View tracker

Då har jag varit och fått en kopparspiral insatt! Hejdå dåligt tålamod, humörsvängningar och deppigt mående!

Ätit minipiller Cerazette i över 12 år men sedan Ines föddes har jag märkt att jag inte är mig själv riktigt. Innan Melvin blev till hade jag slutat för jag tyckte helt enkelt att jag inte mådde bra av hormonerna. Märkte stor skillnad på bara ett par veckor!

Men så tänkte jag efter att Melvin föddes att jag kanske tålde de bättre nu, att kroppen ändrat sig... Icke. Samma pissiga humör och mående av och till, speciellt under en vecka i månaden men även där i mellan.

Nu är det slut med hormonpreparat! Välkommen spiralen, hoppas vi ska trivas tillsammans!

Likes

Comments

Nu har jag bestämt att jag ska in och jobba lite extrapass från och med april. Det kommer inte att bli så mycket men när det passar. Kul att komma ut och göra lite annat och umgås lite mer med vuxna! Ines var 9 månader när jag gjorde mitt första extrapass under föräldraledigheten, Melvin kommer att vara 8 månader. Det kommer bli någon kväll när det fungerar med barnvakt samt helgnätter. Lagom. Nu i vår ska jag söka in till höstens start av distriktsköterskeprogrammet! Jag hoppas att jag kommer in men om det inte blir så kommer jag att vara föräldraledig fram till mars, Melvin ska börja dagis då. Jag vill inte jobba sjukhustider mer. Den tiden är förbi. Jag vill arbeta dagtid, inga helger eller julaftnar.... Det känns så viktigt nu när vi har barn. Jag skulle kunna tänka mig jobb som skolsköterska, inom företagshälsovård eller på barnavårdscentral (det som känns mest aktuellt just nu!) Kommer jag inte in på utbildningen till hösten söker jag jobb som sjuksköterska på vårdcentraler eller liknande så länge (det kan gå eftersom det är brist på distriktssköterskor) så får jag plugga när tillfälle ges och jag kommer in. Om jag inte skulle få något annat jobb får jag givetvis gå tillbaka till min tjänst så länge!

Vi håller dessutom på och planerar så smått för vårt framtida boende! Vi kollar husleverantörer och tomter eftersom vi vill bygga nytt och flytta tillbaka till Göteborg igen (med omnejd). Väldigt spännande, vi ska gå in lite mer helhjärtat i sommar så vi är lite förberedda om Den tomten dyker upp som vi bara måste ha. Bestämma oss för ett eller några hustyper som kan vara aktuella, så vi vet hur mycket pengar vi kan lägga på en tomt... Vi hittade en tomt i Kungsbacka/Särö nyss som nog hade passat bra, vi letar runt för att se var vi kan tänka oss att bo och för att se hur prisläget är. Så husplanerna påverkar också hur det blir med studierna, skulle vi hitta drömtomten och vill bygga kan det bli så att pluggandet får stå åt sidan och att det får bli jobb ett tag till istället, kommer nog vara svårt att leva på studiemedel och bygga hus..... Vi får se, en spännande tid ligger framför oss!
Mitt drömhus....... Mjöbäcksvillan, Newport. Vi var på Husknuten i Göteborg i somras och gick in i lite olika hus från olika husleverantörer. Det här blev snabbt min favorit, men vi får se vad det blir! 

Likes

Comments

Nu är det dags, nu är det dags på riktigt. Nu, nu, nu är jag redo att satsa fullt ut på att komma i form igen! Det har varit lite sisådär med det sedan Ines föddes i stort sätt. Visserligen hade jag bara 2 kg kvar till min "startvikt" som jag hade innan graviditeten med Ines när jag skrev in mig hos barnmorskan med Melvin i magen. Jag hade dock redan då några kilon för mycket att bära runt på som jag känner. Nu blir det inga dieter eller kortsiktiga lösningar, jag ska finna en balans som verkligen går att leva efter tills min målvikt nås och hålls.

Första veckan i februari skriver jag in mig hos Viktväktarna. Jag kommer behöva det stödet och peppen, samt ögonen på mig. Det känns pinsamt att väga in sig och ha gått upp i vikt.... Eller inte gått ner något alls. Vilket kommer leda till att jag kommer tänka efter både en och två gånger innan jag stoppar något olämpligt i munnen!

Det ska bli så kul att nå min målvikt, det var längesedan jag befann mig där! Nu har jag inte vägt mig på länge men för ungefär två månader sedan hade jag 8 graviditetskilon kvar, därutöver har jag ungefär 5 kg till som jag vill bli av med. Vi får se vad coacherna säger på invägningen men det känns inte som ett orimligt mål! Utöver kosten ska jag träna (i alla fall i den mån det går) två pass i veckan.

Jag ska dela med mig av min resa här på bloggen, välkommen att följ!

Mitt personliga mål är att vara i form innan sommaren. Hoppas på det!

Jag ska ta bild efter inskrivningen och sedan löpande, så kul att gå tillbaka och se resultat under resans gång. Den här bilden är min morot. Första magbilden med Ines där inne, vecka 7. Jag var i den form som jag nu vill komma tillbaka till. Jag hade i stort sätt nått min drömvikt inför vårt bröllop. Jag vill inte på något sätt bli "sjukligt" smal. Jag vill bli av med överflödet, få en bra kondition och känna mig sundare.

