Familj

Suttit stora delar av kvällen i den digitala världen och studerat olika tekniker, sökoptimeringar och mycket mer. Bella kom och höll mig sällskap en stund, men sedan var det läggdags för henne. Gjorde ett nytt försök, men då ringde pappa. Aja då var det bara att ge upp. :)
Fick lite gjort.

Imorgon tänkte jag ta en ledig eftermiddag och vara med Bella. Frågade ikväll vad hon ville hitta på imorgon och fick svaret "Vi kan städa". Suck, jag som tänkte att vi skulle hitta på något kul. Kanske till lekparken, in till stan eller hälsa på någon. Men inte Bella bus. Aja vi få la se vad dagen bjuder på.

Måste försöka bli klar denna veckan med utbildningen på akademin. Sen är det bara att ut och testköra allt man har lärt sig. Ska bli riktigt spännande. :)
Ska försöka få lite rullning på försäljning och mitt skrivande måste komma igång igen så kanske boken kan bli klar snart.

Men men ska lägga lite planering nu sen blir det kvällen.

Hoppas ni haft en bra dag :)
Tack till alla er som har stöttat Linnea i sin kamp om cancern.

Likes

Comments

Allmänt

Denna tjejen har fått en av de värsta typerna av hjärntumör som man kan få, ca 5 barn per år drabbas av denna typ av cancer. Det är fruktansvärt och läkarna har gett henne 6 - 9 månader kvar att leva.

Men i England finns det en metod som kan hjälpa henne. Dock så kostar första behandlingen 700 000 kr och därefter 70 000 kr st.
Nu behöver familjen hjälp med att få fram pengar till behandlingen. Vill någon av er läsare vara med och stötta Linnea i sin kamp?
Jag är med! Ensam är det svårt att göra mycket, men tillsammans kan vi skapa förändringar.

I länken finns det mer info och hur man skänker bidrag.
https://www.youcaring.com/linneanordstrom-760690

Tack allihopa!

Likes

Comments

Entreprenörskap

Att jobba hemifrån kan vara krävande om man inte sätter upp tydliga regler för sig själv. Många som jobbar för mycket och gå in i "väggen".
Jag tycker det är det bästa som finns att jobba hemifrån, det ger mig utrymme att uppfylla "kraven" att vara en "super mamma" Jag hinner tvätta, planera mat och laga den, jag hinner med alla aktiviteter med Bella och jag kan sitta och måla med henne när hon är pigg och glad.

Flexibel är också något som är bra. För mig kan jag planera hur jag vill. Jag kan lägga upp tiden och vara tillgänglig när som helst när jag använder mig av flextid. Ta och ge. Tyvärr finns det många som inte kan med "Ta och ge" funktionen. Men det gör att jag får möjlighet att utvecklas ännu mera och använda mig av bättre medel i kommunikation mm.

Att jobba mycket kan ibland kännas som överflöd och man stannar upp och undra vad man håller på med. Varför jag gör jag det här? Vad leder det till?
jo, när man sedan som i mitt fall kan bestämma från månad till månad vad jag vill ha i lön så känns det riktigt bra. Där ser jag min belöning för mitt arbete. :)
Eftersom jag frilansar har jag inte en vanlig anställning och ansvarar själv över när jag ska ta semester och annan ledighet. Något som är viktigt att lägga på minnet när man är uppe i stressiga perioder.

Stressar mycket? Jag gör oftast inte det. Jag tycker om att ha mycket att göra. Det får mig att tänka mindre på bagateller, småtjafs och onödigheter som kan uppstå.
Det är en själv som bestämmer hur man vill ha det. Man måste hitta sin rytm och smidighet. Det som fungerar för mig kanske inte alls passa någon annan. Jag är typen inte är rädd för att slita och jobba hårt. Jag tar gärna i med fullkraft och när jag är ledig så är jag också ledig.

