Header

Blev en springtur på lite mer än sju kilometer, första springturen som var längre än fem kilometer sedan jag var gravid och allt. Och det löpte på så bra, älskar att springa dom gångerna! Hur kan det vara så olika, ibland känns det som att man kan fortsätta springa på förevigt och ibland känns det som bromsen ligger på från start till stopp.

Arielle gungade hos sin mommo igår. 😍  så fin! Nu är vi helt kaputt så jag ska gå ut med Elwis sista gången och sen blir det sängen för dom här trötta föräldrarna! Gonatt alla☺

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Att vara hemma med barn är det bästa jobbet jag kunnat få pröva på! Tyvärr är det inte något som kommer vara förevigt eller som ger en bra summa pengar i månaden, och trots att jag är den som verkligen tycker att pengar inte är viktigt på det sättet så är det ju bara fakta att utan pengar får man det inte så heft. Skit att det är så, tråkigt, dumt.. men så är det. Jag vet inte vad jag ska göra då jag inte längre kan vara hemma med vår dotter. Ibland känner jag lite panik då jag får frågan som lyder "hur länge ska du vara hemma ännu/vad ska du göra efter". Jag känner ibland att jag aldrig vill något annat än vara hemma med A.

Det är det underbaraste som finns, att få se henne utvecklas, växa och lära sej och jag är så tacksam för att jag får vara med henne hela dagarna. Det är ingen panik än, allt klarnar, det vet jag att det gör. Före vi åkte till Åland var jag ett stressmonster som måsta ha hela mitt liv planerat typ, jag ville veta exakt hur allt skulle gå till och när och hur. Planer går inte alltid som man tänkt sej, och efter att vi flyttat till Åland och jag fick ta väg nummer två i hur jag hade tänkt mej att det skulle bli, så släppte jag det där tankesättet. Att jag skulle ha allt planerat och veta vad som komma skall.

Nu lever jag mer med tron om att allt ordnar sej, om inte på det ena sättet så på det andra, och det är okej så länge som det går på något sätt som man vill eller som man mår bra utav. Jag har skippat att pina mej med något jag inte trivs med, jag är vuxen och jag bestämmer själv över vad jag gör och jag måste inte gå i skola t.ex. om jag inte vill. Då man var barn och underårig så var det inte man själv som bestämde, men nu är det så.. och det känns bra att få bestämma själv. Det är dock en av orsakerna till att jag slutade frisörskolan. Jag borde få gå på läroavtal om det ska bli något känner jag, eller med vuxna människor.

Att bli behandlad som en "elev", som att man inte riktigt är en människa som vet något eller kan något, det känns inte okej. Att gå i skola med barn som kommer direkt från grundskolan är inte så enkelt då man många gånger är på så olika ställen i livet och tankarna. Jag vill ha det på en mer vuxen nivå där man skulle kunna ha en vägledare men ett bollplank, inte någon som bara säger hur du ska göra och bara är en lärare! Hörs det helt obegripligt!? 😂 ni som förstår vad jag menar, ni förstår. Jag hoppade av delvis för detta, men delvis också för att jag fick en annan inblick i frisöryrket som jag inte alls gillade och det var allt "ljugas".
För mej kändes det som att vi lärde oss att ljuga, ni vet "Kunden har alltid rätt"? Det är ju så det lärs ut men det var så många sammanhang som jag tyckte man borde gjort på andra sätt i alla fall. Jag vill vara mej själv om jag är frisör, jag tänker inte spela teater eller låtsas något annat, men vi blev lärda lite så att man skulle bete sej på ett visst sätt och det känns fel för mej. Jag är jag och vill om jag ska bli frisör vara jag! Förstår ni? Jag hatar lögner och fakeas men det är såklart till viss mån man måste i kundservice vara artig och låta kunden säga sitt men jag tycker bara att vi alla är människor, vi alla är lika värda, man kan inte stampas över bara för att "Kunden alltid har rätt". Låter det helt sjukt det jag säger, jag kanske förklarar dåligt men jag är lite trött och vet inte riktigt vad för exempel jag ska ge, ni vet nog antagligen vad jag menar, i alla fall ni som går t.ex. frisör!
Sedan var en del också till att jag hoppade av att jag insåg att det inte kan vara ett så nyttigt jobb alla gånger med tanke på alla kemikalier du drar in i dina lungor, att stå så mycket med armarna i olika statiska positioner och att vrida handleder och fingrar hit och dit, det tär på kroppen!

