Den här veckan är brutal. Igår hade jag ett 11-timmarspass vilket egentligen betyder att jag ska sluta tidigt resten av veckan. Men idag fick jag jobba över en halvtimme och i morgon ska jag på utbildning efter jobbet. Mina tidiga dagar är torsdag och fredag men då har vi planeringsdagar, förskolan är stängd och vi går till 17.

Så den här veckan gör jag en del övertid och det känns redan i kroppen. Jag är sliten och trött och ska precis gå och lägga mig här. Igår la jag mig kl 21 och somnade med en gång. Det tråkigaste är dock att jag knappt hinner träffa Freja. Tur att varje vecka inte är så här!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det känns kanonbra, utmanande men på ett bra sätt just nu. Jag känner att jag får använda mig av min utbildning, planera verksamheten och har även blivit lagledare på avdelningen. Vi får se hur arbetet ser ut framåt men just nu trivs jag bra och ser fram emot att få forma verksamheten och utvecklas tillsammans med barngruppen.​


Hemma funkar allt oxå jättebra. Lasse och Freja har det så himla bra ihop men hon är väldigt mammig när jag kommer hem. Men det är bara mysigt att få kramas länge länge och snusa henne i håret. Mina fina underbara dotter! Och nu har hon fått förskoleplats också, hon börjar den 4e december. Jag kommer att ta ut två semesterdagar för att kunna vara med lite på inskolningen, hälsa på personalen osv. Jag är ändå lite spänd!

Likes

Comments

I fredags gjorde jag min första dag på jobbet efter föräldraledigheten. Det gick bra men jag får väl erkänna att det rann några tårar på morgonen när jag pussade Freja hejdå. Tur att dagarna går fort när man har mycket att göra. Men det är väldigt sorgligt att hela föräldraledigheten är över. Det har varit en väldigt fin tid i mitt liv som jag verkligen kommer att hålla nära hjärtat. Jag hoppas att jag kommer att få göra om det en dag när F ska få ett syskon.

Idag har vi varit på finspångs badhus och det var superkul. Freja älskade det även om hon var lite skeptisk till en början. Nu är helgen över och det är dags att återgå till jobbet igen. I morgon har jag en mördardag med jobb från 06:15-17. Jag kommer att vara helt slut efteråt. Denna vecka fyller Freja ett år också så vi behöver fixa med tårta och sånt till firandet. Eftersom hon är mjölkprotein och äggallergiker så tänker jag baka en vegantårta till henne. Hoppas den kan gå hem. 

 

Här kommer några bilder från idag!

 

Likes

Comments

Då är vi inne på den sista månaden av föräldraledigt. Sen går L på fp och jag tar ut en månads semester - hela familjen lediga ihop i augusti. 1 september går jag tillbaka till jobbet men inte samma avledning utan nu ska jag upp en våning till de äldre barnen. Jag ska arbeta med 3-5 åringarna, men vissa har förmodligen inte hunnit fylla än. Det blir en väldigt stor skillnad gentemot när jag började jobba förra året. Då startade vi upp en ny småbarnsavdelning och skolade in tolv ettåringar. Det var både tungt och väldigt roligt. Ala ungarna var fantastiska och det var tufft att lämna dom minns jag när jag skulle gå på gravidpeng. Nu är dom barnen "stora" ... tiden går så fort..


Att börja jobba heltid kommer nog vara väldigt tungt men jag hoppas att det ska kännas okej. Jag tror också att det kommer att vara skönt att få vara "Emelie" ett slag och inte bara mamma. Men jag kommer sakna ihjäl mig efter tjejen hemma. ❤️

Igår var vi på 10-månaderskontroll på bvc. Freja är snart 73cm och vägde runt 10,5kg. Vi fick bekräftat att vår bvcsköterska har slutat.. så nu har vi tilldelats en ny. Det kändes väldigt tråkigt att vår gamla sköterska inte ens kunde säga att hon skulle sluta. Hon har varit med sen start och var hemma hos oss när Freja bara var 9 dagar gammal. Jag känner mig besviken. Hon var en trygghet och sen bara försvann hon. Hon sa att hon skulle på semester sen fick vi höra på omvägar att hon slutat och nu fick vi det alltså bekräftat. Den nya sköterskan var trevlig och sådär men det kändes konstigt. Jag är nog en rutinmänniska, vill inte ha så stora förändringar.. Nu har vi i alla fall bytt bvc till Freja, vi valde gamla lasarettet istället eftersom det ligger precis där vi bor. Enda anledningen att vi hade kvar city var ju för vår bvcsköterska som vi trivdes så bra med.


Jaja..