Allt handlar om hur man själv är som person och vad man känner för att göra. Det finns många människor som jobbar på och inom olika nivåer med att hjälpa människor in på rätt rymt och bana. Ta hjälp, det är aldrig fel. :)

Min helg och även denna söndag består av jobb. Jag håller ju på att skriva en bok och den ska snart vara klar så jag kan skicka den till förlaget. Tänkte Pierre skulle få läsa igenom den så kanske han har lite tips på att hur man kan "snygga" till den innan jag skickar mitt manus. :)

Jag hoppas alla haft en bra söndag.


Likes

Comments

Allmänt

Som småbarnsförälder får man många kommentarer och man hör på många berättelser. Mycket av allt prat kommer från andra föräldrar. Man ska träffas och samtala samt dela med sig av olika händelser och erfarenheter. Det är alltid någon som kan mest och vet best. Speciellt dom som har fler barn än ett.
För mig så spelar det ingen roll hur många barn man har. Det är inte antalet som räknas. Det är egentligen inget som ska räknas överhuvudtaget. Man ska skaffa så många barn man vill och sedan älska och ta hand om dom på allra bästa sätt.

Men det finns en grupp människor, man måste inte vara förälder, utan man kan vara barnlös också, som ska hävda sig. Bara för att man tycker en sak så måste inte alla tycka likadant och tro mig vad det kan "tyckas" mellan föräldrar. Gode gud! Jag är öppen och låter alla tycka vad de vill, jag kan kommentera med att "okej du tycker så, men jag tycker så här". I det läget har alla fått säga vad de vill och man har respekterat varandras åsikter.

Att respektera åsikter och tycken finns det väldigt många tolkningar på. För mig är det glasklart. Men respekten att respektera orden "jag vill inte" är svårt.
Jag kan bara referera till mig själv och varje gång jag säger "jag vill inte" till någon som har frågat mig något så kommer motfrågan "Varför?" eller kommentaren "Så kan man inte säga".
Jo jag kunde visst säga så, det hörde du ju och vadå varför? Jag vill inte. Jag har ingen plikt att motivera, förklara eller argumentera varför jag inte vill något.

MEN, det är det folk förväntar sig när de tror sig ställa en fråga de redan vet svaret på. Hade jag ställt en fråga som den andre personen svarar "jag vill inte" så respekterar jag det. Jag hade kanske sagt "okej, om det är något du vill ventilera så lyssnar jag gärna". Jag kommer aldrig kräva någon motivering eller argument på "jag vill inte".

Vad småbarnsföräldrar har med detta att göra? Jo dom är värst! Vi är värst! Jag är med i samma grupp så jag vet inte om det är mig själv jag tänker mest på i detta.
Men jag känner mitt barn bäst, jag vet vad hon känner, jag vet hur hennes minne är och jag vet precis var jag har henne. Sen kan det komma andra föräldrar som tror sig veta mycket mer och mycket bättre... Och man blir så jävla trött. Nu har jag på senaste tiden stängt av öronen när andra försöker förklara för mig hur mitt barn är. Var tog respekten vägen? respekten mot mig och min respekt mot andra? Som bortblåst...

Jag vet inte, men det känns som man ska knäcka ett privatliv ibland och jag har med åren blivit mer och mer stängd när det gäller mitt privatliv. Det är ett få ta personer som vet och har insyn. I stort sett så är det nog bara en som har 100% koll. Jag vet inte om det är någon prestige i detta eller om det bara handlar om svensk avundsjuka när man behandlar människor så här? Ställ gärna frågor till mig, men respekterar mina svar så som de kommer.
Jag har under den senaste tiden dragit till min dörr ute i det offentliga, numera hålls allt inom familjen och det är för att...

Jag vill inte.


Likes

Comments

Familj

En ovanlig rubrik för mig och jag vet inte vad den ska leda till. Mina känslor kan ta vilken vändning som helst och jag kan inte förutse dom...

Men, mina föräldrar kan det. Dom hade kunnat se på mig när jag sitter vid datorn och skriver åt vilket håll det skulle bli. Vilka känslor jag får och hur min reaktion blir. Dom hade kunnat läsa det på mitt ansikte eller kanske bara på ögonen.
Jag minns när jag var mindre att jag höll för munnen med ett papper och sen frågade jag min pappa om han kunde se om jag log eller gjorde en ledsen min. Han prickade in alla rätt. Jag kunde inte ens lura honom.
Mamma behöver jag nog inte visa så mycket minner för, det räcker med att säga "jag vill inte eller jag vet inte" så är det precis som hon vet allt. Hon säger inget hon står där och förstår allting.

