View tracker

Icke hästrelaterat

Hej på er! Hoppas att det är bra med er och att ni har haft en bra första advent! Jag är så lycklig efter allt som vart idag. Jag blev hämtad jämt innan tio i förmiddags och åkte då till bjurtjärns kyrka. Sjöng där och det gick helt okej, det kändes som att jag kan bättre men det gick inte dåligt ändå. Sen var det Storfors kyrka, där det alltid brukar gå bäst! Jag skulle sjunga en annan, svårare låt vilket gick bra när jag körde igenom den två gånger. Den är lite hög, men det funkar om jag tar i med hela kroppen.. Jag var lite osäker på höjden och körde igenom en gång till när jag ätit lunch, vilket jag inte skulle ha gjort. Jag var slemmig i halsen och tappade den höga tonen, snacka om att jag var nervös sen. Det gick faktiskt bra när jag sjöng på gudstjänsten men jag var så spänd innan, att jag var helt slut efter. Jag satte mig ner och orkade inte röra på mig, jag var verkligen helt slut. Åkte hem till pappa en stund efter det och hämtade bilen så jag skulle ta mig hem efter sista gudstjänsten. Sista gången, i Lungsund sjöng jag samma låt som i bjurtjärn och det gick väldigt bra. Det kändes bra och jag fick beröm av några som var där.

När jag får sådär mycket positivt, blir jag så fruktansvärt glad och det ger så mycket energi. Denna dag skulle jag beskriva som energirik och positiv för själen. Jag mår så bra just nu. Denna lycka lever jag länge på! ❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Häst, Vardag

Idag, just idag känner jag mig så tacksam över att jag har mina hästar och mitt intresse, vad skulle annars rädda mig? Imorse gick jag upp i tid för att rida två hästar. Jag började med Cristall. Det var tredje gången som jag red henne och jag tycker att det går bättre och bättre för varje igång. Idag var hon inte alls lika stretig som hon varit tidigare. Jag har ridit på två olika bett. Första gången red jag henne på ett baucher bett och andra gången på ett tre-delat. Idag red jag åter igen på baucher bettet och jag tycker att hon känns bäst på det. Hon vågar lägga sig i handen, i ett ärligt stöd och jobbar på istället för att bita sig tag och streta. När hon släpper till, är hon riktigt rolig att rida. I början av passet flyttade jag henne mycket för skänkeln i skritt och trav. I traven fortsatte jag sen med att jobba i en 8adå jag strävade efter att ha samma stöd i handen i båda varven och få henne att slappna av i varvbytet. Hon var fin i traven! I galoppen tog hon först upp huvudet de första sprången men sen sänkte hon sig och jobbade på genom ryggen. Jag avslutade med att rida en 8a igen för att hon skulle slappna av.

Nu har han gjort mig sådär lycklig igen.. Idag ville jag inte ens avsluta passet, så fin var han. Roddan ville verkligen arbeta idag och gjorde allt som jag bad honom om. Jag började passet med lösgörande. Ville speciellt få igenom vänster sida där han gärna blir lite tung ibland. Sen fortsatte vi med lite skolor och mellantrav. Idag behövde jag i princip bara sitta där och säga vad vi skulle göra så skötte han resten. Han har verkligen höjt mitt självförtroende! Bästa Roddisen!!

Direkt när jag ridit, körde jag Moa till Lunedet där hon skulle gå ponnyridning. Jag knövlade även med backningen med släp, idag gav jag faktiskt upp då jag hade en tid att passa. Skyndade mig hem, var som vanligt lite sen... Packade väskan lite snabbt och åkte till stofros. Hämtade Fredrik för att titta när hans lag spelade. Sen hem till pappa där jag har spenderat kvällen. Har pluggat och ska nu kika på en film innan jag lägger mig. Ska vara i kyrkan hela dagen imorgon, precis vad jag behöver just nu!!

