Header

​Idag började termin 2, och vi inleder denna vecka med årtals makeuper. Så himla roligt att göra olika årtal och höra information om dem, sådant som ja inte vet i alla fall. :) Men de är intressant. Det bästa med film makeup är att det ska se så verkligt ut, så som de gjorde under den tidpunkten. Eller att det ska se så neutralt ut om vi pratar om makeup i helhet, i alla fall glamour makeupen och "dagsmakeupen". Många misstar sig för att det ska se så perfekt ut, nästan som photoshop eller alla de sönder redigerade bilderna på makeupen man ser på Instagram. Så när läraren säger att denna makeup är okej om det inte är jämt på locket och under ögonen för på 20 talets sminkade man på de mesta under och över ögonen med fingrarna och man hade inte alla produkter och verktyg vi har nu därför är det viktigt att efter lika den typen för att få en känsla i filmen att det är på riktigt. Så om de sitter någon där ute och förväntar sig att mina sminkbilder och makeuper ska se ut som dem ni ser på instagram eller som fashionphoto misstar sig, för filmmakeupen är långt i från den världen. Vilket känns himla bra på ett sätt men också jobbigt på ett annat, man har ju vissa förväntningar på sig själv hur man vill att de ska se ut bara för att photoshop finns. Nu fumlande jag iväg och har ingen aning om det ens blev en riktigt mening eller om ni kommer förstå vad ja menade. Hahah. 

Så i alla fall detta är min 20 tals makeup på Alyssa med en peruk på. Gillar den makeupen och är relativt nöjd men ni vet mig finns alltid massa ja vill förbättra som mitt öga ser. ;) Men ni ska få njuta av den snygga blåa boan istället för att höra allt jag är missnöjd med. I morgon är det 30 tals makeup och idag fick vi tillbaka betygen för skriftliga slutprovet för termin 1. Är sjukt nöjd över mig själv att ja klarade de så bra som ja gjorde. 

Nu ska ja läsa igenom dagens anteckningar och informationen om årtalet, Sen sätta på filmen Chicago för den verkade hur bra som helst! Vi såg snuttar av den på lektionen för att kolla in makeupen.

- Emelie 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Neon Vancouver - Ugly Vancouver Jag och min roomie tog oss en sväng i ut i regnet för att besöka ett nytt museum som vi inte hade varit på men var sugna på att besöka. Så med paraply och en kaffe i handen promenerade vi bort mot Museum of Vancouver tog ca 30 minuter att gå ditt. Himla mysigt alla löv låg på marken som var täckt i orange och rött. De hade olika utställningar som vi kikade på, allt från Neon, till 70 talet till samlar objekt. Vi satte även igång en jukebox och lyssnade på låten "Stand by me" och sjöng med lite tyst och dansade lite haha. Sen gick vi tillbaka och käka på en restaurang i närheten, himla gott! Men ja måste sluta äta ute. Aldrig käka ute så här mycket men så trevligt och gott, kan kan ju inte laga god mat så. Här nedan ser ni bilderna från Neon utställningen, de var tydligen så mycket neon skyltar här förr i tiden så de "fulade" ner staden så man satte igång att försöka få bort de flesta neon skyltarna eller i alla fall minska dem.

Samlar objekt fanns de också gott om, olika personer som ställer ut sina saker de samlat på allt från leksaker till flipperspel, till jukeboxar. Var himla intressant att se hur mycket man kan samla av vissa saker. En annan kul sak var att man kunde skriva på en lapp vad man själv samlade och sätta upp där så alla kunde läsa. Vi hittade en lapp där de stod "Jag samlar på barn" .... De var ju lite märkligt men vi skrattade dock åt den för de var så underligt skrivet.

De hade en utställning med 50 talet. Lite allt möjligt, från bilar, till kläder till verktyg från frisör osv. Tycker ja var lite kul och passande. Visade skönhetsprodukter från 50 talet och man kunde sätta sig ner i en stol och lyssna på skvaller från salongen haha :)

Sedan en super cool avdelning från Hippie kulturen, musik, s,å lappar, kläder allt du kunde tänka dig. Var kul att se den med roligaste var de där skolan, ser exakt ut som mina ja har fast mina är helt svarta haha.

