Godmorgon! Är ni vakna? Pigga och glada.
Såg nyss att det var ett år sen jag skrev ett inlägg där jag nämnde att jag var påväg till Jönköping och Elmia horseshow. Jag gör precis samma sak just nu. Denna gång bara över dagen istället för en hel helg. Jag fick rycka in och jobba kväll/natt på ungdomsgården i Storfors igår. Började halv tio och slutade kl två. Det var nattöppet, därför slutade jag så sent. Körde hem min lillebror till Kristinehamn och hämtade en kompis i Karlstad innan jag var hemma halv fem. Vid fem åkte vi hemifrån mot Jönköping. Som tur var så sov jag några timmar när jag slutade på skolan igår. Och någon timme i bilen. Mina hästar vilar i helgen, istället ska jag handla lite nytt till dem. Nya benskydd och ett tävlingstäcke står på shoppinglistan men jag hittar säkert något mer roligt. Uppdaterar er under dagen! 😀

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ibland måste man inse att man inte har all tid i världen, även fast man vill ha det. Jag måste göra ett val, helst innan denna vecka är slut. I dagens läge har jag fyra hästar att rida och jag har egentligen bara tid för tre. Roddan är äldst och kommer vara kvar hos oss så länge han lever. Han mår bra av att röra på sig kontinuerligt, både hans kropp och knopp mår bäst av det. Eftersom jag ridit högst klasser på Roddan så kommer jag fortsätta att rida och tävla honom. Han har mycket kvar att lära mig! Jag trivs med Roddan på alla sätt, han är så personlig och har sitt eget sätt att vara på.

Laser och jag är väldigt nya för varandra och jag har ju precis valt att ta honom, därför finns det inte på kartan att ge upp honom. Han är den storhästen jag ser mig tillsammans med i framtiden. Finns inte så mycket mer att säga om det.

Suprice är min lilla prinsessa, den häst jag har starkast band med just nu. Jag har ridit henne i 1,5 år och vi känner varandra väldigt väl vid det här laget. Suprice är en ponny som har utvecklats mycket hela tiden. Vissa domare tyckte till en början att hon hade lagoma gångarter som räckte till lätta klasser. Men hennes gångarter har hela tiden blivit bättre med styrkan. I slutet har hon fått bättre och bättre kritik på hennes gångarter. Senast stod det i protokollet att hon har en fin mekanik. Suprice är en väldigt korrekt ponny, hon vill alltid göra rätt vid rätt tillfälle. Hon plockar tex mycket poäng på hennes korrekthet när vi tävlar. Ska hon fatta galopp vid A och jag ger henne hjälpen precis innan så tar hon den direkt och fattar galopp vid A. Efter sommaren valde jag att starta LA:1 med henne, en klass som hon egentligen ska gå som 6-åring, hon är 5 år nu. Jag hade haft henne hemma i två veckor efter semester och uthyrning, och hon går in och levererar en superfint program på 73%, helt galet fina procent för att vara första gången. Sen har hon fortsatt att imponera med 69% och 72% av olika domare. Nu har vi börjat lite med skolor och de gör hon ganska bra redan. Även fast jag bara rider henne 3 dagar i veckan så känns det inte långt borta att kunna starta LA:P1. Speciellt inte om hon fortsätter i samma utveckling.

Haley är den häst jag ridit längst av dem jag har nu. Jag red in henne som 3-åring men tyvärr har hon alltid varit den som fått backa och väntat när jag inte har haft tid. Hon har fått vila i perioder när jag har prioriterat de andra, därför ligger hon lite efter i sin utbildning. Haley har fina gångarter som kommer bli bättre och bättre ju starkare hon blir. Hon har en bra inställning till arbete sålänge hon är fokuserad på uppgiften. Hon har lite svårt med galoppen än men det kommer som sagt med styrkan. Haley har gjort fina resultat tillsammans med mig under året i både dressyr och hoppning. Det som är så bra med henne är att hon funkar i både disciplinerna. Hon kan blir precis vad man gör henne till!

