Ett helt år sedan! Känns otroligt långt bort, men samtidigt så nära!

Jag tog studenten (utan examen):
Köpte ett gymkort, dessvärre i ätstört syfte...
Åkte till Ullared med Ida!
Fick kontakt med Elliots uppfödare (här är han 4 respektive 6 veckor!)
Juni var också min sista månad med Knubbe♡

Så kul att se tillbaka tycker jag!

Likes

Comments

Superenkla bananpannkakor:
♡ 1 mogen banan
♡ 2 hela ägg
♡ ca 1 msk vetemjöl

Stek i smör och toppa med exempelvis choklad-propud och bär!

Har försökt leka lite med bildredigeringen och det är så jäkla svårt tycker jag! Vill gärna få till den där vita färgen men jag tycker att den blir för ljus på den översta bilden, samtidigt som jag vill framhäva färgerna på bären. Den andra bilden blev istället lite blå i tonen men visar färgerna på till exempel min beiga tallrik bättre... Svårt! Men övning ger färdighet.

Likes

Comments

Juni månad är studentmånad, och överallt finns det bilder på studenter, utspring och mottagningar. Imorse när jag åt frukost fastnade jag framför youtube och ett flertal studentvloggar. Jag vet inte varför men plötsligt satt jag i tårar i något slags känslomässigt kaos. Studentdagen var för mig inte fyllt med glädje, och när jag ser alla dessa videos och bilder med överlyckliga folk så tror jag att det förstärker den där känslan jag var i på min studentdag förra året. Mina vänner var glada över att aldrig mer behöva komma tillbaka till skolan, och med betygen i sin hand sprang alla ut från skolan och skrek att de hade klarat det. Själv visste jag att jag skulle gå tillbaka till skolan, för jag hade inte klarat det. Jag var inte färdig, och jag hade inte några betyg i min hand.

Jag skulle inte säga att jag känner mig dålig, för jag vet att jag hade gått igenom så ofantligt mycket mer än de flesta andra i min omgivning. Jag har svårt att tro att någon skulle klara av att slutföra gymnasiestudierna på 3 år, där över hälften av tiden spenderats på sjukhus eller i behandlingar, samtidigt som det inre varit drabbat av så djupa smärtor att jag velat dö. Att skriva en uppsats om samhället i New Zealand på Engelska är nästintill omöjligt när man har en djup depression. Att dessutom vara kraftigt underviktig gör att hjärnan inte ens fungerar på halvfart. Jag kan inte klandra mig själv, för jag var ju sjuk. Det som gör mig ledsen är nog en sorg, tror jag. En sorg över att det blev som det blev och att jag inte fick uppleva den där dagen som alla andra. Den dagens som skulle vara fylld med glädje och hopp. Missförstå mig inte, jag hade en jättefin studentdag - men jag fick inte uppleva den där speciella känslan av att vara klar.

Det var liksom bara ett skal av Emelie med för få kilon på kroppen, vars största seger var att våga äta lax på studenlunchen i skolan utan att drabbas av fullständig panikångest.

Vet inte vart jag vill komma med detta inlägg, mer än att det fortfarande är en sorg för mig att min gymnasietid blev allt annat än den skulle blivit. Och kanske vill jag ändå försöka ge något slags hopp till dig som känner likadant, för idag har jag också en gymnasieexamen. Trots dessa turbulenta år har jag också ett kuvert med betyg i handen idag, och kanske är det en händelse med större betydelse än den där specifika dagen med det datum då studenten infaller. Kanske är det okej att jag känner mig ledsen och får ångest av alla vloggar och bilder överallt, eftersom det är känslor samlade från flera år tillbaka. Nästan som att återuppleva den där dagen förra året då jag inte riktigt kunde resonera såhär, utan mer kände mig dålig och misslyckad.

Likes

Comments

Igår köpte jag denna och tänkte fräscha upp håret litegrann, det har känts så tråkigt och gult (?) på senaste tiden, så jag tänkte att lite slingor skulle göra susen, meeeeeeen - det blev inte riktigt som jag tänkt.

Before:

Speciellt topparna var väldigt gula och lite guldiga i tonen, framgår inte jättetydligt på bilderna utan var värre i verkligheten. I hårbotten var jag istället väldigt mörk i färgen.

After:

Färgen i längderna är jag ändå rätt nöjd med! Den blev ljusare och kallare, även om det inte blev slingor utan mer som en jämn färg. Hårbotten blev också ljusare och jag känner mig mer somrig, har saknat mitt ljusa hår faktiskt! Lite dålig jämförelse med bilderna ovan då mitt hår precis torkat här och är lite fluffigt jämfört med de två första bilderna, men ni får kika på färgen!
MEN, längst upp i benan ser det ut såhär:

Alltså, HAHAHAHAHA. No words needed!!!
Ska försöka fixa det här imorgon med en toning eller så, kanske ordnar det sig om jag tvättar det ordentligt igen också. Kan inte sluta skratta åt mig själv, ser ut som jag försökt måla mig själv i huvudet men missat stora fläckar. Dagens words of wisdom: don´t do this at home.

Likes

Comments

Glass och choklad i överflöd, behöver jag ens säga att jag har mens? Magen är redan svullen och jag tröstar mig med att choklad höjer seratoninnivåerna. Så häftigt att choklad får mig att må bra idag medan jag för några år sedan inte ens vågade smaka på en glass eller choklad utan att gråta. Tackar mig själv varje dag för att jag valde livet! Denna choklad är för övrigt fantastisk, hittade den när jag var i London i vintras och blev överlycklig när jag fann den igen på Frankrikes flygplats!

Nu ska jag gå och hämta mer choklad, hoppas ni har en fin kväll! ❤️

Likes

Comments