En riktigt slapp helg, det har inte gått i många knop. Idag tog vi oss ut för lite lek. Melvin fick gunga för första gången vilket både han och storasyster verkade uppskatta!

Imorgon startar en ny vecka, varit lite slitsamt de senaste två veckorna. Inte känt mig helt på topp, trött och orkeslös med en trotsig 2-åring och en förkyld bebis med en ny tand, vilket betyder gnäll. "Lite" mammig har Melvin blivit dessutom, jag får inte försvinna ur synvinkel för en sekund. Men men, så är det i perioder! Nu hoppas jag på en bättre, piggare vecka med mer energi i kroppen samt större tålamod...

Mattias och jag har 3-årig bröllopsdag på onsdag, det ska vi fira med en barnfri helg, middag på restaurang och övernattning på Grand Hotel. Ska bli så mysigt och välbehövligt med en helg bara vi två! Det ser jag fram emot.
Det är fantastiskt att vara förälder, älskar barnen obeskrivligt mycket självklart. Men att säga att det alltid är en dans på rosor är att ljuga, det är intensivt och tiden räcker inte alltid till att vara man och fru, man är mest pappa och mamma. Därför är ensamtid med varandra oerhört viktigt!

Likes

Comments

Så sjukt glad, nöjd och stolt idag efter kvällens besök på Viktväktarna! 1,7 kilo lättare! Det trodde jag INTE, nog för att jag skött mig och inte överstigit min smartpointsbudget men det har varit lite svårräknat den här veckan. Varit på kalas och ätit på restaurang, sovit borta två nätter. Jag har fått höfta lite när det kommit till innehållet i det jag ätit. Det gick vägen ändå. Har gjort mig av med 4,5 kilo på tre veckor och idag fick jag min första stjärna att klistra på min framgångsbok.

Efter sådana här resultat blir man extremt peppad på fortsättningen. Jag är medveten om att det kommer komma veckor då vågen inte visar samma stora viktförlust men man måste leva på de gångerna som de faktiskt gör det! Återigen så räknar jag med - 0,5 kg per vecka, allt över det blir bara bonus.

Jag har efter de här veckorna funnit kanonbra sätt att dämpa sötsuget, att faktiskt få äta gott som också är nyttigare alternativ till annat.

- Äpplen i ugn med kanel, tillsammans med lättvaniljkvarg
- Banan/chokladglass gjord på mixad frusen banan och en matsked kakao
- Mikrokladdkaka gjord på banan, ägg, kakao och lite kokos på toppen, tillsammans med hallon
- LoHiLo proteinglass, både karamell och chokladsmaken är supergoda!
- ProPud proteinpudding, chokladsmaken är favoriten här!
- Viktväktarnas chokladkolor
- Viktväktarnas chokladbars
- Viktväktarnas chokladkex

Sötsaker måste jag ha ibland när sötsuget knackar på, då känns det toppen att det finns goda nyttigare alternativ att ta till!

Likes

Comments

Det blev nästan ett kilo minus på vågen idag, så härligt! Det går som på räls! Inga motgångar än så länge...Känner mig dock lite orolig för den nya veckan som startar nu. Ska äta på restaurang både imorgon och på lördag, det gäller att välja klokt från menyn men hela veckobonusen kommer ryka, så enkelt är det. Får klara mig på mina dagliga points resterande av veckan. Inget extra, det får gå!

Nu räknar jag med att ligga på - 0,5 kg i veckan framöver. Det är vad de säger en normal takt om man följer Viktväktarnas program. Skulle det bli några gram extra är det bara en bonus! Alltså bör mitt delmål vara nått i mitten på maj som jag önskar. Vi får se, hoppas!

Likes

Comments

Vi har invigt sittdelen för Melvin, inte kul att ligga och glo i en liggdel när man är nyfiken på vad som händer runt omkring... Det har fungerat bra hittills så länge han har sovit men så fort han vaknar blir det trist! Visserligen har det gått att höja upp ryggen men det känns lite komplicerat. Så nu åker prinsen kungligt i sin sittdel. Han verkar trivas, både i vaket och sovande tillstånd.

Så var det även premiär för en åktur i kundvagnen i mataffären, som stora barn. Lilla älsklingen. Storasyster var superförtjust!

