Ringde till ultuna under morgonpromenaden med Mathilda och Meja. Dem tyckte att jag skulle åka in och tömma bölden, jag sa då att jag kommer in efter lunch.
Men innan promenaden satte jag på joker sitt sele för att kunna ha spårlina, han blir så exalterad när jag ska in i bakluckan att han springer in i dragkroken, skriker till sen var det inget mer. Han blev glad å vi fortsatte sedan ut i spåret på en 3km runda. När jag sätter in honom på dagis upptäcker jag att bölden är borta 😅.
Typiskt ...
Ringer upp ultuna som skrattar och säger "då har han löst de på egen hand, ni behöver inte komma in. Håll koll och ring om den skulle komma tillbaka så tömmer vi den"

Så det var skönt, vi åkte då till arken zoo och köpte en hurtta storm hoodie på rean, så nu syns prinsen i mörket och behövde endast betala 157kr😍 fanns dock ingen rosa eller blå så orange fick bli bra 👌🏼

Likes

Comments

I torsdags kväll när jag släppte lös Joker i skogen upptäckte jag en stor knöl på bröstet. Direkt när Uppsala veterinärmottaging öppnade på fredag ringde jag och fick tid 8:30.

Vi fick mycket bra service och personalen var super trevlig. Dem såg väldigt allvarligt på den pingisbolls stora knölen han har på bröstet. Ibland försvinner den och sen fall den tillbaka. Den var då mycket mjuk, kändes som en vattenballong som var en tredjedel full, palpera man noggrant kändes de lite som bubbelplast.
Joker hade humöret uppe hela tiden och tyckte det var as kul hos veterinären.

Han låg fint på bordet när hon tog fram ultraljudet. Hon trodde att hon kunde se ett brock på 1cm och att knölen som kom fram ibland är något som ramlar ut, kärl, strupe annat... Det skulle krävas operation.. Hon ville då skicka oss till Ultuna efter att ha pratat med en annan veterinär som oxå jobbar där men som inte var på plats. Innan vi gick ut till bilen kom en till i personalen och gick på sitt pass, joker blev överlycklig och hoppade upp i hennes famn, jag skämdes lite men hon skratt och höll om honom och sa "det är kul att komma till jobbet när man får så hör fint bemötande"
Sprida glädje kan han iaf❤️

Jag ringde till pappa så han kunde följa med mig till ultuna. Det blev alldeles för jobbigt för mig, satt och grät på parkeringen utanför kliniken och hela vägen till pappas jobb. Försökte sedan samla mig för att kontrollera läget när vi var framme på ultuna.

Vi fick träffa en djurvårdare, 2 veterinär studenter och sedan en veterinär. Alla trevliga och tydliga. Joker började vid detta lag tröttna på att alla skulle klämma och känna på honom. Han försökte åla sig ur famnen och bus bita veterinären i armen.
Hon sa att det är mycket roligare att ha patienter som honom än dem som är tysta och hugger från ingenstans.
Han kunde sköta sig efter en stund men förstod inte alls varför han ska spendera så mycket tid stilla inne. Även i undersökningsrummen på polikliniken såg de ut som att han skulle behöva genomgå en operation ....

Vi fick en ny tid 12:40 då han skulle sederas inför ett nytt ultraljud hos en specialist. Vi hade då 1,5h fria att äta och rastas i rastgården. Även på ultuna tyckte jag dem var väldigt duktiga och hade bra service. Tog sig tid för oss. Joker fick sin sedering 13:04 och gick från busig till trött på 2 min, han somnade in vilket inte var helt meningen men tror han är lite känslig mot mediciner och liknade. Ett par minuter där efter kommer en djurvårdare med bår som pappa lyfter upp joker på tillsammans med mig. Han var helt le lös, rörde inte en kroppsdel, de var lite läskigt å se, men jag vet att ingen skulle låta något hända honom och jag hade bra koll på hans andning!

Efter ultraljudet fick vi höra att de som såg ut som en brock var en vätskeansamling, och att vätskan ligger ovanpå ett kärl och när de pumpar extra mycket som vitdtyp aktivitet rör sig vätskan och då syns de som en knöl. Jag tyckte de var bra nyheter för de betyder att han inte behöver opereras. Vi fick sitta i väntrummet ett tag så joker skulle vakna till, sedan kom en veterinär med uppvakningsspruta och skulle ge oss lite info. Direkt när hon förde in kanylen i muskeln i låter kissade stackarn på sig.

