​Den här bilden är tagen i en fotostudio, med lampor som ljussättning. Bilden är tagen på Ida som sitter och håller på med mobilen samtidigt som hon lyssnar på musik. Bildens syfte är att visa på vad Ida tycker om, Ida älskar musik vilket hörlurarna ska symbolisera. En stor del av hennes liv handlar också om mobilen, hon har alltid mobilen i handen och den är en stor del av hennes vardag. Bilden består inte av några skuggor och det är pågrund av att jag har reglerat ljusett på ett sånt sätt för att jag ville att bilden skulle vara kall och ren. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

​Den här bilden är tagen utomhus, ljuset på bilden kommer från solen. Bilden är tagen mot en tegelvägg och på bilden ser man Anton som står i solen med solglasögon. Bilden beskriver Anton på så sätt att han älskar att vara ute i solen, och hans favoritårstid är våren. När han har på sig solglasögonen så tycker jag att det symboliserar bildens budskap ännu mer, det är en viktig symbol. Jag tycker att bilden blir levande när man använder sig av naturligt ljus. 

Likes

Comments

Komposition med förgrund, mellangrund och bakgrund i en och samma bild. Som man kan se på bilden är personen förgrunden, sedan kommer trädet som en mellangrund och som bakgrund ser man skolans vägg.

Den här kompositionen kallas gyllene regeln. Det innebär att man delar in bilden i olika delar, exempelvis 9 delar. Som man kan se på bilden så befinner sig föremålet mer åt vänstra delen av bilden, föremålet är inte centralt.

Det här är en symmetrisk bild komposition. Det innebär att bilden ser likadan ut på båda sidor. På denna bild kan man se att den blå bakgrunden ser likadan ut på båda sidor om personen.

Det här är en bild som är tagen genom korskomposition. Som man kan se på bilden så är fönstret formats som ett kors. I en korskomposition är det viktigt att man placerar föremålet i mitten av bilden, så att bilden får en tydlig struktur.

​Den här bilden är tagen genom fågelperspektiv. Fågelperspektiv innebär att man fotograferar från en högre höjd, personen på bilden kommer då att se underlägsen ut.

​Den här bilden är tagen med diagonal komposition, det handlar om att få in diagonala linjer i bilden. Som man kan se på den här bilden så består den av en diagonal i form av ett trappräcke. 

Likes

Comments

Här har jag använt mig av lång slutartid och ett kort skärpedjup.

Här har jag använt mig av lång slutartid och ett kort skärpedjup.

Här har jag använt mig av en lång slutartid och ett långt skärpedjup.

Likes

Comments

Rörelsebild, personen på bilden rör sig men bakgrunden är stilla.

Fryst bild, allt på bilden är stilla.

Likes

Comments

Sidljus bild

Jag tycker att den här bilden förmedlar glädje.

Medljus bild

Jag tycker att den här bilden förmedlar styrka. 

Motljus bild

Jag tycker den här bilden förmedlar allvar.

Likes

Comments

Normalexponerad

Överexponerad

Underexponerad

Likes

Comments