Header

Så mitt första "Spring Break" är nu, ni vet som på filmerna man ser i från USA. När jag såg att vi skulle ha de förväntade jag mig typ de haha. Men uppenbarligen har inte Kanada liknade spring break som USA inte samtidigt och inte i samma anda. De sög ju. Men och andra sidan här de ju skönt att ha lov, då skulle vi göra massa saker.... Ni vet som att utforska Vancouver och dessa natur när man ändå har chansen, ut och dricka och dansa nätterna långa eftersom de är något vi väldigt sällan gör, i alla fall jag. Men ja här sitter jag nästan 5 dagen in på lovet och är ta mig fan sjuk?! IGEN!

Det värsta är över men är inte fullt frisk för att orka gör något, äter antibiotika igen andra gången på 4 veckor. Fick för några veckor sedan värdens jävla halsfluss har aldrig vart med om en hemskare halsfluss än den. Var ett sjuk. Ja skojar inte. Så var borta från skolan några dagar och missade viktiga lektioner i skulptering för vår makeup som vi skulle göra på "slutprovet" men fick medicin och gick dagen efter hade en lektion på mig att göra alla mina skulptering bitar. Jag gjorde en panna och ögonbryn samt näsa, hade tänkt göra kinder och ögonpåsar men jag ville inte göra något halvdant för jag inte hade tid så de fick bli två moment till makeupen.

Sen käkade jag upp medicinen och 14 dagar efter kursen avslutad åker ja på skiten IGEN!? Denna gång ännu värre så jag torde jag behövde uppsöka akuten. Och detta är dagen då vi har sista dagen i skolan på termin 4 när jag ska göra min makeup som tar 4-5 timmar att göra. Hur skulle jag klara de? Jag kände mig helt förtvivlad jag kunde inte missa det för då underkänns jag i terminen. Så de var bara att få ett litet mentalt breakdown i någon minut och sen ta på mig kläderna och gå till skolan, har ingen aning om hur ja en orkade gå den biten. Men där var jag och när provet startade började jag, jag hade en plan och ni ska veta vad jag såg fram emot denna makeup så mycket hade en hel karaktär uppbyggd kring den och makeupen skulle bli så bra för denna gång kände jag verkligen för detta jämfört med termin 3 som var katastrof.

Börjar och känner direkt den där varma konstiga känslan i kroppen, jag som annars blir super röd och nästa blålila om kinderna i ansiktet när jag sminkar (fråga mig inte varför) var helt vit grå i ansiktet och jag kollade på mig själv och tänkte a nu ramlar ja. Så fick gå ut efter 5 min och ta mig en kort paus, skvätta vatten i ansiktet och gå igen igen, jag var svimfärdig 3 gånger nästan så jag avbröt makeupen för de gick inte, hade en mask over munnen så jag inte skulle andas på min klasskompis för jag var så osäker vad de var för virus jag hade. De första 2 timmarna gjorde att jag inte fick makeupen riktigt så jag ville jag försökte verkligen men de gick inte riktigt men kämpade igenom den 5 timmar långa makeupen tror jag applicerade i 4 timmar och 20 minuter innan de fick vara nog. Och då ställde jag in min hjärna och kropp på att bara fokusar och få allt gjort och gå på någon konstig överskotts energi som ja inte ens hade.

Vi tog bilder med en fotograf och sen var det dags att börja ta bort all makeup, de tar en stund eftersom vi använder oss av olika lim osv. När de var gjort var vi tvungna att ställa hela klassrummet eftersom vi inte ska vara kvar där efter lovet utan vi kommer befinna oss på vårt sista campus för våra två sista terminer. Så ja städade och plockade ihop alla mina saker. Sen drog vi och käkade lite mat, mesans vi satt och käka kände jag hur kroppen började slappna av och hur dålig ja var så när vi käkade klart gick vi tillbaka till skolan för att hämta våra makeup kit och vi gick hem.

