Kod för att importera min blogg till Nouw: 1762279590

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I väntan på att stan skulle öppna idag tog jag och Bror oss en kaffe på ett av stans cafeer. De var inte speciellt många gäster och vid ett av borden satt några stycken och diskuterade kvinnor som styrketränar. Svårt att inte lyssna då de var de enda på stället som pratade och de hördes ändå bort till vårt bord.
Diskussionen handlade iallafall om kvinnor som tränar och i det här fallet tävlar i styrkelyft. Enligt en i sällskapet, medelålders kvinna är det tydligen väldigt osmakligt att både se och vara stark. Eftersom jag själv både tävlar och fortfarande tränar med mål att bli både starkare och få mer muskler så kunde jag inte sluta lyssna.
Jag fattar inte varför inte kvinnor ska få kunna träna/tävla? Varför är det okej för män att se ut på ett visst sätt? Varför lever vi fortfarande i ett så sjukt förlegat samhälle? Visst de har blivit bättre men idag fick jag ett bevis på att det fortfarande stämmer. Och de gäller inte bara inom det här området utan jag har mött de i min yrkesroll så många gånger. Kvinna=brandman WIERD!
När jag hör sånt här så blir jag väldigt glad att jag är den jag är. Att jag har en stark personlighet och att jag gör precis det jag vill. Att jag ger blanka fan i alla normer som finns och går min egen väg. Att jag vågar, att jag är målmedveten och stark!

Tack för att ni gjorde min dag. För jag blir bara mer motiverad av sånt här skitsnack. Kvinnor kan!DSC_0471

Likes

Comments

I väntan på att stan skulle öppna idag tog jag och Bror oss en kaffe på ett av stans cafeer. De var inte speciellt många gäster och vid ett av borden satt några stycken och diskuterade kvinnor som styrketränar. Svårt att inte lyssna då de var de enda på stället som pratade och de hördes ändå bort till vårt bord. Diskussionen handlade iallafall om kvinnor som tränar och i det här fallet tävlar i styrkelyft. Enligt en i sällskapet, medelålders kvinna är det tydligen väldigt osmakligt att både se och vara stark. Eftersom jag själv både tävlar och fortfarande tränar med mål att bli både starkare och få mer muskler så kunde jag inte sluta lyssna. Jag fattar inte varför inte kvinnor ska få kunna träna/tävla? Varför är det okej för män att se ut på ett visst sätt? Varför lever vi fortfarande i ett så sjukt förlegat samhälle? Visst de har blivit bättre men idag fick jag ett bevis på att det fortfarande stämmer. Och de gäller inte bara inom det här området utan jag har mött de i min yrkesroll så många gånger. Kvinna=brandman WIERD! När jag hör sånt här så blir jag väldigt glad att jag är den jag är. Att jag har en stark personlighet och att jag gör precis det jag vill. Att jag ger blanka fan i alla normer som finns och går min egen väg. Att jag vågar, att jag är målmedveten och stark! Tack för att ni gjorde min dag. För jag blir bara mer motiverad av sånt här skitsnack. Kvinnor kan!DSC_0471

Likes

Comments

Är kräkless vår panelvägg i vardagsrummet men för snål för att ta ner å kasta bort. Istället köpte jag mig en burk färg och nu känns den genast lite roligare :) för ett tag iallafall. Haha! 

Ett varv till och målning av skarvarna så är den klar. 

Likes

Comments

Är kräkless vår panelvägg i vardagsrummet men för snål för att ta ner å kasta bort. Istället köpte jag mig en burk färg och nu känns den genast lite roligare :) för ett tag iallafall. Haha!  Ett varv till och målning av skarvarna så är den klar. 

Likes

Comments

Eftersom jag är segare än segast så kommer utvärderingen om tävlingen i Boden först nu.. För er som följer mig på instagram vet ju hur det gick. Tyvärr hamnade jag precis utanför en finalplats med en poäng.IMG_7105

Jag är både nöjd men samtidigt missnöjd. Missnöjd över att inte få köra finalen då det var grejer i min smak. Sånt som jag är bra på. Sen är det ju så jävla roligt att man inte vill de ska ta slut.

