Allmänt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Billig Teknik

I fredags fick jag hem min nya leksak, en ny skrivare. Väl behövt eftersom jag ofta får fråga mamma och pappa om dem kan skriva ut eller ibland Pierre som får fixa. Men nu är problemet löst och det är bara att köra på!

Det blev en Epson XP-247. Inte så stor och passar mig som inte skriver ut jätte mycket.
Det är en multiskrivare där man kan skriva ut i svart, färg, kopierar, skanna och ansluta till WIFI. Detta resulterade i att jag nu kan skriva ut både från datorn och mobilen vilket är smidigt och det bästa är att man slipper alla sladdar. Såg att man kan ansluta surfplattan också, men eftersom Bella är flitig användare av den så väntar jag med det, kan ju bli så att både patroner och papper tar slut. :)

Denna produkt kostar 700 kr men jag gav 499 kr! Bra kap nu innan jul :)
Enkel och ger bra utskrifter! Jag rekommenderar denna!

Billig Teknik

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Familj

Det är något speciellt att stiga upp när solen skiner. Det är som om man får någon extra energi tycker jag och humöret blir också bra på något vis. Jag har i vanliga fall ett grymt humör och gör väl slut med min sambo 3-4 gånger i veckan. Han har det inte lätt, men han står kvar vid min sida i alla fall. <3

Idag är det den så kallade fredagen, men jag ska skriva skriva klart min vetenskapliga artikel om nybörjarfel vid akademiskt skrivande, sen ska jag jobba vidare med bloggen och på schemat står det Marknadsföring, väldigt kul sak, men som jag ibland blir frustrerad över. Därav så har det legat lite på is och då märker jag direkt att det inte gå lika bra.
Men nu har jag fått lite nya idéer och ska testköra detta i helgen. Det kommer lyfta mina SEO resultat och när det rör på sig så är det spännande. Har ni inte provat SEO så kan jag rekommendera det.

Sen ska jag försöka ta tag i lite andra utbildningar mm också, skönt om man kan avsluta lite saker och gå vidare.

Passa på att önska er en trevlig helg!
Vi hörs!

Puss & kram

Likes

Comments

Familj

Nu är det inte mycket kvar i skolan och jag kan snart hoppa på nästa grej. Hej vad det går. En snabb tillbaka blick på denna hösten är att jag har som vanligt dragit på mig för mycket att göra. En del saker har blivit lidande och andra har gått bra. Men hälsan har nog fått ta en del stryk och jag är trött och sliten. Längtar till julen för då är skolan slut och jag kan vara lite mera närvarande med min älskade familj. :)
Julen kommer bli för jag har lagt in jullov! Då ska jag inte jobba eller plugga utan det blir en paus i arbetslivet. Så det känns riktigt bra. Jag har lagt upp det som en belöning till mig själv och jag känner att jag har en morot att sträva efter "jullovet".

Sista uppgiften i skolan ska lämnas in på fredag och sedan ska vi skriva en kamratrespons på våra texter och det är inte så svårt. Det är faktiskt det sista vi har för sista veckan sen är det bara utvärdering och jag kanske tar lite för lätt på det, men då får jag göra det.

Motorsågskörkortet gick lite i stöpet i lördags, kuggade med ett fel! Hur retfullt är det inte? Det som är ännu mer retfullt är att jag blev för ivrig och lämnade in provet innan jag läste igenom det en extra gång! Hade jag gjort det så hade jag kunnat rätta mig själv och då hade jag varit godkänd. Men men man kan inte lyckas med allt hela tiden och nu ska jag bara försöka bli klar med högskolan så kan jag ta ny kraft.
Blir jag av med högskolan och sedan motorsågskörkortets teoretiska del så har jag bara lite utbildning med jobbet kvar och det är inget avancerat och jag känner att det kommer gå lätt i och med att jag jobbar med liknande uppgifter samt att jag har härliga kollegor som kan supporta mig.

Ikväll blir det att skriva klart utkastet till min vetenskapliga artikel och kvällen till ära så är det julmusik! Nu kan jag inte hålla mig längre! Haha...
Ska nog ta och introducera detta på jobbet också. ;) Så vi hinner komma i stämning till jul :)

Hoppas ni har en trevlig vecka och att den fortsätter att bli trevlig :)

Hej hopp på er!

Likes

Comments

Allmänt

Läste en insändare som fick mig att nästan slå runt av irritation. Att personal som jobbat inom hemtjänsten är pressade och har det tufft på sin arbetsplats är ingen större hemlighet. Det är ett krävande jobb och personalen är beroende av en bra arbetsgivare.
I Karlskrona har man läst mycket om äldreförvaltningen, både från en politisk sida, chefer samt anställda. Jag gissar att det finns fler kommuner som också har det svårt och många gånger upplever liknande situationer som det finns i Karlskrona. Men i detta inlägg kommer det att främst handla om Karlskrona.

