View tracker

Idag var jag på Akademiska för att göra vul och titta på äggblåsorna. Dem hade inte riktgit vuxit till sig som dom bör ha gjort efter 9 dagar men denna behandling och en dos på 112. Dock är det ingen nyhet eftersom jag vet att mina äggblåsor är lite tröga... Vi bestämde att höja dosen till 150 fram till fredag då jag ska tillbaka och göra ett nytt vul för att se om dom har vuxit på sig då! Nu var dem mellan 10-13mm, vänster äggstock hade svarat lite bättre än höger. Som alltid. På fredag hoppas vi att dem har vuxit på sig till 20mm. Har dom gjort det tar jag ägglossningsspruta till helgen och äggplock nästa vecka. Men får se hur det blir. Han var som förra gången lite orolig att överstimulera men satsar ändå på 150 i denna dos.

För mig känns det faktiskt bra, hade inte förväntat mig något speciellt och ser inte något problem med att fortsätta med sprutorna några dagar till. Bara dom små blåsorna växer till sig. Vill ju inte stressa fram det så de känns bra att dom tar det lite försiktigt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Imorgon är det dags för ultraljud och blodprov!
Ser spänt framemot det, utan några speciella förväntningar. Jag har gjort allt jag kunnat och skulle inte kunna göra på något annat sätt. Jag är så glad att jag vart mer avslappnad denna gången, hoppas det för med sig något positivt!

Det börjar kännas att jag har två äggstockar haha! Känns att det trängs där inne, det bör ju va positivt? Då kanske det har vuxit lite iaf 🙈
Denna gången har jag tagit sprutor på dos 112 i 8 innan första ultraljudet. Förra omgången hade jag dos 92 och gjorde ultraljud på dag 5 med sprutorna. Då var äggblåsorna runt 12-17 om jag inte missminner mig. Något större hoppas jag ju ändå att dom är men förväntar mig inget speciellt! Bättre att bli glatt överraskad av något litet än besviken! 😁

Likes

Comments

View tracker

Idag är vi inne på 6e(!!!!) dagen med sprutor!! Vi börjar igår med orgalutran (för att förhindra att äggen släpper av sig själv) och idag är alltså 6e dagen med menopur. Alltså. Förlåt för den super dåliga uppdateringen!
Jag har jobbat en del och inte alls tänkt på den här behandlingen på samma sätt Som förra. Den här omgången kräver inte alls lika mycket av mitt psyke som den andra gjorde. Jag är avslappnad på ett helt annat sätt denna gången vilket är super skönt!!

Min värld kretsar inte kring sprutorna och hur det går, jag känner inte efter alls på samma sätt som förra gången. Jag låter det verkligen gå som det går och denna gång låter jag verkligen kroppen sköta detta!
Det är så skönt. Jag kan verkligen säga att jag är mycket mycket mer Avslappnad.
Jag har inga speciella känningar av dem här hormonerna. Mår prima ballerina (förutom min förkylning) och inte på tal om psyket! Mår verkligen toppen där!
Så skönt att faktiskt inte låta hormonerna och sprutorna äta upp och äga min hjärna. Jag lever faktiskt samtidigt och mitt liv rullar vidare. Allt kretsar inte kring detta. Jag hoppas verkligen att det för med sig något positivt. Har j hört mirakel historier om att när man slutar tänka så sker de. Hoppas att det gör att äggen växer på sig ;)

På tisdag ska jag på ultraljud och eventuellt blodprov! Spännande och se hur äggen vuxit på sig denna gången!!

Likes

Comments

Hallå på er!
Idag är det bara två dagar, tre med idag kvar på primolut-nor. Tänkte köra en liten uppdatering om hur jag mår nu. Jag mår som förra gången -Bra. Är dock lite tröttare men inte alls på samma sätt som förra gången jag åt primolut. Har haft lite ont i magen och ryggen till och från men det är knappt anmärkningsvärt! Kände ingenting förra gången heller om att det var något på g. Vips så kommer det! Ser ändå framemot det för det betyder ju att vi får börja med sprutorna! Gör inte så mycket för mig faktiskt. Jag är ju lite bortskämd och bekväm med att inte ha mens så visst lite jobbigt och tråkigt är det, men det är helt klart värt! Hoppas på en mycket mildare mensvärk denna gången!

Likes

Comments

Nu är jag inne på 5e dagen med primolut-nor. (äter dessa för att framkalla menstruation för att kunna börja med sprutorna). Jag är som förra gången jag åt dessa väldigt trött! Är trött den större delen av dagen men värst på kvällen. Kuren är på 10 dagar, 2 tabletter om dagen. Ungefär 3-5 dagar efter avslutad kur bör mensen komma. Förra kuren kom min mens på 2-3e dagen efter avslutad kur. Lär nog bli liknande denna gången. Ser ändå framemot att få börja med sprutorna, se hur jag kommer reagera på dessa sprutor och se hur äggen växer till sig där inne! Håller verkligen alla tummar och tår att dessa hormoner har bättre effekt på mig än dem vi körde med förra gången.
Läkaren jag träffade i tisdags har en känsla av att dem var lite för snabba med att plocka ut äggen förra gången och därav att det bara fanns 2, varav 1 moget. Tråkigt nog så brukar vi med PCO vara så lättstimulerade att vi kan bli överstimulerade, det gör läkarna lite nojjiga och vågar kanske inte riktigt satsa. Vilket jag förstår. Denna gången kommer jag ta sprutor 7-8 dagar innan jag åker på ultraljud och blodprov. Förra kuren åkte jag efter 4-5 dagar. Spännande att se vad som kommer hända denna gången!

