Header

Fortsätter på det lugna spåret. Dessa dagar behövs för mig och min kropp.

Idag tog jag äntligen tag i övningskörningen efter ett alldeles för långt uppehåll. Jag med pappa bredvid mig körde runt på lite mindre vägar i nästan två timmar och efteråt var jag helt matt i huvudet. Tror det blir så när en är ovan bakom ratten och ska koncentrera sig på flera saker samtidigt. Nu kör jag i och för sig bara automat, värre lär det ju bli när jag börjar köra med den manuella. Men det är nog en vane sak.

Vad gör ni denna söndag?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag vaknade jag enbart av mig själv, så skönt. Inget alarm var ställt och kroppen fick själv avgöra när den var utvilad. Så halv elva, efter tio timmars sömn traskade jag och @isabelkensson ner till köket för att göra frukost. Jag sov hos Bella igår och vi hade en extremt lugn och härlig kväll. Sådana kvällar som behövs efter en halv hösttermin av skola.

Den här dagen kommer troligtvis att fortsätta i gårdagskvällens spår. Har noll planer och sängen känns otroligt lockande. Får se om kvällen bjuder på bättre valmöjligheter annars kommer jag nog belåtet ligga kvar nedbäddad i lager av täcken och filtar. Kanske ska jag börja titta på en nya serie. Har ni några serieförslag? <3

Likes

Comments

Efter att ha vaknat upp helt förstörd två gånger på morgonsidan av både en mardröm och en sömnparalys gav jag upp min skönhetssömn och bestämde mig för att göra min favorit frukost istället bestående av avokadomackor och oboy. En kan säga att den mindre roliga starten på dagen vände lite där och resterande av morgonen blev betydligt bättre.
Nu har jag varit hemma i några timmar efter att ha varit på skolan en liten snabbis för lite föreläsningar. Lättsam dag innan höstlov kan en lugnt säga. För nu är jag ju faktiskt där, vid höstlovet och det känns magiskt skönt. Höstlovets första kväll spenderas med @isabelkensson supermysigt kommer det att bli <33

Likes

Comments

Skriker efter lov och imorgon är jag i mål. Behöver denna paus nu, saker och ting har varit bättre i skolan och på relationsfronten är det minst sagt jobbigt men imorgon är det lov och då blir det 100% fokus på mig, mig, mig. Det ser jag framemot, jättemycket. Nu ska jag sjunga hur mycket som helst. För nu har jag all tid i världen i princip. Bästa terapin 9/10 gånger.

Tror det kommer bli mycket bloggande under lovet så hoppas vi ses då!! Puss och kram/E

Likes

Comments

Har nyss lagt ifrån mig datorn efter att ha skrivit klart mitt argumenterande tal till svenskan. Där jag har valt att skriva om varför jag tycker att gratis mens borde vara en självklarhet då jag tycker det är helt sjukt att livmoderbärare i nuläget behöver betala tusentalskronor för något så naturligt och ofrivilligt som sin mens. Visste du att en livmoderbärare betalar omkring 40 000 - 80 000 kr under en livstidsmenstruerande, det är sjuka summor pengar. Detta läggs på allt ifrån mensskydd till värktabletter och preventivmedel. Får inte glömma inkomstbortfall som kan tillkomma om en behöver vara hemma från arbetet p.g.a kraftig mensvärk. Jag tycker iallafall att gratis mens är en jämställdhetsfråga och något som borde vara en subventionerat del av staten för det menstruerande som det berör. Så jag tycker vi tar tisdagskvällen i akt och slår ett extra slag för gratis mens! ​ 

Likes

Comments

Hej finaste ni!

Vi är igång med måndag igen och jag har äntligen gjort bort mitt första delprov i matte 2b vilket känns superskönt. Tror jag skrev riktigt bra på det här provet eller ja, en brukar ju kunna säga så och sedan går det åt rena motsatsen. Det är skönt att åtminstone kunna få gå med den härliga inställningen tills en faktiskt vet hur det gick på riktigt. Tänker att det är en inställning jag borde nyttja oftare. Är ju liksom rätt onödigt att gå med inställningen; Ställer in mig på att det ska gå dåligt så jag inte blir besviken. Tänker att risken finns att det blir dålig energi x2. Både innan i form utav oro/grubbel + eventuellt misslyckande. Bättre kanske det skulle vara om en bara låter sig tro att det ska gå bra och sedan eventuellt får ta det där misslyckandet i efterhand då blir det ju bara dålig energi x1. Haha sry för mina flummiga uttalanden i form utav mattematiska begrepp. Det var som påväg hem från skolan då jag skulle försöka beskriva en situation för Jonas genom att sätta in människor i vår närhet i variablerna x och y.