I insändaren som jag läste gjorde mig en aning bestört och min första tanke var "Det kan omöjligt finnas en arbetsgivare som kräver att man ska överskrida exempelvis hastighetsbegränsningar vid bilkörning om man inte jobbar inom ambulansen, polisen eller brandkåren".
Här är ett citat från insändaren:

"Ni har satt fullt fokus på att jaga oss, mäta våra tider, ni uppmanar oss att inte hålla hastighetsbegränsningarna, för vi har piskan på ryggen, öka, öka ni hinner mera! Vi får inte ta in personal eller om sanningen ska fram så finns ingen personal att sätta in."

Detta låter inte alls bra om det nu stämmer? Jag får en viss misstro då tanken om omöjlig uppmaning att överskrida hastigheten på vägarna.
Senast idag 10 november 2017 körde jag på väg 725 mellan Augerum och Sälleryd, strax efter Augerum kommer Lyckåborg där hastigheten är 50 km/h. Jag höll mina 70 km/h som är mellan Augerum och fram till Lyckåborg och saknade ner till 50 km/h, men på 70 sträckan körde hemtjänsten förbi mig i rasande fart och vid 50 skyltarna var det ingen broms och bilen försvann. Med stora bokstäver stod det "KARLSKRONA" på sidan av bilen och jag fick en klump i magen. Där kör jag och håller hastigheten samt att min dotter sitter i baksätet och sjunger... Nästa gång kanske det är halt och efter några år i trafiken så vet jag att oavsett vägunderlag så kör hemtjänsten som galningar. Idag var sista gången jag inte tog registreringsnumret på bilen, nästa gång så gör jag det och kommer anmäla fortkörning. Dumt av mig att inte göra det idag, men nu vet jag bättre!

Jag läste även en artikel idag där chefen för äldreförvaltningen svarar insändaren och även här har jag ett citat jag vill dela med mig av:

"Jag vill vara tydlig med att ingen ska uppmanas att begå något som inte är förenligt med lagstiftningen, som att köra för fort. Om en sådan uppmaning gjorts, hör gärna av dig till mig."
Martin Olsson
Förvaltningschef

Tycker det var ett bra svar av honom, här visar han som arbetsgivare och chef att det INTE är tillåtet. Ingen inom äldreförvaltningen- Hemtjänsten har rätten att överskrida hastighetsbegränsningarna.
Hemtjänsten har ett stressigt jobb och ett jobb där det kan tillkomma situationer som man inte räknat med, men det måste ledningen i sitt planeringsarbete ta med i sina beräkningar och där tror jag att det brister.
Att mäta tider har kan väl grunda sig på att det finns anställda som tar många raster, bland annat för att ta en eller flera rökpauser extra. Det har förekommit att anställda har använt kommunens bil till att uträtta privata ärenden, vilket inte är tillåtet på arbetstid. Så att mäta tider fram och tillbaka grundar sig kanske lite på att det finns eller har funnits anställa inom yrket som har utnyttjat sina befogenheter till annat än till det dem ska.

Att arbetet på flera avdelningar inom äldreförvaltningen behöver ryckas upp och ses över är inte fel. Det är ingen anställd som ska behöva gå hem från jobbet med ont i magen eller ens gå till jobbet med stress och magknip. Det är inte en bra arbetsmiljö. Om man ska spekulera i en dålig arbetsmiljö så är det kanske orsaken till att det är få som söker sig till yrket över lag.

Jag hoppa att detta är en förvaltning som kan bli bättre och få en bättre arbetsmiljö för alla anställda.

Lycka till!

Likes

Comments

Familj

Kort vecka på kontoret denna vecka eftersom dagis är stängt imorgon och på fredag är den dagen då man ska hinna med allt.
På lördag är det uppskrivning av motorsågskörkortet och på söndag får man väl försöka komma ikapp med det man inte har hunnit med.

Ja, man är inte sysslolös i alla fall. Att dagis är stängt är helt okej, tycker det är bra att personalen får någon dag ledigt från barnen för utbildning med mera.
Är så väldigt nöjd med vår förskola, dom fixar och donar hela tiden och har alltid barnen i fokus. Denna hästen tycker jag att dom har varit mycket utomhus trots att vädret inte har varit så kul. Men dom lyckas i alla väder alltid få barnen att må bra och skratt. Bella är snälla på dåligt humör när man hämtar henne, utan allt har varit bra och det händer roliga saker varje dag. Att hon ibland på morgonen inte vill gå har nog att göra med att hon är grymt morgontrött och vem är inte det, speciellt nu på hösten och vintern...? :)

Bloggen har varit belagd med SEO och för ett tag sen så brakade min SEO ihop... Men nu har jag nog lyckats bygga upp den igen. :) Känns väldigt bra och nu kan man se vad som händer i bakgrunden på bloggen och med detta menar jag statistik, värden, resultat och mycket mer. Många hade nog tyckt att det är onödigt vetande. :)
Men är man en nörd så är man.

Blir ett inlägg med massa strunt som vanligt, men jag får nog försöka komma med något vettigt snart ;)

Men tills dess får ni har det så bra :)

Likes

Comments

Contains affiliate links Familj

Tiden går som välkänt väldigt fort och det är väl dags att kolla över vad man ska inhandlar för julklappar. Känns som hösten bara sprang förbi och imorse fick man skrapa rutan ordentligt. Det var också varning om att det var halt på vägarna och tanken på vinterdäck börjar komma. Kanske man skulle lagt på på bilen innan man åker av vägen.

