Äntligen fredag och jag ligger i min säng med Maja som vanligt och pratar efter att ha sett en film, så himla skönt!

Idag jobbade jag lite på morgonen och sen var jag ute och gick en lång promenad. Det var så himla varmt idag, runt 28 grader såhär under mitten av oktober, helt sjukt. I alla fall så jobbade jag några timmar på eftermiddagen innan Maja kom och hämtade mig och vi åkte ut för att äta och hitta våra halloween dräkter för i år! Vi hittade vad vi sökte men vad det blev får ni se nästa helg när det är dags. Är så taggad på att fira halloween här i USA, det ska bli sååå roligt!!

Imorgon har jag inga planer då Maja jobbar och jag faktiskt tycker att det för en gångskull är skönt med en helt plan fri dag. Får se vad som händer, på kvällen ska jag och Maja se till att göra nånting i alla fall. Ha en bra helg allihopa☺️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Godmorgon! Har precis slutat för morgonen och är nu ledig i några timmar, så skönt. Under dessa timmar kommer dock städerskorna så jag ska ge mig ut på en långpromenad.

Idag jobbar jag till 21:00 då föräldrarna är ute, men det gör inget. Igår skulle jag egentligen ha jobbat till 23:00 men eftersom det var den sista presidentdebatten ville föräldrarna vara hemma och jag fick sluta 18:30. Så jag och Maja begav oss ut på en liten shoppingtur. Hade en sån himla tur och fick med mig en ny plattång som var såå bra och kostade bara 160kr?!? Helt sjukt vad man kan köpa för saker här!

Nu ska jag ta och äta frukost och ladda upp inför mina jobbtimmar senare, ha en bra dag!

Likes

Comments

När jag var ute och gick imorse la jag mycket tanke på hur läskigt det faktiskt är att vara här. Sen jag kom hit har jag inset hur många det faktiskt är som går in i re-match. Det innebär att man helt enkelt byter familj om man inte trivs. Till en början tyckte jag att det var så konstigt men egentligen är det inte det. Okej att man pratar med familjen på Skype innan man åker hit, men sen blir det som att man klampar in med sina resväskor hos några främlingar och så ska man bo där i ett helt år?

Det gäller att ha tur när det kommer till det här. Det gäller att hitta en familj som välkomnar en in i familjen på riktigt så att man kan trivas. För det finns dem familjer som bara ser Au Pairer som tjänstefolk, som ska jobba sina arbetstimmar and that's it. Men sen finns det dem som min familj. Som vill lära känna mig, som vill att jag ska vara med dem på min fritid om jag vill och som vill att jag ska bli som en del av familjen. Jag är glad att jag hade turen att hamna i en familj som bryr sig om mig, det är så viktigt.

Likes

Comments

Måndag igen och jag började dagen med en timmes jobb. Efter det pratade jag med Marcus en stund innan jag begav mig ut på en lång promenad här i området. Det är verkligen ett mysigt område då det är mycket skog och jag bor nära en sjö. Många hus har även satt upp halloween dekorationer redan nu, så det är kul att gå och se sig omkring. Så himla skönt verkligen då det fortfarande är riktig sommarvärme. Idag är det 30 grader fast det är mitten av oktober? Men jag klagar verkligen inte!

Nu tänkte jag kolla igenom körkortsteorin lite och faktiska städa mitt rum innan det är dags att hämta barnen från skolan. Dock jobbar jag endast ungefär 2 timmar idag så det ska nog gå superbra.

Likes

Comments

Återigen är det söndag och en jobbvecka är avklarade. Tiden går så fort verkligen, vet inte om det är skönt eller inte.

Idag jobbade jag i alla fall på eftermiddagen. Jag, A och W åkte och åt lunch och gick lite i Bethesda innan vi åkte hem igen och jag och A spenderade eftermiddagen med att ha en spa dag. Så hade knappt börjat innan jag slutade igen. Då åkte jag hem till Maja, vi åt mat och kollade på film och laddade upp inför veckan, och det behövdes verkligen. Har en extremt jobbig vecka framför mig med långa timmar och kvällar... men det gäller att vara positiv och ta vara på dem lediga timmarna! Nu ska jag kolla på lite gossip girl och sova ordentligt.
Ha det bra

Likes

Comments

WOW. Det finns ingen stad som New York verkligen och idag påmindes jag om hur kär jag är i den här staden.

Imorse vid kl 5:30 gick larmet och jag och Maja gick upp för att göra oss i ordning och sen åka till bussen. Bussen tog ca 4 timmar så vid 11 vad vi i NYC. Helt fantastiskt verkligen!! Vi började med att strosa runt bort mot Central Park där vi köpte lunch och satt och åt. Vi gick runt lite mer i den fina parken innan vi begav oss mot Times square och gatorna däromkring. Där gick vi resten av dagen, njöt av staden och shoppade litegrann. Ord kan inte beskriva hur mycket jag trivs i den miljön i den unika staden.

Nu sitter vi på bussen hem och klockan är snart 8. Men dem timmarna vi hade i staden idag var lagom. Har ont i hela kroppen men det va det verkligen värt, tack för den här gången New York!

