Hej allesammans hoppas ni mår superbra❤ Som ni ser i titeln ska jag berätta om magkatarr. Jag själv har magkatarr vilket är jätte jobbigt. Flera gånger har jag behövt åka hem från skolan tack vare magkatarren. T.ex. denna veckan, fick jag åka hem från skolan för att jag mådde jätte illa och när jag kom hem kröktes jag.

Symptom på att du har magkatarr är t.ex. :   

- Uppstötningar

- Kräkningar

- Illamående 

- Svullen mage

- Rapig

- Svidande verk i övre delen av magen.

här är några t.ex. på va du kan äta:

- Kokt mat

- Frukt

- Torkad frukt

- nötter

- vatten

- mildfil

- bröd , skorpor ,kex.¨

- potatis

- tomat

- gurka 

- spenat 

- morot

-paprika

- feta ost, halloumi, mozzarela.

- smör

- kiwi

- apelsin/ clementin 

- jordgubbar

-banan (inte övermogen)

- citron 

-blåbär

- hallon

(drick nt din mat)


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag har jag vart i skolan. Vi slutade 14:40 och hade vara fyra lektioner. Sedan åkte jag hem och lagade mat och kollade på YouTube! Klockan 18:00 skulle jag hoppträna så jag var i stallet vid 17:15. Först mockade jag för Johnny och sedan borstade jag, sadlade och tränsade. Träningen var klar cirka 19:10, och Johnny skötte sig jätte bra.
Medans pappa fixade Johnny så putsade jag all utrustning. När vi kom hem kollade jag på ”Det stora hoppet”.

Likes

Comments

Jag gjorde inte så mycket igår så det var därför jag inte la ut nått då. Idag har jag ridit Johnny vi hoppade lite gran och tränade på galoppombyten. Han var höge duktig och vi hoppade ca 1m👌🏼 Nu ikväll har jag kollat på stjärnhoppningen💗

Likes

Comments

Idag stod vu upp mellan halv 9 o 9 för att jag skulle träna för min tränare. Johnny skötte sig jätte bra och var super fin. Sedan väntade vi en timme innan vi red ut med Nova och en häst som heter Rita. Detta hände:
När vi skulle galoppera... ramlade jag av för att hon bocka så jag tappa stigbygeln och sedan sparka hon bakut så jag flög av och skena iväg så vi fick leta efter henne i 15min.

Sedan åkte vi hem och åt och kollade på YT. När vi hade vart hemma cirka 2 timmar så var det dags för stallet igen. Vi hade eftermiddagspasset och kvällspasset så vi fixade allt som skulle göras på eftermiddags passet. Å sedan åkte vi hem bytte om och direkt till Torp. Va där en timme typ och sedan åkte hem igen bytte om och gjorde allt som skulle göras på kvällspasset.

Dagens middag var beställd Pizza☺️ Det var supergott och vi hade även köpt 1,060 kg lösgodis, en marabou och en påse bilar som vi skulle ha under kvällen/natten.

Likes

Comments

Hejsan alla hoppas ni mår bra💗 Idag har jag varit ute och cyklat, städat mitt rum m.m. 20:36 kom min kompis från Falköping hit (Johanna) som jag har saknat henne alltså😻 Vi åt på Max och fick typ matkoma efter det. Sedan åkte vi hem och kollade på datorn och så somnade vi typ 1-2:30 så det han vi göra idag💗
/ Ha det gött

Likes

Comments

Hej hoppas ni mår super bra;) Idag har jag ridit Nova. Jag trimmade henne och Johnny fick vila idag. Imorgon kommer min kompis från Falköping och jag längtar så mycket. Sedan har jag tränat idag igen å jag och min lillebror dansade till två låtar också som var väldigt jobbigt:) Imorgon ska jag cykla och kanske köra Tabata. Sedan kanske vi tar och dansar dom två låtarna igen jag och min lillebror. Till kvällsmat lagade jag qournsås.

/ha de.

Likes

Comments

Hej igen! Idag har jag inte gjort så mycket. Jag har städat på rummet och kört markarbete med Johnny. Som var väldig pigg idag också. Men han hoppade jätte fint även fast han sprang iväg. När jag kom hem så tränade jag styrka och joggade 2km. Sedan duschade jag och avslutade dagen med att kolla på Det stora hoppet!

/ Ha det bra hejdå.

Likes

Comments

Hej! Hoppas ni mår bra. Inatt till idag sov jag över med min kusin och min en av mina bästa kompisar. Min kusin åkte hem vid 11.00. Och jag och min kompis letade efter buss till Tanums shoppingcenter men hittade inga, som gick då utan bara senare. Jag hörde av mig till farmor och farfar och dom kunde skjutsa oss dit. Vi kom dit runt 13.00. Såklart gick vi direkt till Dollar Store som precis har öppnat där. ;) När vi var klara där så gick vi till H&M. Jag hittade ett par jätte snygga höga jeans med hål på knäna och en röd lite kortare tröja (visar bild nedan). Sedan började vi bli hungriga och skulle äta. Tyvärr har dom bara ett mat ställe där det bara är Kina mat. Och jag har blivit vegetarian... men det fanns ju ris och grönsaker men jag betalar inte 95kr för det. Men min kompis åt där och jag klarade mig tills jag kom hem. Vi kollade bara på Lindex efter hon hade ätit klart. Sedan lämnade vi av henne i Rabbalshede och sedan åkte jag hem och åt. Jag har inte ridit Johnny på fem dagar för han har haft vila. Så jag trimma han idag och han var väldig pigg. Han sparkade bakut 2 gånger bland annat. När jag hade ridit klart åkte jag hem och åt kvällsmat och la mig.

Likes

Comments

Hej!
Jag heter Emelie Karlsson och bor på västkusten. På fritiden rider jag två hästar en spm jag äger själv och en som jag har ägt. Den jag äger är en valack på 4år han heter Whoodfield Johnny och är en d-ponny. Den jag har ägt heter Nova och är en c- ponny och är väldigt pigg och framåt. Med Nova har jag tävlat upp till lätt b men har placeringar upp till LC. Jag och min ponny har vart på en p&j där vi hoppade 60 och 70 och fick två felfria rundor. Mitt mål med han nästa år är att vara med i ungponny Sm😻 Jag är förresten 14 år.

Likes

Comments