Header

Fick låna en kompis ponnyhackamore för att testa på Belle häromdagen. Vi red ett markarbetespass med ganska basic övningar såsom galoppbommar och travbommar på volt samt klockan. Dock red jag aldrig hela klockan övningen utan använde mig av de hinderna för att rida andra små banor. Kände att det skulle bli lite väl mycket med den övningen då den är ganska svår. Vi är inte riktigt där ännu. Men såsmåningom kan vi nog rida sånt också.

Till själva utvärderingen av hack då. Hade en känsla av att hon skulle fungera ganska bra på hackamore redan innan eftersom att hon gärna tar tag i bettet och springer iväg. Det blir ju lite svårt när det inte finns något bett att bita tag i. Och ja, hon var mycket lugnare och stabilare. Hon tenderar att springa upp med huvudet lite hoppsan hejsan när det bli jobbigt, samt bocka när hon tycker att jag sätter för höga krav på henne... Fröken bekväm. Så var det verkligen inte på hacket. Så jag var ganska nöjd med det.

Men sedan pratade jag med min tränare. Hennes oro var att jag inte riktigt får tag på Belle i hackamore och att det är därför hon är så "snäll". Det blev liksom inte lika jobbigt för henne och lättare att smita undan arbete - vilket såklart kan stämma. Därför ska jag rida henne på hack inför min tränare sen när jag är hemma igen så får hon säga vad hon tycker. Ska dock definitivt införskaffa ett för att Belle ska få variera mungiporna lite. Sedan om jag kommer rida på det regelbundet eller bara ibland återstår att se.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag bjuder på ett väldigt speciellt blogginlägg idag, känn er hedrade. Det är nämligen så att jag jobbat 8 dagar i sträck och går in på min nionde imorgon. Herregud vad man kan bli trött. Det förklarar kanske bristen på inlägg. Men måste säga att jag är SÅ stolt över mig själv. Övervägde skarpt att sjukanmäla mig häromdagen men nej, pengar är pengar och inte tusan ska jag ge upp. Men såklart hade jag helst velat ha sommarlov denna sommar. Som tur är, är det snart över - äntligen. Måste vara den enda kotten på jorden som VILL att skolan ska börja dessutom, för ärligt är skolan mer najs än detta. Kommer aldrig tycka det är jobbigt att behöva gå upp 6.30, ibland, igen. För er som inte vet börjar jag alltså på jobbet klockan 06.00 väldigt ofta och måste därför gå upp 05.00...!

Sicken tur att vi drar till EM i Göteborg med klassen hela veckan. Jag kommer vara rik och redo för att shoppa loss. Sorgligt hur mycket pengar man lägger på hästsaker. Har dock aldrig haft så mycket pengar som jag kommer ha då. Självklart ska inte hela lönen gå till sådant, utan jag ska spara en hel del för att betala lite tävlingar och träningar under året. Men det är så mycket som jag inte har och behöver, och såklart lite annat jag bara vill ha för att det är galet snyggt. Jag och Belle kommer i alla fall bli fräscha och snygga inför en tävlingssäsong i höst, hihi.

Jag är så taggad på terminen dessutom. Belle och jag är anmälda till vår tävlingsdebut (!!!!). Vi har ju hoppat klubbtävling och pay and jump (och ska antagligen också iväg på en 20/8, får se!) men inte startat något officiellt. Det har egentligen mest berott på att jag ville känna in hur hon är på tävlingsplatser. Måste säga att jag är nöjd med det lilla jag känt på. Hon är lugn och tycker det är väldigt spännande och kul, förutom på framhoppningen då. Där blir hon lätt sur och kickar. Vet inte riktigt varför, men en röd rosett till svansen ska i alla fall införskaffas.

