Hej!
Nu har jag under terminen jobbat med lite olika projekt och jag har skapat tre bilder. Jag tyckte det var svårt att komma igång med de olika projekten från början och visste inte riktigt hur jag skulle göra eller hur jag skulle gå till väga. Jag tyckte det var svårast att tänka ut vad jag skulle jobba med och vilken teknik jag skulle använda. Men genom att kolla runt lite och försöka få så mycket inspiration som möjligt så kom jag tillslut på olika idéer och projekt som jag kunde försöka jobba med och uttrycka olika känslor genom bilderna.

Det första projektet handlar om ett intresse och ett av mina intressen är att shoppa. Genom bilden ville jag försöka uttrycka känslan lycklig och glad, vilket jag tycker att jag lyckades sådär med, jag är inte riktigt nöjd med ansiktet och vissa konturer. När jag skapade denna bilden så använde jag mig av tekniken, färgpennor. Jag tyckte att det var svårare än vad det låter eftersom jag vågade inte ta i tillräckligt och försöka testa att måla på olika sätt, dvs olika tekniker för att få det så bra som möjligt. Jag tyckte ändå att slutresultatet blev helt okej, men hade hoppats på ett bättre resultat.
Mitt andra projekt handlade om mig själv, nämligen självporträtt och jag valde att använda tekniken svart vit. Jag tyckte att det blev ganska bra men jag hade gärna velat ha det svart vita lite jämnare och försökt få det svarta lite mer skuggigt.
Mitt tredje projekt är jag inte riktig klar med. Detta projektet handlar om en situation som pågår ute i världen just nu. Först hade jag tänk att skapa en bild utifrån temat ”rasism” och jag hade till och med gjort en skiss på hur det skulle se ut (den kan ni se i ett av de äldre inläggen). Jag ändrade mig sen och tänkte att jag skulle vilja göra ett pic collage om rasism men det blev inget av det heller. Sen fick jag idéen att jag kunde jobba med temat svält och rent vatten, men tillslut valde jag att jobba med flyktingkrisen vilket är ett väldigt aktuellt ämne just nu. Först tänkte jag att jag skulle jobba med både vuxna och barn som är tvungna att fly och att jag fortfarande göra ett pic collage. Jag började skriva ut bilder och klippa ut dem men det blev inte så som jag hade tänkt mig, så jag valde därför att jag bara skulle jobba med barn som är tvungna att fly och hur deras förhållanden ser ut. Tillslut kom jag på att jag skulle jämföra flyktingbarnens förhållande med andra barns förhållanden, dvs sånna barn som har ett hem och lever tryggt till skillnad från dessa barn som är tvungna att fly, kanske måste de lämna hela deras familj och fly bara för att klara sig undan från tex ett krig. Jag är inte helt klar med projektet men resultatet kommer när bilden är klar. Detta är det projekt som jag är mest nöjd över, jag tycker det är spännande att jobba med saker som händer runt om i världen och jag gillar att jobba med bilder.
Jag har också jobbat med en konstnär under en hel lektion, jag hade konstnären Matisse (texten finns i ett av de andra blogginläggen).

Om jag hade gjort om mina arbeten nu så skulle jag nog valt att jobba med lite andra tekniker och kanske helt andra projekt också, jag skulle framförallt velat gör ett självporträtt men använda mig av tekniken grafitti. Jag skulle också velat skapa ett arbete genom att använda mig av tekniken konstruera eller skulptera. Jag hade också vetat hur jag skulle jobba med färgpennorna för att få fram en bättre bild, men de är bra att veta till nästa gång. Jag är ändå ganska nöjd med mina arbeten och jag har gjort mitt bästa.

//💗💗💗

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej!
Idag har jag fortsatt jobba med mitt projekt om världen. Jag bestämde mig för att ändra eftersom jag tyckte inte det jag påbörjat blev bra. Jag fortsatte att jobba med ett problem i världen men bytte till temat "flyktingkris". Flyktingkris är väldigt aktuellt i dagens samhälle, många människor lever i otroligt dåliga förhållanden och tvingas fly från deras hemland och familj pga av tex krig. Jag bestämde mig för att göra ett pic collage med olika bilder på hur flyktingar lever och hur det ser ut. Idag har jag därför sparat ner lite bilder och börjat skriva ut, nästa lektion ska jag klippa ut dom och försöka sätta dom på ett svart papper på ett snyggt sätt.

