View tracker

Så nu ska jag äntligen ta tag i att knåpa ihop förlossningsberättelsen.. detta kommer handla om dagen innan.

Onsdagen den 12 oktober BF+6 började jag känna mer starka förvärkar än vad jag hade känt tidigare. Men inget jag reagerade mer på utan jag hade bestämt mig att gå på sista mitt sista bm besök sen vecka efter skulle jag ringa förlossningen för en igångsättning.

Så kl blev 15:00 och jag klev in på mvc och mötte upp min bm som skrattade när vi sågs för hon var så säker på att bebis redan hade kommit.. nää sa jag med blandande känslor i halsgropen (visste inte om jag skulle skratta eller gråta) för det var första gången jag hade gått över tiden. Tove kom i v.39+3 och Viggo kom på sin beräknade dag. Vi gick in och pratade lite sen gjorde vi en hinnsvepning. Jag sa att jag hade känt lite under dagen men det var ju inge mer än så.. Bm gjorde en undersökning och jag var inte alls mogen. Tappen låg bakåt😴😳 åh är det sant sa jag?? Det kommer aldrig komma en bebis sa jag besviket. Stor suck! Men bm irriterade lite och sa detta borde göra nånting!

Efter det kramades vi och sa att vi ses nästa gång när bebis är ute. Vi båda hade nog en tår i ögat för vi hade klickat så bra med varandra. Och det kändes väldigt tråkigt att skiljas åt😥 Hon är en fantastisk människa, lika virrig, positiv och glad i livet som mig.

Men men, efter det gick jag ut och ringde min person Linda. Och berättade även för henne hur det gick och att jag inte alls var mogen. Men hon trodde detta skulle starta igång det hela och höll tummarna så det gav mig lite hopp✊

Väl hemma så började vi med maten och jag började känna en värk.. hmm eller känns en värk såhär eller var det bara en förvärk? Ni som har fått barn vet hur man tänker. Man har ingen aning hahha😅 Efter 30 min kände jag en till.

Jaha ja vi får väl se om hinnsvepningen gjorde sitt i alla fall tänkte jag. Kl började närma sig läggning för barnen och vi la dom kl sju. Sen kände jag inte mer. Jahap då vart det inget ändå. Deppig som jag var sa jag åt Daniel att jag behövde mig en ben&jerry för att tröstäta lite🙈 Snäll som han alltid är så åker han och köper en till mig.💗 När han är nu iväg så värmer jag min vetekudde och började känna lite smått igen. Hmm kände jag två st kanske? 🤔 Jaja Daniel kommer hem och vi myser ner oss i soffan. Nu kände jag en till. Men törs verkligen inte tro att det var riktiga värkar för dom gjorde ju inte så ont.

Nää nu går vi och lägger oss så vi får någon sömn i fall det sätter igång sa jag till Daniel och då är kl 22:00. Går på toa en sista gång och då får jag ett till tecken. Proppen börjar gå🙌 Smsar mina tjejer och säger att ett till tecken har vi fått👏 Och proppen var ett gott tecken för det var så förlossningen med Viggo startade . Vi gick och la oss men jag fick inte mycket sömn. Utan jag vaknade utav att värkarna blev allt starkare och tätare. ✊😁 kl tre gav jag upp och gick upp på toa då hade jag klockat i cirka 10 min och då hade jag jaft 3 st på 10 min. Väckte Daniel och sa att jag ringer till förlossningen nu.

Hej hej nu har jag känt SI och så under den här timmen. Okej Emelie är det ditt första? Nää mitt tredje. Jaha okej ja men då är ni välkomna att komma in när ni vill. Tack och hej.

Jag sa till Daniel att vi åker in för jag är rädd att det ska gå fort. Så vi ringer barnvakterna som kommer på en gång (jätte ivriga) haha.

Vi rullade sakta in kl 04:00 till förlossning i Västerås.

Så, nu kommer vi till själva förlossningen.

Dom tar emot oss i entrén sen går vi mot ett rum, rum nummer 4 fick vi. Fick en bm som var halv dansk och en super söt undersköterska. Dom kopplar på ctg och jag ligger med den i 1 1/2 timme och vi ser allihopa att värkarna är igång och är regelbundna.

Kl 06:00 gör dom en undersökning. Och jag tappar hakan då för jag är bara öppen 2 cm😳 Men lägg av säger jag haha. Bm säger då att vi får stanna kvar tills dom går ronden kl 09:00 och ser vad som har hänt då. Vi ligger båda och försöker sova. Men jag kan inte för dom börjar göra ruskigt ont. Så Daniel får ta sängen och jag stolen för det är mest bekvämast när jag ska upp och gå. Kl börjar närma sig nio men ingen kommer. Jag börjar bli hungrig och tjurig. Tappade humöret helt när jag inte hade öppnat mig mer.