Hursomhelst, första starten anmäld. Vi ska hoppa 1m på Sundbyholm i September. Bästa är att min klass också antagligen går på den stora banan, vilket är den där SM går. HUR kul är inte det? Tror Belle kommer bli överlycklig över allt utrymme hon kommer få. Om det är något den där hästen älskar är det när vi hoppar på stora utrymmen. Kanske kan förklara varför hon inte gillar framhoppning... Det ska i alla fall bli så roligt att testa våra vingar i höst. Går allt bra kanske vi även vågar debutera 110 mot slutet av säsongen. Heja Belle!

Mycket bra i denna bilden, hästen, klubben, stallet. Vad jag längtar tillbaks till mitt älskade kära Compass... Bara två veckor kvar!

Likes

Comments

Detta var nog den gulligaste lilla ponny jag har fotat i hela mitt liv. Lika stor (eller liten) som en hund var denna mineatyrshettis som jag gärna hade packat ner i väskan och tagit med mig hem. Han ser liksom ut som en vanlig shettis fast smalare, mindre och gulligare! Vilket jag inte ens visste att en häst kunde vara, gulligare än en shettis alltså. Så kul att fota lite hästar som är något nytt för mig.

Likes

Comments

Igår var en jobbig dag. 10 timmars arbete på Ica, vilket mördade mina fötter, och efter skulle jag rida. Hur ska jag orka detta? Men det gjorde jag. För Belle gör mig gladare än någon annan. Vi drog ut i skogen med tunt täcke och flughuva. Mängden flugor här är galen och hon tycker inte om dem för fem öre. Så då skyddar jag henne för att hon också ska kunna njuta av det. Vilket hon gjorde! Vi galopperade och travad massor, hon blev såååå glad och längde ut steget rejält. Detta förtjänar hon - bästa Belle.

Likes

Comments

Ja, jag är väldigt avundsjuk på Nellie Berntsson. Hon lever mitt drömliv och jag skulle göra allt för att få vara där hon är. Ja, det har varit gånger då jag blivit smått irriterad på hennes framgång för att jag önskar det vore jag. Ja, jag har också många gånger tänkt att hon inte förtjänar det fastän jag vet att hon gör det. Hon har kämpat, hon rider som en gudinna och hon är en otroligt stark individ. ALLA hennes framgångar är välförtjänta - oavsett hur avundsjuk jag är.

Att läsa inlägget om hur hennes EM-mål blev kastat i soporna var helt galet. För även om jag har svårt att önska henne framgång för att hon är så galet jäkla duktig och yngre än mig, så var det inte rätt. För hon förtjänade verkligen den platsen. Motiveringen till varför hon inte fick den var kass. Som jag har förstått det är hon dessutom jättetrevlig och en rolig person. Att man då motiverar detta med att hon ser för sur ut, när hon är i sin bubbla och fokuserar, är inte okej. Det är helt galet faktiskt. Hon presterar både på hästplan och många andra plan. HUR MÅNGA har den kämparglöden och viljan att de klarar det? Vi skulle skatta oss lyckliga med henne i EM-laget men de slängde bort den chansen och istället har vi en grym person, med en kämparglöd som räcker för tussen, som är förkrossad. Stampad på. Vars drömmar bara slank ur handen. Allt hon kämpat för. Kommer vi få fortsätta behålla henne och hennes motivation på sociala medier eller kommer det också försvinna eftersom att hon blev SÅ JÄKLA felbehandlad? Vi förlorar en ryttare som hade kämpar för vårt land, mer än någon annan, eftersom att kämpa är hennes vardag. Och vi förlorar en tjej som trott att allt var möjligt. Kan tänka mig att det inte är lika självklart för henne längre. Inte för någon annan heller.

Tycker det är trist. Riktigt trist. Jag hoppas att förbundet ska göra upp detta och erkänna sitt misstag. Eller NÅGOT bara. För det förtjänar hon. Backa Nellie! För er som inte läst inlägget kan ni göra det HÄR

.

Belle fick stå för bilden, så kanske inlägget blev lite mer positivt

Likes

Comments