MEN.

Jag älskar allt som har med skönhet och hårfärg/stylig/klippning, tvättning, produkter, vård förändring att göra och jag vet att det är något jag kan och jag bär mycket information om. Information som jag tagit an på egen hand och information jag fick från det där ena året på frisörskola. Jag vet att det är något jag är bra på och att jag skulle klara mej bra på att ha det här som arbete. Men vill jag det? Bor jag här på Kimitoön hela mitt liv, då är det nästan så att jag måste vara egen företagare och vill jag ha en så stor tyngd på mina axlar? Vill jag ha långa kvällar på jobb, vill jag vara min egen boss och inte ha någon arbetsgivare? Jag vet inte. Det är svårt. Jag tror det är litet av ett helvete att sätta igång en sån firma, att komma igång och att hålla på. Jag tänker på framtiden om det är så att vi får flera barn och jag skulle vara egen företagare, det är inte lätt för frisörer att vara mammaledig länge då man har en firma som måste rulla på.. det skulle vara så mycket enklare att vara anställd. Men då måste man nästan sitta och köra 1 timme härifrån för att jobba på ett sånt ställe.

Det är mycket jag funderar över det där. Många vet ju att jag klipper och färgar och fixar hår på andra fortfarande, ganska många är det jag sköter frillan på.. och visst gillar jag det, därför tänker jag att då jag ändå gör det här så mycket borde det bli mitt arbete? Eller vill jag bara ha det som en hobby? Hur tusan ska man veta. Och hur sakeln får man det fixat så att man inte behöver sitta på en jäkla skolbänk för att få det till papper?

Vården behöver alltid arbetare, jag har inget emot äldre människor, borde jag gå närvårdare så att jag i alla fall högst antagligen skulle ha jobb här på ön? Hur är närvårdar jobbet egentligen? Skulle det passa mej? Jag har ju inte obehag för nålar och sprutor eller sånt heller, men skulle jag vara lycklig inom det arbetsområdet? Allt handlar i slutändan om vad som gör en lycklig. Vi har bara ett liv men att veta vad man skall arbeta med och tillägna en så stor del av sin tid åt, då måste det vara något man trivs med, det är jag säker på att jag behöver i alla fall, något jag trivs med. Och jag nöjer mej inte med bara något om det inte tillför glädje. Jag är så snäll mot mej själv ändå att jag inte tänker pina mej arbeta med något jag inte gillar.

Kommer det att komma upp jobb som jag redan har utbildning till? Är det något jag kunde jobba som? Let's face it, som studerande har man heller inte några pengar att leva på som man kan tala om.. det är inte lätt.

Helst av allt skulle jag bara vilja jobba med något jag tycker om och få en lön i månaden som gjorde att jag kunde njuta lite extra plus få betalt alla grejer i månaden som man måste betala på. Vad det blir får tiden utvisa helt enkelt..


Kan jag inte bara få stanna tiden och vara hemma med bebis föralltid? 😍

Likes

Comments


Bläddrar nästan dagligen genom bilder från när Arielle var nyfödd, ser på videor på henne och ser hur hon ändrat och hur hon utvecklas. Mitt älskade barn, jag gör allt för dej! ❤
Tänk att vi snart fått vara föräldrar i ett helt år? Det känns som hon alltid funnits med oss, hon är ju en sån självklarhet! Jag har svårt att se oss med fler barn än med Arielle, men det är väl så när man inte har det. Om vi bestämmer oss för syskon och får vår önskan uppfylld kommer det antagligen också kännas som en självklarhet.. jag är bara så glad över att jag fick skapa ett liv i min kropp tillsammans med min kärlek, att vi fick bli föräldrar och att vi fick en frisk glad och underbart mysig flicka.. jag kunde inte önska något mer! Hon är helt perfekt och gör vår familj komplett.

