Det handlar inte om vem som sårade dig utan vem som plockade upp dig från marken. Att bli sårad av en vän är det värsta jag vet. Att man kan älska sin vän så mycket att man glömmer att se sanningen.  Vissa personer kan ändra dig ut och innan till. Men varför? Möjligtvis osäkerhet eller extremt känslokalla? Dagligen kämpar man med sin självkänsla, det blir bättre när du bli äldre säger folk? Men när är man ens äldre.. Många ungdomar lever med psykisk ohälsa,känner sig värdelösa och ensamma. Varför? Till en viss del handlar det om att hormonerna i tonåren spökar. Men jag tror att den psykiska ohälsan har ökat pågrund av internet och sociala nätverk så som tillexempel snapchat. Det verkliga livet förminskas och man umgås via sociala medier. Det är ju mycket lättare att kränka någon via snapchat än i verkligheten. 

 Den senaste tiden har jag kämpat med min osäkerhet men ständigt påverkar olika faktorer en. Folk blir osams? Ja det är vanligt men till vilken gräns är det okej? Man blir ledsen såklart men egentligen är det ju en lärdom rikare. Man blir starkare av motgångar. De som beter sig illa mot dig är inte värda dig som kompis. De ända det handlar om är vem som tog upp dig på marken igen för de är de vännerna som håller livet ut och det är mer äkta en den som sårat dig. 

Hanna, har funnits där för mig hela tiden under svåra situationer. Alla behöver en vän de kan lita på till 100%. Hon har alltid fått mig må bättre. Även fast jag kan störa mig som fan på Hanna så älskar jag henne! Hitta sig en vän som bryr sig om dig och lyssnar på dig. En vän som ser dina svagasidor och lyfter upp dig istället för att trycka ner dig. Alla behöver en Hanna <3

Tänk på att respektera dina vänner och deras åsikter. Behandla de så som du själv vill bli behandlad. Men tänk även på att inte bli överkörd av någon. Ha aldrig en vän bara för att. Va ärlig och godhjärtad då kommer du långt i livet <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I somras var jag och Hanna i Torrevieja med min pappa. Det var en av de bästa resorna i mitt liv. Torrevieja är inte direkt en charter stad utan där har många svenskar egna lägenheter eller hyr någon annans. Vi hyrde iallafall min pappas kompis ena lägenhet som var super fräsch!! Vi bodde en bit bort från stranden vilket inte gjorde någonting. Vi tog helt enkelt bilen vilket var super smidigt. Vi bodde också en bit ifrån stan också men det var inga problem utan på kvällarna gick vi ner till stan och tog oftast en taxi hem.
I Spanien är maten jätte billig och jätte god. Det är väldigt populärt med serrano skinka vilket jag åt nästan varje dag. Vi åt en dag på en tapas resturang där vi fick speciella rätter från Spanien. I taket hängde även serrano skinkor vilket va rätt kul.

Ett ställe vi ofta var på va tivolit. Roligaste tivolit ever. Tivolit var endast öppet på kvällen och jätte länge!! Där fanns massvis med drink ställen där de gjorde mojito och andra drinkar. Tänk att de serverar det på tivolin? Det är ju ett ställe för barn tänker man. I Sverige skulle det aldrig hända då vi har så höga alkohol krav. Jag och Hanna gick iallafall runt där i evigheter och hade super kul. Vi kan ju erkänna att vi la ut en del pengar på onödiga gosedjurs spel.
Om man inte va på tivolit så åkte vi antingen till någon fin glassbar eller åkte till en nattklubb och dansade. Vi var dock alltid på nattklubbarna för tidigt. Folket började gå ut vid typ 2 tiden och då gick vi hem haha.

För det mesta så solade vi iallafall och badade. Vår pool vid lägenheten var rätt liten men det räckte där var vi inte så ofta men på eftermiddagen när vi va trötta på stranden så gick vi dit. Stränderna i Torrevieja är så fina! Jag och Hanna låg och flöt runt på varsin badring vilket var life. Denna resan var verkligen underbar och den 22 maj så åker vi dit igen med min familj. Jag längtar så mycket dit!! Ni får ha det så bra! <3

Likes

Comments

Denna veckan har varit en sån där seg vecka. Det har varit mycket inställda lektioner vilket varit skönt då man kunnat sluta tidigt. Men för övrigt har veckan gått riktigt långsamt. I onsdags var jag på ett indoor cycling pass kombinerat med Tabata vilket var super kul!! På de anda passen kör man nämligen samma sak hela tiden vilket jag kan tröttna på, men med detta passet byter man efter halva passet.
Igår var jag med min vän Hanna. Vi åkte till Max driven och köpte mat och tog sedan också en glass på Donken. Varje gång man ska vara nyttig så skiter det sig. Speciellt om man har en vän som Hanna. Efter det åkte jag till stallet och red Hilton. Vi red ut på en skön runda.
Idag så är det ju fredag iallafall och påsklovet börjar?!? Såå sjukt kul! Ingen kul planerat direkt men skönt med lov efter intensiva veckor. Idag har jag endast en matte lektion sen ska jag på arbetsintervju och senare jobba på Skomakeriet. Sen på kvällen blir det förmodligen Harrys. Snart kommer även ett inlägg om Torrevieja i Spanien då jag och Hanna var där i augusti och ska dit snart igen!! Så taggad. Hoppas ni har det bra!! <3

Likes

Comments

Hej och välkomna till min nya blogg. Jag heter iallafall Emelie och är 19 år gammal. Jag bor i en liten stad som heter Värnamo. I Värnamo händer o princip ingenting roligt, men med ens vänner blir livet här roligare. På helgerna hänger nästan alla ungdomar på Donken eller går man på någon hemmafest eller ut på "Harrys".
Jag går andra året på finnvedens gymnasium och läser ekonomi. Jag skulle gått 3:an nu egentligen men valde fel linje i ettan och valde därför att vänta ett år och ha praktik och jobba istället. Men det är absolut ingenting jag ångar utan programmet och klassen nu är toppen. Kan berätta mer ingående om det senare.
För att lära känna mig bättre tänkte jag skriva 10 grejer om mig själv!

1: Jag älskar att träna men är extremt lat så man får dra med mig till gymmet. Men sen är det super kul!!
2: Jag har ridit sen jag var 6 år men la ner ridningen under en period då min foderhäst blev såld och det var väldigt mycket i skolan
3: Jag ÄLSKAR att shoppa. Har jag pengar så försvinner de extremt fort
4: Jag är extremt pratglad och är väldigt öppen inför nytt folk då jag i princip kan berätta allt för alla
5: Jag har sjunga sen jag var liten och tycker det är superkul!! Förra sommaren var jag med i "Ljungbys talangshow" och kom 3:a
6: Jag älskar att resa. I sommar ska jag både till Spanien och Grekland
7: Nästan alla älskar pizza men sorry jag hatar det
8: När det kommer till skolarbeten är jag extremt lat jag gör nästan allt kvällen innan
9: Min familj har en super gullig hund som heter Tyra
10: Prata inte med mig direkt när jag vaknat utan ungefär 1 timme efter. Jag är ingen morgon människa


Likes

Comments