Livet handlar just nu om att njuta, inte stressa samt äta god mat och dryck. Planerna på ett boende vid solkusten blir starkare och nästa sommar blir det en prova på vecka i spanien. Då ska Bella få följa med 😍
Tufft att vara ifrån min älskade dotter, hon som alltid är med mig. Sakar så klart Pierre och efter dagens samtal så kom det en tår... Man älskar alltid sin familj mer än vad man tror.

Men nu ska jag inte prata mer strunt utan bjuda på lite bilder. 🌞😘🍹

En del katter strycker sig omkring, men nu har en av dom och parkerat i skuggan och jag också med en bok och kall cider. 😊🌞🍹

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Familj

Hänt otroligt mycket sen sist och jag tänker inte rabbla upp allt. Familjen mår bra, livet kör på i ett rasande tempo.
Utbildningar och i startgropen för ett nytt företag står på agendan.
Men allt ligger en vecka på is... För jag tillsammans med mamma, Nettan och Victoria är nu i Larnaca, Cypern. Behöver man säga mer? Nej tror inte det... Men ni får nu räkna med en vecka med fina och sköna bilder!

kram på er alla!

Likes

Comments

Familj

Fredagen förgylldes med sällskap av mor, far och farbror. Jag och Bella grundade med var sin drink innan dom kom. Pierre åkte till Polen med KHK, så vi tjejer kunde mysa själva i ett dygn :)
Denna sommaren har jag fastnat för hallonmojito, så gott! Kul när man kan lära sig lite drinkar och inte bara dricka vin eller snaps. :) Blir så enformigt och dessutom är det ju lite kul att bjuda på en drink om man har gäster.

Pappa hade med sig kg kantareller. Kan säga att dom var väldigt goda och vi ha fryst in några så vi kan gotta oss hela hösten nu. Men vem vet, det kanske blir mer. Verkar vara ett riktigt svamp år :)

I lördags så var det först fotboll och sedan stallet. Vi är hästvakt åt lilla Zäta. Bella jobbade på bra i stallet och denna sköna tjej kläcker ur sig "Idag jobbar jag som en bonde!" Haha, denna goa unge, kan inte fatta att hon är min ibland. Kommentarer till allt i rätt läge ;) <3

Innan vi åkte och hämtade Pierre vid färjan så pusslade vi, Bella har fattat tycke för pussel och måste erkänna att det är riktigt rogivande att få koppla bort mobil och dator en stund och titta på något annat. Man stressar av med detta tycker jag :)

Idag har jag jobbat lite, läst lite i boken till Motorsågskursen och om en stund ska vi åka ut till Zäta i stallet. Ganska lugn söndag, Pierre är ganska sliten och Bella har aktiverat sig själv nästan hela dagen. :)
Nu ska jag fortsätta jobba på, känns väldigt bra att diska av det mesta idag så kan man fokusera på det som komma skall. :)
Den 22e åker jag till Cypern. Hoppas på att kunna uppdatera lite därifrån. Verkar som att man ska ha tillgång till nätverk mm. :)

Så så är läget, hoppas ni läsare haft en bra helg! Nu ska jag vidare i alla texter ;)
Hörs snart igen :) <3

Likes

Comments

Allmänt

I september så är det dags för en utbildning som kanske inte var så väntad. För mig så känns det helt naturligt. Är född och uppvuxen på en gård med tillhörande skog. Min pappa har alltid jobbat i skogen och nu när man har blivit äldre så har jag kommit till insikt till att jag också ska gå där mellan träden och traktorn.
Jag är ända barnet på gården och jag vill att gården och skogen ska stanna i familjen ägor ett tag till. Till den dagen då Gabriella kommer att stå inför valet av att ha den kvar eller inte. Vem vet, kanske får hon barn som är intresserade av att ta allt vidare.

Det är många känslor, men mest så handlar det om positiva och nyfikenhet. Att ta det första steget i något helt nytt men som ändå har legat mig nära om hjärtat.
Jag ser fram emot detta och kommer förvaltar min kommande kunskap inom detta ämnet. Men en fundering som har växt fram under sommaren, är att det finns inte så många kvinnor inom området. Jag har försökt ta fram fakta och kanske till och med hitta något forum, men utan någon större framgång. Är det några tjejer/kvinnor som jobbar med skog eller tagit motorsågskörkort? Det hade varit kul att ha någon att ventilera med. Kanske man kan utbyta lite kunskaper och erfarenheter med varandra.

