Header

DAGBOK

Idag är det äntligen onsdag. Jag vet inte riktigt vad det är med mig men på onsdagar är det precis som att jag får ny energi.
Idag efter jobb ska jag åka och handla inför fredag. På fredag ska vi ha julmys hemma med Eriks syskon och kusiner, samt min syster. Det ska bli så mysigt! Vi har verkligen gått all in för julkänslan och gran, ljusstakar och annan dekoration är redan uppe. Älskar det! Vi kommer servera clementiner, choklad, pepparkakor, lussebullar, glögg, julmust och varm choklad. Men först ska vi njuta av lite god lasagne. Därefter blir det film i soffan och kanske lite familjespel.

Det allra bästa med onsdagar är att det går två superbra program på tv:n just nu. Först och främst Bonde söker fru klockan åtta. Så spännande jag dör. Massor av drama detta året. Efter Bonde är det Enkelstöten som verkligen är såå bra haha. Känns som årets julkalender för vuxna. Ett måste att se för den som missat!

Något helt annat...
Igår var jag och Erik och tittade på hund. Jag höll på att svämma över. Så söta, snälla, kärleksfulla hundar om förhoppningsvis blir mamma till vår valp. Ja ni hörde rätt. Hoppas hoppas hoppas av hela mitt hjärta att detta går vägen... annars vet jag inte vad jag tar mig till.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • Filed under: DAGBOK

Likes

Comments

DAGBOK

Jävla mensvärk. Usch. Det kan vara något av det värsta min kropp går igenom. Vissa får inte ont alls, andra lite grann och sen har vi då mig som ligger och krampar. Kan knappt ställa mig upp, byta position eller andas normalt. De senaste dagarna har varit sådana dagar, vilket inte alls är kul. Man känner sig liksom sjuk på något vis. Idag vaknade jag upp och hade världens magont! inte alls som mensvärk utan mer i hela magen. Kunde knappt ställa mig upp, sätta mig ner, eller bocka mig. Hade så ont och har aldrig känt den typen av magont innan. Kom till jobb och min kollega sa att det kanske är kräksjuka på G? nej tack... Tog en Ipren som hjälpte mig direkt, får väl se om värken kommer tillbaka under dagen.

Idag är det onsdag, kanske min favorit dag i veckan faktiskt om jag tänker efter. Halva veckan har gått och nu vänder det och börjar närma sig fredag igen. Jag vet att man inte ska tänka så, utan leva varje dag som att det är sin sista. Men vem vore jag om jag inte medger att fredag faktisk är den bästa dagen i veckan och den dag jag längtar som allra mest till. Då får man lov att släppa allt och bara vara leva loppan i två dagar innan det blir dags att ta tag i livet igen måndag morgon.

Idag efter jobb ska jag hem, dra på mig mjukiskläderna, dricka kaffe i soffan framför tv:n, äta/laga mat och möjligtvis träna. Det beror på hur jag känner mig. Annars blir det nog bara soffläge med en bok jag börjat läsa. Jag läser aldrig böcker annars men denna är ganska vettig ändå. Det är Isabella Löwengrips bok Economista. Den förklarar enkelt olika begrepp inom privatekonomin, deras misstag och deras sätt att se på pengar. Att man ska ta hand om sina pengar som att det är ens bästa vän. Ett motto jag börjat leva efter som verkligen fungerar. Jag vill verkligen bli bättre och börja läsa fler böcker framöver. Kanske ett nyårslöfte?

Likes

Comments

DAGBOK

Brunch är ju något av det godaste som finns? frågan är då varför man är så dålig på att göra en. Det är ju så lätt att bara bjuda in en eller fyra vänner över. Alla plockar med sig lite av varje och så vips så har man världens mysigaste brunch framför sig, samtidigt som man passar på att umgås lite. Enkelt och så härligt. Förra lördagen slog vi oss ihop och hade en mysig brunch jag, min syster och tre av våra vänner. Blev så sjukt galet mätt haha! Efter brunchen drog jag och syrran ut en sväng i butiker för att julshoppa och sen följde hon med hem för filmkväll i soffan. Detta önskar jag verkligen att vi kan göra mer av..

Likes

Comments

DAGBOK

Det där med saknad är enormt jobbigt. Saknaden som uppstår när man förlorat någon. En vän, släkting eller ett djur. Även om jag inte tror att jag tänker på det om dagarna så ligger det nog undermedvetet och gnager. Det kanske känns konstigt för dem som aldrig haft ett djur innan, att man kan sakna dem så oerhört mycket när de försvinner från livet. Men tänk att man levt med djuret, i detta fall en hund, i tretton år. Jag saknar henne, jag saknar känslan av att ha henne i min närhet, gå ut på promenader och gosa. Det är galet hur mycket lycka och kärlek en hund ger till en. Hur en hund ser upp till en, för vi är deras ända trygghet.

Jag känner mig mer redo än någonsin och har all tid i världen för en fyrbent kompis. Jag ser inga hinder utan bara möjligheter. En att ta härliga promenader med, gosa med när man sitter hemma, en vän i vardagen, roliga lekstunder, träning av lydnad och tricks. En hund att växa tillsammans med.

Såklart vet jag att det medföljer en hel del svårigheter med hund men jag tror och vet att när man väl lever med en hund i vardagen så är all den kärlek och positivitet värt det negativa som uppstår endast då och då. Kanske när man ska resa bort eller är bortbjuden. Det bästa med det hela är att jag vet att jag har så många runt omkring mig som gärna hjälper till vid dessa situationer. Och skulle det någon gång inte vara möjligt att hitta någon som kan passa så får man helt enkelt avstå det evenemanget och gå på nästa istället.

Min tanke är att hunden följer med mig på jobb under vardagarna. Jag sitter på ett mindre kontor största delen av dagen och med ett galler framför min dörr skulle det inte störa någon. Det positiva är att jag kommer ut och rör mig på mina raster när hunden måste gå ut. Jag sitter även för det mesta helt själv på kontoret och en fyrbent vän hade livat upp hela situationen till tusen.

Visst, jag kanske inte stannar på detta jobb resten av mitt liv, men det är inget jag vet varken nu eller då. Skulle jag få för mig att plugga eller byta jobb så tror jag på att det alltid finns en lösning. Det kan ju inte bara finnas hundägare som kan ta med hunden till jobb? eller hur?. Kan de så kan jag.

All kärlek och lycka som en hund ger en är värt varenda öre och såklart värt de små stunder då det kan kännas jobbigt. Jag vill det här med hela mitt hjärta och jag önskar att jag och min pojkvän kan göra detta tillsammans.

Vår alldeles egna fina ängel, Heffa Klumpen <3

Likes

Comments

YouTube
Emelie Persson