Blev ingen skidåkning igår. Jag ramlade på väg till spåret och slog skallen nå jävulskt. Höll i skidorna och stavar så jag kunde inte ta emot mig. Kräktes sen på natten och har varit helt sopslut idag.
Hade tänkt träna idag men nu på jobbet känner jag att jag håller på att stryka med ungefär *Lite lätt dramatisk*.
Hur gärna jag än vill så är de bara inse att de inte kommer gå. Lilli kommer också få vila.. Att mocka var också en utmaning, kändes som skallen skulle sprängas.

Men imorgon tar vi nya tag!💪

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Igår red jag Lilli en snabbis i ridhuset. Red för fösta gången till klubben. Clara höll henne i en longerlina, de kändes tryggt eftersom fröken va något på tårna. Joey va också med som sällskap.
Longerade Lilli några varv först och sedan red jag. Mycket övergångar och tempoväxlingar. Hon är så känslig, lyhörd och snabb på att förstå. Provade också att rida över en bom på backen i alla gångarter, inga konstigheter! Hon trampade på den eller sparkade i den och jag hade väntat mig en åktur men hon brydde sig knappt. Så himla duktig!
Idag blev det vila för henne då jag fick gå in och jobba fast jag skulle vara ledig. Men imorgon ska jag longera eller rida och på onsdag ska Natali få rida ett pass. Så bra för min utveckling också!

Hoppade Joey igår i ridhuset. Inte ridit honom på länge och han har verkligen blivit stark i galoppen och mjukare i kroppen. Däremot släpper han gärna yttersidan och böjer bara halsen. Men han skötte sig snyggt och var duktig, hoppade inte högt eller så. Hade mer fokus på att få koll på yttersidan, ett bra flyt och sug emot hindrena.
De var så himla roligt! Absolut de bästa var att känna känslan av att jag faktiskt inte tappat allt. Jag har lite timing, känsla och koll! Fan va bra för mitt självförtroende!
Men däremot så kände jag verkligen vilken att jag tappat musklerna man använder i ridningen. Nog för att jag tränar skidor och går på gym men satan va ja va trött i bena. Idag har jag sjuukt mycke träningsvärk. Helt galet! På ett bra sätt!
Jag blev sjukt motiverad att rida andra hästar för att stärka mig själv för att bli en bättre ryttare till Lilli.

Bästa hjälpredan!💖

Likes

Comments

Allmänt, Träning

Idag är de exakt 6 veckor kvar tills vi ska åka vasaloppet - öppet spår!😰 Holy macaroni!😰 Nyss va de början på december och lääänge kvar..🤔

Jag har iallafall avverkat ynka 14 mil i skidspåret sammanlagt.😅 De sägs att man helst ska ha åkt mellan 50 och 100 innan vasaloppet, men jag kommer satsa på 30.😅 Hoppas jag får hålla mig frisk så jag kan nöta på!

Ikväll efter jobbet ska jag åka ett "långpass", inte jättelångt, men kring 15-20km!

Likes

Comments

Allmänt, Hästar

Hej igen!

Nu var de sjukt längesen jag skrev något här.
Det som har hänt i stora drag sen sist är i alla fall att Lullen fått somna in. Hans hälta blev inte bättre.
Nån gång, jag vet inte när. Men nån gång ska jag skriva ett inlägg om detta, Noels bortgång ska jag också skriva om. För min egen skull. Det är en av anledningarna till att jag inte bloggat, för jag ville egentligen skriva deras inlägg för att sedan vända blad på riktigt innan jag skulle fortsätta.

Det har varit tufft men samma vecka som Lullen lämnade oss fick jag hem en häst som heter Lilli. Ett sto född 2014, efter Zuidenwind, ca 162 hög och världens snällaste lilla prinsessa.
Jag är överlycklig att just hon är den hästen som hjälper mig i bearbetningen av att förlorat 3 hästar mellan april och december 2017.
Hon gör det verkligen roligt att vara i stallet igen! För om jag ska vara ärlig, sen Noel blev dålig har de aldrig varit riktigt roligt, det har mest varit smärta, oro och ångest. Absolut ljusglimtar men mest ovisshet.

Lilli har jag tänkt försöka matcha till kvalitets. Eller nu för tiden heter de väl typ unghästtest för 4 åriga hästar eller nåt. Hon är inte jättemycket riden men hon är väldigt stadig ändå. Vilket är himla tur för mig som knappt ridit sen oktober och har 0.00 i balans, styrka, takt, följsamhet och känsla just nu. Men de kommer väl tids nog. Hon har löshoppat två gånger och travat över travbommar under longering en gång. Det är all rutin hon har på bommar, men hon är cool och gör de galant. Till veckan kanske vi ska börja så smått att rida över lite bommar!

