Både fredag och lördag tränade jag, Bulan var superfin på båda träningarna. I fredags tränade jag för Emma. Vi övade lite programdelar från la:p2 och han var verkligen jättefin. Han gjorde så mjuka och fina enkla byten, utan att hålla på med munnen. Vi har ju haft lite problem med att han släpper bettet och knarrar, men det har han inte gjort på senaste tiden. Och träningen igår var för Tora. Vi tränar mest på grunderna när vi är hos henne, men det är de som behövs för att kunna hålla ihop honom när jag sen är hos Emma. För har jag inte grunderna så kan jag inte sätta ihop rörelserna.
Det har även blivit ändrade planer angående eliten. Jag skulle egentligen rida sista omgången men nu ska jag rida andra omgången. Och tanken var att jag skulle åka på DM samtidigt som det var eliten men nu tror jag att vi ska avanmäla mig från DM klassen. Och la:p2 är faktiskt ett av dom programmen som jag gillar mest även ifall det är ganska mycket som händer på en och samma gång. Det är ju på kort bana och då blir det extra svårt att styra runt en ponny men så stort steg som Bulan har.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Imorgon blir det tävling igen och det ska bli superkul. Vi ska iväg till Tjörn på elit allsvenskan med Särö laget. Vi ska rida La:p2 , det är ett ganska krånlågt program med en så stor ponny som jag har eftersom att det är på kort bana men det är faktiskt ett av dom programmen som jag gillar mest. Så jag är sjukt taggad på tävlingen.

Vi var ju i Frankrike från lördagen till i onsdags. Det va verkligen supermysigt att komma bort lite. Det har varit både sol och bad och jag blev till och med lite brun. På måndagen var vi i Monaco. Det var verkligen superfint där. Alla stora båtar och alla fina hus det var verkligen supermysigt.

Likes

Comments

Denna veckan har det varit EM, och det har varit så inspirerande och lärorikt. Vi va där på måndag,tisdag,onsdag och sen fredag och lördag. Och det har verkligen varit så kul att se alla duktiga ryttare in real life haha, så coolt att se hur duktiga dom är och hur mycket man kan lära sig av dom av att bara kolla. Och så kul att de har gått så bra för svenskarna i både dressyr och hoppning.

Idag när jag red Bulan så var han verkligen superfin. Vi jobbade verkligen med varandra och inte emot varandra. Vi red igenom FEI mästerskaps programmet och jag tror inte jag har ridit ett program så bra. Han kan greja och hålla på med munnen men idag gjorde han det bara några få gånger. Alla övergångar va så bra och det känns väldigt bra inför Billdal 2-3.

Imorgon ska även Bulans ägare komma och hälsa på honom, det ska bli superkul att träffa dom igen!!❤️❤️

Likes

Comments

Idag har jag och Bulan varit nere vid tippen och haft konditionsträning. Vi galopperade runt och runt galoppbanan för att stärka honom. Sen så hade vi även lite backträning då vi gjorde övergångar från skritt till galopp och galopp till skritt. Han var väldigt svettig efter de kan man väl säga haha.

Likes

Comments

Idag är det dags för första träningen för denna säsong. Vi ska lasta honom ca kvart i fyra, träningen idag är i Lindome och jag e sjukt taggad på att komma igång igen med träningar och alla tävlingar. Mamma sa igår att hon hade anmält mig till ryttarmiddagen som är för horsepartner development tour på lördagen den 2 september. Det ska bli superkul att träffa alla även utan att man sitter på hästryggen med tävlingskläder!!

Likes

Comments

Nu har vi börjat sätta igång hästarna igen och Bulan är väldigt trött haha man kan ju tro att han ska vara pigg nu när han har vilat i ca 3 veckor men han va bara trött och kanske lite tjock haha. Men Russin verkar vara ganska pigg vad jag kan se när Alma rider. Det är verkligen superkul att vara igång igen och jag ser fram emot detta året så mycket. Vi ska tävla om en månad. Då är det development tour i Billdal. Det ska bli så kul men jag är också väldigt nervös för det är så duktiga ryttare med. Men som sagt var ska de bli superkul att komma ut och tävla igen och att denna säsong blir lika bra som förra (om man bortser från SM då de inte gick särskilt bra).

Men nu ska jag gå upp till stallet, hästarna ska få vila lite idag så ska vi rida imorgon. Mamma pratade med Emma imorse men hon hade tyvärr inga träningar nästa vecka, mamma smsa även Tora men har inte fått något svar. Men jag e sjukt taggad på att komma igång med träningarna igen!!

