Allmänt, Häst

Hej! Hoppas att ni mår bra! Jag hade fullt upp hela dagen igår, där av skrev jag inget här. Igår var det fredagen den 13e vilket brukar leda till otur om man tror så sånt. Jag tänkte när jag vaknade att ridpassen skulle gå åt skogen men jag måste säga att jag blev väldigt positivt överraskad.

Först ut var Haley. Jag har bytt hage på henne på grund av att hon har blivit så tjock. Problemet är inte att hon blir tock runt magen utan att hon lägger på sig även över ryggen och manken. Detta gör att ingen sadel ligger bra på henne längre. Hon gick förut på fri tillgång och går nu på tilldelning. Dock har vi ingen stor hage där hon kan gå med andra för tillfället så hon går själv och måste därför motioneras lite mer än de andra. Tanken är då att jag ska longera eller släppa henne i ridhuset på morgonen/förmiddagen om jag rider på kvällen och tvärt om. Igår fortsatte jag på samma spår som innan, hon är trygg i systemet och förstår vad jag vill. Jag gör mycket övergångar, tempoväxlingar och flyttar bogarna. Hon känns trygg i det arbetet nu. Igår var hon fin i traven och ganska fin i galoppen. Hon vill gärna springa fortare och fortare i galoppen och tittar upp i taket. Därför galopperar jag korta stunder så att hon ska hålla koncentrationen hela tiden och för att jag ska kunna behålla samma lugna tempo hela tiden.

Näst på tur var Serena. Jag red henne för att känna lite på henne inför visningen som var idag. Hon kändes fin att rida. Jag har bara suttit på henne en gång tidigare. Det är en fin ponny som jag hoppas kommer till någon som tar väl hand om henne. Hon skulle passa perfekt till både ridskola, hobbyryttare och till någon som vill dressyra lätta klasser. En riktigt trevlig ponny som jobbar på fint när benen är om. Eftersom jag bara kände lite på henne, red jag bara ett kort pass.

Nu till Roddisen som var en dröm att rida. Jag var lite lat och hämtade inte hans träns, utan tog samma som jag hade på serina. Jag hade även samma sadel då Roddan har den på lektion. Jag ångrar absolut inte att jag bytte träns, då han var mycket lättare att rida. Han brukar gå på ett träns med engelsk nosgrimma men jag hade nu istället en remont. Roddan brukar vara ganska tung i handen och hänger gärna i övergångar. Nu var han lätt i handen och jag kände att jag hade kontroll hela tiden. Jag red med precis samma upplägg som vanligt. Först lite lägre i formen och ställning, böjning och flyttning åt olika håll och på olika linjer. Plockade sen upp honom och gjorde mer skolor. I galoppen provade jag ett enkelt byte och det gick över förväntan. Han bröt av direkt och kändes helt enkelt så fin hela passet. Därför bestämde jag mig för att köra på det ett tag och se hur det går. Min fina prins! <3

Suprice var sista hästen ut för dagen. Hon har som någon kanske läst tidigare, varit väldigt pigg och galen den sista veckan. Tanken blev då att hon skulle få gå i princip varje dag, fast då korta pass för att hålla sig på mattan hela tiden. Hon kändes lugn och fin hela passet. Målet var att få henne lugn, att jag skulle kunna trycka på och ta tillbaka. Hon gjorde precis vad jag ville så jag red i endast 15 minuter. Det kändes som att det räckte när hon var så fin.

Igår hann jag med massor i stallet och på kvällen umgicks jag med Wilma och Ella. Vi var på Taverna i Storfors och sen åkte vi runt innan vi åkte hem och sov.

Imorse ringde klockan vid 8. Jag gick upp 8.30 och gick ut i stallet. Satt på Roddan 9.15 och red då för mamma. Det finns massor som vi behöver träna på men det känns som att vi är på god väg. Jag är supernöjd med passet. Vi måste förbättra typ allt, och få till detaljerna. Det är en film på gång och jag hoppas att den kommer under kvällen eller imorgon.

