View tracker

Innan USA, Vardag
Söndagen den 4 december 2016

Hej! Gud det är redan December och snart är år 2016 över. Det känns helt sjukt, det här året har gått så otroligt fort. Liksom om 1 månad är det januari och år 2017 och det är samma år som jag åker till USA, det känns inte som att det är sant. Jag kan inte förstå att det är ca 7-8 månader kvar tills jag åker. Jag är sååå taggad men jättenervös också, har inte riktigt förstått vad jag har gett mig in på ännu. Tror inte att jag kommer att förstå det förens jag har satt mig på flygplanet ska ska ta mig till andra sidan Atlanten.

Bloggen har stått tom ett tag men det beror på att det inte händer något på utbytesfronten, den enda är väl att jag har pratat lite med min värdmamma på Facebook och fått se lite bilder. Mycket mer än så har inte skett men runt halloween var jag på EFs pumpkin cavring event! Superkul, där fick man träffa flera utbytesstudenter som hade varit iväg innan och fråga massa frågor. Vi gjorde även pumpor och åt en massa godis. Träffade också en del andra utbytesstudenter som ska iväg nästa år.

Har inte så mycket att säga men jag kände att jag var tvungen att skriva något i alla fall. Jag är verkligen inte bra på att blogga och det märks ju eftersom jag har skrivit ca 3 inlägg sedan denna blogg startades i maj... Ska verkligen bli bättre till nästa år men då tror jag att det kommer hända lite mer saker, jag måste till exempel besöka amerikanska ambassaden för att få ett visum och mycket annat. Kommer självklart att blogga mycket mer under tiden jag är i USA eftersom att det är anledningen till att jag har denna blogg.

Juste, jag har varit hos läkaren också och gjort en vanlig läkarundersökning, det måste man göra så att dom i USA ser att man är frisk. Jag har tagit första dosen av hepatit A & B och imorgon ska jag ta andra dosen.
Skolan flyter på som vanligt, inte så långt kvar tills jullovet heller, det känns skönt. Jag är så skoltrött nu och vill mest bara ligga hemma och sova istället men det funkar inte. Älskar min skola och min linje men ibland känns det bara så trist. Förra veckan var jag ledig måndag-onsdag för att jag var på en liten minisemester i London! Jag åkte dit med min bästa kompis Maja och hennes mamma, supermysig. Vi gick runt på gatorna och shoppade och kollade på typiska turistsaker, jag gick också på Justin Biebers sista europakonsert på tisdagen, det var hur bra som helst! Han är verkligen världens finaste människa. Älskade London, det var så fint och vill verkligen åka tillbaka dit igen, men det får bli efter jag har kommit hem från USA. Nu ska jag fortsätta kolla på världens bästa serie, SKAM. Har verkligen fastnat för den, kollade klart alla 3 säsongerna på 3 dagar och nu måste jag vänta tills fredag för att se nästa avsnitt. Jag är helt besatt så nu kollar om första säsongen igen, kan inte sluta kolla. Tycker alla som inte har sett den borde ge det en chans, ni kommer inte att ångra er!

Puss och kram skumbanan.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

"I heard an airplane passing overhead. I wished I was on it."

