Header

Bestämde mig för att ta ut lovet lite i förskott, hehe. Åkte på frukost dejt med en vän och mötte sedan upp annan på stranden. Det är verkligen livet att bo mindre än 50m från stranden!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag har jag min sista inlämning innan det är dags för lov. Vi är just nu i skolvecka 9 (av 13) och har ännu inte haft vårt "mid semester break" - riktigt kasst! Det är lång tid att gå 9 veckor utan någon som helst ledighet när man studerar så intensivt som här. Dock, nog av klagande för nästa vecka är lovet äntligen här!!

Jag och mina närmsta vänner bestämde oss för att åka och campa, så vi ska till "The Gorge" vilket ligger ca 2h utanför Grafton. Ska bli så himla mysigt att umgås med gänget mitt i skogen, kanske känns lite som hemma till och med!

Likes

Comments

Den senaste veckan har varit en riktig kamp, vi har försökt dölja en stor överraskningsfest för vår nosiga rumskompis då hennes födelsedag är på måndag. Turligt nog blev hon riktigt överraskad och vi hade en räligt bra kväll!

Likes

Comments

Idag bestämde jag mig för att ta ledigt från livet. Bestämde mig för att sova länge, äta god frukost, gå en lång promenad, äta köttbullar till lunch och spendera resten av dagen på stranden - en perfekt, lugn dag. Behövde verkligen en dag för mig själv där huvudet fick vila efter alla tentor

Likes

Comments

Mina händer skakar när jag skriver detta, efter att inte ha missat mer än en handfull matcher sedan 2010 och nu missa en hel säsong av mitt älskade Malmö känns minst sagt konstigt, och att se filmerna och bilderna från matchen MFF-Götet ger mig både gåshud och tårar i ögonen.

Att sakna MFF är inte bara att sakna sporten, det är sammanhållningen, kulturen, resorna, vinsterna, sångerna - ALLT. När jag fann MFF fann jag en andra familj, mitt på den himmelsblå läktaren. Människor som aldrig stått på läktaren, som aldrig tagit del av kulturen och som inte förstår sig på läktaren, jag lider med er. Ni går verkligen miste om de vackraste delarna av fotboll. Jag dock, jag är kär, kär i sporten, i läktarkulturen och i klubben. På återseende, mitt älskade Malmö.


Likes

Comments

Just nu vet jag inte om jag borde vara ledsen eller arg, dock är jag stensäker på att jag är så in i helvete besviken på mänskligheten. Hur, var och när kom vi till punkten där det är okej att hälla droger i någon annans drink utan tillstånd? Jag kan inte hålla mig mer, detta är fan inte okej.

Igår kom en av mina närmsta vänner hit, vi käkade middag, gjorde oss redo för fest, skålade och begav oss. Festen var en födelsedagsfest i Village, en relativt stor utefest med varenda kotte av de jag tillbringat de senaste månaderna med, nära och kära, alla från village/bekanta till vänner från Village.

Kvällen slutade tidigt för mig och min vän, då hon helt plötsligt blev helt makalöst full och jag fattade beslutet att vi inte skulle komma in på klubben ändå - så vi kunde lika gärna åka hem. Väl hemma tog det inte mer än en 10 minuter innan hulkandet började, och 14h senare ringde jag sjukvårdsupplysningen för hjälp. Efter frågor hit och frågor dit skickade de en akut ambulans, och efter att sjukvårdarna varit här och assisterat min vän med mediciner blev det fastslaget att hennes system innehöll mer än alkohol.

Det verkar som någon på festen bestämde sig för att alkohol inte var tillräckligt för min vän, utan de stoppade något i hennes drink - trots att vi höll varandras drinkar när den andra inte var där, höll stenkoll och litade på folket som var runt oss. För mig är detta hjärtskärande. Inte bara faktumet att alla på den festen är vänner och bekanta till mig, utan att detta faktiskt händer - ofta i dagens samhälle till och med. Jag vet inte om jag är mest ledsen, arg eller besviken. Främst är jag äckligt skärrad.

Snälla vänner, var rädda om er. Ta hand om varandra. Folk är förjävliga! Lita inte på någon. VAR FÖRSIKTIGA!

Likes

Comments

Min har varit hög här på bloggen, vilket jag är medveten om, just nu ligger fokus på annat och har inte speciellt roliga dagar att dela med mig av. Idag t.ex., vaknade vid 07.30, gick upp och pluggade, käkade frukost, gick till jobb, handlade med mig mat på vägen hem, käkade, pluggade och nu är det läggdags. Imorgon ska jag dock ut och fira, både vänners födelsedag och att de där förbaskade tentorna är klara!

Jag håller tummarna för mig själv, hoppas att du kan hålla dina också - jag behöver alla existerande tummar och tår för mina dubbla tentor! 