IMG_7075 IMG_7092Event 1 var ju absolut inte my cup of tea och där visste jag redan innan att jag skulle gå dåligt. Snatch är ju en så tekniskt svår grej som det inte går att vålda sig igenom. Jag har inte fått till tekniken så att jag kan börja lasta på vikter och redan innan hade jag bestämt att vara nöjd med 40 kg (har gjort en singel på 45 en gång). De är liksom de jag klarar av. 40 kg blev det och sist av alla.  Nöjd med att jag klarade mitt mål men samtidigt förbannad att jag inte är starkare.

Rodden som var intervallen innan snatchkomplex gick bra. Jag rodde 2 cal mer än på träning och fick 3e bästa tid. Alltså nöjd även där.

Sista momentet i event 1 var repklätting. Inga direkt mål utan jag harvade på och fick ihop 4 godkända klättringar. Även där en 3e placering. Godkänt.IMG_7092

Event 1 ”The Interval”
1a. Row
For calories.
Cap: 3 min

Vila: 1 min

1b. 1RM Snatch Complex
1 Snatch
1 Hang Squat Snatch
1 Overhead Squat
Cap: 3 min

Vila: 1 min

1c. AMRAP Ropeclimb (4,6m)
Cap: 3 min

Inför event två hade jag inga som helst tankar på hur de skulle gå. Jag hade inte övat något inför detta så planen var bara att köra på. Wallballsen gick sådär. Första två rundorna var jag stressad och fumlade mycket. Sen delade jag upp dem i 5or och då flöt de på. Halkade till nån gång. Simningen blev mer återhämtning då syreskulden var så stor efter WB. Uppstigningarna (muscel up över kanten och hoppa ner igen) gick bra men nedhoppet var värre. Pulsen var ju så hög så varenda gång jag skulle ner så fick jag nån halv kallsup.  Glad att jag överlevde iallafall.  Hanna som också tävlar för crossfit piteå vann detta moment! :)IMG_7116


Event 2 ”The Swimmer”
AMRAP
25 m Swim
25 Wallballs (#20/#14) (10’/9′)
25 m Swim
5 Uppstigningar
Cap: 12 min

På söndagen var de dags för event 3 och jag låg på en 6e plats av 9 st. Alltså var de bara köra utan helvete för att ha nån som helst chans på final. DU och Toes to bars är ju inte mina grejer och de var där jag var orolig att fucka upp mig. Resten behärskar jag utan problem och att jobba med hög puls är sånt som jag inte heller har problem med. Visst det är svinjobbigt men det brukar alltid gå bra.DSC_0449

Jag var ruskigt taggad inför detta men öven nervös! Målet var att komma längre än 24 KB snatch. (första gången jag körde den kom jag inte ens till KB snatch)

DSC_0469 DSC_0471Du´s gick ändå bra. Var inte sist färdig men inte först heller. Cleansen är ju något jag är rätt stark i och allihop gick bra. Planen var att inte gå ifrån stången och vila utan köra singlar, släppa ner och sedan ta tag i stången ingen. Jag höll mig till planen. Pull upsen delade jag upp i femmor  och de funkade bra. Boxjumpsen gick jag ner samtidigt som jag vände mig om. Toes to bar gick långsamt men ändå inte så att jag tappade placering för vid detta öga låg jag tvåa strax efter Hanna. Gjorde 3 med rejäl gunga. haha. Sista 10 cleansen gick nog lättare än de i mitten nånstans. Sen var de bara pistols kvar och för mig känns de lite som vila. Jag får aldrig upp nån spec hög puls där och kan hålla rätt högt tempo. När de var 3 minuter kvar så började jag med kb snatch. Hanna var 2-3 reps före mig då. Vart de andra tjejerna var har jag ingen aning om. Anledningen till att jag hade koll på Hanna var för att hon stod precis bredvid mig. När 15 minuter hade gått så hade jag fått ihop 40 snatch och Hanna 41! Kan inte vara annat än nöjd då de vart ett rejält personbästa på denna wood. I den andra gruppen med tjejer så körde hon som vann hela tävlingen och hon fick ihop hela 61(!) KB snatch så jag hamnade på en 3 placering på detta event och ett poäng bakom att köra final. Hanna som gjort bättre ifrån sig på de tidigare eventen körde final och slutade som 4a. GRYMT!DSC_0475 DSC_0482 DSC_0492