Så nu är det dags att kavla upp ärmarna och trycka på "start apparaten"!

Likes

Comments

Familj

Dottern slutar aldrig att förvåna mig. Hon leverera den ena prestationen efter den andra och motgångarna tar hon med klackspark, andra ord, hon suger åt sig och vänder till något positivt och lär sig av den nya erfarenheten.
Eksemen som jag trodde hon hade var inget mindre än svinkoppor. Blev stora och många men efter dagens läkarbesök så visade hon sig starkt och fick mycket beröm för sitt mod.
Att man har en vårdcentral som förstår barn och kan prata med dom gör mycket och jag är återigen glad över att jag valde Hälsohuset i Karlskrona. Vilka underbara människor som jobbar där.

Idag blir det en hemma dag med lillfisen, imorgon är det Pierres tur och onsdag är jag hemma igen. Lite plock men vi löser delarna väldigt bra och min älskade sambo ställer upp och bjuder till. Vi är ett bra team.
Ingen gympa för lillfisen, men hon har siktet inställt på fotbollen på lördag. Trots att det gjorde ont redan i lördags i armen där kopporna är som värst bet hon ihop och visade sig stark.
Det är en hårdhudad tjej och vi älskar dig Gabriella! <3

Likes

Comments

Allmänt

Har nu varit glutenintolerant sedan början av året, egentligen längre men i början av året blev det konstaterat och det var hög tid att lägga om kosten. Det var inte det lättaste och man har fått experimentera sig fram. Ganska spännande att prova nya saker och allt har lett till att jag också har valt en hälsosammare kost jämt över vardagen och livet.

Men under resans gång har det blivit mer och mer uppenbart för mig att handla glutenfria produkter en kostnadsfråga. Det står klart att handla glutenfria produkter är dyrare än vanliga produkter. Har några produkter som har jag jämnfört och se skillnaderna här:

Spaghetti Kungsörnen Jfr-pris 15,90 kr/kg ---> Glutenfri spaghetti Jfr-pris 35,80 kr/kg
På pizzerian är min pizza 20 kr dyrare än en vanlig pizza. (Kan varierar mellan olika pizzerior.)
Vetemjöl ICA Jfr-pris 8,45 kr/kg ---> Mjölmix glutenfritt Jfr-pris 25,44 kr/kg

Det finns många fler jämförelser och jag kan rabbla hela kvällen. Men det jag saknar förståelse för är varför måste glutenfri kost vara dyrare än "vanlig" mat?
Vad är det som gör vår kost så kostsam?

Om någon har några bra svar så är ni varmt välkomna med dom :)

Nu passa jag på att önska er en trevlig kväll!

Likes

Comments

Familj

Ännu en sak inköpt... Gitarr. Hur gick detta till? Aja nu är i alla fall nybörjar kitet inköpt och vi övar på ikväll.
Bella tyckte detta var en super kul sak och nu ska det minsann spelas 😂 Synd bara att ingen av oss kan. Måste försöka stämma den och tror att jag få ta till lite hjälp...

Men lite ackord kam man i alla fall lära sig.
Ja, detta är en galen idé som stor sannolikhet grot i samband med den kommande 30 årskrisen nästa år...

Nu ska vi öva vidare 🎵🎸🎶

Likes

Comments

Familj

Det händer lite grejer i helgen... På fredag blir det jobb och lämna bilen på verkstaden. På lördag så dra fotbollen igång för Bella. Ska bli skönt att komma igång. På eftermiddagen så ska jag och Pierre på bröllop. Ska bli jätte skoj. Det var länge sedan jag var på ett bröllop. Sen på söndag ska vi fira att Carl har konfirmerat sig. :)

Idag på kontoret så hjälpte en kollega mig att se hur man kan ha håret på lördag. Jag har liksom ingen frisyr alls och är väl inte den tjej som tänker så mycket på det heller, mina tankar om håret handlar mest om att det ska lukta gott och se fräscht ut. :)
Men idag blev det andra bullar och imorgon ska vi testa ytligare en frisyr. Sen ska min kollega komma till mig på lördag innan bröllopet och hjälpa mig :) Så glad att jag har så underbara kollegor! <3

Här har ni en bild på hur det blev idag :)
Inga super bilder, men man får en liten hint i alla fall.

Nu sitter jag och Bella i soffan och myser. Det är typ oväder ute... Regn och åska... Ska snart kolla på fotboll när vår granne spelar sin första U15 landskamp mot Finland. Heja Heja!

Ha nu en trevlig kväll alla!

Likes

Comments