Sen var det dax för att visa Serena, hon kändes fin när jag red men jag stannade inte kvar och tittade på hela provridningen då jag hade lite annat att göra. Mamma var ju med. Towa kom till stallet och vi tog då lite kort i det fina vädret. Roddan och och Suprice fick agera modeller när vi fotade träns för Farriers Creations. Vi passade även på att ta lite bilder där jag också var med,


Avslutade med att rida en superfin Haley. Hon var precis som jag vill att hon ska vara. Även fast det var en annan häst i ridhuset så var hon fokuserad på mig. Hon lyssnade väldigt bra på små hjälper och kändes väldigt fin helt enkelt. Jag kunde galoppera flera varv på volt i samma tempo och med samma form. En stor guldstjärna till henne idag! Imorgon ska hon bli stor och bli klippt för första gången. På kvällen ska hon vara med på hoppträning.

Idag har jag också hunnit med ganska mycket mer. Jag fick hjälp av Ella och Hanna att städa bland mina hästsaker. Ella och Hanna har spikat upp mina plaketter. Nu är Ella, Hanna, Sara och Wilma här. Vi har ätit Tacos och friterad banan till efterrätt. Hoppas att ni har haft en lika fin dag som jag har haft! kram :D

Likes

Comments

Häst, Tävling

Det här med mål är inte helt lätt. Jag vill gärna sätta upp mål för att jag ska bli motiverad. Det svåra är att sätta upp ett relevant mål, som inte är för lätt men heller inte på tok för svårt för att nå.

Suprice matchas nu mot ungponny championatet för 5-åringar som går på Hammarö v. 24, veckan efter studenten. Målet är att rida på godkända procent i LB under våren så hon kan kvalas och starta på Hammarö.

Roddan är det svårt att sätta ett mål med. Vi har endast startat startat två klasser tillsammans under förra året. Drömmålet är att kvala till SM med honom eftersom han redan kan alla rörelser. Jag vet inte om det kommer gå men det är nog bara att ge sig f*n på att det går och jobba där efter. Ska jag nå dit, måste jag lägga många timmar i sadeln och planera tävlingar där efter. Når vi inte dit, blir jag inte besviken då det känns som att vi kom på detta lite sent. Men vi får se vad som händer. Vi kanske klickar bra på tävlingsbanan, vem vet.

Haley ska bli mer trygg i sig själv först och främst, hon ska orka med sin egen kropp och kunna använda den på rätt sätt. Hon behlver mycket tid och jag tänker inte stressa med hennes utbildning. Jag har planerat in några starter i hoppning för henne. Jag vill hoppa en felfri LB med henne innan året är slut och starta någon dressyr. Innan sommaren ska hon samla rutin och hoppa LD och LC.

Tävlingsplaneringen ser ut som såhär...

29 Januari, Pay and Ride i sörmon. Suprce går LB:1 och Roddan går LA:P1 eller Lagtävlansprogrammet.

5 Februari, Lokal ponnyhoppning i Örebro. Haley ska hoppa LD och LV avd.b.

18 Februari, Lokal ponnyhoppning i Filipstad. Haley hoppar L:D+ och LC avd .b.

19 Februari, Regional ponnydressyr i Åmål. Suprive går LB:1 och Roddan LA:P1 och LA:P2.

12 Mars, Lokal ponnyhoppning i Mariestad. Haley ska hoppa LD och LC avd.b

18-19 Mars, Regional ponnydressyr på Hammarö. Suprice ska gå LB:1 och LB för ungponny om klassen finns. Roddan ska eventuellt med, det bror på om vi blir godkända i Åmål eller inte. Blir vi inte godkända i Åmål så går han LA:P1 båda dagarna om klassen finns.

25 Mars, Nationell ponnydressyr i Filipstad. Denna tävling åker jag på om Roddan och jag är godkända vid tidigare starter och kvalade till nationell klass. Roddan går de två klasser som finns på tävlingen isåfall.

9 April, regional ponnydressyr i Kil. Suprice går LB:1 och Roddan går eventuellt LA:P1.

15-16 April, lokal, regional och nationell ponnydressyr i Sunne. Roddan ska med och gå de klasser som passar honom. Suprice ska med om hon inte redan är kvalad till chamipnatet eller om de ha LB för ungponny.

