Header
¤ Tankar

Många vet inte det jag tänker skriva nu, men när jag blev gravid 2013 så drog jag mig ifrån allt socialt umgänge och förlorade många vänner för att jag inte ville att alla ska veta att jag var gravid och skulle adoptera bort barnet för jag var rädd för att bli dömd.
Därför åkte jag och en vän till mig och hennes pappa och kollade på en oinriden häst som jag blev förälskad i.

Hästen följde med hem trots att hon var skärrad, rädd, oinriden och saknade pass. (Man får egentligen inte köpa hästar utan pass och definitivt inte transportera en häst utan pass) men detta gjorde vi och jag hade henne hos min vän.

Varje dag tränade vi, promenader, vande henne med diverse utrustning osv. Tillslut tog vi steget att börja transportera henne till ett ridhus med min vän och hennes ponny. Där longerade jag henne och hängde på henne. Jag fick alltid göra allting själv då hon inte tillät att någon annan höll i linan när jag skulle hänga på henne.

Man såg varje dag hur hon utvecklades och blev göadare och skaffa dig sig ett förtroende och blev självsäkrare. Hon beslutade sig att inte komma in från hagen om inte alla andra skulle in.

Måste påminna att jag var gravid under denna tiden och att det inte var lättast att hantera en häst på denna tiden med så stor mage att bära runt på då jag köpte henne när jag var som tjockast.

Under min tid på sjukhuset så tog min underbara vän hand om hästen för att jag inte kunde. Så fort jag fick, så åkte jag till stallet och ville börja träningen igen.

Tids nog så flyttade jag hästen till min släkting där vi faktiskt satt upp och red ut en mörk kväll för först gången och allt bara klickade, självklart var hon spänd och nervös men vi hade bra sällskap med oss som gjorde det hela lite enklare.

Den här hästen har alltid bara gått framåt i sin utbildning självklart har det varit tufft å få göra så mycket själv men det har helt klart varit värt alltihopa.
Efter ett tag så skaffade jag pass till hästen och döpte henne till Wegatouri, då hon tidigare kallats för Wega/bruna hästen.

Historien om vad som hände efter detta kan göras väldigt lång men efter att jag gav bort denna fina häst så har hon flyttat 4 gånger om inte mer då jag inte fick ut någon information från dom jag gav bort hästen till.

Efter mycket forskande så har jag äntligen hittat hästen och ännu en gång tillsalu. Det gör så ont i mitt hjärta för min tanke var att ge bort henne till någon som skulle ta hand om inflammationerna hon fick från en fodervärd. Inte att hon skulle bli en vandringspokal, för tillslut kommer hon hamna hos någon som tycker att hon inte är värd att handskas med då hon är en enmanshäst. Å då väljer en enkel utväg som kanske avlivning.
Hon är nu tillsalu som dräktig för 35.000kr som jag måste skrapa ihop för att ge henne ett sista hem som jag ville från början.
Önskade så att jag kunde gett mig själv ett meddelande från framtiden att inte sälja henne från första början 😭

Jag tänker kämpa med att få ihop 35.000 för det är det enda jag kan ge tillbaka till henne efter allt hon fått gått igenom..

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

¤ vardag

Ja, som en vind i stormen så försvann jag ett par dagar. Det har varit mycket aktivitet det senaste och har därför inte hunnit med.
Men nu är det snart måndag morgon och träningen börjar kännas ifrån min challange. Det börjar bli riktigt jobbigt men det känns bra ändå!

Skulle iallafall bara kika in lite snabbt och berätta att jag lever för dom som undrade.

Likes

Comments

¤ vardag

Vilken mysig dag jag har haft,
Först så har jag verkligen sovit ut efter att ha haft en lite sämre natt utan sömn. Sedan har jag kollat på film och haft det mys med en vän.

Nu på kvällen så har jag och min vän Daniel varit på Alleterassen och där bjöd jag på notan så det var mysigt. Efter maten så tog vi en promenad hem till mig och här sitter jag nu i soffan med vovvis och myser ännu mer.
Riktig mys dag verkligen!

