Header

​Nummer fem på min bucket list är att jag under min livstid ska flytta utomlands ett år, och då menar jag inte att gå på college och sånt utan att verkligen köpa ett hus/lägenhet och verkligen leva det livet ett tag. Att få se hur det är att bo i kanske Italien, någonstans i Afrika eller varför inte bara njuta av naturen på Nya Zeeland.? Det får framtiden avgöra men en sak är säker och det är att jag ska göra det. 

Likes

Comments

Nummer fyra på min lista är att någon gång i framtiden simma med vilda delfiner, för hur fina är de inte egentligen?

Likes

Comments

​Nu har det gått ett litet tag sen jag senast gjorde ett inlägg, men nu så börjar processen ta fart igen och jag har en massa nytt att berätta! 

Vi kan börja med att jag fått reda på vilken rumskompis jag ska få spendera min tid på campus med och att jag fått  en "storasyster" i fotbollslaget som har som uppgift att ta hand om mig under mitt år och hjälpa mig att komma in i gänget. Min rumskompis heter Ronja och är också från Sverige och av vad jag vet är vi två de enda svenskarna på skolan så det känns riktigt bra. Ronja spelar också fotboll och kommer därför vara min "storasyster" under min tid på skolan, vilket känns riktigt bra. Tänk att kunna komma in på sitt rum och kunna prata svenska på kvällarna. Jag tror faktiskt att det kan vara ganska skönt, att någon gång ibland känna sig "hemma" även fast man är så långt borta. 

Jag har en till rolig sak att berätta som alla kanske inte vet om. När jag fick reda på att coachen på skolan ville ha dit mig gick jag direkt in på deras spelartrupp och kollade om det fanns några utländska spelare precis som mig och där hittade jag Ronja. Jag kände igen hennes namn och utseende och sökte därför upp henne på Facebook där det visade sig att hon på somrarna spelar i Gustafs, alltså samma lag som mig. Hur sjukt är inte det?! att två spelare från ungefär samma stad och tillhörandes samma klubb hamnar på exakt samma skola i USA. Vad är sannolikheten för det?! Sjukt kul i alla fall, känns så bra att ha någon som kan svara på alla ens frågor och hjälpa en. 

Sedan har det hänt en liten tråkig grej också och det är att Bobby, tränaren som fixade allt åt mig har sagt upp sig då han och hans fru ska få två tvillingar till sommaren vilket gjort att de valt att flytta närmre familjen. Riktigt tråkigt att höra då han verkade väldigt bra. Så nu väntar vi på att få ett nytt tränarnamn som ska ta över laget. Det har ingen inverkan på min ansökan och så vidare så allt kommer flyta på som vanligt. 

Nästa steg i processen är att få mitt I-20 visum så att jag inom en snar framtid kan åka ner till ambassaden i Stockholm och på så sätt få mitt slutgiltiga student-visum. 

​Den 14 Augusti 13:00 ska jag vara på plats i Rochester, så där och då startar mitt nya äventyr!! So excited!!

(Här har ni en länk till en sida där ni kan se roterande bilder från skolan)
http://www.ecampustours.com/tour-home-page-external.aspx?UnitID=&FafsaCode=002805#gotomap

Likes

Comments

​Att någon gång i mitt liv få uppleva känslan av att falla helt handlöst mot marken, att känna mig fri och levande. Det har alltid varit något jag drömt om och som jag någon gång i framtiden vill uppleva. Just därför är skydive med på min bucket list. Kolla bar hur härligt det ser ut att vara! Life på hög nivå!

Likes

Comments

​#2 Studera i USA

Att studera och spela fotboll i USA har alltid varit en av mina största drömmar, och som ni nu vet kommer denna dröm faktiskt slå in! Kan fortfarande inte förstå att jag faktiskt lämnar Sverige på obestämd tid om bara några månader. Tänkte berätta lite mer om själva skolan snart, vad jag ska studera och allt där runtomkring, så håll er uppdaterade!

Likes

Comments

​Tänkte nu i någon vecka dela med mig utav min bucket list, en ny sak för varje dag. Detta är alltså saker jag har som mål att avklara innan livet tar slut, saker jag vill hinna med och uppleva och ta del av. Mina drömmar och mina rädslor, allt är med på den här listan. Hoppas ni tycker om det! 


#1 Besöka alla världsdelar

Att besöka alla världsdelar är ett av målen jag vill uppnå i mitt liv. Då syftar jag främst på naturen, jag vill med egna ögon se all den skönhet vår planet bjuder på. Alla världsdelar är inräknade, Nordamerika, Asien, Sydamerika, Europa, Oceanien, Afrika samt Arktis och Antarktis. Vill ju självklart se olika delar av alla världsdelar då det kan skilja sig enormt mycket, så en sak är säker och det är att jag ska ut i världen och se mig om!

Likes

Comments

Framkallade bilder i början av veckan som kom hem i brevlådan igår. Har under en längre tid funderat över att hänga upp bilder på väggen, bilder på minnen som jag tillsammans med familj och vänner skapat. Här ovanför kan ni se resultatet, blev ganska nöjd faktisk. Dock är det väldigt svårt att få mitt rum mysigt då det är väldigt fyrkantigt och ganska litet, men man får göra vad man kan av situationen, så med tanke på det tycker jag ändå det börjar bli ganska bra. Dessutom flyttar jag snart till USA där jag ska bo på campus och kommer då behöva inreda mitt rum där, då ska jag se till att göra det ännu mysigare!

Likes

Comments

USA

​Förra veckan fick jag ett väldigt roligt mejl från min coach, JAG HADE BLIVIT ANTAGEN!! Processen tog sin lilla tid då jag endast fick 72 poäng på mitt första TOEFL-test, gränsen var 75 på min skola vilket gjorde att jag fick lov att åka till Stockholm och göra om testet en andra gång. Fick då 79 poäng och klarade mig alltså. Så, nu är allt klart och jag är mer redo än någonsin att packa mina grejer och flytta till andra sidan jorden. Hur länge jag stannar beror helt på hur jag trivs. Kontraktet jag skrivit på täcker ett år i taget vilket gör att jag minst kommer stanna ett år. Om jag trivs och känner att det är rätt så vet man aldrig vad som händer, då kanske jag stannar fyra år. USA kanske blir landet där jag bildar mig en framtid, ingen vet. Känns det rätt så finns det en stor risk att jag blir kvar en längre tid. 

Likes

Comments

Instagram@sjokvistemelie