Likes

Comments

Genom att ta ett sånt här steg och ändra mitt liv helt finns det vissa saker jag själv anser att jag har blivit bättre på. Kanske är det för att jag får ta mer ansvar? eller bara har fått en chans att lära mig saker på ett annat sätt? jag vet inte, men här kommer några saker jag tycker har förbättrats sen jag kom till USA.

Min körning har helt klart förbättrats. Från att nästan bara ha kört i lilla Kumla och Örebro till att köra i USAs huvudstad - ja ni hör ju själva. Trafiken går inte att jämföra med vad jag kört i tidigare och i och med att det nu är min vardag har jag behövt bli mer säker i mig själv och min körning. Har även lärt mig att ta lite mer risker, annars kommer man ingenstans i den här trafiken

Mitt tålamod har blivit så mycket bättre. Har aldrig haft dåligt tålamod egentligen, men det är ändå något jag har tänkt på har förbättrats. Min vardag varierar en heldel men ofta får man vänta ganska mycket. Vänta vid bussen på barnen, vänta tills de äter färdigt när de äter sakta och andra saker. Dessutom får jag inte bli arg när de är på dåligt humör och slänger ur sig saker dem inte menar m.m. och med det anser jag att mitt tålamod också blir bättre.

Jag har blivit mer organiserad. Med det menar jag att jag har mycket bättre ordning på alla mina saker, kanske för att mamma inte längre kan springa efter mig och hålla koll på mig. Jag har ordning i mitt rum, har alltid koll på vart jag ska vara och när. Nu är det bara upp till mig att se till att jag har alla mina saker och är på plats överallt i tid.

Min fantasi har blivit livligare igen. Vissa dagar när jag leker med barnen eller åker till ett lekland m.m. så kommer jag på mig själv med att jag på ett sätt har fått tillbaka mitt barnasinne lite mer. Men det blir väl så när man är med barn, tar del av deras liv och tankar. Jag är riktigt glad för det, ibland får jag uppleva lite nostalgi och känna mig som ett barn igen när jag jobbar med dem.

Mitt mod har förbättrats enormt. Ser ofta bilder här ovan på Facebook. Men det är så, i början är det jobbigt att ta allt ansvar och behöva bli vuxen men jag har blivit det. Jag tar ansvar för allting själv nu för det finns ingen jag kan luta mig tillbaka på på det sättet utan nu är det upp till mig. Jag tycker att det är skönt att få bygga upp det modet och inte längre vara rädd för att göra saker.

Likes

Comments

En grej som gjort att jag varit lite upptagen dem senaste veckorna är att jag pluggar inför att ta mitt amerikanska körkort. Jag har ett internationellt körkort jag kör på just nu och får fortsätta köra på i 3 månader, men jag vill inte lämna allt till sista minuten. Därför vill jag försöka beta av alla bitar lite i taget så att jag tillslut kan få mitt körkort i maryland. För att klara det finns det några olika steg jag behöver gå igenom.

1. göra en tre timmars kurs online som kan jämföras med riskettan.
Den här kursen läser man online och sen åker man till ett "test area" där man får göra ett prov på det man läst! Det här kan man se som en del av det skriftliga teoriprovet.

2. Steg två är egentligen att göra det här testet på plats för att se om man läst informationen som finns på den här tre timmars kursen, men även att göra ett annat teoriprov.

3. Även i USA måste man göra ett syntest för att få ett körkort.

4. Sist men inte minst - uppkörning. den här delen är jag mest nervös över. Har haft mitt svenska körkort i drygt ett år men det är självklart mycket som skiljer sig här från att köra i Sverige. Skyltar, regler i trafiken och jag kör en mycket större bil här än vad jag är van vid i Sverige. I USA funkar det så att man kör upp i sin egna bil och då måste jag klara av att fickparkera med mitt monster till bil, men får hoppas på det bästa!

Likes

Comments

Igår kväll provade jag och Maja på ett nytt ställe här, vilket var en superhit! Det var ett riktigt amerikanskt diner som var så mysigt. Kändes som att man var med i Grease när man satt i den där miljön! Vi båda bestämde milkshakes som även det bidrog till den här typiska amerikanska känslan. Det vill jag åka varje dag om jag får bestämma, känslan att sitta där var obeskrivlig.

Likes

Comments

När jag skulle åka hit visste jag att familjen var judisk men hade ärligt inte så stor koll på dem olika högtiderna eller hur det var inom judendomen. Min familj här är inte den mest troende judiska familjen men dem firar ändå dem största högtiderna och går till synagogan då och då.

Det jag märkt mest är att judarna ( i alla fall nu på hösten ) har en hel del olika högtider dem firar! Förra veckan var det judiska nyår, idag en annan högtid där dem fastade och snart Hanukkah. Alla är högtider jag inte kan något om, men nu när jag är här får jag möjlighet att ta del av det mer, vilket är väldigt roligt!
Dock firar judar i vanliga fall inte jul, men min familj gör det då mamman i familjen tidigare levt som kristen. Vilken tur barnen har som får ta del av flera högtider då tycker jag!!

Som sagt finns det dem judar som är mer troende en min familj och jag hade nog inte haft något emot att leva i en sån familj heller men jag tycker ändå att det är skönt att min familjs vardag inte skiljer sig så mycket från min egna och det blir inga större kulturkrockar!

Likes

Comments