Undersköterskan kommer in och kopplar på mig på en ctg igen. Kan vi få äta lite frukost nu frågar jag eftersom inte bm kommer. Ja men det går bra. Tack gode Gud!

Ligger med ctg fram till 10:15 då kommer bm in och ser att jag har starka och regelbundna värkar. Hon gör ytterliga en undersökning men vi tappar hakan igen. 2 cm??! Nu börjar jag snart grina! Varför har jag onda värkar?? Jo det är pinvärkar. Ja man tackar går med värkarna som inte gör någon nytta. Åh aldrig mer en hinnsvepningen tänkte jag. Men bm hade inte tappat hoppet hon sa att förlossningen har startat och vi får ha kvar rummet men hon tyckte vi skulle gå omkring i cirka två timmar.

Så kl 11:00 valde vi att ta en sväng med bilen. Vi åkte iväg och tittade på nybyggda hus ute på Gäddeholm. 😂 Vi älskar att åka bil och kika på hus i brist på att inte göra nånting. Så kl närmar sig 12:00 och då gör värkarna jätte ont och håller i sig länge. Men jag vllle Inte åka tillbaka än. Så vi kör ett till varv i Västerås . Men när kl blir 12:40 så tycker Daniel verkligen att vi ska åka tillbaka till förlossningen. Då möter undersköterskan upp oss inne i rummet. Och jag frågade kan jag få lite lustgas nu? 😬 Jag ska fråga Chefen sa hon alltså bm. Och hon kommer tillbaka och säger det är bara köra på. Då tänker jag att nu släpper dom inte iväg oss mer eftersom jag får börja med den. Vilket dom inte gjorde heller för Undersökningen visade 4 cm öppen så kl 13:00 blir vi äntligen inskrivna. Sen kör vi på!

13:30 är det personalbyten och vi fick en fantastik bm! hon hade arbetat i 40 år. Så en rad erfarenhet vilade på hennes axlar. Hon frågade mig om hur jag ville ha med smärtlindring och så vidare men jag tyckte att lustgasen var så bra och vi klickade med värkarna bra ihop så vi fortsatte med den. Lustgasen var lika fantastisk denna gång! Där satt jag på pilatesbollen och sög i mig den🙌 Daniel fick springa och hämta nyponsoppa åt mig. Jag hinkade in mig 7 glas under en timme. Det var så sjukt gott helt plötsligt! Bm kopplade aldrig på ctg utan jag ville inte ha på mig den, för den är bara ivägen tycker jag. Men hon ville i alla fall bara lyssna på Signes hjärtljud en gång. Bm hittade hennes hjärtljud på höger sida av magen och sa på en gång; jaha denna tös kommer titta upp med huvudet när hon kommer ut (alltså med vidöppen hjässbjudning). Jaha sa Både jag och Daniel för det gjorde storebror med när han skulle ut. Hur stor är sannolikheten liksom? 😬 Det förklarade varför mina värkar kändes mer... men då ställer vi in oss på det. Öppen hjässbjudning menas att bebisarna tittar upp istället för ner när dom kommer ut. Dom roterar inte. Förlossningen kan både bli utragen, man kan känna mer smärta och det kan även sluta med kejsarsnitt och man kan behövas klippas eftersom det är de stora delen av huvudet som ska ut först. .

Väl kl 14:30 kom dom tillbaka och skulle undersöka mig igen. Då var jag öppen 8 cm 💪Och ingen bedövning skulle vi hinna med så lustgasen och Daniel fick vara min hjälp. Men dom tyckte jag var så duktig att ta värkarna genom andningen så det här skulle jag fixa lätt. Vilket jag gjorde för sen efter undersökningen fick jag ligga kvar i sängen helt plötsligt så knäpper det i hela mig och det rent utav forsar ur mig! Oj sa jag, jag tror mitt vatten gick!💦 Dom kollar och det stämde så väl. Sen hann jag bara vände jag mig om och då lyssnade jag på kroppen och det tryckte på. Så då var det dags att krysta. Och även denna gång så lyckades jag få ut Signe snabbt och smidigt utan bristningar. Helt otroligt! Varje förlossning är unik men man ska vara stolt över sig själv för det är en tuff match. Som min bm på mvc sa, du klarar allt du.