//Emelie

Likes

Comments

Idag har jag jobbat vidare med mitt självporträtt och jag hann klart. Jag är hyfsat nöjd med mitt arbete eftersom det liknar mig till mesta dels. Tekniken jag har använt är blyerts och jag har jobbat med att skugga olika mycket på vissa ställen för att få en bättre nyans och få fram vissa delar av bilden mer. Jag tycker att jag lyckades ganska bra och arbetet va ganska svårt. Idag har jag också börjat på ett nytt arbete, nämligen vad som händer i världen och vad man tycker om det. Jag valde att måla en bild som ska handla om rasism, rubriken är "day No to racism". Jag valde detta ämnet eftersom det är något som berör många i världen och jag tycker absolut inte det är någon skillnad på människor bara för att man har olika hudfärg eller ursprung. Jag fick idén från mig själv och jag har bara gjort skissen idag men nästa vecka ska jag fortsätta på arbetet och börja med den "riktiga" bilden.

Ha det bra!

Likes

Comments

Idag har jag börjat med mitt andra projekt, nämligen självporträtt.
Jag har valt att göra bilden svart vit och jobba med tekniken blyerts, skugga, gör ljusare och mörkare på vissa ställen.
Jag känner själv att jag kom igång bra idag & har kunnat jobba på.
Jag tycker att jag kommit en bra bit & hoppas på att kunna bli färdig nästa lektion.
Mitt arbete hittills är jag hyfsat nöjd med och känner att det går bra.

Trevlig helg! 💌

Likes

Comments

Hej!

Idag har jag blivit klar med mitt första arbete. Ett av de tre arbeten som ska vara med i "min bok".
Jag har ju valt att jobba med mitt intresse, vilket är att shoppa.
I bilden ska man även uttrycka en känslan & jag ville få fram glädje, vilket jag tycker jag lyckades sådär med men är ändå hyfsat nöjd.
Tekniken som jag har använt är färgpennor och försökt få fram olika nyanser beroende på bildens utseende.
Bildens slutresultat tycker jag blev sådär, jag tyckte det svåraste var att få ansiktet på ett bra sätt, men jag tyckte ändå att det blev helt ok.
Jag känner själv att jag har gjort mitt bästa & försökt på olika sätt vilket är bra.
Nästa lektion ska jag börja med mitt andra arbete i "min bok", jag har tänkt göra ett självporträtt & använda tekniken blyerts.

📝🖊❤️

Likes

Comments

Idag har jag fortsatt med mitt arbete, det gick sådär idag eftersom jag inte kom igång på ett så bra sätt. Jag hade hoppats att jag skulle bli klar idag men det var lite svårt eftersom jag fick lite problem med hur jag skulle göra med bakgrunden så det gick lite segt. Jag jobbade lite på mera på bilden idag, försökte förbättra vissa delar osv. Nästa lektion hoppas jag att jag ska kunna blinkar och börja med något nytt, kanske fotografering.

💗😝💖😊

Likes

Comments

På dagens lektion har jag fortsatt med mitt arbete, jag är sådär nöjd än så länge men hoppas på att det ska bli ett bra resultat i slutändan. Jag har målat med vanliga kritor och utvecklat tekniken lite, jag började våga ta i mera & började skugga lite. Jag var tvungen att använda mig av olika nyanser så att bilden skulle få mera kvalité. Nästa lektion ska jag fortsätta med arbetet & försöka göra bilden ännu bättre, & även försöka bli klar med min bild.

💋💋💋

Likes

Comments

På dagens lektion har jag börjat jobba med min bok som ska innehålla 4st olika arbeten.
Jag valde att jobba med mitt intresse och kom igång bra.
Jag tycker om att shoppa och när jag shoppar så känner jag mig glad och lycklig, därifrån fick jag idén.
För att veta hur jag skulle göra och börja så sökte jag lite på nätet och tänkte.
Det blev alltså "shopping" som mitt intresse och med bilden så ska jag försöka uttrycka känslan glad och lycklig.
Jag använde tecknade bilden med blyerts och sen började färglägga lite smått med vanliga kritor/färgpennor.
Jag är ganska nöjd med mitt arbete hittills och tycker att bilden blev hyfsat bra.
Jag ska jobba vidare nästa lektion och försöka få fram mina känslor på ett tydligare sätt.
Nästa lektion ska jag även färglägga mer och försöka bli klar med mitt arbete.

Ha en bra dag!

Likes

Comments

Hej och välkomna till min bild blogg. 

Jag heter Emelie Janson och går i klass 9C på Kapareskolan. På fritiden är jag mycket med kompisar och familjen. Jag spelar även handboll 4 gånger i veckan. 

I den här bloggen kommer jag visa upp mina arbeten, hur dem utvecklas och hur slut resultaten blir. Jag kommer också presentera olika teman, vad jag får mina idéer från och hur jag tycker mitt arbete blir. Jag kommer visa min arbetsgång av olika arbeten och reflektera om det jag kommer jobba med. 

Hoppas ni läser & att vi hörs snart igen! 

Likes

Comments