Inte så svårt att förstå vad jag talar om här. Jag tror det kommer komma en tid då vi alla börjar ledsna på detta, en tid då folk slutar leva i allt som bara är, och följer normaliseringen av allt i detta samhälle.

Vad är då jag? jag är en individ. En individ som började ta mitt ansvar. Hur började det? Jag började följa djurens rätt på facebook, där såg jag någon hemsk video, inte det värsta slaget, men ändå hemsk. samtidigt började jag få kunskap om miljö och dess påverkan. I den lilla stunden började jag smått. Jag sa till Daniel att "nu måste vi börja tänka på vad vi äter" och det gjorde vi, med att enbart köpa svenskt kött. Och visst kände man sig duktig?

Sedan vart jag gravid, rena rama illamåendet från... uäck. Jag hatade allt kött, allt kött smakade dött och ruttet. Vilket gav mig en skjuts i att inte äta kött. Efter graviditeten gav jag mig själv en utmaning, jag skulle sätta mig ner och kolla på alla dessa hemska videos. Alla dessa som florerar på facebook. Sagt och gjort, och jag mådde inte bra, inte ett dugg. Jag hade ångest i flera dagar, klump i magen och en känsla av att jag hade gjort något fel. Nu vet den där ågren känslan? I hate it. Iaf så vart det DEN saken som satte stopp för mig vad gäller kött. Jag kunde OMÖJLIGT äta något kött efter att ha sett dessa vidriga industrier. Omöjligt att jag ville vara en del av det, för det är just det man blir...Och det gick skit bra! jag uteslöt allt kött i rätterna och bytte ut det. Sedan kom nästa stolpe! bli medlem i alla dessa veggo grupper på facebook. Där fick jag läsa om så mycket som jag inte alls visste, vilket gav mig motiavation till att fördjupa mig i detta. Cancer? va? Jaha? så vi kan alltså klara oss HELT utan kött? och det vore det bästa? 

Helt plötsligt satt man på information som gjorde allt enklare. Animalier är faktiskt rent hälsoskadligt för människan
Och för äcklighetsfaktorn.. alla röda färger i godis (nästan) kommer från krossade honlöss?.. UÄCK! Miljöpåverkan var dubbelt så större än jag trodde.  Sedan kom jag tillbaka, fast kunde det igentligen inte bara ha räckt med djurens lidande? Jag är så glad att alternativen är många, och fler kommer vetenskapligt fram titt som tätt. Men man undrar verkligen, när ska enbart djuren vara motivationen. Även jag var där, den största förnekelsen, vägran i att förså hur det går till. Även om man säger "ja men jag vet redan det", så GÖR man inte det. Ingen normal människa kan titta på dessa videos, helhjärtat, om och om, för att sedan fortsätta äta kött. Det går bara inte, då vill jag nästan säga att man är emotionellt fel.

Jag är inte vegan, än. Jag utesluter inte mjölk och ägg, jag letar än inte heller alla animaliska spår i produkter. Jag är väl typ "lakto-ovo". Dock äter jag aldrig ägg som de är, eller mjölk. Använder det i saker, som bakning m.m. Jag är därmemot påväg, jag försöker fasa ut så mycket jag kan, för det är en process, det kan ingen säga emot. Vi har ofrivilligt blivit normaliserad till att kött SKA ätas. För att det är NYTTIGT.. tvärtom. Det är faktiskt inte alls bra för människokroppen med animalier. Proteinet kan ni få fram massa andra produkter! Som är renare och bättre för kroppen.

Jag är bara inte "där" än, dit där jag vet vad jag ska byta allt emot. All bakning, alla vanliga produkter, men jag försöker fasa mig vidare så mycket jag kan. Vi äter inte mycket som är rent animaliskt, ändå dock alldeles föe mycket för att samvetet ska må bra.

Det enda som är speciellt, är en viss vitamin, B12. Den är väldigt viktig för oss, och finns mest i animalier, därför är ett kosttillskott ultimat för veggokost. För dem som äter lakto-ovo är det inte lika, då de finns b12 i mejeri och ägg bla, men vegankosten. Alltid bra för den säkra sidan att kolla värdena ibland eller ta kosttillskott ändå.
Av denna anledning låter jag min dotter äta kött, hon är ett barn som inte skulle gilla kidneybönor, quinoa, bulgur och alla grönsaker som hon behöver för att kroppen ska må bra. Och jag tänker inte ge henne tillskott i denna ålder heller, däremot får hon mycket veggo hemma då hon äter kött i skolan. Skolans mat räcker gott för hennes intag. Och köttet är alltid försökt köpt med bästa hjärtat, det svider, men självklart må man tänka på barnens hälsa med. Men hon får rätt så mycket kunskap och förhoppningsvis tar hon eget beslut i rätt ålder.