Det känns skönt att dem gav oss chansen att få prova en gång till innan julen! Jag känner mig verkligen sedd på Akademiska! Så duktiga läkare, är verkligen nöjd!

Likes

Comments

Att komma tillbaka och ta sig upp efter ett mindre bra försök av ivf har inte varit det lättaste. Det är en kamp varje dag. När jag nu äntligen tagit mig upp till ytan för lite luft är det pått igen. Det är INGET jag tackar nej till!! Jag gör gärna detta om och om igen om det nu är det som krävs. Men känslan av att tappa sin kropp i hormoner igen är tuff. Det är tufft att få en sån hormonbomd att man inte känner igen sig själv. Även om jag mådde bra fysiskt är den psykiska biten väldigt tung. Att inte kunna sätta ett finger på vad det är utan det bara är där. Det är jobbigt. Det är kämpigt. Det blir många tårar på resans gång. Men jag vet att det kommer bli värt varenda tår och smärta. Jag går igenom all smärta i världen för att detta ska lyckas. Det kommer lyckas.
Jag är dock väldigt tacksam att jag får gå igenom detta, att forskningen faktiskt har kommit såhär långt. Jag önskar ingen annan denna smärta och bergochdalbana till resa men jag önskar att fler kunde sätta sig in i situationen lättare.

Hoppet är det sista som kommer lämna mig, även om det vissa dagar känns hopplöst så vet jag att det alltid finns en gnutta hopp inom mig.

Som bilden säger "infertility has stolen My Life". Tyvärr är det nog sant, det går inte en dag utan att jag tänker på detta.

Likes

Comments

Godkväll på er!
Idag hade jag mitt besök på akademiska för en planering hur vi ska genomföra detta försök. Eftersom jag inte fick tillbaka ett embryo på förra behandlingen så räknas inte det som ett försök. Denna gången kommer jag att få prova en annan sorts hormon, förhoppningsvis reagerar min kropp bättre på dem här hormonerna än dem förra.
Jag kommer sätta igång mensen med primolut-nor som förra gången. Det är nog faktiskt det jag ser minst framemot! Haha! Så bortskämd med att inte ha mens...
ska iaf bli skönt med ett försök innan jul. Förhoppningsvis får vi tillbaka ett litet ägg innan tomten kommer på besök💗

Likes

Comments

Hallå på er!
Jag hoppas ni har haft en underbar helg! Jag har haft en super mysig långhelg med min sambo. Han var ledig i fredags så vi har verkligen bara myst och tagit vara på varandras sällskap. Vi har tagit den där snöbollen till hund på långa promenader med mycket hopp och skutt i snön. Imorgon var planen att jag skulle till akademiska för en uppföljning och start av ny behandling(!) Dock ringde dem i fredags och var tvungna att omboka den tiden. Vi är ju inte mer än människor så det är klart att läkarna kan bli sjuka eller måste vabba. I vilket fall som helst så bokade vi in en ny tid på tisdag! Så på tisdag ska jag få träffa en ny läkare som ska göra ultraljud och prata om vilka nya hormoner som jag kommer få prova denna gång. Förhoppningen är ju att dem nya hormonerna kommer ha en mycket bättre inverkan på mina äggstockar. Vi vill ju ha vår plutt...
Jag har verkligen dem senaste dagarna hamnat i en depp-period. Har mycket tankar om det kommer funka och känner mig näst intill värdelös. Jag vill det här så gärna. Varför ska vi ha det så trögt och en sån lång uppförsbacke... Får se vad vi kommer fram till..

Likes

Comments

Hallå på er!
Förlåt för min ur usla uppdatering. Har jobbat en del och helt enkelt haft fullt upp med annat runtomkring. Har tillbringat mycket tid hos min mamma för att hjälpa henne att packa inför hennes flytt om någon vecka. Men nu är jag på banan igen!
Idag hade jag en ledig dag, höll mig ifrån vägarna med bilen idag... har följt allt kaos vädret har dragit med sig. Jag tog istället en mysig promenad men vovven och sprang i den djupa snön!
Har man en hund som ÄLSKAR snö får man ju offra sig ;) vi pulsade i Snön och har sedan vi kommit hem bara slappat! Städade lite men mest slapp;)

Likes

Comments

Godkväll i höstrusket!
Fy det har verkligen regnat HELA dagen! Idag är det iallafall 1 november. November. Ja herregud vad tiden flyger iväg men jag gillart! Det börjar verkligen närma sig jul nu och allt vad det innebär! Nu är det dessutom bara två veckor kvar innan vi kör igång med nästa behandling. Inte försök, det räknas inte som ett försök eftersom jag inte fick tillbaka ett embryo. Spännande att se vad denna läkare kommer säga och tycka. I skrivande stund sitter jag och myser i soffan och längtar tills sambon kommer hem. Sitter och klurar på vad jag ska ge den underbara människan i två års present. Vi firar ju faktiskt två år tillsammans den 14e november. Samma dag som jag ska tillbaka till Uppsala! Haha. Jag har tänt massa ljus här i vardagsrummet och strökollar på tv:n. Ska snart bege mig ut i köket och börja med maten. Tända lite ljus och bara få mysa in hösten.
Vad tycker ni om hösten? Jag älskar när det regnar och man får tända massa ljus och bara mysa (när man slipper gå ut).

Imorgon ska jag förhoppningsvis bege mig till Södertälje, om jag får tag på bil.. Ska nämligen hämta massor med saker som jag har där i mitt gamla rum och träffa en kompis som har flyttat till Jönköping men som är hemma denna vecka.

Likes

Comments