Har lämnat bloggen åt sidan nu några veckor, har haft mycket på gång. Tänkte ändå ge en snabb överblick vad jag har gjort!

Jag har umgåts med Elin mycket, varit ut och kört lite allstans, varit på glass dejt och såna mysiga saker som hör till majmånaden. Har även hunnit ta ett glas med några pojkkompisar för någon helg sen.

Har firat mammas födelsedag och även morsdag. På morsdag fixade jag och syskonen lunch åt mamma.

En kväll for jag med Nico och Rasmus på fast and furious, filmen var riktigt bra!

Förra fredagen for jag och pappa till helsingfors, var på jakt efter en ny bil och i den körde vi sen hem med samma dag. Blev en mysig dag med papsen. ❤️

Sen har jag jobbat en hel del, trivs verkligen på arbetet. Tycker om stämningen och personalen är riktigt trevlig.

Har förståss hunnit med mycket mer men dehär sakerna var värt att nämnas!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag fick vi resultaten från studenten, och jag är GODKÄND, dessutom är jag godkänd i alla ämnen, trots de inte varit obligatoriska. Dessutom skrev jag om hälsolära i år och det steg med två vitsord.

Jag är så glad. När jag började gymnasiet ville jag hoppa av, eftersom det var jobbigt och jag inte förstod något då jag läste eller på lektionen. Men jag fortsatte, trots alla underkända prov jag skrev, trots att jag alltid kände mig misslyckad och sämre än de andra. Men jag fortsatte, för jag hade hittat så himla underbara vänner och ville inte lämna dem.

I tvåan i gymnasiet tog jag ett dyslexi test hos en psykolog, jag hoppades så mycket på att det skulle visa att jag hade dyslexi, så jag hade en orsak varför jag var "dum". Men tyvärr det visade det inte. Men psykologen föreslog ändå att jag skulle fundera med studiehandledaren om skolbyte, eftersom hon enligt testet kunde förstå varför jag upplevde det jobbigt i skolan, det hände dock aldrig. I stället blev jag fast bestämd att jag skulle klara det här, eftersom jag upplevde det som att hon inte ens trodde på mig. Och tji fick du!

Under de här tre åren har jag gett upp flera tusen gånger, jag har slängt ut böckerna genom fönstret, jag grät oändligt många gånger över hur dum jag var. För att inte tala om de tusen gånger jag har ropat åt mamma och pappa och varit arg på dem.

Men de gav aldrig upp på mig. De har läst anteckningar åt mig så jag fick lyssna istället för att läsa, de har spelat in finska och engelska ord åt mig så jag kunde lyssna på dem och fick uttalet. Pappa har hjälpt mig genom nästan varenda matte kurs, trots att han inte alltid har fattat det har vi lyckats. De ordnade privat lektioner åt mig i finska. De har lärt mig att jag inte behöver de höga vitsorden för att vara bra utan även att man även kan glädjas åt de lägre vitsorden. Tusen tack för att ni har orkat tro på mig trots alla motgångar, tack för att ni hade hopp när jag inte hade. ❤ (och tack till pappa som lärde mig att det är även en god egenskap att vara street smart)

Likes

Comments

Från fotbollsmatchen som vi var på i lördags. Riktigt mysigt att sitta och se på, dock blåste det kallt.

Lördagskvällen bestod av en drink med Melanie vid little pub. Sen for vi och hängde vid några kompisar några timmar innan vi avslutade kvällen med grillmat. Fint så!

Förfest med bästa vännerna innan vi for till krogen.kvällen spenderades vid fontana, dansade hela kvällen lång och hade det riktigt roligt. Kvällen avslutades långt in på småtimmarna, somnade lycklig som vanligt efter en utekväll med bästa vännerna.

Har haft en riktigt rolig helg fullt med massor med program, har som tur ledigt ännu i morgon så får vila upp innan jag börjar jobba!

Likes

Comments

Hejsan! Dehär senaste dagarna har jag jobbat, är klar med min inskolning nu och nästa vecka på onsdag börjar jag jobba. Har också hunnit vara en dag på dagis, annars har jag inte gjort så mycket annat. Varit på sångkurs och tagit det lugnt.

Igår på kvällen, for jag och ett gäng ut till gamla vasa och grillade. Var där ett par timmar och hade det riktigt bra, trots att man till sist nästan frös ihäl. Kom hem en elva tiden redan och gick och sov direkt.

Dagens planer är än så länge oklara, står mellan kalas eller fotbolls match. På kvällen tänkte jag och Melanie i alla fall umgås.

Likes

Comments

Hej! Igår började jag med inskolningen till Marielund, hade som sagt kvällskift så innan jag for gick jag på en promenad. Arbetet gick bra och kvällen gick rätt snabbt.