Hejjjjj, lördag idag och jag har jobbat hela dagen. Jag jobbar på ett cafe/konditori här där jag bor så jag brukar jobba där på helgerna. Jag skulle egentligen inte ha jobbat i helgen men det var lite dåligt med personal så fick hoppa in och jobba. Känns lite trist för jag jobbar hela nästa helg också så hinner inte träffa mina kompisar men det är okej, jag får ju betalt och det är snart höstlov så då kommer jag kunna njuta och vara med vänner. Hade egentligen tänkt att åka till Uppsala och träffa en kompis och fika och kolla i affärer men tyvärr så hinner jag inte, jag jobbade hela dagen idag från kl 8.00 till 17.00 och imorgon från 9.00 till 17.00. Tiden har gått så fort sedan jag började skolan efter sommaren, vart tar all tid vägen?? Känns som att det ända man gör är att sova, äta och gå i skolan sen samma sak igen vecka efter vecka. Man längtar till helgen men den försvinner fortare än man hinner blunda, känns så himla trist. Livet är inte så roligt egentligen, inte vardagen som jag har här i Sverige i alla fall.. Jag vill upptäcka världen, träffa nya människor, uppleva andra kulturer och bara se allt. Jag vill inte stanna på ett och samma ställe och göra samma saker varje dag, vill uppleva något nytt. Det är en av anledningarna till att jag vill åka på ett utbytestår. Jag vill se något nytt och få en ny vardag ett tag och bara uppleva en annan kultur. När jag har blivit lite äldre och tagit student ska jag spara ihop en massa pengar och verkligen resa runt hela världen, uppleva en massa häftiga ställen, leva med en ryggsäck på ryggen och se saker som jag aldrig sett förut. Det är verkligen min dröm, att bara resa jorden runt. En sak som jag vill lära mig är att surfa, hade varit så häftigt att få surfa i Australien, Hawaii eller Bali eller på något annars sälle där det finns stora vågor haha. Är så fascinerad av världen och jag vill bara se allting. Vill inte vara en turist som åker till Grekland och Spanien en gång om året och bor på ett hotell med pool. Jag vill liksom äventyra, campa, sova under bar himmel, klättra upp för berg, gå igenom djungler, se djur i deras naturliga habitat, gå runt på en savann. Ja ni hör ju, vill verkligen uppleva världen på riktigt. Nä nu måste jag sluta tänka på det här för då vill jag bara åka iväg nu, jag kan inte vänta. Tiden går så sakta när man väntar på sånt här, det är liksom 4 år kvar tills jag studenten (ungefär) och sedan måste jag jobba ihjäl mig för att ens ha råd till att resa. Så då tar det väl minst 2 år till innan jag kan åka iväg. Men samtidigt så går tiden tiden så väldigt fort på veckodagarna , visst är det lite konstigt ändå? Nej nu ska jag sätta på en film och sen sova så att jag orkar upp till jobbet imorgon. Puss hej, vi hörs snart igen.

"Travel. As much as you can. As far as you can. As long as you can. Life is not meant to be lived in one place."

Likes

Comments

View tracker

Vardag

Hej! Tänkte försöka börja blogga lite mer men jag är så himla dålig på att blogga, jag vet aldrig vad jag skriva om. Jag önskar att jag var en person som verkligen bloggar varje dag, flera gånger om dagen och fotar en massa och lägger upp fina bilder men jag är inte sån. Men jag ska faktiskt försöka skriva mer om min vardag, lite updates om USA och ja, lite allt möjligt. Så vi börjar idag, idag har jag varit i skolan från kl 11.30 till ungefär 14.10. Vi hade bara en lektion och det var smink, så vi sminkade varandra och lärde oss lite om hur man applicerar mascara, Det låter väldigt basic och vem vet inte hur man applicerar mascara liksom? Men man måste lära sig allt från grunden och man måste lära sig om hur man inte ska sprida bakterier och ögonsjukdomar och allt däremellan. Efter skolan åkte jag hem och jag var hemma runt 15.45 vilket var skönt eftersom att jag brukar vara hem runt 16.15. Har ätit lite middag och nu ska jag göra en powerpoint till svenskan, vi ska skriva om en klädstil. Imorgon är jag ledig från skolan, så skönt! Då ska jag kanske åka till Mall of Scandinavia eller bara vara hemma och ta det lugnt, har inte riktigt bestämt mig ännu. Har inte så mycket mer att säga nu men vi får väl se om vi hörs igen imorgon, ha det bra puss och kram skumbanan!

Tog några bilder idag på lite höstlöv haha, man blir ju lite inspirerad nu är hösten äntligen är här! Älskar hösten, det är min favorit årstid.

