Hej på er!
Det har snart gått 6 månader sen jag gick ut grundskolan. 6 månader sen vi hade våran graduation. Jag gick i Engelska skolan under nästan hela min grundskole tid vilket gjorde att den tiden inte var som en normal svensk skolas skoltid var. Började där i 4an och ångrar inte en ända sekund av det! Så sjukt bra lärare och vänner och jag hade inte kunnat be om något bättre. Hade faktiskt väldigt kul i skolan oftast då vi firade väldigt många olika högtider och gjorde annat roligt. Att gå ut grundskolan är faktiskt en stor grej, och engelska skolan fick oss verkligen att känna oss speciella den dagen genom att göra en står cermoni när familjerna fick komma in och se oss ta emot diplom. Här är några härliga bilder från dagen jag aldrig kommer minnas men tjejerna!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag är en sån människa som har rätt svårt att lyssna på allt för ”taggad” musik på mornar och typ sent på kvällar när jag åker hem från skolan. Tänkte dela med mig lite av det jag lyssnar på vid dessa tilfällen! Det är dessutom ett av mina starkaste tips om man inte är en morgonmänniska.

Likes

Comments

Tänkte det kunde vara lite kul för er att se vad jag gör under dagarna och hur jag utvecklas. Som jag sa i tidigare inlägg så går jag stylist på gymnasiet vilket är väldigt roligt. Idag har vi utgått efter temat ”Copy Cat” vilket innebär att vi ska ta slå upp en inspirations bild och sedan göra en sminkning så lik bilden som möjligt. Modellen är finaste Linn, makeup och hår är av mig och Sandra. Ibland kan det vara lite svårt att göra sminkningarna så lika som möjligt då vi inte fått så mycket produkter ifrån skolan men inom det här yrket så får man göra det bästa man kan helt enkelt. Tänker att jag ska försöka göra något sånt här inlägg typ varje vecka så ni får se hur allt ser ut. Första bilden var tanken att jag skulle göra en ”cut crease” men somsagt, produkterna vi har fått fungerar inte super bra till allt så det fick bli med svart skugga istället. Den andra bilden var lite mer rolig att göra, Sandra gjorde det mesta på den men vi sammarbetade väldigt bra tillsammans. Tycker slutresultatet blev väldigt häftigt, kanske inte något man skulle bära till vardags men det är iallafall kul att få exprementera med sminket och prova något nytt. Inom mode världen så är inte en bronzer alltid brun liksom ;) Det var iallafall riktigt roligt att göra dessa sminkningar och ni kommer absolut få se mer somsagt, ska försöka göra ett till två sånna här inlägg i veckan.

Foton: Lanna Olsson

Likes

Comments

Jag fick Enzo för ca 2 år sedan, hade alltid haft en dröm om att ha en chihuahua ända sen jag var liten. Jag har haft hund i nästan hela mitt liv, och jag har alltid älskat det! Hunden är verkligen människans bästa vän. Jag har alltid känt en extrem trygghet just när vi har haft en hund i huset.

Att skaffa Enzo var absolut inte lätt, lyckas övertala föräldrar och hitta på andra lösningar tog sin lilla tid men tillslut så fick vi allt att funka. Det är aldrig superlätt att uppfostra en hund, speciellt när det kommer till chihuahuor. Enzo är en extremt mysig och kärleksfull hund, han är också väldigt busig och har nästan alldeles för mycket energi. Han älskar även sin familj extremt mycket vilket resulterar att han vill göra allt för att skydda oss. Därav blir han vid vissa tillfällen väldigt skällig just när det kommer till nytt folk han inte träffat innan.

Han är verkligen så bra på så många sätt, även om han ibland kan vara riktigt jobbig. Vi har en så otroligt speciell relation och bara tanken av att jag inte skulle ha honom finns inte ens, han lyckas liksom alltid läsa av mig på något sätt och ser alltid om jag inte mår bra. Han är alltid med mig och följer med mig vart jag än går. Är så otroligt glad över att jag har honom och för att min dröm sen jag var liten äntligen gick i uppfyllelse.

Likes

Comments

När jag var mellan 10/11 år så startade jag min första blogg. Min syster va min största idol och eftersom att hon bloggade så var det en självklarhet att även jag skulle göra det. När jag ser tillbaka på allt så är det faktiskt rätt komiskt, en 10-årig liten Emelie med knappt någon livserfarenhet alls ska lyckas underhålla en blogg när mitt liv egentligen inte var något händelserikt alls, det va mer samma saker som hände ca varje dag och även samma bild laddade man upp typ varje inlägg man postade. Hur som helst så gick inte den "karriären" superbra vilket inte var så oväntat. Men men, det var ju kul så länge det varade och än idag så är det roligt att se tillbaks på det man skrivit och skratta lite och även tänka tillbaka på minnena man faktiskt har kvar just pga den där bloggen, helt galet egentligen hur snabbt tiden går och hur mycket man kan ändras på flera olika sätt. Något jag tänkt på extremt mycket är hur galet modig jag ändå va som liten, iallafall modigare än vad jag är nu. Tror att det är så för de flesta och beror nog väldigt mycket på att desto äldre man blir så bryr man sig mer och mer om vad alla tycker och tänker om än. Så funkar det iallafall för mig och jag önskar så extremt att jag hade samma mod idag som jag hade då, tänk hur mycket saker man hade kunnat göra annorlunda.

Jag heter Emelie Heleander och 6 år senare sitter jag här igen med ännu en blogg, förhoppningsvis så blir denna mer intressant än tidigare. Jag är född år 2001, bor i Stockholm och har gjort det i hela mitt liv. Min familj består av mamma, pappa, storasyster och storebror. Har även en chihuahua på 2 år som heter Enzo. På fritiden gillar jag att umgås med vänner, håller också på med musik i min ensamhet och spelar piano. Pluggar till stylist första året på gymnasiet inne i stan och trivs väldigt bra, har alltid älskat smink så inriktningen känns väldigt lämplig för mig. Jag startar bloggen just för att jag känner att jag vill ha en plats där jag ibland kan dela med mig av mina tankar och åsikter. Vill även lägga upp annat från olika typer av sminktips till ett vardagligt inlägg. Detta va en kort introduktion om mig och mitt liv och jag hoppas att ni vill följa med mig på min krokiga väg igenom livet.

Kram.Likes

Comments