Så, nu kommer vi till den svåra delen. Ska jag behålla Suprice eller Haley. Suprice är den som ligger mig närmast hjärtat trots att hon är mycket mindre, vilket är en nackdel. Suprice ligger före i utbildningen och kommer att kunna åka på samma tävlingar som Roddan nästa år. Haley där emot är större och kommer med rätt matchning kunna gå bland storhästarna sen när ponnyåren är slut för min del. Behåller jag Haley så kan jag ha henne längre medans om jag behåller Suprice så måste hon säljas nästa år istället. Det är skitsvårt det här. Jag vill ju egentligen ha tid för dem men jag får inte ihop det så länge som jag jobbar så mycket som jag gör. Och jag måste ju faktiskt jobba för att kunna leva. Jag får fundera på detta några dagar till. Nästa vecka har jag bestämt mig för att vara ledig tre dagar och då ska en försäljningsfilm göras. På vem av tjejerna det blir återstår att se 💁🏼

Likes

Comments

Torsdag igen, känns som att det var igår jag skrev något här men så är ju inte fallet. Jag har precis haft min första lektion för dagen och har nu en liten rast. Perfekt tid att blogga på! Uppdaterar lite kortfattat om vad som hänt. Red min superfina prinsessa, Suprice i måndags och igår. Det är ju helt galet vilken utveckling hon gör hela tiden. Det känns som att hon kommer kunna starta LA:P1 efter vinteruppehållet om hon fortsätter utvecklas i denna takt. Haley fick röra på sig igår, duktig hon också. Det har hänt en del med hennes galopp den sista tiden. I ena varvet orkar hon nu samla ihop sig på ett helt annat sätt än innan. I höger går det fortfarande snabbare när hon jobbar med bak. Det går att samla upp henne men då försvinner kvalitén och hon jobbar då inte med bakbenen på samma sätt. Hennes trav blir oxå bara bättre och bättre ju starkare hon blir. Extra roligt att rida henne igen när det går så bra. Mamma har ridit henne i två veckor, därför har jag inte ridit.
Jag hann även med Laser igår. Jag hittar fler och fler knappar för varje gång jag rider. Igår blev han lite sur på mig när jag försökte sätta mer tryck i honom. Jag tror faktiskt att han har mer humör än vad man tror. När jag lägger till spöt lite försiktigt så blir han direkt sur och vill inte alls gå fram, och jag duttar med spöt just för att han ska gå fram. Han tycker att det blir väldigt jobbigt då eftersom han måste ta i mer. I detta läge måste jag lära mig att känna av honom så att jag inte rider på för mycket, vill inte ha en spänning i honom. Men han får klart godkänt, han är helt underbar att rida!

Bilderna är ifrån helgens tävling, visst är han fin! 💖

Likes

Comments

Hej måndag och hej på er som kikar in här. Jag har haft så mycket att tänka på i helgen och därför skriver jag lite här först nu. I skrivande stund har jag ca 10 minuter kvar tills första lektionen börjar. Jag är på Vargbro hela denna vecka och har idrott.
Spolar tillbaka tiden lite och tar igen det jag inte har berättat här. I fredags tog jag ännu en hästfri dag. Istället var jag med pappa till Lundsbergs skola på kvällen där det var öppethus under helgen. Lördagen spenderade jag i kyrkan, jobbade först på ett dop i Bjurtjärn och sen i Lungsund där mitt kusinbarn Astrid döptes. Efter dopet åkte jag direkt hem och tog in Laser. Vi åkte en sväng till Rosensjö där jag red igenom honom inför söndagens tävling. Det svåra med Laser är att han är så försiktig och rädd. Det är ingen häst man kan bli arg på då han nästan aldrig gör något för att vara vrång, utan mer för att han är rädd och osäker. Själva ridpasset gick helt okej. När han slappnar av så är han väldigt fin, men lite svår att påverka när han blir allt för spänd. Vi känner ju inte varandra än, vilket gör att vi måste hitta varandra innan allt stämmer. Han passade på att snygga till sig lite innan passet så jag fick borsta en hel del 💁🏼

Igår, söndag var jag och Laser iväg på vår första tävling tillsammans. Jag hade inga större förhoppningar eller krav just med tanke på att vi inte känner varandra än. På framridningen till första klassen, LC:2 kändes han lite spänd till en början men slappnade av efter en stund. Inne på banan var han inte alls så spänd och försiktig som jag trodde att han skulle vara. Jag tyckte att han kändes lite seg men på filmen såg han superfin ut. Vi red ihop över 72% och vann klassen. Jag var helt överlycklig och vi kom tillochmed runt ärevarvet. Laser är livrädd för rosetter och tycker att ärevarv är superläskiga, speciellt om man måste springa först.

