Header

Personligt

Det är två år sedan jag flyttade hit till Stockholm nu, två år sedan jag lämnade lilla trygga Gotland, två år som bara har flugit förbi. Det var nytt och spännande att flytta hemifrån just för att jag flyttade till en annan stad. Under de här två åren har jag hunnit flytta ytterligare två gånger, jag har hunnit träffa nya vänner och kontakter värda att ha inför framtiden. Ändå kan en så pass stor stad med så mycket människor kännas så anonym och faktiskt ganska ensam vissa stunder.

Jag kan ibland sakna Gotland där jag hade nära till allting. Jag kan sakna tryggheten med att gå i skolan och då speciellt gymnasiet där jag träffade mina närmaste vänner. Jag saknar mina vänner och min familj som jag kunde träffa varje dag.

Men nu går jag inte längre i skolan, det blev dags att flytta hemifrån och många kompisar har gjort likadant, vissa till nya städer. Det känns ibland inte värt att vända hemåt igen för det skulle bli nästan lika tomt som det ibland blir här. Ibland kan man leva nästan i ett vakuum där ingenting känns som ett hem längre och vardagen bara går.

Men sen, när jag får åka hem och träffa familj och vänner, då vet jag att jag kan klara mig ett tag till även när storstaden känns ensam.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Älskar färgen New Delhi från Mavala som jag köpte igår. Jag gör inte gelnaglar, dels för att jag tycker det är dyrt och dels för att jag vill att mina egna naglar ska vara starka för sig själva. Istället använder jag ett gellack från Kiko för att skydda färgen jag lagt på. Eftersom jag jobbar inom restaurangbranschen så fixar jag inte mina naglar så ofta då nagellacken ganska snabbt slits bort igen så ville slänga upp en bild innan det är borta igen.

Likes

Comments

Personligt, Resa

Nu såhär när löven ändrar färg och kylan tränger sig på har jag ingenting emot att tänka tillbaka på semestern på Rhodos i slutet av augusti. Längtar tillbaka till värmen och till drinkarna. Trivs på Rhodos, staden är ärligt lite mer clean än vad Magaluf är och är inte alls lika dräggig. Lindos är sjukt fint med sina vita byggnader och ett speciellt litet shoutout till den lilla stranden som låg på en upphöjning som jag dock aldrig hann prova.

Fick nog några bra bilder på mig, jag är en perfektionist som egentligen hellre står bakom kameran. Kanske blir ändring på det i framtiden...

Likes

Comments

Personligt

Igår blev det officiellt, jag lämnade tillbaka nycklarna till lägenheten jag har hyrt i Åkersberga och har flyttat tillbaka till Täby igen. Denna gången till ett rum i en stor fyra som jag delar med två andra tjejer. Det känns.. konstigt. Så annorlunda och nästan lite stelt just för att jag inte känner de jag bor med. Dessutom har jag knappt varit hemma pga allt jobb och min rum är ännu ett stor kaos. Jag trivdes nog ganska bra med att bo själv, hade mitt eget space. Skulle ljuga om jag sa att jag inte saknade lägenheten i Berga.

Riktar nu in mig på att skaffa något helt eget. Kollar mycket på att köpa en lägenhet även om det inte kommer vara aktuellt just nu. Hyresrätter fungerar också men är svårt att få tag på, har inte stått i bostadskön här i Stockholm så länge. Åh, bostadsmarknaden i den här staden är helt omöjlig. Göteborg nästa kanske?

Likes

Comments

Är man på Fårö så får man inte missa att åka till raukarna, eller som jag brukar förklara "stora stenar som vi sitter och grillar på". Nej inget berg utan stenar som bara står där som man kan klättra på och som bara är en härlig utsikt. Perfekt fotomaterial för Instagram också, speciellt i solnedgång. Vägen dit är inte alltid lätt att hitta, den är krokig och går över färistar ("galler i vägen") men det är helt klart värt det.

Hit åkte vi efter jobbet i lördags och beväpnade med en engångsgrill och A's handpan så slog vi oss ned vid en av raukarna. Vi grillade korv, tittade på solnedgången och lyssnade på när A spelade på sin handpan. Mycket skitsnack blev det också innan vår grill hade slocknat, solen gått ner och vi bestämde oss för att åka hem.

Likes

Comments

Dragit på mig en förkylning nu också, haha känns som att min sommar bara går och går och att jag aldrig kommer få vara frisk. Tror det är lite mer än två veckor sedan jag fick halsfluss och gått med förkylning nu i snart en vecka. Hoppas det ger med sig till nästa vecka, vill kunna gå ut med mina kompisar då.

Tisdag och Onsdag har vi haft riktigt mysiga kvällar här på ön. I tisdags satt vi ute och drack lite Jag, A och A från jobbet. Passade då på att lyssna på Eva Dahlgren som spelade på Gåsemora. Helt ärligt så har jag knappt någon aning om vad hon gjort för låtar och jag tyckte att det mesta lät likadant. Men det viktiga var att vi hade det trevligt. Efter det fortsatte kvällen på Vinor med några drinkar.