Jag är skiträdd för att skaffa fler barn och känner inte något sug av att vara gravid pånytt, tyckte inte alls om att känna mej så fast i min egen kropp.. längtade hela tiden till att ha henne utanför kroppen. Klart hon var värd väntan och alla undersökningar och dom där första veckorna av illamående, men jag är inte redo för det pånytt på ett tag i alla fall. Jag skulle vilja ge Arielle syskon men jag är faktiskt så egoistisk just nu att jag vill ha min kropp för mej själv.. kanske får vi sug efter fler barn, det återstår bara att se. Arielle är allt och lite till just nu och jag nöjer mej helt klart med en dotter, men i samma stund som jag skriver det känner jag mej smått dum mot henne eftersom jag vet hur bra det känns att ha syskon. Men jag vill inte vara gravid igen, det kan inte vara så fel att känna så?
Jag kände mej inte vacker när magen växte, jag kände mej inte som mej själv, jag blev så jäkla gigantisk om magen och det var en så lång tid. Det är en stor omställning en kvinna får vara med om att skapa ett nytt liv i sin egna mage, det är inget som är klart över en natt, det är en lång tid när man är i det trots att man kan titta tillbaka och tänka att det var väl inte så länge, eller det var väl inte så farligt.. Jag kände en sån enorm längtan efter barn före vi fick Arielle, nu känner jag att det är bra såhär, jag är nöjd.. är det bara för nuet? Människan fungerar väl lite så.. Jag skulle inte vilja att det var så stor åldersskillnad om vi försökte på syskon heller men tiden flyger ju iväg och det känns som att jag inte kommer känna sug efter att vara just gravid i alla fall på en evighet. Sen skulle jag heller inte göra en abort om jag blev gravid av misstag eller oplanerat eftersom jag tror saker händer utav mening, att9 det är våran plikt att ta hand om det vi skapat, det är ju trots allt ingen annans fel om jag blev gravid oplanerat än mitt och Jockes "fel".. Man kan ju liksom skydda sej från det om man inte vill men å andra sidan så kan grejer hända i alla fall och i slutändan är vi bara människor, jag är ju mot att stoppa hormoner i kroppen nu, jag vill inte äta några piller eller ha något i kroppen som inte ska vara där, jag tror inte att det kan vara bra för kroppen att äta massa hormoner det kan ju bara inte vara bra!? Sen det där jag skrev om abort, det är bra att det finns, det är inte det jag säger, kvinnan ska få bestämma över sin egna kropp och händer något som inte borde få hända(våldtäkt elr liknande) då är det helt klart att man ska få ta abort eller om det verkligen inte är möjligt ekonomiskt eller nåt sånt, jag bara säger vad jag tänker om mitt liv och hurdana beslut jag skulle ta.. jaaja.. sluddrigt inlägg blev det här!

Men det är såna tankar som går runt i min hjärna! 😄 Nu ska jag träna, tänkte bege mej på en längre springtur får se hur det slutar.

Kram!

Likes

Comments

Idag har vi haft sommarväder och det hurrar vi såklart för! Underbart är det och vi ska alla komma ihåg att njuta av det här och nu för det är NU det är sommar! 😍 Vi har varit och ätit till Eugenia som är riktigt nära oss här ute på landet, stora portioner och supergott som vanligt! Vi gick en vända ner till bryggan och tittade ut över havet och knäppte några bilder före vi sedan lekte lite på lekplatsen och åkte hem.

Slängde mej i solstolen med bikinin på och Arielle satt och lekte lite på gräsmattan före morbror Jesper och mommo Jonna kom för att drick kaffe och bli fina i håren! ☺


Vi matchade med färger idag hela lilla familjen och det är så roligt tycker jag! Att man kan göra lite sånt.. familjematcha❤

Fy tusan.. precis nu när jag skriver det här så klättrar en skogsbässe över benet på mej!!! Fy fan säger jag bara, är livrädd för att Arielle ska få någon på sej och det kommer ju in med djuren då dom bökar på ute i långgräsen😢 Jävla bässar; så onödiga kräk! As.

Jaja nu ska jag hoppa i duschen för huuuäää det kryper ju på hela mej.

För att inte avsluta inlägget så hemskt så vill jag bara säga att vi har haft en superduper dag! Älskar att sommaren kommit och nu vill jag verkligen inte ha något annat än soliga dagar med mycket skratt och familjemys i mängder! Knäppa bilder på allt vi gör för jag älskar minnen.

