Föddes du inte alldeles nyss älskade pojk!? Tänk att vår Melvin redan funnits hos oss i ett helt år! Vår lille charmör, så underbar liten kille som känns så självklar i vår familj.

Vi firade med några kompisar och mammor på självaste födelsedagen i tisdags och nästa söndag blir det kalas med släkten!

Dagen efter var det dags för läkarkontroll och vaccinering. Det fick super, inga ledsna miner under läkarundersökningen men ett par tårar kom när sprutorna gavs, med det gick snabbt över! Han är stor vår lille gosse! Nästan 11 kg tung och drygt 76 cm lång.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

På tisdag fyller minstingen i vår familj, älskade lillebror Melvin 1 år! Det ska självklart firas! Blir sång och paket på morgonen såklart, sedan kommer några kompisar och mammor på födelsedagsfika. Den 20:e blir det kalas för släkten men mina systrar med familjer kommer nästa söndag. Så det blir kalasande i tre omgångar! Det är stort att bli ett helt år!

Paketen är nu inslagna och imorgon ska det kalaspiffas lite här hemma. Mamma fyller år imorgon så vi ska på födelsedagsmiddag också!

Likes

Comments

Tjohej! I torsdags var jag på Viktväktarna och vägde mig, jag hade ju satt upp 65 kg som målvikt. Vågen visade 64 kg, det innebär att jag gick i mål med ett extra kilo förlorat till och med. Känns så bra!

Nu börjar jämviktsprogrammet som pågår under 6 veckor för att ställa in rätt antal points för att hålla vikten.

På exakt 6 månader har jag gått ner 21,2 kg! Kunde inte vara mer nöjd och stolt!

Likes

Comments

Efter en härlig vecka på Tjörn är vi hemma igen. Regnet smattrar på rutan, levande ljus är tända och kaffekoppen fylld. Riktigt härligt med en mysdag inne idag, lite tvätt och städ står på schemat. Inatt blir det jobb för min del. Jag tycker om att ha aktiviteter inbokade under semestern så att man inte bara går hemma och grejar, men några dagar oplanerade dagar in emellan är riktigt skönt. På måndag ska vi till Liseberg, då ska Ines lämna alla sina nappar till Lisebergkaninernas bebisar. Stora tjejen. Vi får hoppas att det går bra. Hon förstår så mycket nu och går verkligen att prata med. Vi har förberett henne på det här länge och hon verkar helt med på vad som ska ske. Vi håller tummarna att vi slipper alltför många tårar.

Likes

Comments

Jag gick ner 0,3 kg trots lite utsvävningar under semesterveckan på Tjörn! Höll mig till mina nyttigare alternativ men åt lite mer, frossade dock i två kulor glass och en halv kebabpizza en dag. Det verkade inte spela någon roll! Hurra. Nu ska jag landa på 64 kg, köra jämviktsprogram i några veckor. Sedan får vi se hur jag känner det. Jag kan tänka mig att tappa något kilo till framöver, som det känns nu, vi får se!

Likes

Comments

Jobbigt? Många frestelser? Svårt att stå emot?

Jag var lite fundersam över hur det skulle bli med kosten under semestern, främst nu när vi är iväg och bor flera stycken under samma tak. Det går riktigt bra! Jag tänker fortfarande på vad jag äter, jag gör egna såser på kvarg, äter mindre mängd pasta och potatis och så äter jag bara av mina "onyttigheter". Var i skafferiet innan vi åkte och tog med mig en hel del. Proteinbarer, proteinpuddingar, linschips, och sockerfritt godis. På så sätt kan jag också äta och inte känna mig onödigt frestad när fikabröd eller godis ställs fram. Så glad över att det känns så enkelt... Visst, igår kväll frestades jag en hel del när Mariekex och Nutella hamnade på bordet, men inte så mycket att jag valde att ta. Jag nöjde mig med en Propud med chokladsmak.

Pointsräknandet då? Jag har valt att inte bry mig om antalet points den här veckan. Jag äter mer än vad pointsen räcker till så det blir minus på pointskontot, men det känns helt okej! Jag äter inte upp pointsen på grund av onyttiga saker utan det blir helt enkelt fler mellanmål/fikastunder under dagen samt lite mer kvällstid. Jag registrerar fortfarande allt i appen, jag vill inte sticka huvudet i sanden! Just nu befinner jag mig på -15 på veckobonuskontot. Jag kommer nog inte ha gått ner i vikt efter den här veckan men förhoppningsvis inte upp (eller alltför mycket upp...) heller.

