Bornholm

Veckan på Bornholm var väldigt påfrestande, to say at least! Vi har en liten sommarstuga där som ägs av släkten. Även om läget är helt underbart då vi bokstavligen bor två stenkast ifrån stranden och förföra generationens gamla rökeri och har en otroligt massa historier så är det ganska förvånansvärt att vi väljer att åka tillbaka varje år. Där finns två rum, och tre sängar. Inget rinnande vatten eller toalett samt dusch, och väldigt lite plats. Den är ungefär 3m bred och 6m lång, do you get the picture?? Och inte nog med det var jag där med mina älskade päron och min underbara farfar som dock skulle kunna väcka hela området med sina snarkningar, haha. Och ja, sängarna är singelbäddar. Så hur funkade detta? Fyra personer på tre sängar? Svar- Jag fick under första natten sova på golvet på en tilläggsmaddrass men fick efter en liten demonstration den ena singelsängen.

Men nu till det mer positiva! Vi hade kanon väder hela veckan med strålande sol och fint badvatten som var rent från tång och rent stillastående majoriteten av dagarna. Lördags middagen med dansk fläskesteg och underbar musik underhållning av Siggi Björns. Vi besökte släktingar och fick höra de mest underbara historierna om vår släkts bakgrund på ön. Vi har alltid vetat att min farfar's morfar byggde sitt eget rökeri som han och min tiptip olde-mor skötte under många år. Men att han karvat ur vart enda sten och byggt skorstenarna själv är rätt imponerande om ni frågar mig. Hur de blev lurade på pengar och hur min gammelfarmor en dag träffade min gammelfarfar i Köpenhamn och senare byggde upp sitt nya liv i Sverige.


Målningen är gjort av min farfars kusin. Något av det bästa med att komma till Bornholm är att se den. Får en att känna en slags obeskrivlig lättnad.

Likes

Comments

Har väldigt länge tänkt att jag ska starta en blogg eller börja med youtube, men eftersom youtube är väldigt ytligt och komplicerat när det gäller material så känner jag att det är bättre att blogga då jag inte behöver känna någon press med att komma med något ingen tidigare gjort eller få en ny touch på något som redan gjorts. Utan här kan jag uttrycka mig och uppdatera hurvida jag känner för de, och även skapa ett större "urval".

Likes

Comments