Header

Onsdag, och halva veckan har gått, tänkte försöka va lite positiv i detta inlägget haha, finns inte mycket av dom inläggen märker jag. Alltså jag tycker att det börjar gå åt det ljusare hållet nu. visst är det fortfarande kämpigt vissa dagar eller vissa stunder men jag känner helt klart en förbättring. kanske är det för jag är tillfreds med livet.  Jag trivs oerhört bra på jobbet och i hela min livssituation just nu. visst hade det varit ännu bättre om Dennis jobbade hemma men jag är ju rätt van ändå. 

Idag började jag jobba vid 8 - 13.30 sen hade jag PUT tid till kl 14.30 så då passade jag på att svara på några frågor vi fått av chefen som handlade lite om vårat studiebesök  vi gjorde förra veckan. Så nu kan jag boka av det och skicka in det till henne.

I morgon tänkte jag försöka mig på att måla lite med våra små barn på förskolan.  Hade tänkt att göra ett höstigt träd av barnens handavtryck.  Vi får se hur det går och om mina arbetskamrater tycker de är en bra idé ;) man vet aldrig :p

Nu ska jag ta och laga lite mat till mina två. små jag har här hemma. och faktiskt, jag längtar lite tills ikväll, mys i soffan med te och kanelknäcke som jag köpt 😁😁

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Usch mår så dåligt när jag läser mina inlägg för dom allra flesta inlägg är verkligen så negativa och jag är egentligen ingen negativ person, men det blir bara så att jag tar ut all min ilska och trötthet och alla mina känslor här egentligen.  Det är mitt sätt att hantera min stress och mina känslor och min ångest. Att få skriva av sig och det är verkligen skönt att bara få klaga av sig ibland. Även om de är synd om er som får läsa skiten ;) Men jag lovar jag har bra dagar också !

Men denna veckan alltså, den går i ett och jag längtar tills den är slut men då kommer ju iof en ny vecka som säkert också lär gå i ett. Jag är precis slut körd på kvällarna och kroppen värker så mycket att man bara vill gråta. Jag tampas inte bara med min ångest utav skadan utan jag lever med min smärta varje dag. Och det är så lätt för folk att glömma bort det. Jag vill inte att ni ska gå och tycka synd om mig utan jag vill bara att man ska tänka på att jag har  ont och så mycket känslor och tankar som inte syns.
Jag är ensam med 2 barn i veckorna, jobbar 80 % och är skadad. Det är allt jag hinner med. Och denna veckan va det APT på måndagen, jag va inte hemma förens 8 på kvällen, plus att jag blev dunder förskyld, igår va vi inte hemma förens 5 och då va det bara att äta sen inta soffan. Att orka med hemmet efter en sån dag går bara inte.  och idag ska man stressa i barnen mat sen ska jag och Colin till bvc för 3 års kontroll. Vet inte hur man ska hinna med sig själv ens.
Men jag antar att det är därför mina ångestattacker börjat komma allt oftare, för att jag inte har tid att bearbeta i veckorna längre, nu är det nästa en dag varje helg som bli förstörd av gråt och frustration. Men vad ska man göra ? Det är så jag får ur mig min ångest och mina känslor  . Jaja nog om det nu ska jag springa och hämta barnen sen ge dom något att äta sen iväg till bvc.  Åh vad jag längtar tills lördag kväll så man får ligga i soffan och bara va ;)

Likes

Comments

Måndag och det betyder att jobb står på schemat. Sitter faktiskt och har min rast nu och njuter av lugnet och av mitt kaffe. Det kommer bli en lång dag så det är bäst att passa på.  Slutar vid halv 2 men då är det i stort sätt bara hem och hämta barnen sen åka igen. Vi har nämligen APT möte vid kl 17-19 idag så jag lär ju inte va hemma förens 19.40 ? Hoppas vi inte heller på hela den tiden för då lär jag va mör i kroppen sen.