Sen slog min lilla halsfluss till utav bara helvete. Dagen efter gick jag till en clinic, Dr där tittade mig i halsen och sa att jag var ordentligt sjuk och behöver betydligt mycket mer medicin än innan och att de var riktig tur jag kom. Fick göra några blod prover så jag inte hade körtelfeber. Gick hem, började ta medicinerna och somnade, vaknade av att någon knackade på dörren och hela rummet snurrade huvudet var så tungt och ja kunde knappt andas. Min hyresvärd hon kollade på mig och bara stod där tyst och så sa ja, Jag är ganska sjuk så.... Ja jag kan se de jag kanske ska ta med dig till akuten? Jag bara nej de är lugnt jag har nyss vart hos läkaren. Jag var tydligen så vit i ansiktet så de var skärmade. Så efter de har min hyresvärd tagit hand om mig för jag vart ensam i lägenheten och hon på allvar blev rädd. Så hon har köpt mat till mig varje dag under dessa dagar, soppa, dricka, melon, bröd. Kommit med olika kurer som salt och vatten och även en spritflaska?! haha. Till och med så hennes städerska var här nere med mig och fixade vår disk och lagade te till mig. :D Ja kände mig omhändertagen. Så de var tur för jag hade varken mat eller dricka i kylskåpet och hade inte kunnat tagit mig ner till affären så.

Men nu mår jag bättre och är på bättrings väg, halsen har lagt sig lite och har inte lika ont i örat, magen. Måste fortfarande äta såklart slut på medicinerna, tänk äta antibiotika 4 ggr om dagen i 10 dagar för en halsfluss. Då har man en rejäl. Som Dr sa idag när jag var där för att höra om blodproverna, jag är glad att du är piggare för du var ordentligt sjuk.

Så som ni förstår blev ju mitt lov inte alls om ja hade tänkt mig, Kul! Men aja heller sjuk såhär på lovet än missar skolan. De hade jag inte pallat. Men ändå är jag typ stolt över mig själv att ja pallade mig till skolan och gjorde den där makeupen utan att klaga. De ni ;) Så här är makeupen, men som sagt finns vissa moment ja önska jag kunde gjort bättre men detta var vad jag klarade av just då och det är ta mig fasiken bra de med.

Så denna makeup innehåller: 2 Prosthetics panna/ögonrbyn plus en näsa. Som jag har skulpterat, avgjutit, mixat och hällt egen gelatin med egen färgning. ögonbrynen är fixade, mustaschen och sen har jag arbetat med teknik som gör att man får rynkor för att bli äldre och massa textur med airbrush och en handmålar leverfläck. Modellen är en 19 årig tjej :)

Här är ett sår som jag testade lite, är en gelatin Prosthetics som jag har skulpterat och hällt gelatin. Sen har jag använd mig av en alcoholbaserad makeup och blod.

Här har jag tränat lite blåmärken för det är något jag tycker är rolig att skapa, det är svårt att få de se realistiskt ut och det är väl de som är kul i själva utmaningen. Jag har använt mig av "fet" makeup från Kryolan.

Sen bestämde jag mig för att testa lite med den alcoholbaserade färgen, det är svårt att hitta rätt teknik med den och få de att se bra ut men lyckades rätt okej, jag tror paletten föll ner också på hur jag ska använda mig av denna produkt så de ska bli kul när jag blir bättre om några dagar att träna på något mer. Dessa blåmärken är mer om man blivit klämd eller blivit realt slagen eller något åt de med allvarligare hållet.


Sen bestämde jag mig en dag för att träna på brännskada också för det är något vi behöver ha med i vår portfolio så bestämde mig för att göra ett helt ben, de tar mycket produkter till att göra men de var himla roligt men tog lång tid. Så de blir väl något sådant här liknande igen på benet för portfolion.

Hoppas ni får en bra vecka framför er och bortsett från att ja är sjuk så mår jag bra och ser fram emot att lära mig ännu mer saker inom det närmaste och även att försöka ha ett liv utanför skolan också, men vi får väl se på det. haha.

