Idag har Bulan och Russin fått massage. Båda var fina och hade inga större spänningar. Bulan överreagerar lite på dom små spänningar han har. Russin hade inte heller inga stora spänningar.
Igår var jag ute med både Golden och Bulan. Jag var nere på tippen med båda. Vi galopperade upp för en liten kulle sen stanna vi och åt lite gräs.
Båda skötte sig utan några större strider. Golden tycker att det är lite läskigt med vattnet och Bulan var jag inte ens neger vid barnet utan gick en annan väg.
Det är så kul att rida ut på Golden för han älskar att galoppera när vi är ute så han galopperar skitfort. Kan vara lite läskigt ibland när han drar iväg men oftast bara kul!!

I helgen är det tävling ingen. Då ska vi till Klippan men Bulan och Alma ska även få följa med me Russin. Det ska bli så kul för att det är så många som jag känner som ska ner. Emma ska ner med sin jättefina ungponny och rida don klasserna. Sen ska även Clara och Ida med. Det ska verkligen bli så kul!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Nu är Golden äntligen till salu. Vi har väntat värdigt länge med att lägga upp honom på annons men nu har vi gjort de. Jag vet inte riktigt hur det känns med det kommer att bli bra ändå. För vi kan ju inte ha 4 ponnyer vare sig vi vill eller inte. Det tar för mycket tid och vi hinner inte med det. Så vanlighet ute på hästnet i fliken c ponny allround.

Imorgon ska vi på en nationell tävling med Bulan vilket ska bli jättekul. Det gick ju så bra i Åstorp där vi fick tre av tre placeringar var av en vinst. Så sjukt att vi vann nationellt jättekul verkligen. Men imorgon ska vi till Vartofta. Vi kommer att behöva gå upp klockan 04:00 på morgonen men vad gör man inte för hästarna.

Men idag så ska jag snart gå upp till stallet och rida Golden och Bulan. Båda ska bara kännas igenom och så ska vi rida lite programdelar på Bulan!!✨

Här är en bild på annonsen med Golden!!

Likes

Comments

Tävlingen förr förra veckan gick så bra, det är kanske lite sent att skriva om den nu men har inte haft riktigt tid och ork till att göra det tidigare. Men tävlingen gick som sagt så bra.✨Det var verkligen så roligt att det gick så bra. I första klassen var han lite seg och i det ridhuset vi var i va lite upp och ner så det vad väldigt svårt att få helt raka linjer. Och sen som sagt blev han väldigt seg. Men till andra klassen så var han verkligen superfin. Jag var verkligen jättenöjd med honom. I första klassen red vi ihop 68,684% och i andra klassen 73,375%. Det var verkligen jätteroligt✨

Men nu till helgen ska vi åka till Åstorp på nationella tävlingar. Det ska verkligen så kul för det är våran första nationella tävling, jag är så taggad och det ska bli jättekul!!✨❤

Likes

Comments

Idag ska jag och Bulan rida lite programdelar från FEI inledande och FEI lagtävlan. För imon ska jag till Emma och träna. Då ska vi öva på lagtävlan och vi ska även rida igenom lagtävlan. Vi ska även till Emma på tisdag nästa vecka och eftersom att jag ska tävla nästa vecka och då ska vi en läpp ap1 och en FEi inledande. Så på träningen på tisdag ska vi rida igenom inledande. Det är verkligen så kul att träna för Emma, det går alltid så bra och förr förra veckan så var han lite jobbig i munnen att han inte ville riktigt släppa efter utan streta emot. Och det som var så bra då var att Emma hoppade upp på honom och red till han och då blev han verkligen jättefin. Det var verkligen så kul att se. Och sen när jag hoppade upp på honom igen gick det verkligen hur bra som helst.

Och Golden har jag ridit på bettlöst i några dagar förr att han fick sår i mungipan. Och till en början gick det jättebra men sen igår så bara sket han i att lyssna på mig och gjorde lite som han själv ville, så min snälla mamma kom upp med tränset till oss så att vi fick byta. I galoppen på det bettlösa går han sjukt bra och fyrtaktar inte alls. Men på bett så kan han hålla på lite så men det blir bättre och bättre, han blir starkare och starkare för varje dag som går.