Nu måste jag bara skriva av mig lite.. Hästarna gör mig ibland så fruktansvärt glad! Men de kan också förstöra en hel del. Ibland upplever jag att jag väljs bort för att någon tror jag ska vara i stallet hela kvällen, istället för att fråga om jag vill hänga med på något annat. Man tar lixom för givet att jag ändå inte vill vara med för att jag ska vara i stallet. Jag skulle faktiskt tycka det var kul att göra något annat, och dessutom brukar jag inte vara i stallet på en fredag eller lördag kväll. Det kanske bara är jag som inbillar mig, men det känns så ibland. Hästarna är bland det bästa jag har med ändå kan de stå i vägen för vänskap.  Bara en liten tanke, ganska sjukt ändå. Godnatt.

Likes

Comments

View tracker

Vardag

Imorse när jag gick upp, var jag sådär lagomt trött. Ville helst bara dra täcket över huvudet och somna om. Torsdagar är alltid värst då jag börjar skolan kl 8. Dock blev jag genast mycket gladare när jag såg detta! Mamma och mormor jylpyntade lite igår och jag tycker verkligen att det är såå mysigt! Jag älskar julen, speciellt när det är snö ute. Det äe så mysigt med alla ljus som lyser upp mörkret. Det finns bara en sak som jag inte gillar med vintern och det är kylan. Det får gärna vara några minusgrader men blir inte så taggad när det visar -20..

Just nu sitter jag i skolan och ska snart ha en redovisning om vatten på naturkunskapen. har tre lektioner efter lunch, slutar kl 16 idag. Har precis börjat fylla i kalendern som gäller från och med nästa vecka. Efter skolan åker jag hem och byter bil, min är snart slut på bensin och jag är ganska fattig just nu, typiskt mig att köra slut på alla pengar. Lånar mammas bil upp till storfors, ska till kyrkan och sjunga med kören inför första advent som är på söndag. Hoppas att alla får en fin dag!!

Likes

Comments

Häst, Träning

Kvällens träning för Susanne blev inställd så Roddan fick följa med till Rosensjö och träna på förmiddagen istället. Rodisen kändes väldigt omotiverad först och stannade och försökte kissa några gånger innan han kom igång. Han brukar stanna några gånger och luras när han blir lite nervös. Självklart blir han alltid nervös när jag sätter mig upp av någon anledning.. Jag skrittade fram en längre stund med ett gosigt täcke på rumpan, han är ju trots allt nyklippt och kanske kan frysa, sen är han ju lite gammal också ;).

När jag red fram kändes han väldigt mjuk och fin reda från början. Han ville arbeta och var nästan lite överambitiös. Under själva träningen fokuserade vi mycket på de skolor som ska sitta till våren, alltså öppnor, slutor och förvänd galopp. Vi ska även sen kunna göra enkla byten även fast Roddan helst byter galopp ändå. Emelie måste nu börja tänka på hur hon sitter och vilka signaler hon ger, annars gör Roddan precis som han själv tycker. Skolorna i trav sitter väldigt bra, han ligger fint i handen utan att bli för tung. Ett så bra stöd att jag bara kan sitta där med handen på plats. Den förvända galoppen blir ibland lite svår när vi gör en serpentin då jag ibland sitter lite fel och då passar Roddan på att göra jättefina galoppombyten.. När jag gjorde rätt så gjorde även Roddan rätt. Någon annat som vi jobbade lite med vara att han inte får dyka i upptaget från mellantrav och mellangalopp. Han ska hela tiden vara på bakbenen. Jag tycker verkligen att jag hittade den där knappen idag! Det märks då han i princip gör allt jag ber honom om och är väldigt ambitiös hela tiden, han vill jobba och vill göra rätt. Det var riktigt roligt att träna idag och jag är såå nöjd! Ingenting är omöjligt!

Likes

Comments

Häst

Är det bara jag eller är det fler som är motiverade och taggade nu när vintern kommer? Jag brukar ha en fruktansvärd downperiod på hästfronten såhär på hösten när det är mörkt och börjar bli kallt. Jag tror och hoppas att jag redan har tagit mig igenom den perioden nu. Jag har inte tyckt att det varit så kul tidigare i höst men just nu, nu är jag så fruktansvärt motiverad. Jag är så sugen på att rida och vill utveckla min ridning. Länge sen jag kände såhär faktiskt! Kan det ha något med Roddisen att göra kanske? För Suprice har ju lite vila. Roddan kan väldigt mycket och jag vill lära mig hur han fungerar och utvecklas tillsammans med honom. Nästa år kommer det största fokus förhoppningsvis ligga på just Roddan och Suprice. Ponny SM i dressyr går ju faktiskt i Värmland nästa sommar, veckan efter studenten. Med suprice är målet att kvala till championatet för 5 åringar och drömmen vore ju att kvala Roddan till SM. Jag vet inte om det är möjligt men drömma kan man ju alltid göra!

