Header
View tracker

I bland undrar jag hur svårt man kan ha med att göra ett jävla ärr med vax? Haha alltså the struggle is real with that kind of product. Tränade hemma i helgen såg ut som ett kvinno organ i slutet haha..... Alltså jag väntar verkligen tills kronan faller ner på rätt plats. För detta är ju bara pinsamt. Hur kan de vara så förbannat svårt att göra ett skärsår med vax? haha. Men är ju bara att träna men fan.... Jag är ju en sådan där person som vill göra de rätt och perfekt från första början och när de inte händer (Lär ju vara så varje gång vi kommer in på nya special effekter eftersom ja aldrig gjorde på en sådan här nivå och den nivån de blir) känner jag mig sämst i världen. Hatar presentations ångest.

Men och andra sidan får ja säga att ja är rätt bra på black eyes. 😁 kan ju alltid bli bättre men de är något jag inte känner mig osäker på och de känns ju bra. Gjorde i alla fall denna makeup på Mich. (Obs att dessa makeuper med "specialeffekter" jobbar vi inte med foundation eller hela makeuper just nu utan vi fokuserar vår tid på just de momentet.) Denna är i alla fall två black eyes och en "bruten" näsa. Eller de ska i alla fall se så ut. Vaxet med näsan har varit de lättaste att göra i vax väg. Fick ända en relativt bra uppbyggnad och svullnad. Det som inte går ända hem med näsa är att vaxet syns då jag valde en för ljus färg från Illustrater paletten. Lär mig fortfarande att jobba med färgerna. De är torrt pigment som enbart aktiveras med alkohol.

Denna typ av application var kul att göra och ser fram emot mer av detta. Det känns faktiskt kul att lära mig också givetvis om sådant jag inte kan. Inte direkt rädd för att fråga om tips och hjälp av läraren heller. Hon är sträng, rättvis och grym. Alla är mer fokuserade, tystare och kämpar extra mycket. Det gillar jag. Givetvis har vi super sköna lärare också. Ingen ja ogillar, de är bra på olika saker och har olika lärstilar vilket jag tycker är super viktigt. Men nog om de nu. Roligare att prata makeuper ;)

Idag jobbade vi med första gången i mitt liv med gelatin scar. Det är kul men lite krångligt eftersom som man måste värma upp de och sen applicera snabbt på ställena man vill ha produkten för den stelnar snabbt. Vi jobbade som vanligt med Illustrater. Jag var så himla nervös och lost först när jag gjorde de för blev så osäker. Haha. Men Emma påminde mig att jag behöver tro mer på mig själv. Trodde jag gjorde dåligt men läraren tyckte ärret var bra men att ja inte behöver ta så mycket färg runt omkring men annars tyckte läraren att de var bra och ser bra ut på bilderna. Så första bilden är utan blod i ärret. Och den andra bilden är när jag applicerat blodet. De ser lite orange ut blodet men de är för det är det ljusa blodet i fel belysning. Men men får köpa mig ett lite mörkare blod kanske. Var kul att göra denna makeup med.

MEN haha de förbannade vaxet när jag skulle applicera på en annan klasskompis var ju för hemsk. Jag fattar inte varför de inte går som jag vill, testar ju allt. Man kan jobba med vaxet på två olika sätt för att jämna ut de. något som kallas castor oil eller KY jelly (glidmedel) Jag tycker bättre om att använd KY för de tar du bort med vatten de överflödiga runt om kring vaxet, ifall du skulle använda castor oil måste man använda alkohol och gör du fel så luckras vaxet upp och går i sönder typ. Men vi skulle använda CO idag så får ju bara gilla läget. Så bilderna nedan är min sminkning idag. Vi lärde oss även bland annat, 4 olika typer till av scar idag med.

Dessa blåmärken lekte jag runt med hemma i helgas, bara för att testa med styrkan i blåmärkena. Hittade en bild att följa för det första blåmärket. Men var inte en enkel match. Är på något sätt enklare att göra black eyes. Men de är nog för ögat redan en form som du följer typ. Sen hade ja de sämsta ljuset också hemma.

