View tracker

Ines

-
Ljudböcker, olika sagor

- Pysselböcker med klistermärken

- Kläder, strl 92

Melvin

- Plocklåda i form av en lastbil (Kids Concept)

- Blåa träbilar (Kids Concept)

- Blått plocktorn (Kids Concept)

- Födelsedagståg (Goki, cirkus)

- Vit CD-spelare

- Gråa väskor med stjörnor (Kids Concept)

- CD med godnattvisor

- Kläder, strl 68 (undantaget byxor och bodys från HM, strl 74!)


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 80 readers

Likes

Comments

View tracker
View tracker

Nu är det julpyntat i vårt hem! Det är innan julen det är som mysigast, sen vill jag bara plocka bort allt typ på nyårsdagen.... I alla fall tomtarna. Ljusstakarna får vara kvar hela januari, det ljuset behövs denna mörka årstid. Adventsljusstakarna på soffbordet och matbordet är inte riktigt klara... Behöver blockljus, ska till Ikea på fredag och fylla på ljusförrådet bland annat!

Likes

Comments

Låter bilderna tala för sig själva! Vi hade en fantastisk dag igår när vår älskade Melvin döptes i Bollebygds kyrka. Många varma kramar till alla som kom och delade dagen med oss. Vi är supernöjda, och stort tack för alla fina presenter!

Likes

Comments

Var hos frisören och tonade/blekte håret här om dagen. Trött på min mörka trista färg (blivit så mycket mörkare efter graviditeterna) som tar överhand trots mycket ljusa slingor...

Det blev dock inte riktigt som jag hade önskat... Ville ha en kall blond vit ton utan att det för den delen skulle bli grått, ville inte heller ha åt det guldiga hållet.

Nu har jag ljust hår men åt det gula hållet med lite grå/lila inslag framtill där håret var som ljusast innan. Dessutom med en orange ton i underhåret... Har använt Fudge silverschampo i underhåret. Blev kanske aningen bättre men långt ifrån bra! Får fortsätta den behandlingen och hoppas att det blir bättre. Nästa gång (ska börja gå hos min kära syster igen trots att det är en bit att åka, går inte tillbaka till den frisören jag varit hos de senaste gångerna, inte alls nöjd helt enkelt, fick dessutom pengarna tillbaka för den här behandlingen...) hoppas jag att vi kan få fram lite mer vit ton och dämpa den gula samt den orange färgen i botten får gärna bli ett minne blott!

Jag förstår att det kan vara svårt att få ett relativt mörkt hår snyggt ljust på en behandling. Men hade jag blivit upplyst om att det skulle bli gul/orange färg hade jag aldrig gjort det, utan fortsatt med slingorna. Jaja, jag når nog min drömton i håret tids nog.


Kanske inte ser så hemskt ut för en som inte vet hur min önskan var. Jag känner mig dock inte helt bekväm, kanske vänjer mig. Botten är ju ljus nu i alla fall...
Får se hur länge jag står ut för att låta håret vila innan nästa behandling.


Min önskefärg...

Likes

Comments

Imorgon ska vår lille kille Melvin Malte Noel döpas i Bollebygds kyrka! Mattias och jag var i församlingshemmet där vi ska vara efter dopgudstjänsten i eftermiddags och fixade iordning. Blev jättebra. Tror vi kommer få en toppenfin dag imorgon tillsammans med vår lille son (och dotter för den delen!) och alla gäster som kommer för att fira dagen med oss.

Likes

Comments

Det går alldeles utmärkt för Melvin i sitt egna rum! Han sover som en stock precis som han gjorde inne hos oss. Hade faktiskt inte förväntat mig något annat. Han är så redig den lille prinsen!

Likes

Comments

Idag blir vår minsta älskling 3 månader! Hujedamej vad tiden går fort! Tiden gick fort när Ines var liten men det är ingenting mot hur fort tiden rusar fram nu... Hinner knappt med!