Idag är det jag som har dukning och diskning med vilket jag tycker är lite små jobbigt eftersom det innebär att man står ganska mycket och jag får faktiskt rätt ont då. plus att det är ris till lunch idag och det är inte Nice när man jobbar på småbarns avd haha 🙈

Likes

Comments

Jag tycker det är så fel att vissa kvinnor känner skam och skuld över att dom fått en förlossningskada.  Och det är ingen annans fel än samhällets att det blivit så.
jag pratar öppet om min skada, jag skäms inte, jag tycker inte det är något annorlunda med min skada än vilken skada som helst. Bara för att min skada sitter i underlivet betyder inte det att jag inte ska kunna berätta om den. Senast idag pratade jag med apotekspersonalen om min skada, och i veckan har jag öppet berättat om mina besvär för mina arbetskamrater. Jag skäms inte för att berätta. Folk måste få höra att det är så här det kan bli om man har otur efter en förlossning och det är allt för vanligt att det händer och folk blir nästan chockade och inte visste att det kan hända när man berättar. Jag tycker verkligen det är så fel att kvinnor skäms över att prata om det. Att samhället får kvinnor att känna skam för att dom fått ett trasig underliv efter förlossningen.

Jag tycker det är bra att vi gör våra röster hörda, bara för att det handlar om en skada i underlivet ska man inte behöva skämmas. Ett underliv är ju trots allt hur vanligt som helst. Sen att vissa kanske är pryda och inte tål att höra om pullor är ju en annan femma, men vi ska inte behöva skämmas i alla fall.

Jag hatar min skada och jag har ångest varje dag över att jag fått den, jag bearbetar min sorg på det sättet, genom att prata om det. Det är som en sten faller från hjärtat när jag får beklaga mig och göra mig hörd. Det får mig att klara vardagen lite bättre.  Eftersom skadan heller inte syns måste man ju berätta hur man egentligen har det.

Likes

Comments

Så kul med lite respons och höra att ni faktiskt är endel som fortfarande går in och läser här trots den dåliga uppdateringen.

Denna veckan har varit tuff faktiskt, denna "knölen/slemhinna" eller vad det nu är som jag fick efter operationen som hänger ut 1-2 cm utanför slidmynningen har jag stört mig något sjukt på.  Den är i vägen och den skaver och ömmar ibland och jag känner av den när jag går och läkarna vägrar göra något åt det. Den ska gå tillbaka av sig självt tydligen om något år eller så. vilket jag faktiskt tvivlat på. Vi kan inte ha något sex heller pga knölen för det känns så trångt och knöligt där inne. Ringde till linköping i tisdags och bad att få prata med någon om detta och fick som svar att hon skulle prata med någon som skulle ringa upp mig.  kan säga att jag fortfarande väntar på det samtalet så det gick ju bra. Får väl bita ihop och vänta tills den 28 november då jag ska träffa Eva igen och då får jag väl verkligen försöka få henne att förstå hur mycket jag lider utav detta.

Inte bara därför veckan varit jobbigt utan det har varit mycket på jobbet med. Jag har haft endel värk på kvällen och mycket stress efter jobbet vilket har varit rätt tungt, plus att halsen har bråkat med mig i 2 veckor nu så i morgon ska jag faktiskt va hemma och vila.

Idag fyller även våran underbara Colin 3 år. kan inte fatta att han funnits hos oss i 3 år. och han är verkligen helt fantastisk.  Så på lördag blir det kalas och mormor och morfar har köpt honom en eldriven bil, det ska bli så kul att se hans min när han ser den.

Likes

Comments

Allt för länge sen faktiskt, minns inte ens när jag va inne och uppdaterade er om mitt händelserika liv senast. (skämt å sido ) Är ni ens några som är kvar och läser ? Jag vet inte om jag kommer fortsätta gå in och uppdatera er heller men idag fick jag lust, och ibland kommer ju såna dagar då man får lust och då går jag ju givetvis in här och skriver några rader. Är ju så kul att gå tillbaka sen och läsa igenom om några år.

Jag har ju börjat jobba, och jag trivs fantastiskt bra, tycker jag har kommit in bra bland mina arbetskamrater. Dom har tagit emot mig väl så att säga. Så dagarna och veckorna rullar på och ser ungefär lika dana ut, jag jobbar, hämtar barnen på dagis, lagar mat och sen är det nästan dags för att gå och sova, för både mig och barnen.

Men hur funkar det att jobba med min skada nu då? Jo vissa dagar känns det bättre och vissa sämre, fortfarande. Oftast är dom bra dagarna dom som kommer efter dom dåliga dagarna. Och en sån dag hade jag igår, då verkligheten kommer ifatt än och man inte accepterar att det blev så här, så största delen av dagen igår bestod av tårar. Men även dom dagarna måste få komma. Man måste få va ledsen och arg och förtvivlad. Utav den dagen kom ju även dagen som är idag då jag faktiskt känner mig helt okej. Jag är sjukt trött men skadan känns okej. Det värker inte överdrivet och jag har inte tänkt så mycket på det heller. (Detta blir ett långt inlägg känner jag ) Men ja det går att jobba med skadan, det är jobbigt vissa dagar som i slutet av veckan eller dom dagarna jag jobbar länge men jag biter ihop och kämpar på.


