Jag kommer verkligen att kunna vänja mig vid att gå härliga promenader med den här vagnen (och Alice såklart) i sommar. Jag har nu varit ute med vagnen tre dagar i rad och så skönt det är att rulla vagnen framför sig samtidigt som solen står högt på himmeln. Jag har ju inte provat någon barnvagn tidigare så jag kan ju faktiskt inte jämföra men än så länge är jag jättenöjd med vår vagn. En Emmaljunga Super Viking, som inte bara rullar skönt utan den är ju faktiskt väldigt snygg också. En fin tjej ska ju ha en fin vagn. 😉

Första promenaden gick jag och Marcus ut på tillsammans, en väldigt kort runda för att testa på. Det är så skönt att Alice verkar trivas i vagnen. De flesta barn gillar väl att bli rullade i vagnen men samtidigt är det nog långt ifrån alla som gör det så jag känner mig väldigt lättad över det.

Däremot känner jag att solen inte bara är positiv när det kommer till att gå ut på promenader. Bebisar är ju väldigt känsliga mot den och hjärtat slår dubbla slag hela tiden när solen börjar kika sig fram i ansiktet på lillan. Jag var så nära på att vända hem igår när jag skulle ut och gå då jag inte lyckades få upp filten som skulle täcka solen från henne men jag kämpade på och tog mig hela vägen fram utan att bryta ihop helt och hållet. Övning ger färdighet.

Någon verkar lite avundsjuk på all uppmärksamhet och vile följa med ut på promenad😂

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

ALLTSÅ WOW, jag har blivit mamma !!!!!!

Här nedan kan ni se en punktlig donna som kom på beräknat datum nämligen den 18:e maj. Vår lilla skatt som har levt i min livmoder i nio månader är äntligen här. Att få kalla sig mamma till detta mirakel är helt underbart. Det var en liten prinsessa som tittade ut. En liten prinsessa på 53 cm och 3760 g så hon var ju faktiskt inte så himla liten. Däremot är hon helt perfekt. Finaste tjejen i världen som har fått namnet Alice.

Mitt vatten gick cirka 23.30 den 17:e maj och därefter satte värkarna igång snabbt. Elva timmar senare när klockan slog 10.31 föddes vår dotter. Allting har gått hur bra som helst och jag är så himla stolt. Stolt över att ha burit på detta liv i nio månader, stolt över att ha kämpat med värkar i elva timmar och till slut fött detta fina mirakel. Jag är stolt över Marcus som fanns vid min sida hela vägen. Jag är så stolt över att få kalla mig mamma till den vackraste tjej jag någonsin sett.

Likes

Comments

Nu har jag gått på föräldraledighet och det är så skönt att kunna slumra till i soffan så fort jag känner för det. Däremot tycker jag det är väldigt tråkigt att bara gå hemma och vänta på bebis så jag hoppas att det inte dröjer allt för länge innan lillen vill titta ut.

Igår var jag på mitt sista MVC besök och fick ta ett urinprov som visade att jag hade vita blodkroppar och äggvita (protein) i urinen. Detta kan t.ex. vara ett tecken på en början av havandeskapsförgiftning men det hoppas jag verkligen inte. Min barnmorska trodde också att det kunde vara så att jag har åkt på en urinvägsinfektion. Hon skulle skicka vidare det på odling så får vi se om det visar någonting. Jag mår ialf bra och så länge jag gör det och känner av bebis rörelser så ska det förhoppningsvis inte vara några problem. 🙏

Likes

Comments

Jag fick en förfrågan om att dela med mig av min förlossningslista som jag skrev om i tidigare inlägg. Jag fyller på lite låtar i förebyggande syfte. Kanske kommer jag att behöva lite lugn musik att lyssna på under tiden vi åker in (eftersom vi har en bit att köra till förlossningen) eller när vi är i förlossningsrummet. Det kan bli så eller så kommer musik vara det sista jag vill lyssna på, kanske bara något som kommer att göra en irriterad. Jag väljer i alla fall att vara lite förberedd ifall jag jättegärna skulle vilja ha lite lugn musik i bakgrunden. Jag försöker fylla på lite efter hand så får vi se om det kommer att komma till användning. Listan hittar ni HÄR .

Likes

Comments

Så mycket känslor idag och så mycket som händer. Dagen började med att jag startade min nya Spotifylista på hög volym i bilen. Tanken är att jag ska lyssna på den när det är dags för mini att börja sin resa på väg ut. Tänkte ett tag på om jag skulle ha lugn musik eller mer "peppande" musik men mitt val blev lugna låtar för att känna mig avslappnad och trygg och inte riskera att bli uppstressad i onödan. Min bilfärd gick mot Karlskrona för att äntligen få en slags protestand eftersom jag dragit ut min framtand (har haft tandskena fram tills nu). Jag kände mig så otroligt lycklig och låtlistan gjorde mig så taggad på att föda barn (om man kan uttrycka det så). Så lycklig över livet att mina tårar rann.

Nu sitter jag på jobbet och har cirka tre timmar kvar av den här dagen. Tre timmar kvar av min sista jobbdag det här året faktiskt. Imorgon har jag tagit ledigt och från och med nästa vecka går jag på min föräldraledighet. Jag kan knappt tro att det är sant. Det känns så konstigt men så bra. Jag är så glad att jag haft möjligheten att jobba så pass länge som jag har gjort. Idag är det bara en vecka kvar till BF (!!!) och allting har flutit på så himla bra. Tänk om vår lilla skatt kan bestämma sig för att titta ut nästa vecka också så jag slipper gå hemma och vänta i evigheter men ändå få någon dag på mig att komma till ro. Fingers crossed, tänk om allting får flyta på så perfekt.

