Idag är det två år sedan jag blev din. Kan inte riktigt förstå att det bara gått två år. Herregud så mycket vi har hunnit med. För ett år sedan befann vi oss på Grekland och njöt av ett glas vin framför en vacker solnedgång. Idag har vi en underbar dotter tillsammans. Två år av skratt och gråt men så mycket kärlek. Jag älskar dig.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag har vår fina tjej funnits hos oss i två hela månader. Hur är läget nu då? Jo, faktiskt så flyter allting på hur bra som helst. Hon sover fortfarande många timmar i sträck på nätterna vilket jag är så tacksam för. Oftast så ammar jag bara henne en gång på natten, ibland två. Det gör ju att hon äter oftare på dagen men jag har börjat förstå mer när hon verkligen är hungrig/törstig och när hon bara vill ha närheten. När hon bara vill ha den där närheten så ger jag henne ibland nappen istället men låter henne såklart ligga i famnen och mysa.

Hon har även blivit väldigt stark i nacken vilket är skönt och gör att man känner sig tryggare när man bär runt på henne. Hon är med mycket mer än vad hon var vid en månads ålder. Hon följer med blicken, ler så härliga leenden och försöker prata med oss på sitt lilla bebisspråk.

Nu känns det verkligen som att hon var en liten främling när hon föddes på ett sätt. Samtidigt så hade man ju redan ett väldigt starkt band till henne redan då. Däremot känner jag att vi har lärt känna henne mer. Jag upplever inte henne som en liten bebis som inte gör annat än att äta, sova och bajsa. Hon har sin alldeles egna personlighet och jag lär mig mer om henne för varje dag som går.

Likes

Comments

Idag var vi på två månaders besök på BVC för att se så att lillan växer som hon ska. Egentligen var det ingenting jag funderade över för det syns att hon har blivit större. Hon väger nu 4860 g och är 56,5 cm lång. En jättefin kurva. En helt perfekt liten tjej som sköterskan sa, det är du.❤️

Likes

Comments

Igår fick jag lite egentid och åkte iväg och käkade med mina tjejer. Tog mig även mitt första glas vin på 11 månader(?) och åt en god spättafilé. Så skönt att ha möjlighet att bara få vara sig själv en stund och inte bara mamma. Att skapa en balans i livet. Däremot saknade jag min lilla tjej så fort jag åkte iväg. Lyckan när jag kom hem igen och Marcus står med Alice i famnen och väntar på mig när jag öppnar dörren är helt oslagbar. 🙌🏼❤️

Likes

Comments

Varma och soliga sommardagar som idag längtar jag lite extra mycket efter att bo i hus med en stor och härlig trädgård. Att låta Alice ligga under ett parasoll där hon kan mysa medan man själv har möjlighet att ligga i en solstol bredvid. Idag fixade jag dock det på balkongen. Alice på filtar och jag i en solstol bredvid som försökte fånga solens strålar innan de lämnade balkongen. Funkade kanon trots att det inte blir samma mysiga känsla. Fler dagar som denna, tack! ☀️

Likes

Comments

Skrivet inatt 01.30.
Jag ligger och sover men vaknar till av att Alice ligger och gnyr. Jag väntar på att hon ska komma till ro och somna om igen men så blir det inte. Plötsligt blir hon helt tyst medan hon börjar sprattla och jag förstår att hon inte klarar av att andas. Kände paniken stiga i hela kroppen på mig och lyfte snabbt upp henne i upprätt position. Det går bara några sekunder tills jag hör att hon får luft igen. Hon får fram ett litet skrik som följs av lite slem som kommer upp. Tack och lov. Jag sitter och smeker henne på ryggen och håller henne i ett stadigt grepp. Så rädd.
Marcus kommer in i sovrummet och jag börjar gråta. Vilken ångest jag får. Så fruktansvärt rädd för att förlora henne. För att något ska gå fel i någon sekund och så är hon borta. Jag håller henne tryggt i min famn när jag skriver det här. Vågar inte lägga henne ifrån mig. Hon är det dyrbaraste i hela världen. En ovärderlig skatt. ❤️

Varför fick hon andnöd?
Som jag har förstått så är det vanligt att nyfödda slutar andas i ett par sekunder då och då. Det kan vara så att magsyra är påväg upp och då stänger magmunnen och struplocket till vilket gör att hon får svårt att andas eftersom kroppen inte vill ha ner magsafterna i lungorna.
Det är skönt att veta att det är relativt vanligt bland bebisar och att det egentligen inte är någonting att oroa sig för men det är ju helt omöjligt. Vet inte om jag någonsin känt sån panik eller fått sån ångest så snabbt. Att gå från "kan du inte somna om så mamma får sova" till att inte kunna släppa henne ur sikte, inte kunna lägga henne ifrån mig för jag var livrädd att hon skulle försvinna från mig. Fruktansvärd känsla.