​Så var en bra fredag dag och på kvällen kom två andra kompisar hit och vi drack vin och spelade spel  mycket trevlig avslut på dagen. Lördagen tillbringades hemma hemma och på kvällen följde ja med några klasskompisar till nöjeslandet här, åkte karuseller och gick i haunted houses. Ett av husen när man kom in stod de stora läskiga människor som jobbade med begravning, så fick man lägga sig i en kista och så stängde dem den och skjutsade i väg en. Och på andra sidan öppnade en läskig typ och skrek åt en och var obehaglig haha. Himla kul! Men annars var de sjuka köer och tillust regnade de och blev kalls så då åkte vi hem. Men kul att göra något annat också. Dagarna går ju så himla snabbt för i morgon är de skolan igen och då börjar termin 2! :D Och ja är väl förbered. 

- Emelie

Likes

Comments

​Denna vecka har varit blandat med saker att pyssla med i skolan. Vi har inte gjort någon direkt makeup förutom en makeup på modeller (killar) gick hyfsat bra. Sen har vi kikat en demo hur man ska tänka när man sminkar mörkare hy med blandning av undertoner och så vidare. En så himla intressant och rolig lektion, gillar läraren skarp och modellen var en äldre dam, så himla söt och gullig :D Sen har vi gjort klart våra clowner som vi ska skicka in i photoshop. Så den kan ni se i hörnet nedan. Vi har även varit och fått tips hur en skådespelares roll och hur dem känner osv inför scener. Sen har vi tränat på att göra touch up med makeup under inspelning osv. 

Sen har vi varit modeller för MKD30, klassen under oss för deras exam nästa vecka. Så ja ska bli förvandlad till en demon som ni ser på bilden här. I går var de att de skulle träna och se hur allt funkade och vad de ska tänka på inför deras prov nästa vecka på tisdag. Så då kommer mer bilder på slutmakeupen på mig som den tjejen i mkd30 ska göra. Gillade idéen hon hade så lite ändringar i makeupen ovan, sen öron och göra min näsrygg ska höjas upp eller hur man nu ska förklara och sen en vit peruk på. Haha ska bli så kul, älskart! 

Idag har ja även varit i skolan och tränat på vårt slutprov i makeup. Vi har 25 minuter att göra en "no makeup, makeup" och 30 minuter till för att göra sotning. Ja vet att ni som inte håller på med makeup tänker att men de är väl mycket tid, NEJ de är de inte haha. Så vi klockade oss idag, jag hade 4 minuter tillgodo på första, och 5 eller var de 3 minuter tillgodo på andra. Så jobbade snabbt men min kompis som var modell har typ inget att korrigera så de kan vara därför gick så snabbt. Återstår att de hur de blir på onsdag, jag är rädd hahah. 

Så nu blir de plugga teori hela lördagen som är kvar och söndagen för vårt skriftliga prov är på tisdag så måste, måste klara detta men goda betyg bara för att. Jag vet att i slutändan så spelar inte de någon roll om jag får 100% på proven eller 80% så länge jag är professionell, hygienisk, ödmjuk och kan sminka så har ja tur. 

- Emelie 

Likes

Comments

Idag är det thanksgivining här i Kanada och det firade vi tillsammans med Harriets familj. Super mysigt ställe och jätte fint hus verkligen. Vi bjöds på vin och massa god mat och efterrätt. Smakade för första gången i mitt liv på pumpkon pir, det var helt okej men väldigt konstig könsestens på de hela och en super god äppelkrisp paj typ. Fanns även vegansk mat att välja på och det potatismoset var så gott :) allt annat också, perfekt för en som mig som gillar att äta, men man vill ju inte verka glupsk på ett kalas konstigt nog. Men mätta blev vi verkligen och trötta haha. Vi kikade även på debatten mellan Clinton och Trump. Intressant att följa och höra hur de besvara frågorna. Lite bilder blev det också. Gillar denna bild av vårt lilla kompisgäng :)

