View tracker

Jag tog studenten förra året och behövde bara gå arbetslös i en vecka innan jag fick jobb på Volvo. Det tog några veckor innan jag hamnade på den avdelningen jag varit på fram tills nu. Där har jag varit i lite över ett år nu och jag trivs hur bra som helst, både med kollegor och själva jobbet. Jag har vuxit jättemycket som person och fått lära mig att ta ansvar. Däremot är det ett jobb som innefattar både tunga lyft och en ganska hög ljudnivå, vilket kan vara skadligt för bebisen. Därför kommer jag att börja på ett nytt jobb imorgon inom Volvo där jag kommer att få sitta på kontor och svara i telefon osv. Det känns jättebra att det är ett så pass bra företag att de ordnar så att det löser sig plus att jag är välkommen tillbaka till min gamla arbetsplats när mammaledigheten är över.

Det gjorde lite ont i hjärtat att lämna min vanliga arbetsplats i fredags när jag gick på helg. Känns så konstigt att jag inte kommer att gå tillbaka dit och jobba på väldigt länge. Det har ändå varit en del av en så pass lång tid. På ett sätt känns det bra att få testa på någonting nytt och få ny erfarenhet men det är samtidigt lite sorgligt och så så nervöst. Cross my fingers och hoppas på att det kommer gå smidigt och enkelt.

Bild från igår när jag var ute med några från jobbet och åt gott.🍔

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Fosterdiagnostik är olika tester som gör att du kan ta reda på om ditt foster har eventuella kromosomavvikelser eller sjukdomar. Det enda jag hade hunnit läsa om fosterdiagnostik när min barnmorska erbjöd mig det var ett så kallat KUB-test. Vid ett kub-test görs ett blodprov + ultraljud. Min tanke då var bara "åh tänk att få se lilla bebisen på ett ultraljud redan i vecka 12-13, så häftigt!". Jag var inte så insatt i vad allt handlade om då så det känns som en löjlig tanke när det faktiskt handlar om något ganska allvarligt.

När jag fick frågan om fosterdiagnostik så gällde inte KUB-test för mig. Jag blev istället erbjuden att göra ett fostervattenprov och fick direkt därefter höra "då finns det en ökad risk för missfall". ALDRIG I LIVET, var min tanke då. Jag behövde inte ens tänka igenom det beslutet. Varken jag eller Marcus har några större sjukdomar eller kromosomavvikelser i vår närmsta släkt och vi är heller inte så gamla så att risken för att vår bebis ska ha någon avvikelse är liten. Det kändes som ett självklart val att avstå från det.

Jag hann egentligen aldrig tänka igenom vad jag hade velat göra om vi hade blivit erbjudna ett KUB-test. Jag hade nog velat göra undersökningen men jag vet inte av vilken anledning. Jag vet inte om jag hade valt att göra abort eller om jag bara hade velat vara mer förberedd. Det är så svårt att säga när man inte är i den sitsen.

Jag hoppas i alla fall av hela mitt hjärta att vår bebis kommer ut frisk och hel! ❤

Likes

Comments

View tracker

Hej på er! Hoppas att ni har en underbar helg! Själv så blev det lite julstämning hos oss igår. Eftersom helgerna framöver är rätt uppbokade så valde vi att julpynta lite tidigare i år. Marcus mamma och systerdotter var här och hjälpte oss med städ och pynt. Vi har fått upp jättefina julgardiner och tomtar lite överallt. Så skönt med lite extra ljus från ljusstakar, stjärnor och ljusslingor. Behövs verkligen lite extra ljus i det här vädret. Även om jag inte är en vintermänniska så längtar jag så mycket tills snön faller igen för det är så mycket bättre än det här gråa och trista höstväder.✨

Kan inte riktigt förstå att det är sista julen utan barn. Nästa år kommer vi att ha en liten en att ta hand om. Just därför önskar jag mig i princip ingenting i jul eftersom jag redan har ett mirakel i min mage och det är den finaste present jag någonsin kommer att få.🎁🎅

Likes

Comments

För endast två år sedan var jag inte säker på att jag ville vara vid liv och idag bär jag på ett nytt liv.

Mitt mående under min gymnasietid är verkligen ingenting att rekommendera. Hade någon sagt till mig att jag skulle vara sambo och vänta ett barn idag så skulle jag skratta åt dem. Skulle någon säga något liknande till mig idag så skulle jag tro på dem för jag vet hur mycket en person kan växa på två år. Det har jag gjort. Även fast jag bara har levt i 20 år har jag hunnit vara med om så mycket, både roliga men också väldigt många jobbiga saker. Det jag har varit med om är det som har gjort mig till den personen jag är idag.

Är jag redo att skaffa barn? Om du frågar mig en dag så är jag så långt ifrån redo som det bara går och om du frågar mig en annan dag så hade jag inte kunnat bli mer redo än vad jag är. När är man egentligen redo för att skaffa barn? Jag tror aldrig riktigt att man blir det. Däremot har jag en väldigt bra grund att stå på för att kunna ta hand om ett barn. Jag bor ihop med min kärlek som jag vill skapa en familj med. Vi har båda ett stabilt jobb med bra inkomst. Vi har en säker bostad och vi kommer att ge vårt barn oändligt med kärlek. Jag vet inte riktigt mer vad som behövs för att vara redo att ta hand om ett barn. Jag vet att vi kommer att bli bra föräldrar. Jag kommer att göra allt jag kan för att bli en så bra mamma som möjligt. Jag har erfarenhet av att må riktigt dåligt och jag vet hur viktigt det är att alltid ha någon vid sin sida som lyssnar på en. Det är precis det jag tänker göra för mitt barn, finnas där. Jag vet att det inte är okej att snacka skit bakom någons rygg eller att låtsas som att man bryr sig om någon men skrattar åt när personen inte ser. Jag tänker lära mitt barn att alla människor är bra precis som de är och att hon/han aldrig ska vara rädd för att känna sig annorlunda.

För vem du än är där inne i min lilla mage, så är du speciell. Du är unik! Mamma och pappa kommer älska dig lika mycket vem du än är.❤👶

Det är ingen stor bebismage men det börjar synas lite smått nu, så spännande!

Likes

Comments

Jag är gravid. Jag har en liten bebis inuti mig som är en del av mig och en del av Marcus. Det är helt ofattbart men så underbart. Idag gick vi in i vecka 15 (14+0) och andra trimestern av graviditeten. För tillfälligt så mår jag faktiskt väldigt bra och känner inte av graviditeten alls. Magen har heller inte börjat växa vilket jag tycker är lite tråkigt. Bebisen växer däremot desto snabbare. Om jag har förstått allting rätt så kommer bebis växa sig till 14 cm från topp till tå denna veckan. Det gäller att hänga med i svängarna för nu går det snabbt.

Om någon är nyfiken på hur jag tidigare har mått så ska ni få svar på det. Jag har varit extremt trött länge men det har börjat avta. Precis i början av min graviditet så vaknade jag ofta under natten av smärta i nedre delen av magen. Självklart var jag livrädd i början av att det gjorde så ont men har förstått att det bara var livmodern som växte. Jag har klarat mig från kräkningar och endast haft någon natt med illamående, vilket jag är så tacksam för.

Vi är så lyckliga över vårt lilla mirakel! 

Likes

Comments