Likes

Comments

Vilket fantastisk år, året då Ines har förvandlats från en bebis till en liten tjej, en individ som man nu mera för ordentliga samtal med. En bestämd liten dam med en vilja av stål. Så häftigt att se hennes utveckling. I början av det här året kunde kon inte ens gå, nu springer hon runt. Hon kunde enbart enstaka ord, nu säger hon hela meningar med mååånga ord! Helt underbart! Dessutom har hon blivit storasyster och Mattias och jag tvåbarnsföräldrar, vår familj har fått en ny mycket älskad medlem Melvin. Som valde att "plåga" oss genom att stanna kvar i magen 8 dagar längre än beräknat! Varje dag kändes som en evighet. Men till slut kom han, den 8 augusti och förändrade våra liv för alltid! Ines har börjat på dagis och det märks på henne hur kul hon tycker att det är!

Det här året har absolut varit ett av de bästa i livet! Ser fram emot år 2017 och allt vad det har att erbjuda!

Året får sammanfattas av lite bilder som får tala för sig själva!

GOTT SLUT OCH GOTT NYTT ÅR!!!

Likes

Comments


Vi hade en väldigt mysig julafton, Melvins första, Ines tredje. Först hos Mattias farfar och sedan hos min morbror. Vi har sovit hos Mattias föräldrar sedan julafton. Igår åt vi lutfisk och idag blir det kalkongmoddag hos min mormor och morfar. Därefter beger vi oss hem till Borås igen. Barnen har fått så enormt många julklappar, tusen tack alla! Påsarna med klapparna står där hemma och Ines vet inte hälften vad hon fått, blir så mycket på en gång. Imorgon ska vi kolla igenom alla saker tillsammans i lugn och ro! Det blir kul för mig med att gå igenom, minns inte heller allt... En väldigt lyckad jul tillsammans med nära och kära, precis som det ska vara. Så oerhört tacksam!


  • 169 readers

Likes

Comments

View tracker

Så här fina blev bilderna som vi tog till julkorten i år, älskade barn!

Julafton närmar sig med stormsteg! Alla julklappar ligger inslagna under granen och julfriden har absolut infunnit sig. Ingen stress här inte. Vi åker till Mattias farfar och firar med hans släkt under dagen och så beger vi oss till min morbror för att fira med min sida av släkten under kvällen. Vi stannar kvar i Göteborg hos Mattias föräldrar till annandagen då vi ska på kalkonmiddag hos min mormor och morfar. Skönt att slippa flänga fram och tillbaka. Om vädret tillåter ska vi till Gunnebo slott och promenera någon av juldagarna, så mysigt där och skönt med lite luft och "motion" efter julbordet!

Först blir det uppesittarkväll på fredag, tradition att äta smörgås med varm nygjord julskinka, dricka julmust och spela bingolotto.

Melvins första jul, Ines tredje, ska bli så kul att se hennes reaktion på tomten i år!

Likes

Comments

I fredags fick Melvin smaka på annat än ersättning för första gången! En sked med majs och potatis slank ner, inte något hamnade på utsidan i stort sätt, han tog handen till hjälp och sög i sig allt han fick! Gott och spännande blev nog betyget på den upplevelsen. Imorgon testar vi lite igen, några gånger med samma får det bli innan vi byter smak.

Likes

Comments

Jag tycker det är supermysigt med fina filtar till barnen. Ines har fortfarande många och de används till myset i soffan, när hon sover middag eller i vagnen. Hon kan själv gå och hämta en filt när hon blir lite trött och vill gosa. Gulligt.

Melvins filtförråd utökades med två från Newbie nu när Kappahl kör köp 3 betala för två. Blev ett par byxor, en jumpsuit, en body och ett par raggsockor också. Lilleman växer så det knakar. Det är nog inte alltför långt kvar tills det är dags att plocka fram storlek 68, 62 sitter perfekt på nu!

Jag tror att Melvin har planer på att lämna liggdelen inom en snar framtid, han har börjat protestera lite av och till. Vill väl komma upp och se vad som händer runt omkring! Som tur är kan man fälla upp ryggstödet i liggdelen vilket jag har fått göra vid ett par tillfällen nu. Vi får se hur länge det håller. Vill spara på sittdelen lite till, känns som att min bebis blir stor så snabbt.....

Vi har i vilket fall passat på att beställa en Inovi sittdyna nu när det var rea. Den verkar perfekt att ha i sittdelen så att de små sitter mer stabilt och ombonat. Den är tjock, har sidoskydd och är i memory foam. Om vi skulle behöva byta till sittdelen och det är kalla temperaturer så har vi en åkpåse och den kommer han ju sitta väldigt bra och mysigt i så länge det är vinter.

Likes

Comments

Ines

-
Ljudböcker, olika sagor

- Pysselböcker med klistermärken

- Kläder, strl 92

- Kläder till Skrållan "Lillan" (inte vita skor eller grå mysdress, har redan)

- Nappflaska till docka

- Matningsset till dockan

Melvin

- Plocklåda i form av en lastbil (Kids Concept)

- Blåa träbilar (Kids Concept)

- Blått plocktorn (Kids Concept)

- Födelsedagståg (Goki, cirkus)

- Vit CD-spelare

- Gråa väskor med stjörnor (Kids Concept)

- CD med godnattvisor

- Kläder, strl 68 (undantaget byxor och bodys från HM, strl 74!)


  • 343 readers

Likes

Comments