Igår va jag och tävla, man kan ju säga att det var en mycket omtumlande dag. Allt gick jättebra i stallet och det gick bra att köra. Han stod stilla och var duktig på transporten.

Vi lastade ut och började göra iordning honom. Vi gick till framridningen och där övade vi lite programdelar. Han kändes jättebra och jag var taggad inför klassen. Lite nervöst eftersom att det är första gången jag startar l:ap1. Men vi gick in i collecting ring och övade lite övergångar. Han kändes fortfarande jättebra.
Vi gick in på banan och han vägrade gå förbi ett hörn och kortsidan där domaren satt. Jag envist försökte rida förbi så att han inte skulle vara rädd. Men de hjälpte ju inte. Domaren blåste i visselpipan och de var min tur att starta. Jag rider upp och det går ganska bra lite vid sidan av medellinjen. Och han vägrade ju gå förbi det hörnet och redan då var jag lite arg. Men sen kom vi till andra öppnan och då galopperade vi oss genom den och då efter serpentinbågen så valde jag att utgå. För att det var en som hade haft 41% och då ville jag inte ens ha mina %.


Vi gick och lastade på och gav han lite vatten. Snart var det min tur igen och då i l:ap2. Mellan klasserna hade jag och mamma talat om hur jag skulle göra när han vägrade gå ut där i det hörnet. Så vi gick till framridningen igen och även då kändes han väldigt bra. Så det blev min tur att gå till collecting ring. Jag hade spöet där i båda klasserna så att jag skulle få han framåt för ofta när jag kommer in på banan så dör han lite. Men nu hade hon innan mig ridit klart så jag släppte spöet och gick in på banan. Och jag började rida runt i vänster varv. När vi kom till hörnet som var läskigt så vände jag om handen och red öppna där. Jag gjorde samma sak i höger varv och då gick han faktiskt ut i hörnet. Så den nya domaren blåste i visselpipan och jag red upp på medellinjen denna gången mer rakt. Vi red ett jättefint program och när jag red upp på medellinjen sista gången så sken jag som en sol för att jag var så nöjd med både mig och Bulan. Och så kom % och det slutade på 69,5%. Och tänk att gå från att utgå till att få så bra %. Efter det var det bara två ryttare efter mig. Jag väntade spänt på deras resultat. Så kom dom och jag slutade som trea. Jag är verkligen så nöjd och tänka sig att det ändå slutade bra.

Om man bortser från första starten är jag jättenöjd med tävlingen och det har varit så kul. Jag träffade även klubbkompisen Sandra och hennes mamma Marie. Sandra var jätteduktig med båda sina. Väldigt skev bedömning men hon gjorde väldigt fina ritter.
Jag är så taggad på detta året och vad det har att erbjuda👍🏻❤

  • 44 readers

Likes

Comments

Idag ska min lillasyster träna för Emma Jönsson och då ska jag få följa med och rida inne. Eftersom att vi inte har ett ridhus så ska det bli härligt att få komma in och ha speglar så man ser hur rörelserna ser ut. Det är så bra att det finns speglar där för jag måste öva på skolorna. Mest slutorna men oxå öppnorna. För denna helgen som kommer ska jag till Åmål och tävla. Då ska jag rida lätt ap1 och en lätt ap2. Det är en regional tävling så då vill jag försöka kvala till nationellt.

Igår så tog mamma fram bommar och mätte ut 20x40 bana så jag kunde rida igenom lätt ap1. Det gick lite sådär första gången men andra gången gick det bättre.

Här är en video från träningen i torsdags.❤

  • 101 readers

Likes

Comments

Igår var jag ju och tävla och det gick så bra. Han var lite matt men det gick ändå. Vi red ju två LA:1 och i första fick vi 73% och i andra då han var lite mer på tårna men ändå lite matt fick vi 74% så jag e verkligen jättenöjd. Eftersom att han gick två klasser med bara en halvtimma emellan så fick han inte stå på transporten eller vila utan han fick bara skritta en lång stund och sen var det på igen. Nästa tävling är en i Åmål och då är det en regional LAP1 och en LAP2 så nu ska jag plugga in dom och öva på dom så mycket som möjligt.

Bilder från tävlingen kommer lite senare då mamma har rätt många bilder från tävlingen så hon ska skicks över dom. <3