Idag sov jag lite extra länge och hoppades på att mina två första lektioner skulle vara inställda då läraren var sjuk igår. Såg i classchatten att läraren skulle komma så jag åkte till skolan. Halvvägs skriver läraren att lektionen är inställd. Typiskt.. jag fortsatte ändå till skolan och satte tävlingsplaneringen fram till sommaren. Jag är bara lite taggad just nu 🙈
Hade sen tre lektioner som jag tycker att jag jobbade ovanligt aktivt på, heja mig! 😉
Efter skolan åkte jag direkt hem och red Cristall. Jag ska rida henne i två veckor och hjälpa Sara lite. Jag tycker själv att det är lättare att hjälpa henne om jag känner hästen lite, därför har jag henne i två veckor först. Idag ville jag bara känna av lite hur hon var att rida och sen hur jag ska lägga upp de här två veckorna. Jag upplevde Cristall som att hon var lite rädd om sin mun. Hon blev stum Så fort jag fick ett stöd i handen. När jag lättade och red på fram, sökte hon sig neråt och jag fick ett väldigt lätt stöd. Det var lite svårare än jag trodde då det krävdes så mycket ben men jag tror att det kommer blir bra! Nu ska jag sträva efter att få ett ärligt stöd och ha henne mellan hjälperna samt att kunna böja åt båda håll. Just nu vill hon inte ställa vänster och biter tag i bettet. Jag har även hunnit med att klippa halva Roddan idag, hans vinterpäls var lång!! Imorgon ska han klippas klart, har benen och under magen kvar. Sen ska jag iväg och träna innan skolan. Vi hörs imorgon! Godnatt 🌸

Likes

Comments

Häst, Allmänt

Måndagar är väll härliga, eller? 🙈 Min måndag har varit väldigt bra måste jag säga. Jag hade först ett härligt samtal på skolan, med andra ord en fruktansvärt bra start på veckan. På första lektionen var det tänkt att vi skulle ha redovisning men den blev framflyttad till på torsdag då några inte var klara. Jag var klar så gjorde väll inte så mycket på den lektionen. Den sista lektionen blev inställd vilket gjorde att jag slutade 13.30 istället för 15.50. Så skönt! Direkt efter skolan åkte jag till Susanne och fick lite massage. Jag lyckades knäcka till nacken igår på Gustavsvik men det har släppt nu, tack! 🙏🏻
När jag kom hem, red jag först Haley. Fokus idag låg på att kunna ställa och böja nacken åt båda håll. Hon går gärna väldigt inåtställd i båda varven. Sen hänger hon lite mycket i handen ibland så försökte få ett lite lättare stöd. Jag tycker att hon var fin i princip hela tiden. Hon fick något utbrott men känslan var bättre än sist ☺️

Efter Haley var det dax för snyggingen på bilden ovan som fick sig ett pass. Jag känner att jag har tappat känslan lite nu när jag inte sitter på någon häst som kan. Det tog ett tag men sen kom jag ju på att vägen till utveckling fanns närmare än jag trodde. Vi har ju faktiskt Roddan här hemma. Roddan kan allt som en ponny behöver kunna. Får man honom på sin sida och kommer på hur han fungerar så är han väldigt rolig att rida! Jag fokuserar just nu på att lära känna honom och förstå mig på hur han fungerar. Han är väldigt känslig även fast man inte tror det. Det märks att han blir mer positiv till arbete med mycket beröm! I slutet på passet var det som att trycka på en knapp, han gjorde allt jag bad honom om. Vi får se vad detta leder till men drömmen vore ju att klättra lite i klasserna, han kan ju allt som han ska kunna. Det är bara jag som ska lära mig ☺️