Likes

Comments

Hejdå Juni och välkommen Juli 👋🌸

Sommarmånad nummer två men regnet öser ner utanför fönstret, så tråkigt. Så här kommer en bildbomb med bilder från Juni månad för att ljusa upp dagen lite. Hoppas sommaren bjuder på soliga dagar snart!

1 juni och Alice blev två veckor gammal.

10 juni.

11 juni och jag åkte på min systers studentbal och lämnade Alice hemma hos pappa.

14 juni.

14 juni, satt ute på morfars (min pappa) altan och myste. Alice sov som en stock.

15 juni, Alice fyra veckor gammal och njuter av ett varmt bad.

28 juni.

30 juni, sista dagen på månaden och Alice gör det hon gillar mest: sova på mammas bröst. ღ

Likes

Comments

Alice har alltid sovit i sitt fina babynest mellan oss i sängen på nätterna. Det har fungerat jättebra och är smidigt när man ska amma. Det är även skönt att bara kunna vrida på huvudet ifall hon gnyr lite och se efter om det är något som är fel. Jag tycker det är jättemysigt men jag är också den som gärna vill att hon ska kunna sova i egen säng så småningom. Igår nattade jag därför henne i sin spjälsäng som står precis intill nattduksbordet. Oj, vilken stor plats det blev i sängen helt plötsligt, haha.

Hur som helst så gick det bra och hon sov så gott i cirka två timmar innan hon började bli lite orolig. Hon gnydde lite av vad som troligtvis var magknip och somnade om igen. Marcus menade däremot på att hon säkert sov oroligt för att hon inte ville sova själv så vi flyttade över henne till oss. Egentligen var det nog inte Alice som var ledsen av att sova själv utan det var pappa som saknade sin dotter. Men jag förstår honom och jag förstår föräldrar som låter sina barn sova hos dem tills de blir flera år gamla för ja, det är väldigt mysigt.

Än så länge har jag ingen plan på att natta Alice i egen säng till en rutin. Däremot tror jag det är bra att inte vänta för länge med att introducera barn för det så att de inte blir rädda för att sova själva i framtiden. Alla föräldrar gör på sitt sätt och det finns inget rätt och fel. Det som känns bäst för er familj är också det som är rätt för er.

Likes

Comments

Jag har aldrig varit speciellt rädd för att dö men oj vad det har förändrats sedan Alice kom till världen. Jag tänker ofta på hur hon skulle få det om hennes mamma eller pappa skulle gå bort. Det gör så ont i mitt hjärta att tänka på det. Jag är inte rädd för att dö för min skull men jag är rädd för att Alice ska få växa upp utan sin mamma och att jag inte ska få se henne växa upp. Det är en tanke som verkligen skrämmer mig.

När jag tittar på henne ser jag en sån liten och ömtålig tjej. Jag förstår att hon kommer att trilla och skada sig när hon försöker att gå de där första stegen, hon kommer att gråta av tonårsproblem och kanske kommer hon att få sitt hjärta krossat. Jag kommer att få se min dotter ledsen men jag tycker det känns så så jobbigt för jag vill aldrig att hon ska vara ledsen. Jag vill se henne le sådär sprudlande som bara hon kan hela tiden.

Jag trodde aldrig att jag skulle älska någon såhär mycket. Kärleken blir verkligen bara större för var dag som går och jag har så lätt till tårar när jag tänker på hur mycket hon betyder för mig. All kärlek till dig Alice. Mamma älskar dig.

Likes

Comments

Vår lilla älskling har börjat att le!!!

Jag satt en morgon med henne i famnen och tyckte att hennes mungipor rörde sig. De gör ju det på reflex ibland men det här var annorlunda då jag såg hur hon hade blicken fäst på mig. Det var ingen liten reflex utan hon fortsatte att le och mina tårar började forsa ner för kinderna. Det var det absolut finaste jag någonsin har sett. Jag blev så varm i hjärtat och stolt över min underbara lilla tjej. Det vackraste i världen.

Likes

Comments