Allmänt, Träning

Direkt efter jobbet for jag och släppte ut hästarna och mockade. Halv nio var jag på gymmet och körde ett grymt pass. Bröst, axlar, triceps och lite mage körde vi.
Har sjukt mycket träningsvärk i hela ryggen från lördagens pass och väntar mig ungefär samma smärta efter dagens pass. Har redan lite känningar i bröst och triceps.

Käkade en brakfrulle och sov typ 2 timmar innan de va dags för ett kort pass på kneget igen.

Va länge i stallet när ja skulle ta in hästarna och pussade och kramade min guldklimp. Gud va ja älskar denna häst! Å vill att han ska må bra..❤

Nu ska ja sova en lång natt inför en ledig måndag!🤗

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Allmänt

Fixade lite matlådor igår, glömde köpa broccoli däremot så de är inget grönt i dessa. Broccoli är fan de bästa!🤗
Kyckling och ris i några och älgfärs och ris i några.

Hann även med att snöra ihop en "ingefärs-shot" för att boosta immunförsvaret!👊
Tyckte den smakade lite konstigt men tänkte inte mer på de, sen såg ja att ja glömt saften från citronerna. Oops!😂 Äsch de gå säkert sätta i i efterhand.

Hann med ett snabbt och intensivt pass på gymmet också med Ann. Rygg körde vi, massor med olika sorters roddövningar.

Lullen ska ju som sagt vila och får mest bara en massa pussar och godis!🦄💖

Likes

Comments

Fantastiska sol!💛
Igår hade jag och Tjappo en välbehövlig dag tillsammans. Denna lilla terrorist har verkligen gått mig på nerverna med sin halvårs trots de senaste dagarna. Men efter att ha vårdat relationen igår ligger han åtminstone inte på minus längre!

Robin och hundarna är i Stavträsk för älgjakt i helgen så jag har en skön helg med jobb, sömn, träning, gos med Bert och lite matlåde fix framför mig!🤗

Likes

Comments

Hästar

Veterinärbesöket i torsdags gick bra. Lite blandade känslor och tankar såhär i efterhand.

Heidi som veterinären hette, började känna igenom honom. Hon var smått fascinerad över hans hovskägg.😂
Sedan fick vi springa på gången, ingen hälta i skritt eller trav före böjprov.
Efter böjprov visade han lite lite lite hälta på vänster fram på rakt spår. Samma ben som han fick behandlat hovleden på förra året.
Under longeringen visade han ingenting i höger varv men lite lite lite hälta i vänster varv. Veterinären tyckte inte de va konstigt att jag inte sett nån hälta hemma eftersom hon provocerat fram den lilla lilla skillnaden med ordentligt böj så jag ska inte känna att jag missat nåt.

Hon bedövade hovleden, lite bättre på rakt spår men inte helt rent. Röntgade hovleden, visade lite lite lite pålagringar (visade ingen förändring förra året i Umeå, detta besök var för prick 1 år och 1 dag senare).
Jag frågade vad hon trodde pålagringarna kom ifrån. Om jag tränat för hårt, mycke eller felaktigt. Men hon sa att det var naturligt slitage, de normala åldrandet på en tyngre häst helt enkelt. De hade kunnat se värre ut.
Vi behandlade leden och nu ska han få vila en vecka och sedan skrittas i två för att sedan komma på återbesök.

Sen kollade hon munnen på honom också, lite vassa kanter som hon slipade ner!

Hon tyckte de va otroligt att ja kunnat känna att nåt var avvikande, men att de va bra så vi kunde ta de i tidigt skede.
Precis som förra årets hälta som också var taget tidigt så de inte ens gav utslag där de borde så Evidensia behandlade kotleden två gånger innan vi kom fram till att de va hovleden.

Jag är såå glad att jag följde min magkänsla! Däremot lite kluven om framtiden. Min fantastiska pärla kommer ju inte bli "frisk" från pålagringarna. Snarare tvärt om. När han får problem kan och ska man såklart behandla men pålagringarna kommer ju förmodligen bara att fortsätta.

Heidi sa att vi skulle kunna komma in en gång i halvåret eller en gång per år och spruta och kolla i förebyggande syfte. Hon säger att de är så väldigt lite att han ska hålla för samma träning som han används till i dagsläget. Men att man kan ha "skadan" i åtanke.
Däremot hinner tankarna skena på en harig matte. Hur många år då? Kommer jag känna när det är bäst att trappa ned på träningen? Om jag inte åkt in vad hade hänt då? Hade han visat hälta eller ej? Vad vill jag? Jag vill mer, svårare dressyr och hoppning.. Måste då köpa en till häst. När ska jag göra det? En unghäst nu som kanske är 4-5 när Lullens träning ska trappas ned eller vänta tills dess och köpa en då? Gud va de snurrar i skallen.