Men som sagt var ska jag rida lite programdelar idag på Bulan och sen ska jag rida ut på Golden.

Likes

Comments

Vilken dag det har varit asså. Kan knappt fatta allt som hänt. Vi åkte ju ner förut till Åsbo och kvällen innan kände jag mig inte helt hundra och det var jag väl inte heller. Men när jag vakna kände jag mig bättre än igår. Så jag går och tar på mig alla tävlingskläderna och går och äter frukost. Efter det så fixar jag iordning mig och sen när vi ska åka till stallet och hämta transporten så vill inte dörren stänga sig på mammas sida. Så jag går upp till stallet och fixar Bulan när mamma försöker fixa dörren.

Efter allt är fixat så börjar vi köra mot Åsbo. Vi stannar inte under hela vägen ner. Jag kände mig väldigt trött så jag tänkte sova påväg ner. Men som jag är så sov jag bara 10 minuter haha.

Vi kommer fram och vi går och visar vaccination och sen går vi och kollar lite på banan och sen framridningen. Det som var så bra idag var att en utav mina tränare Emma var där och hjälpte mig på framridningen och collecting ring.

Jag går iallafall in på framridningen och rider runt lite. Vi red lite programdelar och sen så var det min tur att gå in i collecting ring. Emma va med på collecting ringen men kunde inte se programmet för hon skulle hjälpa Ida. Men på banan gick det bra. Det är mest i ryggningen och så som jag tappar poäng. Men jag fick mina procent och dom var helt otroliga. Vi fick 70,278 vilket är helt otroligt och tog oss till en tredje plats. Ida och jag hade samma procent men hon hade högre på dom där nere. Grattis till Izabella som vann den klassen.

Det blev dags för andra klassen. Han var piggare till den klassen på framridningen han blev lite extra spänd när det var en häst som gick och gnäggade typ hela tiden. Men när vi väl kom in på banan så dog han lite. Men vi red ändå ihop 70,132% vilket är helt sjukt för att ha feber och ont i halsen. Jag kände väl att jag inte kunde trycka till honom så som jag ville för att jag inte hade orken till de. Men jag tog en tablett och sen gick vi på prisutdelning. Izabella blev även placerad som fyra i denna klassen.

Detta har verkligen varit en jätterolig dag och för Johanna i stallet gick det oxå bra för.
Så nu ska jag kolla klart mello och sen gå och lägga mig!!❤❤

Likes

Comments

Nu är vi påväg till tävlingen i Skåne. Så vi har en lång resa framför oss. Bulan är taggad och jag är taggad. Det ska bli så kul för det är väldigt många som jag känner som ska dit. Johanna från stallet ska dit med sin ponny.
Det är så synd att Emma inte kan va med pga att hon har gips på handen vilket hindrar henne från att rida. Så alla styrkekramar till henne så hoppas jag att hon snabbt blir av med gipset så att hon kommer upp på hästryggen igen❤

Likes

Comments

Idag ska jag på ghs vilket ska bli jättekul. Frida ska ta hand om hästarna idag. Vi ska kolla på küren och sen ska vi gå lite på mässan. Jag va även där i onsdags med Ebba och det var superkul. Det som inte va så kul va att vi stod i kö till maten i en och en halv timma och att showen va väldigt sen så vi hann inte se gymkhanan. Så idag ska jag gå tidigare från skolan så ska vi åka dit. Det ska bli superkul att träffa alla som är där som man inte har träffat på länge.
Men först bär de av till skolan i några timmar❤

Likes

Comments

Igår va jag och tävla, man kan ju säga att det var en mycket omtumlande dag. Allt gick jättebra i stallet och det gick bra att köra. Han stod stilla och var duktig på transporten.