- Em

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det här med blogg gick ju bra, haha en liten stund sedan tappade jag intresset. Visste att de skulle hända med var värt ett försök i alla fall. Ni som följer mig på Instagram ser ju lite i alla fall. Jag mår bra och skolan går bra, går så himla fort 1,5 vecka kvar av termin 4 sen har ja bara två terminer kvar. Vill inte att de ska ta slut, vi har börjat prata m framtiden som är i augusti. Kommer kännas konstigt när vi inte kommer spendera nästan all vaken tid med varandra 7 dagar i veckan och vi är inte ens trötta på varandra. De har hänt mycket de senaste två veckor mycket tragiska och sorgsna saker för kompisar här och det som hände hemma i Sverige, de får en att vara extra kärleksam med personer man har runt sig.

Så vad har hänt i mitt lilla liv här borta då, jag har lärt mig skulptera, gjuta, flocking, hair punching och allt där emellan. Termin 4 har vi inte gjort några makeuper utan mer förbereda massa och jobba med sådant man gör i FX Lab. Vilket jag uppenbarligen har ett stort intresse för som jag inte visste och vill verkligen jobba inom de. Vi har haft två student film inspelningar en som ja vet att jag pratat om innan tror jag var Key Hair på den och en förra helgen som jag var Key Makeup på, gillar verkligen de så kul. :) Jag har varit ordentligt sjuk också så missade 3 dagar av skolan och de sög hade svår halsfluss och öroninflammation, värsta ja någonsin haft! Kunde inte ens svälja vatten, hur kunde ja ens andas? haha, Den dyraste också för den delen att bara träffa en läkare kostade över tusen spänn plus massa medicin på de. KUL. Inte vanliga 150 kr för vårdcentralen eller vad de nu kostar i Sverige.

Jag har verkligen inget intressant att skriva men jag ville bara säga hej och att släkt, familj och vänner att jag saknar er och älskar er <3 Jag mår bra och hoppas ni mår bra också.

Hoppas ni lär er något nytt och spännande varje dag som jag gör. Älskar detta och att få vara här och gå i en skola där jag varje morgon ser fram emot att gå upp och lära mig nya saker är drömmen och helt ärligt vill jag inte att den ska ta slut. :) Hade gott Hej så länge vem vet när ja tänker uppdatera igen.

Likes

Comments

Lite snabba bilder har inte så många och dessa ligger redan ute på min instagram men gud vilka otroligt fantasifulla klasskompisar jag har, hur många fina makeuper som helst, "skönhets fantasi" var temat. Jag önskar att ja testade makeupen först innan ja valde att göra den på lektionstid men jag har inte haft tiden. Skulle gjort mer och störra fläckar där ni ser de svarta stenarna och valt att inte ha ögonbrynen vita och fixat ett bättre sätt att skapa fjädrarna, gjorde en stensil men airbrush färgen ja arbetade med tunnade ja ut för mycket så de sluttade inte så bra så fick försöka rädda situationen med skugga och aquacolor. Men älskar de tjocka fransarna hahaha och mina växter. Men var kul att göra denna typ nästa gång vi jag nog göra något mer med ansiktet. Min ide var en uggla om de inte syns.

Bilden på mig, så ska ja föreställa en blandning mellan ett korallrev och havsdrottning typish. :) Och Brevid mig är det en godis 😍 Rolig dag! I morgon blir de demo för åldring och sminkjobb efter skolan! Wihoo!

