. Jag var fyllda 15 när jag blev gravid och hade oddsen emot mig. Jag var för ung, för naiv och omogen. Jag fick höra att jag skulle göra abort för att jag inte skulle klara av det. Jag gick sista året på högstadiet och bodde hemma hos mina föräldrar (såklart). Detsamma var det för min pojkvän som dock gick andra året på gymnasiet. Den 22 april 2014 fick vi reda på att jag var med barn och samma kväll bestämde vi oss för att behålla. Abort har aldrig varit ett alternativ för mig och ingen skulle kunna få mig att ändra mig i den frågan. Jag var livrädd för att berätta för min familj då jag var rädd för deras reaktion,dagarna efter släppte jag nyheten att jag var gravid och det gick bättre än förväntat. Min familj har alltid stöttat mig i vår resa genom 9 månader som gravid, och nu i 1 år som föräldrar.

Det var mest folk utifrån som kunde fälla ogenomtänka kommentarer om vårt beslut att behålla. Jag kunde få höra saker som - "Har du ätit lite för mycket idag eller? Vad tjock du är" "Fan vad tjock du är" "Fan vad fet du blivit" Jag mådde dåligt av att väga mig och se siffrorna bli högre och högre, då jag precis hade blivit nöjd med min kropp genom träning och bra mat. Jag gick som sagt sista året på högstadiet/ första året på gymnasiet och i takt med att min mage växte ökade även blickarna och vännerna blev allt färre. Jag var väldigt glad att jag hade min familj och pojkvän som alltid fanns hos mig när jag behövde det då jag ofta kände mig väldigt ensam.

Det känns som att man måste bevisa mer som ung mamma, eller ja, ung förälder över huvud taget. Man anses lite sämre i mångas ögon och måste göra sitt allra yttersta varje vaken sekund. Det är fult att säga att det är jobbigt, att man är trött eller att ens barn är inne i en jobbig period just nu. Om man säger det får man ofta orden - "Ja men så går det när du valde att skaffa barn tidigt". Nej, så är det när man än skaffar barn. Ens barn har inte färre jobbiga perioder, sover bättre eller så för att man valde att skaffa barn vid 35 års ålder istället för 15 liksom. det är från barn till barn och har inte ett dugg med hur gammal man själv är som mamma eller pappa när man får sitt barn. Det är något som många måste lära sig. En ung förälder är absolut inte sämre än en äldre förälder. Alla gör olika val här i livet och det måste man respektera och acceptera.Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

hejhej!

Om jag nu ska blogga här så kanske ja borde presentera mig mer så ni vet vem jag är, visst??
jag heter iallafall Emelie och är 17 år gammal, och är ensamstående mamma till Milton som är 14 månader gammal. Miltons pappa Robert och jag flyttade isär i oktober -15, och sedan dess har jag bott hos min mamma medans jag väntat på att få flytta in till min lägenhet som jag får tillgång till 1 April. Milton bor växelvis, oftast 3 dagar var.
Jag går första året på Barn&Fritid Lärling, ingenting för mig egentligen, men orkar inte byta linje ännu en gång, så på dagarna hänger jag i skolan, eller praktiken då, och Milton går på dagis vilket han älskar !

När Milton är hos sin pappa är jag som vilken annan 17åring som helst, dock att jag har 10x mera tvätt och leksaker att städa upp ;)

Mer än såhär kommer jag inte riktigt på just nu, ni kan alltid följa Instagram: emeliiielindLikes

Comments