Och sist men inte minst en lite uppdatering om helgen i vardags livet också kan ju alltid vara spännande att veta eller inte. Fredag tränade jag på blåmärken som sagt, kollade film och bara var på kvällen men på dagen så hade vi middag med dem som ville från MKD29, MKD30, MKD31 och fick tips om utbildningen och klasserna, vilka lärare man får. Vad man ska tänka på och allmänt visa sig typ så vi vet klasserna :) Var trevligt. Jag, Charlotte och Mich satt vid bordet där 29 var. Det är dem som tar sin examen nu i december.

Sen gick vi till Victoria Secret för att kika lite, sen blev de starbucks för en lite kaffe och bara pratade om allt möjligt. Trevligt. :)

Sen lördags så passade Jag, Charlotte och Alyssa att plugga på ett kafé alltid lika mysigt tycker jag. Och sen gick vi hem till Charlotte och käkade, och sen kom Mich och Maddy upp och så spelade vi massa spel och kikade på film. Och söndags, städade ja ta mig fasiken hela dagen. Allt från att möblera om i köket för de såg tråkigt ut, Lik mor min när man bara känner för att ändra. Sen tvättade jag soffans överdrag för de var så äckliga tror inte de tvättat dem kändes de som. Sen badrummet, hallen, rummet mitt. Ja allt tog ju flera timmar. Men känns gott att det är städat och rent nu. Ja håller de så himla rent och ordentlig, super konstigt? Min lägenhet brukar se ut som ett bombnedslag med kläder och disk typ, haha. Så denna sida är ny för mig. Antar att det är för att jag bor med någon annan. Gillar dock denna Emelie. 😉 Sen var de skola idag och satt kvar efter skolan så Mich kunde träna lite sen tog jag och Chelsea och käka sushi på bästa stället. Mysigt för vi beställde så mycket mat och så var de en julgran som blinkade i alla möjliga färgen bakom oss. :) #tönt! men gillar ju sådant. Haha

Långt inlägg idag men hoppas ni orkade läsa igenom de.

- Emelie

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Så idag blev de inte så mycket bilder men ja kan dela med mig av dessa. Vi hade skotthål och bruten näsa. Bilderna från bruten nästa får ni se i morgon för idag gjorde vi enbar med wax inte någon färg eller så. Vi tränade bara :) Så i morgonbitti kommer vi göra bruten näsa och blåöga igen för att få ihop en helhet.

Skotthålet som ni ser ovan, behöver ja träna på mer. Har aldrig gjort de med "rätt material" förut så det var nytt. Himla kul men tar en stund att få rätt form osv. Under teori genomgången så fick vi se riktiga bilder på folk som blivit skjutna i huvudet. De visade dock inte ögonen utan de raderades om man såg hela ansiktet. Detta är för att vi ska kunna skapa så realistiska sår som möjligt. Så de uppmanar oss att fråga runt om bilder och kolla upp medicinska böcker osv. Som exempel från familj och vänner kan ja samla blåmärken, skärsår osv.

Det som är viktigt också när man ska skapa ett skotthål är att man måste veta lite om pistoler, hylsor (?) avstånd osv när du ska skapa en skottskada. Mycket att komma ihåg och mycket att kolla upp i form av referensbilder.

Så de var de vi gjorde idag, så ville uppdatera med lite info och 2 bilder till er som ska dricka morgonkaffet och vill läsa något snabbt ;) I morgon är det sista dagen för veckan då vi är lediga från skolan på fredag. Så helgen kommer att bestå av att träna med produkter från denna veckas makeuper, teori plugg och hänga med vännerna. Så känns bara tt ja väljer att träna makeup också, som ni ser, skotthålet ser inte realistiskt ut.. Så de behöver ja träna på men ser fram emot de är ju så himla roligt att skapa. Och nästa vecka är jag redan inne på vecka 4 i termin 2. Så halva terminen av den är snart gjort. Går så himla snabbt!