Men hörrni! snälla. Jag ber er se över eran konsumentation. Sätt er och kolla på dessa videos. Föraök och tänk ETT enda djur som självmant VILL dö.. Det finns inte, att jaga är inte heller "gott" för djuret. Det är bara en dum bortförklaring, man leker dödslek med djuret enbart. Ge det en chans! ta en prov vecka för att se hur enkelt det faktiskt är.
Ingem kommer se djuren som levande individer om inte någon börjar.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Har man stressat som en tok så får hyn lida, och det märks så väl på mig. Dålig sömn, dåligt med matintag och stress så ini.. Gråglåmig i ansiktet och orenheter här och var samt mörka ringar under ögonen är. Min hy har inte heller stabiliserat sig efter förlossning för 5 månader sen, så huden är extra känslig för påfrestningar.

Men då är det så galet skönt med BRA produkter. jag vaknade 06 när Santino var hungrig, och verkligen kände hur orent ansiktet var och 2!! nya blemmor. Vart så less och klarade knappt av känslan! När han somnade klev jag upp och gjorde rent ansiktet och lade på härliga masker.

Glamglow supermud är super för oren hud. Porminimerande, renande, detoxing, uppstramande och rensande! alla egenskaper står på förpackningen, det gör det på alla Glamglows masker, så är du osäker så kolla på förpackningen.
Jag körde lite multitasking idag, men bara med den blå masken (thirstymud) som är SUPER hydration. Körde den under ögonen där jag börjat få små torr rynkor, den är plumperande och fuktboostande, och då menar jag galet med fukt, doftar underbart med.

Med multitasking kan du variera ansiktsmask beroende på vilket område som är i behov av vad. Jag behöver mer fukt än renande på många ställen, då kör jag fukt där. Det går att mulittaska med hur många som helst, sålänge du känner ditt ansikte! glöm aldrig att INTE torka ut fet hud bara, då blir du enbart mer glansig. Undrar du något får du gärna fråga!

Nu ska jag renskriva alla noteringar från veckans lektioner, har även "hemläxa", så idag ska en lätt neutral makeup läggas, ärr döljas och redovisas för lärarna.

Likes

Comments

Bilden talar för sig själv! Min oerhört magnifika makeup-väska. Proppad med härligheter och spännande produkter. Skulle lätt gifta mig med den!

Har hunnit medverka på två dagar, och har redan på dessa dagar fått galet mycket nya lärdomar. Varenda en på skolan är topnotch! Noga, konsekvent och proffesionell!
Ser så framemot dessa månader.

Likes

Comments

Det stämmer så! Jag börjar utbildningen till Makeup artist redan nu. Jag är så galet taggad! Ser framemot att lära mig ALLT, knyta massa kontakter och följa livets goda treats.

Jag kommer självklart jobba på Kicks under utbildningen, planen läggs upp för att passa både jobb och familjeliv. Jag håller dessutom på att får upp en Youtube kanal (jag veet), där får ni följa mig i min resa i MUA livet! delar med mig av härliga tips, mina musties och recenserar en massa gott. Kanalen har jag varit på G att starta länge, en arbetskamrat som fick mig småsugen! Men har inte haft data eller kamera, nu köps data in då jag läre vara uppkopplad på lektionerna de dagar jag inte kan vara i Stockholm.

Nu denna vecka ska jag ner och hämta min proppfyllda makeup väska 😍 så jag kan börja arbeta och få massa material med första lektionerna. 

yaws!

Likes

Comments

för att jag ska bli MUA! Till vintern påbörjar jag utbildningen på Makeup institute. Dreaaam ♡

Likes

Comments

Imorgon åker jag till stockholm över dagen och hoppas komma hem med finfina besked. Har jag tur har jag något roligt att berätta imorgonkväll. 🙄

Likes

Comments

Nu ska ni få ett tips för en flawless finish av sminket. Ett puder som är matterande och porminimerande. 

Resultatet var ÖVER mina förväntningar.

Clarins kit pore and matite. Helt sanslöst! Den trollar bort glans och gör huden babylen och alldeles perfekt blurrad! Kitet kommer även med blottingpapers, som du duttar på glansiga partier och absorberar överflödig glans. Den har ingredienser som är talghämmande och porminimerande.

Jag ber er verkligen testa, ni kommer bli så nöjd. Som finish och påbättrande under dagen. Passar all hy, super för fet och oljig, men över för er som vill ha flawless resultat.


Ni hittar den bla på Kicks!

Likes

Comments

ps. S7 lins.. jag skaa köpa bättre!

Likes

Comments