Idag har ja inte gjort så mycket måndag och vi är lediga från skolan pga helgdagen och min rumskompis är och campar i skogen/bergen så vart hemma ensam i två dagar, så idag passade ja på att vara vuxen och städa hela lägenheten, tvätta alla kläder (Tråkig fakta kanske men de går super snabbt att tvätta här haha, typ 10-15 minturer är tvättmaskinen klar och sen torka högst tio minuter så är de klart sen, skönt slipper man tillbringa en hel jävla dag åt att passa tvätten, bästa är att vi har som i Sverige en tvättstuga att använda grattis dock kan inte boka tider men de finns en på varje plan så de är ju inte så många som man måste dela med så funkar bra. Annars måste man ta med sig sin tvätt till ett annat ställe och betala för varje maskin, ni vet så som man ser på tv ;) hahah. ) Sen matlådor för veckan och allt där emellan och sen nu ska jag sätta mig och plugga. Eftersom vi har skriftligt slutprov på allt denna termin. Så handlar inte bara om hur man skapar en makeup utan allt i filmvärlden som vi måste veta. Har fortfarande en quiz kvar också lär få denna vecka och ja har inte fått alla rätt än, suger känner mig bevsiken på mig själv men de är okej har varit lite nere denna veckan pga höst och allt men börjar kännas lite bättre och bästa Malin❤ har ju gett mig ett kuvert med massa peppande lappar som jag får dra när jag känner mig nere eller behöver mer energi. Fick upp en lapp som jag har med mig i plånboken så ja kan ta upp den och kolla på när jag känner mig trött :).

Annars denna vecka har vi inte några makeup appliceringar förutom i morgon men då har alla i klassen modeller för vi har makeup för män i morgon. Annars är det photoshop, demos, föreläsningar, och vi ska sitta modell åt termin 3 tjejerna och killarna för deras makeup slutprov för den terminen så denna vecka och nästa ska vi förvandlads känns himla roligt :D

Saknar er där hemma hoppas ni får en kul och bra vecka!
- Emelie

Likes

Comments

Denna vecka är över och vi har bara två veckor kvar tills första terminen är över. Helt sjukt vad tiden går snabbt när man är i skolan. Vi har haft smokey eyes och goth makeup. Har varit himla roligt men också stressigt eftersom en av makeupen var ett prov. Annars har ja inte gjort så mycket mer än hängt med vännerna, käkat massa mat, druckit kaffe och haft mysigt i höstvädret. Så här nedan kommer veckans makeuper, dem är inte perfekta men har ju lovat mig själv att jag måste lägga ut fast det känns jobbigt när ja ser massa fel. Men det är nyttigt för jag måste sluta vilja ha allt så himla perfekt och rena makeuper, det är okej jag går ju trotts allt i skolan för att lära mig av misstagen haha

In English: This week is over and its only two weeks left to the end of term 1, thats so sick! The time go past so fast when you are in school. This week we have done smokey eyes and goth makeup in class, that has been so fun but also a bit stressful because one of the makeups that I have post here is a assignment makeup. The images you see below are not perfect but I have promised myself to post them anyway just so i an learn from that. It´s okey to not have every makeup perfect and clean beacue I´m in school and it´s okay to do mistakes😜

Detta är en makeup som jag gjorde på min klasskompis Emma, Sotning var dagen uppgift och det gick helt okej för att inte gjort denna teknik på länge. Gillar verkligen den svart vita bilden för där kan man se att mina övergångar är himla bra om jag får säga så haha. Jag lärde mig också och detta visste ja faktiskt inte att Smokey eyes är samlingsordet för just denna teknik, att man bygger med färger som man sedan blandar ut och får snygga övergångar. Så tekniken heter smokey. Detta innebär inte att man gör enbart en svart sotning som ja lärt mig. Kul att man lär sig nya saker heltiden. Så nu vet jag att orden smokey eyes innebär tekniken man använder för att bygga denna makeup.

In English: This is a makeup I did on my classmate Emma, love here eyes, perfekt makeup face if you ask me. Smokey eyes was the makeup for this class and it whent alright this time, love the black and white photo of here because there you can se the good job in the blending I did😉 haha. I also learned and the word smokey eyes is the general term for this technique, cool. This is the technique for blening colors together in layer and it doesn't matter which color of the eyeshadow you use it´s just the word for the technique. - didn't know that!

