​Godmorgon på er! 
Detta blir ett jobbigt inlägg att skriva och därför har det dragit ut på tiden.. Jag vet att det inte är bra att skjuta undan och undvika saker som är jobbiga men jag har behövt smälta saker och få ta min tid. 

Äggplocket var i torsdags alltså 20e oktober. Dagen började med nerver, ångest och nerver och ångest. Grät nog hela morgonen. Vi var på akademiska till 8:00. Vi fick komma in på ett rum på en gång. Fick  nål, lugnande och lite smärtis. Fästmannen fick gå och lämna prov. Runt 8:30 fick vi komma in och börja. Själva plocket gick ganska snabbt, tog runt 20 min. Smärtan vid äggplocket var absolut övervinneligt. Visst kändes det men morfinet gjorde susen. Det gick att ta sig igenom. Det var mer ett tryck mot äggstockarna än smärta. Efteråt gjorde det ondare. Tycker jag. Dock fick dem bara ut två ägg.. Ett på varje sida. Det kändes inte bra. Inte för läkarna heller med tanke på hur många äggblåsor som jag hade.. Vi hoppades dock på dem äggen ändå men i fredags visade det sig att inget blivit befruktat.  Det har tagit sin lilla tid att smälta detta men det är bara pått igen. Men bara känslan av att bli tillbaka puttad på ruta 1 är inge kul.. Jag som hade såå bra magkänsla inför detta. MEN det är bara upp med hakan och gå vidare. Nu har jag fått sörja så nu är det bara upp igen. Ingen mår bra av att gå och grubbla på saker. Jag lägger ingen skuld  på mig själv att det inte gick. 
Imorgon förmiddag kommer läkaren att ringa till mig så vi kan komma fram till en ny plan och hur vi går vidare. Förmodligen en ny sort hormoner! 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Min morgon!
Min morgon har varit så lugn och skön hittills. Jag har verkligen bara tagit det lugnt. Ätit en god frukost, tagit saker i min takt och egentligen bara njutit av det gråa höstvädret som är där utanför. Idag bär det eventuellt av till IKEA med en nära vän. Annars ska jag bara vara hemma och peppa inför imorgon! Är lite nervös faktiskt! Men ändå taggad! Det jag är mest spänd på att få veta är om dom sätter tillbaka på tisdag och hur många ägg det är! 

Men hallå juste?? är det bara jag som har fått julkänslor redan?? Alltså fy vad jag längtar till julen!! När vädret är såhär grått, kallt och det blir mörkt snabbt.. Då får jag världens julkänslor verkligen! Vill bara börja shoppa massa julsaker, pynta och lyssna på julmusik! Haha! 

Likes

Comments

Igår tog jag sista sprutan! Jag fick ordination att ta ägglossningssprutan igår som jag skrev i tidigare inlägg. Den sved faktiskt bara när själva vätskan kom in i "kroppen". Nu håller vi alla tummar och tår att jag inte är överstimulerad och måste vänta en månad! Jag mår ju som sagt bra och känner inga konstiga saker. Läkaren och barnmorskan sa att dem flesta känner av överstimulering när dem tagit äl sprutan, vilket inte jag har gjort. Imorgon bär det av tidigt till Uppsala för äggplock!! Hoppas bara dom får ut fina och mogna ägg! Så spännande! JAg är så taggad och kan knappt förstå att det faktiskt har gått så långt så fort som det faktiskt har gjort. 
Som jag nämnde tidigare vill jag verkligen inte vänta en månad till. Nu är min slemhinna så himla fin och jag vill bara få ett slut på det hela. En månad av det vi väntat hittills är ingeting och en månad av mitt liv är ingeting och det kommer förmodligen gå supersnabbt om vi måste vänta. Jag bara vill inte. Jag orkar inte vänta HELA tiden. Vill verklgien att dem sätter tillbaka på tisdag. Det får vi reda på imorgon så håll verkligen alla tummar och tår ni kan därute!!

Likes

Comments

​Sådär!
Nu är jag hemma från Uppsala och akademiska sjukhuset! Var på ultraljud nr 2 idag som ni vet. Läkaren idag fråga som förra gången allmänt hur jag mår. När vi gjorde ultraljud såg han att det fanns några ögg som var runt 19-20mm och någon på 12, någon på 17 och någon på 18. Lite olika var dem allt! Han fick sig en tankeställere och fick ta sig en funderare på om jag skulle fortsätta med hormonerna för att få dem mindre äggen att mogna, dock finns det en risk att jag blir överstimulerad. Det såg ut nu som att jag var på gränsen till överstimulering. Vi bestämde då att det blir äggplock på torsdag!! Så ikväll tar jag ägglossningssprutan och plockar på torsdag!! Går allt som det ska blir det isättning på tisdag(!!!!). Jag kommer märka med äl sprutan om jag är överstimulerad eller så märker dom det på äggplocket och då kommer alla ägg att frysas och sättas in på nästa mens. Dock tror jag inte han var jätte orolig över överstimulering för jag behövde inte ta blodprov bestämde vi. SÅ nära nu!! 