I andra klassen var känslan inte alls lika bra. Han var super innan jag fick startsignal. Kanske att jag börjar rida på ett annat sätt då. Han kändes iallafall lite segare i LB:1. I mellantraven gick han inte riktigt fram tycker jag och det kändes som att han gick emot min ytterskänkel. Men ibland tror jag att det syns mindre än vad det känns. För poängen var bra. Vi red ihop 70% och kom på en delad andraplats. Även fast känslan inte var på topp i andra klassen så är jag supernöjd med vår debut tillsammans.

Nu ska vi lära känna varandra ännu bättre. Jag har Laser igen på onsdag. På torsdag åker vi till Pia och tränar, äntligen 😀Det ska bli så kul att vi höra vad Pia tycker om honom, för jag är ju helt kär!
Veckans är fortfarande ganska oplanerad för min del, förutom jobb då förstås. Eller när jag tänker efter så har jag ju något att göra efter jobbet alla dagar. Idag ska Suprice ridas när jag kommer hem, sen ska jag följa led och hämta 4 av våra unghästar. Ha en fortsatt bra dag och en fin vecka!

Likes

Comments

30 minuter mellan lektionerna och vad passar då bättre än ett inlägg här? Hur mår ni? Jag mår bra, piggare än vanligt vid den här tiden. Vet inte vad som hände med "ska försöka vara ledig torsdag och fredag" då jag jobbar ändå, har aningens svårt för att säga nej ✌🏻 Hur som helst så är jag på vargbro idag, imorgon och hela nästa vecka. Är vikarie för en idrottslärare. Igår och i tisdags jobbade jag på Granngården. Har både roliga och tråkiga nyheter att berätta för er. Börjar med de bra. Jag red Roddan i tisdags och han kändes helt fantastisk. Det var lite som en dröm. Han gjorde allt jag bad honom om och det kändes så enkelt alltihop. Var riktigt taggad på att rida honom igår men han fick nya skor och blev tyvärr inte fräsch efter det. Han staplar fram och ser ut att han väldigt ont. Han flyttar gärna inte ens på sig i boxen. Så himla trist då vi skulle rida finalen i elitserien i helgen. Men ibland för det dåliga något förhoppningsvis bra med sig. Jag blir inte tävlingslös på söndag ändå. Mamma hade tänkt att sno tillbaka Laser och starta honom i Rosensjö. Men istället gör vi ett ryttarbyte och så startar jag istället. Vill egentligen åka med Roddan men eftersom han inte var bra imorse så känns det elakt mot honom även fast han kanske är bra imorgon. Det viktigaste för mig är ju ändå att han mår bra! 💖

Och hur känns det med Laser då? Jo, jag red honom igår och hade då mamma som stöd på läktaren. Det är så bra ibland för då kan hon flika in lite om det är något som hon ser. Sist när mamma hjälpte mig så skulle jag sätta mer tryck i honom och rida på mer framåt. Men igår var han redan så framåt i sig själv så istället fick jag samla upp honom lite. Det är en både härlig och häftig känsla att sitta på honom. Han rör sig mycket men är redan ganska reglerbar. Man kan både trycka på och samla upp. Jag hoppas att jag får behålla honom, han är underbar att både hantera och rida. 😇

Idag är det mycket jobb på schemat. Är först på skolan till 15.10, sen ska jag iväg och sjunga till 16 och efter det ska jag städa åt kommunen. Fullt upp med andra ord. Hade hoppats på att kunna åka till kyrkan idag med det hinner jag inte med som det ser ut nu. Får ta det en annan dag helt enkelt. Jobbar där i helgen men det blir inte riktigt samma sak som att åka dit och bara ta det lugnt en stund.
Ha en bra dag! 🌸