Likes

Comments

Så kan man oxå sova Okej vill inte jinxa nåt nu men sen innan midsommar har Freja sovit från 20-07 i egen säng i eget rum utan uppvak. Det var början på fasen som var skitjobbig men sen släppte det. Och vilken utveckling sen! Hon är som ett ljus ungen.. lär sig nya saker var och varannan dag, nya språkljud som bara bubblar ur henne hela tiden. Hon förstår så mycket! Hon vet vad äta, sova, flaska, mat, kisse, mamma, pappa, sjunga, klappa osv betyder. När jag frågar vilken sång hon vill sjunga så klappar hon ivrigt händerna för "klappa händerna när du är riktigt glad" är det nya heta här hemma. Hon älskar djur och barn och vill gärna gulla och krama dom alla. Även mamma och pappa får mängder med pussar, särskilt om morgnarna. Det är den mysigaste stunden på hela dagen.❤ hon tycker om att hitta på saker och gillar att åka vagnen men tycker det är urtrist med bilstol. Vi har varit en del på landet i det sista och där märker jag att hon trivs. Inte bara för att hon kan gulla hunden Malte men även för att hon får hänga med familj och barn och får vara ute mycket. Hon har ännu inte badat i sjön men jag hoppas att vädret slår om så att vi får chansen i sommar!☀️

Likes

Comments

Det är kul att vara iväg.. Freja älskar det. Hon är så social och glad exakt hela tiden. Då blir hela upplevelsen mycket härligare.


Nu är vi hemma och det är också väldigt skönt. Vakna upp i egen säng. Grötfrukost. Rutiner. Skötbord. Ja ni vet, allt är enkelt hemma. Idag har vi inga planer och det är väldigt ovanligt men ovanligt gött. Vi tänkte dock åka och storhandla när Freja sovit klart.. det är förmiddagsvila på gång här. Hon sover förresten hela nätter i sitt rum nu. Från 20-07 ungefär exakt varje natt! Det är bra att det börjat bli en rutin inför min jobbstart 1 september.

Likes

Comments

Hoppas ni mår bra!


Vi mår toppen. Ute på landet och chillar och nu ska vi göra smultronstället på väg hem till stan. Typiskt bra midsommarhelg.

Likes

Comments

Det här med fler barn.. Nu börjar det rulla in syskonbesked här o var. Bebisar som är yngre än Freja ska bli storasyskon. Helt naturligt och fint och jättehärligt! Men inget för oss, mest för att vi inte hade klarat ut det.. eller de hade vi såklart men det hade varit tufft för oss. Det för mig stt fundera lite kring vad som gör att vissa skaffar stora familjer, barn tätt och verkar ha det hur ordnat, mysigt och utvilat som helst. Inga psykbryt pga sömnbrist, skrikande otrösigt bebis eller syskontrots och allt vad det finns. Är det så att vissa bara är födda med "det" oxh andra inte? Helt ärligt så känner jag ivland att syskon inte ens är nödvändigt och skulle det bli så blir det bara ett. 


Jag är definitivt inte en typisk flerbarnsmamma utan behöver mitt space och min ro. Freja är en nöjd och relativt (vad ska jag jämföra med?) enkel unge som vi liksom har "lärt oss" nu. Ska vi då riva upp allt och skaffa en till? Känns som självmord i alla fall för mitt psyke. Men jag vill gå igenom en till graviditet. Nån gång. Tror jag. Och jag vill ha ett planerat snitt. Annars får det va.

Okej det var mina kvällstankar det. Jag ligger i ett kolsvart sovrum med en snusande bebis i sängen bredvid. Dags att sova! I morgon ska mannen ut och Johanna kommer hit på tjejkväll. Tipp topp!

Likes

Comments

Tack för alla fina ord tjejer. Ni är goa varenda en av er!


Vi är inte borta men har tagit en liten paus och kommer förhoppningsvis tillbaka snart med nya krafter!

Kramar från mig och Frejsson!

Likes

Comments

Jag har egentligen inte tappat bloggen, har velat skriva flera gånger men har känt av någon form av scenskräck eller att det inte känns helt bekvämt att skriva. Tidigare när jag hade den gamla bloggen så var det så lätt eftersom jag var anonym och jag kunde bara dela med mig rakt av, alla känslor och tankar. Men nu när nån här i verkligheten helt plötsligt börjar prata om något jag delat här i bloggen, människor jag inte umgås med, då känns det underligt och obekvämt. Då känner jag kanske att jag delat för mycket.. Och så känner jag att bloggen egentligen inte är till för alla. Min målgrupp (dom jag skriver för) är tjejer i samma situation som mig eller med tankar om den situation jag är i. Men sen vet man att helt andra läser då känns det sådär faktiskt. Bah, jag vet inte. Kanske borde lägg ner helt istället. Eller skaffa lösenord. Men lösenord känns så trist då kan man lika gärna stänga ner. Och ska jag inte känna mig bekväm eller kunna vara personlig som jag varit förr så är det ju inte heller någon vits eller hur?

 

:-(

Likes

Comments