Nästan alla mina idéer till mina projekt fick jag själv, jag har alltså inte hittat inspiration i böcker osv. På mitt projekt om motsatser så fick jag idéen från en bild på Instagram men jag ville göra den bättre, med fler detaljer och ett starkare budskap.

På det första projektet så tyckte jag att det var svårt att komma igång för då hade vi inte haft bild på länge och man visste inte riktigt hur man skulle göra, men när man väl hade kommit igång så flöt bara allt på och jag har inte behövt ändra något längsvägen. Jag tror att jag inte har behövt göra det för att innan jag började med projekten så hade jag en väldigt tydlig bild av vad jag skulle göra och hur jag skulle göra.

Till motsatser så använde jag lera för att verkligen kunna forma figurerna exakt så som jag ville och få med alla detaljer och få dom mer 3D och levande. Till drömmar så målade jag med blyerts och jobbade mycket med skuggning för att få bilden dyster och ledsam, men jag använde också vanliga färgpennor till flickan och rosorna för att få dom se mer levande ut.

Det hände aldrig att jag riktigt körde fast utan mer idé torka och fick ta en paus ifrån mitt arbete då och då för att komma på mer saker att sätta på mitt projekt. Tillexempel när jag skulle måla trädet på mitt projekt om drömmar så tänkte jag inte på att jag är högerhänt så när jag skulle fortsätta att måla så lade jag hela handen på trädet och då smetades blyertsen ut och min hand blev helt svart, men jag löste det igenom att lägga ett papper på trädet så att det inte skulle färga av sig mer.

Om jag skulle ha gjort om allt så hade jag faktist inte ändrat så mycket utan det enda är att jag skulle jobba lite fortare så att jag inte hade behövt stressa sen med resten av projekten.

Jag tycker att denna terminen har varit jätte bra för att vi har fått jobba själva och haft eget ansvar väldigt mycket och jag trivs med att jobba med det väldigt mycket!

Bild på mina projekt

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag har börjat med mitt andra projekt som är drömmar. Jag har ritat en tjej som sitter vid en gravsten där någon i hennes familj har dött och ett dött träd. Jag har ritat detta för att min största mardröm är att förlora en familje medlem.

Likes

Comments

Vincent föddes i Zundert som ligger i Noord-Brabant år 1853. Vincent var en konstnär från Holland. Om man kollar på expressionismen så är han av de mest framgångsrika och lika så om man tittar på modern konst.

Som liten gick Vincent i en vanlig skola och sen år 1864 började han på en internat skola, efter det gick han på en protestantisk skola i Tilburg.

Om man skulle fråga hans lillasyster så skulle han beskrivas som en världsfrånvänd och lite butter. Hans favorit sysslor var att gå på upptäcktsfärd i naturen för att samla djur och växter.

År 1869 blev han anställd av en fransk konstfirma där han han i efterhand lärde känna konsten: Haagskolan med Israels, Fontainebleauskolan med framför allt de franska koloristerna Delacroix och Monticelli, vilka han beundrade stort.

Jag tycker att hans konstverk The starry night är helt fantastiskt och jag fastnar med mina ögon direkt på den, jag tror att det kan vara färgerna och lugnet i bilden som gör det.

Sedan emellan åren 1880-1883 så studerade han teckning och tecknade sina första konstverk, hans konststil är postimpressionism som betyder att man använde sig mycket av komplement färger, använde tydliga penseldrag och målar mycket skuggor. År 1886 så flyttade han tillbaka till Frankrike och tillbringade sina sista år där med att måla fina målningar och skapade riktiga konstverk. Men år 1888 så drabbades han av ett psykiskt sammanbrott och skar därmed av en bit av sitt öra som han senare gav till en tjej kallad Rachel. Kort därefter blev han inlagd på mentalsjukhus i Provence. Den 29 juli 1890 så begick han självmord inne på sjukhuset. Nu ligger Vincent begravd i Frankrike.

Jag valde Vincent Van Gogh för att han har målar så fantastiskt fina målningar och han har en intressant levnads historia.

Av: Emelie Silverin

Likes

Comments

Konstverket heter "the starry night" och är målad av Van Gogh år 1889. Bilden föreställer en stad i Holland under en kväll när stjärnorna lyser klart, i vissa av husen så lyser det lampor men i vissa så är det mörkt. Hos mig väcker bilden känslorna trygghet, ro & lugn. Färgerna i bilden är blått, grönt och lite gult. Formerna är väldigt mjuka det finns inte så många skarpa linjer. Ljuset kommer in från hörnet längst upp till höger. Riktningarna i bilden är sneda, horisont linjen går snett nedåt och linjerna från cypressen går uppåt. När jag ser på bilden så tänker jag på en liten stad eller by där allt är ro fyllt och alla som bor där är glada. Jag tror inte att bilden har något speciellt budskap utan jag skulle säga att varje person får skapa sig en egen uppfattning om det, och det tycker jag är bra för då finns det inget rätt och fel. Jag tror att Van Goghs budskap är han tycker om just denna byn och att han gillar stjärnklara nätter så han vill visa alla hur fina kontrasterna mellan träden, himlen och byn är.

Av: Emelie Silverin

Likes

Comments

Idag har jag arbetat med motsatser, ja har gjort klart min andra figur som är en ängel, jag har fotat av mina figurer och skrivit ut bilden. Jag har gjort en iordning en redovisning för mitt arbete. Jag är mest nöjd med min andra figur. Jag fick problem med bilden för skrivaren gjorde så att den blev suddig. Jag löste det genom att sätta bilden på kartong och förtydliga med att sätta ditt de riktiga gubbarna.

Likes

Comments

Idag har jag arbetat med motsatser. Jag valde att göra en djävul som är en liten rik flicka och en ängel som är en fattig pojke.
Jag är mest nöjd med djävulen som jag har gjort.
Jag fick problem med att fästa alla delar på kroppen.
Jag löste problemet genom att använda ståltråd som gjorde att det blev lättare.

Likes

Comments