Hej på er mina fina!

Mycket har hänt sedan min senaste livsuppdatering. Så jag tänkte skriva ett litet uppdaterings inlägg för att ni ska ha en chans att hänga med i de skarpa svängarna med allt som pågår.

Igår hade jag min sista dag på jobbet, känns fortfarande väldigt overkligt. Det var en tuff dag, kan väl inte påstå att jag hade världens bästa dag igår emotionellt. Det var tungt att säga hejdå till alla underbara kollegor jag har jobbat ihop med i flera underbara år. Det fälldes en hel del tårar, åts en hel del fika och jag blev fint avtackad med present, choklad och ett vackert kort som alla skrivit på. Grät ytterligare när jag kom hem och läste alla namnen på kortet.

S hade också sin sista dag på jobbet igår så vi har nu officiellt tagit det största steget närmare resan. Det var för oss lite utav en milstolpe i väntandet på resan att arbeta den sista dagen på jobbet. Så det var helt klart en bitterljuv dag med mycket blandade känslor.

Vi har nu endast 9 dagar kvar till avresa mot vår första destination, Thailand. Vilket betyder att vi nu har i princip en vecka på oss att packa klart, packa ihop större delen utav lägenheten, flyttstäda, flytta hem till mamma och pappa och mycket mer. Tänkte lägga upp en ”att göra” lista eller ett schema imorgon i för vår sista vecka hemma.

Nu är vi i full gång med att packa och förbereda. Vi har precis valt ut kläder och lite annat som i skrivande stund håller på att åka ner i väskan.

Snart börjar äventyret!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Varje minut säljs fyra barn i sexhandeln världen över. En del barn som lever i fattigdom tvingas bidra till familjens försörjning och att sälja sin kropp kan ibland vara det enda alternativet. Sexhandeln med barn är en växande kriminell miljardindustri.

Jag hjälper nu till att samla in pengar till Musikhjälpen och jag skulle bli så glad om ni vill hjälpa till. Det är inte mycket pengar för dig, men för ett litet barn som har blivit räddat innebär det mat, läkarvård, kläder och en chans till skola och utbildning.

Skänk en slant och hjälp till att rädda barn. Oavsett om det är 20kr, 50kr eller 200kr så är det så mycket mer pengar för de utsatta barnen än vad det är för dig.

Här finns länken till min insamling:

https://bossan.musikhjalpen.se/insamling/emelie

BARN ÄR INTE TILL SALU!

Likes

Comments

Hej på er!

Äntligen fredag kan jag börja med att säga. Känns som att den här veckan har gått aningen långsamt och det ska bli så skönt med helg. Imorgon är det dags för julbord och fest med kollegorna och det ska bli så himla kul. Vi har sett fram emot det så himla länge nu.

Tänkte passa på att svara på lite frågor som kommit in i Q&A inlägget jag la upp. Kommer det in fler så tar jag det i ett annat inlägg!

1. Hur tänker du kring budgeten per dag? Inklusive maten, boendet, transport. aktiviteter och liknande. Har du en ungefärlig bild av vad det kan kosta och har du en maxbudget per dag?

När det kommer till vår budget så har vi insett att det blev ganska svårt att ta fram en dagsbudget då priserna skiljer sig en del i varje land. Så vi har valt att räkna på snittkostnad istället. Vår budget för boende har vi valt att lägga på 300kr i snitt per natt. På vissa ställen kommer vi kunna komma undan med 50-100kr per natt och vissa ställen är lite dyrare men det jämnar då ut sig. En del aktiviteter har vi kollat upp i förväg och räknat med i snittet på vår månadsbudget, vi har valt att räkna på månadsbudget istället för dagsbudget, och vår månadsbudget ligger på ca 20.000kr. Där ingår mat, transport, boende, aktiviteter och allt annat. Det vi gjorde var att vi satte oss ner och undersökte kostnaderna på de olika ställena vi vill besöka och även transporten mellan alla platserna, och pris på olika aktiviteter. Vi kom då fram till att 20.000kr i månaden är en väldigt rimlig budget då man kan klara sig på väldigt mycket mindre i Asien, men vi har en del aktiviteter vi vill göra och det vi inte bränner en månad kan vi bara utnyttja till annat senare i resan. Jag har även skrivit ett mer detaljerat blogginlägg om bara budget, så kolla in det för mer detaljerade svar!

2. Hur kommer ni att transportera er mellan alla ställen? Och i vilken ordning ska ni besöka alla länder? Vika ställen ska ni besöka i Filippinerna? Kram!

Vi kommer att använda olika sätt att transportera oss men vi kommer försöka ta ”land vägen” så mycket som möjligt. Det vill säga buss, bil, tåg osv. Det tar ganska mycket längre tid men är ett väldigt mycket billigare alternativ och vi har som sagt väldigt gott om tid på oss. Är man väldigt tidsbegränsad kan det vara smartare att ta flyg då man inte slösar lika mycket tid. Men mellan vissa destinationer kommer vi vara tvungna att flyga, till exempel mellan Vietnam och Filippinerna, Filippinerna och Kambodja och även mellan Kambodja och Malaysia. Sedan kanske vi väljer att flyga utöver det om vi hittar väldigt billiga biljetter och vi känner att det blir värt pengarna.