I torsdags så hade vi alternativ glam makeup aka goth makeup. Och dagen innan skulle vi söka inspirations bilder och skriva ut bilder och ha med en färdig idé till skolan som vi skulle applicera på den modellen vi hade. Jag hade Sabrina som är min klasskompis och hon har också ett perfekt makeup ansikte. Jag skulle först göra en annan makeup så började på den men insåg snabbt att det inte skulle bli så bra som jag tänkt mig så fick snabbt ändra till denna, så de förstörde makeupen på ena ögat lite. Syns inte så mycket på bilderna men det stör mig lite men men försökte fixa till det. Jag valde att göra en svart sotning som hade blåa toner i sig och även blåa läppar med en liten mörkare ton. Ben är basen ljusare än hennes naturliga pga av just makeupens karaktär. Valde även att avsluta med att fästa en peruk på. Resultatet är faktiskt helt okej men som sagt ser saker jag skulle vilja förändra om jag skulle göra om denna makeup igen. Men de var riktigt roligt :)

In English: Last Thursday, we had "Alternative" Character Glamour (goth). I hade Sabrina who is my classmate and she has a perfect face to put makeup one, if you aske me again haha. So at first I was gonna do a different makeup but I quickly realized that it would not be as good as I expected so had to adjust to this one instead. So that destroyed the makeup on one eye a little, you can probably not see that so good in this kind of pictuers, it bothers me a bit but I tried to fix it tho. I chose to do a black smokey eye that had a bit of blue tones in it. Applyed blue lips with a little darker tone. The foundations is lighter than her natural skinton because of the makeup character. In the end I chose to put a wig on to complet the goth look. The result is actually quite okay but as I said, I can see things I would change if I would do this makeup again. But it was really fun to do this :)

Idag (fredag) hade vi vårt makeup prov som var smokey eyes. Jag hade min klasskompis Ahelia, jag gillade att göra hennes makeup och tänker nog fråga henne om hon kan tänkas ställa upp för portfolio fotografering med denna typ av look. Gillade stilen på hennes svarta tröja och håret i toffsen och den svarta sotningen till. Fast då lär jag ha mer tid så jag riktigt kan fokusera på att få allt så symmetrisk som möjligt med både form och färger. Blir alltid så stressad av makeup prov men försöker hålla lugnet. Innan ja kikade på dessa bilder så kände jag mig väldigt nöjd med min sminkning. Den ser faktiskt helt okej ut men gud va de störde mig när jag fick se bilderna ja tog. Att ena ögonbrynet är mycket mer ifyllt och märkart än de andra, ja ser praktiskt taget bara detta ögonbryn på bilden haha. FAN. Sen är intensiteten i skuggorna mer på ena ögat, innefåran av ögonen så syns inte min eyeliner så man ser sömmarna på ögonfransarna, vattenlinjen (glömt bort hur man säger på svenska?) är inte jämn med kajalpennan, överläppen på ena sidan har ja gjort kortare tydligen, kunde haft lite mer rouge, ojämn lock när hon kikar ner om man jämför dem. Så är besviken på mig själv att ja inte såg detta innan ja fick mina bilder tagna för bedömning. Men när man stirrar sig blint på sitt arbete under 1 timma och 10 minuter så ser tydligen inte ögonen detta. Så till nästa gång måste jag ta titta mer noggrann. Jag som ville vara bättre än den förra makeup provet ja gjorde. Aja tillnäste gång får jag träna mer på detta. Det som jag gjorde bra att över lag är det ju en helt okej makeup, valt bra färger till foundation, ögonen är helt okej övergångar, bra höjd för ögonformen, läppfärgen gillar jag som jag blandade till och de ser faktiskt ut som den makeup vi skulle göra så som jag tolkade det. :) Ha en fin helg!

- Emelie 

In English: Today (Friday) we had our makeup assignment smokey eyes. I had my classmate Ahelia, I liked to do her makeup and thinking about to ask her if she might whant to be my model in my portfolio with this type of look. Liked the style of her black sweater and her hair and the black smokey eye. ​

Because the I have more time so I can really focus on getting everything as symmetrical as possible with both shape and color. I always gets so stressed when I have makeup test, but I try to keep myself calm. Before I look at this pictures, I felt very happy with my makeup. It actually looks quite okay but the this stuff botheres me when I saw the pictures I took, the eyebrow is much more colored and sharper than the other, I only see the eyebrows on the picture haha. DAMN. Then the intensity of the eyeshadows on one of the eye, eyelashes, lips, uneven eyelids (a bit not so much) Could put a little more blush. So disappointed in myself that I did not see this before I got my pictures taken. But when you stare blindly at your own work for 1 hour and 10 minutes it´s easy to miss this kind of stuff. So the next time I have to watch more carefully. I wanted so badly to be better than the last makeup test well did. Aja to the next time I get to practice more on this. But it's an okay makeup tho, in my opinion I chosed a good color to the foundation, the eyes are blended nice, its a good height for this eye shape, the lip color that I mixed and this makeup actually look like a smokey eye with some defects. 😄 Have a nice weekend.

