Header
View tracker

Madrid 2017

Hej på er!
Skolan börjar dra igång på allvar nu men allt känns bra där. Känner att matten är otroligt svår men det är väl bara att försöka sig på att förstå det.

Efter skolan stack jag, Matilda och Emma till gymmet och fixade gymkort och snacka om ett stort gym! Otroligt fräscht och sen finns det även pooler, spa och olika typer av pass. Vi tränade lite lätt ungefär en timme för att testa de olika maskinerna och sen valde vi lite spontant att vara med på ett pass där och herregud vad jobbigt. Det är klart att det ska vara jobbigt men här kände man hur otränad man tydligen är.

Sen dess har jag pluggat lite och försökt fixa med spanskt simkort som vi nog löst nu.
Till middag blev det otroligt goda hamburgare med någon "spenatkaka" som var otroligt god! Är så glad över att jag får god mat här!

Ni får ha det så bra!

Likes

Comments

Madrid 2017

Klockan närmar sig nu 7 och om en timme blir det middag. Jag har verkligen tur när det kommer till tiderna gällande maten. Äter runt 8 medan många inte äter innan 10.

Idag hade vi ingen vanlig skoldag utan vi tog oss in till Madrid för att bland annat kolla på slottet, olika torg och operan och efter lunch fick vi spendera tiden som vi ville. Så jag och några andra gick runt i staden en god stund och avslutade sen i Retiro parken som är en enorm park!

Tyvärr har det varit otroligt kallt idag men det har iallafall varit strålande sol så det har ändå bra även om man varit rejält frusen.

Just nu tar jag bara det lugnt då man blir otroligt trött av alla nya intryck och dessutom är deras städerska här och värdsystern har en kompis här så det finns inte så mycket att hitta på helt enkelt,

Ni får ha det så bra!

Likes

Comments

Madrid 2017

Hej på er!
Då börjar första hela dagen här i Madrid lida mot sitt slut. Fick skjuts till skolan klockan 9 där jag träffade resten av eleverna och sen har vi fått en del information och träffat lärarna.

Efter lunchen som var ganska annorlunda drog vi in till Alcobendas där vi fikade och gick omkring lite och sen stack jag och Matilda bort till en matbutik för att kola runt lite.

Stack sen hem till mig där jag först berättade lite om dagen men satte mig sen på mitt rum. Tog dock mod till mig och satte mig sen i soffan och kollade på TV med min värdsyster innan det var dags för middag. Riktigt god middag blev det så maten i familjen känns än så länge bra.

Men nu ska jag strax lägga mig men måste först klura ut hur jag tar mig till skolan imorgon.

Likes

Comments

Madrid 2017

Hej på er!
Snacka om en konstig dag. Åkte in till Kastrup vid halv 11 för att hinna äta i lugn och ro. Vi mötte sen upp klassen gör att checka in och tillslut säga hejdå till familjerna.

Allt gick sen väldigt smidigt och även flygningen gick bra även om det var lite turbulens och det var inte förens vi hade hämtat väskorna som nervositeten kom. Min värdfamilj var en aning sena tillsammans med några andra men när de väl kom var det med ett stort leende på läpparna vilket kändes skönt.

Vi åkte sen hem till dem och de visade runt mig lite i området jag bor i innan jag fick packa upp allt. Därefter gick vi ut för att äta på en restaurang här i närheten och nu ligger jag i sängen och ska snart släcka lampan.

Allt känns iallafall väldigt bra och tror inte riktigt att man har insett att man faktiskt ska stanna här i ungefär 6 månader.

Likes

Comments

Hej på er!
Började dagen med 2 timmar på gymmet, ett ställe jag verkligen kommer sakna.

Sen har jag snackat med både farmor och mormor och morfar, som jag kommer sakna dem❤️

Sen har jag mest packat och pluggat. Har en uppgift som måste bli klar idag så ska strax fortsätta med den. Packningen går väl bra men vikten är ett problem, men det ska nog lösa sig.

Ni får ha det så bra, och snart får ni följa mitt äventyr Madrid.

Likes

Comments

Hej på er!
Då var sista skoldagen på polhem och i Sverige avklarad för ett tag framöver. Känns ganska konstigt men går inte riktigt att ta in det.

Var jobbigt att säga hejdå till många i klassen då jag kommer sakna många enormt mycket, bästa klassen!
Försökte även hitta mina andra kompisar som går på polhem för att säga hejdå så det blev en känslosam dag.

Om 48 timmar sitter jag förmodligen i sängen i Spanien och är allmänt förvirrad, men är riktigt taggad på detta nu.

Likes

Comments

Hej på er!
Då var det sista dagen på lovet och jag har inte gjort många knop. Har fortsatt att packa lite smått, pluggat lite och avslutade dagen med träning och massage.
Har dock inte pluggat så mycket som jag hade tänkt men har helt enkelt inte orkat så får ta tag i det nu i början av veckan.

Men förstår faktiskt inte hur lärarna tänker när de lägger en himla massa läxor och prov de 4 dagar vi har kvar i Sverige innan vi åker iväg. Det finns lite annat att tänka på.

Men har iallafall haft ett bra lov och nu är det inte många dagar kvar tills planet till Madrid lyfter!

Likes

Comments

Sittandes på golvet med packningen framför mig och en väns brev i handen blev allt så verkligt.

Att jag om en vecka åker till Spanien och stannar där en termin. Utan vänner och familj, utan tryggheten.