Joker ska vila i 1v, vätskan ska tas upp av kroppen och det kan ta tid. Vätskan kommer ifrån något yttre trauma vi inte vet om. Han kan ha sprungit in i något, vilket är störst möjligt så som han yr omkring och hoppar i skogen. Han har dock aldrig visat smärta på detta område, när han gjort illa en tass eller klo har han skrikit i panik tills jag kommit fram och kollat läget. Dem beskrev det iaf som ett inte blåmärke. Inget på ytan syns och eftersom det inte finns något ingångshål eller sår skulle de inte dräneras (fanns risk för infektion om man stack hål och dränera istället för låta kroppen göra sitt jobb, vilket kändes jätte bra ). Om processen inte går åt det hållet vi vill ska vi höra av oss..

Väl hemma var han superglad men jätte trött, han kunde inte stå stilla för då höll han på ramla ihop, fick honom att sova ett tag sen ville han runt å se vad familjen gjorde. Därefter låg han i min famn resten av kvällen❤️

Under lördagen vilade han mest men han hade jätte mycket energi och tyckte det var super jobbigt att vara lugn. Men det gick.

Idag när jag vaknade tyckte jag att den såg lite större ut och haft extremt bra koll, nu är den hårdare som en full vattenballong som är hårt packad och knuten, den hänger ut hela tiden. Idag har vi bara tagit det lugnt och gått korta promenader .. Så jag tänker ringa ultuna direkt när dem öppnar imorgon :(

Min älskade prins ❤️

Bild 1 fredag morgon när den hängde ut.

Nu kommer en bild ifrån idag..

Vill bara att detta ska försvinna så vi kan träna och ha kul ❤️😢

Likes

Comments

Imorse åkte vi buss, vi bytte buss och det gick bra, dock ville joker pussa på alla Barn. Efter skolan tog jag Mathilda, Meja och Joker en lång promenad i spåret på 5,5km med massa bus. Gick hur bra som helst, avslutade men att mysa i solen på agilityplanen.

Joker fick oxå en ny boxgranne idag, Doris 5 månader Rottis. Hon var väldigt intresserad av joker samt mycket söt !

När jag kom hem hade även en boll kommit på posten som jag beställde i söndags, betalade endast 75kr Ink frakt ! Super bra!

Likes

Comments

Idag besökte vi norrhund, joker skötte sig betydligt mycket bättre än förra gången, jag blev chockad. Efter en stund kom en staffe som var väldigt osäker och skällde på allt och alla. Den hunden reagerade joker väldigt starkt på men kommer över de tillslut och kunde gå förbi tyst bredvid mig.
Jag börjar tro att han blir extra osäker runt denna typ av hundar, han har tidigare reagerat på samma sätt runt en amstaff och staffe. Jag tror något hänt i hans liv innan han kom till mig. Fått höra och läsa att han blivit påhoppad av en blandis med detta utseendet, mest huvudet som en amstaff. Jag har inget emot själva rasen/ raserna!!! Love them😍😍😍 utom bara det att jag tror att det är utseende joker reagerar på,


Så jag måste komma på hur jag ska träna för att detta inte ska påverka honom. Men det ska jag lyckas med om jag nu lyckats med så mycket annat med honom!

Förövrigt var han grym! Låg stilla på platsliggning och höll bra koll på mig, gick fot mer än vanligt samt släppte bollen väldigt bra. Hade lite problem med att han skulle sitta kvar när jag gick bort, han la sig gärna ner. Men det är bara öva öva och öva !

Det var träning 2/11 på norrhund så det blir nog bara bättre.

När vi kom hem var han super trött och bäddade ner sig direkt.

  • 331 readers

Likes

Comments

Avslutar kvällen med en promenad i regnet. Nu har mörkret kommit och jag har inte hunnit köpa reflextäcke åt den lille så han fick använda Dollys som var på tok för stort, men tillsammans med hans sele så satt den på plats. Känner att jag haft för lite tid för honom idag när jag gått i skolan och jobbat men kompenserar de med 2h träning på norrhund imorgon.

  • 336 readers

Likes

Comments