Header

Ibland har jag svårt att förstå det här med människor. Kanske för att jag varit med om mycket, kanske för att jag inte ser problemet som andra, eller kanske för att jag helt enkelt är annorlunda. Idag hände något mig, något jag varit med om tidigare, och något som antagligen kommer hända mig igen. Det gör ont och det är ledsamt, men jag vet att jag är bättre, starkare och mer ihärdig än såhär.

Vänner är människor som jag valt att ha i mitt liv, människor som jag väljer att dela saker med. Det finns inga måsten, och framför allt inga krav. Mina vänner är valfria människor i mitt liv, de är familjen som jag själv har skapat. En cocktail med individer som passar mina livstankar, filosofier och värden. Vänner är folk som inte bara jag har valt, utan som även har valt mig. Varenda dag står vi ut med varandras prat och tryne! Går det dagar utan prat, så är det okej, för det behövs inte, vi vet att vi har valt varandra. Idag hände något mig, vänner jag valt bestämde sig för att välja bort mig, och det är okej. Ibland stöter man på människor vars umgänge är så njutbart att man blir kär för en sekund eller två, man blir bästisar. Dock, smaken är som baken och det är inte alltid man kan vara vänner speciellt länge. Jag är tacksam för mina vänner jag har, som jag har valt och som valt mig. För min familj som förvisso var utom min kontroll, men ack så underbara ändå. Alla som alltid står mig nära, pushar på i uppförsbacka och motvind. Ni är guld, rent guld för en liten Gold Coast tjej som jag. Snart ses vi alla! 

Vi har haft massa underbara månader tillsammans, mina vänner och jag. Men just nu är dags att gå skilda vägar ett tag, för att ladda om - och göra en ny cocktail. För vem vill ha en tråkig mimosa när man kan få en mindori splice med grädde på toppen?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

För tillfället rullar skolan på, det är inte mycket spännande som händer mer än att biblioteket fylls och folk börjar bli stressade inför tentorna. Mina tentor ligger inte förrän den 8-15:e november, så var inte börjat stressa än - men det kommer säkert.

Idag drog jag på en tidig middag med Alice (Malmö-tös) efter att ha volontärarbetar på skolan. Vapiano är bannimej godare på andra sidan jorden, så attans gott! Nu sitter jag på väg tillbaka till skolan för att träna en stund, man kan ju i alla fall låtsas att man är hälsosam, haha!

Likes

Comments

Har letat efter den perfekta gym-väskan så himla länge. Den måste vara tillräckligt stor för skolsaker OCH gymsaker, men inte för stor så den är jobbig att ha med sig, den ska inte vara svart, men inte heller för mycket färg, den får inte vara ful, inte för dyr och helst bra kvalite. Låga krav? Haha inte konstigt det tog mig evigheter att hitta denna babyn! Men ack, det var det värt, är kär i denna väskan. Min nya favorit!

Likes

Comments

​Jag och Anshul (indisk vän från Village) bestämde oss för att sova utomhuspå min fantastiska balkong! Så vi bäddade upp med täcken, kuddar, filtar och sovsäckar och spenderade kvällen tittandes på film och natten tittandes på stjärnor. Det är knasigt hur mycket klarare stjärnorna är här. Även om city-ljusen är på full rulle, lyser de klarare än vad jag någonsin sett, så himla häftigt! 

Likes

Comments

Japp, ni ser det rätt, haha, dagen efter den stora Village Ball var det dags för inget mindre än ANDA banketten för eventet jag var på den 8:e. Banketten var väldigt trevlig, jag vann "acknowledgement for outstanding performance" för min lagandra och hjälpsamhet! Efteråt gick vi till Melbas och dansade tills klackarna inte höll mig uppe längre, älskar sånna kvällar!

Likes

Comments

Då var det dags igen! Precis som förra semestern, anordnar Grffith Uni Villaage (där jag bodde förra terminen) en stor fest för att fira att terminen nästan är över. Passande nog, var detta även Rionas (en nära vän) födelsedag!

Likes

Comments

För några månader sedan skrev jag upp mig som volontär för Student Guild, skolans officiella skolkår som håller i allt från filmkvällar till event på andra skolor osv. I tirsdags förra veckan hjälpte jag till att förbereda inför "Mental Health Week" som startar idag, måndag. 

"Mental Health Week" är en vecka som skolan anordnar för att öka medvetenhet om mental sjukdom. Vi i Student Guild kommer göra om en av skolans gräsmattor till en mötesplats där man kan sitta och chilla, dricka te och snacka, skolans kuratorer kommer ha fler tillgängliga tider, det kommer organisationer inom ämnet som man kan ställa frågor till och överallt kommer det delas ut gratis frukost och informationsblad. Härligt initiativ tycker jag, och viktigt att folk blir mer medvetna om hur vissa sjukdomar inte syns på utsidan - men kan vara precis lika allvarliga. 

Likes

Comments

Igår (lördag 8/10) var det dags för skattjakt! Den norska studentföreningen ANSA höll i ett gigantiskt evenemang, och då min rumskompis är ambassadör var jag inte sen till att tacka ja! Dagen inledde med att laget jag var i kom hit, vi käkade frukost tillsammans och bytte om innan vi begav oss till mötesplatsen.

Hela dagen går ut på att ta sig till olika check-points, och på varje plats är där en utmaning som man måste klara för att få ledtrådar om vart man ska gå näst. Utmaningarna bestod av Twister i baby olja, smörja solkräm på varandra utan att använda händer eller fötter, mata varandra med ögonbindel, mänsklig bowling och irländsk julafton, MASSA SKOJ! Efter utmaningarna drog alla hem, tog en nap och fräschade till sig innan vi sen möttes igen för efterfest. Ruggigt bra dag det där! 

Likes

Comments

​Efter att ha jobbat 07.30-17.00 var jag lite sådär små trött, men vem är jag att tacka nej till utgång med två som är lika dansgalna som jag? Det är så härligt att bara gå ut och dansa ändå in på småtimmarna ibland, inga måsten - inga krav, bara en jäkla massa skoj! Vi drog till Broadbeach denna underbara fredag, och ack vad skoj vi hade. Kom inte hem förrän klockan slog 04.30, men det var det värt. 

Likes

Comments

Efter ett lugnt lov kickades veckan igång hektiskt med jobb, lektioner och inlämningar. Min vän Jenna (från Syd Afrika) kom över måndag, tisdag och onsdag för att jobba på vår inlämning och när vi tryckte på "skicka in" var det solklart för firande! Jag är förbryllad över hur man kan åka så långt, och hitta människor som kan komma en så nära. Jenna är verkligen en solstråle. Vi satt i vars en sovsäck på min fantastiska balkong, med lagom mycket vin och bara pratade och pratade ändå in på småtimmarna. Jag älskar sådana vänner, sådana kvällar och vin, haha.

Likes

Comments