22 April, lokal ponnydressyr i Rosenjö, Suprice går LB:1.

7 Maj, Nationell ponnydressyr i Eskilstuna. Roddan går någon klass.

20 Maj, ponnyhoppning i kristinehamn. Haley kanske hoppar LC och kanske LB om allt känns bra, annars LD och LC. Kanske att Roddan eller Suprice får följa med också, vem vet..

27-28 Maj, Nationell ponnydressyr i Kumla. Roddan går de klasser som passar.

3-6 Juni, Nationell ponnydressyr på Sörmon. Roddan går de klasser som passar, SUprice startar om det finns LB för ungponny eller en LB:1.


Vi får se om allt går som planerat, man kan ju alltid hoppas iallafall :D


Likes

Comments

Icke hästrelaterat, Vardag

Stalledig idag vad jag har tänkt än så länge. Så jag tänkte passa på att göra ingenting, om det nu går. Tänkte eventuellt skriva ett personligt brev och CV till en jobbansökan. Jag har velat fram och tillbaka om jag ska söka med jag tror att jag skickar in. Idag har det varit en låång dag i skolan, minst sagt. Jag har var trött hela dagen och det har känts som att jag inte fått något gjort. Jag såg förresten att bilderna som jag laddade upp igår, inte hamnade så man såg dem bra.. Så här kommer dem igen.


Yes, jag sitter just nu vid tvn och tittar på favoritserien Greys Anatomy samtidigt som jag gör ett inlägg här. Det är ju lite svårt att skriva om dagen när jag inte har gjort något mer än att gå i skolan.. Förresten, i helgen kommer förhoppningsvis lite nya bilder här på bloggen, som det ser ut just nu iallafall. Imorgon ska alla hästar ridas, alltså Roddan, Suprice, Haley och sen även Serena som jag ska visa på lördag.Jag hade även tänt att åka till kyrkan en sväng. Hoppas att ni har haft en bra dag och får en fin kväll! Kram

Likes

Comments

Häst, Vardag

Hej på er! Ovan är tre bilder från dagens ena ridpass. Jag fick ändra planen lite för idag. Tanken var att jag och Suprice skulle träna för Susanne men på grund av det dåliga väglaget så ville jag och mamma inte åka IT med transporten. Istället fick Suprice gå ett pass med lite bommar. Jag hade trav och galoppbommar på volt vilket jag tycker är bra då man kan jobba så mycket med att få undan borgarna. Jag red även Haley efter Suprice. Jag började med båda att checka kontrollen, att det går att både trycka på och samla upp. Gasen funkar väldigt bra på båda! Suprice vill helst galoppera i full fart hela passet men efter några varv fick jag stopp på henne, jäkla ponny alltså 🙈. Haley har också är också lätt på gasen och springer gärna ifrån arbetet så det gäller att hela tiden tänka på att hon inte får springa ifrån mig. Får hon lillfingret, tar hon hela handen. Över bommarna jobbade jag först i traven. Jag hade alltså travbommar med 1 meter emellan vid A och galoppbommar med 3 meter emellan vid C. Det funkar även att trava över galoppbommarna men då med två steg emellan varje bom. Så jag travade som sagt över bommarna åt båda håll först. Sen travade jag över bommarna vid A, fattade galopp vid E, galloperande över bommarna och bröt av vid B, samma sak åt båda håll. Här märks det väldigt väl vilken sida som hästarna sitter fast i! Suprice är nu väldigt loss och fin i båda sidor, hela hon känns mjuk. Haley är ganska stel och sitter mer i vänster än i höger. Sen går hon ofta emot skänkeln när det blir jobbigt vilket försvårar arbetet lite. Jag avslutade med att skutta lite över en sockerbit med bom framför och bakom som stod på långsidan. Haley fick lite bråttom medansvar Suprice går i sin lugna galopp igenom. Jag är väldigt nöjd med Suprice, hon kändes väldigt fin. Haley reds förresten på hackamore vilket känns bättre på det sätt att hon var lite lugnare dock blir hon lite stark på hinder. Jag får fundera på den karamellen om vad jag ska ha helt enkelt.