Onsdag var jag ledig och låg mest och solade under dagen. Vi åkte i alla fall till Carlssons för att testa deras haloumiburgare. Haloumi, avocado, rödlök och dressing, riktigt gott och något jag helt klart skulle äta igen. Bara sötpotatispommes jag inte är mycket för.

Fick idag även veta att jag kom in på högskolan, känner mig ganska nöjd.

Likes

Comments

Personligt

Tillbaka på Gotland igen efter en helg i Stockholm. Den här sommaren, precis som förra, spenderar jag på Fårö och Gotland istället för att vara i Stockholm. Det tog ett tag för mig att landa och komma in i det tempo som är här men jag tror att jag äntligen gjort det. På något sätt känns det som att jag blivit mer människa när jag kommit tillbaka hit. Det kan bero på att jag har min familj här och mina vänner sen flera år tillbaka eller så är jag bara gjord för att bo i en mindre stad.

Under sommaren tänkte jag börja skriva mer här, jag är inte den bästa på att faktiskt sätta mig ner och skriva men jag vill försöka bli bättre på det så någonstans ska man börja. Något speciellt ni vill att jag skriver om så hojta. Annars kommer det nog bli mycket bilder från mitt liv på Fårö, men också annat som dyker upp för mig.

Likes

Comments

Musik, Resa

Jag är helt värdelös på att blogga i know, tänker försöka i alla fall. Var i Norrköping för Bråvalla under förra helgen och i Stockholm för Paramore den här helgen så tänkte slå ihop dom i ett inlägg.

Bråvalla har jag åkt på sedan 2013, för er som inte vet är det en 3-dagars festival i Norrköping. Gemenskapen och musiken är det som gör att jag återvänder i princip varje år, det och att min födelsedag oftast infaller under dessa dagar. Årets Bråvalla började dock med halsont som utvecklades till feber och som gjorde att jag fick äta Ipren för att orka göra något alls. Andra dagen började jag dock misstänka halsfluss, ett besök vid Vårdcentralen senare var det bekräftat och med medicin började jag åtminstone må bättre redan dagen efter. Jag uteslöt alkoholen i år för att medicinen skulle få verka och fokuserade på att njuta av musiken istället. Även om jag tycker det är svårt att vara den enda nyktra så vet jag åtminstone att jag faktiskt kan ha kul utan alkohol. Minnen jag kommer ta med mig från det här året är från när människorna jag campade med sjöng ALLA verser ur ja må du leva för mig två gånger och alla härliga konserter jag var på, Hoffmaestro, Martin Garrix, Norlie & KKV, Linkin Park och till och med, även hur fånigt det än låter, Bamse och hans vänner. Bamse bara för nostalgin och den härliga stämningen. Att Bråvalla ställer in nästa år är självklart tråkigt men de vill sätta ner foten och det jag kan hoppas på är att dom kommer tillbaka till 2019.

Paramore var också en bra upplevelse, bortsett från att jag halva konserten hade någon som var ett huvud längre än mig och jag såg i princip ingenting. Det är dock nitlotten man drar ibland när man får ståplats och det blev åtminstone bättre till andra halvan. Sångerskan i Paramore, Hayley, har en sån sjukt bra röst och skön stil. Jag kunde lika bra ha stått och bara lyssnat och njutit av musiken hela konserten men det som gör att jag faktiskt vill se henne uppträda är hennes sjuka energi på scen och hur allmänt cool hon är när hon står där uppe. Såg dem även på Bråvalla första året så kändes kul att se dem igen.

Likes

Comments

Kläder

Sneakers är ett av mina favoritplagg att ha på våren, inget kan få mig att känna mig så lätt som att byta ut mina stövlar mot sneakers. Jag har oftast satsat på mitt säkra kort som är Converse men det blir i längden enformigt och tråkigt så har börjat leta efter ett par nya. Hittills ligger Nike air force 1 väldigt bra till men här är några av mina favoriter till våren.

Converse (länk)

Likes

Comments

Personligt, Inredning

God morgon på er!

Eller morgon och morgon men jag gick precis upp, efter en sju timmars resa från Gotland hem till Åkersberga så väckte inte ens mina larm mig. Idag ska jag tillbaka till mina rutiner med jobb och träning igen, men just nu sitter jag uppkrupen i soffan med en liten frukost, en stor kopp te och en film påslagen på tv:n.

Behöver dock verklige fixa ett soffbord till min lägenhet. Dels ser det lite tomt ut och dels behöver jag ett bättre ställe än fönsterbrädan att ställa min frukost på. Har hittat två olika bord som är perfekta för lägenheten, enda nackdelen är att jag inte har råd riktigt ännu.

Likes

Comments