- Emelie 

Likes

Comments

Fredagen avslutades med att vi drack lite öl och cider och spela lite kortspel hemma hos Chelsea tillsammans med alla de andra tjejerna. Vi avslutade med en timmes karaoke kväll. Var så himla roligt, skrattade och sjöng med till låtarna vissa svårare än andra. Men shit va kul de var. Man fick sitt egna rum där man kunde vara ett stort gäng och sjunga hur mycket man ville, där inne kunde man även beställa käk och dricka till rummet om man ville. Dit kommer vi gå flera gånger.

Idag träffade ja Alyssa och Charlotte för en shopping dag, synd att de regnade dock :S Men vi gick runt i olika butiker och kikade så fick med mig lite nya underkläder, lite godis för kvällen, och nödvändigheter till skolan. Vi gick även in i en butik som sålde öpolen med kola och massa gott på. Så vi köpte en var sin och mumsade på. Så gott och vilka goda saker de hade där inne i den butiken. Vi avslutade dagen med lite pizza 😍 dock inte en hel var som man kanske tror utan här köpte vi pizza bitar som man får välja, lite som om du skulle vara på pizza hut.

Vi gick även igenom en marknad med maja. Haha så himla märklig, var ett band som spela, låtar ut högtalarna spelade "smoke weed everyday"och "So what we get drunk? So what we smoke weed? We're just having fun, någon hög tjej som dansade till. 4-5 olika tält där de såldes gräs för olika typer av värk osv. Du kunde köpa maja plantor, olika pipor, bong, osv haha var så jävla märkligt. Luktade gräs runt hela marknaden och man kunde test röka de man tyckte var bäst?! - De är inte ens lagligt här (eller om du har recept) men de kommer säkerligen snart bli de. För gud vad mycket röka man känner när man går på stan ibland. 🍁

I morgon blir de till skolan och träna makeup igen ser ja fram emot. Nu ska jag fortsätta vänta lite kläder. Ha en fin söndag när ni vaknar upp sen Sverige.

- Emelie


💛

English
​Friday ended with some beer and cider and some card games at Chelsea´s place along with all the other girls. Then we went to a place there we sang karaoke for an hour. It was so fun, laughed and sang along to the songs, some harder than others. But it was so funny! 😍

Today I meet up with Alyssa and Charlotte for some shopping, too bad that it was a rainy day but whatever, shopping makes me happy haha!. We went around in different stores and ended up with some new underwear, candy for the evening and some stuff for school. We also walked into a store that was selling apples dipped in caramel with nuts, chocolate, etc. We bought an apple each and they were so good. We ended the day with pizza. 

Funny thing was when we went through a weed market. Haha, that was so strange to me. They had a band playing and the songs that were played was "smoke weed everyday" and "So what we get drunk? So what we smoke weed? We're just having fun" All snoop dogg. A girl high as fuck was dancing in the street infront of the band. They had like 4 to 5 different booth where U could buy weed for diffrent pain etc, and they had several of cans with various of weed. If u wanted a new bong or a pipe or if you had a desire of a  marijuana plant you could buy that as well. It smalled so much weed. It's not legal yet except for those who have prescription for it. 

Tomorrow I'm of to school for some practice with makeup again and looking forward to it. So see ya! 

Likes

Comments

​Lektionen idag bestod av glamourmakeup, rödmattan festmakeup osv ni fattar. Vi börjar alltid varje morgon innan lektionen börja att ställa fram våra stationer inför varje makeup lektion. Min station är snyggt i ordning plockad och sakerna är rättvända, om man kikar kan man ju nästa tro ja har någon form av tvångstankar att allt måste vara rätt vänt och stå i rad haha. Men jag gillar de ser rent och bra ut. 