Likes

Comments

Jag har ofta tänkt på hur mycket tid och kraft man lägger ner på hästarna. Många säger att ridning inte är en sport, för i sporter så svettas man och bygger muskler. Men gör man inte de i ridning då? Vad jag vet svettas man och bygger muskler inte bara på sig själv utan oxå på ett levande djur som har en egen vilja och egna tankar. Vad jag vet så har inte en fotboll ett eget sinne. Jag ska inte klanka ner på fotboll bara för att jag inte tycker om de, så varför är det då ok att klanka ner på ridning bara för att man inte gillar sporten eller hästar. Det finns liksom igen logik i det hela. Jag har även tänkt på det med att man tydligen inte behöver träna eller så för att kunna rida. Men då har jag en fråga till dig som säger så. Tror du att Zlatan sket i att komma på någon träning i veckan för att han kände inte för de? Nej de gjorde han inte. Han var säkert kvar längre än alla andra för att öva mer så att han kunde bli bättre. Och det är samma med ridningen. Vi sliter som djur för att komma dit vi vill. Vill vi till SM säger vi så får vi rent ut sagt jobba rumpan av oss. Och det är så mycket mer än att ta in hästen och rida. För det ligger så mycket bakom de. Och det man visar upp på banan är resultatet av allt slit man har gjort hemma. Ju mer du tränar desto mer tur har du haha. Och bakom varje ekipage finns ett team som oxå jobbar rumpan av sig. Så nästa gång du säger att man inte behöver göra något inom ridsporten kanske du ska ta och tänka en gång till. Jag läste en väldigt bra text som jag tycker att man ska läsa. Det var Johanna Lassnack som skrev om hur man når sina mål. 

Idag ska jag till stallet och rida Golden och Bulan i paddocken. På Golden ska jag inte göra så mycket, kanske göra några skolor. På Bulan ska jag rida igenom LA1 inför i helgen. Sen ska jag nog rida lite skolor och så på honom oxå. Ska mest fokusera på diagonalslutorna. För att det är dom som är svårast tycker jag. <3

Likes

Comments

Jag vill verkligen be om ursäkt för att jag har varit så dålig på att uppdatera på sista tiden. Jag haft så mycket med skola och så. Och jag ska verkligen försöka uppdatera så mycket som möjligt. Idag ska jag bara plugga så jag har lite tid över till att blogga. Men i helgen ska jag på en p&r med Bulan. Vi ska rida två lätt A1 vilket ska bli kul. Dom har gjort om den så det är inridning i galopp och sen är det även en 20 meters volt där man ska länga formen. Men det är inga problem eftersom att det har vi ju tränat på. <3

Likes

Comments

​Godmorgon hoppas alla har sovit gott. Idag trodde jag att jag började 08:00 men började visst 08:40 så då har jag lite extra tid till att plugga och uppdatera lite. Idag ska jag iallafall först gå till skolan och sen ska jag hem och plugga lite. Efter att jag har pluggat så ska jag gå till stallet och rida Bulan och Golden. Även denna söndagen hade jag migrän men jag hann rida en häst innan jag var tvingen att gå hem. Så idag blir första dagen på veckan som jag är i stallet och skolan. Jag hade tänkt att jag skulle läsa lite i en bok som vi har fått i skolan men den hade jag tydligen glömt i skolan så det blev inte något med de. Men nu ska jag duscha och fixa mig inför skolan<3

Likes

Comments

Gomorron, hoppas ni har sovit gott!
Idag ska det bli en jätterolig dag för jag ska nämligen på clinic med Pether Markne. Vi ska åka typ halv tio dör det börjar tio. En tjej som jag känner ska rida vilket ska bli jättekul att se.
Så nu ska jag gå upp och duscha, äta, ta på mig och sen så rullar vi mot clinicen.❤️

  • 215 readers

Likes

Comments

Idag ska jag upp till stallet och rida Bulan. Fixa lite i stallet och så. Men det är inte vad detta ska handla om. Utan vilka mål jag har 2017. Jag har ej satt upp några mål som liksom måste ske. Utan jag har mer satt upp mål för vad som skulle kunna ske. Ett av mina större mål är att rida SM i år igen vilket kommer bli en tuff utmaning. Eftersom att jag har ej kvalat nationellt än men letar tävlingar. Så vi ska troligen på en regional tävling i början av mars och sen hoppas jag att det kanske finns någon tidigare så att man kanske kvalar nationellt så snart som möjligt för SM ligger tidigare i år. Det ligger helgen innan midsommar så man har lite kortare tid på sig.

Sen med Golden har jag egentligen inga mål eftersom att tanken är att sälja honom. Men det hade ju varit kul att komma ut på någon liten tävling med honom oxå<3

Likes

Comments

Idag kommer min sammanfattning av 2016. Den kanske kommer lite sent men bättre sent än aldrig. Mitt 2016 har varit både bra och dåligt. Det har hänt så mycket under de året att jag knappt kan ta in de. Jag kommer inte att skriva i månadernas ordning för att kommer ej ihåg allt.

Men i början av året så tränade jag på med Golden för Tora. Jag kommer inte ihåg så mycket utav början på året men vi tränade fortfarande med bett. Vi jobbade mest lösgörande eftersom att han var väldigt spänd vilket med Toras hjälp har löst sig mer och mer. Han får fortfarande spänd men inte alls så spänd som han har varit förut.

Eftersom att jag kvalade nationellt på Russin så blev min fösta tävling det året en nationell tävling i Nordhalland. Vi hade pratat lite om att försöka kvala till SM men det var inget som vi tog på största allvar. Men när procenten kom som var 64,7 och kvalgränsen var 65 så började vi leta fler tävlingar och så.

Ett litet tag senare åkte jag på meeting. Mina kompisar Ebba och Alma skulle oxå dit. Vi kände varandra lite granna innan men då lärde vi känna varandra bättre. Det var även på det meetinget som jag satte mina kval till SM.

