Header

Heeej! Äntligen lyser solen igen och snön är återigen borta, iaf på de mesta ställena. Detta betyder att cykeln ska få komma ner från förrådet samt vinterkläderna ska bytas ut mot vårkläderna. Jag brukar alltid lägga undan de kläder som inte används under vissa årstider för att få mer plats i garderoben. Förra helgen var jag hemma i Borås för att dels fira min närmsta vän som fyllde 20 år samt umgås med nära och kära. Man tar ju möjligheten att åka hem när den ges för att omgiva sig med familjen och kompisar. Veckan har för övrigt varit väldigt lugn med endast en lektion i tisdags. Då passar jag på att fixa iordning lite hemma i lägenheten samt plugg då såklart.


Jag har länge velat få ordning inne på toan, då det är väldigt mkt småprylar som hamnar lite här och var vilket leder till att det blir ganska rörigt. På grund av detta valde jag att köpa lådor (plast väldigt enkla med lock) för att skapa lite mer organisation framförallt i min förvaring under handfatet. Jag har en "liten byrå" kan man väl kalla det stående under handfatet med ett stort hål liksom. Två lite större lådor och en liten mindre fick utan större problem plats varav det är hårsaker och allmänna saker som rakhyvlar, tamponger och liknande i de två stora samt smycken i den mindre. Är en stor talang när det gäller tappa bort saker, framförallt smycken och örhängen, därför tänkte jag det är bra att ha en plats där alla saker ska läggas så vet man iaf sen att det ska vara i lådan någonstans. Sen har jag en hängande "korg" där jag valde att ställa en smink grej, alltså en plast grej med tre olika fack där man kan ställa ex penslar i en etc. Jag är väldigt nöjd då det äntligen känns som jag har koll på läget, vad tycker ni? Har ni några andra bra tips på att få ordning inne på toan?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

I samband med alla förändringar som sker för tillfället har jag även valt att göra om i min lägenhet för att börja på en ny kula inom allt, det nya boendet ska ge en positiv och trygg känsla liksom, här ska jag endast "må bra". Jag är inte riktigt klar ännu men ville ge er en liten sneak peek på ett av alla projekten. Resultatet kommer i bilder när jag väl är klar med allt :)

Likes

Comments

Hej igen! Efter lite uppehåll tänkte jag nu ta tag i bloggandet igen, och detta startas med ett ganska djupt inlägg..

Jag har under de senaste tiden haft lite problem med mitt mående, både psykiskt och fysiskt.. Har varit i en lite down period samt haft problem med ork och magen framförallt. Så jag valde därav att som mål 2017 skapa mig ett bättre mående dels genom att hålla mig aktivt och inte få möjligheten att sjunka ihop i sängen hemma. Samt en förbättrad kost som jag precis har börjat ta tag i.. och kosten är det som just detta inlägget kommer att fokusera på.

Jag visste sedan tidigare att jag är laktosintolerant då magen strula i samband med mjölkprodukter. Men samtidigt kan magen reagera lika starkt vid vissa andra tillfällen trots att det inte är någon laktos i maten. Jag har därför valt att ta kosten till en annan nivå där med start idag bytt ut till Glutenprodukter samt att jag kommer äta efter LCHF. Anledningen till varför just LCHF är då man ändå får äta rikligt med mat, då jag inte är intresserad av att endast minska maten och äta mindre. Utan vill komma åt "den vanliga maten" med lite förändringar då såklart. Jag håller tummarna för att kroppen men framförallt magen ska må bättre av detta och ge mig mer energi på dagarna.

Nedanför ser ni en bild från dagens maträtt: Ananaskyckling i sötsursås som är en av många LCHF rätter vars recept lockade. Receptet finner ni här: http://56kilo.se/ananas-kyckling-sotsursas/

Måste även tillägga att jag har skaffat mig ett nytt extra jobb här i Växjö. Jag är nu anställd på Maxi's online avdelning där jag går runt och packar ihop beställningar kunder har lagt. Man kan alltså säga att jag "handlar" åt dem från deras egna handlingslista. Detta är jättekul och jag är nu inne på andra veckan och börjar få till teknikerna mer och mer. Den största svårigheten är att hitta i butiken, och så många saker jag inte ens visste existera inom matvärlden. Men detta lär man sig med tiden och det ska vara lite utmaning för att göra jobbet mer intressant.

Likes

Comments

Efter en mysig lite shoppingrunda på Grand Samarkand här i Växjö köptes några nya detaljer till lägenheten.


Både krokarna, ljusen och spegeln som ljusen står på är köpta på lagerhaus. Tänk att så små detaljer kan få så mkt nytta och lyfta en möbel till en finare dimension. Köpte även en tröja från H&M, men bild på den kommer först imorgon

Likes

Comments

Då tiden till gym inte riktigt existerar på grund av skola, jobb och mkt annat väljer jag istället hemträning. Gym är ganska dyrt oh jag anser att det är ovärt om man inte hinner gå dit mer än två gånger i veckan. Jag brukar följa ett "veckoschema" som jag hittat på Pinterest varje vecka (kolla bild). Jag kan även köra tabatha då jag kör 10 övningar i 20 sek * 8 upprepningar med 10 sekunders vila emellan. Detta anser jag räcker för att få tillräckligt mkt träning på en vecka. Tabatha pass kan man lätt skapa själv men finns även flertalet Youtube-klipp och liknande som berör den träningsformen.

Likes

Comments

Resultatet när mamma säger "gör åt så många ägg du bara kan". Detta resulterade i kladdkaka till fika igår och pannkakor till frukost idag. (Tur att man genomförde ett styrkepass hemma igår 😂😂)

Likes

Comments

Bilderna säger allt, det kommer bli ett bra filmår!! Här är bara några av alla filmer som släpps detta året

Likes

Comments

Något som jag verkligen ÄLSKAR är att Disney filmerna man såg på repeat som barn förnyas från de gamla tecknade till riktiga med skådespelare. Storyn som man föll för som barn faller man för en gång till och berättelsen blir mycket starkare och mer realistisk med tanke på verkliga skådespelare. Exempel är favoriten Askungen samt bl.a Tarzan och Djungelboken. I mars detta året kommer även skönheten och odjuret som jag har längtat efter sedan trailen släpptes. Så spänd på att se den filmen och om den lever upp till förväntningarna.

Likes

Comments

Något som jag har haft "problem" med sedan flytten är mat och matlagning. Jag finner inget intresse av att laga mat då det bara stökar ner och är allmänt tråkig. Så tidigare var det alltid rätter som Lax och Wokgrönsaker då det löste sig själv i ugnen. Men nu har jag lovat mig själv att experimentera lite, då jag vill få en bättre men framförallt roligare kost! Jag har fått en bok där recept från mina favoritmåltider och lätta måltider är samlade för att ge mig lite inspiration. Efter vinterlovet insåg jag att istället för att laga det jag har i frysen köper jag på mig nya saker. Därför börjar jag detta året med att tömma frysen därav var det korv stroganoff som stod på matlagningslistan idag. Det blev totalt fyra matlådor vilket gör att jag har färdig mat vid antal tillfällen fram över, så underbart. Dagens receptet finner ni i efterföljande länk: https://www.recepten.se/recept/korv_stroganoff.html


Likes

Comments

Årets första inköp under mellandagsrean blev ett par Timberland skor som kommer passa perfekt under vintern och då jag i Februari ska till Sälen med klassen. Beställde skorna från Outnorth och tog endast två dagar att dem hit till Viskafors. Väldigt nöjd med köpet! Har ni lyckats göra några bra fynd på mellandagsrean?

Likes

Comments