Allmänt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Odla.nu
Tiden går ju fort som många säkert vet. Det är snart dags att dra sig ut i trädgården :) Jag längtar tills man kan sätta spaden i jorden, om jag hinner och får möjlighet så ska det ändra och fixas en hel del min trädgård. Gått hela hösten och nu vintern och funderat. Började redan i somras då en idé började gro och nu har jag bestämt mig för att genomföra det till våren :)
Ska bli riktigt spännande, vi som har så stor trädgård har bra möjligheter att göra förändringar :)

Surfade in på odla.nu och hittade en massa spännande saker. Dom hade i stort sett allt för trädgården. Passar ju perfekt.
Ska nog passa på att fynda lite också ;)

Nu längtar man till våren!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Familj

Sista chokladasken öppnad efter mycket tjat av Bella 😂 haha
I eftermiddag åt vi en väldigt god middag hos Simon och Linnea. Simon är Pierres näst äldsta son och har tagit två stora steg i livet. Han och Linnea har köpt hus och strax efteråt så stod det klart att dom väntar barn. I mellandagarna fick vi det glädjande beskedet att dom väntar tvillingar!
Det är så underbart kul! Håller alla tår och tummar på att allt kommer gå bra 😍
Jag ska bli "plastfarmor" om man nu kan säga så 😂 haha. Ser fram emot detta jätte mycket. 😀

Nu är det slappa i soffan med ett glas vin och en tänd brasa. Tycker jag är värd det efter att har sprungit runt och plockat här hemma.
Jag plockar undan två saker och Bella dra fram tre nya... Suck, men tillslut så fick vi ihop det.
Imorgon blir det att fortsätta röja här hemma. Fattar inte var alla saker kommer ifrån..? Har alla det så här?

Nu ska jag njuta, ha en trevlig kväll allihopa!
Kram

Likes

Comments

Familj, Allmänt

Ett år har gått och man blir alltid lika förvånad. Tiden springer iväg och vid årsskiftet sätter man sig ner och reflekterar över det gångna året.

Jag tycker vi har haft en bra 2017, det har varit lite upp och ner, men inget värre än att vi har klarat av det och lyckats stå på fötterna. Det har varit lyckades födelsedagar, bröllop och en resa till Cypern och ett motorsågskörkort bara för att nämna några saker. :)

Skulle vilja önska mig tillbaka att jag hade haft lite mera tid och hunnit med lite mera. Men nu inser jag att det är saker jag måste ändra på. Jag vill utveckla bloggen mer och få den ännu mera givande i både texter och intäkter. Jag har satsat några få slantar och om jag summerar ekonomin så har jag gått +-0, vilket jag ändå får vara nöjd med eftersom min tid inte har räckt till under året.

2018 ska jag försöka ändra på detta, bli bättre på att planera och lägga upp ett schema som passar mig och efter den tid som finns. När jag tänker på det så tar det inte så lång tid, kanske 30 minuter om dagen, vad skulle jag hitta dom 30 minuterna? Jo, som sagt så finns det gått om tid att ta ifrån om jag bara planera och prioriterar rätt.
Hösten var tuff med både studier och motorsågskörkortet, men jag lyckades. Ibland i stressade lägen och det är dom stunderna jag måste lära mig av och planera bättre.

Mitt 2018 vill jag nå några mål som:
- Bättre trafik på min blogg
- Utveckla min SEO & ADwords
- Utveckla mitt skrivande
- Skriva klart min bok

Innerst inne vet jag att det är möjligt om jag bara tar tag i planeringen och prioriterar i rätt ordning.
Min hälsa och familj är viktig och jag har länge velat ta tag i min kropp, men efter att vi fick veta att jag är glutenintolerant så ändrades min viktresa.
Jag tappar i vikt och läkaren ville att jag tog en paus för att inte tappa i för snabb fart. Sedan jag slutade med spinning och lätt styrketräning så har jag gått ner sex kilo. Genom att lägga om till glutenfri kost och införa mer LCHF så fick träningen ligga på hyllan.

Detta låter kanske otroligt, men LCHF har en bra effekt och nu kanske ni tror att jag bara sitter på rumpan och gör inget, och visst är det så till viss del, men nu när det blir ljusare ute så blir det förhoppningsvis några timmar med motorsågen och för er som inte kan eller vet så mycket om skogsarbete så kan jag berätta att det är ganska tungt arbete. Efter min första timmar i skogen förra veckan så kändes det ordentligt och då behöver man inte gå till något gym.
Så detta året får träningen bestå av fysiskt arbete hemma hos föräldrarna på gården och skogen. Frisk luft tackar man inte nej tack till ;)

2018 kommer nog inte bli så dåligt trots allt, detta året fyller jag jämt, vi ska åka till Spanien, Böda och det blir säkert en hel del till :)
Det blir till vad man gör det...

Vill passa på att önska er alla en trevlig helg och ni får gärna skriva om ert år gångna år eller kommande år :)
Glad trettondagsafton på er!

Likes

Comments

Familj, Allmänt

Igår skrev jag ett inlägg om en nära anhörig blivit av med sina smycken efter att en man med utländsk härkomst gått in genom den låsta entrén och sedan in i hennes lägenhet på ett trygghetsboende. Mannen hade tiggt pengar och är man 90+ så vill man alla väl, så hon hämtade en peng till honom. När mannen hade gått var smyckena borta.

Det är sorgligt att människor inte kan skilja på ditt och mitt, jag blir också ledsen över att ett trygghetsboende inte har tillräckligt bra säkerhet. En kamera vid entrén dörren, larm mm hade kanske underlättat och gett en större säkerhet. Men inget av det finns.
Nycklar och taggar för de som bor där och deras närmst anhöriga och jag kan tycka att det är helt okej, men nu känns det som att det är bevisat att det inte fungerar och säkerheten bör höjas ännu mer.