Nu när matteprovet är avklarat är det bara ett par fåtal saker kvar som ska göras innan jag går på höstlov. En av de sakerna är att spela på invigningen av Umeå jazzfestival på onsdag vilket känns väldigt spännande. Är ju väldigt kul dehär med att gå musik som gymnasieutbildning. :))

Likes

Comments

Ojj, denna helgen har varit minst sagt händelserik. Tiden har gått snabbt men har ändå hunnit hända en himla massa. Både fredagen och lördagen levererade måste jag säga vilket var superkul. Idag har jag däremot varit tvungen att sätta klorna i matteboken för imorgon smäller det med matteprov. Så nu har jag suttit från att klockan var tre tills nu så typ fyra timmar. Trött, jo tack!

Har inte bara ägnat mig åt matten idag utan har också hunnit med en brännbollsturnering med turnering i parentes. Var tyvärr inte lika många som kom som hade anmält sig till turneringen som mina kompisar hade anordnat igenom idrottsutskottet de nyligen skapat via elevkåren på skolan. Men det var kul! Blev bara två lag så vi körde bäst av tre matcher så det löste sig rätt bra iallafall.

Nu ska jag ta tag i det sista i matten och sen gå ut på en prommis med @iisabels för vi har mycket att prata om kan jag ju avslöja ;) Vi ses snart igen, puss och kram/E


Likes

Comments

Trots att jag mötte frosten påväg till bussen imorse och bokstavligen höll på att frysa ihjäl så kände jag bara fuck it. Det är en sån himla bra dag, känner mig sådär sprallig och vill nu bara ha helg, helg, helg. Helgens planer känns skojiga och är så redo för att få ledigt i två dar nu. Var en sådan lyx att vakna imorse och bara känna sig peppad och motiverad. Wehå för sådana mornar!!

Vill också tacka alla fina som tog sig tiden att svara på enkäten jag delade i onsdags, som handlade om vad ni vill se mer av på bloggen. Enkäten hittar ni HÄR och går fortfarande att svara på om ni missat den.

Önskar er alla en superfin fredag, ta hand om er. <33

Likes

Comments

"För äckliga, ofrivilliga kyssar jag fått, för rädsla och sexuella trakasserier. Men framförallt för alla systrar där ute som dagligen utsätts för detta stora förtryck."

Tror det allra flesta har sett ett eller annat inlägg med hashtagen #metoo i de sociala flödena på senaste tiden. Om inte, sök upp de. Jag tycker det är så otroligt viktigt att uppmärksamma det stora kvinnoförtryck som faktiskt finns och genom att följa denna hashtag få det svart på vitt hur mycket det faktiskt lever kvar. Värt att komma ihåg att det finns fler drabbade, än delade inlägg. För vi ska inte sticka under stolen med det mörkerantal av sexuella trakasserier och övergrepp som finns.

Och som min kompis nämnde så fint på instagram "Kom ihåg att detta INTE är en vanlig "sympati-hashtag", en som skrivs för att visa att man tycker det är fel, utan en som skrivs av de som faktiskt varit med om sexuellatrakasserier/övergrepp. Tänk på hur många me too - statusar du har sett de senaste dagarna. Alla dem. Alla. Det gör mig sjuk att tänka på det" Mig med.

Likes

Comments

Det har varit en otrolig spännande dag för mitt känsloliv och ska inte sticka under stolen med att jag just nu genomgår en form utav motivationskris där jag inte mår jättebra men mitt i allt som känns segt tror jag att jag äntligen har funnit en motivation och det är till bloggen. Har alltid varit ett litet projekt för mig att ställa om sig från sommarens bloggande där varken tid eller få ljusstimmar står i vägen för en kvalitativ blogg till hösten som innefattar en del nya begränsningar som ex. skola och färre ljustimmar. Men jag tror jag äntligen har funnit motivationen och är nu väldigt peppad på att sätta klorna i bloggen ännu mer i den mån det finns tid.

Men för att hålla bloggmotivation uppe skulle jag behöva ER HJÄLP. Det är trots allt inte bara jag här på bloggen, ibland dyker även en och en annan av er upp vilket är superkul verkligen och något jag ofta har svårt att förstå. <33 Därför skulle jag verkligen uppskatta om ni ville vara med och påverka innehållet lite mer. Så om ni har lust så får ni gärna ta några sekunder av er onsdagskväll och fylla i denna simpla enkät. Tack på förhand.

Om det finns något annat önskemål som inte finns här ovan eller om ni vill kryssa i fler än ett svarsalternativ, skriv gärna i kommentarsfältet hade varit supergulligt! Ta hand om er nu, puss.

Likes

Comments