Nu på kvällen har jag varit på tävlingsmöte inför vårens regionala hästdressyr som alkvettern arrangerar tillsammans med Storfors och Filipstads ridklubb. Nu är det dax för mig att börja ragga sponsorer 😬. Nu väntar sängen, tack för mig 🌸

Likes

Comments

Tävling, Häst

Hej på er! Det var någon vecka sen.. internet här i Runsås är väll inte det bästa direkt.. Men fiber är på g så snart borde det fungera som det ska igen. För exakt en vecka sedan gjorde jag årets sista start tillsammans med Suprice. Hon gick både kalasbra och dåligt under veckan så jag kände att det kunde bli precis vad som helst.. Hon kändes riktigt fin både på framridningen och inne på banan. Hon brukar vara springig på framridningen annars men nu jobbade hon på bra. Inne på banan var hon till en början rädd på kortsidan vid domaren, vilket inte är likt henne. Men när vi red programmet kändes hon riktigt fin! Hon var med mig i princip hela tiden, bara ett tidigt avbrott då hon kände för att bajsa. Faktiskt så kändes detta som våran bästa start ihop! Vi red ihop 68% i LC:2 och vann klassen.

Visst är hon fin lilla tjejen!! Det märks knappt att hon bara är 4 år. Så himla duktig!! Hon hade dessutom ett helt nytt pannband från Farriers Creations som jag gjorde dagen innan. Tyckte att det passade henne väldigt bra! 😍
Efter tävlingen har Suprice vilat i en vecka, hon ska få en vecka till innan hon ska börja arbeta igen. Hon var väl förtjänt av en vila efter hennes fantastiska prestationer i höst! Nu ska mål och målplanering sättas inför nästa vår och sommar. 😄

Likes

Comments

Vardag, Träning, Häst

Hej på er! 💕
Jag har haft problem med internet här hemma så därför har jag inte skrivit några inlägg här...
I måndags tog jag Tamino, longerade och hängde på honom. Han var duktig trots att han var spänd. Han blir väldigt bufflig när han blir spänd men jag tror att det kommer försvinna med tiden. Han var så fin i sitt nya pannband och träns från Farriers Creations!

Igår var det lektioner här så då passade jag på att ta en dag inne. Innan lektionerna tog vi Tamino. Jag passade då på att skriva på min diktanalys som ska vara inne imorgon. Sen ska jag sjunga på 39an den 17e december så jag gjorde en låtlista med jullåtar. Senare på kvällen tänkte jag plocka iordning på min tvätt i tvättrummet men rensade mammas garderob istället då den var så stökig. Nu är det så fint!!
Idag har jag bara ridit Suprice. Susanne har varit här så jag har tränat. Suprice var inte alls lika bråkig som hon varit i någon vecka. Inte en tendens till att gå emot! Vi tränade mycket på att hitta samling och aktivitet i bakbenen utan att jag ska ta henne i munnen. Jag ska rida innanför spåret så hon får plats att röra sig och tänka på att sitta på bakdelen, på mitt yttre sittben. I traven ska jag tänka på att långa ut halsen lite så att hon inte blir för kort och trippig. Jag är riktigt nöjd med dagens pass! Hon ville verkligen jobba på och göra rätt!😻
Som ni märker så blev det bara en kort sammanfattning idag. Jag är väldigt trött och ska lägga mig nu. Börjar vid 8 imorgon.. Godnatt 😴💖

Likes

Comments

Allmänt

Trots att höstlovet är slut, känns lovet väldigt bra ändå. Är så glad över att ha så fina människor runt mig! Igår sjöng jag på tre ställen. Jag började i bjurtjärns kyrka på förmiddagen, fortsatte sen i Lungsund och avslutade i Storfors. Även fast allhelgona är en ganska sorglig dag, tycker jag att det är väldigt mysig att vara kyrkan och se alla ljus som är tända på kyrkogården. Det är verkligen så fint!! Sen att umgås med fantastiska människor gör ju inte direkt saken sämre! 🙏🏻💖