Imorgon ska jag ta och beställa tid till privat tandläkare, nu fasen vill jag få tandställning till nedrekäken.

Ha en fin kväll såhär sista dagen i veckan och ladda med bra energi inför kommande vecka! ☺👋

Och bilder från de senaste dagarna! ☺

Likes

Comments


Här har det varit tyst en stund! Har inte haft tid helt enkelt. Fullt upp har vi haft om dagarna, det har dessutom blivit sommar helt plötsligt och idag har vi haft över tjugo grader varmt! Imorgon ska det också vara sol om det inte visar helt fel. Underbart. Solkrämen är på och vi är ute om dagarna. Idag var vi och tittade fotismatch med lillsyrran och det var så varmt där att Arielle drack nästan hela vattenflaskan jag hade med! Vi kom hem och hon var så trött efter en fullspäckad dag så hon slocknade direkt. Sedan dess har jag suttit och klickat ihop lite människor från vår högstadietid då vi funderat ha klassträff.. får se vad det blir av det, när brukar man ha klassträffar!? Först 10 år efter man gått ut eller? Det är ju inte så länge sedan vi gick ut men.. jaja. Hade även innebandyavslutning igår, ni kan få lite bilder sen då jag bloggar från telefonen, nu är det via datorn så ni får fina systemkamera bilder och allt! 😉

Har fått in Lucki för natten men Luna är fortfarande ute.... hon har ju nog visat sej på kvällen men dom brukar komma in till natten så vi får se. Nu ska jag väcka min karl för att gå upp och sova, tänka sej att det en gång är den här vägen också, att han ligger och sover i soffan då jag är på datan! Hehe. Gonatt hörrni!


Luna och Elwis!

Likes

Comments


Mammas sida av släkten samlades hos lillmoster Jenny som fixat mat och vi kom dit efter stressandes här hemma som vanligt för sent men det blev bra till slut! Nu har jag fått fira min första morsdag, men alla dagar firar jag nuförtiden då jag är mamma åt världens bästa unge! ❤ Tack för en superfin dag! Med så mycket godheter.. tur att jag tog mej ut på en länk imorse före man vräkte in! 😍 Love love love

Nu ska jag ta ut Elwis sista gången så får vi hoppas att han inte behöver kissa förrän imorgonbitti!!! Godnatt. ☺

Och glad morsdag alla mammor!! Kom ihåg att ni har världens bästa titel då ni kan kalla er för mamma. ❤ gör era små hjärtan stolta över er!

Likes

Comments


Solar för tillfället, måste passa på då det är soligt. Kommer ju vara blekast om kroppen någonsin denna sommar känns det som.. man vill ju inte riktigt lägga sej i bikini när det är 11 grader plus bara! Kan det komma sommarvärme också nu tack? Det skulle vara på tiden. 🌞

Likes

Comments

Vi använder även till Arielles baby hud Acos solkräm! Den som vi har åt henne är solskyddsfactor 50! Har redan haft kinderna insmorda på henne, lilla älsklingen. 😍 Verkar riktigt bra!!!

Likes

Comments

Älskar att fota och älskar att matcha med Arielle. 😍 Tycker det är så sött!! Nu ska vi göra oss klara för att åka till Östanå, ska klippa lite bland annat.

Ser fram emot att ta fina bilder på vår familj i sommar. Bara det blir sommar... i alla fall är det ljust ute nu då får man så fina bilder. vad tycker ni? ☺

Ha en bra torsdag!!!

Likes

Comments


Meshtröja från NewYorker! ☺

lekte med smink igår och passade på att knäppa lite selfien 😉 måste ta vara på tillfället då man en gång är fixad och det är bra ljus inne.
Idag ska jag och röntga mun, pga visdomstanden. A far till sin mommo och Elwis får öva på att vara ensam lite längre stund än tidigare! Ska ta ut han o busa före vi far så han sover medans vi är borta. Måste börja fixa oss i ordning nu! Ha en bra tisdag. ☺

Snygga gardiner va? 😂 billigaste på jotex 👌

Likes

Comments