Event 3 ”The Cleanup”
100 Double Unders
​2 Power Clean (80/55kg)
20 Handrelease Burpee over the bar
4 Power Clean (80/55kg)
20 Chest to bar pull ups/Pull Ups
6 Power Clean (80/55kg)
20 Boxjump overs (70/60cm)
8 Power Clean (80/55kg)
20 Toes to bar
10 Power Clean(80/55kg)
20 Alterning Pistols (10/ben)
AMRAP One Arm Alterning KB Snatch (24/16kg)

Cap: 15 min

Nu blir de lite lugnt träning denna vecka trots att jag är mer sugen än någonsin på att satsa. Kroppen är sliten och har ont lite överallt. Men sen, då är målet STAR summer challenge under PDOL veckan. Då jäklar, då ska jag vara grym!

IMG_7139

Likes

Comments

Eftersom jag är segare än segast så kommer utvärderingen om tävlingen i Boden först nu.. För er som följer mig på instagram vet ju hur det gick. Tyvärr hamnade jag precis utanför en finalplats med en poäng.IMG_7105 Jag är både nöjd men samtidigt missnöjd. Missnöjd över att inte få köra finalen då det var grejer i min smak. Sånt som jag är bra på. Sen är det ju så jävla roligt att man inte vill de ska ta slut. IMG_7075 IMG_7092Event 1 var ju absolut inte my cup of tea och där visste jag redan innan att jag skulle gå dåligt. Snatch är ju en så tekniskt svår grej som det inte går att vålda sig igenom. Jag har inte fått till tekniken så att jag kan börja lasta på vikter och redan innan hade jag bestämt att vara nöjd med 40 kg (har gjort en singel på 45 en gång). De är liksom de jag klarar av. 40 kg blev det och sist av alla.  Nöjd med att jag klarade mitt mål men samtidigt förbannad att jag inte är starkare. Rodden som var intervallen innan snatchkomplex gick bra. Jag rodde 2 cal mer än på träning och fick 3e bästa tid. Alltså nöjd även där. Sista momentet i event 1 var repklätting. Inga direkt mål utan jag harvade på och fick ihop 4 godkända klättringar. Även där en 3e placering. Godkänt.IMG_7092 Event 1 ”The Interval” 1a. Row For calories. Cap: 3 min Vila: 1 min 1b. 1RM Snatch Complex 1 Snatch 1 Hang Squat Snatch 1 Overhead Squat Cap: 3 min Vila: 1 min 1c. AMRAP Ropeclimb (4,6m) Cap: 3 min Inför event två hade jag inga som helst tankar på hur de skulle gå. Jag hade inte övat något inför detta så planen var bara att köra på. Wallballsen gick sådär. Första två rundorna var jag stressad och fumlade mycket. Sen delade jag upp dem i 5or och då flöt de på. Halkade till nån gång. Simningen blev mer återhämtning då syreskulden var så stor efter WB. Uppstigningarna (muscel up över kanten och hoppa ner igen) gick bra men nedhoppet var värre. Pulsen var ju så hög så varenda gång jag skulle ner så fick jag nån halv kallsup.  Glad att jag överlevde iallafall.  Hanna som också tävlar för crossfit piteå vann detta moment! :)IMG_7116Event 2 ”The Swimmer” AMRAP 25 m Swim 25 Wallballs (#20/#14) (10'/9') 25 m Swim 5 Uppstigningar Cap: 12 min På söndagen var de dags för event 3 och jag låg på en 6e plats av 9 st. Alltså var de bara köra utan helvete för att ha nån som helst chans på final. DU och Toes to bars är ju inte mina grejer och de var där jag var orolig att fucka upp mig. Resten behärskar jag utan problem och att jobba med hög puls är sånt som