Det är en gåta för mig. När jag var liten var jag så arg på mina föräldrar, dom var hur dumma som helst. Jag hotade med att flytta och en del gånger flyttade jag till farmor och farfar som bodde ca 200 m ifrån oss. Jag satt i farfars knä och berättade om hur dumma mina föräldrar var och att jag aldrig ville se dom mera. Farmor förklarade att dom inte menade det så som jag hade uppfattat det. Hon berättade dessutom för mig att jag skulle bli precis som mina föräldrar. Det gjorde jag klart för henne att så skulle det INTE bli.

Mina föräldrar har alltid ställt upp för mig. Vad har jag gjort för dom? Ja, det är nog lätt räknat, kostat pengar och varit otacksam. Jag kommer nog aldrig kunna verken betala tillbaka eller tacka dom tillräckligt för allt som dom har gjort för mig.
Men oavsett om dom hade ställt upp eller inte med det som dom har gjort så hade jag älskat dom. Dom har alltid lyssnat och tagit hand om mig. Jag är väldigt glad och lycklig över att jag har fått växa upp med båda mina föräldrar.

Idag är jag själv förälder och vad tror ni min dotter säger? Att jag är världens dummaste mamma en del dagar och att hon ska flytta hemifrån.
Vi har våra underbara dagar också. Men något som glädjer mig många gånger och som jag känner en enorm lycka över är att mina föräldrar har blivit världens bästa mormor och morfar.
Jag kommer aldrig sluta älska dom.

Mina föräldrar, det är dom bästa man kan ha och jag är precis som dom.

Älskar er <3

Likes

Comments

Familj

Vi tränar avigt och rätt. Bella är också ett aktivt barn. Hon har Bamsegympan och simning. Idag på simningen var det livräddning på schemat.
Detta innebar badkläder, långarmad tröja, långbyxor och flytväst.
Full måndering. Men hon hade haft kul. Vi föräldrar får inte vara med så man får försöka få ur något när man hämtar efter träningen.

Jag passade också på att träna en runda. Cyklade 1 mil på 18.22 vilket innebar nytt rekord för mig. 😊 Kändes riktigt bra.
Nu ska jag slappa i soffan med en mugg grönt te 😊

Likes

Comments

Familj

Jobbat, hämtat på dagis, varit på gympan. Blivit serverade god mat av Pierre. Fina tulpaner pryder bordet.
Tränat, duschat och kollat på Paneviks. Packat väskan för imorgon, livräddning står på schemat imorgon.
Har också tvättat en maskin tvätt samt läst saga för lillfisen. Snart kan jag också ta kvällen.

Hoppas alla fått en fin alla hjärtans dag 💓💗💕

Likes

Comments

Viktresan

Ännu en träningsvecka är över. Trots att Pierre har legat i maginfluensa så har jag och Bella klarat oss (än så länge), jag får väl äta upp det i veckan som kommer.

Veckans träning har inte varit jätte bra, den kunde varit bättre men nu har jag sett att min träning ger resultat på dom planen som jag kanske minst anade, men som glädjer mig väldigt mycket. :)
Min midja har minskat med 3 cm, Brösten också 3 cm och höfterna har verkligen överraskat med att minska med 5 cm! Detta har skett under 1 månad och då har jag räknat med en veckas förkylning som jag inte tränade under och andra dagar där ursäkterna var "jag är trött" eller "jag hinner". Dock har jag jobbat mycket och påbörjat en ny utbildning som tagit mycket tid och energi, men inte så mycket att det har varit en giltig grund för att INTE träna.

Min vikt vill inte riktigt ge med sig. Den pendlar upp och ner. Så jag och Pierre har bestämt att jag ska kicka igång med Yokebe. Ett 2 veckors program där man kan kombinera vanligt mat med pulver.
Så nu tar vi nya tag och kämpar vidare.

Lycka till alla som krigar på!

Likes

Comments