Familj

Imorse var det dags för 5 års kontroll. Bella var super duktig och till och med sprutan som hon var nervös över gick som dans. Sköterskan var duktig på att prata med Bella så verken jag eller Bella hann med och se eller känna den.
Efteråt såg jag att den var ganska liten och kort. Skönt när det går så smidigt.

Eftersom allt var bra och Bella inte sa något om sprutan så åt vi frukost på Lennarts Café i Karlskrona. Länge sedan jag var där, god fika fick det också bli.

Sen shoppade vi lite på stan innan vi pkte och handlade.
Tror jag har handlat allt inför Bellas barnkalas imorgon 😀 Tema Frost. Ingen är väl förvånad som känner oss? 😂
Så nu ska jag sätta igång med tårtan.
Trevlig fredag allihopa!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Tycker ni att ni blir bättre i sängen när ni har druckit? Jag kan nog erkänna att man känner sig som en stjärna efter att alkoholen rusar i kroppen. Nu kan man nästan sträcka upp sig eftersom experterna har bekräftat att detta faktiskt stämmer, men deras expertutlåtande handlar om att man blir bättre i sängen om man har druckit öl. :)

Dom menar på att man orkar längre om man har öl i kroppen, spriten kan ge problem med prestationen. Men eftersom öl innehåller massa växtöstrogener som gör att en mans orgasm fördröjs.
Dom menar också på att mörk öl som exempel porter och stout ger bättre resultat än ljus öl eftersom dom innehåller mer järn och det leder till ökning av röda blodkroppar som sätter fart på blodcirkulationen. Detta resulterar sen i hårdare och mer långvarig erektion.

Man har också kommit fram till att mannens sexlust ökar när dom dricker kall öl. Något som jag knappt trodde på när jag läste det så är det att dom män som dricker öl har minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar.
Man ska kanske inte tro på allt man läser, men jag tyckte att detta är lite kompiskt eftersom jag bor ihop med en som bara dricker öl.
OM han är bra i sängen? Det håller jag för mig själv. Mycket kan jag bjuda på i bloggen, men sexlivet behåller jag för mig själv. :)

Hoppas ni har en bra dag :)

Likes

Comments

Viktresan

Ikväll så blev det äntligen av. Nej, jag sprang inte men jag tog en promenad i rask takt och det kändes riktigt bra! Jag laddade ner runkeeper, har sett på facebook att många kör den när dom är ute och motionerar.
Min runda blev 2,9 km och tog 30 min. Det var ingen lång runda och tiden hoppas jag få ner lite när man lärt känna rundan lite bättre. Men det kändes som en bra start i alla fall.
Har en runda till som jag funderar på att testa i veckan. Tror att den är lika långa, men slår man ihop dom så blir det ju en bra sträcka. Men vi få se.
Himlen var mörk och jag trodde att det skulle bli oväder vilken minut som helst, men jag klarade mig och nu är det fortfarande fint väder.

Jag gick väldigt mycket när jag jag var yngre. Gillade det skarpt eftersom det är skönt med frisk luft och man rensar hjärnan. Fungerar nästan lite som meditation. Att man också rör på sig är super, man får jobba fysiskt med kroppen. Jag hoppas på att kunna gå bort några kilon.
Min viktresa som jag har skrivit om förut har legat på is. Jag har haft så grymt ont i nacken inte alls mått bra. Men jag ska försöka kämpa mig fram. Massagen är bokad så jag hoppas kunna få hjälp av Frida så musklerna kommer igång. :)

Har ni några träningstips?
Bra musik att lyssna på när ni är ute och promenerar/springer?

Nu vill jag önska er en fortsatt trevligt kväll. :)

Likes

Comments

Vad man ska äta, eller inte äta. Ja, man kan ju vela hela tiden och man blir aldrig klok på vad som gäller.

Men något som är tillbaka i trend är Family style dinner och det innebär att vi äter tillsammans och maten är basic.
Middagen byggs upp med central servering och man använder skålar till allt tillbehör.
För att matsvinet ska minska kan man använda hela grönsaken och djurens alla delar. Vilket man menar på att man överger trend maten och nu lagar riktig mat.

Tekniken utvecklas inte bara i våra teknikprylar utan tekniken inom maten utvecklas också. Idag finns det mer produkter till alla som har någon form av allergi.
Utvecklingen tog under 2016 fart inom klimat och att tänka smart. Det har lett till att man kan odla sallad till en besättning på en U båt.

Något som har kommit mer och mer är vegetarianer, veganer och flexitarianer och man tror att det kommer att öka under 2017.
Detta har ökat utan religiös påverkan då många har gjort sina personliga val. Flexitarianerna är en slags deltidsvegetarian som bara håller sig till vissa köttfria dagar.

FETT, alla äter plötsligt en himla massa fett! Men det diskuteras fortfarande om det är hälsosamma eller inte. Påverkningar på människans kropp har varierat.
Protein är ett ämne som många ropar efter, men enligt experterna så ska man äta rekommenderad mängd. Men det man har sett inledningsvis på 2017 så är det intresset för fettet som tar över.