jag inte heller har problem med. Visst det är svinjobbigt men det brukar alltid gå bra.DSC_0449 Jag var ruskigt taggad inför detta men öven nervös! Målet var att komma längre än 24 KB snatch. (första gången jag körde den kom jag inte ens till KB snatch) DSC_0469 DSC_0471Du´s gick ändå bra. Var inte sist färdig men inte först heller. Cleansen är ju något jag är rätt stark i och allihop gick bra. Planen var att inte gå ifrån stången och vila utan köra singlar, släppa ner och sedan ta tag i stången ingen. Jag höll mig till planen. Pull upsen delade jag upp i femmor  och de funkade bra. Boxjumpsen gick jag ner samtidigt som jag vände mig om. Toes to bar gick långsamt men ändå inte så att jag tappade placering för vid detta öga låg jag tvåa strax efter Hanna. Gjorde 3 med rejäl gunga. haha. Sista 10 cleansen gick nog lättare än de i mitten nånstans. Sen var de bara pistols kvar och för mig känns de lite som vila. Jag får aldrig upp nån spec hög puls där och kan hålla rätt högt tempo. När de var 3 minuter kvar så började jag med kb snatch. Hanna var 2-3 reps före mig då. Vart de andra tjejerna var har jag ingen aning om. Anledningen till att jag hade koll på Hanna var för att hon stod precis bredvid mig. När 15 minuter hade gått så hade jag fått ihop 40 snatch och Hanna 41! Kan inte vara annat än nöjd då de vart ett rejält personbästa på denna wood. I den andra gruppen med tjejer så körde hon som vann hela tävlingen och hon fick ihop hela 61(!) KB snatch så jag hamnade på en 3 placering på detta event och ett poäng bakom att köra final. Hanna som gjort bättre ifrån sig på de tidigare eventen körde final och slutade som 4a. GRYMT!DSC_0475 DSC_0482 DSC_0492 Event 3 ”The Cleanup” 100 Double Unders ​2 Power Clean (80/55kg) 20 Handrelease Burpee over the bar 4 Power Clean (80/55kg) 20 Chest to bar pull ups/Pull Ups 6 Power Clean (80/55kg) 20 Boxjump overs (70/60cm) 8 Power Clean (80/55kg) 20 Toes to bar 10 Power Clean(80/55kg) 20 Alterning Pistols (10/ben) AMRAP One Arm Alterning KB Snatch (24/16kg) Cap: 15 min Nu blir de lite lugnt träning denna vecka trots att jag är mer sugen än någonsin på att satsa. Kroppen är sliten och har ont lite överallt. Men sen, då är målet STAR summer challenge under PDOL veckan. Då jäklar, då ska jag vara grym! IMG_7139

Likes

Comments

Nu har jag äntligen skaffat hem appen vilket kommer underlätta bloggandet. Ni kan härmed, ni läsare som fortfarande är kvar räkna med betydligt fler inlägg! High five på den!  

Imorgon ska vi äntligen riva våran altan för i vår/sommar ska vi bygga en ny större utan tak! Men först måste skiten bort och så ska de hyras en minigrävare för att ta bort nå kraftigt rotade buskar. 

 

Likes

Comments

Nu har jag äntligen skaffat hem appen vilket kommer underlätta bloggandet. Ni kan härmed, ni läsare som fortfarande är kvar räkna med betydligt fler inlägg! High five på den!   Imorgon ska vi äntligen riva våran altan för i vår/sommar ska vi bygga en ny större utan tak! Men först måste skiten bort och så ska de hyras en minigrävare för att ta bort nå kraftigt rotade buskar.   

Likes

Comments