Header

SAFTIG JORDGUBBSTÅRTA MED MARSHMALLOW-FLUFF


INGREDIENSER TÅRTBOTTEN

1 dl socker
4 ägg
1 dl mjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

GÖR SÅHÄR

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och socker riktigt poröst och vitt.

Blanda alla torra ingredienser och blanda sedan ner det i äggblandningen till en slät smet.

Smöra och bröa en form, jag använde ca 20 cm i diameter och lät den stå i ugnen ca 25-30 minuter, håll koll på den och känn av med en sticka när är färdig.

Sen är det bara till att försiktigt skära ut sina lager, jag använder mig av vass kniv.


FYLLNING

Ett glas utspädd jordgubbssaft
ca 3 dl marsán vaniljkräm
2 dl vispad grädde
1/2 liter skivade färska jordgubbar
150g hackad mjölkchoklad

GÖR SÅHÄR

För att göra tårtan så saftig som möjligt brukar jag fukta botten lite genom att pensla saft på varje lager.

Till fyllning använde jag mig av Ekströms färdiga marsán vaniljkräm, blandade den försiktigt med den vispade grädden och bredde ut över mina tårtlager.

Strö sedan över chokladen och placera ut hela lager av skivade jordgubbar mellan dina bottnar.

Låt tårtan sjunka ihop i kylen under tiden du gör smörkrämen som den ska täckas utav.

SMÖRKRÄM INGREDIENSER

250 g smör
2 dl florsocker
En halv burk marshmallow-fluff
3 matskedar ovispad grädde
2 matskedar vaniljsocker


GÖR SÅHÄR

Vispa smöret i 15-20 min, tillsätt florsockret och vispa i 5 minuter, tillsätt sedan marshmallow-fluff och vispa ytterligare 5 minuter. Tillsätt till sist grädden och vaniljsockret och vispa i ytterligare 7-10 minuter.

Spackla tårtan:

Spackla hela tårtan med ett ganska tunt lager smörkräm och ställ in den i kylen i några minuter så det stelnar, fortsätt sedan med lager nummer två.
Man kan fortsätta med att ställa in den i kylen för varje gång man spacklat ett lager då det blir enklare att det blir heltäckande.

Garnering:

Jag använde mig av färska jordgubbar och blåbär. Även lite vackra rosor placerade jag ut för att göra den extra fin! Okomplicerat men snyggt och gott.

Tårtan bör bakas åtminstone några timmar innan den serveras, helst dagen innan för godast smak! Då hinner den sjunka samman och bli riktigt saftig och god.
En perfekt sommartårta!🍓💜

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 102 readers

Likes

Comments

Vaniljcupcakes med nutellafylling

Ingredienser Cupcakes

4 dl mjöl
3 1/2 dl socker
2 1/2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 g smör
2 ägg
2 dl mjölk
1 1/2 dl nutella

Gör såhär

• Sätt ugnen på 180 grader.

• Blanda alla torra ingredienser.

• Smält smöret (låt det svalna), blanda det tillsammans med mjölken och äggen.

• Häll ner äggblandningen i mjölblandningen och vispa till en slät smet.

• Låt stå i ugnen mellan 17-20 minuter tills de fått lite färg och torra inuti.

Låt dom svalna, och skär av ett "lock" från dina cupcakes, gräv ut lite i mitten av din cupcake spritsa nutellan och sätt locket på.

Ingredienser frosting

80g smör
5dl florsocker
1/2dl mjölk
2tsk vaniljsocker
Hushållsfärg (om man vill ha annan färg är vit)

Gör såhär

Blanda samman alla ingredienser till en fast frosting.

  • 88 readers

Likes

Comments

Croissant med kinder maxi

Ingredienser:

Smördeg
Kinder maxi
1 ägg
2 msk socker

Gör såhär:

• Sätt ugnen på 200 grader.

• Skär ut smördegen till långa trianglar och skär ut ett litet snitt i botten av triangeln.

• Placera chokladen i basen och rulla försiktigt ihop dom, med basen först.