De enda jag är helt säker på är att jag ska göra allt i min makt för att han inte ska ha ont och att han ska få bo hos mig tills dagen han är uträknad.❤

Finaste Bert!❤

Likes

Comments

Allmänt, Hästar

Jag vet inte om de är hjärnspöken eller verklighet men jag har en konstig magkänsla kring Lullen. Någonting stämmer inte riktigt. Han är inte halt eller så men nåt är de. Jag har kollat masken som var 0.

Med rädsla för hans hovledsinflammation förra hösten och Noels öde så chansar jag inte.

Har tid i Boden på hästkliniken i norr imorgon, känns så himla skönt att få kolla honom. De är också dags att kolla tänderna på honom så när jag bokade sa jag att jag ville kolla tänder, hälta, hälsa och alla andra nödvändiga koller de tror kan vara aktuella.

Han ställer upp på allt jag ber om så de är en självklarhet att han ska kollas (förhoppningsvis) i förebyggande syfte.

Om jag blivit nojjig? Ohja! Men de kan inte hjälpas, jag kollar hellre en gång för mycket!
Börsen får lida men de får den gärna göra bara min guldklimp mår bra!

En sammanfattning av Noels historia och senaste tävlingen i Lycksele ska jag fixa framöver.

Likes

Comments

Allmänt, Träning

Nån gång ska jag för min egen skull sammanfatta de senaste veckorna men inte just nu..

Ikväll körde jag iallafall ett pass på gymmet med Tilda efter jobbet. Feber och sömnbrist gjorde sig påminda i form av yrsel och svaghetskänsla men de va skönt ändå och framförallt för psyket!🙌

Vi körde latsdrag, rodd, hantelrodd, stångrodd och avslutade med lite mage! Bra pass! Drog i mig en shake när ja kom hem. Bästa påhittet för oss som inte orkar göra nåt att äta..😉

Likes

Comments

Insåg idag hur mycket som hänt de senaste året. Mycket vardags tugg men också mycke andra händelser, bra och dåliga.
Pratade med en kollega på jobbet om det och tänkte att fasen jag måste skriva ner lite så jag kan gå tillbaka och titta sen. So here we go.

Våren -16 fick Julias häst Schibben bihåleinflammation. Tråkigt och äckligt men jävligt roligt att få följa med och se när de borrade hål i hans skalle med en handjagad borr. (Kanske inte lika fränt om de hade varit ens egna bebis!😂)

3-års test med Artic och Dante. Finaste bebisarna.

Direkt från 3 års åkte jag och Robin med hans familj till Kroatien en vecka. Drömresa!

Får höra medan jag är i Kroatien att det är kaos hemma i stallet med anmälningar åt höger och vänster. Bland annat ville en kontrollant anmöla Dante (som 2 dagar innan blivit klass 1 på 3 års).
Men pappa och Nathalie fixade med dem och tog väl hand om hästarna.

Åkte till Umeå, evidensia för hälsokoll på hästarna och de var u.a bortsett från lite tunna. Men de båda hade haft mask och höet va inte särskilt bra.

Följde Natali till Umeå och besikta Ankan som dansade igenom besiktningen.

Natali sålde Ankan, som hon haft sen hon var 3.

På hösten fick Lullen sin hovledsinflammation, som vi åkte gång på gång in till evidensia för att för de första räkna ut att de var och sedan behandla. Jag hade upptäckt hältan och åkt in för utredning så tidigt att de inte gav rätta symptom direkt så de va svårt att räkna ur var hältan kom ifrån. Detta höll vi på med mellan september och december.

Någonstans där emellan hade vi ut equiterapeuten som sa att Dante var halt, eller åtminstone så sne i sitt bäcken att hon inte ville behandla utan att han va kollad först.
Åkte in till evidensia som "friskförklarade" honom.

I december börjar jag styrketräna på gym (har bara löptränat och styrketränat hemma innan). Körde även en sväng med "mammafitness" senare i januari/februari.
Jag och Ann börjar träna mycket ihop, skönt med egen "pt".

I januari åkte jag till Norsjö för att träffa equiterapeuten med Lullen, hon hjälpte mig med ett igångsättnings schema.

Åkte in med Dante till Hästkliniken i norr någon månad senare och får veta att hans vänstra bakknä inte har nåt brosk, de ligger ben i ben och man har ingen aning om hur de ser ut i resten av kroppen. Hans näringsbrist som föl/unghäst har troligtvis påverkat detta.

27 april får Dante somna in.

Nathalie säljer Rille senare under våren.

Jag får "ta över" Noel och ansvara över honom, Lullens bästa kompis och livskamrat sen 9 år tillbaka.

Följer Natali på kvalitets med Artic, vilken superstar! Gångartsdiplom och dagens högst bedömda i hoppningen omön de va snåla poäng.

