Mitt "fyra månaders"-inlägg bestod mest av Alices kroppsutveckling men precis som jag tror jag att ni med tycker det är roligare att läsa om hur hon utvecklas som person. Det syns verkligen på henne att hon blir mer medveten om allting som händer runt omkring.

Det var ju ett bra tag sedan hon vände sig från rygg till mage för första gången men nu vänder hon sig åt båda hållen. Så nu går det inte att tänka "det är lugnt om hon ligger åt det hållet i soffan, då snurrar hon bara inåt". Det här med att snurra till magen är ju något som händer ofta också. Så fort hon har vänt sig vill hon också försöka ta sig fram. Det syns så tydligt att hon vill så mycket men hennes kropp hänger inte riktigt med. Snart Alice, snart så kommer du på hur man gör (och då blir det ingen lugn stund för mamma och pappa).

Hon har även börjat greppa tag riktigt nu. Det märks så fort man har håret nersläppt. Hon greppar även tag i leksaker och verkar uppskatta att leka med dem nu i jämförelse med tidigare då hon inte riktigt verkat intresserad.

Alice pratar också en massa och har nu förstått att det finns andra ljud än vokaler. "Mamma mamma mamma" säger hon då och då. Förmodligen har hon ingen aning om vad hon säger förutom att hon har lärt sig konsonanten M men jag blir lika glad varje gång jag hör det och låtsas såklart att hon ropar på mig.

Däremot så märks det att hon känner igen en nu. Häromdagen var en vän till mig hemma hos oss och försökte få Alice att le men hon var väldigt svårflirtad. Direkt jag kom in i bilden och hon såg mig så sken hon upp som en sol. Den känslan. Att se henne bli så glad och lycklig av att se sin mamma, att se mig. Det är helt oslagbart.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag blir den här fina lilla tjejen fyra månader gammal. Hon har nu funnits hos oss i en tredjedels år. Hjälp vad snabbt tiden går men det har verkligen varit den bästa tiden i mitt liv. Jag älskar att vara mamma.

Vi är precis hemkomna från BVC där vi var på fyramånaderskontroll. Allting såg jättebra ut som vanligt. Hon var 62 cm lång vilket betyder att hon bara skulle växt en centimeter senaste månaden men vi tror att det blev en liten felmätning förra gången. Ni som mätt era barn på BVC vet att det inte är helt enkelt när man tvingas hålla fast barnets huvud. Ibland kan det hända att huvudet inte riktigt hålls där det ska.
Hennes vikt ökar helt perfekt och nu väger hon över sex kilo, 6230g för att vara exakt.

Likes

Comments

Vi hade ju turen att min pappas sambo tycker om att fotografera så att vi fick så fina bilder från dopet. Så roligt att kunna se tillbaka på i framtiden. Ni hittar hennes facebooksida här .

Likes

Comments

Dop eller namngivning?
Det blir allt vanligare med namngivning eftersom många människor inte längre är så troende och helt ärligt så är jag verkligen en av dem. Så på ett sätt kanske det känns väldigt konstigt att vi valde att döpa Alice men samtidigt tycker jag att det är så himla fint och mysigt. Om hon inte vill vara med i svenska kyrkan när hon blir äldre så behöver hon inte det.

Nu är hon ialf döpt vår fina lilla tjej och hon skötte sig helt exemplariskt i kyrkan. Hon sa inte ett ljud utan spanade så nyfiket på allting. Efteråt bjöd vi på både mat och fika till en massa människor och det blev så lyckat.

Tyvärr är ju jag sån som person att jag vill att allt ska bli perfekt, ialf när det gäller såna här saker. Jag vill göra min dotters dop till det bästa. Det gör ju också att jag tänker väldigt mycket och stressar. Blir det då inte exakt som jag vill så blir jag så ledsen. Så jag kanske inte var den som hann njuta mest av tillställningen men jag är så nöjd med hur allting blev. Vi fick så många fina kommentarer om hur fint allting var och jag hoppas Alice kände att hon hade många människor runt om sig som tycker om henne.

Klänningen Alice bär har jag också blivit döpt i. Den är min farmors och är 72 år gammal. Alice är den femtonde som har fått äran att bli döpt i den vackra klänningen.

Likes

Comments

Att vara sjuk är aldrig roligt men att vara sjuk och samtidigt ha ett litet barn att ta hand om är mindre kul. Eller mindre kul är det ju faktiskt inte. Tvärtom. Alice ger ju mig lite extra energi fast jag inte känner att jag orkar göra någonting. Men åh, så mycket jobbigare det är. Det går inte att krypa ner under ett täcke i soffan framför en bra film och ligga där och slumra. Speciellt när Alice knappt sover på dagarna längre. Däremot försöker jag att liggamma när det är dags för mat och ibland hamnar hon i matkoma efteråt och slumrar till i några minuter och då passar jag på att blunda jag med.

Det viktigaste är att lilla prinsessan inte blir sjuk och än så länge har hon lyckats hålla sig frisk. Håller tummarna att det fortsätter så också.

Likes

Comments

Ett ämne som ofta får väldigt starka reaktioner från båda håll. Socker till små barn.

