Träning

Som många av er kanske vet så älskar jag gymmet, träning och allt som har med ämnet att göra. Jag har tränat regelbundet ca. 2 år nu och wow vilken utveckling jag gjort sen jag började. Inte bara utseendemässigt eller styrkemässigt, träningen har hjälpt mig till ett större självförtroende, ett starkare psyke och en bättre självkänsla.

Såklart är det roligt med resultat och jag tycker det är roligt att pressa mig själv till max. Man klarar faktiskt mer än vad man tror. Det gör du också, jag lovar.

Länge har jag tänkt på att jag skulle vilja veta mer om hur kroppen fungerar, hur jag bygger mer muskler, vad ska jag äta, vad och hur bör jag träna för att min kropp ska må så bra som möjligt och ens kunna bygga muskler? äter jag helt fel? tränar jag som jag ska eller ska jag göra något annorlunda? Jag vill lära mig mer!! Jag vill veta! Det hade varit så kul att ha i alla fall lite koll på hur man ska tänka. Vad är protein, hur mycket behöver jag, ska jag äta mer eller annorlunda för att nå mina mål.

Idag bestämde jag mig. Jag har anmält mig till en personlig coach online! Och nu vet jag att många kommer tänka "varför har HON gjort det som är så smal redan. Hon behöver verkligen inte gå ner i vikt". Men vet ni vad JAG VILL INTE GÅ NER I VIKT. Allt handlar faktiskt inte om att gå ner i vikt och bli smal bara för att man tycker om att träna. Vilket tyvärr många tror då samhället ser ut på detta sätt idag.

Jag anmälde mig till detta för att skaffa mig kunskap, lära mig något nytt, lära känna mig själv bättre, förstå hur kroppen fungerar, hur jag fungerar, vad all sorts mat gör och hur den påverkar kroppens muskeltillväxt, för att förhoppningsvis bygga lite muskler. Jag menar jag tränar ju ändå redan 5-6ggr i veckan för att jag tycker att det är kul. Varför inte lära mig något nytt under tiden?

Detta kommer gå till såhär: Idag fick jag svara på ett gäng frågor som ligger till underlag för mitt kost och träningsschema samt betala kostnaden på totalt 1500kr. Redan imorgon kommer jag få mitt kost och träningsschema utefter mina önskemål. Vilket är att skaffa mig lite mer muskler och muskelmassa utan att öka för mycket i fettprocent. Varje vecka kommer jag skicka in till min coach hur det har gått under veckan, tankar, funderingar och frågor. Hur jag har tränat osv. Jag har tillgång till honom under alla dessa 3 månader där jag kan ställa frågor om precis vad som helst. Han ger mig tips och tricks privat men även via en facebook grupp som jag fått gå med i. Detta ska bli så spännande! och som sagt endast 3 månader utav 12 på ett år. Dags att prova något nytt :D

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Foto, Resor, Vardag

Jag och min man i thailand i vintras. Tänk att det redan gått ungefär 4 månader sedan vi var där. Tiden går så otroligt fort. Men våren och sommaren är påväg och närmar sig med stormsteg och redan nästa lördag fyller jag 21 år. Tänkte försöka lista ut något att göra på min födelsedag men kan inte riktigt bestämma mig. Får fundera vidare i veckan som kommer helt enkelt. Tänkte mig eventuellt en middag med familjen på kvällen.. men under dagen har jag ingen aning om vad jag kan hitta på! Har ni några härliga förslag? Tipsa mig gärna.

Vi ses, kram.

Likes

Comments

youtube

Nämen tjenare! Välkomna till min blogg och förlåt för att jag är sämst på att uppdatera. Som många av er kanske redan sett så gjorde jag en liten video för några veckor sedan där ni fick hänga med mig till gymmet, men sen glömdes min youtubekanal bort lika fort igen. Nu är jag tillbaka och ska förhoppningsvis försöka lägga upp minst ett klipp i veckan. Så in ock gilla och prenumerera på direkten om ni inte vill missa mina spännande videos! Ni hittar min kanal -->HÄR <--Jag försöker även bli bättre på att uppdatera min instagram (emelieperssons) och vill såklart också få bloggen till att rulla igen. Ett inlägg om dagen ska väl inte vara så svårt?