Yes, nu är även skolan igång. Jag hade tre lektioner och fick två nya uppgifter. Gymnasiet är så kul, eller något sånt.. Imorgon går jag lång dag, 8-16 och jag är inte alls taggad. Tänkte försöka komma upp ut sängen direkt när klockan ringer. Nu ska jag titta på ett eller två avsnitt av one tre hill innan jag släcker lampan. Godnatt med er! 💗

Likes

Comments

Allmänt, Häst, Vardag

Det finns nog inget bättre än att dö i soffan en stund, eller några timmar 😉 Nu är jag hemma förresten. Vi åkte från min morbror kl 9 imorse. Påvägen hem stannade jag och mormor på Marieberg i Örebro och bytte ett par skor. Jag hittade även en stickad tröja som fick följa med hem. Innan jag sen åkte hem från mormor så fick bilen en tvättning, det behövdes kan jag säga! Jag har inte tvättat bilen någon gång sen jag tog körkort.. men nu är den ren och fin! ☺

När jag kom hem bytte jag och och tog in den gula galningen, Suprice. Hon var lugn mot vad jag trodde att hon skulle vara. Hon brukar vara lite stelare i vänster sidan men idag var hon mjuk i båda sidor och blev nästan istället lite svår att hålla på plats. Jag började passet med övergångar och tempoväxlingar så att hon skulle lyssna på mig. Sen red jag delar ur LB1, det är ju inte länge kvar till debut på banan för i år. Det vi måste jobba allra mest på är nog mellantraven då hon inte riktigt har styrkan ännu men vi jobbar på det. Just nu känns en tävling ganska långt bort men jag hoppas att det bror på dagsformen 😉
Suprice hade idag träns, pannband och lyckoängel från Farriers Creations. Pannbandet och ängeln har jag designat själv ☺

Åter till början av inlägget, att dö på soffan. Det har gjort nu de senaste timmarna.. Borde egentligen göra något vettigt men det är så skönt att bara ligga här 😍
Imorgon börjar den sista terminen på gymnasiet, då med en kort skolvecka. Jag är ju ledig på fredagar så jag går bara i skolan två dagar. Imorgon börjar jag sent, 12.30 och går till 15.50. På torsdag har jag skola mellan 8 och 15.50. Nej, nu ska jag ta tag i livet och hoppa in i duschen. Hopps att ni mår bra förresten! Kram 💗

Likes

Comments

Icke hästrelaterat

Nu lider denna måndag till sitt slut och det är dags att sova. Idag har jag som sagt varit med mina minsta kusiner hela dagen. Vi har kollat på Frost, sjungit julsånger, sjungit barnvisor, spelat spel, varit ute i snön och lekt en hel del. Att vara med barn är ju väldigt roligt ändå! 😀 Imorgon åker jag och mormor hem efter frukost. Vi ska byta ett par skor på Marieberg och sen är dagen helt oplanerad. Hästarna går lektion imorgon men kanske att Suprice får sig ett lättare pass så att hon sköter sig på kvällen 😜
Godnatt 💖

Likes

Comments

Allmänt

Hej på er! Hoppas att ni mår bra! Jag är ganska förkyld med mår annars bra. Sist jag skrev något här var i torsdags, det var några dagar sen. I torsdags kväll var jag på resturang med Wilma. Vi åt god mat och pratade länge. Precis vad vi behövde 😀
I fredags var jag i Lungsund och sjöng, det gick bra trots att jag var lite hes. Efter gudstjänsten var det grötlunch i församlingshemmet. Jag åkte sen hem till pappa en stund innan vi fick folk hem på kvällen.

I Lördags tog jag lite sovmorgon innan två hästar skulle hoppas. Jag började med Suprice. Mamma har sagt att hon har varit lite busig på lektion och dragit iväg ibland. Jag förstod verkligen vad hon menade. Suprice drog iväg några gånger med mig också under passet.. dock hoppade hon bättre än vad jag trodde att hon skulle göra. Haley hoppades efter. Hon kändes fin när hon fått föra av med all överskottsenergi. Hoppningen blir bättre och bättre. Det svåra är att hon har huvudet väldigt högt vilket gör att det ibland är svårt för henne att se hindret. Hon är bättre på hackamore så jag ska ta det nästa gång.