Likes

Comments

​Hej!
Tänkte slinka in  med en snabb uppdatering på hur jag mår nu på dag 8 med puregon och dag 3 med orgalutran. Jag har ju sagt tidigare att jag mått oförskämt bra och det gör jag faktiskt fortfarande! Jag har inget illamående eller yrsel som en del andra kan känna av, utan jag mår bra! Min mage har dock blivit ganska hård och jag ser nästan gravid ut! haha! om jag tar ett djupt andetag så känner jag av att äggstockarna finns där inne. När jag körde med 92 på puregon ville jag äta HELA tiden! Nu när vi höjt dosen till 108 har jag känt mig mätt HELA tiden! haha orkar knappt äta längre för att jag hela tiden känner mig proppmätt! Magen värker inte speciellt mycket utan är mest spänd. Jag kan få pytte ont någon gång ibland men inget märkvärdigt. Mår fortfarande oförskämt bra! Känns nästan lite fel att må såhär bra?  Jag var verkligen inställd på att må pyton.

Likes

Comments

Ni hittar mig på instagram med detta namn:

emeliekorshavn

Detta är några av dem senaste bilderna från mitt instagramflöde. ​

Likes

Comments

Hej på er!
Nu är det äntligen måndag, det betyder alltså att jag imorgon ska tillbaka till akademiska för ultraljud och ett nytt blodprov! Denna gången är jag inte lika nervös, jag har en känsla av att äggen har vuxit på sig en del men tror vi kommer behöva fortsätta med sprutor tisdag-onsdag! (Bara vad jag TROR) får se vad läkaren säger imorgon! Ska bli så spännande att få se dem lilla äggen igen och se hur mycket dem har vuxit på sig denna gången. I fredags var dem 8mm. Har en känsla att dom kanske är runt 17-18mm imorgon. Men som sagt det är bara vad jag tror! Självklart uppdaterar jag er direkt när jag vet! jag tycker verkligen att det är spännande nu. Det är så mycket som händer på kort tid. Jag har tid kl 9 imorgon i Uppsala så det bär av runt 7 från Stockholm. Får ju räkna med en del köer på morgonen..
Det känns ändå bra att jag har en tid på morgonen, då slipper jag gå hela dagen och vänta och tänka. Känns så skönt att det verkligen är igång nu och att det faktiskt börjar närma sig! Så otroligt häftigt. Det är också så otroligt häftigt att få gå igenom en sådan här behandling. Nästa vecka lär det vara återinföring och då är det bara att vänta och hoppas på det magiska plusset! Men nu ska vi leva i nuet och fokusera på imorgon! Jag tycker det är så spännande och jag hoppas verkligen att hormonhöjningen har gjort sitt! Jag är ju dock ganska svårstimulerad. Eller mer trög stimulerad så får se ifall vi måste fortsätta någon dag med sprutorna!

Likes

Comments

​Hej på er! 
Jag tänkte snabbt dela med mig av vilka sprutor jag just nu tar iom IVF behandligen. Jag började som sagt föst med att sätta igång min mens med priomult-nor. (har man egen mens är detta något man inte gör) sedan på andra blödningsdagen fick jag börja med puregon. Puregon tar man för att äggen ska växa på sig och mogna. Det är den mörkblåda pennan som ligger i fodralet. Jag fick börja med purgeon och en dos på 92. Som jag skrev i inlägget tidigare ska vi skjutsa på det hela så nu är dosen höjd till 108. På femte dagen med puregon fick jag börja med orgalutran. Det är den som faktiskt ser ut som en spruta. Den är lite trögare att få genom huden. Den kliar mycket mer efteråt än puregon också. Puregon svider mer och orgalutran kliar och svider. Det sa läkaren var helt normalt så jag är inte orolig! haha. Orgalutran är till för att förhindra så att äggen släpper. Nu ska jag bara låta äggen växa på sig och med hjälp av orgalutran ska dem inte släppa! 

Likes

Comments

Som ni vet var jag på ultraljud och blodprov i fredags för att se hur äggen växer och hur mycket hormoner jag har i kroppen. Jag ska inte sticka under stolen med att jag var nervös. Jag var så sjukt jäkla nervös att jag inte visste var jag skulle ta vägen. Jag tog blodprovet och sedan fick jag komma in och träffa min läkare. Han frågade lite hur jag mådde och hur det har gått so far. Väl när vi gjorde ultraljudet såg han att slemhinnan hade tjockat på sig bra! (yes!) nu var den 7 mm tjock. För att sätta det i perspektiv till min kropp så, efter 4 dagar med spruta var slemhinnan 7mm. Efter 3,5 utan hormoner och utan mens var slemhinnan 4,5 mm. Så sprutorna gör sitt kan man söga! Äggen var i fredags alltså efter 4 dagar med spruta 8mm. Man vill helst att äggen ska upp till 20mm innan man tar ut och befruktar. Han tyckte det var lite lite så vi brassade på med hormoner och höjde dosen från i fredags.

Eftersom jag har min PCO och lätt blir överstimulerad ville vi vara på den säkra sidan och börja lågt och höja som vi gjorde. Vi bestämde att jag ska tillbaka på ultraljud och blodprov på tisdag för att se hur det ligger till och går nu när vi höjt! Håller alla tummar och tår att dem vuxit till sig till närmare 20 på tisdag!

Än sålänge känns det att det trängs där inne! Haha! tar jag ett djupt andetag känns det att äggstockarna finns men det är inget som gör ont. Jag mår faktiskt fortfarande ganska bra! Haft migrän närmare två gånger men annars inget som stör mig. Har väldigt lätt till tårar just nu och är ganska känslig. Men som sagt är det inget jag mår dåligt utav eller något som stör mig.

Likes

Comments

Jag håller på att sitta och skriva ihop inlägget om hur läkarbesöket gick men ville bara så gärna slinka in och önska er alla en underbar lördag! Förlåt att inlägget om hur det gick har dröjt lite men den som väntar på något gott väntar aldrig förlänge! Imorgon kommer det! 🌸

Likes

Comments