Vi lastade ut och började göra iordning honom. Vi gick till framridningen och där övade vi lite programdelar. Han kändes jättebra och jag var taggad inför klassen. Lite nervöst eftersom att det är första gången jag startar l:ap1. Men vi gick in i collecting ring och övade lite övergångar. Han kändes fortfarande jättebra.
Vi gick in på banan och han vägrade gå förbi ett hörn och kortsidan där domaren satt. Jag envist försökte rida förbi så att han inte skulle vara rädd. Men de hjälpte ju inte. Domaren blåste i visselpipan och de var min tur att starta. Jag rider upp och det går ganska bra lite vid sidan av medellinjen. Och han vägrade ju gå förbi det hörnet och redan då var jag lite arg. Men sen kom vi till andra öppnan och då galopperade vi oss genom den och då efter serpentinbågen så valde jag att utgå. För att det var en som hade haft 41% och då ville jag inte ens ha mina %.


Vi gick och lastade på och gav han lite vatten. Snart var det min tur igen och då i l:ap2. Mellan klasserna hade jag och mamma talat om hur jag skulle göra när han vägrade gå ut där i det hörnet. Så vi gick till framridningen igen och även då kändes han väldigt bra. Så det blev min tur att gå till collecting ring. Jag hade spöet där i båda klasserna så att jag skulle få han framåt för ofta när jag kommer in på banan så dör han lite. Men nu hade hon innan mig ridit klart så jag släppte spöet och gick in på banan. Och jag började rida runt i vänster varv. När vi kom till hörnet som var läskigt så vände jag om handen och red öppna där. Jag gjorde samma sak i höger varv och då gick han faktiskt ut i hörnet. Så den nya domaren blåste i visselpipan och jag red upp på medellinjen denna gången mer rakt. Vi red ett jättefint program och när jag red upp på medellinjen sista gången så sken jag som en sol för att jag var så nöjd med både mig och Bulan. Och så kom % och det slutade på 69,5%. Och tänk att gå från att utgå till att få så bra %. Efter det var det bara två ryttare efter mig. Jag väntade spänt på deras resultat. Så kom dom och jag slutade som trea. Jag är verkligen så nöjd och tänka sig att det ändå slutade bra.

Om man bortser från första starten är jag jättenöjd med tävlingen och det har varit så kul. Jag träffade även klubbkompisen Sandra och hennes mamma Marie. Sandra var jätteduktig med båda sina. Väldigt skev bedömning men hon gjorde väldigt fina ritter.
Jag är så taggad på detta året och vad det har att erbjuda👍🏻❤

Likes

Comments

Idag ska min lillasyster träna för Emma Jönsson och då ska jag få följa med och rida inne. Eftersom att vi inte har ett ridhus så ska det bli härligt att få komma in och ha speglar så man ser hur rörelserna ser ut. Det är så bra att det finns speglar där för jag måste öva på skolorna. Mest slutorna men oxå öppnorna. För denna helgen som kommer ska jag till Åmål och tävla. Då ska jag rida lätt ap1 och en lätt ap2. Det är en regional tävling så då vill jag försöka kvala till nationellt.

Igår så tog mamma fram bommar och mätte ut 20x40 bana så jag kunde rida igenom lätt ap1. Det gick lite sådär första gången men andra gången gick det bättre.

Här är en video från träningen i torsdags.❤

Likes

Comments

Igår var jag ju och tävla och det gick så bra. Han var lite matt men det gick ändå. Vi red ju två LA:1 och i första fick vi 73% och i andra då han var lite mer på tårna men ändå lite matt fick vi 74% så jag e verkligen jättenöjd. Eftersom att han gick två klasser med bara en halvtimma emellan så fick han inte stå på transporten eller vila utan han fick bara skritta en lång stund och sen var det på igen. Nästa tävling är en i Åmål och då är det en regional LAP1 och en LAP2 så nu ska jag plugga in dom och öva på dom så mycket som möjligt.

Bilder från tävlingen kommer lite senare då mamma har rätt många bilder från tävlingen så hon ska skicks över dom. <3

Likes

Comments