- Em

Likes

Comments

Många bald cape gjorda och vi har haft vårt prov i de. Tyvärr har ja inga bilder att visa men de kommer flera tillfällen då jag ska göra bald caps i olika karaktärer eftersom ja håller på att planera lite smått vad ja vill åstadkomma med min portfolio. Det är roligt att planera sådana saker är man organisations människa på sådant man gillar så är man. Skolan är livet i dagsläget, ja är där från morgon till sen kväll som i lördags var ja där från typ halv två på dagen till midnatt sen gick jag och Mich hem. Planerade och skapade facechart, mallar och spray målade växter svarta som ni ser på bilden. Vi har nämligen tävlings makeup på onsdag i glamour fantasi. Det är ungefär sådana makeuper dem gör på beauty sidan av IMATS. Så de ska blir roligt att se allas designer och skapa en själv, jag kan inte riktigt se den i huvudet min idé hur den kommer vara, har allt på papper osv men ja vet inte. Jag är inspirerad av en uggla haha. Så få vi väl se hur slutresultatet blir.

Vi har även blivit tilldelade våra grupper inför film inspelningen vi ska göra. Jag blev Key hair, alltså har ansvaret för hårdelen, eftersom vi är så många i vår klass så blir vi olika delar och nästa filminspelning vi ska göra så är de som varit Key denna omgång assistenter nästa. Så alla får känna på hur det är att ha huvudansvaret för ett kategori. Hade ju givetvis velat ha sminket men ju mer ja känner efter ju bättre känns de så har redan gjort script break down och läst manuset och i veckan ska vi få en uppdaterad version då de ändrat lite i de och bilder på skådespelarna så jag kan börja planera och visa mina idéer på mötet vi har med filmteamet. Känns väldigt roligt.

Denna vecka består av vax application, föråldring, smink tävlingen, öppethus där ja ska sminka actingstudents sen ska ja hinna skriva klart historia om en makeupartist då vi ha redovisning av dessa nästa vecka, portfolio fotografering till helgen igen, träna inför provet som vi har till veckan, planera andra karaktärer skapa facecharts ja de är en del att göra så jag hinner inte så himla mycket mer än det om ja ska vara ärlig. Men ja tycker de är kul men får väl ta mig tid till att göra lite andra saker också kanske. Men när man är med likasinnade, så piggar den där kaffen upp en och diskussioner om olika portfoliobilder och idéer med musik i bakgrunden så går timmarna snabbt.

Men helvete va dyrt detta yrket är, vår lärare idag berättade att hennes makeup kit (Då är de special smink, hår osv också inräknat och allt vad de är en makeup artist gör, för nej vi gör inte enbart ansiktet, vi behöver tillexempel bära med oss örongropar till skådespelarna där är vårt ansvar som en lite sådan där grej man inte tänkt på) 50 000 dollar, mina vänner de är typ 350 tusen svenska kronor?! Herre. Så en försäkring är bra att skaffa sa hon på väskan, och ja med min otur behöver jag nog den där försäkringen innan ja flyger NÅGONSTANS med de "lilla" jag har nu hahah.

Annars mår ja bra för er som undrar där hemma, hoppas ni mår bra också, börjar bli vår här, känns konstigt för de vart typ aldrig vinter för mig i år så ja vet inte ja. haha men gott när solen skiner och man får D vitaminer, för att låta lite äldre.

När nu måste ja renskriva mina anteckningar från dagens lektioner. Ha en fortsatt bra vecka. Om ja får bra bilder och min design blir bra så lägger jag upp dem här. Hade bra så länge.

- Em

Likes

Comments

Så idag fredag eller idag de är ettermidnatt här så lördag i stort sett. Idag började vi ÄNTLIGEN med bald cap som ja väntat och längtat, alla ni som är mina vänner vet. Detta är de ja sett fram emot såå mycket. Ida var det en demo hur man tillverkar egna bald cap på 7 stegs metoden. Vi har kollat olika typer av bald cap, vilka som funkar till vad osv, ja allt som är bra att ha kunskap om. Ja tänker tyvärr inte berätta alla steg man gör utan de får ni som är intresserade kolla upp på nätet eller betala 300 000:- för  (utbildningen) hahah men de var lätt och kul tar en stund innan man får upp farten. Gjorde 4 st som vi ska ha när vi tränar nästa vecka och sedan får vi göra hur många vi vill så ska göra lite olika storlekar och sen två olika sorter på etta kampus och spara. Gör man rätt så håller dem hur länge som helst.