1 månad kvar till jullov och letar biljetter till Sverige förfullt. Vill åka hem och fira när alla andra ska göra de också. Men de är ju så inihelvete dyra. :/

- Emelie

Likes

Comments

View tracker

Morgonens demo var super kort, var hur man hål i huden från nålar (narkoman) Mina blev inte så bra, såg inte verkliga ut så bestämde mig för att inte lägga upp den bilden utan träna lite mer på dessa under helgen. Vi fick i uppgift att lägga ihopa alla tekniker till en makeup. Sick, dirt, blackeye. Mer ser på bilderna att smutset inte syns så bra. Gillar verkligen att göra blåmärken. Himla roligt alltså!Så foundation är ljusare för att få en sjukkänsla, ögonen är lite svullna med hjälp av rött pigment,. Röd penna i vattenlinjen, countoringen är en blandung av brun och blå, och pannan och över överläppen är "svett" applicerad. På andra sidan har har ja lagt till ett blåöga.

Super kul makeup att göra när man får jobba med andra produkter som ja aldrig etsat förut och jobba olika "former" och att de inte ska vara symmetriskt. Kul :)

På eftermiddagen hade vi 4 små demos, första var en bula i pannan, skrapsår på kinden med en annan produkt än innan, och split lips och hand med skrapsår osv. Sen har ja enbart jobbat med illustrator color, så inge blod eller annat är applicerat utan enbart färg med pigment som aktiveras med 99% alkohol.

Så i morgon blir de "bruten näsa" och kulhål tror jag :) 

- Emelie

Likes

Comments

Att få chansen att lära sig på nytt om mindre "specialeffekter" som dessa är så himla roligt. Någonstans på vägen förlorar man ibland kunskapen, eller förlorar och förlorar man lär sig på nytt och kommer igår saker och lär sig nya saker som idag. Idag har vi på morgonen jobbat med olika blod. Att te fanns så många olika blod sorter och vad dem används till är så otrolig viktigt kunskap har ja lärt mig idag. För allt blod som man köper går faktiskt inte att använda i ansiktet utan man behöver vara säker på att blodet kan användas till de syfte du ska göra, vilken färg blodet ska vara och vilken konsistens, om det är lätt att göra om för en tagning osv. Lär mig massor idag känns det som jag är så pepp på dessa dagar.

Så bilderna längst upp är på min klasskompis Emma, vi jobbade med "dirt", stipple sponge för att göra skrapsåren och blod för att göra såren i ansiktet. Detta kallas "out of kit" när man kan göra mindre "specialeffekter" utan prosthetic makeup. Min makeups där får en känsla av att hon fallit ner i glas och plockat ut glasskivorna ut såren. Längre ner ser ni även Emmas makeup på mig också och även Charlottes på Mich.

Efter lunchen så jobbade vi med blåmärken och blåtiror. Vi satt först som vanligt och gick igenom teorin och vad det är viktigt att tänka på. Som att blanda rätt färger och använda så lite färg som möjligt och bygga upp färgen. För man ska tänka på att blåmärket ligger under huden och den effekten måste man skapa när man jobbar med dessa tekniker. Istället för att smacka på massa färg och så ser de ut som blåmärket ligger över huden istället, varken realistiskt eller bra applicerat. Vet att ja säkerligen gjorde så i början brukade sminka på svart och blått direkt utan att ha en tanke bakom själva processen och alltid med puder och ögonskugga, (ögonskugga ger ett orealistiskt utseende har ja märkt) Så Mina första riktiga ordentliga blåmärken ovan här är gjorda i lager och med Mask Cover (cream produkt) och Kryolan Bruise wheel (cream) Sedan pudrar över med Ben nye transparenta puder som inte ger någon färg utan låter färgerna vara som dem är.

I morgon ska vi jobba med mer "black eye" och split lips 😍
Nu ska ja ta mig en dusch och sen käka lite Ben & Jerrys bara för att.

- Emelie


Så bilderna där jag är sminkad har Emma gjort :) Och detta är Mich och hennes ansikte gjorde Charlotte :)

Likes

Comments

I fredags gick några i klassen ut och käkade efter skolan slut. Vi arbetade med "dirt" under lektionen. Hur man applicerar och vilka produkter vi använder till det. Vi kikade även på filmklipp och hade en demo. I slutet av lektionen kom den första pop quizen för termin 2 och ja känner mig faktiskt säker på alla frågor så hoppas ja får alla rätt denna gång, då har ja förbättrat mig från första men de återstår att se.

