Hej från en sjukling här ✋🏻
Mår verkligen inte bra och har varit inlagd på sjukhus.. Huvudet har verkligen ballat ur och sen har jag åkt på en ordentlig halsfluss så kan knappt prata 😢

Likes

Comments

Ingen är perfekt, inte jag och inte du! Det känns ibland som folk glömmer det. Som om jag är perfekt och aldrig gör några misstag för jo det gör jag, ofta. Jag trampar snett men återfinner balansen igen. Det här att folk tror att jag är perfekt får mig i mellanåt att må dåligt! Det är väldigt mycket frågor och vad jag äter. Äter du si, äter du så, hur mycket av det ena och det andra. Hur mycket tränar du, vad tränar du? Sanningen är att jag just nu lever på känslan. Jag tränar så ofta jag känner för det och det jag tycker är kul. Jag äter ganska mycket efter mitt kostschema men samtidigt unnar jag mig vid tillfällen, balans i livet och precis som det jag har eftersträvat hela livet.

Likes

Comments

Gissa vem som har gått och blivit sjuk igen!? Jag såklart 😓 Det kommer verkligen från ingen stans utan fick plötsligt jätte ont i halsen, värk i kroppen och feber! Idag känner jag mig inte alls pigg, så det blir en dag i sängen för mig..

Har varit borta från gymmet i 2 dagar och jag längtar ihjäl mig! Hur rolig kan det egentligen och lyfta massa vikter ?😂 Jag måste vara knäpp på något sätt 😅

Idag är det fredag och jag håller på rutinen att varje fredag ska jag väga mig. Jag har nästan tyckt att det har blivit jobbigare att väga mig sedan dieten avslutades. Jag följer ju inte direkt kostschemat men använder råvarorna i det och hittat sedan på egna maträtter. Väldigt läskigt om ni frågar mig och jag visste inte alls vad vågen skulle vissa, men den står stabilitet på mig målvikt 😁😁👏🏻 Bra jobbat Emelie 💪🏻 Kändes oerhört skönt att se det och då får jag mer självförtroende att jag väljer rätt val och rätt mängd 😀 samt att jag har tagit något fritt mål i veckan 😊

Hittade dessa bilderna också! Exakt 1 år i mellan 😳😳😳

Likes

Comments

Tiden går så fort och snart har redan en månad gått sedan jag avslutade min diet. Än så länge känns det ganska bra, men jag längtar ändå lite tills alla rutiner är på plats igen, det blir mycket lättare då.

Däremot finns det något som är mycket jobbigare än både maten och träningen, den mentala biten. Aldrig trodde jag att jag skulle känna på det sättet som jag gör. Hela mitt liv har jag trott att bara vågen visar en speciell siffra så kommer jag att känna mig smal och fin, men ack så fel jag hade..

Sanningen är att jag har totalt tappat mig själv med hur jag ser ur. Missförstå detta inte nu, jag är mår INTE dåligt för hur jag ser ut eller skäms inte för min kropp som jag gjorde tidigare utan detta är mer att jag inte längre kan se och få en bild av hur jag ser ut. Jag har alltid sett mig som den "tjocka och fula" tjejen som ingen vill ha och jag har aldrig stämplat mig själv som vältränad även om jag kanske egentligen har varit det i grunden. Men kommentarerna ramlar just nu över mig både i gymmet och av vänner och familj, om hur fin kropp jag har fått och hur smal jag har blivit med snygga muskler, men sanningen är att jag kan inte se detta.. Jag ÖNSKAR verkligen att jag också såg detta för det är ju vad jag har kämpat för! Men den mentala biten har inte alls hunnit med i samma takt som kilorna har rasat och kroppen har ändrats. Jag har alltid trott att gå ner i vikt bara handlar om en siffra på vågen, men det är så mycket mer. Man måste också göra en mental resa och ändra sitt sätt att se på sig själv. Det är dags för mig att inse att den tjocka tjejen som en gång fanns, hon är borta och detta är inte längre jag. Jag har en lång resa framför mig men jag är redo att lämna det tidigare åren bakom mig 

Likes

Comments

God morgon!
Väldigt dålig uppdatering från min sida, men har helt glömt av bloggen, haha! Annars händer det inte så mycket. Jag tränar, sover, umgås med familj och vänner samt hoppar ibland in och jobbar. Fokus ligger på välmåendet och jag mår verkligen såå bra just nu ❤️ Jag har kommit tillbaka efter att pluggande och njuter av tiden.

Har avverkat ett ryggpass, men fokus på tekniken i marklyft! Ska bli kul att fortsätta kämpa där😀 I eftermiddag ska jag hjälpa kusinen min att laga mat som nu också har tagit hjälp av Maria och renstyrka 😊 Ikväll är vi bort bjudna till grannarna :) Ha en toppen dag nu 🎀❄️

Likes

Comments

Julen är över och jag har haft det fantastiskt bra! Att få umgås med nära och kära är det absolut bästa som finns och de fyller en med energi ända in i hjärtat ❤️ På juldagen var det utgång med vänner och jag hade den roligaste kvällen på länge🙏🏻 Annandagen avslutades med bio tillsammans med familjen ❤️

Här är några bilder från helgen

Likes

Comments

God kväll ❤️

God mat ligger i magen och vi har en mysig uppesittarkväll med familjen ❤️ idag avslutade jag min 13 veckor långa diet och det kvar konstigt att äta annat 😅 fick riktigt ont i magen först men det har släppt nu som tur är 🙈

Som sagt nu är dieten över och det är daga att börja ställa in sig på jämvikt. Stora utmaningen börjar nu men det ska bli roligt att fortsätta bygga på kroppen! Mer ett ökat energiintag så kommer jag lättar kunna bygga snygga muskler 😉 Jag kommer fortfarande göra mätningar då och då för att se så jag tappar i fett och lägger på mig muskler men stannar i vikt!