Likes

Comments

Allmänt, Hästar, Träning

Appen har strulat för mig å därför har de inte kommit upp några nya inlägg. Jag äger ingen dator och tycker de är sjukt göra've att skriva på internet i telefonen. Men nu ska de gå lättare!😄

Sen sist har jag tränat lite och varit med Lullen på klinik igen.

En annan veterinär den här gången. Jag har varit lite inne på att hans hälta kommer från ryggen eller bakifrån vilket hon också var.

Försökte skicka filmer från ridhuset veckan innan, så jag skulle slippa åka dit om han skulle vara fräsch. Men för de första så hade dem problem med mejlen så de kunde inte ta emot mina filmer (va tydligen inte första gången) och för de andra så var han mer halt än vid första besöket, även på mjukt underlag. Så de blev ett återbesök till.

Hon tyckte hältan fram blivit bättre men att han efter böjprov visade hälta bak, både på rakt och böjt spår. Väldigt, väldigt lite, men ändå hälta. Vi röntgade båda haserna och de visade fynd på båda benen. Han var "trång i glidlederna". Typ samma sak som lite, lite, lite spatt. Det är kronisk artros, ledbrosket bryts ned och detta beror på benställning och ärftlighet.
Han fick sprutor i båda benen och smärtis med hem. Nu ska han vila tills på måndag, då ska jag prova sätta igång honom för att se hur det hela utvecklar sig. Första veckan vila, andra ridning varje dag, varannan dag lite trav och tredje lite galopp. Även om han haltar så ska jag rida alla pass. Han ska tydligen i princip hoppa på 3 ben innan jag ska avbryta. Ta detta med en nypa salt!

Jag är väldigt glad att jag ska få sätta igång honom, min tänkta igångsättning sträckte sig därmot typ över 2 månader men okej.😜

Prognosen vet jag inte vad jag känner för.. Absolut skönt att det inte var nåt super allvarligt, på samma gång som jag helst av allt önskat att de var något som gick att operera och sen kunde det vara helt bra, eller att det var riktigt åt helvete så de inte fanns något att göra. Detta låter sjukt känslokallt och de kanske jag är. Men pålagringarna på frambenet och med artros på båda bak känns de spontant som att han inte kommer hålla för den ridning och träning jag vill. Varenda gång jag känner minsta lilla eller får en motgång kommer jag tro att han har ont. Jag har hjärnspöken som det är, hur ska det gå nu?

Huvudsaken är i varje fall att han är smärtfri!

Imorgon drar jag och nå tjejer till stan, blir perfekt att införskaffa skidor, till vasaloppet. Åh herregud, hur fan tänkte jag när jag anmälde mig till det?😂 Aja, de blir kul... Kan vi hoppas..

Slänger upp lite bilder från sista dagarna.😁
Måste bara tillägga att idag när jag och Ann va på gymmet å körde marklyft så gjorde jag en tankevurpa och la på så jag körde på 60 kg när jag trodde de va 50. Hahah! tyckte de kändes tungt som satan!😅
Förra veckan tog ja nytt PB i mark!😃

Likes

Comments

Träning

Ett vinnande koncept verka vara att vakna, dra i sig en banan och fara och köra benpass på gymmet. Hann inte tänka efter så mycket, Ann va redan på väg på gymmet när jag ringde och då låg jag fortfarande i sängen.
Trots att all energi jag fått i mig var en banan och en nocco blev det ett grymt pass. Bra tryck i benen!💪
Ja gjorde: Enbensböj med kettelbell och främre foten på en låda, legcurl, hipthrusters, raka marklyft, benpress och musslan med band. Saaaatan vad musslan kan brännas alltså, hatkärlek!😂

Efter de och en rejäl frukost gick jag ridstigen med Tjappo och Bonzo. Perfekt när de börja bli mörkt att träna min mörkerrädsla. Däremot orutinerat att glömma pannlampa och när vi nästan va tillbaka vid bilen och jag pratade med Robin, få tips om att de finns lampa på telefon..😂🙈

Är man snygg när man tar i så tar man inte i nog! Bjuder på lite actionface/actionhakor!😂 (Ann, döda mig inte!💪😂)

Likes

Comments

Nu börjar de nya livet, de riktiga livet. Hälsan ska få komma först, på riktigt. Jag ska äta mat, inte svälta mig eller kräkas efter att ha smyg ätit godis. Jag ska träna hårdare och sova mer. Visst låter de fint, logiskt och enkelt?😂

Tänk va fint min kropp kommer må med all träning och ren och skär bränsle ut i varenda cell! Jag är sjukt taggad!