När ja kom hem sen så somnade ja i soffan vi 19 tiden sen förflyttade ja mig till sängen för att kika film, sätta på två 2 dokumentärer men avbröt dem, verkade tråkiga sen en film, och en film till som ja stängde av men tillslut hittade ja en rimlig film Now you see me 2. Helt okej :)

Lördagen bestod av att ja mötte upp Charlotte för at ta en kaffe och tårtbit medans vi pluggade. Sen gick vi hem till henne kika lite klipp och makeup bilder. Tills vi bestämde oss för att senare på kvällen käka pizza, kolla film med några av våra vänner. Himla bra lördag kväll hade vi :)

Idag har ja vart och köpt en ny eyeliner i cream form och en till arbetspalett. Följde med Charlotte till skolan för hon skulle jobba med en portfolio bild och ja behövde tvätta mina penslar, glömde dem i skolan eftersom ja tänkte ta med dem hem och ge dem en ordentlig tvättning. Men glömde såklart så behövde göras innan skolan i morgon. Sen hem dammsuga, diska, laga matlådor, tvätta andra omgången med kläder och duscha. Ni vet de vanliga sysslorna man måste göra också. :)

Så nu sitter ja på min säng och har lite hemlängtan, inte åt själva staden hemma eller Sverige i allmänt. Utan min familj och vännerna :) Aja nu ska ja väl kika på en film eller så innan läggdags. Fortfarande söndag här och ni är påväg upp för arbete hemma. Föresten denna vecka som kommer i skolan verkar blir riktigt grym :)

Blood, Bruise Theory & Black eyes 1, Bruise Theory & Black eyes 2, Wounds and Split lips, Bullet holes, Broken Nose 1, Broken Nose 2, Cut with wax. Och fredag är vi lediga för de är någon mer helg dag här.

Ska försöka uppdatera bloggen bättre under veckan så ni kan se hur de ser ut :)

- Emelie


Likes

Comments

Och då passar de bra med en tillbakablick över några av sommarens bästa tillfällen 💛☀ Saknar mina vänner.

Likes

Comments

I söndags bestämde jag och Charlotte för att ta oss en promenad till Stanley Park när de för en gångskull var fint väder och solen var framme. (De har regnat totalt 28 dagar i oktober av 31) så när solen väl är framme försöker man njuta lite av dem och då lite D vitamin. Vi träffades på starbucks för att köpa vår favorit dricka så vi hade något under tiden vi gick. De stavade Charlotte´s namn hur kul som helst! Skrattade så himla mycket åt den stavningen.

Sen gick vi längst vattnet och in mot parken och gick omkring där. Fint när det är hur många färger som helst och vatten bäckar och de ena med de andra. Gott att komma in i skogen lite och vara vara :) Vi såg en liten stuga där man kunde käka mat och dricka te, så vi bestämde oss för att ta en kopp te på uteserveringen mitt i parken. Hittade ett sådant stor löv, ville ta med de hem och rama in de (Emelie 5år) Så gick omkring med lövet tills en kille stannade oss på en bro när vi var på vägen ur parken. Han frågade om man fick gissa vart vi kom ifrån för det syntes att vi inte var här ifrån eftersom ja tydligen var för vit?! hahah 😂 Och vi var för välklädda?! och hade halsduk. Han gosstad spå tyskland, vilket var fel uppenbarligen, sen sa han typ ett ord på franska super dåligt. Så Charlotte svarade, men jag sa att ja inte var för frankrike, sen gissa han på Finland och till sist Sverige. Han drog sedan en historia om att han var någon stans och en dam tyckte han var för smal och de ena med de andra. Tillsist säger han att han är glad att vi inte gick ifrån honom. Jag sa men nu ska vi gå för börja tycka de var tråkigt och mäktigt. Då tar han upp sin telefon och bara ge mig ditt nr så kan vi ta en kaffe. Nej de är lugnt svarar jag, (helvete heller tänkte ja!) Då säger han vadå gillar du inte asiatiska killar. Jag blir lite förvirrade och vet inte riktigt vad ja ska säga kollar på Charlotte och svarar - Jag är gay. 😂 Han sa ja gillar de också, svarar tillbaka nej de gör du inte. Hahah. Vi går iväg och skrattar och bara varför sa ja gay och inte ja har kille eller något annat? Kanske inte så roligt att läsa om men situationen då var himla kul. Man måste vara där för att tycka de va kul! 😜

Annars har vi haft 80 och 90 tals makeup i skolan, ett "prov" i makeup. Där vi skulle läsa på årtalen och sen precis innan applikationen så säger dem årtalet vi ska sminka och så måste man göra den makeupen och då behöver man vara påläst eftersom man inte får titta på anteckningarna. Sen var den den andras tur och då fick den gruppen ett nytt årtal så de inte kunde härmas.