Under kvällen igår då mitt inlägg Det som inte fick hända, hände blev det reaktioner och några kommentarer. jag vill passa på att tacka er för att ni tog er tiden och gav era åsikter. Tack, det värmde när ilskan var som hetast.

/Emelie

Likes

Comments

Familj, Allmänt

En nära anhörig till mig flyttade till ett trygghetsboende sommaren 2016, allt var frid och fröjd. Nu i mellandagarna så hände det som inte fick hända. En man tog sig in genom den låsta entrédörren och sedan öppnat dörren till lägenheten där anhörige bor och gått in. Hennes dörr var olåst eftersom hon väntade besök. Mannen som är utländsk, talar inte svenska och har en lapp runt halsen där det står att han är fattig och vill ha bidrag till att köpa mat mm. Hon är snäll och går för att hämta en peng till honom, under tiden så har han upptäckt hennes smycken som hon hade lagt av sig på byrån och stoppar dom i egen ficka.

En stund efter att mannen har gått så upptäcker hon att smyckena är borta och förstå då att mannen har tagit dom med sig. Ärendet är polisanmält men kommer inte leda någon vart.
Intill trygghetsboendet finns ett demensboende som står olåst för att besökare till anhöriga ska kunna komma och hälsa på.
Har meddelat en bekant som jobbar där om läget och hon skulle ta det vidare med sig in i huset.

Min irritation är stor över hur något sånt här kan hända. Ett låst trygghetsboende där bara de boende och anhöriga försedda med nycklar och taggar kan komma in. Varför ska oseriösa tiggare in där och tigga och dessutom stjäla från dom äldre?
Finns det inga gränser längre?
Jag förstår att det är svårt för polisen att göra något då det finns otroligt mycket tiggare och personer med utländsk härkomst. Men något måste man väl kunna göra?
Jag är evigt tacksam över att denna utländska man inte slog ner henne eller skadade henne på annat sätt. Men ilskan är obeskrivlig.

Man kan tycka att äldre människor som väljer att flytta till trygghetsboende och liknande ska känna sig trygga och inte behöva vara med om detta. Tiggare får väl som i många fall hålla till inne på köpcentrum, på gatorna mm, eller det är kanske att vara rasistisk i sitt tänkande?
Det är inte lätt att komma fram till något vettigt i detta men det får fungera som en varning till er andra och var uppmärksamma på att man inte ska släppa in vem som helst i hus, lägenheter osv.

Jag håller tummarna på att detta inte upprepas och att dom äldre nu kan få vara i fred och ha sina saker för sig själva.

Likes

Comments

Familj

Nyåret firades med goda vänner ute på Hasslö, dessa underbara människor <3
Men nyåret kunde innehållit lite mera tur än vad som gavs denna afton. Ett glas i kras, två utslagna tänder på Bella (mjölktänder som redan var jätte lösa), en med huvudvärk och sedan åt jag saker med gluten i och fick strax innan tolv gå och lägga mig med illamående och en magen som kraschade. Men förutom dessa händelser så var det super trevligt och det var länge sedan jag skrattade så mycket )

Vi åt och drack gott och även planerade vår resa till Spanien i aug/sep. Jag, Bella, Ulrika och Laura ska dit och bo en vecka i en lägenhet. Kommer bli super skönt och kul tror jag. :)

Jag hoppas att alla hade ett bra nyår och att ni nu är redo för 2018 utmaningar!

Gott slut och Gott nytt år på er!

Likes

Comments

Familj

Denna julen var inte riktigt som den brukade, i början av december fick jag beskedet att en av mina allra närmst anhöriga fått cancer... Livet vändes upp och ner och jag tappade fotfästet helt. Men efter många samtal och några besök på sjukhuset så fick vi ihop det till en bra jul trots omständigheterna. En lugn och härlig jul med alla i familjen. Den som var mest nöjd och glad var nog Bella som tydligen varit väldigt snäll och fick många paket av tomten. :)

Efter en härlig jul hos mor och far (Mormor & morfar), så fortsatte julen här hemma hos oss med alla barnen, vilket innebar att Bella fick fler paket och tydligen så var årets julklapp lego! Haha Jag och Pierre har monterat ihop lego i flera timmar denna julen... Man blir nästan som barn på nytt :) Men skammen som ger sig så fick vi ihop fyra olika modeller och här är ett som jag fick ihop med tre våningar :) Man får väl nästan sträcka lite på sig. ;) haha!

Denna julen blev riktigt bra trots att allt rasade i början av december... Då livet rycktes undan för fötterna och man hamnade i en ovisshet som aldrig ville ta slut. I dagen läge står vi i väntans tider och analyserna rullar för fullt. Vi håller våra tummar och hoppas på det bästa nu.

Tack alla som har stöttat och hjälpt oss denna julen! #fuckcancer
Ni är guld värda. <3

Likes

Comments

Familj

Nu är det inte lågt kvar tills dagen vi väntat på, eller i alla fall barnen. Det är nu snart dags att ta del av alla läckerheter på bordet och njuta av familjens närvaro.
Tomten ska anlända och julpappret ska täcka golvet för att innehållet ska få se ljusens ståle. Musik som Stilla Natt och Nu tändas tusen juleljus ska ljuda ur högtalarna och framför allt, det är nu vi kan sätta oss ner och börja andas normalt igen...

God Jul!

I måndags var jag på marinens musikkårs julkonsert i Karlskrona, har man inte sett den så kan jag varmt rekommendera er den. Biljetterna finns på turostbyrån i Karlskrona.
Idag klädde jag och Bella granen. 😊Så juligt och mysigt.

Nu ska jag försöka sova några timmar.
God natt!

Likes

Comments