Likes

Comments

Gokväll! Hoppas att ni har haft en bra dag. Jag tog lite sovmorgon imorse, duschade och åkte sen till Granngården där jag har jobbat idag. Direkt efter jobbet åkte jag hem på styrelsemöte för ARS. Efter det så har jag städat lite inne i stugan. Har en hel del kvar. Det blir bara en kort och tråkigt inlägg idag. Det har ju faktiskt inte hänt så mycket. Ni får lite bilder på mitt vilddjur och stökar till istället.

Han är så himla go lilla Alvin, iallafall när han inte leker. Han vill gärna ligga i knät och sova. Så nu ska vi sova båda två. Kram och godnatt 🌸

Likes

Comments

Börjar såklart med gårdagens hopptävling dit Suprice fick följa med. Allt som har med hopptävling att göra är väldigt nytt för Suprice. Hon är mest van framridningar där det är lungt och lite hästar. På hopptävling går allt mycket snabbare vilket gör att fler ekipage rider fram samtidigt. Hon blev lite spänd och hade svårt att slappna av när det var mycket hästar. På framhoppningen var hon bättre men tog chansen några gånger att försöka sticka iväg. Hon hoppade alla 3 hinder på framhoppningen utan några som helst problem. Kanske att hon stod emot lite första gången men sen var det full fart. När hon kom in på banan så stannade hon upp och tittade sig omkring, hon blev helt chockad stackarn. Hon är ju van med dressyrstaket och inte massa hinder. På första hindret kom hon lite fel vilket gjorde att hon stannade och landade mitt i hindret. Hon stannade sen två gånger till på samma hinder och vi blev uteslutna. Styrde på hinder no.1 igen och då hoppade hon. Jag valde att göra en omstart då hon behöver rutin. Hon hoppad då första hindret utan problem, stannade en gång på tvåan och vägrade sen ut sig på trean. Hur som helst så är jag väldigt nöjd och stolt över henne. Jag hade inga som helst förväntningar och kan inte förvänta mig mer av henne eftersom hon aldrig gjort detta tidigare. Suprice vill nog springa fint på dressyrbanan istället 😜

Idag var det dressyrtävling för Roddans del. Vi startade andra omgången av elitserien som går i LA:P2. Jag har faktiskt bytt klubb från Alkvettern till Ryttarsällskapet Grums för att kunna delta i laget i elitserien. Roddan kändes lite seg på framridningen och ville helst stå still och försöka kissa. Han har en rutin att han måste kissa och bajsa innan varje start. Farbror blir lite nervös. Trots att jag gjorde mina tempoväxlingar och övergångar så kändes det som att han gick och tryckte emot lite. Inne på banan var det samma sak. Han gör såklart allt han ska men det blir inte med det där lilla extra som jag önskar kom fram. Jag måste bli bättre på att inte driva ihjäl mig när han blir seg för då blir han bara värre. Var ganska nöjd med ritten när jag kom ut från banan men kände kanske att vi kan göra det med mer energi. Vi red ihop över 67% och placerade oss som 5a. Blev såklart väldigt nöjd när jag såg procenten. En domare tyckte även att han hade bra bjudning. Tur att han inte ser lika seg ut som han känns 👍🏻

Till andra klassen, FEI Inledande kändes han mycket bättre. Mer framåt och lättare för hjälperna. Som tur var, fick vi gå in i ridhuset två ekipage före oss. Då hann han att stå och kissa under ett ekipage. Det tar som sagt tid.. Inne på banan var han framåt i första delen av travprogrammet. Sen blev han lite segare men inte alls lika seg som i klassen innan. Galoppen kändes bra. Vi fick en miss i första mellantraven där han fattade galopp först men annars var allt ganska bra. Ett enkelt byte och en sluta som jag märkte blev lite svajigt. Men supernöjd när jag skrittade från banan, klappade om Roddisen och grät en skvätt. Ja, så fin kändes han. Poängen landade på 65% och det räckte till en seger i klassen. Domaren tyckte att han blev lite låg i formen ibland och det är ju något vi måste träna på. Han är bygd lite i nerförsbacke och jag tror även att jag kanske släppte ut honom lite när han inte tog skänkeln. Men det är bara att jobba vidare. Han gör mig iallafall inte besviken, bästa farbror ❤️

