Det blev höst över en natt i år känns det som, eller var sommaren här överhuvudtaget? Nåväl, nu är det höst i vilket fall och då kan vi lika gärna mysa och njuta av den! Tidigt mörker, gråa och ruskiga dagar behöver ljus, massor med levande ljus! Ljuskontot är inte nådigt så här års...

Trädgården är redo för vintern, alla möbler står nu skyddade under pressening och blomlådorna runt huset är planterade med ljung. Det blev genast fint när alla torra sommarblommor försvann. Nu har vi en tid framför oss med mycket mörker, men det går att ljusa upp vardagen med små enkla knep!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Fyra mindre uppgifter är godkända (kunde bli underkända eller godkända) samt en större inlämning som jag idag fick reda på att jag fått VG i! (VG som var det högsta betyget) Så glad att det rullar på så bra hittills. Märker att jag faktiskt är mer strukturerad och disciplinerad nu än när jag läste sjuksköterskeprogrammet. Bara för att jag verkligen måste nu. Får passa på att plugga alla stunder där tillfälle ges. Kan inte skjuta fram något, vilket gynnar mig i slutändan! Nu är det fullt ös mot tentan som kommer nästa fredag. Nästa vecka avslutas en kurs med ett seminarium och så startar en ny. En kurs som bland annat innehåller 6 veckors praktik på barnavårdscentral med start i mitten av november. Ska bli så roligt! Eftersom kursen går på halvfart så innebär det 2 pass i veckan. Lagom när man fortfarande har en ”liten” här hemma!

Likes

Comments

Melvin har tagit några steg i några veckor nu, mellan Mattias och mig. Han har ställt sig upp ett tag också. Han blir så stolt och glad så han applåderar sig själv samtidigt. Gullunge. Idag gick han för första gången många steg utan att slänga sig framåt efter steg tre, heja heja. Snart så släpper han taget helt och knatar iväg. Mammas stora kille!

Likes

Comments

När Melvin föddes bestämde vi oss för att introducera flera olika snuttefiltar. Detta i ett försök att undvika att det skulle bli som i Ines fall, där det endast är hennes älskade kanin som gäller, som hon fick när hon var två månader gammal. Ingenting annat duger!... Köpte en likadan kanin att ha som reserv men den ratas. Den ska stå på hyllan i hennes rum och fungerar endast som dekoration. Vi har upprepade gånger försökt byta ut den som test men reaktionen är den samma, den slängs bort med följdkommentaren "Det är inte min kanin!!" Så det är alltid med ett uns av oro vi lämnar huset när kaninen är med, tänk om hon tappar den, tänk om den försvinner! Katastrof.

Så Melvin fick flera från start så att han har många att välja mellan, en i sängen, en i vagnen, en i bilen, inte lika oroande om någon skulle försvinna. Men... Han har gått i sin systers fotspår och nu valt ut sin favorit. Det är från och med någon vecka tillbaks endast elefanten som duger. Jahopp, så gick det med det. Beställde en likadan idag för att ha hemma som reserv, i hopp om att han accepterar den den dagen det eventuellt skulle bli nödvändigt... Tokiga ungar. Men skönt att de har något som gör det lilla extra för tryggheten.

Likes

Comments

Idag är det andra veckan med inskolning på Ines nya förskola. Det går superbra, andra dagen hon är där ensam några timmar, utan problem. Får till och med be om en kram innan hon rusar in, inga sura miner där inte!

Efter förskolan idag blev det ett besök hos tandläkaren, Ines ramlade i fredags kväll och slog munnen i klinkergolvet här hemma. Stackarn! En liten flisa på den ena framtanden hade lossnat men annars såg allt bra ut! Hon var så duktig! De fick till och med ta röntgenbilder, satt så fint i tandläkarstolen med den lilla kragen runt halsen och bet på bildplåten. Dockan, jag är stolt som en tupp! Tandläkaren var också imponerad, inte helt lätt att röntga de små liven. Skönt att allt gick bra!

Jag har precis tillverkat egna antihalksockar till båda barnen eftersom det fattas på så många man köper. Varför? Alla barnstrumpor borde ha halkskydd... Köpte en tub med Sock Stop från än nätbutik, Skapamera. Vi får se hur länge det sitter kvar på strumporna, men värt att ge det en chans!

Nu myser vi i soffan framför barnprogram. Melvin mår inte bra, får två kindtänder samtidigt så han har ont och är febrig, plutten.

Likes

Comments

Nu kan jag stolt kalla mig för guldmedlem hos Viktväktarna. Det tog 7 månader och jag har gått ner 22,7 kg. Målvikt 64 (egentligen 65) men landade på 62,5 kg. Kan inte vara mer nöjd över mig själv! Nu finns det inte en chans i världen att jag hamnar där igen, där orken är näst intill obefintlig, där kläderna inte sitter snyggt och där självkänslan är i botten. Nope! Aldrig någonsin, mitt nya sundare liv har definitivt bara startat och ska pågå så länge jag lever! Självklart med avbrott för onyttigare perioder, men jag har lärt mig att begränsa det onyttiga till just perioder, speciella dagar eller vid tillställningar. Inte extrema mängder och definitivt inte varje dag! En balans som går att leva efter, för leva och njuta måste man ju få göra!