Likes

Comments

Jag får väldigt ofta följande frågor i olika former på Facebook, kommentarer eller från människor man träffar på vägen, så jag tänkte att jag svarar på dom - en gång för alla.

1. Varför Griffith University?
Det finns egentligen ett flertal anledningar, en varav svaret finns i nästa fråga. Dock, simpelt svarat valde jag Griffith University Gold Coast Campus (GUGC) för deras rykte, deras fantastiska lärare, deras vackra campus, den otroliga sammanhållningen bland studenterna, kulturella aspekter, faktumet att skolan ligger på östkusten och är nära till stranden, alla aktiviteter skolan håller i och deras unika business program. Griffith University är 2016 (i sin helhet) rankat till ett av Australiens topp 15 universitet och världens topp 100 och inom GBS (Griffith Business School) står rankningen på topp 15 universitet och topp 50 i världen. Det är helt enkelt svårslaget och jag älskar allt som har med universitetet att göra! En av mina favoritdelar är att jag (tillsammans med alla andra på skolan) är extremt stolta och hedrade över att göra sin utbildning på ett sådant universitet.

2. Varför Gold Coast, Australien?
Redan som liten visste jag att jag inte ville studera i Sverige, och det var även i unga dar som jag visste att jag ville till Gold Coast, egentligen inte bara dit, utan specifikt till Griffith University. Med handen på hjärtat har jag bara en person att tacka för att introducera mig till en sådan fantastisk möjlighet, Linda, min extraordinära kusin och förebild. Under min barndom tog hon steget och studerade här, hennes resa har inspirerat mig och jag vet inte hur många år jag var (men det var definitivt inte tvåsiffrigt) när jag första gången sa att jag också ville till GUGC. Hon har alltid funnits där, stöttat och hjälpt till - på äldre dar har hon kommit att bli mer en bästa vän än en kusin. Längtar sönder tills vi ses till jul, och tills hon kommer med mig hit i januari!

3. Hur vågade du flytta till andra sidan jorden, helt ensam?
Eftersom det för min del var självklart att jag inte skulle studera i Sverige, så återstod egentligen bara möjligheten att söka studier utomlands. Och som nämnt, Australien var min drömdestination sedan barnsben och jag såg ingen anledning att låta något stoppa mig. Det hela handlar om målmedvetenhet, beslutsamhet och att man måste våga satsa. Jag har dessutom världens absolut bästa föräldrar som har lärt mig att stå på egna ben, ta egna beslut och att våga göra saker även om det kan gå förbaskat fel - som mamma alltid sa innan jag åkte "Det värsta som kan hända är ju att du inte trivs och får åka hem igen". Dessutom: ge mig EN bra anledning att inte vilja bo där några av världens vackraste och bästa stränder finns.

Btw, huset länst till höger (det runda vita) är där jag bor nu, på 28:e våningen!

4. Är det inte jobbigt att vara så långt hemifrån?
Sverige kommer alltid vara hemma, men jag har haft turen att skapa ett till hem här. Jag bor här nu, jag är hemma där jag är. Så jag ser inte mig själv som "hemifrån" längre, dock - jag har varit lyckligt lottad som haft en förebild att inspirera och en underbar familj att backa mig. Att flytta har inte bara varit en dans på rosor och att vara långt ifrån allt man känner till har varit en kamp i sig, dock handlar det återigen om inställning - se inte att flytta långt borta som ett hinder, utan snarare som en otrolig möjlighet och erfarenhet. Trots att jag hade mycket livserfarenhet sedan tidigare kan jag inte nog uttrycka hur mycket jag växt som person sedan jag kom hit!

5. Saknar du inte din familj?
Varendaste dag! Dock "vänjer" man sig vid att vara borta från sådant man är van vid, inklusive familj. Det går dessutom i vågor väldigt mycket, ibland pratar man nästan varje dag och ibland kan det gå dagar utan kontakt då vardagslivet tar över och rutinerna kommer "ivägen". En klen tröst är ju också att det inte är för alltid, jag kommer tillbaka och hälsar på till jul t.ex.!

Likes

Comments

Helgen flög förbi med mycket jobb och plugg. Gillar verkligen att jobba på båten! I lördags var min första "fest-kryssning" där ett möhippegäng hyrde båten hela kvällen, haha hur kan man inte älska att jobba då?! När man dessutom får ta hem all överbliven mat från buffén, hehe, fattig student säger ja tack!

Dock - veckan som startar nu imorgon är "mid semester exam week" och såklart faller båda mina tentor på samma dag - som dessutom är en lördag... Blir mycket plugg och mindre jobb denna veckan!

Likes

Comments

Klttabullar me lingånsylt från IKEA

Likes

Comments