Halloween


Halloween närmar sig och känner att jag behöver inspiration. Har tänkt köra på enbart någon slags ansiktsmålning. Ingen utklädnad utan bara en basic klänning. Är såå taggad på att pynta och få den rätta stämningen med spindelnät, pumpor och massa dekoration. Ibland önskar jag att Halloween i Sverige är som den i USA. Där alla går all in och barn går från dörr till dörr och säger "trick or treat", där alla pyntar hela husen. Hur coolt?? Trotts att jag antagligen hade gått runt och trott att alla som är utklädda till någon slags mördare är mördare på riktigt och är ute efter att döda enbart mig haha. Tycker det ser så kul ut när verkligen alla är utklädda och har ansträngt sig. När jag var mindre gjorde vi en större grej utav det och jag och min syster fick alltid vara häxor. Gå runt och knacka dörr, "bus eller godis". Vi hade dock aldrig några bus... men man fick alltid godis, pengar eller frukt (?). Jag hoppas att barn fortfarande går runt och frågar bus eller godis. Jag ska iallafall se till att vi har godis hemma utfall att det skulle knacka på några häxor på våran dörr!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag är det fyra veckor kvar tills vi åker. En av de viktigaste sakerna vi var tvungen att kolla upp innan resan var vaccin. Vi var ute i god tid och kollade upp vad vi var tvungen att ta. Vi vände oss till vårdcentralen efter att försökt fått tag i ett vaccincenter för information. Det allra bästa hade ju varit om vi hade ett vaccincenter här i stan men icke. Man märkte att de på vårdcentralen inte hade sån stor koll på vad som man var tvungen att ta men vi hade inte så mycket val än att ta vaccinet hos dom och följa deras råd. Vi kom iallafall fram till efter att ha pratat med olika läkare att jag skulle behöva ta två olika sprutor vid två olika tillfällen med en av varje i varsin arm. Hepatit A och B samt en spruta mot japansk encefalit. Bara dessa fyra sprutor gick på 2500 kr!! Men hellre betala än att behöva ligga sjuk hela resan. Dessutom räcker de vaccin jag tar i flera år framöver. Utöver det skulle jag även vara tvungen att ta Dukoral (mot kolera) som man dricker vid två tillfällen och Vivotif som är tre kapslar mot tyfoidfeber. Sprutorna har jag gjort bort och idag tog jag första Dukoral "drinken". Smakade väl inte super gott men men, sånt man får ta. Allt detta ska vara klart minst en vecka innan vi anländer till Thailand. Jag har ju aldrig varit i ett land som kräver att jag har behövt vaccinerat mig så därför blev det en rad vaccin att ta nu istället. Jag hoppas bara på att slippa biverkningar men allra mest hoppas jag att vi kommer hålla oss frisk under hela resan.

Likes

Comments

Fredagsmys

​  

Älskar fredagar!

Jag har faktiskt börja tycka det är kul med mat, spännande att bara slänga ihop något och pröva olika smaker. Så idag blev den en pastarätt och chokladmousse som efterrätt. Helt ok. Nu sitter vi klistrad framför Idol och i pauserna hinns det med att lägga ett eller två ord i Alfapet.

Likes

Comments

Äntligen en morgon som jag vaknat tidigt igen. Har känt mig så slö dom senaste dagarna, kanske på grund av förkylningen jag har i kroppen. Men i morse klev jag upp strax efter att Linus åkt till skolan. Jag och Wilma tog oss ut på en promenad i skogen. Det känns verkligen att det är höst ute nu och jag älskar det! Man vill bara krypa under en filt i soffan vilket var precis vad jag gjorde när jag kom hem igen.

/E

Likes

Comments

Travel

Vi åker den 20 November från Stockholm, Arlanda ett direktflyg till Bangkok som ska ta 11 timmar. Väl framme i Bangkok har vi en natt bokad. Sen har vi inget mer bokat i nuläget. Och så lär det förbli tills vi är på plats och vet vart vi vill och hur länge vi vill stanna på ett och samma ställe. Vår plan är att vara ute och resa i två till tre månader och då enbart i Sydostasien. Vi har suttit med kartan och pekat, dit, dit och dit vill vi. Men vi börjar inse att det inte fungerar så. Just nu är det Thailand, Malaysia och Singapore som vi känner oss mest säkra på att vi vill till. Jag är extremt förväntansfull, nervös och spänd över vart vi kommer befinna oss under min och Wilmas födelsedagar (det skiljer alltså enbart två dagar mellan oss!), julafton och nyår. Vi vill ju även till Borneo, Indonesien, Filippinerna och Vietnam. Våra planer lär ändras flera gånger under resans gång. Vi måste ta hänsyn till att Thailand är i sorg just nu och sänder bland annat alla tv-sändningar i svartvit på grund av deras nyligen bortgångne kung. Dom ska alltså sörja i ett år men det är tydligen bara den första månaden som är som intensivast så förhoppningsvis påverkas vi inte av det.

Vi är så förväntansfulla över vad resan kommer ge oss. Att få lära känna människor och olika kulturer. Att få bocka av saker från ens bucket list. Att få göra en resa värd minnas.

/E

Likes

Comments

Snaps från dagen i stan med min syster

Igår kväll bestämde jag och Wilma oss för att ta tag i att boka vår första natt i Bangkok. Vi landar runt halv åtta, vilket är ungefär runt halv 3 på natten svensk tid, i Thailand, Bangkok ungefär en timme från innerstaden. Vi hade hört att det släpps billiga hotell vid tolvslaget. Så vi höll oss vakna, sökte runt på olika sidor och kom fram till att vi vill hålla oss nära Khaosan Road (känd backpacking gata). Vi hittade ett pensionat 300-400 m bort vilket vi tyckte var perfekt! Vi fick en natt för 95kr/person vilket vi tyckte var rimligt för att inte skrämma iväg oss redan första natten.


Idag har jag och min syster sprungit runt på stan och gjort en massa ärenden, bland annat att skaffa ett till bankkort till mig så man inte står utan pengar om man tappar bort det andra under resan. Det är så mycket små saker ska göras som man inte tänkte på innan. Bland annat att passet ska räcka i minst sex månader för att komma in i vissa länder, vaccin, försäkringar etc...

/E

Likes

Comments

Hej! Det är jag som är Emelie och kommer att driva denna blogg. Den främsta anledningen till varför jag startar en blogg är för att jag och min kompis @wbystrom ska backpacka i Asien i November. I skrivande stund är det fem veckor kvar tills planet lyfter och oj så mycket känslor det börjar komma. Hoppas ni vill följa mig på min resa!

Likes

Comments

Instagram @ezakrisson