Så en lärorik dag på skolan och efter lektionen var slut stannade vi kvar och tillverkade några flera och sen tränade ja på att lägga skägg men tillslut blev vi så trötta så vi bestämde oss för att gå och käka pizza och sedan tog vi en kvällsbio och nu sitter ja i sängen och ska strax sova för i morgon blir de skolan hela helgen, portfolio dags igen, modell i morgon och träna och lite sånt innan tror ja sen ska Alyssa vara min modell för avantgarde makeupen igen.

Ha en fin helg på er :)

- Em

Likes

Comments

Så jag har börjat med fotograferingarna till min portfolio nu äntligen den är många som ska göras och denna termin är smockad med prov och allt som hör till runt omkring plus att man vill träna på sakerna man lärt sig under lektionen och plugga samtidigt och göra fotograferingar. Förra helgen tror jag det var så gjorde ja en fotografering med en klasskompis en klassisk sotning, bilden ni ser är tagen med min telefon så den riktiga bilden får ni ser senare när ja bestämt mig vilken som jag väljer. Bilden i mitten och den bredvid var från i torsdags då hade vi vår fotoprov, då vi skulle fixa modell, bestämma klädsel, makeup och hår och seds fota med en fotograf och med vår lärare inne i en "studio". Frågade en Svensk tjej som jag hittat i en grupp och som även går på skolan fast ett annat program så hon hade valt perfekta kläder och smycken och sen gjorde ja sminket och håret. Så komist för vi hade på oss samma gråa ulliga tröja från gina, och hon kommer från Örebro och jag har jobbat där så de va lite kul! haha :) Bilden är tagen med min kamera ute i hallen på skolan i direkt dagsljus lite snabbt men blev relativt bra och bart nöjd över resultatet.👌

Bilden i mitten är på Alyssa och hennes modell då hon hade köpte ett sådant där ljus, ring ljus eller vad man ska säga finns i små man kan säte på telefonen men hon hade köpt ett stor och vilka bilder de blev av de ljuset så snyggt med tanken på att vi är inte direkt några mäster fotografer och vi måste ta våra bilder själva till portfolion.

Så till lördagen ska jag sitta modell för en avantgarde makeup och jag ska göra min avantgarde igen :) Ska bli kul att tillbringa helgen i skolan, sminka, dricka kaffe, träna på olika saker och ta tag i lite viktiga moment.

- Em

Likes

Comments

I tisdags fyllde ja även hela 28 år gammal. Tiden går snabbt och de känns konstigt att fylla så mycket, de är nu bara 2 år kvar tills ja är 30. Shit av blir det. Men mina vänner får mig att känna mig ung haha. Började med att ja fick massa grattis kramar av mina vänner och en trevlig sång av mamma och pappa haha. Sen på lunchen så fick ja ett kuvert av där klassen (hör nu riktigt noga) hade sparat ihop pengar till presentkort så ja kunde köpa tillbaka en del av produkterna ja förlorade i samman med att min resväska kom bort. Alltså ja hade inte ens ord för den fina gesten som alla i MKD31 gjorde. Det är studenter och har eller inte mkt kr över men att de tog av sin budget för att göra detta för mig? Ja är i chock så himla snällt och ödmjukt av dem alla ❤Tack snälla. Och de var egentligen inte menat som en present utan detta skulle de ha gjort fast ja inte ens fyllde år? Men att de passade så bra när ja gjorde de också. Och butiken med sminket och allt har rea på måndag så då kan ja kanske köpa med allt nytt och kanske till och med ha pengar över :) Vill ha så mycket 😍

Sen tog jag och några av dem närmaste som jag umgås med och käkade mat på en restaurang tillsammans. Så god mat goda drinkar och en gratis efterrätt som restaurangen bjöd på bara för de var födelsedag och härligt sällskap avslutade jag min födelsedag med ett leende på läpparna.

