Header

Under morgonen idag så fick jag en sån pang-huvudvärk så valde att lägga stallet på eftermiddagen istället. Tog en ipren imorse och har tagit det lugnt under hela förmiddagen. Vill inte att detta ska bli något mer än lite huvuvärk.

Men alla planer återstår med hästarna men lite lugnare bara. Så länge kan ni få se bilderna från Pay&jumpen igår.

Likes

Comments

Precis vaknat & ligger fortfarande kvar i sängen. Egentligen ingen tid idag för att dra mig kvar i sängen, men tar 5 minuter för att kunna öppna ögonen på riktigt och vakna inför dagen.

Planerna inför dagen är att motionera alla tre - Nicolle, Celeste och Curtan. Nicolle ska få springa i skogen och ta det lugnt då det är träning imorgon. Låg form idag och bara tuffa på lite. Curtan är ett litet frågetecken, vet inte riktigt om jag ska rida honom eller inte. Men om det blir så, så blir det ett lugnare pass för att bara "lära känna" honom lite igen efter hans meeting i helgen.

Med Celeste så ligger fokuset i att hålla henne lugn i hantering, hon blir gärna lite stressad och hon lägger lite fällben för sig själv i vissa lägen. Men en tur i skogen blir det nog.

Foto: (duktiga) Emma Jensen.

Likes

Comments

Såå nöjd med Nicolle idag. Hon hoppade otroligt bra med självförtroende och med stor marginal, inte i en enda bom på långa vägar. Samt att hon hoppade vattenmatta & våghinder utan att blinka, fantastiska ponny.

Första rundan blev lite hackig, vi kom inte in i ett flow och distanserna blev knasiga. Hon räddade mig nästan hela tiden med att kravla sig över och det är jag väldigt stolt över att hon gjorde. Det är det vi söker - att hon ska inse att hon kan hoppa trots att jag inte är med 100%. Men hon överhoppade så otroligt mycket så vi valde att ta samma höjd igen.

Andra rundan hoppade hon så bra där också. Överhoppade inte alls lika mycket och tog distanserna jag gav henne. En gång blev det lite konstigt men det löste hon utan problem och det blev en felfri runda. Duktiga bästa lille ponnyskrutten, som jag älskar dig <3

Två screenshots från delen av första rundan som kom med innan mobilen dog. Bättre bilder tagna med kamera kommer.

Likes

Comments

Har precis varit i stallet en sväng och kollat till Nicolle. Har mått halvdant sen imorse så red inte. Så tråkigt att behöva sätta ett relativt viktigt pass på hyllan, men prioriterar att jag inte ska bli sjuk till skolstart. Håller tummarna att febern inte går upp nu.

Kameran åkte med och vi klickade lite bilder, fina fina ponny <3

​Haha, en lite för stark puss på kinden blev det ;)

Likes

Comments

Att ha varit i stallet i över 12 timmar, spenderat natten där med 6 timmar sömn kändes som en bra ursäkt för att slockna på soffan nu ändå sen jag kom hem vid halv fem.

Har haft ett väldigt bra dygn med väldigt bra människor på ett väldigt bra ställe. Efter att ha släppt ut hästar & fixat stallet så red jag ut barbacka på Nicolle tillsammans med Amanda och hennes fina ponny. Skrittade fram ute och flum-red lite i paddocken efter det. Mellan alla träningar & tävlingar måste lite sånt få plats.

(Osociala) Olle och hennes (sociala) hagkompis.

Idag kom också guldponnyn hem - Cartier. Som tog hem två segrar av tre starter i MSV:C & MSV:B. Tänk hur fin han är med en sån duktig ryttare, hoppas att vi någon gång kan komma dit.

Likes

Comments

Efter en riktigt bra dag så släcks lampan en sista gång för dagen. Imorgon vaknar vi kvart över 6 (....) för att fodra hästarna & sen släppa ut.
Godnatt!

Likes

Comments

Nicolle har precis levererat ett otroligt bra pass, från början till slut. Otroligt mjuk och följsam med ändå aktiv, stor guldstjärna. Äntligen har vi hittat tillbaka till denna grymma formen, bästa ponnyn.

Likes

Comments

Ännu en dag fylld med hästar & höstväder börjar gå mot sitt slut, äntligen. Har varit med min kompis och hjälpt till lite med hennes fina ponny, agerat banbyggare, funktionär och tränare, med en nypa salt. Så kul att se hur dom 2 har utvecklats tillsammans - så fina & duktiga.

Nicolle gick två rundor på dagens Pay&Jump, i ösregnet.. Eftersom det var så tråkiga väderförhållanden så startade jag bara två 80-rundor istället för en 80 & en 90. Men hon hoppade så otroligt bra och med energi. Trots att tyglarna gled ur händerna på mig så hoppade hon väldigt fint och hoppade trots att jag la henne alltför nära. 4 fel i första rundan & felfri i andra, superduktig. Tyvärr ingen film på regnet öste ner.

Nu - varm dusch & kvällsmat

Likes

Comments

Just nu sitter jag i bilen påväg hem med en solnedgång utanför fönstret och Göteborg framför mig, det är i sånna här lägen som
staden lyser som starkast i mina ögon.

Dagen har gått i ett, vaknade 7 och åkte till stallet för att släppa ut och fodra hästarna. Fixade klart sakerna där och red Nicolle efter. Hon var så otroligt fin. Väldigt lätt för hjälperna och lätt i fronten. Trimmade bara i skritt och trav inför imorgon för att få henne lösgjord och mjuk i kroppen. Såklart stretching och "maglyft" efter ridpasset.

Jag och en tjej i stallet var också iväg och hämtade hem en treåring. En hingst som skulle tränas inför 3-årstestet som är snart. På torsdag kommer det en till, som antagligen kommer vara mitt framtids projekt.. Inget är bestämt men om det blir som vi tänkt oss så kommer jag vara med och sköta den, vid löshoppning och vid inridning. Så kul & tacksam för den chansen. Den är dessutom Curtans barnbarn, ha-ha ;-)
Mer om det kommer senare under veckan.

På kvällen nu var jag också och red min fasters storhäst, Taktik, som jag red för bara några dagar sen senast. Väldigt fin och följsam - måste bara lära mig att rida honom ;)

Likes

Comments