Det finns många turer, men nu har jag presenterat några saker som man tror kommer att vara under 2017. LCHF är ju också ett omtalat ämne där anhängarna lever på grädde och bacon. (Skämt och sidor). Men man diskuterar om det är bra eller dåligt. Men vet inte och vi kommer säkert att både höra och diskutera mera om detta.

Vad satsar ni läsare på?
Har ni någon diet eller ett hälsotips? Kommentera gärna, alla är välkomna!

Likes

Comments

Familj

Igår gjorde jag fullständigt bort mig. Det är helt galet. Vaknade med en blå prick i pannan, till saken hör att jag har en likadan på en armen.
Så efter råd av min sambo så ringde jag vårdcentralen, tror ni dom blev förvånade? Haha :) Om jag var frisk i övrigt så skulle vi avvakta en vecka... Idag kan jag lugna alla med att pricken är borta :)Hoppas jag
Men kan tro att sköterskan fick sig ett gott skratt när vi hade lagt på :) Det lät typ så här när jag ringde:
"Hej jag heter Emelie och har en blå prick i pannan."
Vad svarar man på det? Hoppas jag lyckades roa någon i alla fall och att deras eftermiddag blir lättare ;)

Idag har jag varit ute och gått med Pierre och Bella. Bella har cyklat. Men vi fick vända för att Bella behövde gå på toaletten. Så är det. Vi hade inga planer på att gå någon längre sträcka.
Var lite kallt i början, men sen var det faktiskt skönt.
Imorgon funderar jag på att koppla in lurarna i öronen och gå eller kanske till och med springa en runda. Vi får väl se hur vädret blir. Tänker inte ge mig ut om det är snöstorm.

Nu ska jag planera lite för veckan, kan verka lite sent, men tänkte få in nästa veckas planering också om jag hinner och orkar. Det är ju ganska skönt att vara ute i god tid. Hårt jobb brukar lönar sig i slutändan.
Hoppas att ni läsare har en bra kväll. :)

Likes

Comments

Familj

Bella var mycket nöjd med sin 5 årsdag igår. Släkten kom och vi åt och hade väldigt trevligt. Trots att Bella hade haft mycket feber och inte alls varit så pigg på natten till igår så var hon förvånande pigg trots allt.
Allt gick jätte bra. :)

Fanns nog ingen lyckligare unge igår än hon. Tack för alla gratulationer hon fick på dom sociala medierna. :)
Tack till alla som kom och firade vår stora tjej! :) <3

Likes

Comments

Familj

För varje dag som gå så kommer jag till insikt att jag måste köpa mig en skrivare. Vill kunna skriva ut mitt manus och läsa igenom det till boken.
Man kan alltid läsa på datorn, men ibland är det väldigt skönt att kunna skriva ut och ha det i pappers form också. Har kollat runt och funderat ett tag nu. Behöver ju inte den värsta på marknaden och den behöver inte vara stor heller. :) Alltså lagom och sen det viktigaste i min värld, att den inte få vara för dyr...

Suck, nu har jag börjat kolla lite mera på kvalitén och bläckpatronerna, för det är ju så att skrivaren kan vara billig och bra, men sen när man ska köpa nya patroner så är dom svindyra. Så det gäller att ha koll. Jag som inte är det minsta teknisk har ju inte någon kunskap inom detta område.

Men snart får jag nog ta mig i kragen och se om jag inte kan beställa en. Som sagt, så känns det som att jag är i behov av en. :)

Likes

Comments

Allmänt

Sedan jag bytte till denna plattformen har det blivit mycket trevligare att blogga. Bloggandet fick en annan sida och det känns som att här är det en mycket trevlig ton mot varandra. Näthat finns säkert, men jag upplever det som att det inte är lika tydligt här mot dom plattformar jag har varit och bloggat på innan.

Jag har aldrig förstått mig på näthatet. Varför ska man sitta och vara dum mot andra? Är det något man ogillar behöver man inte alltid uttrycka sin åsikt, man kan faktiskt hålla den för sig själv ibland. Alla måste inte veta allt hela tiden.
En bloggare kanske skriver om något som hen har blivit ombedd att göra, idag är det ju så att många bloggare tjänar pengar på sitt skrivande, då skapar man sig åsikter för att få ihop en artikel eller inlägg men man kanske tycker något helt annat.

Att skriva och marknadsföra en produkt ger en åsikt, men sen provar man den och ska skriva en recension och då blir åsikten helt annan. Tycket ändras efter upplevelser och intrycken.
Då någon skriver elaka och taskiga saker för att bloggaren inte har kommit till slutpunkt finner jag ingen grund till. Känns väldigt meningslöst.

Man ska vara snäll och har man inget vettigt att säga så behöver man inte säga något. Kom med konkreta saker och ha en trevlig ton.
Ta hand om er!

Kram <3

Likes

Comments