• Vispa upp ägget, blanda det med sockret och pensla över dina croissanter.

• Låt dom stå i ugnen mellan 15-17 minuter.


Kinder är definitivt en av mina favoriter när det gäller choklad, men så finns ju marabou... Var tvungen att testa häromdagen och det blev lika gott!

  • 229 readers

Likes

Comments

Crossiant-pinnar, kladdkakemuffins och pannkakor


En enkel och väldigt söt brunch.💋


Crossiant-pinnar

Ingredienser:

Smördeg
1 ägg
2 msk socker
1tsk salt

Gör såhär:

•Sätt ugnen på 200 grader.

• Skär ut smördegen i avlånga trekanter och rulla ihop dom, börja rulla från långa sidan.

• Blanda ägg, socker och salt och pensla på (snåla inte😜).

• In i ugnen i några minuter, tills de fått en fin yta.


Kladdkakemuffins

Ingredienser:

100g smör
2 1/2 dl socker
5 msk kakao
2 ägg
2 msk sirap
2dl mjöl
0.5tsk bakpulver

Gör såhär:

• Sätt ugnen på 200 grader.

• Smält smöret.

• Blanda samman äggen och sockret.

• Blanda alla torra ingredienser och lägg i det i smeten. Tillsätt smöret och sirapen sist.

• Fördela smeten i fina muffinsformar på en plåt och låt stå i ugnen 8-10 minuter. (Jag hade ca 8 minuter och dom blev superkladdiga)

Pannkakor kan väl alla göra men såhär gör jag:

Vispar samman
1-2 ägg
4dl mjölk
2dl mjöl
2tsk vaniljsocker

sedan smälter jag några matskedar smör i stekpannan och häller ner i smeten innan jag steker pannkakorna.

Ett gäng enkla recept som är gott att bjuda
på! 💋


  • 115 readers

Likes

Comments

Kakor och Cupcakes

Kola-hjärtan med en mix av hackad choklad och vanilj/choklad-cupcakes!

Ingredienser Kakorna:
100g rumstempererat smör
3 msk sirap
1 dl socker
1 1/2 msk vaniljsocker
2 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
100g choklad (vilken man vill)

Gör såhär:

• Sätt ugnen på 175 grader.

• Hacka chokladen! Jag använde bounty, snickers, center och lite annat lösgodis-choklad.

• Blanda samman alla ingredienser.

• Jag använder kakformat hjärta och gör ganska tjocka hjärtan, eftersom de flyter ut en del i ugnen.

• In i ugnen i 15 minuter på bakplåtspapper.

Sedan är det bara att strö på lite hackad choklad och låta dom svalna.


Ingredienser Cupcakes:

1 ägg
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
60g smör
1 tsk bakpulver
1 2/3 dl mjöl
1/2 dl mjölk
Lite salt
2 msk kakao

Gör såhär:

• Sätt ugnen på 175 grader.

• Vispa socker och ägg poröst.

• Smält smöret, blanda ner smöret och mjölken i äggsmeten.

• Blanda alla torra ingredienser och blanda ner i smeten.

• Jag tog lite mindre, söta muffinsformar och fyllde dom med 4/5 av smeten. Låt gräddas 13-15 minuter.

Ingredienser frosting:

2 1/4 dl florsocker
50g rumstempererat smör
1 1/2 msk vaniljsocker
1/4 dl mjölk
Pastafärg/hushållsfärg

Gör såhär:

Vispa alla ingredienser till en fast frosting.

Sedan är det bara att börja spritsa när dina Cupcakes svalnat. Dekorera som man vill.

😘😘😘

GLAD ALLA HJÄRTANS DAG!

  • 131 readers

Likes

Comments

DAIMSNITTAR

Sega, goda daimkakor som går snabbt att baka.

Ingredienser:

1dl socker
100g rumstempererat smör
1tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
1tsk bakpulver
1msk sirap
2 1/2dl mjöl
100g daim

Gör såhär:

• Sätt ugnen på 175 grader.