Likes

Comments

Innan USA, USA

Hej! Gud jag vet inte hur jag ska börja detta inlägg men det är så att jag har fått min värdfamilj! Herregud, hur fort gick inte det?? Jag skickade in alla mina ansökningar några dagar innan 1 september eftersom att min deadline var då. Bara några dagar senare, en fredagseftermiddag märkte jag att jag hade fått en vänförfrågan på Facebook, jag tänkte inte så mycket på det utan tog bort den direkt eftersom jag inte kände personen. Sedan märkte jag att samma person hade börjat följa mig på instagram och gillat några bilder. Då började jag tänka och undra vem denna människa var. Jag åkte hem från skola och på kvällen loggade jag in på min mejl och där fanns ett mejl från samma person som hittade mig på Facebook! Och sen såg jag att det stod "Greetings from host mom" och jag fick panik, jag trodde inte att det var sant! Det var bara några få dagar efter att jag hade skickat in alla ansökningspapper. Man får inte sin familj nu, inte så här tidigt tänkte jag, så jag ropade på mina föräldrar och dom trodde inte heller på att det kunde vara sant och jag kunde inte heller ringa till EF eftersom klockan var runt 19 och det var fredag. Så jag gick hela helgen och väntade och väntade på att det skulle bli måndag så att jag kunde ringa till EF och fråga vad det är som händer. Det blev äntligen måndag och jag ringde till EF men dom sa att ingenting var klart ännu och att jag skulle vänta med att svara på mejlet. Så jag väntade några veckor men jag hörde inget från EF, dock så fick jag ännu ett mejl från familjen men jag väntade med att svara tills jag visste att allt var klart. Men nu i veckan så ringde EF och berättade att det är dom som kommer att bli min värdfamilj. Så i slutet på förra veckan blev allting 100% klart och jag ska åka till ARIZONA! När jag först hörde Arizona fick jag lite panik, allt jag kunde tänka på var öken och värme. Men nu när jag har fått tänka lite och allt har sjunkit in så är jag jätteglad. Det känns mycket bättre nu men jag trodde aldrig att jag skulle hamna i Arizona, jag var ganska inställd på Mid West konstigt nog. Trodde att jag skulle hamna i typ mitten av USA. Staden jag kommer bo i heter Casa Grande och ligger precis mellan Phoenix och Tucson. Familjen består av en mamma, en pappa och två söner, ena sonen är lite äldre och den andra är bara 2 år yngre än mig. Skolan jag kommer gå på heter Casa Grande Union High School. Jag kan berätta lite mer om familjen, området och skolan i ett annan inlägg. Vi hörs!

Likes

Comments

Innan USA, Vardag

Hej! Hundra år sedan jag bloggade sist men det beror på att det inte har hänt något på utbytesfronten ännu. Det enda är att jag har blivit klar med första riktiga delen på min ansökan! Sista "inlämmingsdagen" var den första september. Så nu är det bara läkarundersökning och vaccination kvar, och även en liten video som ska spelas in.

Nu har jag i alla fall börjat första året på gymnasiet med inrikting stylist vilket passar mig superbra och jag kunde inte valt en bättre skola och linje! Trivs jättebra och har hamnat i en underbar klass, så de känns lite surt att behöva lämna dom om ett år. MEN jag kommer ha de så kul under mitt utbytestår och skulle aldrig ändra mig och inte åka, jag kommer ju tillbaka sen, bara det att jag får börja i en ny klass med dom som är ett år yngre. Men de är inget som stör mig.

Under sommaren har jag mest bara jobbat och träffat lite kompisar de få dagar jag har varit ledig. Har myst och fikat i parken här där jag bor, ätit ute, badat, solat och jag har varit några få dagar på mitt landställe under midsommar! Åkte även en vecka till Cypern med min kompis i början på augusti vilket var hur kul som helst och vill mer än gärna åka tillbaka dit. Jag har haft en bra sommar ändå trots att jag inte gjort så mycket mer än att jobba, men de är lugnt. Jag har sparat ihop pengar till mitt utbytesår och det var de viktigaste så det känns bra. Jag har inte så mycket mer att säga, så vi hörs när något kul händer. Ha de bra!


Likes

Comments

Innan USA, Vardag

Hejsan allihopa! Längesen jag bloggade sist men det beror på att det inte har hänt något på utbytesfronten ännu. Jag är snart klar med med ansökningen, allt utom vaccin och läkarundersökningen ska vara inne senast i September. Så nu ska jag bara finslipa på brevet till min framtida värdfamilj, lägga in lite mer bilder i fotoalbumet och spela in en video. Jag har fått sommarlov också, sååå härligt och jag har äntligen gått ur grundskolan (thank god). Den här sommaren ska jag jobba jobba jobba, spara så mycket pengar jag kan till USA och bara njuta, jag åker en vecka till Cypern med en kompis också! Nu har jag inte mycket mer att säga så vi hörs när vi hörs!


Alla bilder är tagna från tumblr, om ni vill följa mig så hittar ni mig på http://allyemelie.tumblr.com :)