Året gick och jag tävlade inte så mycket eftersom att jag va ganska stor på honom och då visste vi inte vad domarna skulle säga om de. Men det verkade ju gå bra.

Sen var vi i Värnesborg och då gick det verkligen superbra så då höjde jag mina kval till 69 och 71 procent vilket var superkul. Och Ebba hade haft lite svårt att kvala satte sina kval vilket var super roligt. Jag kommer inte ihåg vad hon kvalade in med men tror att det va väldigt nära mina. Sen efter det tävlade jag bara en gång innan SM. Och det var i Torslanda och då fick vi 65 procent och vann vi vilket var jätteroligt.

Medans allt detta höll på så började jag rida Golden bettlöst vilket gick jättebra verkligen. Det var verkligen som att han blev en annan häst. Och förklaringen till det var att han hade massor av sår i hela munnen och även en bruten tandrad. Så han har gått och tuggat upp hela munnen med bettet vilket var anledningen till att han har tyckt att det har varit obehagligt att ha bettet i munnen.

Men nu skulle hästarna få lite vila och vi skulle till Mallorca vilket var superhärligt att få lite ledigt haha. Men eftersom att Russin skulle tävla fick han bara en veka vila innan det var tillbaka till träning inför den stora tävlingen.

Och nu var tiden inne för att packa till SM. Med mycket spänning packade vi för att sedan åka tre timmar till Dagstorp. Först packade vi allt till Russin och sen började packningen hemma. Har skrivit det mesta om Sm i ett inlägg för väldigt längesen så om ni vill läsa om SM så e det bara att skrolla lite.

Efter SM så tävlade jag inte mer på Russin för att jag är för stor för honom.

Under hela året har vi ju varit runt och letat efter D-ponny. Vid denna tiden så på SM hade vi fått ett tips av en utav domarna som var uppfödare till Bulan att kolla på honom. Så när han och Matilda skulle starta så gick vi och kollade. DEt vi gillade med honom var att det gick att svänga hit och dit och sen göra en öppna och sen en sluta. Alltså att han var rörlig och smidig och så. För vissa hästar seglar bara omkring eller vad man ska säga, Så vi beslutade att åka och kolla på honom typ en månad efter SM. Jag tyckte om honom redan första gången vi va och kollade på honom. Han var min typ av häst och mamma sa att han såg ut att passa min ridning. Så vi besiktigade honom och sen fick vi hem honom.

Jag var även på en pay and ride med Golden som gick helt ok. Eftersom att det va på bett och vi hade inte ridit med bett så mycket va både jag och han lite spända. Dekar av programmet kändes riktigt bra och andra kändes helt kassa men vi fick ändå ihop 64 procent med en väldigt snäll domare. (kom på att detta var innan vi fick hem Bulan)

Efter vi hade haft Bulan i typ fem veckor åkte vi på en pay and ride i Billdal. Vilket gick så sjukt bra. vi fick 71% i lätt B och 72% i lätt A så jag e verkligen så nöjd med den starten.

Efter det har det inte hänt så mycket vi har tränat på som bara den för att bli bättre och bättre. Och man kan säga att ju mer man tränar desto mer tur har man. Och ska man nå sina mål så måste man träna. Men sen åkte ju vi till Sälen över jul och sen till Hemsedal med kyrkan så då fick Bulan vila i ttvå veckor vilket han inte tyckte va så roligt för han fick väldigt mycket energi. Golden gick under jul men fick en veckas vila under nyår.

Och nu e vi här 2017. Hur sjukt fort har inte 2016 gått? Det känns som en vecka sen det var nyår 2015 men ändå känns det som att det var skit längesen.

Men vill bara avsluta med att säga ett stort TACK till alla som varit runt mig och hjälpt mig under hela 2016. Ett stort tack till mina tränare som hjälpt mig Tora och Stefan. Ett stort tack till alla kompisar som varit med och stöttat ifall det varit jobbigt eller så. Tack till alla hästkompisar som varit med på tävlingar och stöttat och hejat. Det största tacket till min familj som varit med hela tiden. Mamma och mormor mest i stallet och pappa som är med och suportat genom allt. Dom ställer alltid upp för dom gör allt för att jag och min lillasyster ska lyckas. Dom är helt klart bäst!!

Likes

Comments

Det var änna längesen nu, det beror på att jag har varit borta två gånger och inte haft så bra internet. Första gången var jag ju i Sälen med familjen och mina kusiner. Sen var jag i Hemsedal. När vi åkte till Hemsedal så bar det kyrkan som anordnade det för tonåringar. Så för min del har det varit mycket skidåkning.

Idag var jag i stallet och red Bulan för första gången på två veckor. Han har varit superpigg när han har fått vilat. Sen blev han nog väldigt rädd för smällarna/raketerna för han har varit väldig orolig i boxen.
Han var inte så pigg att rida så det var väldigt bra.

Eftersom att jag har varit borta så kommer årssummeringen eller vad man ska säga imon tror jag❤️

  • 309 readers

Likes

Comments