Att tappa i vikt är inte bara en utseende mässig resa utan även en inre. Dock har jag känt att vikten har rasat snabbare än var jag mentalt har uppfattat. I mina tankar så är jag fortfarande stor och sen när jag ser mig i spegeln så är det inte riktigt så. Jag måste köpa kläder i storlek 36 och för bara något år sedan hade jag storlek 42. Jag måste låta det mentala komma i kapp och det måste jag arbeta mycket med, samt hitta en bra balans i livet!

Varje vecka har inte varit en dans på roser som ni har förstått! Trots att jag har kämpat som en idiot så har siffran på vågen inte visat det. Mellanåt var det riktigt tufft att ladda om och ge lite till. Att leva med PCOS innebär att man går kämpa dubbelt så mycket som en "vanlig" person behöver och jag har verkligen fått kämpa, men det har varit värt det! Idag när jag ser före och efterbilderna så känner ju att allt slit var inte bortkastat. Varenda träning, varenda repetion och varenda promenad har gjort sitt! Allt jag har offrat under veckorna som gått, fester, middagar, myskvällar, det har varit värt att offra för idag mår jag SÅ JÄVLA BRA! Jag har äntligen börjat hitta den jag är. Jag har aldrig känt mig hemma i den stora kroppen som jag en gång haft och nu börjar jag känna mig som hemma! För första gången i mitt liv känner jag mig fin!

Här bjuder jag er på mina före och efter bilder ☺️

Likes

Comments

God morgon!
Idag känner jag mig mycket piggare och vilan har gjort mig gott! Tog mig tillbaka till gymmet för ett ordentligt axelpass, så skönt! Nu har jag ätit en god frukost samtidigt som jag har sett ett avsnitt på Gåsmamman :) Snart väntar tandläkaren och därefter blir den en heldag i Göteborg med kusinen min 😀 Har inte hittat något att ha på mig på julafton så de måste jag göra! Sen ska de sista julklapparna inhandlas. Ha en super dag 🌸

Likes

Comments

God kväll!

Min dag skulle kunna summeras som jag har sovit och gått promenader. Började med en långpromenad innan frukost. Var hemma vid nio tiden och då var det frukost. Sen var jag helt slut så gick och la mig igen och vaknade inte för än 13.30 och då fick jag kasta i mig mat och sedan dra på min kläderna igen för en promenad till stallet. Väl hemma igen gick jag och la mig en stund till. Nu har jag ätit kvällsmat och ser på en film. Jobbigt att känna sig såhär trött och sliten. Känns som ju mer jag lyssnar på kroppen och slappnar av desto tröttare blir jag, men jag antar att jag verkligen behöver detta! Längtar tillbaka till gymmet men får försöka vänta någon dag till.

I morgon ska jag till kiropraktorn igen, skönt! Har fått ont i ländryggen nu så ska bli bra att han kollar på den. Det blir så att ryggen fixar till sig i sakta sakta och då får man ont på vissa ställen i mellan åt.

Annars då? Bara några dagar kvar till julafton :D Tiden går så himlar fort, men jag älskar verkligen julen. Jag har bakat massa julgodis så det ser jag fram emot att smaka på under julen :) Dock har jag fortfarande inte handlat några julklappar men det får bli av i morgon! Hur går det för er? Är ni klara ?


Likes

Comments

Det är ofta man hör folk som har en önskan att gå ner i vikt att de ska dra ner på maten och ändra sin portions storlek. Visst, självklart är det bra, men det är inte storleken i sig som gör skillnaden utan det är antalet kalorier. Minskar man portionens storlek så blir det mindre kalorier och självklart då går man ner i vikt. MEN om man äter en kost som inte är så kaloririk så kan man lika gärna öka sin storlek på portionen. Hänger ni med? Det är alltså inte portionen i sig som är viktig utan innehållet i den.

om ni kollar på bilden nedanför så ser ni en näven nötter. Nötter är bra och nyttigt då har bra fett, men samtidigt är det väldigt kaloririka, så man får se upp hur många man äter. Det skiljer inte så himla mycket mellan bilderna men ändå mer kalorier i den högra bilden.

255 kalorier är det på den högra bilden och om man jämför det med var jag äter på lunch som ligger på 320 kalorier så kan man säga att det skiljer enormt mycket i mängd.

Det är alltså inte mängden i sig som gör skillnad utan antalet kalorier. Jag ligger på ca 1400 kalorier just nu vilket är ganska lite, men jag äter väldigt mycket mat. Anledningen till varför jag kan göra det är för att just kalori innehållet inte är så stort och storleken på portionen gör mig ändå väldigt mätt så att jag står mig länge :) Jag skulle ju hellre välja att äta maten på den nedersta bilden än en näve nötter, inte så mättande helt enkelt! 

Likes

Comments