Hej fina ni!
Min fina sambo har åkt iväg till Norrköping för att spela in sin nya platta. Är jag glad? ABSOLUT! Men en liten del av mig känner sig ynklig och ensam här hemma i soffan. Han kommer vara borta tills på söndag och sedan på tisdag drar han vidare mot en turné där han spelar i Tyskland, Nederländerna och Belgien. Nästan två veckor utan en klippa att luta sig mot. Klyschigt? Definitivt.

Dagen har bestått av jobb där jag tog med mig min klass på teater! Supermysigt men samtidigt ligger det sjuk stress i det haha. Kommer barnen förstå att man inte springer upp på scenen? Kommer dom klara av att sitta stilla i en timma? Det är ju ändå en förskoleklass vi snackar om haha.
Då jag bara jobbar halvtid just nu så åkte jag till läkaren direkt efter jobbet för en utvärdering om jag skulle få förlängd sjukskrivning. Samtalet slutade med att läkaren raderade delar av journalen och beskrev att min ångest är bättre... jag trodde jag sa att stressen var bättre och inte ångesten? Pfft vad vet jag, läkare vet ju bättre än en musiklärare.
En fin grej med läkare (OBS ironi) är att psykisk ohälsa inte tas på allvar. Allt ska lösas med mediciner. Innan man hunnit beskriva hur man mår med än att man har ångest så kommer direkt frågan om medicinering. Sorgligt. Fine jag fattar att det är grymt bra att den hjälpen finns, men mediciner läker inte själen och hjärtat på djupet, problemen puttas fram tills den dag man är redo att ta tag i sig själv. I allra bästa fall mår man tillräckligt bra under en medicinering att man kan ta i tu med allt under tiden medicineringen pågår.
Men ska verkligen mediciner vara det första som erbjuds, och så snabbt? Jag är iallafall i chock.

Jag behöver komma iväg och känna lite lyx. Ladda om batterierna på ett hotellrum efter en dag med shopping och mat.

Likes

Comments

Hej, välkommen, kul att ses, hur mår du?
Första gången man ses innehåller många öppningsfraser.
Det här är min blogg, mitt sätt att dela med mig av mitt liv, min vardag och allt jag brinner för!
Det ni behöver veta: Jag heter Emelie, jag lever för mina katter och jag älskar mat.

Likes

Comments