Likes

Comments

Innan USA

Hej allihopa! Nu tänkte jag berätta lite om varför jag valde att åka med EF på utbytesår. Allting började med att jag först ville åka på en språkresa för många år sedan och då kollade jag på organisationen STS. Men jag kom aldrig iväg och tänkte inte så mycket mer på det utan det gick ett tag tills jag läste en tjejs blogg som var på språkresa med EF i USA och då gick jag in på deras hemsida och läste lite om det. Det var då jag föll för dom och började tänka på att åka på en språkresa igen, men inte heller kom iväg. Jag har hela tiden haft det som dröm att få åka iväg till USA ett år och uppleva high school och allt däremellan men jag inte tänkt på att det skulle hända. Men sen började jag få hem brev i brevlådan från EF om både språkresor och utbytesår och jag började även höra av flera personer som var iväg på utbytesår och jag blev mer och mer intresserad. Jag kolla in EFs hemsida ganska mycket då, mest för att det var dem enda jag visste som organiserade utbytesår. Jag började läsa en massa bloggar och jag läste även på EFs hemsida där jag beställde hem massa kataloger och dom började höra av sig till mig och efter det var jag så intresserad av dom att jag kände att jag inte ville åka med någon annan organisation. Men innan jag bestämde mig så kollade jag in både STS och Explorius men jag kände att det inte riktigt var rätt för mig. Jag kände att EF verkade bäst och då bokade jag tid för ett informationsmöte. Efter mötet kände jag verkligen hur bra allting var och jag anmälde mig därefter till en intervju. Och nu sitter jag här och håller på att fylla i min ansökan som snart ska vara klar. Jag har inte märkt något dåligt med EF än så länge och jag hoppas och tror att allting kommer vara så ändå tills jag åker hem från mitt år. Visst finns det alltid för och nackdelar med alla organisationer men jag känner att EF var en bra organisation och jag kunde inte varit mer nöjd. En sak jag gillar med EF är att det är en och samma organisation som tar hand om en både här hemma i Sverige och i USA, vissa organisationer har två organisationer som tar hand om en, att man har en här i Sverige men sen en annan i USA, jag tyckte att det kändes bäst att hålla sig till en och samma organisation. Jag tror nog att organisationerna i sig inte skiljer sig så mycket utan att det handlar om vilken man känner är bäst för sig själv, den man själv tycker verkar bra. Vilken organisation man en väljer så kommer ens år bli bra, det blir vad man gör det till. Jag har inte så mycket mer att säga än att EF kändes rätt för mig och funderar du på att åka så kan jag absolut rekommendera dem! Dem har alltid svarat på mina frågor, de varit tydliga med informationen och dem finns med hela vägen. Jag gillar EF och jag tror att allting kommer bli superbra!

Likes

Comments

Innan USA

Hej! Jag har sett vissa andra utbytesstudenter göra sånna här på deras bloggar så tänkte att det kunde vara kul om jag också gjorde det, även fast att jag har lång tid kvar tills det är min tur att åka.

Vilket land ska du till? - Jag ska till USA.

Vilken organisation åker du med? - Jag åker med EF.


Hur/ var skulle du helst vilja bli placerad?- Jag har faktiskt ingen aning, skulle jag gjort detta för ett år sedan hade jag lätt sagt Kalifornien, men nu så vill jag komma till en stat som är helt "okänd" och som jag inte vet något om. Jag skulle kunna bli placerad nästan var som helst, men jag har även vissa stater som jag inte vill hamna i.


Har du fått familj eller gjort stat- eller regionsval? - Nej jag har inte fått någon familj ännu eftersom det är så pass lång tid kvar tills jag åker. Jag har inte gjort något stat- eller regionsval.


Kommer du åka på något förberedelseläger? - Ja! Jag kommer att åka på EF High School Camp i New York området eller på den amerikanska östkusten, där är man i 10 dagar innan man åker hem till värdfamiljen.


Vad ser du mest fram emot? - Att få lära känna värdfamiljen, upptäcka USA, få nya vänner, gå på high school, lära sig flytande engelska, ja listan kan göras lång.


Vad fruktar du mest? - Att jag inte kommer trivas med familjen eller trivas i USA där jag bor eller att man inte får några vänner, men det värsta skulle nog vara om det händer något med min familj eller vänner medan jag är borta på andra sidan Atlanten.


Vill du prova på någon ny sport? - Ja absolut! Här hemma går jag inte på någon sport utan gymmar mest, men jag skulle jättegärna prova på någon ny sport, kanske volleyboll, cheerleading eller något annat kul.


Vad kommer du sakna mest? - Min familj, mina djur och vänner, antagligen svensk mat och godis.


I USA, kommer du åka på någon resa arrangerad av organisationen? - Det skulle jag absolut vilja, drömmen är ju Hawaii och jag vet att EF tidigare har arrangerat resor dit så det är något jag verkligen skulle vilja.


Namnge tre platser som du vill besöka i ditt värdland. - Los Angeles, Hawaii, Grand Canyon är några, men har en massa andra plaster jag också vill besöka.


Tror du att det kommer bli ett bra år? - Ja det tror jag, det blir ju vad man gör det till. Jag kommer göra allt för att mitt år ska bli så bra som möjligt!