Sen flätade brinna mitt hår så jag inte ser så märklig ut med håret uppsatt i en toffs och en bandband, ser fördärvlig ut rent ut sagt helt sne i ansiktet och gud vet va. Sen började våra lärare med att gå igenom lite tidningar som är bra att veta om osv, kolla på makeuperna där i eftersom makeup för film och tv inte är alls lika som fashion, så ofta om man ska göra ett omslag till en film eller tv serie eller en reklam inför en ny film eller likände så är det inte makeup artisten som är med och sminkar i filmen som gör de utan det hyrs in en annan som är mer inom fashion i makeuperna så viktigt att jobba fram den karaktären också så man blir så bred som möjligt, där har ja lite tur att ja redan gått en utbildning som innefatta den delen. :) 

Sen en lång demo, typ 1 timme och 15 min var rätt långt för att visa en glamour makeup så blev lite segt i slutet där men sen var de dags att kika vilken partner man hade och sätta igång. Så nu har ja varit med alla utom 1 sen börjar vi om på partner schemat igen, himla bra lösning på de hela. Mich sminkade mig först i röda läppar och en snygg grå/guldig ton på ögonen. Sen tog vi kort och bytte så var de min tur att sminka henne. 
Valde att inte göra en sådan shimrig look utan mer en matt look. Valde en lila/vinröd skugga som ja blandade med svart för att få ett djup i den och även en beige skugga på resten av locket och in i innevrån av ögat. Fick till rätt okej symmetri och blending, dock fick ja inte riktigt till brynen och de ska inte se så dit ritade ut, utan mer naturliga och läpparna. Även har hon en veår hudton att blanda till foundation med de vi har, men tänkte till ett steg extra och blandade till en riktigt okej faktiskt! Så kul var de att göra denna makeup!😍 Är också rätt nöjd med den men såklart måste ja träna mer för att få till de ännu bättre. 

På eftermiddagen så hade vi lektion i lösfransar vi hade en demo hur de ska fixat och vilka steg vi skulle göra. Somnade nästa haha, för jag var super mätt, lektionssalen var kalla men satt invirad i min nya halsduk som är stor och varm så blev så trött och sen kan ja redan fästa fransar och vet hur man gör så. Så de gjorde vi de på eftermiddagen men vi skulle bara göra foundation, puders och fransarna (mascara, linjer) men vi hade typ en halvtimme kvar av lektionen...visade sig vara ett till pop quiz så nära de andra. Och denna vecka har ja inte pluggat alls, fan tänkte de va lugnt eftersom vi nyss hade en men nej. Denna vet ja i alla fall minst 2 fel. Fuck! Aja lär bli spännande att se dem sen. 

Min roomie frågade om ja skulle med till stranden och kolla norrsken som tydligen var i går eller idag. Skulle vara kul att se men ja har alldeles för ont i fötterna och fryser för att sitta nere vid havet halva natten:S Så nästa gång kanske! 

I morgon har vi art och photoshop och så är de fredag, har inga planer men de gör mig inte något :D 

- Emelie 

Likes

Comments

​Dagens två lektioner bestod av att besöka makeup butiker och få information om dem och även köpa saker till sitt kit om man ville. Vi hade fina rabatter denna dagen och även efter har vi rabatt på inköp vi vill göra medans vi kan visa upp vårt studentkort. Gillar de lite för mycket 😍Så mycket bra saker och nödvändiga saker jag behöver köpa till sminkväska men de får vänta lite och köpas pö om pö annars lär de bli dyrt. Men fick med mig lite saker i alla fall typ de som var viktigast för mig just nu, eller ja de blåa läppstiftet från m.a.c kanske inte är viktigt haha men ja ville så gärna köpa någon häftig färg och faktiskt använda de. Så får se hur de blir med de. Annars köpte ja äntligen en större flaska med rengöring för penslarna, nästan alla i klassen köpte den för dem vi fick var så små så nu räcker de ettag i alla fall. Sen svampar, flaskor för alkohol. En palett för bryn och vad man nu vill använda den mer till :) Så bra pigment i de skuggorna. 

Sen gick jag och Brenna och köpte var sin tröja på h&m och ja hittade ÄNTLIGEN en stor mjuk halsduk eftersom de börjar bli kyligt här😍 Snyggt till skinnjackan. Sen köpte ja kanske de allra viktigaste MAT haha har tomt i alla skåp och kylskåpet så var dags att handla käk också så nu är jag nöjd och har gjort en härlig sallad till lunch i morgon. Gick även med Charlotte och köpte en kamera och fikade våra favisar på Starbucks. 