Har jag förresten nämnt att jag och Tilda ska åka Vasaloppet?😃 Inte själva tv dagen, vi åker öppet spår på måndagen. OMG! Jag är livrädd!😂 Tror knappt jag stått på skidor sen högstadiet? Kanske nån enstaka gång, i tappert försök att prova skatea. Jesus, om nån visste hur rädd jag är..😂

Just nu är fokus på Styrketräningen fortfarande, måste kanske ta tag i att för de första införskaffa ett par skidor!😂⛷
Men framöver kommer några styrkapass bytas ut mot konditionspass. Både skidor och löpning, tror jag ska vara glad för alla skidpass jag kan genomföra men känner jag min latmask rätt kan de lätt hända att de nån gång byts ut mot löpning om de är kallt eller så.

Men fan vad jag är taggad också! Skräckblandad förtjusning!😵😍
Tur Tilda kan va min trygga punkt i detta!👍😉

Likes

Comments

Ramlat i helgen och idag i två olika trappor. Blev sjukt ofärdig. Att arbeta igår var en plåga.
Fick en akut tid hos fysioterapeut Henry idag. Har sjukt ont i hela vänster sida av ryggen men allra värst rätt så lokalt vid skulderbladet. Vill inte gärna röra vänster arm heller, de är inte skönt. Kan röra underarmen utan problem förutom rotation utåt om armbågen är i 90 graders vinkel. Att flytta och röra över armen är däremot värre.

Henry sa iallafall att ett eller två muskelfästen tagit rejäl skada. De var då tack och lov inte av så jag hade tur i oturen. Han tror också de finns bristningar i själva muskeln. Jag var sne i ryggen och han kunde knäcka till lite grann men på grund av de stora muskelförsvaret runt skadan tyckte han de skulle vara onödigt att försöka, tacka för att slippa den smärtan. Vid ett tillfälle när han kände och klämde och jag hängde med armarna ner ifrån britsen så domnade vänster arm bort.

Detta ska få självläka. Tid, tid tid... Tålamod, tålamod, tålamod... Inte min starkaste sida...

Jag ska inte träna överkropp förrens jag är smärtfri. Kan köra lätt lätt rodd bara för att få igång blodflödet dit bak.

Jag blir såå frustrerad. Både över smärtan, att jag inte kan göra nåt, kan knappt klä mig själv trots att ja käkar maxdos av alvedon och pronaxen. Men också på grund av att jag vet hur länge jag hade ont och bekymmer med höften förra året efter att vi gått i Kebne när jag slet ut ett muskelfäste och ledband.

Kämpa Emelie, kämpa..

Här kommer lite blandade bilder från senaste tiden för att lyfta stämningen lite.😅

Likes

Comments

Allmänt, Träning

Direkt efter jobbet for jag och släppte ut hästarna och mockade. Halv nio var jag på gymmet och körde ett grymt pass. Bröst, axlar, triceps och lite mage körde vi.
Har sjukt mycket träningsvärk i hela ryggen från lördagens pass och väntar mig ungefär samma smärta efter dagens pass. Har redan lite känningar i bröst och triceps.

Käkade en brakfrulle och sov typ 2 timmar innan de va dags för ett kort pass på kneget igen.

Va länge i stallet när ja skulle ta in hästarna och pussade och kramade min guldklimp. Gud va ja älskar denna häst! Å vill att han ska må bra..❤

Nu ska ja sova en lång natt inför en ledig måndag!🤗

Likes

Comments

Allmänt

Fixade lite matlådor igår, glömde köpa broccoli däremot så de är inget grönt i dessa. Broccoli är fan de bästa!🤗
Kyckling och ris i några och älgfärs och ris i några.

Hann även med att snöra ihop en "ingefärs-shot" för att boosta immunförsvaret!👊
Tyckte den smakade lite konstigt men tänkte inte mer på de, sen såg ja att ja glömt saften från citronerna. Oops!😂 Äsch de gå säkert sätta i i efterhand.

Hann med ett snabbt och intensivt pass på gymmet också med Ann. Rygg körde vi, massor med olika sorters roddövningar.

Lullen ska ju som sagt vila och får mest bara en massa pussar och godis!🦄💖

Likes

Comments