​La in en bild för att bryta av all text som blir. 

Idag har jag gjort något som säkert många har åsikter om, men jag har bestämt mig för att inte lyssna på folks åsikter och följa min egna känsla. Jag har bokat en konsultation för bröstlyft på en klinik i Landskrona. Jag mår inte direkt jätte dåligt över mina bröst men besväras endel utav dom. Inget med att dom är fula eller att jag inte trivs i dom utan mer att det är tugnt och dom hänger så pass mycket att när jag blir varm så börjar det typ lukta surt under dom. Vilket jag inte känner är så fräscht. Sen tänker jag att när jag tappat så mycket självförtroende utav den här skadan jag fått så kankse detta kan hjälpa mig att få tillbaka lite av det där självförtroendet som gick förlorat när jag upptäckte skadan. Jag känner mig okvinnlig på grund av skadan när saker hänger ut och det känns som man har en penis. Så jag tror detta kan bli bra för mig. Jag gör alltså inte detta för att jag vill ha större bröst utan tvärtom, jag vill göra ett lyft och gärna förminska lite. Om jag tar detta hela vägen och verkligen gör detta så tror jag att jag kommer  må mycket bättre. Så i december blir det en konsultation, sen får jag se hur jag väljer att gå vidare med det. Rädslan att något ska gå fel finns ju såklart där. 


Likes

Comments

Jag vet att jag är urusel på att uppdatera här och jag vet inte alls om ni bryr er speciellt mycket men jag tänkte att jag kör en liten life update här i alla fall och om inte annat så gör jag det mycket för min egna skull så jag kan gå tillbaka och läsa sen. 

Nu börjar vi gå tillbaka till vardagen igen efter semestern, dennis är inne på sin sista semestervecka och vi håller på att skola in Milton på förskolan. Kan inte fatta att han redan är så stor, Känns så jobbigt att jag inte kunnat njuta alls mycket av denna ledighet jag hade tillsammans med honom, Vill börja om och göra hela grejen till något bättre än vad det varit. Nu dröjer det väl ett helt år innan man är långledig med barnen igen. Eftersom att jag har börjat jobba. Jag är inne på min andra jobb vecka på mitt nya jobb och jag trivs rätt bra och tror jag kommer trivas bra i fortsättningen med. Enda nackdelen är att det är 30 minuters restid dit och hem. Dagarna blir liksom lite längre då. .

I november vankas det även flytt till en större lägenhet, en 4rok i huset mitt emot. Skönt att inte behöva flytta så långt. Och jag är så taggad och så sugen på att börja inreda och göra fint i den nya lägenheten. Känslan av att faktiskt ha pengar och kunna köpa saker till hemmet är så skön . Att kunna unna sig själv lite saker och skämma bort barnen lite. Även om det blir mycket pengar som kommer läggas på bensin så är det ändå ett litet lyft i vår ekonomi vilket är otroligt skönt. Så jag längtar tills första lönen kommer rulla in på kontot. Kommer känna mig lite rik haha.

Med min förlossningsskada är det sådär. Jag ska va ärlig och säga att jag fortfarande inte ser någon jätte förbättring vilket gör att det blir otroligt tungt att jobba, Jag kan fortfarande inte acceptera att det blev så här så vissa dagar är fortfarande hemska, Jag har fortfarande rätt mycket värk i bäckenbotten och jag är livrädd för att lyfta för då känns det som att allt ska komma ut, speciellt livmodertappen. Men ska prata med vea om detta när jag ska dit den 22 augusti. Då ska jag även söka för den knölen jag fått som förhoppningsvis kommer opereras bort innom snar tid. 

Men det var väl de. Nu ska jag vila i soffan för i morgon är det upp tidig som gäller för att åka och jobba.
Likes

Comments

Det va allt för länge sen jag uppdaterade er nu, har ingen aning om ni är nyfikna eller undrar hur det har gått eller går.

Idag har jag haft en sån dålig dag, dom kommer inte ofta men när dom kommer så är dom hemska.  Jag får ångest, blir deppig, har ont och svårt att acceptera att detta hände mig.

