting ring och övade lite övergångar. Han kändes fortfarande jättebra.
Vi gick in på banan och han vägrade gå förbi ett hörn och kortsidan där domaren satt. Jag envist försökte rida förbi så att han inte skulle vara rädd. Men de hjälpte ju inte. Domaren blåste i visselpipan och de var min tur att starta. Jag rider upp och det går ganska bra lite vid sidan av medellinjen. Och han vägrade ju gå förbi det hörnet och redan då var jag lite arg. Men sen kom vi till andra öppnan och då galopperade vi oss genom den och då efter serpentinbågen så valde jag att utgå. För att det var en som hade haft 41% och då ville jag inte ens ha mina %.


Vi gick och lastade på och gav han lite vatten. Snart var det min tur igen och då i l:ap2. Mellan klasserna hade jag och mamma talat om hur jag skulle göra när han vägrade gå ut där i det hörnet. Så vi gick till framridningen igen och även då kändes han väldigt bra. Så det blev min tur att gå till collecting ring. Jag hade spöet där i båda klasserna så att jag skulle få han framåt för ofta när jag kommer in på banan så dör han lite. Men nu hade hon innan mig ridit klart så jag släppte spöet och gick in på banan. Och jag började rida runt i vänster varv. När vi kom till hörnet som var läskigt så vände jag om handen och red öppna där. Jag gjorde samma sak i höger varv och då gick han faktiskt ut i hörnet. Så den nya domaren blåste i visselpipan och jag red upp på medellinjen denna gången mer rakt. Vi red ett jättefint program och när jag red upp på medellinjen sista gången så sken jag som en sol för att jag var så nöjd med både mig och Bulan. Och så kom % och det slutade på 69,5%. Och tänk att gå från att utgå till att få så bra %. Efter det var det bara två ryttare efter mig. Jag väntade spänt på deras resultat. Så kom dom och jag slutade som trea. Jag är verkligen så nöjd och tänka sig att det ändå slutade bra.

Om man bortser från första starten är jag jättenöjd med tävlingen och det har varit så kul. Jag träffade även klubbkompisen Sandra och hennes mamma Marie. Sandra var jätteduktig med båda sina. Väldigt skev bedömning men hon gjorde väldigt fina ritter.
Jag är så taggad på detta året och vad det har att erbjuda👍🏻❤

Likes

Comments

Idag ska min lillasyster träna för Emma Jönsson och då ska jag få följa med och rida inne. Eftersom att vi inte har ett ridhus så ska det bli härligt att få komma in och ha speglar så man ser hur rörelserna ser ut. Det är så bra att det finns speglar där för jag måste öva på skolorna. Mest slutorna men oxå öppnorna. För denna helgen som kommer ska jag till Åmål och tävla. Då ska jag rida lätt ap1 och en lätt ap2. Det är en regional tävling så då vill jag försöka kvala till nationellt.

Igår så tog mamma fram bommar och mätte ut 20x40 bana så jag kunde rida igenom lätt ap1. Det gick lite sådär första gången men andra gången gick det bättre.

Här är en video från träningen i torsdags.❤

Likes

Comments

Igår var jag ju och tävla och det gick så bra. Han var lite matt men det gick ändå. Vi red ju två LA:1 och i första fick vi 73% och i andra då han var lite mer på tårna men ändå lite matt fick vi 74% så jag e verkligen jättenöjd. Eftersom att han gick två klasser med bara en halvtimma emellan så fick han inte stå på transporten eller vila utan han fick bara skritta en lång stund och sen var det på igen. Nästa tävling är en i Åmål och då är det en regional LAP1 och en LAP2 så nu ska jag plugga in dom och öva på dom så mycket som möjligt.

Bilder från tävlingen kommer lite senare då mamma har rätt många bilder från tävlingen så hon ska skicks över dom. <3

Likes

Comments

Jag har ofta tänkt på hur mycket tid och kraft man lägger ner på hästarna. Många säger att ridning inte är en sport, för i sporter så svettas man och bygger muskler. Men gör man inte de i ridning då? Vad jag vet svettas man och bygger muskler inte bara på sig själv utan oxå på ett levande djur som har en egen vilja och egna tankar. Vad jag vet så har inte en fotboll ett eget sinne. Jag ska inte klanka ner på fotboll bara för att jag inte tycker om de, så varför är det då ok att klanka ner på ridning bara för att man inte gillar sporten eller hästar. Det finns liksom igen logik i det hela. Jag har även tänkt på det med att man tydligen inte behöver träna eller så för att kunna rida. Men då har jag en fråga till dig som säger så. Tror du att Zlatan sket i att komma på någon träning i veckan för att han kände inte för de? Nej de gjorde han inte. Han var säkert kvar längre än alla andra för att öva mer så att han kunde bli bättre. Och det är samma med ridningen. Vi sliter som djur för att komma dit vi vill. Vill vi till SM säger vi så får vi rent ut sagt jobba rumpan av oss. Och det är så mycket mer än att ta in hästen och rida. För det ligger så mycket bakom de. Och det man visar upp på banan är resultatet av allt slit man har gjort hemma. Ju mer du tränar desto mer tur har du haha. Och bakom varje ekipage finns ett team som oxå jobbar rumpan av sig. Så nästa gång du säger att man inte behöver göra något inom ridsporten kanske du ska ta och tänka en gång till. Jag läste en väldigt bra text som jag tycker att man ska läsa. Det var Johanna Lassnack som skrev om hur man når sina mål. 

Idag ska jag till stallet och rida Golden och Bulan i paddocken. På Golden ska jag inte göra så mycket, kanske göra några skolor. På Bulan ska jag rida igenom LA1 inför i helgen. Sen ska jag nog rida lite skolor och så på honom oxå. Ska mest fokusera på diagonalslutorna. För att det är dom som är svårast tycker jag. <3

Likes

Comments

Jag vill verkligen be om ursäkt för att jag har varit så dålig på att uppdatera på sista tiden. Jag haft så mycket med skola och så. Och jag ska verkligen försöka uppdatera så mycket som möjligt. Idag ska jag bara plugga så jag har lite tid över till att blogga. Men i helgen ska jag på en p&r med Bulan. Vi ska rida två lätt A1 vilket ska bli kul. Dom har gjort om den så det är inridning i galopp och sen är det även en 20 meters volt där man ska länga formen. Men det är inga problem eftersom att det har vi ju tränat på. <3

Likes

Comments

​Godmorgon hoppas alla har sovit gott. Idag trodde jag att jag började 08:00 men började visst 08:40 så då har jag lite extra tid till att plugga och uppdatera lite. Idag ska jag iallafall först gå till skolan och sen ska jag hem och plugga lite. Efter att jag har pluggat så ska jag gå till stallet och rida Bulan och Golden. Även denna söndagen hade jag migrän men jag hann rida en häst innan jag var tvingen att gå hem. Så idag blir första dagen på veckan som jag är i stallet och skolan. Jag hade tänkt att jag skulle läsa lite i en bok som vi har fått i skolan men den hade jag tydligen glömt i skolan så det blev inte något med de. Men nu ska jag duscha och fixa mig inför skolan<3

Likes

Comments

Gomorron, hoppas ni har sovit gott!
Idag ska det bli en jätterolig dag för jag ska nämligen på clinic med Pether Markne. Vi ska åka typ halv tio dör det börjar tio. En tjej som jag känner ska rida vilket ska bli jättekul att se.
Så nu ska jag gå upp och duscha, äta, ta på mig och sen så rullar vi mot clinicen.❤️

Likes

Comments