Urbans häst Lilleman är senare under sommaren med om en olycka och bryter nacken och dör.

Under sommarbetet får Noel en dag svårt att kissa. Plockar bort en stor snoppsten och det kommer sedan igång igen.

Natali besiktar och säljer Artic. Mycket stöd i mig, ja grät typ lika mycket som henne när vi skulle lämna honom.

En bekant till familjen, brorsans typ äldsta kompis går bort.

Nathalie lurar på mig en valp, världens finaste Tjappo! Som vi är så glada och tacksamma över, även Max tycker så mycket om honom.

Nathalie och Peder flyttar till Luleå.

Bröllop i Skellefteå för Sandra och Johan.

Noel börjar falla ur under betet, kollar masken på honom och skickar en odling på stora blodmasken. Första resultatet visar 900 i stora / Lilla blodmasken med en anteckning där det står att de finns spår av larver av den stora, inväntar svar på odlingen som visar 0. Avmaskar honom och tänker att han nog snart ska gå upp i vikt.
Men rätt snabbt rasar han och börjar se sliten ut liksom.

Tar hem hästarna från kokträsk och börjar fodra Noel mer och för att ha mer koll på både ut och in.

I torsdags förra veckan blev han knalldålig och ja ringde ut en veterinär som undersökte men inte hittade direkt något. Ville att ja skulle åka till Lycksele och ta blodprover dagen efter.
Sagt och gjort, tog med Lullen som sällskap. Då Noel ibland kan vara svår att lasta men har hela sommaren och även denna gång gått på klockrent.

Tisdagen efter var Noel svullen i sitt skap/förhuden. Åkte in till Lycksele för att undersöka. Veterinären hittar inte vad som är fel utan skriver ut metacam som mamma och pappa får åka till stan och hämta då jag blir kvar x-antal timmar i Lycksele då veterinären gav för stor dos lugnande.

Dagen efter var han mindre svullen på morgonen, jag åkte tillbaks till Lycksele för dressyrkurs för Lena.
Där en bekant ser att Max har en fästing men tack och lov kan plocka bort den.

När jag kommer hem sent står Noel och skakar i hagen. Ingen feber, men svullen i analöppningen. Byter täcke, ber en bön.

Nästa dag är svullnaden i baken borta men lite kvar i skapet.

Nu kom de mest negativa saker, men jag insåg att de ha fasen hänt mycke. Jag har garanterat glömt en hel del men så är det.

Jag kommer skriva ett eget inlägg om både Lena kursen och de senaste veterinär besöken.
Ja tror detta kan va en kul grej att se tillbaka på senare.😄

Jag försöker se positivt på det som är tungt. De kommer stärka mig i längden. Jag kommer ha igen det.

Likes

Comments

Nu ska jag ta upp bloggningen igen. Vi har varit väldigt mycket i Kokis och det är inte alls bra nät där. Jag blev så irri när inläggen aldrig gick lägga upp så jag tog bort appen men nu ska jag ta upp de igen!😆
Min gamla telefons liv gick inte att rädda, icke heller allt jag hade på den såsom bilder osv..😢 Men de är bara gå vidare..
Här kommer en massa bilder som får sammanfatta senaste tiden!

Svar Ja, jag tycker om kameran.. 😉

Likes

Comments

Hundar

En ny familjemedlem har tillkommit i familjen Josefsson/Burman, nämligen den finska lapphunden Tjappo. En omplacerings valp på 13 veckor. Han har bott hos oss i drygt en vecka. Max tycker väldigt mycket om honom och han anpassar sig fint! Modig, glad och (lite väl) självständig.

Lullen och Noel har för tillfället sin sommar vila, 1 vecka av 3 har gått så de blir nog mest uppdatering om vovvarna framöver!😃

Har däremot tappat min telefon i trappuppgången hemma så den är paj. Skärmen lossar glad och jag har den inlindad i plastfolie. Har däremot simkortet i en annan telefon som vi försöker komma på ett gammalt lösenord till!😆

Likes

Comments

Allmänt, Hästar

Av någon anledning har jag inte kunnat logga in på bloggen. Ingen aning varför..?

Sen sist har brorsan kommit hem en sväng från Stockholm, farmor är hemma ifrån Kiruna, jag har varit på möhippa, tränat en del, käkat massor, ridit massor och hunnit med årets första punktering!
Noel har hunnit va dålig en sväng, en stor snoppsten som tryckte på urinröret. Trodde först de va kolik men de blev bra när stenen var ute och han kunde kissa igen. På bilden med den mindre och rundare stenen är den från Noel, de va ungefär halva och sen kom nå småbitar också.
Lullen hade också en sten men inga bekymmer.

Här kommer lite bilder från senaste dagarna!

Likes

Comments