(Och nej väskan är ännu inte hittat, specialisterna som skulle leta efter väskan har letat på fel flygplats och gbg sas har inte hört av sig sedan ja frågade ut dem om kommunikationen på deras företag och vad som händer nu. Pinsamt av ett stor bolag att behandla sina resenärer på detta sättet. Baggage Service SAS Landvettern är ett jävla skämt)

Annars är ja otroligt nöjd över min dag, ju äldre man blir ju nöjdare blir man över de små detaljerna.

-Em

Likes

Comments

Så har gjort lite allt möjligt känns de som denna vecka så delar upp de i mindre inlägg så kanske de inte blir så långt att läsa. Första dagarna prepade vi hår eller ull rättare sagt som ska likna hår för att applicera skön, ögonbryn osv. Vi ska jobba med mänskligt hår i termin 5. Detta var hur svårt som helst ju med att inte få de att kleta och fastna i allt, själva limmet som vi använde, så ena dagen gjorde vi goatee och andra dagen prepade vi hår för fullt skägg som ni ser på Maddy här på bilderna. Hon var sjuka dagen då vi skulle mixa håret men tydligen har man ett bra minne för färg anpassning som ni ser. Vi har bara mixat 3 färger på skägget osv bara för träningensskull nu i början men på film gör man med 5 färger för att få de mer realistisk. Men kan säga er att de var svår, krångligt men kul. Inte jätte festligt att ha de där i ansiktet i 13 timmar som skådis.

Detta är en egeiska som är väldigt bra att ha och att bli duktig på det. Vill träna mer men de är ju en sådan process men de är väl värt de i slutändan. Är hår överallt sen ska ja lova er ungefär som glitter försvinner aldrig haha. Vi hade även en otroligt bra lärare och under den långa demon som hon hade (3h) men att lägga et fullt skägg. Så berättade hon många roligt, bra och tänkvärda historier från sina jobbtillfällen hon är en makeup artist och hårstylist i film/tv industrin, Vi sitter typ som små ljus och ler och skrattar över historierna, man känner sig om ett litet barn haha. Men intressant är de och en dag ska ja kunna berätta historier ja också, hoppas ja i alla fall :)

-Em

Likes

Comments

Så va fredagen här och ja ligger i sängen och känner mig smällfet, har ätit massa godis och chips istället för att laga kvällsmat... typiskt! Men de känns som ja har i uppdrag att äta upp allt godis inom kort ism ja tog med från Sverige så ja inte har de så länge. Haha Är ju inte den bästa dieten när man vill börja äta bättre och röra på sig mer.

Har verkligen gillat denna vecka i skolan riktigt mycket, har mest varit prep saker som hur man förbereder håret för en peruk och hur man förbereder håret för en baldcap (Som ja för övrigt vet nu och de är så kul att göra de så ser jättemycket fram emot själva bladcapen nu) och idag har vi jobbat med creppat ullhår som man använder för att skapa ögonbryn, skägg, mustasch and polisonger. Vi ska få lära oss hur man gör allt detta med riktigt hår också men vi börja med detta, ser typ ut som riktigt hår också så. Vi fick en demo i hur man skulle mixa, ånga och fixera håret kort och gott. Otroligt kul :) Även mitt senaste inköp för hår verktygen ser proffsigt ut och ja håller reda på sakerna bättre.

Vi jobbade på hårdockorna första lektionen sedan gjorde vi samma sak plus en till teknik för att få bort håret och få de så platt som möjligt under baldcapen för personer med långt hår på varandra. Fick klasskompisen ja hade för peruk prep hon som har så mycket hår och tjockt hår så ena tekilen var verkligen inte alls bra på henne så denna som ja visar på bilden här fungerade mycket bättre. Roligt att vi få lära oss olika tekniker som är bra för olika typer av hår och om det är på huvudpersonerna eller bakgrundspersonerna i filmerna osv som ska ha ex baldcap. Där ser ni min mixing skål där de var massa gel som man sedan penslade in i håret i olika sektioner och torkade med hårblåsen osv. Vill inte avslöja allt hur man gör ;) haha. Det var i alla fall lätt och roligt, de enda krångliga är runt öronen som den är viktigt att de är rent och håret borta från hårlinjen osv.