Åh vad jag kommer att sakna denna mage...

Likes

Comments

Nu räknar jag inte ner i veckor längre utan nu har jag börjat räkna ner i dagar. Hur sjukt är inte det? I skrivande stund är det elva dagar kvar tills mini är beräknad att komma till oss. För mig gör det absolut ingenting om lillen vill komma tidigare. Jag har känt av lite sammandragningar denna veckan men ingenting kraftigt. Det är däremot kul att känna att livmodern börjar värma upp sig inför en förlossning.

Annars så jobbar jag fortfarande och har fyra jobbdagar kvar att checka av. Det börjar dock bli tungt nu med magen och jag känner hur energin försvinner snabbt. Igår fick jag dock sova i hela sju timmar utan att vakna, det var verkligen vardagslyx för mig för tillfället. I vanliga fall brukar jag vakna ca var tredje timme och det är väl kroppen som förbereder sig på vad som komma skall. Inte tror jag att jag kommer få sova en massa när bebis är kommen, nejdå, jag är förberedd (om man nu kan bli det?).

Idag ska jag fortsätta med packningen av BB-väskan och försöka rensa ut lite garderober för att göra mer plats för bebis kläder. Säng, skötbord, barnvagn, babyskydd och allt sånt där är däremot fixat nu och det är så skönt.

Likes

Comments

Min graviditet har varit normal och väldigt "enkel" måste jag få säga. Jag har i princip aldrig tänkt tanken att "nu orkar jag inte vara gravid mer" för jag har tyckt att det har varit så mysigt och inte alls jobbigt. Men nu är det inte långt kvar och det känns ska jag säga. Just nu känner jag att mini hellre hade fått ligga i famnen hos mig än i min livmoder.

Det sparkas ordentligt, hårda sparkar, som gör ont. Jag är såå trött på den hemska halsbrännan och måste dricka vatten hela tiden för att mildra den. Att jag dricker så mycket vatten gör ju även ett annat problem ännu större, nämligen det här med att springa på toa varannan minut. Du kissar och går och lägger dig och ska sova men så känner du att du måste kissa IGEN innan du kan somna (även fast det bara har gått tio minuter sen senast). Då ska du också kämpa med att ta dig upp ur sängen. Ja, att hoppa upp ur sängen har aldrig varit något jag har gjort men jag har heller aldrig behövt känna mig såhär klumpig och tvingats rulla upp ur sängen. Brukar även försöka undvika att böja mig fram när jag sitter upp för det känns som att hela magen och bebis kläms vilket inte är sån skön känsla. Idag har jag även haft en liten ömmande smärta längst ner vid livmodern. Jag vet faktsikt inte varför då jag inte känt på det sättet tidigare men jag antar att det är för att det snart är dags för lillen att komma ut. Och idag har det gått 37 fulla veckor, vilket betyder att vi har gått in i vecka 38 och mini beräknas vara helt färdigbakad. Så när du vill komma ut så är vi redo! ♡

Likes

Comments

Åh som lilla bebis har sparkat och knuffats idag. Det har faktiskt varit mycket liv i magen hela helgen. Det börjar bli trångt där inne nu och mamma får ont av de hårda sparkarna upp mot revbenen. Men samtidigt är det så svårt att tycka att den där smärtan är så jobbig för man vet ju anledningen till varför man känner den och då vill man bara le. Man kan ju hoppas att man kan tänka likadant under förlossningen men jag undrar det, haha..

I helgen har jag i alla fall blivit fotograferad av min pappas sambo. Hade ångrat mig så mycket om jag inte tog tillfället att få fina bilder på magen under graviditeten. Däremot var inte Marcus med den här gången men jag hoppas att jag kan få med honom på några bilder om två veckor då tanken är att vi ska fota lite bilder utomhus också (om bebis inte får för sig att komma ut tidigare).

Likes

Comments

I måndags blev jag överraskad med en babyshower av mina fina vänner. Så lyckligt lottad som har så fina människor runt om mig. Även lilla bebisen kommer ha det som blev så bortskämd med massa fina saker. Hade en jättemysig dag och nu är jag så himla redo att få träffa vår lilla skatt. Idag har hela 90% av graviditeten passerat. Herregud! 🙆

Likes

Comments

Det känns som att jag hur länge som helst har sagt "nu är det inte långt kvar" men nu är det verkligen inte långt kvar tills vår lilla skatt är beräknad. 5 VECKOR. Trettiofem dagar som kommer att gå hur snabbt som helst. Om lillen ens kommer att stanna kvar där inne så länge, det vet vi ju faktiskt inte. Min tanke just nu är att inom femtio dagar kommer vårt barn komma till världen och det kan bara bli tidigare.

Imorgon går jag in i vecka 36 och barnet är då ca 45 cm och väger över 2,5 kg. Det är inte konstigt att min rygg börjar ta stryk av att kroppen bär på ett litet liv. Jag känner verkligen av att det börjar närma sig mer och mer. Trots att man vet att veckorna går och magen växer så fick jag mig däremot en chock när jag jämförde de här två bilderna. Det är bara 32 dagar mellan dessa bilder. Att kroppen (magen) kan förändras och växa så mycket på en månad är helt otroligt. Jag hoppas vår bebis växer sig stark och mår bra där inne. Vi längtar efter dig så mycket! ♡

Likes

Comments