Nu ska jag ladda om för en ny jobbvecka. Är redan bokad 5 av 7 dagar. Förhoppningvis är jag ledig torsdag och fredag. Jag hoppas verkligen det. Under veckan, förutom att jobba så ska jag rida en del, och tävla mes Roddan på söndag. Hoppas att du som läser har haft en fin helg! Kram 🌸

Likes

Comments

Godmorgon! Här blev det inget inlägg igår. Var så himla trött, somnade i soffan i stallet en stund när sista hästen var riden. Jag jobbade iallafall 8-13.30 igår och sen hem till hästarna. Red Roddan först, som alltid. Han är alltid den som är "viktigast" så jag vill ha så mycket ork som möjligt. Sen är det även så att jag får bäst känsla på honom när jag tar honom först. De andra är mer lättridna vilket gör att han känns mycket tyngre än vad han är om jag har honom efter tex Suprice. Roddisen överraskade faktiskt igår. Han kändes superfin! Lydig och framåt. Det märks att han vet vad vi håller på med nu. Jag rider alltid fram på samma sätt, tempoväxlingar och övergångar och nu är han med på noterna på ett helt annat sätt. Det enda som vi inte fick till var högerslutorna. Jag tappade lite känslan i den första och fick sen inte till dem. Han blir antagligen lite lång i vänstersidan, min svaga sida. Men som tur är så ska mamma kika lite ikväll när jag rider så jag får hjälp med det som behövs. 🙏🏻

Suprice fick bara jogga lite igår i en låg form. Hon var lite seg så jag fokuserade mest på att få henne framåt och galopperade på lite mer än vanligt i galoppen. Just nu är jag påväg till Filipstad. Suprice och jag ska göra vår livs första hopptävling. Det kan gå precis hur som helst. Önska oss lycka till 😇

Likes

Comments

Har varit så galet trött nu i några dagar, kan kanske bero på lördagens festligheter 🤔 Men jag kör på precis som vanligt ändå. Igår jobbade jag på Granngården igen, första gången efter sommaren. Inventerade på hästavdelningen hela dagen så jag hade att göra men blev inte klar. Antingen var det mycket saker eller så jobbade jag för sakta, vem vet. Efter jobbet hämtade jag Ella på skolan och sen åkte vi hem för att rida. Jag hade endast Roddan på schemat då jag skulle iväg och jobba igen sen på kvällen. Städar lite trappuppgångar åt kommunen i Storfors. Roddan Fick prova ett nytt träns som jag fick hem igår. Jag köpte det till Laser egentligen men farbror fick såklart prova först. Han kändes fin och verkade trivas på de. Han var lätt och fin i handen hela passet, något jag verkligen uppskattar! Men känslan var ändå inte på topp, för man kan ju inte alltid få allting, ellerhur? Jag upplever att han går och trycker lite mot skänkeln när jag rider med sporrar eller om han blir tjurig för att jag kommer åt honom för när han väl släpper till så är han helt underbar. Han var till en början sådär att jag var tvungen att säga till honom x antal gånger innan han mot slutet gick som tåget. När han väl är där så är det en så härlig känsla. Jag kan då "åka med" på ett helt annat sätt och behöver inte påminna honom att gå fram för det gör han så bra då ändå. Slutet av passet är jag riktigt nöjd med men jag tror tyvärr inte att känslan kommer vara samma imorgon då han fått vila idag. Antingen är han lite seg eller så är han precis som jag vill ha honom, framåt och lyhörd. Det är väldigt olika det där. Det känns dock att det är snart 14 dagar sen som vi fick hjälp av Pia. Jag tappar lite det som vi tränade på. Beroende på hur han känns på söndagens tävling, kanske vi bokar in en akut-träning innan tävlingen nästa helg, vem vet 😜 Vi, eller rättare sagt, JAG, behöver komma tillbaka på rätt spår igen.