Så dagen var så himla bra och i morgon börjar vi med glamour makeup så de ska bli så himla kul! :) Så uppdaterar mer i morgon med vad ja fått lära mig då. Tills dess kan ni ju njuta av de super snygga och söta bilderna på mig om de är så att ni saknar mig. 

- Emelie 

Likes

Comments

Pop quiz 2 gick bättre än första och ja kände mig rätt nöjd, kunde fått alla rätt om ja hade läst på om kameran och ljus. Typiskt! Men ja var säker på de andra 8 frågorna så. Har även fixat två modeller till de dagarna man behöver de och de är en sådan lättnad. När man inte känner någon utöver klasskompisarna och man behöver en tjej och kille. Men de blev ju bra.👏

Idag på morgonen hade vi vår corrective beauty makeup assignment (prov). Där vi skulle under 1h göra en makeup där vi korrigerade olika moment i ansiktet osv som vi tränat på. Jag fick börja med att sminka min modell (klasskompis) och är nöjd över att ja är faktiskt snabb när jag sminkar men ändå noggrann. Så när de var 20 minuter kvar var ja typ klar nästan men ja använde mig av i stort sett hela tiden ifall ja skulle komma på något jag skulle sakna. Sen tog vår lärare kort på makeupen som kommer bedömas utifrån fotot under olika kategorier. Jag är rätt säker på att ja inte kommer bli underkänd, men ser ju givetvis massa moment ja ville förbättra när ja såg makeupen i ett annat ljus. Men kommer bli intressant att få se hur min har bedömts och vad ja behöver träna mer på utöver de ja redan vet och såg. Det som suger är att foundation vi har finns inte tillräckligt bra färger som passar de flesta i klassen så i morgon ska vi på field trip och då ska ja kolla upp mer foundation alternativ i cream form eftersom de är de som används mest i film makeupen.

Sen var de lunch och så tog vi en kaffe på vårt vanliga ställe innan nästa lektion skulle starta. Den handlade om produkter inför våra studiebesök till olika makeup butiker som har mycket film smink. Var väldigt intressant att veta om olika produkter och att de produkter som används av riktiga professionella makepartister i film och tv industrin använder andra tekniker och andra produkter än de som marknadsförs mycket. Efter man inte riktigt gör som på instagram exempelvis och du som professionell makeup artist inte behöver de senaste makeupen eller de snyggaste förpackningarna. Så de känns skönt att man inte behöver veta om alla produkter och vi fick riktig guldkorns tips om produkter vi bör köpa till vårt makeup kit. Alla makeup artister kommer ha olika kit med olika produkter men vissa är desamma. Så intressant verkligen dagens lektion bara sög in all information och ska renskriva allt och se vad ja kan behöva köpa nu och så se vad vi får för information i morgon. Är så taggad på morgondagen. Tur ja har lite pengar sparade för just dessa saker eftersom ja nästa tänkte vi behövde köpa saker till kiten och ja vill ha chansen att köpa medans ja har pengar. Så vi får se vad ja får med mig hem i morgon eller om ja bara kikar och går tillbaka sen och köper vem vet. Vi har rabatt också vilket är kanon och mer rabatt sen när vi är "ordentliga" makeup artister haha eller hur ja ska uttala mig.

Så en bra dag idag och i morgon med (ser fram emot den så mycket 😍 #lyckligtjej) dessa två dagar har ja tagit en paus i pluggandet för har inte orkat min hjärna är helt slut med allt :) 

Idag när vi satt och lyssnade på vår lärare prata om produkter inom branchen så slog de mig, att ja är här och lär mig allt. Att ja får lära mig allt detta, att jag har tagit mig dit, att ja bor här, att ja studerar inom de bästa ja vet. De slog mig idag, de var en härlig men konstig känsla.

Så i morgon lär alla vara sminkade och fixade inför trippen haha. Får väl försöka ja med helt enkelt.
- Emelie


Osminkade snyggingar varje dag! Två som fattas på bilden. Men vilka vänner ja hittat 😍

Likes

Comments