Jag har en vecka "på mig" sedan att köra helt strikt innan det är dags för vägning hos coachen. Jag ska ha mitt målviktsdiplom då! Vägde 64,7 i torsdags och har som målvikt 65 så det ska absolut inte vara omöjligt! Kanske kommer jag ner lite ytterligare tills dess, hade såklart varit kul!

Likes

Comments

Vi är på Tjörn och semestrar sedan i fredags, vi åker hem på fredag igen så en veckas vistelse blir det här. Vi har verkligen tur med vädret. Kommit några droppar regn bara och varmt är det. Solen måste inte vara framme hela tiden men bara det är behaglig temperatur och att man slipper regnet. Det underlättar en hel del!

Vi har badat, varit i Skärhamn och ätit glass, idag var vi på Klädesholmen och imorgon tar vi färjan till Dyrön. Mattias och jag ska också få lite egentid och gå ut och äta tillsammans, mysigt.

Det är så härligt att se Ines glädje av att få leka med sina kusiner varje dag, som också är här. Det är fullt ös från morgon till kväll. Klockan 20 somnar alla barn på studs! Havsluften gör också sitt! Melvin önskar nog att han kunde hänga med i de stora barnens tempo... Lite svårt, men nästa år!

Likes

Comments

Jag vägde mig hemma i torsdags när ytterligare en vecka passerat med Viktväktarna. Det blev -0,4 kg trots frossa under vår minisemester på Astrid Lindgrens värld och i Gränna. Första dagen tänkte jag mig för bra men andra dagen spårade det ut, vilket jag tillät. Det blev hotellfrukost, tunnbrödsrulle med kycklingröra till lunch, ett rån med två (!) kulor glass och pizza till middag! Så värd en dag med släppta tyglar efter fem månader av noll tolerans till skräpmat och andra onyttigheter. Jag njöt till 1000 procent av det jag stoppade i mig. Dagen efter var jag back on track och har sedan skött mig igen. Jag har i och med veckans viktnedgång nått mitt mål som är på 65 kg, väger nu 64,9. Jag ska dock köra på som tidigare i två veckor till. Den 30/8 är det dags för möte och vägning, då blir det garanterat 20-kilos diplom och målviktsdiplom. Vi får se vad vågen stannar på tills dess... Därefter börjar jämnviktprogrammet i några veckor för att ställa in pointsantalet för att hålla vikten. Sedan är jag färdigbakad guldmedlem! Då börjar den riktiga resan, nämligen att fortsätta leva efter sina nya vanor men ändå kunna unna sig någon gång ibland. Jag är väldigt rädd för att hamna i sockerträsket igen så jag ska vara försiktig med sötsaker överlag. Jag tycker att det finns så många bra och goda bättre alternativ så jag ska försöka hålla mig till det i den mån det går. Dock ska jag absolut inte leva så strikt som jag gjort de senaste månaderna, vad tråkigt livet skulle bli. Att finna en bra balans, det blir nästa utmaning!


Likes

Comments

Efter sommaren ska Ines börja på ett nytt dagis, inte bara nytt för henne utan helt nybyggt! Kransmossens förskola. Det ska stå färdigt i början av september så 4/9 ska hon börja. Riktigt kul med nytt och fräscht, stor gård med roliga saker att göra. Det ligger vid Kransmossen nedanför oss, vilket innebär att det är mycket närmare än till det dagis hon går på nu. Hon har gått på en småbarnsavdelning men nu är det dags att börja bland större barn, 3-5 år. Dagiset har 6 avdelningar. I mitten av mars är det planerat att Melvin också ska börja. Småbarnsavdelning blir det för honom så de kommer inte att gå på samma avdelning vilket vi tror blir bra. Träffas på gården men inte vara tillsammans hela tiden.

Vi har varit väldigt nöjda med dagiset hon gått på men det känns lite litet. Gården är liten och det finns inte så mycket att göra... Det är bara tre avdelningar vilket har känts lagom och tryggt i början, men i takt med att hon blir större krävs det lite mer känner vi. Bästa kompisen på dagis ska med byta och två av pedagogerna ska sluta, då kändes beslutet lättare att ta.

Tanken var att hon skulle ha sommarledigt till den 7 augusti när Mattias börjar jobba igen. Det känns dock inte rätt att gå tillbaka till det gamla dagiset bara för en månad. Hon får helt enkelt vara ledig lite längre och börja när det blir dags på det nya!


Likes

Comments

Nu är vi på väg till Vimmerby och Astrid Lindgrens värld! Vi ska sova i Nässjö inatt och imorgon åker vi till Gränna. Då blir det mycket troligt polkagris shopping för en del av oss i familjen... Båttur till Visingsö och remmalag. Mysig liten minisemester!

Likes

Comments