9 veckor efter operationen nu och jag ser ingen direkt förbättring än mer än att jag slipper hålla emot när jag skiter, vilket iof är skönt att slippa. Men resten av problemen består tyvärr och det är just det som jag kan bli så otroligt deppig på. Och då blir jag ingen bra människa precis så som jag varit idag.

Har gråtit mest hela dagen så är helt slut nu. på måndag börjar jag jobba och den 22 ska jag tillbaka till Eva för en efterkontroll. Vet inte om jag berättat med har fått en knöl var av jag tror är en granulom.  En slags ärrbildning som man kan pensla på en vätska så fräter den bort. Hoppas de är så enkelt bara. Jag ska dit igen och försöka strida om att dom ska korta ner min livmodertapp. Tror jag skulle må så mycket bättre då. För jag vill inte ha flera barn så dom får gärna korta ner den om det går.

Ja det var väl de jag hade och säga just nu.  jag är inte på topp helt enkelt.  önskar jag hade sluppit detta och fått njuta av livet som 2 barns mamma. jag tycker synd om mig själv i kväll. Får man göra det ?

Likes

Comments

Idag är en sån dag då jag vaknar upp med ångest och avundsjuka. Jag försöker intala min själv att tänka positivt och se saker positivt men ibland är det så jävla svårt.  ibland kan jag bara inte se något ljust. 

När när jag ser andra mammor leka med sina barn, springa, hoppa och busa och tanken av att aldrig jag kommer kunna göra de där gör mig så avundsjuk.  Jag blir så arg på varför just jag skulle åka på en skada. Varför ska inte jag kunna föda barn och sen få fortsätta leva livet som en aktiv mamma ?

Även fast jag är opererad nu så kommer ju vissa saker återstå, som att springa och hoppa lär nog va något som jag inte kommer kunna göra.  Springa kanske inom en långtid men aldrig hoppa. Alltid behöva tänka på vad man gör och hur man belastar bäckenet.  För andra kanske det inte verkar så farligt men för mig är det en pina varje dag.  En pina att inte kunna göra de jag vill med mina barn utan att känna att värk stoppar mig. Att va rädd för att bära mina barn är hemskt.  Ibland har jag såna här dagar men jag tar mig igenom dom oftast med ett leende på läpparna över att jag är glad för vad jag fått även om jag inte kan va mig själv fullt ut. 

Just nu 6.5 veckor efter operationen så känns det sådär.  Jag tror jag fått någon ärr vävnad som blivit lite konstig så den är som en svansstump som sticker ut.  känns så där att ha en svansstump i pullan. Att ha sex känns så långt bort, jag vill ju ha sex men är så rädd, rädd för att det ska göra ont och rädd för att något ska gå upp.

Bokade ett återbesök i augusti någon gång så vet inte om man ska vänta tills dess. Hoppas dom säger där allt allt ser bra ut och att de läkt fint och att svansen kommer försvinna. Och min trötthetskänsla i bäckenbotten med.

Ibland är det svårt att va positiv men jag försöker! Jag är glad över att jag fick en operation och att det va en bra och kunnig läkare som gjorde det. Jag är glad över att kunna bajsa normalt och att slippa lite av den tyngdkänsla jag hade tidigare. Och jag är framförallt glad över min fina familj 💕

Likes

Comments

Länk till artikeln hittar ni HÄR

Äntligen säger jag, så har förlossningsskador börjat uppmärksammas ordentligt. Idag har aftonbladet gjort vad jag tror 2 artiklar om detta. Hur vården missar förlossningsskador, hur många kvinnor det är som lider av någon skada och hur man blir bort viftad när man söker vård och får höra att allt ser bra ut. Och den vanligaste skadan är muskler som är av.

Är så lättad över att jag hittade bästa Eva uustal och såg mina problem och åtgärdade dom. Så hör 6 veckor efter min operation har jag börjat se ljuset igen, visst det är fortfarande jobbigt och det gör ont men inte alls som förr. Det känns som jag har ett helt annat stöd att jobba med nu när min muskel är sydd. Nu så här efteråt är jag glad att jag gjorde operationen, jag har inte alls samma tyngdkänsla längre och jag kniper och tränar mina muskler varje dag och det känns bra ! Nu kan vi bara hoppas på en utveckling inom förlossningsvården och hoppas att den utvecklas !

Föresten vet ni vad, jag har bara 4 veckors ledighet kvar sen ska min lilla prins börja på förskolan och de är dags för mig att börja jobba igen. Sen dröjer det förmodligen väldigt länge innan jag är ledig igen !

Likes

Comments