Insåg hur mycket den där tryggheten förmodligen betyder även om man inte går runt och tänker på det.

Jag är en mästare på att trycka undan känslor men nu kom allt ifatt mig, en kompott av alla möjliga känslor.

Nervositeten över att bo i en annan familj, kärleken till familj och vänner, exalteringen över att faktiskt få åka till Madrid och leva ett liv där och den största känslan är ju ändå glädje, för trotts om det finns jobbiga känslor så ser jag fram emot detta otroligt mycket.

Men denna väns brev fick mig att inse hur stor saknaden till dem här hemma kommer att bli.

Det kommer bli jobbiga stunder.

Men det kommer bli ett jäkla bra halvår ändå.

Likes

Comments

Hej på er!
Lovet börjar så sakta ta slut och nu är det endast en vecka tills vi är på väg till Spanien.

Under de senaste dagarna har väl egentligen inte så mycket hänt. Har bland annat hälsat på farmor, mammas kompisar från kap verde och även mormor och morfar. Har även hängt med Izza och varit på bio så en del har ju faktiskt hänt när jag tänker efter, men dagarna flyter samman på något sätt.

Har även kommit igång med träningen ordentligt igen vilket är otroligt härligt! Under hösten har jag inte kännt samma sug att sticka till gymmet som jag tidigare gjort, förmodligen på grund av all stress i skolan. Men nu är den där extrema kärleken till att sticka till gymmet tillbaka och det känns sååå bra! Mitt nuvarande gym är verkligen jag kommer sakna i Madrid! Men hoppas att man kan hålla igång träningen på en bra nivå där med, kanske inte 6 till 7 gånger i veckan men åtminstone under vardagarna.

Likes

Comments

Hej på er!

Har förstått att en hel del i min omgivning inte riktigt har förstått hur allt kommer gå till när jag åker till Madrid för att plugga en termin där och tror dessutom inte att jag har skrivit så mycket om det här så tänkte skriva lite kort om det.

Så jag har alltså valt europaprofilen på polhemskolan i Lund vilket innebär att man får möjligheten att plugga i antingen Madrid, London eller Paris. Min första plan var att söka London men som ni nog har förstått blev mitt slutgiltiga val Madrid. I slutet av första året på gymnasiet får man söka in till detta, alltså är det inte säkert att man får åka iväg bara för att man ansöker om det, man det är absolut inget som ska hindra en från att söka. Kan även tillägga att det inte är gratis. Skolan står för en del utgifter men man betalar själva för att få bo i värdfamiljen.

Och om man då blir antagen så händer egentligen inte särskilt mycket under sommaren och hösten. I tvåan bildas sen en klass som endast består av de som ska åka iväg till de olika städerna för att man sen ska komma tillbaka till samma klass i trean igen. Under hösten får man prata med kuratorn om hur man hade velat ha sin värdfamilj och berätta lite om sig själv för att det ska bli så bra som möjligt när man väl åker iväg. Sen framåt jul händer desto mer. Då får man äntligen reda på sin värdfamilj som man länge gått och väntat på och vi som ska till Madrid fick reda på detta relativt tidigt.

Så om jag bara ska dra lite kort om min värdfamilj som jag totalt har glömt om att berätta om här tror jag så ska jag bo hos en ensamstående mamma och hennes dotter som är 9 år. Känns på något sätt bra att det är en ensamstående mamma och en dotter på 9 år, känns som en bra ålder så tror det blir super. Mamman verkar vara väldigt kreativ och de gillar att dansa och sjunga hemma vilket blir en liten omställning för mig som varken kan dansa eller sjunga. De gillar även att laga mat och äter relativt hälsosamt verkar det som vilket passar mig bra som både gillar att laga mat och äta hälsosamt så förhoppningsvis kommer jag trivas bra där.

Så till det som många verkar ha missförstått så åker jag dit med ett gäng från min nuvarande klass och även ett gäng från en naturklass. Vi är alltså 8 från min klass och 10 från naturklassen som åker iväg tillsammans, så jag åker inte ensam. Dock kommer vi bo enskilt i spanska värdfamiljer och det är där vi kommer att utveckla den största delen av spanskan då vi kommer gå på den skandinaviska skolan som ligger Alcobendas. Vi kommer därför bo lite utanför Madrid i Alcobendas och San sebastián de los reyes, där jag själv kommer att bo och ha undervisningen på svenska. Detta var väl egentligen ett krav för min del då min spanska absolut inte är på en nivå som hade klarat av undervisning på spanska. Det blir alltså helger och loven som kommer spenderas inne i Madrid men vi åker ju trots allt dit för att studera sista terminen av tvåan vilket kommer innebära en hel del plugg och därför är det säkerligen bra att man inte bor mitt inne i Madrid

Om jag ska vara helt ärlig tror jag inte att jag förstår riktigt vad jag har gett mig in på, då skulle jag vara 100 gånger mer nervös än vad jag är nu. Tänker faktiskt inte så mycket på det, kanske det beror på att jag innerst inne är nervös? Men hur det än blir är jag övertygad om att det blir bra. Det kommer vara jobbiga perioder men mellan dem tror jag man kommer ha det underbart. Kommer med största sannolikhet bli de mest lärorika månaderna hittills och man kommer förmodligen utvecklas mycket som person också.

Och självklart kommer ni få följa med på mitt äventyr i storstaden. Kommer bli lättare att uppdatera då det garanterat kommer hända saker hela tiden.

Likes

Comments