Stort tack till Viktväktarnas fantastiska coacher på Borås Centrum och alla härliga medlemmar som jag fått äran att träffa och inspireras av! Nu fortsätter resan lite mer på egen hand och med lite lösare tyglar...
Det går ju inte att fylla i allt man äter i en app hela livet men jag ska fortsätta ett litet tag till, tills jag känner mig bekväm med att sluta. Möten och vägning blir det fortsatt en gång i veckan någon månad till i alla fall (går ju gratis nu!!) sedan ska jag glesa ut besöken. Måste gå var 10:e vecka minst och väga mig för att behålla guldmedlemskapet, får inte passera två kilo över min målvikt. Är jag inte orolig över!

En fantastisk resa har nått sitt slut men nu fortsätter den i annat format!

STARTVIKT 2/2-2017 85,2 kg

GULDMEDLEM 7/9-2017 62,5 kg

Likes

Comments

Igår var jag på Gekås i Ullared och shoppade vikterkläder till Ines och Melvin. Det fanns mycket tycker jag, så jag fick tag i allt som stod på listan. Bland annat regnkläder, skalbyxor, fleeceunderställ, vinterjackor, mössor, vantar och overaller hamnade i shoppingkassen. Fina kläder var det så jag är mycket nöjd med dagens utdelning. Till mig själv köpte jag lite hygienprodukter, doftljus och till min stora förtjusning hittade jag Ideal of Sweden skal till telefonen för 119:-! Tre stycken fick följa med hem!

Nu är Mattias med Ines på förskolan, första inskolningsveckan har startat. Under nästa veckas inskolning ska hon vara där ensam 2,5 timma om dagen. Kommer gå utmärkt, hon är ju inte ny på förskola, bara en ny förskola att "lära känna". Hon var sprudlande glad när hon satte på sig ryggsäcken och gick förut... Älskade stora lilla tjej.

Likes

Comments

Skolan är igång och det känns väldigt roligt och spännande. Tre hela dagar startade det igång med och huvudet fylldes till bredden av information och nya intryck. Känns som att det kommer att bli jättebra. Nu ska jag inte gå på några föreläsningar i skolan är det tänkt, utan följa föreläsningarna eller se filmade föreläsningar i efterhand hemifrån. Vi är flera med små barn i klassen och en hel del kommer långväga ifrån. Det är ju en distansutbildning så det är tanken att man ska kunna göra så. Onödigt att Mattias ska behöva ta föräldrarledigt bara för att jag ska sitta och lyssna på något som jag lika gärna kan lyssna på hemifrån. Det blir mycket praktik under utbildningen, bättre att spara de dagarna tills dess. Kommer säkert bli någon dag då och då som jag vill åka till skolan för något särskilt eller plugga i biblioteket men då kan han vara hemma, skönt att det enkelt löser sig. Min pappa ska också ställa upp och vara barnvakt vid behov.

Onsdag till fredag den här veckan har Mattias varit hemma med barnen och jag varit i skolan, första uppgiften är redan färdig och helgen spenderas nu i Göteborg. Jag hos mina föräldrar för lite egentid, Mattias med barnen hos sina föräldrar. Igår var vi på kulturnatten i Mölndal, mysigt och stämningsfullt. Idag var mamma och jag på bio och åt middag i stan och imorgon ska vi åka till Gekås. Jag ska köpa vinterkläder/ytterkläder till Ines och Melvin hade jag tänkt , hoppas det finns något att köpa! Saknar mina små gryn nu men tror att det är viktigt att få göra det emellanåt... Att de får lite ensamtid med pappa. Imorgon får jag pussa på dom igen!

Likes

Comments

Var uppe på vinden i eftermiddags och inventerade bland Ines urvuxna höst/vinterkläder som Melvin kan ha. Hittade tre par boots och en overall. Alltid roligt när något kan användas igen. Jag köper oftast väldigt flickigt till Ines så det är inte mycket som går att återanvända. Men nu tänker jag mig lite för och köper till exempel gärna svarta skalbyxor, stövlar och regnbyxor. Det där med genus ja. Jag vet att könet inte sitter i färgerna, alla gör precis som de vill men jag vill inte sätta på Melvin en rosa overall...

På söndag ska mamma och jag ta en tur till Ullared. Ska köpa vinterkläder till barnen. Det blir ju lite att köpa när det ska finnas en uppsättning på förskolan också för Ines. Extremt ekonomiskt att åka dit. Tycker dessutom att kvalitén håller bra standard! De växer ju ändå ur kläderna så fort, hinner knappt bli slitet!

Blir en barnfri helg för min del, sover hos mina föräldrar från fredag till söndag. Tjejdag på stan med mamma på lördag, restaurangbesök och bio står på schemat. Födelsedagspresent från mig till mamma. Välbehövligt just nu känner jag!


Likes

Comments

Det gäller att passa på mellan arbetspassen! Nu ska jag inte in och jobba förrän om drygt två veckor så ikväll fick händerna fina naglar! Terapi att sitta och göra sig lite fin efter en hektisk dag... Besök på biblioteket, handling och muffinsbak. Det tar dessutom på krafterna att bo tillsammans med ett litet trotsmonster. Älskade Ines, de gråa hårstråna blir allt fler på mitt huvud. Här testas gränserna dagligen just nu... Jag tror att hon behöver komma iväg till förskolan några dagar i veckan igen, så vi får lite tid ifrån varandra och hon får stimulans från annat håll. Blev lite extra långt sommarlov nu eftersom hon ska börja på den nya förskolan. Blir bra att det är dags för inskolning där nästa vecka! Kommer bli roligt för henne med nya kompisar. Imorgon ska hela familjen dit på öppet hus och kolla in lokalerna och gården. Härligt med nytt!Likes

Comments