Nu ska jag bara ta det lugnt och ladda batterierna till imorgon då det väntas ännu en träningsdag och snart är det äntligen fredag.

Har även sökt ett jobb utomlands lite spontan som dock började nu i slutet av februari till början av mars så mina vänner och ovänner slipper inte mig så länge.

Hopp, nu ska jag slänga mig i duschen och värma mig och sedan ska jag lägga mig i soffan och slänga på en film.

Likes

Comments

¤ vardag

När jag väl fick tummen ur så tog jag med hunden å sprang en liten slinga. När jag kom hem igen så stod jag även i trappan och tränade lite och Charlie bara tittade på mig som om jag vore dum "ska du gå upp eller ner?"
När jag sedan gick in rullade jag ut yogamattan och gjorde min dag 2 på min utmaning vilket var 20 situps, 8 crunches, 8 leg raises och 12s planka. Sedan utmanade jag mig att göra en snabbis av armbåge mot knäskål liggandes.
Så idag är jag faktislt nöjd över mitt träningspass och sitter hör nu nyduschad och fräsch.

Tänkte lägga upp filmen från gårdagens träning på min utmaning. Så den kommer snart ut.

Vi ses snart igen! 👋🏻

Likes

Comments

¤ Tankar

Måste få skriva av mig lite, känner mig fruktansvärt förvirrad och vilse ibland. Typ som att livet går på en stig å man valde en liten omväg men man kommer ändå till sitt mål tillslut. Där är mitt liv just nu.

Jag känner mig nertryckt och behandlas som jag tappat några hjärnceller någonstans. Det känns som jag bär två stenar på mina axlar. Jag vill skrika så högt jag kan och jag vill samtidigt skriva så tyst jag kan om alla mina tankar. Men jag kan inte för att jag inte får och för att det blir bäst så.

Vill att tiden ska gå fortare och att allt ska bli iordning och alla är glada men när man står utanför och tittar in då är man verkligen ensammast i hela världen och man hör sekunderna ticka långsamt och även om man är nära sitt mål så ser man ett perspektiv på sig själv där målet kommer längre å längre ifrån en.

Jag har gått på den smala linan och tänkt tanken att ramla ner för att jag inte orkar hålla uppe balansen. Jag orkar inte gå på den här linan längre, den skär in i mina fötter och jag vill stå stadig på mina fötter på marken.

Förstår ni min känsla, när man har så tunga hemligheter som ingen annan vet om men som man själv måste få ur sig? Det är jobbigt, riktigt jobbigt.

Vill ge upp..

Likes

Comments

¤ vardag

Nattmössan uppdaterar, videon som jag gjorde från träningen idag kommer ut imorgon. Jag har verkligen haft fullt upp idag och allt jag planerat gick ändå åt ***.
Jag har städat varenda vrå av lägenheten, plockat in och ur diskmaskinen, hängt upp min tvätt, varit på maxi och köpt ingredienser till smulpaj och även ballonger, dekorerat hemma och överraskat min syster.
Överraskningen gick jätte bra men sedan gick resten bara verkligen sämst.

Men men, tanken som räknas.

Likes

Comments

Godmorgon,

dagen har börjat med lite sökande av jobb och även sommarjobb tillsammans med en vän i telefon som hållt mig sällskap. Nu ska jag träna och visa er dag 1 av min utmaning, sedan ska jag vidare till stan och kika lite.

Kan inte berätta mer om dagen just nu eftersom min syster fyller år idag och det ska kalasas lite, eller så går vi bara ut och äter.

Vi hörs snart!


Likes

Comments

¤ vardag

Imorgon startar denna utmaningen för mig och ni kommer få följa den varje dag med antingen film eller bilder. Är så taggad och kommer ge gärnet!

Det finns jätte mycket challenge för dom som har idetorka och vill göra något annat än bara springa/gå som jag har gjort hitills men man kommer inte undan det då du ändå behöver värma upp innan du gör denna utmaningen. Uppvärmning är viktigast.

Före och efter bilder kommer tas men kommer läggas ut när utmaningen är färdig.

Likes

Comments