Det är lika roligt att följa utvecklingen den här gången. Man glömmer liksom av vad som "ska hända" i de olika åldrarna. Melvin skrattar och ler mycket, inget riktigt kiknande skratt, längtar tills den dagen. Man får fin kontakt med honom, han jollrar, försöker gripa efter saker och tuggar på sina händer konstant, dregglar hinner han också med! Man kan tro det är tänder på gång, men Ines höll på likadant från tre månaders ålder och första tanden kom inte förrän hon var 6 månader!

Vi firade 3-månadsdagen genom ett besök på bvc för vägning, mätning och vaccinering. Det gick bara bra! Lite ledset men gick snabbt över. Nu får vi se om det blir lite kinkigt eller febrigt här till kvällen. Vi hoppas han slipper undan biverkningar!

Vår lille "knubbis" väger nu 6850 gram och är 64 cm lång. Han upplevs inte så rultig men det är nog bara för att han är lång!

Likes

Comments

Vi var beställt en ny babysitter till Melvin. Den vi har nu hade Ines, köpt på Ullared och ingen toppenkvalite. Lite vinglig efter att Ines hoppar ner i den av och till eftersom den bara klarar upp till 9 kg. Mattias har fått reparera den en gång till och med... Den gungar inte fast det finns en liten gungfunktion. Inte varit helt nöjd, Melvin är dessutom lång och snart hamnar fötterna på utsidan. Vi pratade om att köpa en annan när den gick sönder men så fixade Mattias det och så glömdes det bort.

Igår var vi på middag hos svärföräldrarna och då hade Mattias bror och hans sambo köpt en Baby Björn babysitter till deras lilla dotter som är tre veckor yngre än Melvin. Han fick testa och jag tror han tyckte om den! Den gungar mycket mer och så kan han sitta i tre olika lägen. Han kommer dessutom upp högre från golvet vilket känns trevligt. Blir platt när man enkelt fäller ihop den så smidig att frakta med sig eller ställas undan. Ett extra plus är att den håller för barn upp till 13 kilo, att man kan vända tyget och så blir det en stol/fotölj för honom att mysa i när han blir äldre. Fler användningsområden leder till att vi behålla den längre och det känns bra! Så även om den kostar mycket mer än den vi har nu så känns det ändå som väl investerade pengar.

Det fick bli en beige!


Likes

Comments

Inatt är det sista natten som Melvin sover i sin säng i vårt sovrum. Imorgon går flytten till hans egna rum. Ines var också tre månader när hon började sova i eget rum och det gick suveränt.

Han sover ändå oavbrutet från 19.30/20.00-07.30/08.00 så han kommer nog inte ens märka någon skillnad! Av erfarenhet vet jag att vi sover bäst såhär. Jag vaknar till så fort han rör sig och även om jag sover gott så är det lite störande. Ines vill inte ens sova i vårt rum, hon har blivit van vid att ha sitt egna lilla krypin. Hon vaknar ibland på natten när hon har drömt, vid två tillfällen nu har hon velat sova mellan Mattias och mig. Men efter en liten stund av bök och stök ångrar hon sig den lilla sötnosen och utbrister "Nä, Ines sova egen säng" Så får man snällt bära tillbaka henne till sitt rum och så somnar hon på studs. Måste vara för att hon vid så tidig ålder började sova ensam. Visst hade det varit mysigt om hon någon gång beslöt
sig för att stanna kvar mellan oss men i ärlighetens namn så är jag rätt glad att hon trivs så i sin säng. För jag sover verkligen inte bra med barnen bredvid mig. Som många andra tycker är det bästa som finns. Tänk så olika det är!

Klart det känns lite i mammahjärtat att inte dela rum med sin lilla bebis längre men det är bara några få meter det handlar om...

En nyvaken liten goding imorse hos mormor och morfar. Ines, Melvin och jag sov där när pappan i huset var ute och slirade!

Likes

Comments