Idag började jag klockan 7 och arbetade till 13, dagen gick snabbt och bra. Efteråt plockade jag upp Evelina och så for vi till Vasa på mat till Pikku Quattro. Sen for vi ut och körde en stund, och sen till loppiset combo där jag hittade ett par helt okej converce för 3€, fick också hem en tröja och en klänning som jag köpt av en från fb loppis.
Mot kvällen for vi via Melanie en stund innan vi sen körde hem. Perfekt dag!
I morgon har jag morgon skift igen, så ska så småning om börja ta natten. Vi hörs! 😊

Likes

Comments

Hej! I går mot kvällen kom Sofia hit, och vi fixade oss i några timmar innan vi blev skjutsade till Vasa. Mötte upp några vänner och gick till lägenheten, på förfest. Vi var cirka 20 personer i en etta men alla hade så feelis så det var en av de bästa förfestarna. När klockan började närma sig 11 for vi till ollis och där spenderade jag hela kvällen, var så rolig kväll. Dansade och hade the time of our life.

När baren stängde gick vi på mat innan jag, Evelina och André gick till lägenheten för att sova. Så rolig kväll!

Den här dagen började inte bra, men som tur redde allt upp sig och blev bra igen. ❤️ Har bara varit på villan ikväll med familjen och grillat, nu ska jag se ett par avsnitt Greys anatomy innan jag går och sover. I morgon ska jag på inskolning till Marielund, har kvälls skifte så får som tur sovmorgon!

Likes

Comments

Hej! Har helt och hållet glömt bort att blogga de här senaste dagarna eftersom jag har haft ganska fullt upp varje dag, så tar en snabb översikt nu istället. I tisdags så jobbade jag som sagt på lilla dagis, och när jag slutade åkte jag till Vörå och träffade en kompis och sen for jag på piano lektion.

Onsdagen bestod av arbete också, var på "stora" dagis då, efter arbetet kom Sofia hit och var här några timmar på kvällen. Jag arbetade också på torsdagen, sluta lite över fyra och åkte direkt till Vasa. Gick i några butiker innan jag åkte iväg på sång kurs. Efteråt mötte jag upp Evelina och spenderade några timmar med henne. 💗

Igår, fredag arbetade jag också, var sista dagen på dagis då. (eller ska ännu vara på lilla dagis på fredag) men sista dagen för det andra dagiset. Hade inte helt bestämt vad jag skulle göra på kvällen, men sist och slutligen for jag till Vasa till en kompis. Vi fixade mat och sen for vi och bowlade, och avslutade sen kvällen med en film. Perfekt start på helgen!

Idag har jag städat rummet och kollat det senaste prison break avsnittet, tänker bara ta det lugnt idag för ikväll blir det fest igen, eftersom Evelina fyller år idag!❤

Gammal bild men grattis igen!

Likes

Comments

Hej! I dag har det inte hänt så mycket, vaknade tio tiden när mamma väckte mig och hade fixat frukost åt oss. Sen gick jag och sov någon timme ännu innan jag städade rummet.
Nu på kvällen har syster och jag tagit en promenad, här emellan har jag bara kollar greys anatomy. Det ska jag fortsätt med i några timmar innan jag ska sova. I morgon ska jag jobba på lilla dagis så behöver väl vara tillräckligt pigg för det.

Likes

Comments

Hej! Påskhelgen börjar vara slut men som tur är jag ännu ledig i morgon, har i alla fall haft en riktigt bra helg.

Fredagen vaknade jag ganska tidigt, har gjort det de senaste dagarna. Säkert på grund av att jag stiger upp tidigt på veckorna. I alla fall så började jag min fredag med en lång promenad med Elin. Det blev upp emot en 2 timmars promenad, så vi hann även prata ikapp om allt som hänt den senaste tiden.
Mot kvällen fixade jag mig och hämta upp Melanie, för att sen åka till Vasa. Var först på ett möte i Sion och sen for Melanie, Nicolina, Lena och jag till Pikku Quattro och åt mat. Satt där ända tills de började stänga och sen körde vi hemåt.

På lördagen for mamma och jag och tände ett ljus till graven och så for vi en sväng via gammel moster. Sen kollade jag några avsnitt av en serie innan jag började fixa mig för kvällen. När jag var färdig körde jag till vörå och tog upp Sofia och så fortsatte vi till Vasa. Efter några timmar i lägenheten for vi till Ollis och ja, kvällen blev jätte lyckad.

Idag har vi firat faster hela dagen lång eftersom hon fyller jämna år idag. Har ätit mat och druckit kaffe och bara varit. Har dock varit så sjukt trött eftersom jag knappt sov något inatt, men det är sånt man måste ta. Nu ska jag i alla fall börja sova så jag är pigg i morgon, sovgott!

Likes

Comments

Hejsan och glad påsk! 🐣 De här senaste dagarna har jag varit i jobb på dagis, annars så har jag varit på piano lektion och även hunnit till vasa en sväng.
Igår efter arbetet for jag direkt till Melanie, och vi fixade oss några timmar. Sen på kvällen for vi till Sion på påskkonferensen, efteråt for vi in via macdonalds och åt mat.
Kom hem relativt tidigt igår vilket var skönt eftersom jag steg upp 7 på morgonen.

Nu har jag fyra lediga dagar framför mig och det ska bli så skönt. Helgens planer består av, sion ikväll troligtvis. På lördag blir det utgång och på söndag ska vi fira faster som fyller år. Däremellan vill jag hinna träffa bästa vän som varit i spanien nu en vecka. Kommer troligtvis bli en super bra helg!

Ps, i onsdags fick jag ett påskägg fyllt med godis av mamma, tack!💓

Likes

Comments