Eftersom jag har bott ensam i mer än månad nu tänkte jag lista några för-och nackdelar med att bo ensam enligt mig. Vi börjar med fördelarna.

Ensamtid- Eftersom jag är en person som behöver mycket egen tid är det så skönt att bo ensam. Ingen som stör mig. Jag kan fast ligga i sängen hela dagen utan att någon vet om det.

Vänner - att nästan alla mina vänner bor inom en kilometers avstånd från mig är så lyx. Vi kan om vi vill umgås när som helst utan någon större planering och det är så skönt.

Jag kan komma och gå då jag vill - vet inte varför jag tycker det, men tycker det är så skönt att kunna fara och komma som jag vill utan att behöva berätta vart man ska och med vem osv.

Familjen - jag uppskattar mycket mer att fara hem till skärin och bara ta det lugnt en helg. Dessutom hinner man börja sakna familjen nu förtiden då man bor ensam.

Nackdelar:

Maten - jag suger på att laga mat. No kidding. Jag tycker själv att min mat är otroligt äcklig. Därför längtar jag extra mycket efter helgen då jag får äta mammas mat.

Ensamt - trots jag trivs att bo själv så blir det lite väl ensamt ibland. Som tur har jag ju som sagt de flesta runt omkring mej.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hejsan! Nu var det ett tag sen jag tittade in här, allt annat har kommit emellan. Det har varit fullt program de här senaste veckorna, jag har bland annat hunnit vara på min första Sitz som ägde rum förra onsdagen. Den var bra men ovanligt nog hade jag inte lust att festa så jag for från baren redan en elva tiden. Har också varit ut på ollis tisdagarna och i lördags så firade vi Elin som hade fyllt 18 år. Så skönt att nästan alla mina vänner är 18 nu! Annars så har jag spenderat mycket tid med kompisarna, tagit långa promenader, firat broder som fyllde 23 år i fredags och såna roliga saker. Har verkligen hunnit med så mycket men tänker inte börja skriva om varje sak utan i fortsättningen ska jag försöka att inte glömma att skriva på 2 veckor.

Likes

Comments

Gokväll! Trots att jag förut skrev att jag hade en lugnare vecka nu har dagarna varit full proppade med program, från morgon till kväll. Men sån är jag, en del har jag fullt med program eller så tar jag det riktigt lugnt hela dagen, finns inte riktigt något där emellan. Igår for vi som sagt och köade till Sitz biljetterna och när vi hade fått dem for jag och några flickor och åt lunch innan vi for hemåt. Kvällen spenderade jag med Felicia, vi invigde min bastu här i lägenheten och efteråt for vi spontant ut och kollade, det var ju Wasa by night. Var dock inte ute nå länge, eftersom jag hade tent idag och vi helt enkelt inte orkade köa. Idag har jag varit i skolan, haft besök, varit på piano lektion och nu mot kvälls sidan gick jag och syster på en promenad. Hela kvällen avrundades med idol mys hos syster och hennes sambo.

Likes

Comments

Hej! Dagen har gått relativt snabbt trots att inget speciellt har hänt, for till skolan redan till åtta för att hinna via hälsovårdaren. Det gick på någon minut så jag satt ännu i skolan en halv timme innan lektionen började. Skoldagen gick som vanligt snabbt och efteråt hann jag knappt hem innan jag for vidare på sångkurs. Kvällen har spenderats med syster, vi tog en långpromenad och det var verkligen så välbehövligt. Har för en gång skull inte så mycket speciellt program den här veckan. Imorgon skulle vi egentligen vara lediga från skolan men ska ändå dit någon timme för att köa efter sitz biljetter, och på kvällen är det Wasa by night, tror dock bara jag far ut en stund eftersom vi har tent dagen efter och dessutom har jag ingen lust att festa just nu. Fredagen kommer spenderas hos syster och sen far jag hem till Skärin på lördag. Så skönt med en lugnare vecka, verkligen välbehövligt efter de här senaste veckorna som har varit rätt så full proppade med program.

Likes

Comments

God dag! I morse när jag åkte till skolan var det första gången jag på riktigt upplevde att det var höst i luften, älskar hösten, speciellt i början, när man på riktigt känner att man andas in höst luft. Dock lockar det aldrig att stiga upp klockan sju och fara till skolan, även om man har haft ledigt från skolan i ett halv år. På tal om det insåg jag hur mycket man har utvecklats under det här halvåret när man inte varit i skolan, i alla fall jag. Tror det var väldigt behövligt att slippa åka till skolan, slippa jämföra sig med andra. Jag har alltid varit väldigt osäker på mig själv, och det gäller allt. Jag har aldrig vågat ha de kläder jag velat, jag vågade aldrig klippa eller färga håret som jag ville. Så osäker var jag. Under det här halvåret, har jag äntligen vågat ha på mig det jag vill ha. Jag har färgat håret som jag ville ha det, och jag klippte även av cirka 10 cm för cirka en månad sen. ( det hade jag övervägt i cirka ett år) Jag har lärt mig hur jag fungerar i olika situationer och jag är framför allt är jag mycket säkrare på mig själv nu. Alltså vilken lättnad! Förstår inte hur jag förut orkade försöka framstå så himla perfekt, jag skulle ha spik rakt hår, sminket skulle vara tillräckligt bra annars gjorde jag om det på en rast, ja egentligen som hade med mig att göra skulle vara perfekt.