Vi hörs och ses, puss!

Likes

Comments

Min Roaccutan resa

Vissa dagar är det bättre, vissa dagar är det värre. Bilderna ovan visar mitt ansikte ca. 2 månad in i kuren med Roaccutan Isotretinoin. Tänkte ge en liten utvärdering av mina tankar och åsikter än så länge.

Det första jag mårkete när jag började ta mina tabletter var att jag fort blev torr i munnen. Det gick fort att känna av medicinen redan i samma vecka som jag började ta dem. Hade huvudvärk och kände att mina läppar började torka ut lite grann. Inte mycket men jag kunde känna en skillnad. Då mina läppar i vanliga fall aldrig är torra. Jag körde på med 1 tablett om dagen i 3 veckor, därefter gick jag över till 2 tabletter i 3 veckor och nu är jag uppe i 2 tabletter varannan dag och 3 tabletter varannan dag. Torrheten ökade med tiden och idag är mina läppar som värst. Har även fått en del torrhets utslag på händer och anklar. Jag är torr i mina ögon och har fått särskilda ögondroppar utskrivna av läkaren, min näsa är supertorr och som sagt mun och läppar. Förövrigt så känner jag mig tipp topp. Det kunde ha varit mycket värre och jag blir motiverad att fortsätta äta tabletterna när jag faktiskt märker skillnad på min hy. Min hy har jämnats ut ordentligt, jag får knappt några nya finnar och bölderna är nästan helt borta. På bilderna kanske ni tycker det ser jätte illa ut men jag kulle säga att det är min röda torrhet som gör att det inte ser helt fräscht ut..

Det bästa med behandlingen är ju att min hårbotten slutat producera fett och jag behöver knappt tvätta håret längre haha.. Dock kommer detta gå tillbaka till det normala igen efter att jag slutat min behandling. Men man får njuta så länge det varar.

Sammanfattning: Jag är än så länge så nöjd med mitt beslut om att börja ta roaccutan! Detta känns som min räddare i nöden. Torrheten kan jag stå ut med bara finnarna försvinner. Längtar tills jag kan visa er en bild på min helt finnfria hy!

Likes

Comments

Vardag

Tjenare fredag!

Äntligen fredag eller vad säger ni? Solen skiner och allting känns bara allmänt bra för tillfället. Har dock varit extremt godissugen hela veckan och känt att jag behövt något sött varje dag.. Insåg igår vilken tid i månaden det är och vad mitt sötsug beror på när jag fick ont i magen igår kväll. Men sånt är livet och jag är igång som vanligt igen nästa vecka! Har märkt stor skillnad på min kropp jämfört med "före" bilderna som jag tog för en månad sedan. Roligt! Man blir extra motiverad till att fortsätta på samma hälsosamma spår då.

Idag efter jobb tänkte jag köra till det stora gymmet inne i Lund och köra ett svettpass. 10min cykel, 10min crosstrainer och 10min trappa. Därefter tänkte jag köra lite mage och det jag känner för i stunden helt enkelt. Bara ha kul och svettas lite. Efter ska jag hem och äta (blir nog sallad och kött ikväll också) och titta på Lets Dance och äta choklad. Ska bli mysigt. Erik kommer hem vid halv nio och då blir det antagligen en bra film i soffan!

Imorgon ska jag till stallet. Funderar på om jag ska ta med kameran och knäppa av lite bilder som jag kan dela med mig av. Kanske filma? Vi får se. Försöker fortfarande lära känna hästen, öva på gas, broms och hitta de rätta knapparna. Det är svårt att gå från ridskolehästar till privathäst bara sådär.. men övning ger färdighet. På eftermiddagen ska jag umgås med mina föräldrar. På söndag är där inget planerat än så länge. En härlig och enkel helg i min smak.

Vi hörs, kram.

Likes

Comments

Instagram@emelieperssons