• Blanda socker, smör, bakpulver, vaniljsocker, bakpulver, sirap. Och till sist mjölet.

• Hacka chokladen och blanda ihop med degen.

• Dela degen i två delar och rulla ut på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dom litegrann. Tänk på att de kommer sjunka under tiden de är i ugnen.

• Gräddas i 15 minuter.

NJUT! ❤️

  • 174 readers

Likes

Comments

Nutellafyllda chokladbollar

Det måste vara världens enklaste och godaste bakverk. Som är bäst när de är hemmagjorda såklart!

Ingredienser:

100g smör
1dl strösocker
3dl havregryn
2msk kakao
2msk kaffe
1tsk vaniljsocker
15msk nutella


Gör såhär:

• Placera varje matsked nutella på bakplåtspapper och ställ in i frysen (låt stå i 1 1/2-2h)

• Blanda ihop resterande ingredienser, som vanligt med chokladbollssmet ska det bli en slät smet och låt stå i kylen tills nutellan är frusen.

• Platta ut en liten del av smeten och placera nutellan i mitten, rulla ihop till en boll och rulla runt den i kokos.

VOILÀ!🍫💋

Det ÄR världens godaste och enklaste chokladbollar!!! Jag använder kokos och inte pärlsocker pga det passar perfekt tillsammans med nutella.

  • 156 readers

Likes

Comments

Mjölkchoklad och apelsinkrokant-kaka med chokladtopping

En mjuk chokladkaka med smält choklad toppat med kinder maxi, marabou mjölkchoklad, jordgubbar, m&m's, hackad vit choklad och hackad ljus choklad.

Ingredienser:

100g smör eller margarin
125g marabou mjölkchoklad apelsinkrokant
4 ägg
3dl socker
1 1/2 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
0.5 tsk bakpulver
1 msk kakao
200g vit blockchoklad
200g ljus blockchoklad

Gör såhär:

• Sätt ugnen på 200 grader, smöra och bröa en form

• Smält mjölkchokladen och smöret över ett vattenbad

• Vispa ägg och socker lite (!) poröst och tillsätt den smälta chokladblandningen i äggsmeten

• Blanda alla torra ingredienser och blanda ner i smeten

• Häll ner smeten i formen och ställ i mitten av ugnen i 20-25 minuter.

När kakan är färdig låter man den svalna och smälter den vita och ljusa chokladen över vattenbad.
Jag delade kakan på mitten innan jag la den smälta chokladen på varsin del, började med ena sidan och sedan placerade ut toppingen så inte chokladen hinner stelna.

VOILÁ ! 🌸

  • 165 readers

Likes

Comments

Världens godaste kladdis

Jag följde till en början ett recept på internet, men det slutade med en lite egen variant av det hela. Som blev en succé.

Ingredienser:
2dl socker
2 ägg
150g vit blockchoklad
2 1/2 tsk vaniljsocker
100g smör
2 1/2 dl mjöl
2 msk ljus sirap
1 dl bär (jag hade blåbär och hallon)

Gör såhär:

• Sätt på ugnen på 175 grader och smöra+bröa en form.

• Vispa ägg och socker poröst, dock inte alltför poröst.

• Smält smöret och lägg i 100g av den vita chokladen. (Resten av chokladen är till dekoration.)

• Ta äggblandningen och häll i den i smörblandningen.

• Blanda mjöl och vaniljsocker. Häll även den i blandningen.

• Blanda det försiktigt men ordentligt med en sked till en slät smet, häll även i sirapen i smeten.

• Ner med smeten i formen och placera ut bären i kakan.

• Låt gräddas 13-15 minuter. Vill du inte ha den så kladdig kan du låta den stå kvar i ugnen några fler minuter och känna av med en sticka tills den är enligt önskat resultat.


Innan den svalnat av strör jag den resterande vita chokladen, ganska grovhackad. Och ett par bär på toppen. Låt svalna, in i kylen i några minuter sen är den perfekt!

Likes

Comments

Likes

Comments