Likes

Comments

Vilket äventyr detta har varit. Det har inte varit våran helg om man säger så. Första dagen gick det ganska bra, inga stora missar så utan jag tyckte att det kändes ganska bra, men d var domarna väldigt snåla och hade ganska konstig bedömning. Andra dagen så gick de väldigt bra tills i kom till andra öppnan där han blev "rädd" för en flagga. Han var inte rädd för den ett skit utan ville bara ha en undanflyckt för att slippa jobba. Och efter den så tappade vi många poäng och det var vårt att rädda upp igen. Tredje dagen var han ganska fin men då var energin lite slut hos både mig och han. Men det har verkligen varit så kul att f vara på SM eftersom att jag bara haft honom i ett halvår. Och jag ska vara glad och nöjd att jag bara har tagit mig dit för att det är ju en prestation i sig. Och emellan ritterna har vi haft så kul, det var superkul för att det var så många som vi kände som var uppe och tävlade. Alla är verkligen supertrevliga. Och under dagen då man inte tävlade så satt man ofta och kollade på alla duktiga ryttare med deras fina hästar. 

Om man frågar mig vad det bästa med hela helgen var så skulle jag nog säga att det var när vi pratade med Pytt Hamberg. Mamma hade pratat med henne dag 1 men då sa ho att hon ville prata när jag även var med. Så dag tre pratade vi med henne och då sa hon att hon hade tagit ut mig till en av trupperna men att hon inte visste riktigt vilken än men man brukar ju börja där nere och jobba sig uppåt. Att få veta detta gav mig en liten boost efter dom två första dagarna. Så jag är sjukt glad över detta och så sjukt tacksam för att hon valde att ta med mig i en av trupperna!! 

Likes

Comments

Idag ska vi upp still stallet för att fixa allt för imorgon. Det som är att göras är att putsa alla saker,packa in det i sadelskåpet, fixa all mat som ska vara med, torka av sadelskåpet så att det är rent. Sen är det säkert mer saker att göra som att packa allt i transporten men det får vi göra imorgon. Idag ska vi inte rida utan bara fixa alla saker, men vi åker upp imorgon så rider vi uppe på banorna där vi ska tävla så att hästarna har kollat på dom. Det är även lite stress idag för att jag ska på tjejmiddag hos en utav min kompisar så jag ska vara där lite tidigare och hjälpa henne med att fixa allt. Hon ska även locka mitt hår.

När jag red Bulan igår så kändes han verkligen superfn. Vi har verkligen fått till skolorna jättebra, vi red även igenom küren utan musik eftersom att vi har inte har några riktiga mått på våran bana. Jag satt även på Russin i några varv för att känna så att han var okej. Vi visade Golden för en tjej och jag tycker att det gick jättebra, Hon var verkligen jätteduktig med honom och han skötte sig jättebra.

Likes

Comments

​På fredag gäller det, det är då bilen rullar mot Karlstad. Det ska verkligen bli så sjukt kul att åka på ännu ett SM. Att allt har gått så fantastiskt snabbt och bra för det hade ju lika väl kunnat ta ett år innan vi hade kunnat komma upp till denna nivån. Men med fantastiska tränare och fantastisk familj som stöttar och suportar mig och min syster i våra framgångar har vi tagit oss hit. För det är inte bara för mig det har gått i raketfart utan även för min syster. Så även hon ska med på SM, så sjukt kul. Och det är även så kul att så många av mina kompisar ska upp i år. Alla är så duktiga och har tagit sig hela vägen hit. 

Det ska bli så kul att min tränare Emma ska med dom två första dagarna. För när jag rider för henne så får hon mig till en helt annan ridning, jag blir mer fokuserad och gör mycket bättre ifrån mig. Så det ska verkligen bli superskönt att hon följer med upp och hjälper oss. 

En annan superrolig sak är att jag och Cornelia ska rida i kompislag, det är en ny grej tjejerna från Grums ryttarsällskap har kommit på. Det går ut på att man är två stycken som rider i ett "lag" där man räknar ihop resultaten från dag ett och två och då kan man vinna ett pris då som kompislag. Det ska verkligen bli superkul att få göra med Cornelia för hon är verkligen superduktig. 

Likes

Comments

Idag har Bulan och Russin fått massage. Båda var fina och hade inga större spänningar. Bulan överreagerar lite på dom små spänningar han har. Russin hade inte heller inga stora spänningar.
Igår var jag ute med både Golden och Bulan. Jag var nere på tippen med båda. Vi galopperade upp för en liten kulle sen stanna vi och åt lite gräs.
Båda skötte sig utan några större strider. Golden tycker att det är lite läskigt med vattnet och Bulan var jag inte ens neger vid barnet utan gick en annan väg.
Det är så kul att rida ut på Golden för han älskar att galoppera när vi är ute så han galopperar skitfort. Kan vara lite läskigt ibland när han drar iväg men oftast bara kul!!

I helgen är det tävling ingen. Då ska vi till Klippan men Bulan och Alma ska även få följa med me Russin. Det ska bli så kul för att det är så många som jag känner som ska ner. Emma ska ner med sin jättefina ungponny och rida don klasserna. Sen ska även Clara och Ida med. Det ska verkligen bli så kul!!

Likes

Comments