Header

Belle har verkligen visat tydliga tecken på brunst de senaste dagarna, sådär lagom inför tävling. I tisdags var det hoppträning för Pontus, som sagt. Jäklar vad det går framåt. Vi fick sånt galet flow på banan. Vi kom jämnt på hindren (nästan alla i alla fall) vilket har varit svårt. Hon var även ganska reglerbar. Dock måste jag träna mer på att vara lätt i sitsen därför att om jag sitter ner så hamnar jag efter i språnget. Det har verkligen blivit bättre men jag rätar alltid på mig inför större oxrar, eftersom att jag blir obekväm när det kommer till oxrar, och då blir sitsen i själva språnget mycket sämre.

Däremot fick jag i uppgift att testa tredelat bett igen. Just nu rider jag henne på rakdelat bett med tungfrihet men i hoppningen, särskilt i tisdags, tog hon tag i det jättemycket och verkade inte alls bekväm med det bettet. Tredelat har förr varit omöjligt, hon har bara rest sig rakt upp i luften och inte alls kunnat gå på framåt. Men, Pontus tyckte att jag skulle testa igen så jag får väl göra det helt enkelt.

Hon var också väldigt tjurig i tisdags, särskilt på framridningen. Jättekul, tänkte jag. Antingen har hon ont eller så är hon brunstig. Igår blev det väldigt tydligt att det är det andra alternativet som stämmer. Skulle gå med henne på banan (vilodag) eftersom att jag inte kan gå med henne i skogen i dagsläget. Det brukar normalt sett gå väldigt bra men nope. Hon dampade ganska mycket och flög rakt upp i luften. Från ingenstans. Sedan blev det ännu tydligare när hon gick in i boxen, hon är alltså brunstig. KUL!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Även om Belle har betett sig som en galning ute på sistone är det något som har lossnat ordentligt i skallen på henne. Hon har gått och blivit jättetrevlig i markarbeteshoppningen. Innan har hon rusat på allt som innehållit bommar. För ett par dagar sedan byggde jag markarbete med femkombination (!!!) med ett galoppsprång mellan och hon bara låg och rullade över, avslappnat och utan rus. Hur galet är inte det? Blir alldeles varm i hjärtat av vår utveckling. Detta är varför jag älskar att ha unghäst trots att det är så galet svårt att man bara vill ge upp på ridningen ibland. När saker och ting lossnar är allt slit värt det.

Idag ska jag ut och jogga henne för att imorgon har vi hoppträning. Det perfekta receptet är att lösgöra henne men inte ta slut på krafterna. Det ska faktiskt bli jättekul att träna för Pontus igen, så galet givande träningar. Sedan i helgen är det tävlingsdags, vi hoppar 90 och 95 cm på Bromma Ridklubb!

Foto: Camilla Naumburg

Likes

Comments

I tisdags var det dags för hoppträning för Pontus igen. Det är verkligen galet roligt nu när jag börjar känna framgången vi har gjort efter bara tre träningar för honom. Belle och jag har haft svårt för att hitta lugnet, SÄRSKILT i serier, då jag blir lite spänd och stel samt att hon tycker det är jobbigt och vill rusa igenom. I det läger har jag haft galet svårt att hålla ihop henne. Men denna träning, efter många försök, blev det riktigt bra - det sista klippet. Jag blir så glad när jag känner skillnaden. Det är det som är så underbart med ridsporten.

I övrigt tränade vi också på travhoppningen med relaterat avstånd. Där var fokuset att hitta en jämna galopp, i framåtläge, utan att jaga hästen. Det gick väl bättre mot slutet men jag vill gärna ge hästen en skjuts framåt, vilket inte är optimalt. Så det får jag träna vidare på - att kunna landa i balans och lätt sits för att behålla det och enbart driva med skänkeln.

Likes

Comments

Idag var jag med några tjejer från stallet på Strömsholm. Det var en tävling i hästkunskap och jag var då lagledare. Tyckte de gjorde jättebra ifrån sig, även om det kanske inte räckte hela vägen. Men, nästa gång kanske det går bättre. Återstår att se.

Hur som helst så hann jag inte med Belle idag utan får hjälp av min kompis, väldigt skönt när man har vänner som nästan rider hästen bättre än en själv! Men jag lyckades i alla fall shoppa till henne, hehe. Eller ja, jag köpte några nya borstar och lädertvål. Sånt där som man egentligen inte vill köpa alls men man har inget val.

Likes

Comments

I tisdags hade jag hoppträning för Pontus vilket gick betydligt bättre än första gången. Skämdes lite den första omgången för ja... det blev inte bra helt enkelt. Visst är det galet mycket att jobba på, så är det ju, men vi fick i alla fall mer flyt och fick igenom lite saker under lektionens gång.

På schemat stod banhoppning vilket i och för sig passade väldigt bra sådär precis efter hopptävlingen där jag hade ridit två halvbra rundor. Samma sak skedde första rundan även på lektionen. Det blev lite hetsigt och det av största orsak att jag inte tog tid på mig mellan hinderna och verkligen flyttade ut henne runt skänkeln etc. Dock måste jag säga att det blev betydligt bättre till andra rundan. Mitt stora problem är bara att jag inte vill bråka med henne vilket jag gör när jag flyttar undan henne och hon inte vill. Kul med divigt sto. Men kanske måste jag försöka skita i det och inte mesa mig för att jag inte vill bråka med henne.

Sedan fick jag i läxa att träna serier då jag lätt hamnar efter i kombinationer. Det vill säga, jag rätar upp mig för fort efter första språnget och måste då kasta fram handen i andra språnget för at inte rycka henne i munnen, vilket blir helt fel. Jag måste träna på att vara i ett mer framåt läge. Tur att en av mina andra hopptränare också tränar för Pontus samtidigt som mig så hon såg problemet och direkt erbjöd sig att hjälpa nästa vecka! Grymt!

Likes

Comments