Jag kan inte förstå. Efter allt slit, kämpande, tårar, läkarbesök, samtal och all oro och den känslomässiga bergochdalbana vi gått igenom så sitter vi nu här med världens underbaraste dotter i magen. Gravidvecka 24 och den lilla tösen sparkar på! Det är det härligaste jag känt genom hela mitt liv, dom små buffarna och sparkana. Mitt barn. Min dotter. Min underbara fästmans barn. Jag ska få föda fram min fästmans barn, mannen jag älskar mest i hela universum, hans barn bär jag på. Vilken gåva. Helt otroligt. Jag kan inte förstå än idag vad det är vi faktiskt har gått igenom med ivf behandlingar hit och dit. Det känns som att det är förns nu som jag kan processa det hela och vad som faktiskt skett.
Jag är gravid.


Jag börjar känna mig mer och mer avslappnad i graviditeten, jag börjar mer och mer fatta att det är en bebis där. Jag känner mig inte alls orolig på samma sätt som innan. Klart man alltid kommer vara orolig för sitt barn men jag känner mig inte alls orolig att något skulle hända på samma sätt som jag gjorde innan. Det känns jätteskönt. Det känns som att jag kan vara med psykiskt i graviditeten på ett helt annat sätt, njuta och faktiskt ta in att hon snart tittar ut.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag har 50% av graviditeten passerat. Halva graviditeten är avklarad. HUR SJUKT? Det känns verkligen gaaaaaaalet att det är lika lång (kort) tid kvar som vi redan gått. Det är inte klokt. Jag har ju hört x antal gånger att sista halvan går snabbare och det känns nästan lite skrämmande. Jag tyckte ju tiden började gå så himla fort runt vecka 15..

Det är inte klokt vad tiden susar förbi. 50%... helt galet. Idag var vi på besök hos barnmorskan också. Vi tog blodtryck, pratade lite allmänt om hur jag mådde och så fick vi lyssna på lilltösens hjärta. Det är bland det häftigaste jag varit med om. Ultraljud kommer på första plats och sen denna upplevelse -att få höra hjärtat!
Det kom ju en och annan tår i ögat..

Likes

Comments

Hallå på er!
Ja som ni förstod på mitt förra inlägg är det väldigt nära 50% av graviditeten nu, idag är det 48% avklarat. Helt jäkla otroligt. Att försöka gå från ofrivilligt barnlös till att helt plötligt bli gravid och ska få ett barn är en otroligt jobbig omställning för hjärnan. Även om man under hela resans gång inte önskat något mer än att bli gravid till att helt plötsligt bli det och att bebis stannar kvar. Det är obeskrivligt. Det är så häftigt och det är verkligen det här man längtat efter, samtidigt som hjärnan verkligen inte har riktigt uppfattat och ställt om ännu. Jag vet inte om det kanske också har att göra med att vi som kämpat så otroligt hårt, länge och intensivt kanske blir mer rädda att förverkliga tanken, förstår ni?
Det kanske är ett försvar av hjärnan att inte koppla så snabbt ifall något faktiskt skulle gå fel, vilket händer.

Det är så otroligt svårt. Ena dagen eller stunden kan jag verkligen känna "wow vad häftigt snart är en bebis här" till att senare inte kunna fatta någonting eller ens koppla att det faktiskt är lika lång tid kvar som vi gått. Kanske längre, kanske kortare. Helt galet. Det är konstigt egentligen hur hjärnan väljer att hantera vissa saker. Även om vi fysiskt kan få det till att bli ganska verkligt så är det fortfarande svårt att få in i skallen hur verkligt det är.

Jag känner hennes små sparkar varje dag som blir mer och mer intensiva och hårdare. Då mina damer och herrar känns det verkligt. Det är faktiskt en liten bebis som sparkar inom mig, som lever i mig och som är halva mig och halva min sambo. Galet. G A L E T. Det är det enda rätta ordet.

Likes

Comments

Godmorgon!
I fredags var vi på rutinultraljudet, vi gjorde på Södersjukhuset här i Stockholm. Vi valde att ta reda på kön, vi är så himla nyfikna och vi kände att det kunde göra det hela lite verkligare. Allt såg bra ut, bebis var frisk (vad BM kunde se) och måtten var enligt tiden. Vi fick också veta att vi väntar en liten FLICKA. Så himla spännande! Jag har ju haft en extremt stark magkänsla av att det var en liten pojke så det var spännande att det var tvärtemot! Haha ibland har magkänslan verkligen inte rätt.
Den 27 november beräknas tösen titta ut. Imorgon går jag in i vecka 20 och då har snart 50% av graviditeten passerat, alltså det är de sjukaste. Det har inte ens sjunkit in i min skalle än att jag faktiskt är gravid. Min hjärna är kvar i att vi försöker och kämpar. Men såklart lever jag i nuet också och försöker verkligen njuta allt vad jag kan.
Det är faktiskt ganska sjukt att snart halva tiden gått, om lika länge är hon faktiskt här, eller kanske tom kortare.. -eller längre. Så spännande att se vad som komma skall.