Likes

Comments

Vardag, Innan USA

Hej! Eftersom jag är helt ny i bloggvärlden och ni är helt nya på min blogg tänkte jag att det vore en bra ide att göra en "get to know me better tag", så att vi lör känna varandra lite bättre! Här har jag svarat på lite frågor om mig själv så att ni vet vem jag är :)

Vad heter du? - Emelie Edman


Smeknamn? - Empzoor, Emme, Empisalez, men folk kallar mig oftast för Emelie.


Födelsedag? - 13 februari


Stjärntecken? - Vattuman


Yrke? - Jobbar på ett café på helgerna.


Längd? - ca 160


Hårfärg? - Blond


Ögonfärg? - Grön


Piercing? - Naveln, har haft i öronen men dom har växt igen.


Tatueringar? - Inga just nu men vill gärna skaffa det i framtiden.


Höger/vänster hänt? - Höger


Bästavän? - Maja, men har några nära vänner också.


Favoritfilm? - Oj den var svår, gillar många filmer av Nicholas Sparks, som t.ex Dear John.


Favoritserie? - Grey's Anatomy & Gossip Girl.


Favoritlåt? - Justin Biebers album Purpose, alla låtar på det albumet är så bra!


Favoritfärg? - Rosa, men på kläder gillar jag neutrala färger som vitt, svart, grått & marinblått.


Favoritrestaurang? - Vapiano, Antep, gillar de mesta. Om restaurangen serverar pasta så är det en perfekt restaurang för mig.


Favoritaffär? - Pull&Bear, H&M, Sephora, KICKS är några jag brukar handla på.


Favoritbok? - The fault in our stars.


Favorit tidning? - Läser inte tidningar såg ofta men Veckorevyn kanske.


Favorit skor? - Mina vita Nike Tanjun


Favorit plats? - Flygplaster för då vet man att man är på väg någonstans eller kanske stränder.


Vart befinner du dig om 10 år? - Förhoppningsvis i Los Angeles och jobbar som makeupartist och bor i en häftig villa någonstans i Hollywood Hills tillsammans med någon.


Stationär eller bärbar dator? - Bärbar


Känsla just nu? - Glad!


Idol? - Justin Bieber & Jaclyn Hill.


Genre? - På musik? Då är det nog pop, allt som spelas på radion ungefär. På filmer är det romantik, komedi och drama.


Vad tänker du på just nu? - Ingenting, tråkig som jag är haha


Vad kollar du på? - En datorskärm.


Vad har du på dig? - Pyjamasbyxor och en t-shirt.


Vad vill bli när du blir stor? - Makeup artist.


Hund eller Katt? - Katt, fast hundar är också mysiga så säger båda två!


Coca Cola eller Pepsi? - Cola.


Vad köpte du senast? - Kläder från Pull&Bear.


Språk? - Kan prata svenska, engelska och lite franska.


Smsa eller ringa? - Smsa, ibland ringa om de är något viktigt.

Här är jag & sen en bild på mig och min favorit, Maja 💗

Likes

Comments

Innan USA

Hej! Emelie heter jag, välkommen till min blogg! Tidigt på hösten år 2017 kommer jag att flytta till USA i ungefär ett år för att vara en utbytesstudent. Där borta kommer jag bo med en värdfamilj och plugga på ett lokalt high school någonstans i USA. Här på min blogg kommer ni att få följa med mig på min resa, jag kommer att skriva om allt som har med mitt utbytesår att göra. Just nu är det lite mer än 1 år kvar tills jag åker så därför finns det inte så jättemycket att skriva om än så länge. Jag håller nu på att göra klart min ansökan till EF som ska vara klar i September och efter det kommer dem att leta efter en perfekt värdfamilj för mig! I nuläget vet jag inte vart jag kommer att hamna och jag gjorde heller inget delstatsval eller regionsval eftersom jag kände att hitta en bra värdfamilj var det viktigaste. Platsen spelar inte någon stor roll för mig, jag tror att mitt år kommer bli hur bra som helst vart jag än hamnar. Man måste bara vara inställd på att det kommer bli kul och att alltid vara positiv, trots alla upp och nedgångar som kommer att ske under årets gång. Om ni har några frågor är det bara att slänga iväg en kommentar eller mejla mig, min mailadress finns i beskrivningen!


Här får ni en liten bild på mig också :) Hoppas ni vil stanna kvar här och följa med mig på mitt utbytesår!

Likes

Comments