Hej!

Som dom flesta vet så var jag på JSM i Gävle nu i helgen, jag hade laddat och taggat och kände mig i riktigt bra form. Därför är det så jobbigt när det man själv inte kan påverka är en av faktorerna till att det gick som det gick... säger absolut inte att det inte alls är mitt fel, för det är det självklart också, men att tävla i tre grenar där man har medaljchans inom drygt två timmar, varav en gren innebär två lopp, är inte det optimala på ett SM.

Det började med 100mhäck försök kl 09.00 på söndag morgon, ett helt ok lopp, inget kanonlopp men heller inte det sämsta jag gjort..
09.30 var det dags för spjut, verkligen inte i nivå vad jag kan göra. Slutade på en femte plats.
10.30 sprang jag 100mhäck final, ett riktigt dåligt lopp, det blev tre omstarter innan vi fick springa iväg och väl iväg kändes det bara spänt hela vägen. Slutade på en fjärde plats.
11.15 skulle jag hoppa tresteg, första tävlingen jag hoppade från 11 meters plankan, men kände mig stressad genom alla hopp och allt blev bara dåligt. Slutade på en andra plats.
14.50 var det dags för kula, en gren som jag körde mest bara för det är kul, ibland, inte denna dag... det blev tre övertramp på grund av en väldigt blöt och hal kulring.
(Notera att jag bara tävlade på söndagen, haha)

Med detta sagt vill jag förklara lite, inte för att försvara mig själv och mina resultat men för att få mig själv att förstå varför det gick som det gick och varför det inte blev några toppresultat. Det är inte det mest optimala att behöva springa från en gren till en annan, det är inte den bästa uppladdningen och det tar på krafterna att behöva hålla koll på den andra grenen samtidigt, vilket leder till att man inte riktigt kan fokusera. Jag var tvungen att springa från spjutet direkt till startlinjen, springa loppet och sedan springa tillbaka för att kasta de avslutande kasten, det är nog jobbigt att ladda om inom några timmar efter en fjärde plats på 100mhäck som lika gärna kunde varit en tredje plats, men nu skulle jag alltså lyckas med det inom några minuter bara. Med detta i åtanke är jag ändå nöjd att jag ändå tog en femteplats i spjut även om jag ville så mycket mer.

Efter spjutet var det raka vägen till callingen för tresteget, och så var allt igång igen. Stressen från häcken och spjutet satt fortfarande kvar i mig men jag försökte verkligen lugna ner mig själv, men det är lättare sagt än gjort. Samtidigt kanske det hade varit smartare för mig att tagit 9 meters plankan som jag brukar hoppa ifrån istället för att testa något nytt när jag var så stressad. Men jag insåg inte det då, jag trodde inte att jag var det, men nu när jag tänker tillbaka var jag alldeles för ivrig och stressade igenom hoppen bara. Lyckades ändå ta en andra plats OCH en plats i svenska landslaget på nordiska juniorlandskampen, ska bli riktigt kul!!

När jag nu skrivit detta känns det lite bättre iallafall, jag är fortfarande besviken på mig själv och jag tycker det är tråkigt att grenarna låg så nära inpå varandra, men det är inget jag kan göra något åt, jag försökte dock göra det bästa utav situationen och presterade mitt bästa just då, sen att det inte är lika bra som jag vet att jag kan är en annan sak.

Jag tycker att tävlingen var väldigt bra arrangerat, bra funktionärer och bra arena. Jag har verkligen förståelse för att det är svårt att lägga tidsprogrammet så att det ska passa alla, och jag är väldigt tacksam över att dom flyttade tresteg så jag slapp springa mellan spjutet och tresteget också, haha xD

Förresten så är det väldigt roligt att SM var lite högre upp i landet också!!! (Förra året var det i Hässleholm :))))) Heja Norrland!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Hej!! Alltså jag har kommit in i en period där jag kollar och letar efter nya kläder hela tiden, känns som att jag har ett behov av nya kläder när jag vet att jag egentligen inte alls behöver det, men jag ÄLSKAR känslan när man köpt nya kläder och får använda dom för första gången så jag kan inte sluta, haha.

Likes

Comments

Hej och godmorgon, ville bara dela med mig utav min och Linneás fina och GODA(!!) frukost i onsdags. :DD <333

Likes

Comments

Hej, i måndags var jag och Linneá på Jordgubbslandet på Rödön och plockade jordgubbar, så himla mysigt och kul att göra något annat än att alltid bara gå på stan eller liknande. Vi tog även en fika när vi ändå var där, och gud vad gott det var!!

Likes

Comments

Här är lite bilder från några dagar sedan när det faktiskt var lite sol här i Östersund, äntligen!! Dock varade det inte så länge för redan samma kväll började det regna… Men det var skönt så länge det varade, haha :D

Likes

Comments

Hej!! Måste bara tipsa er om ett ställe som verkligen är värt att besöka (iallafall om man tycker om alpackor). Revsunds Prästgård!!
Jag har alltid velat haft en alpacka som husdjur, vilket mina föräldrar inte varit så förtjust ;) jag kan erkänna att det kanske inte hade varit super smidigt men tänk va mysigt!! Vi åkte iallafall dit för att gå en så kallad "alpackavandring", som bestod av att man själv fick leda alpackan och klappa den, alltså drömmen!!!!! Helt förälskad i detta djur!! <33

PS. Absolut inte sista gången jag är där!!! ;)

Likes

Comments

Hej!! I förrgår tog jag och Linnea bilen till Frösö strand och hade en väldigt mysig picknick i bilen med en väldigt fin utsikt (+ massor av täcken, kuddar och filtar!!). Kunde inte bli så mycket bättre, vi pratade om allt mellan himmel och jord, det är så skönt att bara få prata av sig när man inte umgåtts på länge.

Hoppas ni har haft en bra dag och får en bra kväll!! <33

Likes

Comments

Här får ni "lite" bilder från Italien. Det var verkligen så himla fint överallt, och husen vi bodde i var helt magiska!!!

Några bilder från tävlingen också! :))

Likes

Comments

Herregud vad jag saknar värmen, och tävlingar med bra resultat... Som tur är har jag några tävlingar kvar att prestera på, närmast är Gurkspelen i Västerås, sedan väntar Junior SM i Gävle. Taggaaa!!

Likes

Comments

Hej! Väldigt länge sedan jag uppdaterade nu, men har haft fullt upp med resande, träning och tävling..
Först var jag ju i Spanien, Monzón, på Lag-EM, vilket var väääldigt kul!! Även om det inte alls gick som jag ville... många dåliga resultat som jag inte alls r nöjd med men oavsett så kom svensk laget trea!! Vi fick alltså med oss ett brons hem :D

Efter Spanien åkte vi hem till kalla Sverige igen, där vi var i ca 4 dagar, sedan var det dags att resa igen, denna gång till Italien, Grosseto, där vi har hyrt ett hus för 2 veckors träningsläger och sedan junior EM, resten av landslaget kommer till Italien på tisdag så ska möta upp dom på hotellet, så kul att få träffa alla vänner igen!!

Likes

Comments