Nu har jag inte läst förlossningsjournalen så jag får väl redigera sen om tiderna inte stämmer.

Tillbaka till förlossningen så kom En liten välmående Signe till världen kl 15.04 den 13 oktober med sina 3510gram och 49 cm. Helt perfekt precis som sina syskon💗

Alltså väl när det startade ordentligt gick det fort. Från 13:00 till 15:04 med bara lustgas så är jag så nöjd! Jag fick precis som jag ville denna gång. Uppleva spontan vattenavgång, föda på dagen och utan smärtlindring! Jag är även nöjd över Tove och Viggos förlossning som båda gick smidigt, men denna gång var det helt klart på mina önskningar. 🙌 Tänk så häftigt det är! 😍 Jag skulle lätt kunna tänka mig en fyra 😉😂

Sen valde vi att åka hem på kvällen för Daniel fick inte plats. Så vi kom hem 22:30. Så sjukt att man åker och föder sen är det klart,då åker man snabbt hem igen🙈 Det är skillnad från förr, då låg man kvar i en vecka på BB.

Nu blev det i alla fall ett långt inlägg men jag ville skriva med inlevelse!

Lite bilder från fl.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

God morgon lördag!

Inatt sov vi lite sisodär. Signe har blivit snorig😔 Så det stör hennes sömn nu. Men annars sover hon hur bra som helst och det är så skönt! När Tove och Viggo var bebisar så vaknade dom efter 1 1/2 timme 😅 Så nu är man bortskämd med att bara gå upp en till två gånger per natt.

Så i morse låg vi alla i sängen och myste. Eller det brukar vi göra varje helg när vi har pappa hemma. Och jag måste säga förlåt för alla bebis bilder på Instagram, men det är 5 år sen vi hade en liten i familjen och Signe är lite lättare att ta kort på🙈☺️ Tove och Viggo vill knappt vara med på kort längre. Sen är det sååå mysigt att ha en bebis här hemma igen.💗 Jag har längtat efter en till bebis sen jag började plugga 2012. Så ni får stå ut med lite bebisbilder nu framöver 😚

Igår var det BF. Jag och barnen åkte aldrig in så jag shoppade på internet istället. Blev lite julklappar till barnen som jag fick 1000 kr i rabatt på toys👍 Det gillar vi!

Idag ska vi ut på en promenad sen iväg till Västerås på eftermiddagen.

Ha en fin dag!✨💗

Likes

Comments

View tracker

Inatt sov bebis så bra🙌 Men såklart krånglade hon på kvällen fram tills vi gick och la oss igår. Hon ville ingenting varken sova eller sitta still så vi vaggade henne framför Hollywood fruar. Sen orkade inte min rygg nå mer så jag la henne i vagnen och där tvär däckade hon för hon var så övertrött. Pluttan💗 Och det resulterade att hon sov från 22:15 til 03:45 sen gick vi upp 07:30 👏 Så jag kan ta krånglet på kvällarna😁

Så idag firade jag sömnen min första power walk. Tove och Viggo fick ta cykel och sparkcykel sen var vi ute i en timme. Jätte skönt! Så i morgon blir det en till runda🏃♀️👟det är skönt att komma iform igen! Efter lunchen så åkte vi ner till biblioteket och lånade böcker. Tove älskar böcker nu när hon har börjat läsa.

Jag har haft Tove och Viggo hemma över en vecka nu för det härjar magsjuka på både skolan och på förskolan 😷. Funderar faktiskt på ta hem dom snart för jullov. Törs inte riskera nånting med tanke på Signe.Likes

Comments

Tänk att jag ska börja blogga igen🙈 Jag hoppas jag stannar längre nu och tycker det blir roligare med tiden. Och att ni läsare kommer hänga med 😍

Det jag tänker börja skriva om är den första tiden hemma som trebarnsmamma och hur allt har gått med Signe. Hon blir ändå 6 veckor på torsdag så en förlossningsberättelse kommer också komma snart. Men jag vill nog få mina papper först så allt bli rätt och stämmer in med tiden och så. Fast egentligen så kanske inte behövs då hela förlossningen tog två timmarna bara😁 Men den kommer i alla fall snart..

Jag ville även börja blogga igen för jag ör en stor grubblade och funderar mycket. Därför kan det vara skönt att skriva av sig lite. Men i det stora hela så kommer jag nog mestdels skriva om barnen och vår vardag 💗

Signe tidigare idag... trött på november vädret🐻🍂

Likes

Comments

Likes

Comments