Jag var hemma vid 8 och red då Lotus. Ingenting stämde mellan oss så jag valde att stycka mig från dagens tävling.. Istället tog jag sovmorgon, red en vrång Suprice, tittade på lillebrors match och pärlande ett nytt pannband. Tamino ska få ett nytt som jag ska viss imorgon.
Imorgon börjar skolan igen och jag är inte så taggad men det blir nog bra. Det blir nog en ganska lugn vecka.
Vi hörs imorgon! Kram 💖

Likes

Comments

Allmänt, Häst

Nu har jag landat hemma i soffan efter två roliga dagar i Stockholm. Jag har pussat på prinsessan och även suttit på henne båda dagarna. Blizzie står nu på stora Väsby, inett stort stall med isolerat ridhus. När jag satte mig upp och skrittade, tyckte jag att Blizzie kändes lite stressad och att hon inte tog stödet i handen. Jag började som alltid med henne, i en låg form med övergångar. Det kändes som att hon efter ca 5 minuter fick en aha upplevelse och insåg att det var jag som satt på ryggen. Hon kändes så precis som vanligt. Jag red igenom henne och gjorde öppnor, slutor och skänkelvikningar i alla tre gångarter. Hon kändes riktigt fin! När jag kände mig nöjd, fick Tilde rida och så hjälpte jag henne från marken. Det gick riktigt bra i slutet tycker jag!! Efter stallet åkte vi till Mall of Scandinavia och åt mat.

Imorse var vi i stallet tidigt och hoppade Blizzan. Hon var väldigt på till en början och sprang ifrån mig. På ett litet plank tog hon bettet och tyckte att hon kunde köra sitt eget. Vi hade även framme två räcken på långsidan med tre galloppsprång emellan. Vi började lågt och jag ville då ha fyra språng på distansen så hon skulle vänta lite. Det gick lite sisodär till en början. För att få henne lugn fick jag göra halt framför och bakom hindret beroende på vart hon tog bettet. Hon gjorde några bakuter när hon inte fick som hon ville.. När jag stannar henne innan ett hinder, väntade hon bättre nästa gång. Det svåra med Blizzie är att hon är så snabbtänkt och vet precis vad hon ska göra om man inte hittar på nya saker. Vet hon vart hon ska, får hon bråttom och kör sitt eget race. De sista sprången kändes bra! Hon väntade och var lugn både före och efter. När jag var nöjd, hjälpte jag Tilde med hoppningen.

Efter jag pussat hejdå på prinsessan åkte vi till Hööks, Horze och Stockholm ridsport. Jag köpte ert pannband som jag själv kan ha i vinter. Sen tog jag tåget hem igen.
Något som jag insåg igår och idag är att jag ångrar att jag sålde Blizzie. Hon har det superduperbra där hon står nu men hon ligger mig så otroligt varmt om hjärtat. Hon är en såndär once in a lifetime häst. Bästa bästa tjejen ❤️❤️

Fick två fina presenter av Blizzies ägare också! Så himla gulligt! 🙏🏻😍

Påvägen hem stannade jag till i Rosensjö och red Frippe. Vi ska förhoppningsvis tävla på söndag om allt känns bra imorgon. Vi är anmälda iallafall. Frippe har tagit det lugnt några dagar och var lite vrång idag. Han testade lite men kändes fin mot slutet. Han tog inte riktigt stödet i handen och var rädd (dum och fjantig) vid öppningen. När han sög tag i bettet kändes han väldigt bra! Vad tycker ni förresten om mina fantastiska ridkläder 😅 Det var så kallt ute så jag ville inte byta om och frysa ihjäl. Kläderna jag hade på mig var ju redan varma..

Vill ni veta en rolig sak som hänt idag?
B-ponnyn, Zafir som jag jade för några år sen, sålde jag till Kajsa Björe. När hon växte ur henne såldes hon till Ellen Selin där hon är nu. Idag och igår fick jag bilder på snapchat direkt från SM i hoppning. Igår var de felfria i första kvalet. Även idag var de felfria och tog brons. Så himla roligt!!

Nu tittar jag på Idol. Imorgon är jag i kyrkan hela dagen och sjunger på tre gudstjänster. Avslutar dagen men några klocka ord! Kram 🌸

Likes

Comments