Vi började även idag med out of kit effekt. Typ special effekter med de man har i sminka väskan. Som man inte behöver tillverka vissa större lös delar utan skapa sår, sjudom. smuts, osv osv.. Så idag gjorde vi sjukdom och fick jobba med nya produkter som vi ej jobbat med innan. Kul :D

Här är bilderna från 80 talet och 90 talet :)

- Emelie

Likes

Comments

​Idag började termin 2, och vi inleder denna vecka med årtals makeuper. Så himla roligt att göra olika årtal och höra information om dem, sådant som ja inte vet i alla fall. :) Men de är intressant. Det bästa med film makeup är att det ska se så verkligt ut, så som de gjorde under den tidpunkten. Eller att det ska se så neutralt ut om vi pratar om makeup i helhet, i alla fall glamour makeupen och "dagsmakeupen". Många misstar sig för att det ska se så perfekt ut, nästan som photoshop eller alla de sönder redigerade bilderna på makeupen man ser på Instagram. Så när läraren säger att denna makeup är okej om det inte är jämt på locket och under ögonen för på 20 talets sminkade man på de mesta under och över ögonen med fingrarna och man hade inte alla produkter och verktyg vi har nu därför är det viktigt att efter lika den typen för att få en känsla i filmen att det är på riktigt. Så om de sitter någon där ute och förväntar sig att mina sminkbilder och makeuper ska se ut som dem ni ser på instagram eller som fashionphoto misstar sig, för filmmakeupen är långt i från den världen. Vilket känns himla bra på ett sätt men också jobbigt på ett annat, man har ju vissa förväntningar på sig själv hur man vill att de ska se ut bara för att photoshop finns. Nu fumlande jag iväg och har ingen aning om det ens blev en riktigt mening eller om ni kommer förstå vad ja menade. Hahah. 

Så i alla fall detta är min 20 tals makeup på Alyssa med en peruk på. Gillar den makeupen och är relativt nöjd men ni vet mig finns alltid massa ja vill förbättra som mitt öga ser. ;) Men ni ska få njuta av den snygga blåa boan istället för att höra allt jag är missnöjd med. I morgon är det 30 tals makeup och idag fick vi tillbaka betygen för skriftliga slutprovet för termin 1. Är sjukt nöjd över mig själv att ja klarade de så bra som ja gjorde. 

Nu ska ja läsa igenom dagens anteckningar och informationen om årtalet, Sen sätta på filmen Chicago för den verkade hur bra som helst! Vi såg snuttar av den på lektionen för att kolla in makeupen.

- Emelie 

Likes

Comments

Neon Vancouver - Ugly Vancouver Jag och min roomie tog oss en sväng i ut i regnet för att besöka ett nytt museum som vi inte hade varit på men var sugna på att besöka. Så med paraply och en kaffe i handen promenerade vi bort mot Museum of Vancouver tog ca 30 minuter att gå ditt. Himla mysigt alla löv låg på marken som var täckt i orange och rött. De hade olika utställningar som vi kikade på, allt från Neon, till 70 talet till samlar objekt. Vi satte även igång en jukebox och lyssnade på låten "Stand by me" och sjöng med lite tyst och dansade lite haha. Sen gick vi tillbaka och käka på en restaurang i närheten, himla gott! Men ja måste sluta äta ute. Aldrig käka ute så här mycket men så trevligt och gott, kan kan ju inte laga god mat så. Här nedan ser ni bilderna från Neon utställningen, de var tydligen så mycket neon skyltar här förr i tiden så de "fulade" ner staden så man satte igång att försöka få bort de flesta neon skyltarna eller i alla fall minska dem.