Det jag inte förstår är varför vissa människor känner ett sådant stort behov av att påpeka hur andra föräldrar uppfostrar sina barn. Alla väljer att göra på sitt sätt och jag skulle aldrig säga åt någon annan att den gör fel, för vi väljer själva hur vi vill uppfostra våra barn. Andra saken jag inte förstår är hur man kan reagera så starkt på att någon INTE vill ge sitt lilla barn socker. Alice är inte ens fyra månader än och jag har redan fått kommentarer om det här.

Vi var på kalas och blev bjudna på tårta. Som vanligt är det många som säger "nej du får inte äta det ännu" osv men sen kom det en mer konkret kommentar. "Om ett år får du". Som om någon som inte är förälder till mitt barn har rätt att bestämma det? Jag svarade med att nej, det är inte säkert att hon får det. Att jag inte tycker att man behöver ge små barn massa tillsatt socker när det finns naturligt söta saker, som t.ex. frukt. Jag fick mig ett litet hånskratt och en kommentar som löd i stil med "nej hon kan ju få en torr skorpa istället".

HUR kan det vara fel att inte vilja trycka i sitt lilla barn massvis med socker? Jag sa aldrig att hon inte kommer att få något sött att äta men ändå verkar detta vara någonting att bli sur över? Snälla hjälp mig förstå det...

En sockersöt liten tjej 😍

Likes

Comments

Ibland kan jag stanna upp i ögonblicket, titta på Alice och få lite smått panik över hur snabbt hon växer. Senast vi var på BVC så hade hon ju växt 8 cm sen födseln och gått upp cirka 2 kg och detta var för två veckor sedan. Lilla hjärtat kommer aldrig att bli så liten som när hon kom upp på mitt bröst för första gången. Tur är väl det för det hade varit himla konstigt annars men det känns samtidigt så ledsamt på något sätt.

Jag njuter av varje ögonblick med henne och varje tid i livet har sin charm. Det är underbart att se hur hon utvecklas mer och mer för varje dag. Hon var ju väldigt liten och söt när hon var nyfödd men nu har hon bildat sig en egen liten personlighet och det är så mycket roligare att kunna kommunicera med henne.

Häromdagen badade vi Alice. Precis som vanligt plaskade hon med benen och hälften av vattnet hamnade på golvet. Det roliga är att hon verkar vara så medveten om att hon är busig. Hon får den reaktionen hon vill få. Hon plaskar. Vi skrattar. Hon skrattar. Vi hade ett så fint moment. Hela familjen i skratt. Det är ren lycka och det är såna ögonblick jag kommer att komma ihåg länge.

Likes

Comments

Jag har alltid sagt att Alice är en liten tjej som tycker om att vara i famnen men de senaste dagarna har det varit ännu tydligare. Igår var vi på en liten shoppingrunda i stan för första gången tillsammans. Jag velade länge innan vi åkte om vi skulle köra på vagn eller bärsele. Fördelar och nackdelar vägdes fram och tillbaka och till slut valde vi vagnen, dels för att vi då kunde förvara både skötväska och shoppingpåsar.

Hon sov en liten stund i vagnen så då var det toppen att vi hade den och påsarna fick plats hur bra som helst. Där tog det tyvärr stopp på fördelarna för hon ville absolut inte ligga i vagnen medan hon var vaken. Hon satt så snällt i mitt knä medan vi åt lunch men att behöva plocka upp henne i varje ny affär för att hon inte ska gnälla gjorde att jag ångrade mitt val.

Hon har alltid tyckt om att åka vagn men det märks att hon växer och utvecklas. Hon har blivit så mycket mer medveten om allting runt omkring sig så då är det ju inte roligt att ligga i vagnen där man inte ser någonting. Tror hon kommer att trivas mycket bättre i sittdelen sen så att hon också får vara med och se vad som händer.

Likes

Comments

Godmorgon! Här ligger vi i sängen och jag börjar undra när det är dags att stiga upp. Alice har legat med bröstet i munnen i två (!!) timmar nu. Självklart äter hon inte utan myser och sover lite halvt. Tycker det är så bra att kunna ge henne det. Att inte ha något planerat utan att kunna låta henne känna den närheten. Jätteskönt till en början då jag med kunde vila men nu känner jag hur magen skriker efter mat. Vi får väl se när det blir frukost för mig. 😂😍

Likes

Comments

Idag var vi på tremånadersbesök hos BVC. Tre månader betyder ju också vaccin. En spruta i varje ben på min lilla tjej. Sköterskan frågar om jag tycker det är jättejobbigt och jag svarar "jag klarar det". Sen sticker hon den där läskiga nålen i hennes lilla ben och hela rummet fylls med bebisskrik. Det dröjer inte länge förrän jag ger upp det där med att vara "stark". Mitt hjärta gör så ont av att höra hennes smärta och massor av tårar rullar ner för mina kinder.

Alice var inte bara jätteduktig som tog sitt första vaccin idag. Hon har även växt otroligt mycket. Nu väger hon 5510 g och är hela 61 cm lång. Helt perfekt! ❤️

Likes

Comments