Dessutom sitter Melvin själv utan stöd nu! Ibland tappar han dock fokus och då blir det en liten tur åt sidorna eller rakt bak, så det måste finnas kuddar runt om så ingen skada uppstår... Det händer mycket nu! Femte tanden gjorde sig synlig idag, tre nere och två uppe har han nu. Stoppa tiden.


Likes

Comments

Det har gått riktigt bra den här första veckan, vilket också märktes på vågen! Hurra! Jag har varit lite mer hungrig än vanligt eftersom portionerna är mycket mindre nu... Van att äta alldeles för mycket, så det har blivit lite fler mellanmål, frukt och grovt bröd har verkligen varit bra för att dämpa hungern.

Saknar jag något? Nej, ingenting än så länge! Jag tycker jag äter goda men nyttigare saker nu. Så har jag Viktväktarnas barer och snacks att ta till om sötsuget kommer, bara vetskapen om att det finns hemma gör det lättare, även om jag inte äter det speciellt ofta.

Det blev ett zumbapass på en timma, två lite längre promenader och en kortare den här veckan.

Nu ser jag fram emot ytterligare en en vecka med gott resultat! Det går!

Likes

Comments

Tredje dagen snart avverkad med Viktväktarna, det känns inte ens en gnutta jobbigt! Det är ju för att man får äta vad man vill (men man väljer ju klokt så man får äta så mycket som möjligt...) jag går aldrig hungrig! Dieter är en pina, det här går så mycket lättare.

Igårkväll blev det lördagsmys med en kopp te, Viktväktarnas chokladbar plus två Viktväktarkolor, sockerfri saft, Viktväktarchips, kiwi och jordgubbar! Mums. 


Likes

Comments

Nu ikväll var jag på invägning på Viktväktarna! Det var ett trevligt och givande möte också. Köpte lite viktväktarsnacks så jag överlever starten nu... Blir tvära kast från att ha stoppat i sig i stort allt möjligt onyttigt väldigt ofta till att dra ner på det rejält.

Köpte Tacochips, Sourcream and onion chips, chokladbars och chokladkolor. Känns bra att ha något nyttigare alternativ om man ska iväg och fika eller när helgerna kommer och suget efter sötsaker smyger sig på, vilket det mycket troligt kommer att göra nu till en början i alla fall.

Vad visade vågen då?

Jo, 16 kg ska bort. Mitt första mål blir -4 kg, mål två blir -8,5 kg, tredje målet som är mitt delmål är -10 kg, där vill jag vara om 3,5 månad! (Den 16 maj har jag skrivit!) Vi får se hur långt jag kommer, eller om det kanske till och med går fortare... Men det ska vara realistiskt, det är inte fråga om någon svältkur eller diet här. När jag förlorat 10 kg är jag framme vid vikten jag hade innan jag blev gravid med Ines. Jag har som slutmål att bli av med ytterligare 6 kg men det får ta sin tid! Min plan är att vara med i Viktväktarna tills delmålet är nått och sedan göra mig av med de sista kilona på egen hand. Vi får se om det blir någon extra månad eventuellt... Nu har jag ju materialet och förhoppningsvis kommer jag att samla på mig mycket tips och idéer under de här månaderna som medlem.

Imorgon börjar jag mitt nya sundare liv! Så sjukt taggad!


Likes

Comments

Så var det dags att fylla på barnens garderober igen, den här gången med lite vårkläder. Ines har höst/vårjackor sedan hösten som fortfarande passar men kunde inte motstå denna i jeansfärg. Matcha lillebrors våroutfits! Något som verkligen behövs är dock skor. Fötterna växer och höstskorna passar inte längre... Vi måste köpa ett par nya gummistövlar också att ha hemma och ett par allväderskor till dagis när vinterskorsäsongen är över.

Likes

Comments

Då har jag varit och fått en kopparspiral insatt! Hejdå dåligt tålamod, humörsvängningar och deppigt mående!

Ätit minipiller Cerazette i över 12 år men sedan Ines föddes har jag märkt att jag inte är mig själv riktigt. Innan Melvin blev till hade jag slutat för jag tyckte helt enkelt att jag inte mådde bra av hormonerna. Märkte stor skillnad på bara ett par veckor!

Men så tänkte jag efter att Melvin föddes att jag kanske tålde de bättre nu, att kroppen ändrat sig... Icke. Samma pissiga humör och mående av och till, speciellt under en vecka i månaden men även där i mellan.

Nu är det slut med hormonpreparat! Välkommen spiralen, hoppas vi ska trivas tillsammans!

Likes

Comments