Idag har jag inte fått så mycket gjort. Lämnade in bilen och kärran på service imorse och jobbade sen på förskolan viken 7.30-16 innan jag hämtade ekipaget igen. Åkte förbi kyrkan påvägen hem och kramades lite. Jag är nog en person som aldrig kan få nog av kramar 😇 Det är så skönt att bara kunna svänga förbi kyrkan och fylla på energitanken när det behövs. Hemma nu på kvällen har jag endast legat i soffan och även lagat mat. Ska försöka sova här strax. Har skaffat en katt som oftast håller mig vaken om nätterna.. imorgon jobbar jag på Vargbroskolan och ska där efter rida tre eller fyra hästar. Vi hörs kanske imorgon. Kram och godnatt 🌸

Likes

Comments

Hej! Medans jag sitter med färg i håret hos frisören så kan jag ju passa på att skriva lite här. Min söndag bestod av jobb, roligt jobb. Igår jobbade jag på Vargbroskolan 8-13.30 och sen åkte jag hem till Runsås och tog tag i hästarna. Först red jag Roddan som kändes fantastiskt fin. Han gjorde precis som jag ville hela tiden. Så rolig att jobba med. Vi jobbade med mycket övergångar och tempoväxlingar. Stämde av skolorna och de funkar bra. I slutet av passet gjorde vi mycket enkla byten, både från rättvänd och förvänd galopp. Jag måste få farbror att skritta direkt istället för att småtrava lite innan skritten. Sen ska han inte dyka heller. Det är lättare från rättvänd galopp. I den förvända får jag tänka att jag ska göra halt, då skrittar han direkt, annars vill han gärna trava några steg. Idag var han lite grinig. Jag vet inte om det berodde på att jag tog honom direkt på morgonen eller på att jag hade sporrar idag. Lär ju aldrig få ett svar på den frågan så vi gjorde det bästa av situationen. I slutet kändes han iallafall fin. Mjuk i sidorna och lydig. Jag hoppas dock på en lite bättre känsla imorgon ✌🏻

För en några timmar sedan satt jag hos frisören, nu är jag i hockeyhallen och kollar på BIK och fortsätter inlägget här.
Jag har länge suktat lite efter Laser som mamma har ridit och tävlat. Det är en häst som varit i vår ägo sen han var liten. Igår var dagen då jag äntligen fick ta över honom på obestämd tid. Han är 5 år och en riktigt nallebjörn att hålla på med. Laser ger mig en himla härlig och kraftfull känsla i ridningen. Han är känslig på ett bra sätt, har lätt att samla ihop sig och svarar minst lika lätt när man vill få fram honom. Igår red jag mest runt lite för att känna av hur han fungerar. Idag försökte jag sätta lite mer tryck i honom med hjälp av mamma på marken. Eftersom hon känner honom, vet hon hur han fungerar och hur man ska göra för att få honom att arbeta på rätt sätt. Jag tycker att det rör sig mycket på ryggen i traven så därför lägger jag gärna ner tempot lite. Mamma vill hellre att jag trycker på så att han tar i mer med bakbenen och då blir lättare att sitta på. När jag gjorde som mamma sa, kändes det mycket bättre. Vi ska lära känna varandra ett tag till och har vår första tävling den 4e november. Jag har honom 3 dagar i veckan, när han inte går lektion och ska rida honom på fredag igen. Fina fina Laser 😍

Suprice red jag igår och hon fick hoppa lite. Vi ska faktiskt iväg på vår första hopptävling på lördag. Det är med skräckblandad förtjusning som jag åker med henne. Jag har verkligen ingen aning om hur det kommer att gå.. Hon hoppar iallafall fint hemma när hon är på bra humör. Lägger hon sto-sidan till så får man fjäska lite 😜 Tanken med Suprice nu framöver är att hon ska säljas. Dock är det inte bråttom att bli av henne då hemmet är viktigt för oss. Blir hon kvar så fortsätter vi att träna och tävla som vanligt.

Nu drar nästa period igång. Vi hörs en annan dag!

Likes

Comments