På kvällen/natten var jag chaufför tillsammans med Wilma. Vi var hemma runt 2. Igår, söndag gick jag upp efter nio, packade väskan och åkte till bjurtjärns kyrka på mässa. Sen så hämtade jag upp mormor och åkte till Nykvarn. Jag och mormor är barnvakt idag åt mina kusiner idag. Och imorgon åker jag hem igen. På onsdag börjar skolan och sista terminen på gymnasiet. Kram 🤗

Likes

Comments

Icke hästrelaterat

Gokväll 💖
Jag, Hanna och Ella var som sagt på bio under eftermiddagen. Jag är ju lite såld på filmer med mycket musik i så jag tog med tjejerna på den animerade filmen Sing. Jag tyckte att filmen var väldigt bra för att vara animerad. Och ja, jag var nog äldst av de som såg på bion men man är inte äldre än vad man gör sig 😉

Efter bion åkte vi hem en stund och sen kom Wilma och hämtade mig. Vi inte mer till Karlskoga och åt på Joan's, en sen födelsedagspresent 😍🙏🏻 Det är såå gott dör tycker jag och även en trevlig miljö. Imorgon ringer klockan ganska tidigt. Ska släppa ut hästarna innan jag åker till Lungsund och sjunger.

Föresten, titta vilken fin bild jag fick från faster som är utomlands 😍 Tack bästa! ❤
Godnatt!

Likes

Comments

Icke hästrelaterat

Jag har för en stund sedan klarat teoriprovet för BE-kortet. Där av har jag inte varit så aktiv här. Har pluggat i några dagar. Har körprovet i mitten av februari. Idag går mina hästar med på lektion så jag har ingen att rida. Är istället på stan i Karlskoga. Har fikat, ätit och shoppat lite med Hanna. Snart kommer även Ella och då ska vi på bio. Mysigt! 💕 Tittar in här lite senare sen 💖

Likes

Comments

Allmänt

Godmorgon! Det här inlägget kommer en dag försent men jag var så trött igår så jag orkade helt enkelt inte skriva något här på kvällen. På morgonen igår så tog jag in Haley för att rida henne. Hon hade varit så snäll och rullat sig i leran innan det frös på.. Det var hänt väldigt mycket med henne under hösten! Sara har ridit henne då jag kände att jag inte riktigt hann med. Hon har gjort ett fantastiskt jobb med Haley då hon är mycket bättre och lättare att rida nu. Hon kan samla ihop galoppen och springer inte bara iväg. Hela hästen har mognat känns det som. Nu när jag rider är hon stadigare i formen än vad hon var innan sommaren så jag kan sitta där med ett bra stöd i handen istället för att hela tiden försöka få henne ärlig till handen. När jag rider så gör jag samma sak varje pass så att hon ska känna sig trygg och förstå vad jag vill utan att det blir protester först. Jag börjar i skritt att göra halter med jämna mellanrum och strävar efter att hon ska stå still, vänta på mig och vara kvar i handen. Hon gör det bara bättre och bättre! I traven gör jag mycket skrittövergångar på olika linjer och vill då att hon ska bära sig själv i övergången. Hon tar gärna ner huvudet, blir i framvikt och tappar benen bakom sig. När hon får upp huvudet lite och trampar under sig blir det mycket bättre. Det är något vi måste jobba mer på! Galoppen tar jag bara korta sträckor. Antingen något varv på mittvolten eller runt fyrkanten. Galopperar jag längre sträckor blir hon gärna lite springig. Jag försöker att ställa och böja både utåt och inåt i galoppen så hon blir lite mjukare. I nuläget biter hon helst tag i innertygeln och skickar ut ytterbogen åt bägge håll. Det kommer ta längre tid att få till henna då hon har väldigt stor gång men det är bara att jobba vidare.

Efter stallet var klart åkte jag till Lungsund och hämtade massor med energi. Sen åkte jag hem till Ella och sov här inatt. Jag ska snart åka till kyrkan en sväng och kolla på låtarna till på fredag då jag sjunger i Lungsund på förmiddagen. Sen åker jag hem och rider. Suprice ska träna för Susanne ikväll. Ha en bra dag! 💕

Likes

Comments