Man brukar ju säga att man kräks och mår mer illa med flickor, i mitt fall stämde det verkligen! Nu kan jag inte referera till hur det är att vara gravid med en pojke men om man tänker på hur mycket jag kräkts och hur illa jag mått så stämmer det ;) Det är två personer som sagt att det ser ut som att lillfröken har mycket hår (att döma av ultraljudsbilden). Det är alltså två kunniga personer som uttalat sig. Jag har en del halsbränna och det brukar man ju säga tyder på mycket hår på bebisen ;) Så himla spännande att se! Jag längtar verkligen ihjäl mig och jag är hur redo som helst att bara få börja boa på!
Vi har ändå samlat på oss en del, vi har köpt på oss lite kläder och lite bra att ha saker men det är ändå en del kvar att inhandla.
Likes

Comments

Hej godingar!
Sommaren har anlänt även om vädret inte kanske är på topp.. vissa dagar känns det lite som en tidig vår, kallt och ruskigt. Men dom dagar det är sol och fint väder njuter jag så in i bomben!
Jag är fortfarande sjukskriven så jag går hemma, försöker ta hand om mig och räkan men samtidigt hitta på småsaker att göra.

Idag går vi in i vecka 19 jag och räkan. På FREDAG är det äntligen dags för RUL!! Vi har valt att ta reda på kön om bebis väljer att sammarbeta och visa.. är så jädrans nyfiken, både jag och sambon. Får nästan lite panik över tanken på stt vi kanske inte får veta om bebis ligger med ryggen mot! Haha i-landsproblem de där.. glad att vi har kommit ända hit. Vi kämpar på för varje dag och för varje dag som går blir jag mer och mer tackSam över att vi tog oss igenom den extremt tunga perioden av kämpande för att bli gravida.
Vi har verkligen tur som har fått berikats med detta lilla liv i magen.

Jag önskar inte min värsta fiende ofrivillig barnlöshet och ni som kämpar kan jag bara säga
-wow vilka starka individer ni är och jädrar vad ni får sätta ert förhållande på prov, det kommer!

Varje dag sen en vecka tillbaka ungefär känner jag små sparkar där inne. Underbart!

Likes

Comments

Det här är nog den konstigaste känslan vid ett inköp till bebis!
Att få köpa vagn känns så himla stort och allvarligt på något sätt. Det känns så på riktigt, jag har ju fortfarande svårt att förstå och tänka mig att det faktiskt kommer en bebis till oss i slutet av november. Så overkligt.

Efter lite övervägande och mycket kläm och känn slutade det med en Emmaljuna viking! Den uppfyller alla våra krav vi har på vagn och ett stort plus är att vi hann med att köpa dessa u n d e r b a r a färger! Brunt läder och grå/brun textil. Detta är en 2017 modell och eftersom 2018 snart lanseras och dom inte visste om dessa färger skulle finnas kvar i den nya kollektionen kände vi att det var lika bra att köpa när vi ändå hittat det perfekta för oss och färger vi tycker om!

Jag längtar tills det ligger en liten bebis som "fyller" ut vagnen. När vi började med IVF i september-16 trodde jag aldrig att jag skulle stå här med vagn och en underbar känsla i kroppen sommaren där efter. Det är så mycket känslor att det är svårt att sortera, ena stunden känns det så overkligt så jag måste nypa mig i armen och andra stunden kan jag verkligen inte sluta tänka på det lilla livet. Ibland känns det som att vi lurar folk när vi säger att vi är gravida! Haha! jag har ju nästan inte förstått det själv... Trots alla ultraljud vi gjort!

Outdoor timber heter färgen för er som vill slå upp en rättvisare färgbild.


Likes

Comments

Goddag på er!
Idag är det Tisdag och jag går in i en ny vecka, vecka 17 välkomnar jag med ett besök till min barnmorska. Vi ska prata om hur jag tycker det går med sjukskrivningen alltså illamåendet och kräkningarna, väga mig för att se om jag har gått upp i vikt som jag bör ha gjort (med tanke på att jag är sjukskriven för att samla näring och lägga på mig lite eftersom jag gått ner) Vi ska även prata lite allmänt hur det är.