Sen använde vi dessa redskap för att skapa och prepa för skägg osv :) Den i mitten är ju löjligt vass som in i helvete och sen ullett de olika färgerna ser ni där över och så ser dem ut när man klippt och ångat dem i den "form" man vill ha de långa på bilden, de såg ut som dem längst in vid klockan först. Ska blir så kul att applicera mitt mixade skägg på mich på måndag haha. Då får ni se hur ja skulle sett ut i skägg & mustasch, haha herregud kommer antagligen vara hur snygg som helst i de ;) Jag var även hos min lärare och vi gick igenom bilderna från black and white fotograferingen och de kommer här nedan.

Denna termin känns verkligen rolig och bara att prep sakerna har varit hur kul som helst så kan ja bara vänta på allt annat vi ska göra :D Nästa vecka har vi fotografering med en fotograf och denna helg ska ja på söndag göra en portfolio bild, en av mina uppgifter som ja gjorde i skolan ska ja börja om och förbättra så jag kan ha den istället.

Ha en trevlig helg, kommer inte skriva i bloggen under helgen så nästa uppdatering blir väl någon gång under nästa vecka så ni vet ;)

- Em

Likes

Comments

Så i tisdags började vi termin 3 och där med bytte campus till detta. Ett lite mer industri in förra eftersom vi börja med andra saker här. Vi behöver även inte flytta runt platserna varannan vecka utan nu har vi dem platserna för hela termin 3, skönt! Då kan vi ha framme saker på stationerna istället för att plocka upp och ner varje dag och även kan vi använda detta rum 24/7 utan att behöva fråga eller be någon låsa upp. Vi har kort till detta så!

Vi har under veckan arbetat med att preja håret inför peruker eftersom man måste göra på ett speciellt sätt för att peruken ska hållas på plats alla de timmar en skådespelare har på sig den. Även har vi lärt oss att styla en peruk och fasta den på ett korrekt sätt så den inte åker av. Våran lärare i detta är hur grym som helst och jobbar på massa filmer och tv produktioner som både hår och makeup.

Vi fick även lite nya produkter och verktyg första dagen också. Nya penslar för användning till specialeffekterna och "hår" som vi ska göra skägg, ögonbryn osv va, tror ja? haha. Ska bli kul att se hur man använder detta som ni ser på bilden nedan.

Vi träna på hårdockor först och sedan på varandra för att bekanta oss med tekniken först. Jag gillar inte alls hår och är verkligen inte specialett duktig på det heller då de inte är min starka sida MEN ja tyckte de va väldigt kul att fixa i ordning peruken så gjorde en uppsättning som vår lärare visade oss den blev helt okej. Nu är ju inte detta de bästa perukerna och kvalitéerna konstigt nog när utbildningen är så dyr men men. Här kommer i alla fall bilderna.

Min klasskompis som är modell har så sjukt jävla långt och tjockhår så de var verkligen en utmaning att få undan allt hår så bra som möjligt men ja lyckades fint. De som stor upp lite är peruken då den är lockad först. Var kul att göra denna frisyr och ska nog testa den igen.

I morgon ska vi jobba med att preppa håret inför en baldcap. Wihoo ska bli himla roligt och tydligen väldigt svårt. Men ser fram emot det. Idag har ja även varit och köpt lite så saker till hårsele mer spännenen, clips, snoddar som vi måste ha. Även en bra låda att förvara allt i samt 2 falskor som ja ska ha sprit och vatten i eftersom de försvann i min väska som ännu ej är hittad. Suger! godnatt.

- EM

Likes

Comments