Men julklappar, vad ska man köpa? Ska man näthandlar så känns det som att man får göra det nu för att det ska hinna komma fram i tid.
Julen är rolig och det är mysigt, men nu känner man att stressen börja smyga sig på... Denna underbara julstress. Snart är det hysteri och som många år tidigare så säger man "Nästa år ska jag inte stressa utan planera i god tid innan". Gör man det? Nej. Jag kommer antagligen sitta in i det sista med allt! Jag som är expert på att vara en tidsoptimist också.

Så det här med julklappar, är ni kanske redan klara?
Bella önskar sig som vanligt hela butiken eller katalogen. Hon fick peka på Ullared vad hon ville få av tomten och jag fick några idéer, men därifrån till att det är hemma och inslaget känns långt.
Kan ju inte ha henne med mig när jag handlar, så detta året blir nog ett litet projekt... :)

Kid's Dough Lera är ju en populär sak fortfarande och när leran är slut så har vi gjort trolldeg. Enkelt och Billigt. Men denna Kid's Dough verkar kul, stor förpackning och många olika färger, så också att dom hade nedsatta priser på sin sida. :)
Kanske man skulle slå till då. Bella hade blivit över lycklig. :)

Har ni några bra tips på vad man kan köpa till en 5 årig tjej som älskar glitter, kläder, smink, dockor och massa pyssel?
Vad är era bästa julklappstips?

Med detta så önskar jag er lycka till! ;)

Likes

Comments

Familj

Det är inte lätt att få alla delarna på plats, ibland undrar man om man verkligen ska köra motorsåg men skammen som ger sig. Jag ska inte ge upp men ibland så känns det inte alls kul. En del saker verkar inte gå in i huvudet och det är frustrerande.

Nästa helg ska jag göra det teoretiska provet och just nu känns det bara som kaos. Det är lite rörigt med alla mått, millimeter, meter och vinklar som ska räknas ut i procent. Allt man ska se och sedan tänka på SÄKERHETEN... Allt det känns som en stor klump i magen och jag är redan nervös inför provet nästa lördag.
Eftersom jag inte har fått till några bra "fällningar" i dom praktiska övningarna så känns inte den praktiska delen alls rolig. Jag vinklar sågen fel vilket gör att det blir snett, jag kommer för långt in eller inte alls... Jag blir stel och kommer ingenstans.
Ska träna vidare på torsdag och även fredag om det fortfarande känns som det gör idag...

Tror att jag har kommit till en gräns där jag kanske inte behärskar det jag ska utföra. Börja undra om detta är min grej?
Jag tycker det är roligt, men att man hela tiden gör fel och känner att jag inte kommer någonstans dra ner mig lite. Det är precis som om att saker inte går in i huvudet. En del saker känns glasklara, men sen blir det något helt annat när jag utför det.

Jag har och är väldigt stressad i vardagslivet och jag vet inte om jag har lite hjärnspöken som spökar i huvudet. Fick ett kast idag med motorsågen och blev rädd. Jag bet hårt i läppen så nu svider det på insidan... :(
Jag vill så mycket men det är som om det är stopp i mig. JAG VILL!!!!!!!
Vet inte vad jag ska göra snart... Trodde inte att det skulle vara enkelt eller lätt, men nu känns det som om jag har målat in mig i ett hörn som jag inte kommer ur.

Förväntningar? JA, det är något som ibland ramlar på mig att jag vet att det finns människor runt mig som har förväntningar på mig. Det utgör en press/stress och jag försöker koppla bort den men det är inte så lätt.
Nehe, just nu känns allt svårt och negativt. Ska ta och göra lite lasange och sen en dusch och slappna av. Jag behöver nog komma ner lite i varv. :)

Har i alla fall haft en bra helg med familjen, Pierre har varit ledig och slitit som ett djur här hemma. Garaget är ur städat så nu kan vi ha "våra" saker där. Det blir inga fler dödsbon i vårt garage. Gillar inte alls att står med sånt hör och dessutom när man inte har någon koppling till det.
Igår så spelade vi Doobidoo och jag kan verkligen rekommendera det. Väldigt kul!

Hoppas att ni läsare har haft en bra helg. :)

Likes

Comments

Allmänt

Hej på er!

Hoppas allt är bra och att ni haft ett bra höstlov, det är några dagar kvar och jag vill påminna er om att det fortfarande går att registrera sig på SF Kids.
Använder ni koden emeliewass så får ni 2 månader gratis och utan bindningstid.

Det låter väl inte fel? Nu när det blir mörkare om dagarna och inte så roligt att vara ute så kan man krypa ner i soffan och titta på film, film för hela familjen dessutom. :)

Så klicka er in på länken SF Kids och registrera er för att få tillgång till härliga familjefilmer!

Vill passa på att önska er en trevlig alla helgon helg!

Kram på er!

Likes

Comments