Just nu kan jag väl inte påstå att jag mår sådär superbra.. Känner mig extremt trött, mår fortfarande illa och har börjat få väldigt ont i kroppen -mest ryggen. Tråkigt nog.. Börjar känna mig ganska tung i psyket och jag känner att det är en påfrestning för mitt psyke att inte må fysiskt bra som jag gjort innan. Att vara gravid är ingen dans på rosor.
Man hade ju önskat en superlätt graviditet när vi kämpat så hårt för att få lilla räkan men icke ;) äh det gör inget, sålänge räkan är frisk och mår bra så kan jag må dåligt alla dagar i veckan hela graviditeten om det ska vara så.. I början av sjukskrivningen var jag väldigt stressad över jobbet och hade väldigt svårt att släppa det, från några dagar tillbaka känner jag inte alls samma stress längre och känner att jag absolut kan slappna av på ett helt annat sätt. Nu känns det stressigt att jag ska tillbaka om två veckor och börja jobba när jag fortfarande mår ganska dåligt.. Ska prata med henne. Tur jag har en sån underbar och söt barnmorska som verkligen lyssnar på mig.

Denna vecka har jag inga specifika planer mer än att tvätta och få en ny spis, något mer storslaget än så kommer nog inte ske. Ganska skönt ändå, kunna ta en dag i taget och få komma ikapp livet litegrann.


Likes

Comments

Hej!
Nu har 40% av graviditeten passerat. Helt sjukt. Idag är jag i vecka 15+6, jag går alltså in i vecka 17 imorgon, det betyder att om tre veckor har jag gått HALVA graviditeten, det är ju galet. Vår lilla ivf räka växer på där inne och vi har rul om lite mer än två veckor. Det känns helt fantastiskt att vi ska få se bebis igen och faktiskt få veta vad det är för kön som gömmer sig där inne. Både jag och sambon tror starkt på att det är en liten pojk så båda är superspända på att få veta.
Jag är så säker på att det är en liten kille så jag skulle nästan bli förvånad om barnmorskan skulle säga att det är en lite tjej, jag är så inställd på en pojk. Så spännande! Hur ställer ni er till att ta reda på kön? Jag vet att några nästan tycker vi är tråkiga som ska ta reda på kön. Jag är bara så nyfiken så jag kan verkligen inte vänta! Så skönt att vi är eniga om att ta reda på könet, jobbigt om ena inte skulle vilja det, de hade förmodligen blivit lite diskussioner haha!

Båda dom här magbilderna tog jag imorse. Såhär ser alltså min mage ut en dag innan vecka 17, slutet av vecka 16. På morgonen är den som hårdast och på kvällen är den störst, konstigt det där. Under dagarna syns det knappt så mycket, det syns lite i olika vinklar. Magen är dock fortfarande lite som att jag skulle ha hull och inte riktigt en gravidmage. Jag får höra ofta att jag är väldigt liten och att det inte syns så mycket, vilket det inte gör. Det är ett fåtal som sagt att dom sett lite plut, haha!.

Jag tänkte senast igår på hur häftigt det är att ivf fungerar, det är en riktigt handgjord unge det här hööhö!
Jag är fortfarande 100% sjukskriven, i början tyckte jag det var superjobbigt men nu dom senaste dagarna har jag verkligen börjat slappna av på ett helt annat sätt och känner mig tacksam att läkaren kämpade för min sjukskrivning. Jag gör allt för att bebis ska få det bra om jag så ska behöva ännu längre sjukskrivning!


Likes

Comments

Här rullar veckorna på och jag kämpar för att överleva dagarna. Jag har haft såååå mycket problem med kräkningar och illamående.. jag är just nu sjukskriven och blir det juni ut. Tråkigt då jag precis har börjat ett nytt jobb men nödvändigt så räkan kan få må bra. Jag har inte bara mig själv att tänka på nu.

Idag har jag varit gravid i 100(!!) dagar, asså 100 dagar?! Hur sjukt låter inte det... är så himla tacksam och glad för varje dag som går. Hur dåligt jag är mår så är det så jäkla värt det. Jag ska få en bebis. Vi har gjort ultraljud varje gång jag varit hos läkaren (har blivit några besök med tanke på att jag minskat i vikt och haft uvi), nu ser man att det är en liten bebis som sparkar omkring därinne. Små fingrar syns och det är en helt otrolig känsla.

Den 30 juni har rul och vi ska faktiskt ta reda på könet. Hoppas bebben ligger bra så det syns bra. Är verkligen tacksam ska ni veta. Vårt slit och kämpande har lönat sig, vi gav aldrig upp och här är vi mitt i en pågående graviditet. #ivf

Likes

Comments

Hallå på er!
Jag har hört och läst så himla mycket om donaferty som börjat blomma så mycket nu på senaste tiden! Jag är så intresserad av att veta om det är någon av er som använt det eller använder. Har ni använt det för att bli gravid eller under graviditet? Skulle vara så himla kul att få höra 🙌🏻
Jag fick hem ett superfint paket med donaferty och är intresserad av att höra så mycket som möjligt.!

Likes

Comments