Ordningen på länderna är Thailand, Laos, Vietnam, Filippinerna, Kambodja, Malaysia och sist Indonesien.

I Filippinerna är vi inte riktigt säkra på vart vi vill åka ännu, men på listan just nu står bland annat Borocay, El Nido, Bohol, Malapascua, Cebu och ett par andra. Men vi tar det lite som det kommer!

3. Hur länge kommer ni att stanna i varje land? Hur mkt pengar har ni med er ner? Hur länge sparade ni?

Vi kommer att stanna i varje land i snitt 1 månad per land. Men det beror lite på vad vi känner för stunden också. Vi har inga datum eller så planerade utan vi kommer ta allt som det kommer. Om vi inte trivs på ett ställe så kommer vi at ta oss vidare, blir vi helt kära i ett ställe kanske vi stannar lite längre. Allt beror på hur vi känner där och då.

Vi har med oss en snittbudget på 20.000kr per månad, och vi sparade i ca 10 månader - ett år.

4. Detta har inte riktigt med resan att göra men hur länge har du och din kille varit tillsammans och hur träffades ni?

Vi träffades under gymnasiet då vi gick på samma skola, sista året hamnade vi även i samma klass då vi valde samma inriktning. Vi träffades första året då vi läste franska ihop men vi blev inte tillsammans förrän år 2, dock hade jag en crush på honom redan i år 1 haha. Det var han som tog initiativet, han började skriva till mig på Facebook och ”frågade om vi hade några läxor i franskan” haha. Sedan tillslut träffades vi själva en gång och klickade direkt, satt och bara pratade i 4-5 timmar och allt mellan himmel och jord. Vi kysstes första gången under en klassresa till Danmark, vi var ute på en bar där han lyckades spilla ut en hel öl i knät på mig och betalade snällt taxi tillbaka till hotellet för att jag skulle kunna byta om. På vägen tillbaka kysstes vi i taxin, kanske inte jätte romantiskt haha. Men han var gullig som betalade taxin till hotellet. Vi flyttade sedan ihop sista året i gymnasiet då han egentligen inte är ifrån Göteborg utan flyttade hit för att plugga. Vi flyttade in i vår första gemensamma lägenhet för 3 år sedan där vi fortfarande bor. Nu har vi bott ihop i ca 4 år och varit förlovade i 2 år. Vi har alltså varit tillsammans i snart 5 år. Han var min date till studentbalen och vi höll varandra i handen på vårt utspring på studenten. Där var lite utav vår historia!

Kram på er!

Likes

Comments

Hej på er underbara ni!

Hoppas att eran vecka har varit bra hittills. Idag är det onsdag och jag har nu bara 1,5 vecka kvar på jobbet. Det är som sagt en lite bitterljuv känsla, ska bli så otroligt kul att komma iväg och resa på heltid som vi har drömt om så länge men samtidigt väldigt tråkigt att säga hejdå till alla underbara kollegor.

Innan jag glömmer det så vill jag påminna er om att gå in och ställa frågor på Q&A inlägget som ligger uppe. Ställ massvis med frågor angående resan och alla förberedelser!

Julen närmar sig också med stormsteg och det är daga för första julbordet till helgen. Vi ska ut med jobbet och ha en rolig kväll, känns skönt att få gjort lite sånt med kollegorna innan jag slutar. Kommer bli så himla kul.

På det får ni en söt liten bild på oss som är tagen i London för exakt ett år sedan. Det var en super mysig resa och gud vad vi älskade London. Kommer nog på andra plats efter Rom i listan på storstads resor vi varit på tillsammans. Efter det kommer bog Barcelona. Men mer om våra tidigare resor i ett annat inlägg.

Puss och kram!

Likes

Comments

Q&A

Hej på er finisar!

Hoppas att ni har en underbar söndag och första advent. Jag spenderade dagen på jobbet tyvärr så det har inte blivit så mycket jul mys här, men är nu hemma och ska försöka ändra på det. Vi tänkte sätta på en mysig julfilm och ta fram lite pepparkakor och annat gott. Åt även lite risgrynsgröt precis.

Det var en hel del utav er som ville ha en Q&A angående backpacking i Asien. Den gäller då alltså planering, budget, spartips, resrutt, packning, transport och annat smått och gått gällande alla förberedelser inför en sådan resa.

Jag tänker att jag har det som ett liggande inlägg ett tag och svarar på allt efter någon vecka eller så. Så ställ alla frågor ni kan komma på gällande förberedelser inför en lång backpacking resa i Asien i det här inlägget!

Hoppas på många spännande och roliga frågor nu!

Kram!

Likes

Comments