Så det här halvåret och speciellt sommaren har verkligen gjort mig gott och jag är äntligen redo att lämna det och börja mitt nya äventyr här i Vasa. Jag hoppas det kommer bli ett bra kapitel i mitt liv!

(det ända jag saknar i höst är de otroligt fina solnedgångarna som är något av de bästa som erbjuds på sommaren!)

Likes

Comments

God kväll! Helgen har gått så snabb och i morgon är det redan måndag igen, inget mig emot nuförtiden faktiskt. Just nu är ju skolan inte jobbigt på något sätt, vi har någon få timme om dagen och vissa dagar är lediga, skön start på skolåret men nu skulle det faktisk få vara lite mera i skolan eftersom det blir nästan för mycket fritid. Har ju förresten bott i Vasa i några veckor nu och jag trivs ju som sagt riktigt bra, har oftast någonting att göra om kvällarna och nästan alla vänner bor ju här runt omkring så det är skönt. Dessutom har jag lärt mig att uppskatta lite lugnare helger i Skärin än vad jag gjorde förut.

Och Vasa, här finns ju allt att göra. Det är inte så att man går runt och är sysslolös. Älskar att jag nuförtiden kan gå ut och gå på olika ställen varje kväll, något helt annat än man är van med när man bor i Skärin. Dessutom finns det ju så många fina ställen här, 50 meter från mig finns Vasas mysigaste hus, därav väljer jag alltid att ta bilder där..


Likes

Comments

De här senaste dagarna har varit fyllda med roligt program. I söndags kom familjen Amoako hit på mat och mot kvällen for vi till morfar på kaffe, eftersom han fyllde år i måndags.
I måndags hade vi bara en lektion så vi for några flickor från klassen till Fazers cafe på kaffe. Sen for jag och syster på loppis och en vända via plantagen.
I tisdags var jag ledig, så jag tog en lång sovmorgon och tog bara lugnt hela dagen. På kvällen for jag och Julia till ollis, och dansade där hela natten lång.
Däremellan har jag njutit av att vi inte haft så mycket i skolan, eftersom jag vet hur det kommer att se ut efter någon vecka. Har också hunnit umgås med vörå brudarna❤️,och haft besök två dagar.

Nu ska jag börja sova, för i morgon kommer bästa vän hem och ska bo hos mig hela helgen, det ser jag så framemot!

Likes

Comments

Förutom skolan har jag också varit hem på helgen och vilat upp mig. Tror jag aldrig uppskattat att ta det så lugnt som jag gjorde då. Helgen bestod av promenader med mamma, tidiga kvällar och säsongs avslutning vid Power park, som Elin och jag var på. Alltså WOW vilken mysig kväll det var, man fick alltså åka där ända tills klockan tolv, och under kvällens lopp sköt dem även raketer. Skönaste kvällen på länge!

In i veckan har jag också haft sång och piano lektioner som vanligt, tagit en välbehövlig lång promenad med några vänner och försökt slappna av när jag hunnit.

Likes

Comments

Oj vad det har ekat tomt här de här senaste veckorna, orsaken till det är att vi har haft så mycket program i skolan och efteråt. Vi har alltså gått i skola i två veckor nu, och jag trivs verkligen i min klass, alla är verkligen så trevliga och snälla.

Vi har hunnit med allt mellan årets första ollis tisdag till middagar med några brudar från klassen. Back to school har vi också varit på, samt gulis intagningen. Var faktiskt riktigt roligt på den, och efterfest på oliwers in var en av de bästa ute kvällarna på länge.

I torsdags var det invigning av skolåret på torget och där uppträdde Italo Brothers, därifrån fick ett par av oss feeliz så vi bestämde oss för att fara ut på kvällen, även fast vi var så trötta. Vi började kvällen med middag på Amarillo och sen for vi till Johanna och för festade någon timme innan vi for till Leipis och dansade hela kvällen. Jag och Josefine for sen på efterfest med några tutorer så det blev bara några få timmars sömn den natten, men så värt det!

Jag ser verkligen framemot de här tre åren med klassen. Kommer bli så roligt!

Likes

Comments

Spontana äventyr, vänner, sena nätter, tusentals skratt, de orden beskriver min sommar och även sista sommarlovs helgen perfekt.

På fredagen spenderade jag några timmar med Melanie på stan, köpte några välbehövliga saker inför skolan och åt middag med henne. Mot kvällen kom Evelina hit och våra planer för kvällen var väldigt öppna, trots det hade vi en så bra kväll som innehöll så mycket skratt. Körde runt i stan, for och träffade några kompisar en stund innan vi begav oss mot Petalax, där blev vi hämtade med båt och så for vi med Tony, Johan och Daniel till Tonys villa. Alltså vilket gäng, hade så bra och minns inte senast jag har skrattat så mycket. Kvällen/natten där bestod av bastu och bara häng. Så skönt. Timmarna gick och klockan blev halv sex innan jag var tillbaka i lägenheten.

Halva lördagen sov jag bort och resten av dagen gjorde jag ingenting, mot kvällen hade jag ingen aning vad jag skulle göra. Till sist bestämde jag, Julia, och Julia B att de skulle komma till mig, och sen skulle vi vidare till en villa fest i skärin. Sagt och gjort och hela kvällen och halva natten bestod av dans och skoj med ett tiotals personer. Sommar lovet skulle inte kunnat få ett bättre avslut. 💗

I morgon börjar skolan, tycker faktiskt att det är skönt. Ser fram emot rutiner, nya människor och framför allt studie livet.


Likes

Comments