Samlar objekt fanns de också gott om, olika personer som ställer ut sina saker de samlat på allt från leksaker till flipperspel, till jukeboxar. Var himla intressant att se hur mycket man kan samla av vissa saker. En annan kul sak var att man kunde skriva på en lapp vad man själv samlade och sätta upp där så alla kunde läsa. Vi hittade en lapp där de stod "Jag samlar på barn" .... De var ju lite märkligt men vi skrattade dock åt den för de var så underligt skrivet.

De hade en utställning med 50 talet. Lite allt möjligt, från bilar, till kläder till verktyg från frisör osv. Tycker ja var lite kul och passande. Visade skönhetsprodukter från 50 talet och man kunde sätta sig ner i en stol och lyssna på skvaller från salongen haha :)

Sedan en super cool avdelning från Hippie kulturen, musik, s,å lappar, kläder allt du kunde tänka dig. Var kul att se den med roligaste var de där skolan, ser exakt ut som mina ja har fast mina är helt svarta haha.

​Så var en bra fredag dag och på kvällen kom två andra kompisar hit och vi drack vin och spelade spel  mycket trevlig avslut på dagen. Lördagen tillbringades hemma hemma och på kvällen följde ja med några klasskompisar till nöjeslandet här, åkte karuseller och gick i haunted houses. Ett av husen när man kom in stod de stora läskiga människor som jobbade med begravning, så fick man lägga sig i en kista och så stängde dem den och skjutsade i väg en. Och på andra sidan öppnade en läskig typ och skrek åt en och var obehaglig haha. Himla kul! Men annars var de sjuka köer och tillust regnade de och blev kalls så då åkte vi hem. Men kul att göra något annat också. Dagarna går ju så himla snabbt för i morgon är de skolan igen och då börjar termin 2! :D Och ja är väl förbered. 

- Emelie

Likes

Comments

​Denna vecka har varit blandat med saker att pyssla med i skolan. Vi har inte gjort någon direkt makeup förutom en makeup på modeller (killar) gick hyfsat bra. Sen har vi kikat en demo hur man ska tänka när man sminkar mörkare hy med blandning av undertoner och så vidare. En så himla intressant och rolig lektion, gillar läraren skarp och modellen var en äldre dam, så himla söt och gullig :D Sen har vi gjort klart våra clowner som vi ska skicka in i photoshop. Så den kan ni se i hörnet nedan. Vi har även varit och fått tips hur en skådespelares roll och hur dem känner osv inför scener. Sen har vi tränat på att göra touch up med makeup under inspelning osv. 

Sen har vi varit modeller för MKD30, klassen under oss för deras exam nästa vecka. Så ja ska bli förvandlad till en demon som ni ser på bilden här. I går var de att de skulle träna och se hur allt funkade och vad de ska tänka på inför deras prov nästa vecka på tisdag. Så då kommer mer bilder på slutmakeupen på mig som den tjejen i mkd30 ska göra. Gillade idéen hon hade så lite ändringar i makeupen ovan, sen öron och göra min näsrygg ska höjas upp eller hur man nu ska förklara och sen en vit peruk på. Haha ska bli så kul, älskart! 

Idag har ja även varit i skolan och tränat på vårt slutprov i makeup. Vi har 25 minuter att göra en "no makeup, makeup" och 30 minuter till för att göra sotning. Ja vet att ni som inte håller på med makeup tänker att men de är väl mycket tid, NEJ de är de inte haha. Så vi klockade oss idag, jag hade 4 minuter tillgodo på första, och 5 eller var de 3 minuter tillgodo på andra. Så jobbade snabbt men min kompis som var modell har typ inget att korrigera så de kan vara därför gick så snabbt. Återstår att de hur de blir på onsdag, jag är rädd hahah. 

Så nu blir de plugga teori hela lördagen som är kvar och söndagen för vårt skriftliga prov är på tisdag så måste, måste klara detta men goda betyg bara för att. Jag vet att i slutändan så spelar inte de någon roll om jag får 100% på proven eller 80% så länge jag är professionell, hygienisk, ödmjuk och kan sminka så har ja tur. 

- Emelie 

Likes

Comments